Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 20:38   #4531
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

__Paulinka__ - Myślę, że to dobry pomysł, ale obcej osoby bym się bała brać, bo wiadomo - musisz za nią poręczyć, a co jezeli np zacznie kraść? To i Ty reputacje stracisz Wiem, że nie można tak z góry zakładać, ale niestety różnie bywa...
Stary 2011-03-29, 20:43   #4532
Nika0208
Rozeznanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Nadrobilam zaległości....
Co do alkoholu - wódki ja nie pije...nie przechodzi mi przez gardło wiec będe pić winko (1-2 kieliszki), TŻ jeszcze nie wiem czy będzie pił wodke czy nie ( jak juz to po nie cały kieliszku i to tylko czasem).
Co do rodzaju - będzie cięzko, jak już wspomniałam nie pije a TZ nie przepada i tylko okazjonalnie, ale kupimy jeszcze w tym roku.
Kicia - u nas w lokalu wliczone są napoje czy nie bo mi sie pomieszało?

Edytowane przez Nika0208
Czas edycji: 2011-03-29 o 20:44
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:50   #4533
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Nadrobilam zaległości....
Co do alkoholu - wódki ja nie pije...nie przechodzi mi przez gardło wiec będe pić winko (1-2 kieliszki), TŻ jeszcze nie wiem czy będzie pił wodke czy nie ( jak juz to po nie cały kieliszku i to tylko czasem).
Co do rodzaju - będzie cięzko, jak już wspomniałam nie pije a TZ nie przepada i tylko okazjonalnie, ale kupimy jeszcze w tym roku.
Kicia - u nas w lokalu wliczone są napoje czy nie bo mi sie pomieszało?
napoje bezalkoholowe są w cenie

jak tam nauki?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:53   #4534
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
__Paulinka__ - Myślę, że to dobry pomysł, ale obcej osoby bym się bała brać, bo wiadomo - musisz za nią poręczyć, a co jezeli np zacznie kraść? To i Ty reputacje stracisz Wiem, że nie można tak z góry zakładać, ale niestety różnie bywa...

NO wlasnie... sama pamietam na początku jak bali mi sie zaufac, zresztą nic dziwnego, bo sama bym nie wpuscila obcej osoby do domu i nie zostawilabym jej samej... tak wiec tez kurka nie wiem skąd wziąc taką osobę, pewnie popytam po znajomych, fajnie by bylo, ktos moglby zarobic naprawede dobre pieniądze i jak bym na tym skorzystala ale pozyjemy-zobaczymy
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:54   #4535
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
napoje bezalkoholowe są w cenie

jak tam nauki?
Babka ma zacofane poglądy nie ciężko jej się slucha, jeszcze jak jest ksiadz to jest fajnie...mówi dorzeczy i zyciowo..ale ona sama.......masakra.
Zostało jescze chyba 3 spotkania a w sobote idziemy na indywidualne do poradni - opisze po spotkaniu
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:02   #4536
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Babka ma zacofane poglądy nie ciężko jej się slucha, jeszcze jak jest ksiadz to jest fajnie...mówi dorzeczy i zyciowo..ale ona sama.......masakra.
Zostało jescze chyba 3 spotkania a w sobote idziemy na indywidualne do poradni - opisze po spotkaniu
wiesz ja tak stwierdziłam ostatnio z TŻ że pójdziemy na ten majowy kurs. Bo mówiłaś że wasz jest ostatni krótki ptoem już po 3 msc. A mi się wydaję że jeszce ten jeden majowy będzie krótki bo był by jeszcze przez lipiec jak 3 msc miał trwac a mi kiedyś ksiądz powiedział że oni w wakacje nie robią bo oni też mają wtedy różne wyjazdy.

