|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
gosia ja niestety nie pracuję więc moge sobie pozwolić. martwię się co to będzie gdy dzidziuś się urodzi jak ja się przestawię
![]() Na dwór chętnie bym sie przeszła ale dziś jeszcze wole zostać w domu. Zresztą nadal w piżamach i szlafroku łażę ![]()
![]() |
#2552 |
Raczkowanie
|
Witam Ja wrócilam z zakupów ..Zapewniam że, twórcze były
chleb, soczki woda , żelki i trzy pączki do kawy.. Stwierdzam że ubrań nie mam , ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co , ginekolog na pewno ma też swoje życie, może pojechał na urlop albo sam jest chory. Może zmień ginekologa na innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
niutek ja sie obawiam że u mnie będzie podobnie
![]() ![]()
![]() |
#2555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o rany ale to w takich wypadkach chyba sie leży..nie wiem czy nawet w szpitalu jak masz odwarstwioną kosmówke.. wydaje mi sie że, wcale chodzenie nie wchodzi w gre. Jak leżałam na ginekologi to właśnie dziewczyny leżały z takim czymś plackiem , ale w sumie to sie nie znam do końca ![]() wiem że nie za fajne to jest zero wysiłku wstawanie do toalety tylko , no i ze seksu nici Edytowane przez niutek Czas edycji: 2011-03-29 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zadomowienie
|
Kiedyś jeszcze w czasach szkoły średniej nosiłam duże luźne sukienki letnie, potem spakowałam je w pudło z myslą o przyszłej ciaży. Teraz bedą jak znalazł
![]() dzinsów nie nosze od 3 tygodni, mam 1 szyte spodnie, szczęście jeszcze ze 2-3 tygodnie powinnam sie w nie mieścić. Do pracy w dresach troche mi glupio, zwłaszcza na spotkania z deweloperami i innymi takimi ![]()
#2557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-03-29 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż na targu widziałam same tuniki takie wybałuszone odcinane pod biustem.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
To raczej leż. A gdybyś podjechała do szpitala na ginekologie to oni ci powinni zrobić usg bez problemu , Ja tak z buta pojechałam do szpitala właśnie na ginekologie bo cyste wielką miałam i chciałam wiedzieć czy czasem sie nie skręca .Zrobili mi bez problemu za darmo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Raczkowanie
|
Ja ciągnę już drugi miesiąc l4 bo mnie w pracy nie chcieli
![]() ![]() Ja też mam luzy ale śpie najwyżej do 8.30 , chociaż budze sie o 6 już . Za to drzemka popołódniu sie zdarza no i o 20 musze już leżeć nieraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To sie nazywa wyzysk jak już masz wizyte za darmo to cie łupią na usg albo mają w nosie,, Jak nie zapłacisz to nie masz ,,wszędzie tylko kasa i kasa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Normalnie jestem taka zła, że się aż poryczałam.
Od ok lat miałam problem z piersią, chodziłam po lekarzach, pytałam ginekologa... nic, normalne, siara srala kurna i co, poszłam do tej nowej prywatnej, zrobiła mi wymaz i okazuje się że mam stan zapalny i jeszcze będę antybiotyk musiała brać ![]() Nie wytrzymałam do wizyty i napisałam na innym portalu do specjalisty i po wynikach tak wywnioskował. I co do tego wątpliwego w toksoplazmozie to podobno "Wyniki badań przeciwciał w kierunku Toxoplazmozy u Pani świadczą o dawno przebytym zakażeniu." więc chociaż tu jestem spokojniejsza. Zabiję tą babę od nfz normalnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
widze, że zakupy okazały się owocne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale o tyle dobrze, ze niektore e-wydania sa tansze niz te papierowe.
