TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 20:26   #4051
ania p
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Też jestem zwolenniczką religii przy kościele a nie w szkole. Doskonale pamiętam te czasy. Było naprawdę fajnie, zwłaszcza zimą. Te zaloty damsko-męskie. No i chodziliśmy dlatego że chcieliśmy a nie dlatego że inni chodzą czy jest przymus. W szkole jest już wystarczająco dużo przedmiotów no i oczywiście dodatkowy element naznaczania dzieciaków, czyli chodzi na religię albo nie chodzi. Rodzice sprzeciwiają się własnym poglądom i posyłają do komunii bo inne dzieci idą i nie chcą żeby były wytykane palcami. To jakiś koszmar i paranoja.

Wczoraj dzwoni do mnie koleżanka (jej córka idzie do komunii) i pyta czy ksiądz w kościele syna mojego Tż zażyczył sobie kasę za przygotowanie dzieci do komunii. U nich proboszcz nie chce byle jakich prezentów tylko chce gotówkę w kwocie 1200 pl . No myślałam że mnie rozniesie i oczywiście mówię że ja bym nie płaciła a ta mi mówi że nie chce żeby dziecko miało problemy bo jej proboszcz nie dopuści do komunii. No i zdenerwowała mnie koleżanka bo przyzwala na takie zachownie i instytucja księdza proboszcza. W końcu facet dostaje pensję w szkole za nauczanie a pozatym ślubował służbę. Ja bym do Kurii Biskupiej napisała.
Oj ja to będę zadymy prowadziła w kościele jak przyjdzie komunia . U mnie to jeszcze jest taki proboszcz co bardzo lubi mojego TZta bo on był ministrantem kupe lat . No i np byliśmy koszyczkiem to do nas przylazł i Tzta się pyta o auta bo chce jakiegoś merca kupić a we mnie się aż gotowało żeby sppytac czy to na to idzie kasa z tacy
A zdanie mam takie jak i TY co do religii w szkole nie powinno jej tam być wogóle , bezsens

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Z tą naszą religią naprawdę jest coś nie tak. Kościół dużo niszczy i nie przyciąga do siebie wiernych. To co napisałaś IzaZula to jest nienormalne jak ksiądz może wołać pieniądze za przygotowanie dziecka do komunii?? I to co piszecie dziewczyny, że chrzcicie dzieci nie dlatego że jako wierzący rodzice odczuwacie taką potrzebę tylko dlatego aby dziecko w przyszłości nie miało problemu . To jest chore. Oczywiście nie mówię tu o Was ale o tym systemie kościelnym i naszej społecznej chorej wierze. To samo ze ślubem kościelnym – ksiądz nie może odmówić chrztu dziecku tylko dlatego że jego rodzice nie mają ślubu kościelnego. I jeżeli jakiś ksiądz Wam tak powie to poproście o odmowę na piśmie. Oczywiście poprzez chrzest deklarujemy także że będziemy wychowywali nasze dziecko w wierze.
Ta i nie mamy 90 iluś tam procent katolików tylko mamy 90 pare procent tyuch ochrzczonych - paranoja

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Są problematyczne,wymagające Zawsze chciałam mieć bonsai,kupiłam i mam.Jak mi padnie to będę wiedziała,że to zabawa nie dla mnie i dam sobie spokój.

