![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kosmetyki Eyes Lips Face ELF
W tym wątku rozmawiamy konkretnie o kosmetykach, dzielimy się wrażeniami oraz zadajemy pytania na ich temat. Temat zamówień poruszamy w osobnym wątku
![]() Strona firmy: www.eyeslipsface.co.uk Wątek ze swatchami kosmetyków: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16584058 Wątek gdzie składamy wspólne zamówienia: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=512891 Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki Eyes Lips Face ELF
Ansheen - dziękuję
![]() to jako pierwsza powiem Wam, że jak na razie największe wrażenie zrobiła na mnie baza pod cienie - ta ze standardowej kolekcji za 1,5 funta. Mam okropnie tłuste i opadające powieki i po jakiś dwóch godzinach makijaż po prostu znikał (a raczej rolowała się okropnie :/ ). Teraz juz nie mam tego problemu. Nawet najtańsze cienie (sensique itp) trzymają mi się w niezmienionym stanie calutki dzień - nawet po treningu czy saunie (infrared)! Najgorzej jak na razie wypada Transformer Eyeshadow - zupełnie nie wiem jak tego używać - u mnie nie daje praktycznie żadnego efektu ![]() ps. mam nadzieję, że wątek się przyjmie ![]()
Włosomaniaczka ![]() od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka 27.10.11 -Prawo Jazdy ![]() od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską Włosy 2011-2012 Edytowane przez anwen Czas edycji: 2011-03-29 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co jeszcze lubię? Nie będę tu innowacyjna pewnie, duo róż i bronzer bardzo mi pasuje. HD jest fajny, róże ze studio są świetne, Booster też bardzo fajny. Mineralna baza pod cienie moim zdaniem jest identyczna a nawet odrobinę lepsza niż UD. Oczywiście kremowe eyelinery są świetne, ale raczej nie te matowe. Najbardziej zawiodłam się na korektorze z rozświetlaczem - kicha jakich mało.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no dobry pomysl, ale mi sie wydaje, ze tamten watek jest na tyle rozkrecony, ze zanim dziewczyny sie przestawia to troche minie i lepiej bylo zalozyc ten watek jako watek jedynie do zamowien- wpisac to w tytul- a tamten im zostawic normalnie jako taki plotkowy
![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze fajne są cienie pojedyncze z Studio i oczywiście CP ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tinted w zasadzie może nie tyle że mi jakoś bardzo nie pasuje, a po prostu leży nieużywany i się kurzy ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio kupiłam takie szablony do brwi klik
W sumie byłam nastawiona sceptycznie (zamówiłam tylko dlatego, że brakowało mi 1,5F) ale okazały się całkiem pomocne. Swoje brwi mam jasne i czasochłonne było ich "poranne poprawianie". Teraz przykładam szablonik, macham pędzelkiem raz dwa i po zabawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja ogólnie bardzo lubię elfa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do pomadek mineralnych to mam tylko 1 - Raisin i faktycznie jest bardzo fajna. Cieni nie mam, miałam okazję tylko 1 macać :P A z lakierów mam jeden brokatowy - gratisowy z okresu gwiazdkowego :P I matta, którego jeszcze nie wypróbowałam, więc nie wiem ![]() Cytat:
![]() Ah wiem! Eyebrow Filler&Lifter to też mój hicior ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja kocham produkty z Elf-a a moim ostatnim odkryciem jest pędzel studio stipple brush r e w e l a c y j ny
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a używałyście może cieni z serii custom? Właśnie kompletuję swoją paletę magnetyczną z Inglota i kusi mnie, żeby dołożyć tam trochę elfa
![]() Na HD właśnie czekam, mam nadzieję, że już w przyszłym tyg będę miała się okazję przekonać czy jest lepszy od CP który póki co uwielbiam ![]()
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja też lubię kosmetyki ELFa.Mam prawie wszystkie pędzelki z serii studio i parę z białą rączka -bardzo je lubię,oczywiście te studio fajniejsze
![]() ![]() Najmniej mi spodobał się All Over Color Stick http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~26.htm mam dwa odcienie-biały i różowy(lilac cośtam) i jeśli efekt który dają jest nawet ok, to zapach jest obrzydliwy-jakiś cytrynowo-zepsuty ![]() ![]() A u was ,dziewczyny, te sztyfty jaki mają zapach? A bronzery z serii studio bardzo mi pasują, (mam wszystkie 3) miałam też beauty encyclopedię http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~184.htm w kolorze Everyday Eyes ale poszła do siostry-jakoś nie mogłam się przekonać do tych cieni. No i oczywiście uwielbiam Complexion Perfection . Miałam jeszcze puder HD-bardzo fajny jest i pewnie sobie jeszcze kupię,ale jakoś bardzo szybko się skończył- to minus ![]() I oczywiście żelowe linerki- też moja miłość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No nie ma go niestety
![]() A z tego co wiem to ktos pisał ze zgłosił go w watku o filtrach i ponoć ochrona jest ok ![]()
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O,dobrze wiedzieć,ma spf45 to chyba sporo jak na puder ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem mega zadowolona z CP. Świetnie nadaje mi się do zmatowienia i poprawek w ciągu dnia, daje fajny pudrowy akcent i nie zapycha. Jedyny minus to słaba wydajność - praktycznie zostało mi 1/3 opakowania, a niedawno do mnie doszedł ( 2tygodnie? )
No i oczywiście kremowe eyelinery - mam kolor Copper i Purple, Copper jest troche bardziej zbity , a Purple naprawde bardzo kremowy, za jednym pociągnięciem pędzelka robi świetną kreskę. Oczywiście dodane pędzeli bardzo mi odpowiadają. Mam też Lip Primer & Plumper.. hmmm ? Dziwny bardzo. Jedna końcówka jest jak korektor- nakładając na usta wygląda okropnie, druga- Plumper - bezbarwna, o intensywnym zapachu cynamonowym, po nałożeniu czuć lekkie pieczenie ale to dosłownie pare sekund. Czy coś robi? Hmmm , nie wiem , może troszkę uwydatnia albo to tylko moje "wmówienie sobie" ![]() Shimmering Facial Whip- Lilac Petal - używam do rozświetlenia powiek. Fajny zapach, poza tym takie coś zwykłego, gadżecik - raczej dla mnie zbędny. Edytowane przez iv3 Czas edycji: 2011-03-30 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam kilka recenzji na bloga, będzie więcej
![]() Mineralna Baza Eyebrow Filler&Lifter Trochę o eyelinerach kremowych między innymi Zdjęcia poglądowe
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wczoraj zastanawiałam się czy zamówić przy kolejnych -20% ten Eye Transformer , i właśnie Twoje zdjęcia mnie przekonały i zamówię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się jeszcze
![]() Pierwszy raz dostałam go "przypadkiem",może jako gratis nie wiem ,ale nie zamawiałam go na amerykańskiej stronie,w każdym razie nie przyszło mi do głowy zamawiać zwykłej pomadki.Ale ona okazała się cudowna -super działa na wszystkie suchości i skórki,nawilża ,natłuszcza ,dla mnie idealna. Przy następnym zamówieniu zamówiłam już specjalnie większą ilość(4 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy ciebie też lekko przyciemnia ? Ja mam wrażenie że mnie tak, gdyby miał troszkę więcej pigmentu to mogłabym używać go zamiast podkładu. Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2011-03-30 o 20:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też mnie trochę przyciemnia,ale nie robi smug i placków więc niema problemu,a na lato (jak skóra złapie trochę słońca) będzie super. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Te zapachy są akurat bardzo do siebie podobne,więc który byś nie wybrała będzie OK,ale wąchałam też ten cytrusowy, koleżanka zamówiła (cytryna /pomarańcza???-nie pamiętam) i nie spodobał się mi-jakiś taki sztuczny był. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
dobrze, ze napisalas bo ja bym sie na niego jeszcze skusila bo uwielbiam pomarancze!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o dopudrowywanie to chodziło mi o to że puder może się scierać i trzeba go dokładać (tak jak zwykłe filtry) aby mieć pewność że jest ochrona p/słoneczna. Ja też mam problem z "blaskiem" skóry ![]() Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2011-03-30 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja też lubię te pomadki, mam waniliową i naprawdę ładnie pachnie wanilią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
kosmetyki z elf są świetnie i tanie!!
właśnie dzisiaj mi przyszło drugie zamówienie... pigmentacja kosmetyków jest świetna i za tak niską cene naprawde hit... nie miałam okazji używać cieni z tej firmy ale słyszałam że kompletnie są do dupy (zwykła kolekcja) moim faworytem jest podkłam z seri studio nie dość że ma witaminy w sobie to jeszcze pachnie kremem nivea i ma świetną kremową konsystencje... jedynie na szminkach i błyszczykach się zawiodłam na stronie są całkiem inne kolory niż w realu np szminka sensitive normalna seria tam jest pieknie jasna a w realu ciemna...tak samo ta clasy... az sie boje jak w realu beda wygladac te ciemne kolory :P aaa i maja piekny zapach ![]()
W życiu trzeba być twardym jak przeterminowane żelki ![]() Edytowane przez candyyygirl Czas edycji: 2011-03-31 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.