Stary 2011-03-29, 21:04   #4537
magdziaS
Podróżniczka

Właśnie wróciłam od rodziców, ale sobie poplotkowałyśmy z mamą

Wiecie zastanawiałam się nad tym czy jakąkolwiek piosenkę z repertuaru naszego zespołu wyrzucić i doszłam do wniosku, że nie. Ale... Zaczęłyście tutaj podawać tytuły, które i u mnie znaleźć się nie mogą także będę musiała zweryfikować ewentualną listę Choć powiem Wam, że nasz zespół nie ma strony internetowej i gra tylko próby dla Młodych Par. To jest chyba najlepsza opcja, bo dużo zespołów odrzuciliśmy po odsłuchaniu ich w necie. A tak pojechaliśmy na próbę i saksofon mnie urzekł mimo, że byłam na początku przeciwna. I zespół zagrał utwory właśnie takie jakie chciałabym usłyszeć na Weselu. Repertuar starszy i nowszy, ale żadnego disco ponoć nie grają, ale lepiej się zabezpieczyć i powiedzieć, że disco się nie chce. Z drugiej strony na każdym weselu, na którym byłam, zespoły grały jakieś "majteczki w kropeczki" czy coś w tym stylu i jednak starsza część gości bawiła się wyśmienicie

A tu coś dla Was, może Was zainspiruje, dekoracje stołów: http://www.slubnezakupy.pl/files/cms...talog-2011.pdf
Zdajecie się na dekorację sali przez Właściciela ? Kogoś zatrudniacie, czy dekorujecie same ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:07   #4538
E87
Wtajemniczenie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Czesc dziewczyny! Ostatnio malo tu zagladam, bo do godzin popoludniowych praca, pozniej staram sie pisac prace mgr, a jak tego nie robie to mam tysiace innch spraw do zalatwiania i tak w kolko...wykonczona jestem fest...co do spraw weselnych to narazie ucichlo, teraz myslimy nad przyszloscia - rozlagdamy sie za dzialka A ten czas smiga jak nie wiem co, zaraz bedzie kwiecien, Swieta, weekend majowy, obrona <mam nadzieje, bo poki co pisanie kiepsko mi idzie...> i wakacje-a wtedy zamowienie godzinki w kosciele i pierwsze kroki do salonow z sukniami Pozdrawiam serdecznie!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:08   #4539
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Zdajecie się na dekorację sali przez Właściciela ? Kogoś zatrudniacie, czy dekorujecie same ?
Ja mam dekoratorkę. Płacę jej 800 zł
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:35   #4540
nena1984
Zakorzenienie

magdziaS - fajny link, bardzo podoba mi się kryształowa dekoracja. Moja sala nie wymaga dekoracji jest tam dużo mebli stylizowanych na antyki, obrazy w złotych ramach, starodawny zegar, kominek itp itd, jedynie świeże kwiaty, resztę zapewnia właściciel. A przy tym opowiedział nam zabawną historię...Kiedyś pewna para przy podpisywaniu umowy zapytała o dekorację sali, w sensie o to czy będą balony. Właściciel na to pełna konsternacja...pyta po co te balony do takiej sali??. A tu parka na to, że te stare meble przecież trzeba przykryć .

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:52   #4541
(kicia)
Zakorzenienie

http://inspiracje_slubne.mblog.pl/20...yjan&czekolada
fajny blog znalazlam dużo ciekawych rzeczy jest

Stary 2011-03-29, 22:04   #4542
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
http://inspiracje_slubne.mblog.pl/20...yjan&czekolada
fajny blog znalazlam dużo ciekawych rzeczy jest
To blog jednej z Wizażanek
Prowadzę podobny ale dopiero od niedawna

Chciałabym dekoratorkę do sali, ale chyba zdecyduję się udekorować stoły sama. Na razie nie bardzo wiem jak się za to zabrać, ale po wakacjach, jak zobaczymy salę po remoncie, to wyrobię sobie jakąś opinię

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-03-29 o 22:07
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 22:11   #4543
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałabym dekoratorkę do sali, ale chyba zdecyduję się udekorować stoły sama. Na razie nie bardzo wiem jak się za to zabrać, ale po wakacjach, jak zobaczymy salę po remoncie, to wyrobię sobie jakąś opinię
Twój blog też jest super zapisuje sobie w zakładkach

Stary 2011-03-29, 22:12   #4544
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Macie tak, że niektórych popularno-weselnych piosenek nie życzycie sobie na waszej zabawie???
na przełomie stycznia i lutego mamy się spotkać z zespołem i wtedy mniej więcej określić repertuar. póki co nie mam takiej piosenki, której bym nie chciała usłyszeć, ale może do tego czasu coś mi się odmieni

__Paulinka__ bardzo dobry pomysł a nie masz w PL żadnej znajomej, która poszukuje pracy ?

Cytat:
my mamy dekoratorkę- płacimy 1200 zł. w cenę wchodzi dekoracja 2 sal, balkonu na zewnątrz, balustrady prowadzącej na salę, stołów(obrusy, świeczniki, ułożenie serwetek), stołu dla młodych i ołtarza dla młodych. za te pieniądze może nam również udekorować ławki w kościele (ale tylko materiałem). za kwiaty musimy dodatkowo płacić.
Stary 2011-03-29, 22:16   #4545
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

fioletowe inspiracje zapisuję

chciałabym fioletowe dodatki na sali, w zaproszeniach, winietkach i pewnie w moim bukiecie też i właśnie się jakiś czas temu zastanawiałam co z tym fantem zrobić bo na mojej sali są bordowe zasłony
Stary 2011-03-29, 22:18   #4546
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

chciałabym fioletowe dodatki na sali, w zaproszeniach, winietkach i pewnie w moim bukiecie też i właśnie się jakiś czas temu zastanawiałam co z tym fantem zrobić bo na mojej sali są bordowe zasłony
na mojej też i czerwone kwiaty ściany są takie kremowe i jest w drewnie ta sala (a przynajmniej byla przed remontem) i nijak tam fiolet wsadzić. Więc będzie bordo

Stary 2011-03-29, 22:30   #4547
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
na mojej też i czerwone kwiaty ściany są takie kremowe i jest w drewnie ta sala (a przynajmniej byla przed remontem) i nijak tam fiolet wsadzić. Więc będzie bordo
nie przepadam za tym kolorem, a tylko zasłony są, na szczęscie, w bordo więc może jeszcze coś wymyślę a jeżeli będzie musiał zostać to na pewno nie będzie go w zaproszeniach/winietkach/bukiecie tylko będę kombinowała z jakimś pasującym do niego kolorem
Stary 2011-03-29, 22:38   #4548
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
nie przepadam za tym kolorem, a tylko zasłony są, na szczęscie, w bordo więc może jeszcze coś wymyślę a jeżeli będzie musiał zostać to na pewno nie będzie go w zaproszeniach/winietkach/bukiecie tylko będę kombinowała z jakimś pasującym do niego kolorem
mi na szczęście on pasuje. Wolała bym fiolet ale bordo ok. Będą kremowe zaproszenia z bordową wstążką. Kremowo czerwony bukiet i dekoracja samochodu o ile sala jakoś się drastycznie nie zmieni

Stary 2011-03-29, 22:41   #4549
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
mi na szczęście on pasuje. Wolała bym fiolet ale bordo ok. Będą kremowe zaproszenia z bordową wstążką. Kremowo czerwony bukiet i dekoracja samochodu o ile sala jakoś się drastycznie nie zmieni
już bym chciała te wszystkie rzeczy wybierać

uciekam spać
Stary 2011-03-29, 23:14   #4550
(kicia)
Zakorzenienie

dobranoc wszystkim

Stary 2011-03-30, 00:16   #4551
__Paulinka__
Zakorzenienie

też idę spac dobranoc
ps. wczoraj mi sie snil ponownie sen, ze bylam dzien przed slubem i przypomnialo mi sie ze nie zamowilam ani bukietu, ani fryzjera, makijazu i ze nie bylam na solarium i bylam mega blada! no koszmar normalnie:P snilo mi sie to chyba juz 5 razy! ale na szczescie to malo realistyczny sen
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 03:35   #4552
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Hejka Kobitki jeszcze wtorkowo, ale już środowo również

Przeczytałam wszystko, co nagryzmoliłyście od wczorajszej nocy

Chatka super tekst Wszystkie jednogłośnie to wyraziłyśmy

kicia a no śmieję się, bo uwielbiam Twoją samokrytykę, szczerość i poczucie humoru

vesna84 rzeczywiście super, bardzo tanio jej uszyli....pozazdrościć, ja póki co mam cykora jeszcze dziewczyny mówią, że w większości salonów szyją tylko ich projekty....co dla mnie w ogóle sensu nie ma....eh

nena przesłuchałam muzyka nie na żywo...ale ma to też swoje plusy można te nowoczesne kawałki wykonywać- jak np. ten "barakuda" Podoba mi się tej babeczki wokal, choć miejscami ma mega podobną barwę do kukulskiej to określiłabym ją "kobitka z jajami" (wymiata z chylińską,abbą i dodą),jeszcze po rosyjsku też spiewa i bdb wymowa ang. gorzej z wymową kolesia...,ale ma bardzo miłą dla ucha barwę i dobrze śpiewa. Dzięki Twojemu zespołowi poznałam piosenkę KAROLINA Muszę zapamiętać

dotk pewnie już daaaawno temu wylądowałaś i szczęście Cię wypełnia z powodu ponownej bliskości Tżta kiedy powrót do pracy?
Co do wnoszenia swojego alkoholu...Tu proszę cytat z pałącu w paszkówce:
"Nie akceptujemy "wnoszenia" własnych" potraw lub "własnego" alkoholu. ",
z kolei zamek korzkiew:
"Decydując się na organizację przyjęcia w Zamku Korzkiew zobowiązują się Państwo do dokonania zamówienia następujących usług dodatkowo płatnych:
Tort weselny – cena uzależniona od ilości Gości.
Alkohole – kilka propozycji cenowych do wyboru" ...

ALKOHOL Myślimy z TŻem nad tadkiem, jak już dwie z dziewczyn tu też pisały. Znajomy w kwietniu leci do Polski i obiecał przywieźć ze sobą cennik z jakiejś swojej znajomej hurtowni, to Wam napiszę. Z win myśleliśmy nad Carlo Rossi- bo je uwielbiamy i jest lekkie, ma niewiele ponad 11%, przeważnie wina mają 14%-15%, nie mówię już nawet o porto, które kocham, a które ma ponad 20% Kwestię wody w butelce wódki muszę obgadać z TŻem, pierwsze o tym słyszę od Was.... O etykietach na butelki też jeszcze nie rozmawialiśmy, a też mi się podobają
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 04:04   #4553
NightButterflyVIP
Rozeznanie

menipe ŁOOOO ale masz drogą fotografkę!!!! SZOK! No, ale rozumiem, skoro nie planujecie kamerzysty... P.S. Jesteś też z moich okolic Czyli Magdzia też musi być gdzieś blisko...

jagodzia baw się dobrze w Wawie ja muszę się wreszcie zabrać za czytanie na temat tej Twojej diety cud A o balerinach, ha, mówiłam, że pięty bolą??? Mówiłam???

gosza święte słowa z tym "swoim chłopem" trza Go szanować wtedy i On Nas będzie szanował Też zamierzam pić białe winko, choć uwielbiam czerwone, ale w obawie przed moją "zręcznością inaczej" i czerwonymi zębami zostanę przy białym

niuto dobry pomysł z tą etykietą na butelkach w stylu jakiegoś śmiesznego obrazka ekhm....też uwielbiasz fioletowy????

tusia_m ten kawałek "żono moja" musiałam aż znaleźć na youtube i posłuchać Podobnie jak nena, też nie chcę disco polo na weselu.....ale już sobie wyobrażam banan na buźce TŻta jak by to zagrali z tą żoną Pierwsze chwile bycia Jego ŻONĄ Mmmm.....

MagdziaS DZIĘKI WIELKIE- link zapisany w zakładkach jeszcze nie wiem jak to będzie z tym dekorowaniem u Nas...

kicia na tej stronce z inspiracjami, te druhny na zielono mają ciekawe buciki prócz tej, która wystąpiła w japonkach

A...dziewczyny....każda robi poprawiny drugiego dnia? I jeśli tak...to gdzie? I jak??? Byłam na jednych tylko poprawinach w życiu, odbywały się już tylko dla nielicznych(może z 20 os. max było) i pod namiotem ogrodowym w ogrodzie młodych....Był maj- piękna pogoda, pamiętam

A chciałam jeszcze zapytać, czy welon trzeba mieć??? Wy zamierzacie? Bo myślę nad woalką.....i nie bardzo wyobrażam sobie wtedy welon do tego......
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 05:34   #4554
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Też słyszałam, nom, słyszalam, od 2012 mają być.... Ale ja narazie nie robię nic, bo niektóre sale nie wyrażają zgody na wnoszenie swojego alkoholu......
Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
moi rodzice tez oststatnio nam powiedzieli, żebysmy połowe chociaz alko kupili, sama nie wiem co mysleć.
wogóle nad jaką wódka sie zastanawiacie?
my chcemy tez taki barek dla osób nie pijacych czystej zrobić.
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
my jeszcze nie właściwie to zostawiam to rodzicom- ich znajomy ma hurtownię, więc pewnie tam wszystko zamówimy.
Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
My się na razie nie zastanawiamy, jednak znam parę która rok przed ślubem miała kupioną wódkę (trafili na jakąś mega promocję). My będziemy alkohol kupować w sklepie w którym pracuje moja teściowa i ona tam dostanie duży raba,t więc na razie nie śpieszy się nam z alkoholem.
Cytat:
mój tata też chce w tym roku kupić alkohol bo wiadomo przez euro 2012 może wszystko pójść do góry. A że jego kolegi syn też bierze ślub w 2012 i ma znajomego który ma hurtownię to pewnie tam się zaopatrzymy
Cytat:
Ja tak właśnie sie zastanawiałam i myśle, że alko kupimy już w 2012 .. Po pierwsze, zeby było z głowy, a po drugie, zeby akcyza do góry nie poszła .. Któraś z dziewczyn wspomniała o Euro 2012. O tym nie pomyślałam, a to też moze wplynac na wzrost cen, wiec trzeba sie jeszcze w '11 zainteresowac

Naprawde sa takie sale? Ja sie nigdy z czyms takim nie spotkałam .. Z reguły alkoholu nie ma w cenie, wiec trzeba sie samemu o niego zatroszczyc .. Wlascicielka hotelu gdzie robimy powiedziała, ze alkohol mozemy kupic u nich, ale sama powiedziała, ze u nich cena jest 1.5-2 razy wyzsza nic w sklepie, wiec lepiej w jakiejs hurtowni czy cus sie zaopatrzyc

A ile dziewczyny na głowie chcecie? U nas chyba bedzie 0.5 choc 0.7 tez moze byc ..
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
co do alkoholu to na pewno kupuję w tym roku dokładnie kiedy to jeszcze nie wiem... ale to co się da wcześciej załatwić wolę właśnie zrobić jak najwcześniej żeby potem wszystkiego na raz nie było.
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Nam kobieta od sali mówiła że gdzieś w okolicy jest hurtownia w której można kupić alkohol i jak zostanie to zwracasz i wówczas oddają Ci pieniążki. fajna sprawa tylko nie miała wtedy numeru do tych panów, ale może kiedyś do niej zadzwonię i wypytam (bo miała poszukać) a jak nie to sama się tym zajmę. U nas nie będzie dużo alkoholu. Z mojej strony prawie nikt pić nie będzie, chyba że po 3 kieliszki, od strony TŻ pewnie pić będą, ale zastanawiamy sie nad barmanem i drinkami
Cytat:
My najprawdopodobniej będziemy mieli "Żołądkową Gorzką Czystą de Luxe" a to dlatego, że jest to jedyna wódka którą ja jestem w stanie przełknąć. No i z tego co teściowa mówiła to na nią dostaniemy największy rabat, gdyż u nich w sklepie bardzo dobrze schodzi i dla zwykłego klienta są rabaty, a dla nas, jak zamówimy 250 butelek to rabat będzie jeszcze większy...
Cytat:
Co do wnoszenia swojego alkoholu...Tu proszę cytat z pałącu w paszkówce:
"Nie akceptujemy "wnoszenia" własnych" potraw lub "własnego" alkoholu. ",
z kolei zamek korzkiew:
"Decydując się na organizację przyjęcia w Zamku Korzkiew zobowiązują się Państwo do dokonania zamówienia następujących usług dodatkowo płatnych:
Tort weselny – cena uzależniona od ilości Gości.
Alkohole – kilka propozycji cenowych do wyboru" ...