Pop u nas też tak jestI gdzie ja nie słysze to księża tylko na kase liczą.Dopiero od was się dowiedziałam,że są jakieś cenniki i księża z powołania.
Moja siostra,która była wcześniakiem i leżała w szpitalu,potem męczyła z się z astmą nie była chrzczona,bo zawsze jak nie szpital to to i tamto i mama chuchała na nią i tak jakoś zeszło.Dwa lata temu miała komunię i szybko ją przed rodzice ochrzcili-ja byłam chrzestną i ten proboszcz wymagał mojego ślubu kościelnego i mojego bierzomowanie(ani tego nie mam ani tego)powiedział,że w takim razie mam spadać na bambus.Tata dał koperte i ani słowa dziad już nie powiedziałNormalnie zostałam chrzestną.I u nas tak jest.
Kosiół=kasa.
Ten sam ksiądz chodząć po kolędzie wręcz sugeruję od ilu powinno się dawać"Kosiół potrzebuję na cegiełki,których najniższy koszt to 50zł"A po wyjściu od danego domu otwierał koperte i zesztyt z nazwiskami i spisywał sobię,który człowiek ile dał
U mojej koleżanki było że ksiądz sobie zaśpiewał ile mają ludzie dawac , a potem czytał na mszy kto ile jeszcze jest winny ( jak ktoś dał mniej )
Stary 2011-03-29, 20:38   #4052
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Słuchajcie z tym posyłaniem dziecka do komunii tylko dlatego żeby dzieci w szkole nie wytykały palcami to niestety tak jest często gęsto , jesli którejś z was się to wydaje jakieś kosmiczne to może zrozumiecie to dopiero wtedy jak wasze dzieci będą chodzić do szkoły i nie daj boże będą szykanowane przez inne dzieci z jakiegos powodu.
Mój syn był gnębiony w szkole z innego powodu i nie chciałam go dodatkowo narażać na kpiny kolegów dlatego że nie był u komunii.
Do kościoła nie chodze , woerzę ale na swój sposób, uważam ze ta biblia co jest dla nas podana nie do końca jest prawdziwa,część rzeczy jest zatajonych a część przekręconych.
a pisanie do kurii dlatego że ksiądz bierze kasę to chyba nie ma sensu bo oni tam tez niezłą biorą
Libra ja dobrze zdaję sobie sprawe z tego że dzieciaki potrafią być okrutne. I nie jest to dla mnie jakiś kosmos tylko tragedia.
To tylko najlepszy dowód na to że religia powinna zniknąć ze szkoły raz na zawsze i wrócić do kościoła żeby uniknąć takich sytuacji.
Ja sama byłam gnębiona w szkole dlatego że byłam obca (przeniosłam się w połowie 5-tej klasy do innej szkoły) i miałam długie włosy a wszystkie dziewczyny nosiły się wtedy na popersa albo simonę. Nie będę pisała przez co przchodziłam do końca szkoły bo to zbyt bolesne. Teraz dopiero mieliby ubaw dodatkowo dając jakis filmik na yu tube

Cytat:
Pop jutro robię "Twoje"łazanki i ciekawe czy wyjdą.
Ja planuję na czwartek (i piątek też zachaczą)

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U mojej koleżanki było że ksiądz sobie zaśpiewał ile mają ludzie dawac , a potem czytał na mszy kto ile jeszcze jest winny ( jak ktoś dał mniej )
Na pogrzebie mojej babci ksiądz nie wyszedł z zachrystii dopóki kuzyn nie dopłacił reszty "ofiary". Trumna i rodzina czekali dobre pól godz. a ten gad też czekał. To nie Bóg jest zły czy wiara tylko ludzie (znaczy niektórzy księża) To było w Białej Rawskiej czyli niedaleko Ciebie
Stary 2011-03-29, 20:58   #4053
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a "utrzeć" ciasto to znaczy co? ręcznie w makutrze kulką [ o zgrozo]? czy w mikserze?
ja wszystkie ciasta "ucieram" mikserem, kulki nawet nie mam, ale pamiętam z dzieciństwa

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Byłam dzisiaj z dziećmi w lesie po bazie
Eryk biegał szczęśliwy z kijem, Erwi ze mną za rękę szedł i każdą gałązkę co na drogę wychodziła oglądał dotykał, mech był super, no i igły, a bazie jak go drapały po buzi to już było bardzo fajnie. Wyrywał mi się co chwila i wywracał to o szyszkę, to o kij, to o większą górkę, cały do prania, ale z godzine spacerował, to chyba jutro po Eryka do szkoły bez wózka pójdziemy

Sałatki prosto wyglądają może wypróbuję, a może macie coś bezmięsnego i nie z serembo ten mój tz to tylko jarzynową i bałkańską jada

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:00   #4054
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Libra ja dobrze zdaję sobie sprawe z tego że dzieciaki potrafią być okrutne. I nie jest to dla mnie jakiś kosmos tylko tragedia.
To tylko najlepszy dowód na to że religia powinna zniknąć ze szkoły raz na zawsze i wrócić do kościoła żeby uniknąć takich sytuacji.
Ja sama byłam gnębiona w szkole dlatego że byłam obca (przeniosłam się w połowie 5-tej klasy do innej szkoły) i miałam długie włosy a wszystkie dziewczyny nosiły się wtedy na popersa albo simonę. Nie będę pisała przez co przchodziłam do końca szkoły bo to zbyt bolesne. Teraz dopiero mieliby ubaw dodatkowo dając jakis filmik na yu tube

Na pogrzebie mojej babci ksiądz nie wyszedł z zachrystii dopóki kuzyn nie dopłacił reszty "ofiary". Trumna i rodzina czekali dobre pól godz. a ten gad też czekał. To nie Bóg jest zły czy wiara tylko ludzie (znaczy niektórzy księża) To było w Białej Rawskiej czyli niedaleko Ciebie
Tam gdzie była chowana moja teściowa, taka wieś to ksiądz wogóle masakra. Też właśnie na mszy czyta ile kto ma dać na kościół, po nazwiskach, a sam jezdzi mercem, trzy razy w roku za granice na wczasy. Teraz troche się poprawił, bo ludzie chcieli go wywalić. Na dzieci drze się, przez to dzieci tutaj nie chodzą do kościoła

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:00   #4055
dusiaka
Rozeznanie

Ja się w sprawie chrztu mnie wypowiadam - jestem katoliczką, średnio praktykującą, ale mocno wierzącą. Olę ochrzciłam jak miała 2,5 miesiąca, taka rodzinna tradycja, żeby wcześnie. Na szczęście ksiądz nic nie wołał - bo formalności załatwia się u nas u sióstr. A te tylko co łaska proszą i z uśmiechem dziękują za każdy grosz.

Dawno nie pokazywałam swojej córci, więc ją dzis prezentuję:
1 - Ola wsuwa spagetti
2 - Tylkooliwka z Danielkiem i Olą (zdjęcie z minionej soboty)
3 - Danielek i Ola- fani TV.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wsuwam spagetti.jpg (47,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tylkooliwka danielek i ola.jpg (68,7 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzieci oglądają tv.jpg (43,7 KB, 47 załadowań)

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:08   #4056
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
1 - Ola wsuwa spagetti
Tylkooliwka ty synka w tłumie nie zgubisz taki podobny do ciebie
Tylko ich do kina już zabrać, tacy wpatrzeni

Stary 2011-03-29, 21:10   #4057
ania p
Zakorzenienie

Jednym słowem brak słów jesli chodzi o nasz kościółek .

Dusiaka - piękniacha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 21:14   #4058
mloda1989
Zakorzenienie

dusiaka slodko wygladaja razem

to i ja wrzuce mojego osobistego fotografa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (35,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (41,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (74,1 KB, 48 załadowań)
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:18   #4059
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj z dziećmi w lesie po bazie
Eryk biegał szczęśliwy z kijem, Erwi ze mną za rękę szedł i każdą gałązkę co na drogę wychodziła oglądał dotykał, mech był super, no i igły, a bazie jak go drapały po buzi to już było bardzo fajnie. Wyrywał mi się co chwila i wywracał to o szyszkę, to o kij, to o większą górkę, cały do prania, ale z godzine spacerował, to chyba jutro po Eryka do szkoły bez wózka pójdziemy

I chciałam jeszcze dodać że my chrzciliśmy bardziej dla tradycji a nie z poczucia wielkiej wiary. Mojej mamie zależało i teściowej też. Podobno trzeba wypędzić diabelka. Osobiście wierzę że istnieje jakaś siła wyższa ale szczególnie kościelna nie jestem. Lubię sobie czasem pójść do kościoła.
Erwi śmiga bez wózka a moja Zosia jeszcze na kolanach. Muszę poczekać cierpliwie

Cytat:
1 - Ola wsuwa spagetti
Ale słodziaki Nie wiem kótre zdjęcie fajniejsze ale widzę że wszystkie/ dużo dzieci ak profesjonalnie operuje pilotem od TV

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

Miły widok na koniec dnia
Stary 2011-03-29, 21:18   #4060
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się w sprawie chrztu mnie wypowiadam - jestem katoliczką, średnio praktykującą, ale mocno wierzącą. Olę ochrzciłam jak miała 2,5 miesiąca, taka rodzinna tradycja, żeby wcześnie. Na szczęście ksiądz nic nie wołał - bo formalności załatwia się u nas u sióstr. A te tylko co łaska proszą i z uśmiechem dziękują za każdy grosz.

1 - Ola wsuwa spagetti
śliczne dzieciaczki no i mama też super
jak bym widziała Zosie wpatrzona w tv

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-29, 21:21   #4061
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

a widziałyście to
http://www.youtube.com/watch?v=P8N_K...eature=related
się uśmiałam, ciekawe czy oni tak cały dzień... jak tak to współczuje rodzicom
haha super
Cytat:

Libra ale ja nie potępiam rodziców i rozumiem ich doskonale. Myślę że u nas kościół ma za silną pozycję i wypaczył zasady chrześcijaństwa.
no niestety mimo że oficjalnie nie rządzi państwem i światem to jednak wszystko sie opiera o watykan,zasady chrześcijaństwa to ja myślę zostały wypatrzone zaraz po śmierci Chrystusa
Cytat:
I jeśli ją jednak ochrzcimy, to będę się czuła jak matoł przyrzekając, że będę ja wychowywać w wierze kościoła, choć wiem , że nie będę (ślub też tylko cywilny z wyboru mamy).
wystarczy że ją wychowasz na dobrego ,uczciwego człowieka
moja teściowa też mówi że przydałoby się żebyśmy do kościoła poszli to mówię że nie odczuwamy takiej potrzeby i wystarczy że ona chodzi i koniec tematu
Cytat:
poczytałam te przepisy z klubu, ale dobrości, mniam. Muszę jakieś ciasto zrobić

A doda ktoś sprawdzony przepis na łatwy sernik [dla lenia] z serka z wiaderka
(tam jest jeden sernik, ale chciałabym zrobić taki zwykły, bez owoców etc.)?

a "utrzeć" ciasto to znaczy co? ręcznie w makutrze kulką [ o zgrozo]? czy w mikserze?
najlepsze serniki wychodzą z prawdziwego twarogu mielonego 3-krotnie
Ale jeśli ser z wiaderka to wybierz dobrej firmy np.oetkera ,nie jakąś taniochę
spód z pokruszonych ciasteczek wymieszanych z roztopionym masłem wgnieciony w dno tortownicy i podpieczony w 175 stopniach ok.10 min
Ser 1kg zmiksować z ok. 1-1i1/3 szkl cukru według uznania ,dodać 4 jajka wbijając po jednym i 3 łyżki mąki ,wylać na spód ciasteczkowy i piec ok.1 godz w 175stopniach sernik będzie gotowy gdy środek pod naciskiem patyczka będzie sprężysty,studzić przez godz. w uchylonym piekarniku ,następnie schłodzić najlepiej całą noc
Cytat:
to prawda dzieciaki potrafią sobie sobie byle powód znaleźć
Cytat:

1 - Ola wsuwa spagetti
super fotki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 21:22   #4062
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

młoda jakie on ma usta przystojniak, zdjęcia rewelacja

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-29, 21:22   #4063
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Erwi śmiga bez wózka a moja Zosia jeszcze na kolanach. Muszę poczekać cierpliwie
czas leci niestety dzieciaki szybko rosną, ja bym chciała żeby był jeszcze taki mały co leży, i można mu latwo pieluchę zmienić. A teraz walka żeby mieć lepszy refleks od niego i kauczukiem po mordzie nie dostać

Stary 2011-03-29, 21:30   #4064
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Młoda śliczny fotograf, ale może na początek jakiś taki lżejszy aparat

Fotka z dzisiejszego spaceru, tylko tata mi sms przysłał więc jakość mizerna, ale model mój szczęśliwy(zauważcie że pyzaty się zrobił, a to pierwszy raz od pół roku)a na mnie obok nie zwracajcie uwagi bo porażka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie052.jpg (197,6 KB, 64 załadowań)

Stary 2011-03-29, 21:32   #4065
libra777
Zakorzenienie

Młoda ale masz przystojniaka

A mój nie ogląda tv w ogóle , ja właściwie też nie to jemu też nie włanczam

Mój tż dzisiaj pojechał do pracy ,do dupy to wszystko,dlaczego w tym zasranym kraju nie ma normalnej pracy??????

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Madzia jaki słodziaczek misiu mały , a ta porażka to niby w której części?
Stary 2011-03-29, 21:39   #4066
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

J tez jestem wierzaca natomiast do kociola nie ide lub ide jak jest PUŚCIUTKI
Ksieza u nas patrza na kase natomiast nie ma cennikow i daje sie ile sie moze dac

Co do komunii ja uwazam ze dziecko w wieku 7 lat nie jest w stanie okreslkic dokladnie swojej wiary i dlatego moja mloda NA PEWNO POJDZIE DO KOMUNII I DLATEGO BYLA CHRZCZONA i dlatego tez zeby tak jak pisalam wczesniej nie bylo gnębione i w 100% sie zgadzam sie z Libra ze dzieci sa okrutne!
Pracowalam z dzieciakami w takim wieku i wiem co mowie, zwlaszcza ze nie przeprowadzalam lekcji typowych a pilnowalam ich podczas ich "luznych" rozmow.

DZIEWCZYNY
CZY WIE KTORAS ILE JEST WYNAGRODZENIA MINIMALNEGO NA POL ETATU?

W czwartek podpisuje umowe o prace wlasnie na 1/2 , po 3 godziny w tygodniu oprucz w srode bo w srode 3,5 co druga sobota 3 ( tak zeby mi sie ze szkola nie pokrywalo) i jedna niedziela w miesiecu, chyba niezly uklad prawda?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

zdjecia przesliczne!
i jatez mialam byc na tym spotkanku...ehhh ale nastepnym razem NIE ODPUSZCZE!

ja tez chce juz tak spacerowac! a moja gadzina nie chce...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:55   #4067
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY

W czwartek podpisuje umowe o prace wlasnie na 1/2 , po 3 godziny w tygodniu oprucz w srode bo w srode 3,5 co druga sobota 3 ( tak zeby mi sie ze szkola nie pokrywalo) i jedna niedziela w miesiecu, chyba niezly uklad prawda?

zdjecia przesliczne!
i jatez mialam byc na tym spotkanku...ehhh ale nastepnym razem NIE ODPUSZCZE!
Darusiaa- moim zdaniem dobry układ - 3 godziny dziennie plus opcja, że możesz ustawić godziny pracy i dni pod kątem szkoły. Do tego Ty lubisz być wśród ludzi - w pracy też troche oderwiesz się od tego co w domu. Za Olinkiem nie zdażysz zatęsknić, bo co to sa 3 godziny

Na pół etatu będzie 693 brutto, to będzie około 500pln na rekę. Moim zdaniem- nawet 500 m-cznie drogą nie chodzi. Wiem to bo jak TŻ nie ma pensji, to każda 100 to dużo.

Młoda, pl_madzia- fajne te Wasze chłopaki

A ja chyba na urodzinki Oli (sobota) zamówię torta, do tego sama zrobię tiramisu i sernik gotowany - jeśli mnie moja pamięć nie myli, to robilam ten sernik już kiedyś wg przepisu Libry (chyba podała w klubie), a tiramisu - pisałam kiedyś - było pycha - wg. przepisu P0P

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 22:09   #4068
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no ja wlasnie tez tak mysle, no i mam doi przejscia ulice i jestem prkatycznie w pracy.
Dogadalam sie z kolezanka ze bedzie malej pilnowala przez ten czas kiedy nie bedzie nikt mogl wiec bede musiala jej cos zaplacic , ale mimowszystko u nas tez kazda stowka sie liczy a tu z praca jest tragedia wiec chyba fajnie sie gdzies chociaz zahaczyc.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

minka kupilam ta camilie dalam jej bo sie z placzem przebudzila przed chwila....
oby pomagalo.
Jak czesto to dajecie? raz na dzien przed snem bedzie ok?

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

u nas bedzie sernik na zimno, jakies jeszcze 2 ciasta , paluszki ciastka jakies male itp i nic wiecej.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 22:15   #4069
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
cała szczęka-to by się zgadzało i jeszcze od razu z zębami stałymi
smarujemy bobodentem, ale chyba czas zmienić na coś innego bo to g.... daje
U nas Camillia się super sprawdza... Wczoraj w nocy był ryk, dałam camillię i spaliśmy, z przerwą na cyca do (uwaga!) 9.30. Nie pamiętam kiedy wstałam w tak dobrym humorze. No i na dodatek w paszczy pojawil sie 3 ząbek

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

oooo przypomniałaś mi miałąm wam napisać, że w biedronce jest nowa wersja pieluch dada
Właśnie też o nich słyszałam same dobre opinię, muszę wypróbować.

Cytat:
Wkładam do łóżeczka,mała zgarnia do siebie misia.Dostaje ode mnie Ninens buziaków sto.Mówimy jak się kochamy i jakiej cudownej nocki sobie życzymy.Wychodzę i widzimy się rano
Oj zazdroszczę. Ja wczoraj włożyłam to pół godziny sie darł. Wzięłam na ręce to 2min zasnął.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
za tydzień juz ponad 20 stopni ma być sezon grillowy trzeba bedzie zacząć
Też o tym myślę już...

My po ciężkich dniach i nocach. Jak tz w domu to nie mam czasu na wizaz bo on się zajmuje małym a ja coś robię No i w końcu zaczęłam okna w domu myć, a że tego nie lubię, okien sporo to rozkładam na raty, możliwe do wykonania i zmieszczenia sie w czasie do świąt/roczku Do tego rozkręcają mi się korepetycje Michaś szaleje, ząbkuje, skok rozwojowy jakiś chyba ma bo nagle zaczął ciągle jeść, wydaje nam się że mądrzeje nowych rzeczy się uczy... Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam... lecę spać.

Wszystkie zdjęcia super, Maluchy słodkie

Basiu wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 1 roczku

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 22:28   #4070
Izumi
Wtajemniczenie

Bry wieczór.
Przepraszam was że wpadam jak po ogień, ale mam pytanie/prośbę.
Byłam pytać o ceny tortów no i masakra totalna!!! ceny od 65zł w górę! A jeszcze jest ze smakiem problem, bo albo na alkoholu ciasta, albo masakryczna ilość czekolady, mas, nadzień, polew itp itd A ja chciałam na Młodego taki tort żeby mógł się go najeść do woli! Jakieś cisto biszkoptowe przekładane np. marmoladą i jakimś serkiem smakowym, czy twarożkiem... coś w tym stylu. To mi Pani powiedziała, że za tak skomplikowane ( ??? wtf ???) torty jest dopłata. LOL.
No i pomyślałam, że w takim razie spróbuję sama upiec tort. Tylko nigdy tego nie robiłam. Potrzebuje jakiś przepis ... poradę? COKOLWIEK! Pomocy!!!

P.S. Misio dalej nie ma żadnych znajomych dzieci w podobnym wieku (ma kuzynkę 5 lat) Nie będzie się miał nawet z kim pobawić w swoje urodzinki...to chociaż niech się tortu naje do woli. (...) Chyba że któraś Ciocia z wizażu nas odwiedzi?! ??? .... wiem, że nie ... buuuuu ;(
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 22:56   #4071
libra777
Zakorzenienie

Izumi zrób po prostu sernik na zimno z serków homo albo z twarożku wiaderkowego w tortownicy i mały będzie mógł zjeść.
Stary 2011-03-30, 05:36   #4072
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

1 - Ola wsuwa spagetti
jak ja wam zazdraszczam tych spotkań dzieciaczki śliczne, a ta blĄdyna w środku też niczego sobie

Cytat:

ale cudny

Cytat:
Młoda śliczny fotograf, ale może na początek jakiś taki lżejszy aparat

Fotka z dzisiejszego spaceru, tylko tata mi sms przysłał więc jakość mizerna, ale model mój szczęśliwy(zauważcie że pyzaty się zrobił, a to pierwszy raz od pół roku)a na mnie obok nie zwracajcie uwagi bo porażka
i tak pewnie chodzi za rączkę jedną??bo Kubuś t o tak graaślawo, na trawie to się wywraca jak idzie za jedną rękę
a to ja tYż wrzucę małego z rańca, zaraz idę szykować jadłospis i na 8 do pracy wrrrr już mnie ta szkoła irytuje na maksa może zrezygnuję i zajmę się od września tylko korkami

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 05:46   #4073
Baobabek
Zakorzenienie

no, bo mi się coś nie chciało załączyć, fotki ze spaceru wczorajszego i z kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1357.jpg (215,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1360.jpg (204,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1363.jpg (81,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1370.jpg (65,2 KB, 38 załadowań)

Stary 2011-03-30, 05:48   #4074
Baobabek
Zakorzenienie

Evitka, ja mam ten kubek http://allegro.pl/ra-lovi-kubek-niek...524753547.html

Stary 2011-03-30, 06:40   #4075
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
poczytałam te przepisy z klubu, ale dobrości, mniam. Muszę jakieś ciasto zrobić

A doda ktoś sprawdzony przepis na łatwy sernik [dla lenia] z serka z wiaderka (tam jest jeden sernik, ale chciałabym zrobić taki zwykły, bez owoców etc.)?

Ja ostatnio robię ten : http://mojewypieki.blox.pl/2009/08/S...-puszysty.html
Wychodzi i robi się go w kilka minut - serio.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 07:18   #4076
P0P70
Zakorzenienie

Dusiczku, Oliwka - fajne te Wasze dzieci. Oliwka Tobie to pasuje taka dwójka Zazdroszczę spotkania
.

Młoda - zdjęcia z tym dziwnym psem mnie urzekły.

Magda - Erwin to faktycznie sie poprawił. Przynajmniej na twarzy nie jest już taki szczuplutki.
Patrząc na to zdjecie to pierwsze co pomyślałam to to że dobrze że jestem niska bo nie muszę sie schylać jak prowadzę Oliwkę. Co prawda ona nie lubi chodzić za rączką ona tylko sama ale czasami trzeba.

Baobabek - zdjęcia w kąpieli super. Chudzinka z niego.

Cytat:
minka kupilam ta camilie dalam jej bo sie z placzem przebudzila przed chwila....
oby pomagalo.
Jak czesto to dajecie? raz na dzien przed snem bedzie ok?
My nie dajemy codziennie tylko co jakiś czas przed nocnym spaniem. W dzień nie podajemy

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:06   #4077
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Magda - Erwin to faktycznie sie poprawił. Przynajmniej na twarzy nie jest już taki szczuplutki.
Patrząc na to zdjecie to pierwsze co pomyślałam to to że dobrze że jestem niska bo nie muszę sie schylać jak prowadzę Oliwkę. Co prawda ona nie lubi chodzić za rączką ona tylko sama ale czasami trzeba.
aż tak źle nie jest, długie ręce mam. Na szczęście w miarę lubi chodzić za trzymając się za palec, ale tylko na nierownym terenie, tak to mnie odpycha i bije jak tylko mu ręke podaję

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
no, bo mi się coś nie chciało załączyć, fotki ze spaceru wczorajszego i z kąpieli
śliczny, wygląda na spokojnego, ale to pewnie dla zmyłki do zdjęć

Stary 2011-03-30, 08:22   #4078
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dusiaka wymarz tą twarz w środku-toż to masakra jakaś

Ale śliczne zdjęcia Erwi jak pomyka fajnie
Młoda Dawidek był u fryzjera?dał się obciąć?świetne fotki
Kubulek też jaki robawiony

Cytat:
Dusiczku, Oliwka - fajne te Wasze dzieci. Oliwka Tobie to pasuje taka dwójka Zazdroszczę spotkania
.

Młoda - zdjęcia z tym dziwnym psem mnie urzekły.

Baobabek - zdjęcia w kąpieli super. Chudzinka z niego.

My nie dajemy codziennie tylko co jakiś czas przed nocnym spaniem. W dzień nie podajemy
P0P błagam-nie kracz jedyneczka wystarczy

Minka super konwersacjaale część druga jest jeszcze lepsza

Wczoraj była moja przyjaciółka i oznajmiła,że jest w ciąży ostatnia osoba od której bym się spodziewała takiej wiadomości,dowiedziała się w czwartek i przyleciała do Polski-nadal jest w szoku

muszę tez jakieś fotki wstawić..

ale dzisiaj piękna pogoda!

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-03-30 o 08:25
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:27   #4079
megi-megi
Zakorzenienie

Piękne te nasze chłopaki I mądre na pewno też

Dawid jest baardzo, baaardzo podobny do taty. No i ... te usta - w przyszłości będzie z nich korzystał Młoda padnie z zazdrości

Madzia - Erwi ma taki łobuzerski wygląd - hehe - ja czuję, że on da Ci jeszcze popalić. No i za policzki - w końcu ma pucki

Baobabek - Ty zacznij karmić to swoje dziecko, bo zniknie hehe - mój też chudzinek, ale wydaje mi się, że zaczyna łapać przynajmniej pucki na polikach, a Kubuś ma sportową sylwetkę jak nikt Jak tak patrzę na takie chude ciałko, to od razu mam ochotę nakarmić (co z tego, jak to małe jeść nie chce).

A ja mojego ANTYWÓZKA wzięłam wczoraj do piaskownicy. Wyszliśmy bez wózka, miałam go na rekach, a później przy mojej pomocy chodził. I chodzi jak pijany zając na slalomie - po trawie, po kupach, tylko nie po chodniku. Jak dorwał się do piaskownicy, to dziecka nie było - tylko trochę za zimno było wczoraj na długie zabawy - w ciągu pierwszego kwadransa odkrył, że może sobie zasypać nogi piaskiem, co czynił rzetelnie Nie lubi huśtawek. Wydaje mi się, że nie lubi siedzieć w czymś - wózek, fotelik, huśtawka Chyba bym sie zastrzeliła, gdybym wydała kase na Mclarena.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:30   #4080
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
czas leci niestety dzieciaki szybko rosną, ja bym chciała żeby był jeszcze taki mały co leży, i można mu latwo pieluchę zmienić. A teraz walka żeby mieć lepszy refleks od niego i kauczukiem po mordzie nie dostać
To prawda

Cytat:
Ale fajny i mamusia też. Tereny spacerowe macie podobne do naszych

Cytat:

DZIEWCZYNY

Połowa najniższego wynagrodzenia ale widzę że dusiaka już Ci napisała. Pamiętaj że urlop to nie jest 1/2 wymiaru całego urlopu tylko masz normalną ilość dni jaka Ci przysługuje, zgodnie z ilością przepracowanych lat, z tym że Tobie inaczej się liczą bo nie są po 8 godz. Czyli jak masz prawo do np 26 dni to tye masz dostać.

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Bry wieczór.
Przepraszam was że wpadam jak po ogień, ale mam pytanie/prośbę.
Byłam pytać o ceny tortów no i masakra totalna!!! ceny od 65zł w górę! A jeszcze jest ze smakiem problem, bo albo na alkoholu ciasta, albo masakryczna ilość czekolady, mas, nadzień, polew itp itd A ja chciałam na Młodego taki tort żeby mógł się go najeść do woli! Jakieś cisto biszkoptowe przekładane np. marmoladą i jakimś serkiem smakowym, czy twarożkiem... coś w tym stylu. To mi Pani powiedziała, że za tak skomplikowane ( ??? wtf ???) torty jest dopłata. LOL.
No i pomyślałam, że w takim razie spróbuję sama upiec tort. Tylko nigdy tego nie robiłam. Potrzebuje jakiś przepis ... poradę? COKOLWIEK! Pomocy!!!

(
U nas ceny tortów wyglądają tak :
- zwykły tylko na zamówienie żeby był np śmietankowy kosztuje 15 pln za kg
- premium, czyli jakiś ozdobny 30 pln za kg
U nas robią wszystko co chcesz i nikt nie mówi że skomplikowane. Przeciwnie twierdzą że to fajnie zrobić coś nowego i się pouczyć. Wkład do tortu może być każdy z jakim są ciasta
Ja pytałam o taki z dekoracją z marcepanu a wkładem śmietankowym na 12 osób - waży jakieś 2 kg. Będzie kosztwał jakieś 60 pln może trochę więcej.
Zamówię zwykły zjadliwy śmietankowy bez marcepanu to będzie lżejszy.

Cytat:
Słodziak

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości