Rozstanie z facetem -cz. XVII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 12:44   #1621
aaandzia17
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII

Cytat:
Napisane przez dewastacja Pokaż wiadomość
Wysłałam Ci PW
no to powiedzmy że rozumiem

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wszystkich usuwałam i nigdy nie żałowałam. Z niektórymi kontakt odnowiłam po pewnym czasie.
czyli jak go usunę ze znajomych bedzie dobrze?? ehh... bo w sumie jak zechce to jakoś znajdzie ze mną kontakt.. numer w sumie ma...

totalna paranoja właśnie zrobiłam pranie... trzeba się czegoś czepić... i mam postanowienie ! codziennie spacerek nad rzekę no chyba że pogoda zaprotestuje ;/
- Cii.. słyszysz ? Coś jakby drapie o drzwi.
- Nie przejmuj się, to moja miłość. Zamknęłam ku✂wę w łazience, bo mnie drażniła. <uwielbiam>

aaandzia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 12:49   #1622
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ja w takim razie o czymś nie wiem.
No, o Zośce mówię
Stary 2011-03-29, 13:05   #1623
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Mrytka- moge Ci powiedziec, ze czesto sie widujemy, tzn zdarzały sie takie tygodnie, ze tylko w weekendy, jak było dużo nauki, ale np ostatnio widzielismy sie prawie codziennie z 5 razy w tyg wyszlo. Generalnie to moze był zajety, potrzebował odpoczynku ode mnie bo wczoraj dzwonil 3 razy, wieczorem to juz mi sie nawet nie chciało gadać, bo było późno
Widocznie jak wraca do domu, to chce trochę odsapnąć Jednak taki kontakt codzienny może być dla obojga męczący, ja się kiedyś tak ciągle spotykałam z eksem i wiem, że to był duży błąd, bo jednak co za dużo to nie zdrowo Z X spotykałam się zazwyczaj 2-3 razy w tygodniu i nasze spotkania zupełnie inaczej wyglądały, było widać, że jesteśmy stęsknieni za sobą

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:05   #1624
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

nie było mnie chwilę,bo potrzebowałam czasu na dojazd na uczelnię i teraz udaję,że piszę pracę..... jest mi dziś źle,bardzo źle,już nawet jak byłam w piątek u pani psycholog ona zauważyła,że zaczynam go usprawiedliwiać..... i tak mnie kusi,żeby do niego napisać,z drugiej strony odzywa się to moje "rozsądne" ja,bo niby dlaczego mam pisać do jakiegoś popieprzonego psychicznego szantażysty, który ZABIŁ z premedytacją moje zwierzę.... na dzień dzisiejszy nie radzę sobie w ogóle.....
równie dobrze gdybyśmy mieli dziecko mógłby złośliwie skrzywdzić je,bo np.pojechałam do rodziców i zostawiłam biednego samotnego misiaczka samego,który musiał mnie w jakiś sposób ukarać

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:07   #1625
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Ja się próbuję dogadać, ale uważam, że jeśli jedna strona się stara nadmiernie, a druga wcale to to nie ma sensu
No masz racje, wtedy to nie ma sensu. Ale skoro wcześniej mu dopiekłaś swoim zachowaniem, jak sama pisałaś, a on był w tamtym czasie cierpliwy i trwał przy Tobie, to może teraz coś w nim pękło? I role sie odwróciły... może to tylko kryzys, który trzeba przetrwać i Ty teraz musisz być tą silniejszą stroną.

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:14   #1626
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że jest teraz w trudnej sytuacji, bo wreszcie zmienia coś w swoim życiu i u mnie zawsze mógł liczyć na wsparcie. Boję się, że go znowu wszyscy zniechęcą i będzie nadal tkwił w miejscu, a chyba tylko ja jestem za tym, by zrobił krok do przodu. Ale trochę przegina... ja też przeginam.
Helloooooooł Przecież SAM na WŁASNE życzenie zrezygnował z jakże za✂✂✂istej oferty Twojego towarzystwa, wsparcia, pocieszenia i miłości. To po kiego grzyba teraz na Tobie się uwiesił? Mógł u Ciebie liczyć na wsparcie, ale je odrzucił, to teraz niech szuka tego wsparcia gdzie indziej, zamiast Tobie robić krzywdę i uwiązywać Cię bezsensownie u swojej nogi, bo nagle się ogarnął, że nie ma z kim gadać. To już jego problem. On zerwał, on powinien się zachowywać poważnie. I dać Ci święty spokój zamiast Cię wykorzystywać. Nie podoba mi się jego zachowanie
Cytat:
A jednak napisałam smsa, bo się dopominał, że nie odpisuję...
A co Ty jesteś infobot, że masz mu odpisywać? Jak mi Play zawraca dupę, że mogę wygrać samochód, to też im nie odpisuje, potraktuj to tak samo. Sorry, potrzebuje w kółko dobrej rady, to niech dzwoni do wróżki Polsatu. Ty masz wystarczająco dużo swoich problemów.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:16   #1627
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrytka Pokaż wiadomość
Widocznie jak wraca do domu, to chce trochę odsapnąć Jednak taki kontakt codzienny może być dla obojga męczący, ja się kiedyś tak ciągle spotykałam z eksem i wiem, że to był duży błąd, bo jednak co za dużo to nie zdrowo Z X spotykałam się zazwyczaj 2-3 razy w tygodniu i nasze spotkania zupełnie inaczej wyglądały, było widać, że jesteśmy stęsknieni za sobą
Ja też tak myśle i wole sie spotkać te 2-3 razy w tygodniu, mam wtedy też czas na inne rzeczy. Są takie epizody, że widzimy sie codziennie, ale też mamy i dłuższe przerwy, samo tak wychodzi, każdy ma swoje zajecia na uczelni, albo chce sie spotkać z kimś innym. Postaram sie nie świrować

Stary 2011-03-29, 13:17   #1628
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka_22 Pokaż wiadomość
popieprzonego psychicznego szantażysty, który ZABIŁ z premedytacją moje zwierzę....
WHAT?!?!?!
Stary 2011-03-29, 13:18   #1629
aaandzia17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość

A co Ty jesteś infobot, że masz mu odpisywać? Jak mi Play zawraca dupę, że mogę wygrać samochód, to też im nie odpisuje, potraktuj to tak samo. Sorry, potrzebuje w kółko dobrej rady, to niech dzwoni do wróżki Polsatu. Ty masz wystarczająco dużo swoich problemów.

hahhahahaha to się uśmiałam Prawda ! potwierdzam choć nie wiem czy sama bym dała radę :P
- Cii.. słyszysz ? Coś jakby drapie o drzwi.
- Nie przejmuj się, to moja miłość. Zamknęłam ku✂wę w łazience, bo mnie drażniła. <uwielbiam>

aaandzia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:20   #1630
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

mój wątek jest na wizooz- tam opisałam co się stało

Stary 2011-03-29, 13:20   #1631
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Helloooooooł Przecież SAM na WŁASNE życzenie zrezygnował z jakże za✂✂✂istej oferty Twojego towarzystwa, wsparcia, pocieszenia i miłości. To po kiego grzyba teraz na Tobie się uwiesił? Mógł u Ciebie liczyć na wsparcie, ale je odrzucił, to teraz niech szuka tego wsparcia gdzie indziej, zamiast Tobie robić krzywdę i uwiązywać Cię bezsensownie u swojej nogi, bo nagle się ogarnął, że nie ma z kim gadać. To już jego problem. On zerwał, on powinien się zachowywać poważnie. I dać Ci święty spokój zamiast Cię wykorzystywać. Nie podoba mi się jego zachowanie .
Zgadzam się z tym co napisałaś, z jednym ale. On sam nie przestanie skoro Malla odpusuje i daje mu znaki, że się na to godzi. Teraz do niej należy decyzja, to Ona musi zrobić krok, żeby te sytuacje zakończyć.

Edit: Malla sama napisała stronę wcześniej, że poprosiła go o utrzymywanie kontaktu, bo chciała zatrzeć złe wrażenie, a on z czesem zacząl sie coraz bardziej wczuwać.