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Baby - od wczorajszego poludnia mam 8 stron do nadrobienia
![]() Mogę sie pochwalic, ze jestem kompletozębna ![]() ![]() ![]() No to sie biore za wasze wypociny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
mąż umówił mnie na USG na 08.04. nerwy... nerwy... nerwy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dlaczego nerwy? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Chyba raczej podniecenie... podniecenie i niemoc doczekania się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Rozeznanie
|
Nadrobiłam Was ale nigdy nie pamiętam co której odp. wybaczcie
![]() ![]() agnyska81 dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem z siebie zadowolona ![]() ![]() fakt, że pod koniec gotowania znów zapchał mi się kiniol i straciłam smak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
kupuje się ceratke , wkłada do środka tetre i zawiązuje sie po bokach lub kupuje się takie majtusie na rzepy/guziczki, wkłada się do środka tetre(taka prymitywna wersja tych z wkładka bambusową ![]() lub wkłada się do pampersa(zalecane u dziewczynek na bioderka) Jak dla mnie wielorazówki są fajne, czy z wkładką bambusową czy zwykłą tetrą,a czy taniej wychodzi ciężko powiedzieć.Na pewno będe stosować pół na pół z jednorazówkami, bo jechac na wielorazówkach to pralka musiała by chodzić non stop ![]() Aga może Cie troszke pociesze.Przeważnie niemowlecia kupka nie smierdzi, dopiero w 4 miesiacu zycia jak wprowadza się inne produkty niz mleko to wtedy zaczyna brzydko pachnieć, wiec jest 4 miechy do przyzwyczajenia sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() odważna bestia ![]() ![]() GRATULUJE udanych wizyt ![]() ![]() Cotynato-No to dziwnie ci wcześniejsi lekarze podchodzili do sprawy, troszke olewająco. Z tego złego,dobrze że się przynajmiej dowiedziałaś co to jest. Moja córa zrobiła dzisiaj wielki postęp przejechała z 10 metrów sama na dwóch kółkach, chodze dumna jak paw ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-03-29 o 17:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Rozeznanie
|
postanowiłam zadzwonić do szpitala i się spytać czy jest możliwość że mi zrobią usg (bezpłatnie bo słyszałam że płatnie robią też). dzwonie i słucham tej melodyjki zanim ktoś się zgłosi, odebrał jakiś facet i mówię w jakiej sprawie dzwonie on mi przerwał i mi mówi że mnie przełączy, znowu słucham melodyjki, odebrał jakiś facet (nie wiem czy to nie ten sam) i znowu mówię z czym dzwonię ale zdążyłam powiedzieć "chciałabym się dowiedzieć..."i słyszę znów melodyjkę! ja mówię a on mnie przełączył! tak się zdenerwowałam że się rozłączyłam
![]() cotynato ja chce chodzić na nfz bo nie mamy zbyt dużo kasy i wolę zaoszczędzić na dzidziusia, a ja się pytałam czy jak chce zmienić lekarza i się przenieść do innej przychodni czy muszę mieć stamtąd jakieś dokumenty i powiedzieli że muszę mieć kartę ciąży bo tam pisze co wie tamte lekarz a czego nie wie ten przyszły, a mi mój gin jeszcze nie założył karty |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Raczkowanie
|
a ja dziewczyny dostałam teraz takiego ataku suszy ,ze sama w szoku jestem pije i pije i pije bez przerwy a co za tym idzie wybałuszyło mnie... wyglądam jak młody wieloryb obecnie
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jak dzwoniłam do szpitala bo to niedziela była to mi zaraz powiedziała pielęgniarka żę, jak mnie boli to zaraz przyjeżdzać kroplówe mi da i na łoże położy zanim lekarz wolny będzie a jak nie to za 2 godziny przyjechać bo ma cesarke umówioną ,, Ale żeby takie olewanie no normalna zgroza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja mam porównanie, też zaczęłam od nfz i wiem teraz że prywatnie się płaci i ma się wizytę i wszystko na poziomie. Bywają lekarze którzy biorą ok 40-50zł za wizytę więc nie jest to aż tak dużo a na pewno odczułabyś od razu różnicę. Jednak jeżeli wybierasz NFZ musisz się liczyć z tym, że może to tak wyglądać. Niektóre dziewczyny na wątku trafiają na dobrych lekarzy na NFZ ale jest też wiele perełek tak jak twoja czy moja i to tylko już od Ciebie zależy czy chcesz się męczyć czy nie. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-03-29 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam sobie znów jakiś śmieszny test - dziewczynka czy chłopczyk, wyszło mi 22% chłopiec 78% dziewczynka. A jak myślicie jak to jest z tym seksem przed owulacją... - sprawdza się że z tego dziewczynki powstają?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Chyba, że ta nowa przychodnia chce karty ciąży, ale to też mówisz, że nie chciał Ci założyć i nie masz- przecież nie mogą Ci zabronić się zarejestrować gdzie indziej.
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- kasiuleczka jaki wojownik/wojowniczka się przedostali to dowiemy się przy porodzie i wstępnie na usg. Nie ma co rozkminiać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty to masz fantazje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.