|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
tak jakby skora pekla a pepek tak mi wylazl, ze z bolu czerwony mam jego koniuszek
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
mi to sie w ogole nie podoba jak zdania ukladam, nigdy w tym dobra nie bylam, choc sporo czytam.
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez to mam:P
a czytałam ze jak dziecko łyka wody płodowe szybko to dostaje czkawki
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie smaruje tylko oliwka na roztepy z rossmana, wkurza mnie bo dlugo sie wchlania...moj pepek jest bardzo brazowy, skora wokol niego sucha, a krechy fioletowe- bllleeeeeeeeeeee
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Lolko, jeśli chodzi o pielęgnację twarzy, to koniecznie bierz próbki, bo np. serum może podrażnić, a Nirvanesque pachnie specyficznie, żebyś potem nie bluzgała na mnie
A w ogóle to gdzieś w klubie mamy długą dyskusję o pielęgnacji, tylko nie wiem, jak to znaleźć Dzięki za miłe słówko ![]() Leżaczek Anuli jest najładniejszy, jaki widziałam, ale chyba nie ma wibry i tych maskotek nad głową, a to podobno przydatne Kasiu, mnie niestety niewiele kosmetyków służy, dlatego trzymam się pewnych sprawdzonych firm, bo mogę sobie duże kuku zrobić Jeśli Tobie służy Ziaja, to super ))
Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-03-29 o 16:44 Powód: wywaliłam NO |
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mimo to przydaloby sie cos lepszego... ale ty masz tylko suchą czy cos ci wyskakuje??
|
|
|
#3427 |
|
Rozeznanie
|
Lolka ja przekroczyłam 70 kg, a mam 160cm
Grazin siostra TŻ-ta jest albo z natury złośliwa albo niedowartościowana. Naprawdę weź ją olej, bo nie ma sensu kimś takim się przejmować! ![]() kasiu wiem o co Ci chodziło,bo ja właśnie do niej mówiłam w podobnym kontekście, że mam dosyć swojego cielska, opuchlizny, zadyszki itp. atrakcji! mary ja mam termin miesiąc po Tobie także jeszcze 2-3 wizyty przede mną plus ktg. Nie mniej jednak część z nas za miesiąc będzie się już rozdwajać Za Twoją radą kupiła Nuxe Nirvanesque i jestem bardzo zadowolona, z LPR w zależności od potrzeb używam active c, nutritic, hydraphase i ze wszystkich jestem zadowolona. Który krem biodermy polecasz? Co do cellulitu zgadzam się, że eveline chłodzący (kiedyś kupiłam grzejący i nie mogłam wytrzymać z tym świństwem) jest bardzo fajny, no i lirene pomarańczowe + peeling też niczego sobie. |
|
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
ja malo uzywam kosmetykow na cere,ogolnie na cialo.... twarz myje tylko wodą, makijaz zwywam mydlem, w ogole rzadko sie maluje, przewaznie oczy i jak gdzies wychodze.... jak chodzialam na solarke przed ciaza uzywałam jakiś tanich baalsamow do ciala i tyle...
a propo solarki-troszke by sie przydalo, bardzo zbladłam w ciazy...
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obie siostry tż takie są. jedna urodziła 4 synów druga (ta co mi nagadała ) jednego. ale szczerze to nie uważam zeby były najlepszymi matkami na świecie.. dzisiaj o tym rozmawiałam z moim tż. że broń boże nie chce tak wychowywac dzieci. bo z jednej strony to te dzieciaki są tak nieusłuchane (pamietacie jak jeden mnie bił po brzuchu i jego roidzice nawet nie zareagowali) wszystko im wolno a z drugiej strony za wszystko dostają ochrzan, i te kobity wiecznie na nich wrzeszcza. juz chyba nie umieja normalnie mowic ja juz nie moge na to patrzec momentami. dziecko musi miec ciepło ze strony rodziców i przeciez to głownie z nich bierze przykład. siostra tż ze swoim chłopem sie kłucili (zreszta jak zawsze) o wszystko i o nic, bez przypału przy nas i przy małym (ma 4 lata) i po dwoch godzInach ten mały zaczal jakas ksiazeczke przeglądac i opowiadac co wiedzi i zaczał krzyczeć (może sie podniecił) ale siosttra tż powiedziała do niego "a ty czemu tak krzyczysz ! nie umiesz normalnie mowic!" no ii sobie pomyslałam, jaka hipokrytka.... przecież ona daje mu taki przykład i cały czas wrzeszczy! ![]() i wiecie co... przy wychowaniu naszego syna bede robiuć WSZYSTKO na odwrót jak siostry tż... i może jestem wstrętna ale nei chce zbey moje dziecko za duzo z nimi przebywało i nabrało takich złych nawyków
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin co za babsztyl z tej siostry Tż
Może sama ma kompleksy i w ten sposób podnosi sobie samoocenę!
|
|
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie podobnie bo ty jestes 2cm wyzsza...
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbi pojechała do szpitala, sprawdzić to, o czym pisała w Klubie i zostawili Ją na obserwację! TRZYMAĆ KCIUKI!
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja mam cerę normalną, czasami coś wyskoczy, ale w ciąży przesuszona nieźle, no i teraz jeszcze wielki syf na policzku, ale już go prawie pokonałam
Teraz skupiam się na wyrównaniu kolorytu, zapobieganiu zmarchom i nawilżeniu ![]() Mango, najlepsze jest to, że sama sobie ten prezent kupię Z kremów Biodermy polecam tylko filtry, pozostałych albo nie stosowałam, albo nie polecam Lirene, ta seria pomarańczowa antycellulitowa jest super i cena jaka korzystna
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziecko patrzy i uczy sie od rodzicow, tak bylo, jest i bedzie zawsze....a pozniej to jakie bedzie mialo dziecinstwo wplywa na jego/jej dalsza przyszlosc...i sami beda jak rodzice podobnie postepowac z innymi ludzmi. Dlatego ja tez bym chciala wychowac dziecko w milosci, harmonii i w spokoju...my z Tz czesciej sie obrazamy na siebie, niz krzyczymy...nawet ost powiedzialam mu ze musimy zwracac na to uwage jak dziecko bedzie...tak samo zeby ono wiedzialo ze oboje mamy takie samo zdanie np.ile ma siedziec na placu zabaw...a nie, ze tata powie jeszcze godzine a mama bedzie kazala wracac juz do domu...bo kto bedzie ten "beeee"-wiadomo, ze mama.... to sie rozpisalam
|
|
|
#3437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
solarium to złooooo
![]() Kasia, Ty chociaż nie tracisz kasy na kosmetyki fajnie tak jak nic nie kusi ![]() Cytat:
Pozdrów ją ![]() Grazin, te siostrzyczki to rzeczywiście wredne baby wcale Ci się nie dziwię że ich nie trawisz, do tego to ich wychowanie dzieciaków przechodzi ludzkie pojęcie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-29 o 17:04 |
|
|
|
|
#3439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz kusi mnie, ale ost chodze na zakupy tylko z Tż a on mnie wrecz odgania od stoiska z kosmetykami, jemu sie wszystko za drogie widzi potrafi nieraz powiedziec :"lepiej dzidzi cos kupic, przeciez tobie nic nie trzeba, dobrze wygladasz" ehhhhh i na tym sie konczy. Dlatego zbieram sobie pocichaczu jakies zaskorniaczki ktore w przyszlosci mam zamiar przeznaczyc na cos dla siebie- wlasnie z kosmetykow. Nie smiejcie sie, ale jak postawie cos nowego w lazience to on nawet nie zauwazy ![]() ale ost kupilam odzywke do wlosow, mgielke zapachowa, kulke i plyn do higieny imtymnej rumiankowy oraz blyszczyk za tz wyplatke
|
|
|
#3442 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie o tej serii pisałam, no i serum eveline też tanie. TŻ składał zamówienie na prezent u mnie ![]() Cytat:
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-29 o 17:15 |
||
|
|
|
#3443 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle, że wczesniej nic, a nic się nie przejęłam, bo nie miałam cellulitu.. a teraz szok!!Jak ja na porodówce te moje wieeelkie uda pokażę Cytat:
MoniaK thx Jejq! ale wy wszytskie jesteście pięknie zdyscyplinowane! Aż mi wstyd przed samą sobą (rzadko się zdarza heh), że peeling i maseczkę robię jak mi się zachce ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
heh
|
||||
|
|
|
#3444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy z Sebciem kciuki. mam nadzieje ze to nic poważnego. lekarze w szpitalu to wolą zostawić na obserwacje nawet jak nic sie nie dzieje. ale my jestesmy w wysokiej ciąży więc sie juz boja. ucałuj mimbusie jak bedziesz jej pisac ![]() Cytat:
![]() na penwo kazdy z nas przezył jakas kłutnie rodziców, ja nie chce zeby moje dziekco sie tak czuło... Cytat:
wychowywanie dzieci to powinno sie zgłosic do super niani![]() z jednej strony chcą jak najlepiej dla swoich dzieci ale nie wiedza ze je krzywdza na dłuższą metę. - ta co ma 4 synów czesto gęsto okłamuje swojego męża ze zapłaciła np rachunek na prąd a za tą kase kupuje słodycze dla dzieci ... (żenua) - i ta sama siostra robi wszystkie zadania za swoje dzieci... bo maja lepsze oceny wtedy. no ale nie wie ze to jest robienie z dzieci kaleki... no bo jaki w tym sens. jak mnie nerwy biora jak ona rozwiazuje za nich zadania a oni na play station grają. wiec zawsze jak u nich jestem to siadam z nimi do lekcji i albo matmy ich ucze albo angielskiego . i wiecie co? zawsze mowia ze bardzo lubią sie ze mną uczyc bo ja ich ZMUSZAM do myślenia. i dzieciom tego potrzeba! kurde przepraszam ze tak sie rozpisuje.
|
|
#3446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jak ja sie dowiedzialam o ciazy to tez mielismy zabukowana podroz poslubna do Meksyku. Na poczatku sie cieszylam, ale bylam tez troche zla, bo tez chcialam zajsc w ciaze w trakcie lub po podrozy, a tam ostatni raz sie dobrze zabawic... jednak nie zrezygnowalam, bo stwierdzilam, ze taki wyjazd juz moze sie nie zdarzyc no i polecelismy Bylam w 12 i 13 tygodniu ciazy wtedy i bardzo sie ciesze, ze nie zrezygnowalam z wylotu!! Bylo super, mimo ze musialam patrzec jak tequilla leje sie strumieniami, a ja pic nie moge ![]() Princi u nas jest ten lezaczek, ale w Polsce jest 20 funtow tanszy. Poza tym mama chce kupic, a ja mam tylko wybrac takze wybralam ten, bo tez nie chce ich naciagac na drozsze zabawki... Lolciu link mi sie nie wyswietlil, a nie kojarze do konca lezaczka Anuli ![]() Mimbi
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety o peelingu i masowaniu szczotkami czy rękawicami mogę zapomnieć
Mam ogromną skłonność do pękających naczynek |
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3449 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3450 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziekuje wszystkim dziewczynom, ktore zauwzazyly mojego zdychajacego posta jestescie kochane czuje sie jak wrak nie moge nic przelknac pol bulki jem 3 godziny... spalam znowu eh aha kciukasy dla Mimbi
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

tak jakby skora pekla

A w ogóle to gdzieś w klubie mamy długą dyskusję o pielęgnacji, tylko nie wiem, jak to znaleźć 
Jeśli Tobie służy Ziaja, to super
))

w sumie podobnie bo ty jestes 2cm wyzsza...

Oby szybko przeszło, odpoczywaj