Edytowane przez Ofelia 20
Czas edycji: 2011-03-29 o 13:25
Stary 2011-03-29, 13:27   #1632
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaandzia17 Pokaż wiadomość
potwierdzam choć nie wiem czy sama bym dała radę :P
Ja nie mówię, że ja bym dała radę, tylko że gość przegina pałkę. A co do podtrzymywania kontaktu, to ja podtrzymuję z kilkudziesięcioma osobami, ale nie piszą do mnie po niewiadomo ile wiadomości dziennie i nie gadają przez telefon pół nocy. A to on powinien ogarniać sprawę, bo to on zerwał, bo mu się odwidziało, więc ma bardziej obiektywny ogląd sytuacji.
Stary 2011-03-29, 13:32   #1633
Malla
Nie depcze krokusów

paulinka_22 - już my tu Cię weźmiemy w obroty! W jaki sposób go usprawiedliwiasz?

Cytat:
Buahahahaha, to właśnie ta sieć!
Cytat:
On sam nie przestanie skoro Malla odpisuje i daje mu znaki, że się na to godzi. Teraz do niej należy decyzja, to Ona musi zrobić krok, żeby te sytuacje zakończyć.
Czy można zerwać z byłym facetem?
Lubię go, dobrze mi się z nim rozmawia. Nie liczę na come back, klapki spadły mi z oczu. Ale wiem, że mnie to stopuje i wywołuje dziwne emocje - coraz mniej skrajne, ale jednak jakieś wciąż.
Stary 2011-03-29, 13:33   #1634
pandzio
Raczkowanie

Hmmmm tak sobie myślę czasem, że zbyt długo starałam się, zbyt dużo widział moich łez z bezradności. A ja nie chcę, żeby taką mnie zapamiętał!!!! Trwało to tak długo, od połowy grudnia do początku marca, kiedy to powiedziałam sobie dość! I tak się zastanawiam...czy już zawsze będzie miał mnie za słabą osobę... Trochę weszło mi to na ambicję, ponieważ kiedy byłam sama przed związkiem z nim czułam rozpierającą mnie energię, byłam silna a on na to patrzył i się tylko ślinił, bo myślał, że nie ma szans. Z resztą kiedyś dałam mu nawet kosza hehe I nie dziewczyny, nie chodzi mi o to żeby wrócił, bo ja go już nie chcę. Chcę mu pokazać, że to ja teraz jestem górą, ale nie wiem czy to możliwe po tych kilku miesiącach karmienia go moim idiotycznym zachowaniem.
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:36   #1635
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

.....że to może rzeczywiście był wypadek........

Stary 2011-03-29, 13:40   #1636
dewastacja
Raczkowanie

Cytat:
No, o Zośce mówię
Aa, o Zośce
dewastacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:40   #1637
Fubizka
Zakorzenienie

Paulinka, przeczytałam to i aż mi się ciemno zrobiło przed oczami. CO ZA S✂✂✂✂IEL!!!!!!!! Nie wierzę. Uwierz mi, jakbym Cię znała osobiście to bym temu gościowi zrobiła z dupy jesień średniowiecza. A z jajami zrobiłabym to, co on zrobił z Twoją papużką.

Na to, co on zrobił NIE MA SŁÓW! Mam nadzieję, że powiadomiłaś policję i animalsów. Ja bym powiadomiła całe miasto o tym co zrobił ten ✂✂✂✂iszon, musiałby się gnój wyprowadzić

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2011-03-29 o 13:51
Stary 2011-03-29, 13:43   #1638
dewastacja
Raczkowanie

Cytat:
No masz racje, wtedy to nie ma sensu. Ale skoro wcześniej mu dopiekłaś swoim zachowaniem, jak sama pisałaś, a on był w tamtym czasie cierpliwy i trwał przy Tobie, to może teraz coś w nim pękło? I role sie odwróciły... może to tylko kryzys, który trzeba przetrwać i Ty teraz musisz być tą silniejszą stroną.
Nie podejmuję żadnych pochopnych decyzji, jestem spokojna i czekam na jego ruch, z tym, że jestem miła i zachowuję się jak zawsze. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
dewastacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:44   #1639
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyno!!! Ty wiesz jak się zachowuje człowiek, który przez przypadek zabija czyjegoś pupilka?!?!?!?! Na kolanach z płaczem przeprasza!!!!!!

Jak ja bym przez przypadek zabiła czyjąś papugę, to bym nie pisała takiego popier... smsa, tylko bym stała pod drzwiami i błagała o wybaczenie!!!! A on Ci od dawna mówił, że to zrobi, oficjalnie powtarzał, że zabije tą papugę i to zrobił!!!!

A nawet jakby tak nie było, to po tym jak się zachował później pokazał, że jest zwykłym chujem! Pomyśl, co by było, jakbyś zaszła w ciążę i nie daj Boże poroniła?!?!?! Co by Ci powiedział? "Wyrzuć do rzeki i nie zawracaj mi dupy?!?!?" A jakbyś urodziła, to nie bałabyś się dziecka z nim zostawić na 5 min? Ten gościu to jest POPAPRANY PSYCHOL!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-03-29, 13:46   #1640
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyno!!! Ty wiesz jak się zachowuje człowiek, który przez przypadek zabija czyjegoś pupilka?!?!?!?! Na kolanach z płaczem przeprasza!!!!!!

Jak ja bym przez przypadek zabiła czyjąś papugę, to bym nie pisała takiego popier... smsa, tylko bym stała pod drzwiami i błagała o wybaczenie!!!! A on Ci od dawna mówił, że to zrobi, oficjalnie powtarzał, że zabije tą papugę i to zrobił!!!!

A nawet jakby tak nie było, to po tym jak się zachował później pokazał, że jest zwykłym chujem! Pomyśl, co by było, jakbyś zaszła w ciążę i nie daj Boże poroniła?!?!?! Co by Ci powiedział? "Wyrzuć do rzeki i nie zawracaj mi dupy?!?!?" A jakbyś urodziła, to nie bałabyś się dziecka z nim zostawić na 5 min? Ten gościu to jest POPAPRANY PSYCHOL!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Zgadzam się w 100% z Fubizką.
Jakby to był wypadek, to też to przeżywał, a nie pisał smsa, że zabił papugę Już nie wspominając o wyrzucenia jej do rzeki...
On jest chory!!!

.
Stary 2011-03-29, 13:48   #1641
lallcia
Raczkowanie

GG do lallcia

Miłość jest ślepa i tyle!
Stary 2011-03-29, 13:48   #1642
Fubizka
Zakorzenienie

Kur.... muszę iść sobie melisy zaparzyć, bo normalnie mnie nosi, jak czytam coś takiego

Jakby ktoś choćby kopnął mojego psa, to bym go normalnie .... <nie wypisuj gróźb karalnych>.
Stary 2011-03-29, 13:51   #1643
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny przyszłam się pochwalić, gdyż nie sądziłam, że to tak szybko nastąpi, ale mam dzisiaj PRZEŁOMOWY DZIEŃ!

Obudziłam się dziś rano i pomyślałam "Poradzę sobie! Nie dam się! Nie jest wart, żebym marnowała kolejny dzień życia przez niego!". Nie wiem co się do tego przyczyniło. Ot tak... obudziłam się i samo przyszło Poza tym wkońcu zaczęłam dostrzegać dupkowatość zachowania mojego eks ( taaaak już nawet jestem w stanie tak go nazywać!!!) po rozstaniu i w trakcie naszego związku. Sama nie jestem w stanie uwierzyć, że to się dzieje naprawdę Choć obawiam się, że przyjdą jeszcze te gorsze dni, ale dla takich dni jak ten dzisiejszy warto walczyć i żyć dalej
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 13:53   #1644
Fubizka
Zakorzenienie

Jestem pod wrażeniem Dearlie.
Stary 2011-03-29, 14:04   #1645
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem pod wrażeniem Dearlie.
Ja i moja przyjaciółka też jesteśmy w szoku Oczywiście nie rezygnuję z terapii, umówię się na następny tydzień na wizytę

http://www.youtube.com/watch?v=Wmc8bQoL-J0

A to mój hymn na najbliższy czas. Polecam wszystkim porzuconym
Stary 2011-03-29, 14:10   #1646
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyszłam się pochwalić, gdyż nie sądziłam, że to tak szybko nastąpi, ale mam dzisiaj PRZEŁOMOWY DZIEŃ!

Obudziłam się dziś rano i pomyślałam "Poradzę sobie! Nie dam się! Nie jest wart, żebym marnowała kolejny dzień życia przez niego!". Nie wiem co się do tego przyczyniło. Ot tak... obudziłam się i samo przyszło Poza tym wkońcu zaczęłam dostrzegać dupkowatość zachowania mojego eks ( taaaak już nawet jestem w stanie tak go nazywać!!!) po rozstaniu i w trakcie naszego związku. Sama nie jestem w stanie uwierzyć, że to się dzieje naprawdę Choć obawiam się, że przyjdą jeszcze te gorsze dni, ale dla takich dni jak ten dzisiejszy warto walczyć i żyć dalej
Dearlie, gratuluje ;P u mnie tez coraz lepiej.. nie powiem ze przestalam o nim myslec i tesknic ale jakos czuje sie to "uspokoiło" wczoraj i w niedziele zjadlam juz obiad
Stary 2011-03-29, 14:16   #1647
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Dearlie, gratuluje ;P u mnie tez coraz lepiej.. nie powiem ze przestalam o nim myslec i tesknic ale jakos czuje sie to "uspokoiło" wczoraj i w niedziele zjadlam juz obiad
N4TI trzymam za Ciebie mocno kciuki! Musisz jeść, żeby mieć siłę stawiać temu wszystkiemu czoła Ja dzisiaj zjadłam śniadanie!!! Szok! W ostatnim czasie jadałam tylko niewielki obiad ok. 19, a dzisiaj rano miałam ochotę na kanapkę Mam świadomość, że może być tak, że jeszcze dzisiaj wieczorem będę płakała z bólu i tęsknoty, ale to już nieważne. Ważne jest to, że jeszcze kilka dni temu w ciągu dnia ani razu się nie uśmiechnęłam, a dziś mam już kilka uśmiechów za sobą
Stary 2011-03-29, 14:18   #1648
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez pandzio Pokaż wiadomość
...zbyt długo starałam się, zbyt dużo widział moich łez z bezradności. A ja nie chcę, żeby taką mnie zapamiętał!!!! (...) I tak się zastanawiam...czy już zawsze będzie miał mnie za słabą osobę... Trochę weszło mi to na ambicję, ponieważ kiedy byłam sama przed związkiem z nim czułam rozpierającą mnie energię, byłam silna a on na to patrzył i się tylko ślinił, bo myślał, że nie ma szans. Z resztą kiedyś dałam mu nawet kosza hehe I nie dziewczyny, nie chodzi mi o to żeby wrócił, bo ja go już nie chcę. Chcę mu pokazać, że to ja teraz jestem górą, ale nie wiem czy to możliwe po tych kilku miesiącach karmienia go moim idiotycznym zachowaniem.
Rozumiem Cię. Nie zerwałam kontaktu, żeby nie miał mnie za psycholkę. Ale wcale nie jesteś górą i nie uważaj tak, bo spadniesz i się poobijasz. Jesteś stabilnie równa

Hmm... macie jakiś kontakt?
Cytat:
Masz rację, to tylko głupie usprawiedliwienie...
Cytat:
Napisane przez lallcia Pokaż wiadomość
Miłość jest ślepa i tyle!
Nie, to my nie widzimy tego, co dla świata jest oczywiste...

Dearlie - super!
Stary 2011-03-29, 14:28   #1649
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
N4TI trzymam za Ciebie mocno kciuki! Musisz jeść, żeby mieć siłę stawiać temu wszystkiemu czoła Ja dzisiaj zjadłam śniadanie!!! Szok! W ostatnim czasie jadałam tylko niewielki obiad ok. 19, a dzisiaj rano miałam ochotę na kanapkę Mam świadomość, że może być tak, że jeszcze dzisiaj wieczorem będę płakała z bólu i tęsknoty, ale to już nieważne. Ważne jest to, że jeszcze kilka dni temu w ciągu dnia ani razu się nie uśmiechnęłam, a dziś mam już kilka uśmiechów za sobą
Gratulacje!!!

.
Stary 2011-03-29, 14:30   #1650
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem Cię. Nie zerwałam kontaktu, żeby nie miał mnie za psycholkę. Ale wcale nie jesteś górą i nie uważaj tak, bo spadniesz i się poobijasz. Jesteś stabilnie równa

Hmm... macie jakiś kontakt?
Mamy, ale nie codzienny a mi dobrze w takiej sytuacji jaka jest teraz. Ostatnio jak z nim gadałam, to powiedział sam od siebie, że chciałby aby był częstszy ale no cóż....mi pasuje tak jak jest teraz. Nie wiem po co to powiedział...może się dziwi że przez ostatnie 3 tyg nie smucę się i nie truję mu jak mi go brakuje?
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości