|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywki PRZED farbowaniem
Mój naturalny to taki ciemny blond,właściwie pod jasno brązowy podchodzi,ale nie lubię swojego koloru..Wolę ciemne włoski
Czarne mi sie niesamowicie podobają bo mają "charakter" Pamiętam że jak zawsze chodziłam do fryzjera to usiłowali mnie przefarbować na blond,wmawiali mi że tak będę korzystniej wyglądała..Kiedyś dałam się namówić na pasemka i nie czułam się dobrze w jasnych włoskach..Jakoś tak dziwnie..Nie lubię blondu..Wolę ciemne..Zawsze farbowałam matrixem na mokke,teraz ostatnio pierwszy raz zafarbowałam castingiem na ciemny brąz a obecnie szykuję się na hebanową czerń..Ponoć w carrefourze są te odcienie.. Jak nie znajdę tego kolorku będę musiała wybrać jakąś inną farbę,ale nie orientuję się które są jeszcze tak delikatne jak casting...Myślałam nad garnier chociaż opinie na kwc też są podzielone |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
]- garniera też miałam [rożne] i jak dla mnie casting lepszy. Raczej szybko się z nim nie rozstanę
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja też miałam przeboje z palette
. Casting rzeczywiście dla mnie też jest super ale teraz zapuszczam i boję się że jak urosną to będę musiała kupować 2 opakowania bo mi nie starczy jedno,a koszt dwóch to około 40 zł czyli cena w sumie porównywalna do koloryzacji w niektórych salonach w moim mieście zamieszkania..![]() A czy na włoski przed farbowaniem można tez zastosować prócz oleju kokosowego jakąś odżywkę?zwilżyć włoski, nałożyć odżywkę i dopiero na to farbę..Próbował ktoś może?
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie było tak całkiem OT - odżywke można- na pewno- nie probowałam jeszcze- ale wydaje mi się, że taka bezsilikonowa lub z łatwo zmywalnymi silikonami będzie ok. Chociaż ja wolę oleje- zwłaszcza migdałowy i kokosowy
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
A czy taką kombinację z olejami można stosować przed ROZJAŚNIANIEM włosów..? bo chce to zrobić jutro ale panicznie się boję zniszczeń :O narazie co wymyśliłam to nie myć włosów przez 2 dni no i podczas ostatniego mycia nawalić sobie maseczek,odżywek itp
ale jeszcze lepsza ochrona byłaby pewnie po nałożeniu czegoś powiedzmy ze 2 godz. przed tym zabiegiem..jak myślicie,zda to egzamin?
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj przed farbowaniem farbą na czarno
był mix olejowy 1h. kokos+śliwkowy+jojoba, wszystko pięknie, ładnie się pokryło, jestem zadowolona teraz tylko na jakiś czas trzeba się wystrzegać protein żeby kolorek się szybko nie zmył.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Czarne mi sie niesamowicie podobają bo mają "charakter"

]- garniera też miałam [rożne] i jak dla mnie casting lepszy. Raczej szybko się z nim nie rozstanę

ale jeszcze lepsza ochrona byłaby pewnie po nałożeniu czegoś powiedzmy ze 2 godz. przed tym zabiegiem..jak myślicie,zda to egzamin?
był mix olejowy 1h. kokos+śliwkowy+jojoba, wszystko pięknie, ładnie się pokryło, jestem zadowolona