ALKOHOL Myślimy z TŻem nad tadkiem, jak już dwie z dziewczyn tu też pisały. Znajomy w kwietniu leci do Polski i obiecał przywieźć ze sobą cennik z jakiejś swojej znajomej hurtowni, to Wam napiszę. Z win myśleliśmy nad Carlo Rossi- bo je uwielbiamy i jest lekkie, ma niewiele ponad 11%, przeważnie wina mają 14%-15%, nie mówię już nawet o porto, które kocham, a które ma ponad 20% Kwestię wody w butelce wódki muszę obgadać z TŻem, pierwsze o tym słyszę od Was.... O etykietach na butelki też jeszcze nie rozmawialiśmy, a też mi się podobają
My pewnie w tym roku zakupimy. Mamy gdzie przechować, więc z tym nie będzie problemu. Nie mamy nigdzie znajomości, więc będziemy wyszukiwać jakiś promocji w supermarketach. Planujemy kupić po 0,5 l na głowę (po 0,5l na parę na sali + po 0,5 l na parę/osobę (jesli singiel) do rozdania) i dodatkowo coś do rozdania na bramki (jeśli w ogóle będą). Jaka wódka, to nie mam pojęcia. Myślicie, że dla 50 osób (wliczając wszystkich, również niepijących (nieletnich) 70 butelek będzie ok? Znając życie, to pewnie i tak kupimy więcej i potem będziemy ją spijać przez wiele lat naszego małżeństwa -jeszcze mamy wódki, które dostaliśmy od znajomych po ich weselach w 2010 - ani 1 do tej pory nie wypiliśmy - takie z nas nie-pijoki
Wino też chcemy kupić - białe i czerwone, ale nie wiemy, ile butelek. Z tym że to jak zostanie, to prędzej wypijemy.
No i zastanawiamy się nad piwem lub innym alkoholem - to do przemyślenia.
Powiem Wam, że byłam też na weselach, na których była sama wódka i też sobie "radziłam", robiąc drinki z sokiem, ale ja jednak chciałabym, żeby u nas była jakaś alternatywa.
Na zdecydowanej większości wesel była wódka i jeszcze 1 inny alkohol, rzadziej więcej rodzajów.

ewika19 250 butelek? Wow! To ile gości zapraszacie?

Też spotkałam się z opcją dodatkowo płatnych alkoholi, obligatoryjnie lub na życzenie , w zależności od sali.

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
NightButterflyVIP, mam pracownie w której moja koleżanka rok temu szyła suknie, zapłaciła za wszystko 1200 zł, przyniosła sówj projekt, i Pani krawcowa uszyła jej wszystko tak jak chciala, cena jest dla mnie zachęcająca, tym bardziej jak patrze na znajome, które wydały po 5 tys za kiecki a teraz im wisza po szafach :/
Cytat:
Ja na 100% będę szyła suknię. Jest dużo taniej, a suknia jest w całości przygotowana dla Ciebie.. Ja już się nawet nie zastanawiam nad kupnem w salonie sukien ślubnych
Ja to napewno będę szyć, a jeśli kupię gotową, to przerabiać, bo ja taka "wymyślata" jestem, że do każdej sukni mam jakieś "ale"
vesna84 a gdzie to tak niedrogo koleżanka suknię uszyła?

POPRAWINY
My nie robimy jako takich poprawin, ale gościom, którzy będą u nas nocować oczywiście zapewnimy sniadanie i obiadek oraz nasze przemiłe towarzystwo

WELON
Oczywiście, że nie jest obowiązkowy. A przy wolace, to nawet nie pasuje.
Mi się jednak podoba i chcę mieć welon.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:01   #4555
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się tym nie piciem z gośćmi weselnymi nie przejmuję. Chyba jasnym jest, przynajmniej dla mnie i mojego TŻta, że na własnym weselu raczej nie zalicza się przysłowiowego "zgona". Mam wrażanie, że każdy powinien o tym wiedzieć tak więc nie picie toastów ze wszystkimi, a jeśli już zajdzie taka konieczność - odmowa gościom powinna być przez wszystkich zrozumiała i zaakceptowana, także nie widzę konieczności przejmowania się tym i "podstawiania" butelki z wodą zamiast wódki, żeby "oszukać" innych W razie czego, jeśli w ogóle, najlepiej zapowiedzieć że się nie pije na weselu i koniec. Każdy powinien to zrozumieć.
bardzo dobrze napisane, może nie ma sensu faktycznie czic sie z woda tylko poprostutoasty wznosic soczkiem

Cytat:

vesna84- witaj widzę, że ślubujemy tego samego dnia

MadziaS- ja bym bardzo nie chciala w swoim weselnym repertarze Białego Misia i Złotego krążka

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------
sluchajcie.... mam taki pewnien pomysl (nie dotyczy on wesela tylko pracy) ale nie wiem czy ma jakikolwiek sens, wiec prosze o szczere opinie Jak wiece mieszkam w Norwegi i łapię sie kazdej pracy jaka sie tutaj nadazy. Oczywiscie njawiecej sprzątam, w domkach prywatnych ludzi. I mam juz ich naprawede sporo, i co chwile mi ktos dzwoni czy bym u niego tez nie chciala sie zatrudnic... no i tak pomyslelismy z TZ zeby sprowadzic tutaj jakąś dziewczynę, najlepiej jakąś mlodą, zeby sprzątała te domki, co ja juz nie mam na nie czasu i placilabym jej kase, ale swoj procent tez bym z tego miala, tylko, ze ja nie znam zadnej osoby ktora moglaby tutaj przyjechac, bo alb ktos sie uczzy i rzecz jasna nie rzuci szkoly, albo rodzina itp... a nie wiem czy odwazylabym sie wziąc osobe ktorej nie znam, bo nie wiem czy uczciwa by byla, a na tyl tylko mi zalezy... TZ namawia mnie caly czas na to, a ja sie troche boję... co Wy o tym sądzicie?
pomysł bardzo dobry, oczywiście powinna byc to osoba, która znasz, napewno znajdzie sie ktos chętny na taki wyjazd.

Cytat:

A tu coś dla Was, może Was zainspiruje, dekoracje stołów: http://www.slubnezakupy.pl/files/cms...talog-2011.pdf
u nas w hotelowej restauracji dekoracja sali jest juz w cenie, 10 dni przed weselem, ustalamy tylko kolorystykę obrusów serwet ireszty, widzieliśmy na zdjęciach jak dekoruja i nam sie to podoba, bez zbednej przesady, z klasą.
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 08:15   #4556
Madziuniusia
Zakorzenienie

Ja bym chciała poprawiny, ale to będzie zależeć od tego w jakim lokalu będę mieć wesele. Bo opcja poprawin w jednym mnie powaliła. Nie dość, że 1300 za obsługę to jeszcze 50 zł od osoby.
Stary 2011-03-30, 08:24   #4557
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:

Ja mam ściany różowo-brązowe I co tu wymyślić?
A tych bordowych zasłon nie da się ściągnąć? Moja kuzynka ściągała zasłony i dekoratorka jej swoje zaproponowała

Cytat:
A...dziewczyny....każda robi poprawiny drugiego dnia? I jeśli tak...to gdzie? I jak??? Byłam na jednych tylko poprawinach w życiu, odbywały się już tylko dla nielicznych(może z 20 os. max było) i pod namiotem ogrodowym w ogrodzie młodych....Był maj- piękna pogoda, pamiętam

A chciałam jeszcze zapytać, czy welon trzeba mieć??? Wy zamierzacie? Bo myślę nad woalką.....i nie bardzo wyobrażam sobie wtedy welon do tego......
Ja robię poprawiny. I to są wszyscy goście zapraszani, normalnie na tej samej sali. Przychodzimy na 13 na obiad i bawimy się z zespołem do 24 . Przynajmniej u mnie tak właśnie jest A i ja mam kucharkę więc całe jedzenie jest świeże. Niczego nie podadzą odgrzewanego.
A welonu przecież nie musisz mieć. Coraz więcej dziewczyn nie ma welonu, więc nie widzę problemu

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
ewika19 250 butelek? Wow! To ile gości zapraszacie?
To jest ilość butelek na 2 dni Coś około 120 gości. Nie wiem jeszcze dokładnie, takie generalne liczenie dopiero się odbędzie na jesień

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-03-30 o 08:31
Stary 2011-03-30, 09:06   #4558
melod_y
Zakorzenienie

hej kobitki
Pokarze wam z rana pewien urywek spektaklu który TŻ wczoraj mi pokazał
Na prawde życiowy i mi się aż żal trochę tych mężczyzn zrobiło :P
tacy biedni.... starają sie, starają

I oby poi ślubie tak nie było
Mykam ubierać się bo w końcu ruszę do miasta

http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S...layer_embedded

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:13   #4559
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
hej kobitki
Pokarze wam z rana pewien urywek spektaklu który TŻ wczoraj mi pokazał
Na prawde życiowy i mi się aż żal trochę tych mężczyzn zrobiło :P
tacy biedni.... starają sie, starają

I oby poi ślubie tak nie było
Mykam ubierać się bo w końcu ruszę do miasta

http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S...layer_embedded
Muszę mojemu TŻowi koniecznie pokazać
Stary 2011-03-30, 09:23   #4560
Madziuniusia
Zakorzenienie

a ja zastanawiam się nad dowcipem na prima aprilis

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości