|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
Dziewczyny mam super szybki i łatwy przepis na kluseczki znalazłam na jakimś forum:
ser 200-250 gram + 1 jajko+ 1-2 łyzki mąki (kukurydziane ale normalna pewnie tez dobra)+ z 5 pastylek rozkruszonych słodziku...wszystko blenderem potraktowac i wrzucac do wrzącej wody łyzka ![]() Zaraz ide robić to dam wam znać co wyszło ![]() A co do mierzenia to ja nigdy nie wiem gdzie sie mierzyć, w którym miejscu ![]() Ale gratuluje wszytskich spadków wagi i cm! ![]()
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję spadków ![]() Przypomniałyście mi, że muszę sobie kupić centymetr krawiecki ![]() U mnie dzisiaj tak o-śn. 1,5 kromki z szynką i ogórkiem. II śn. - 2 frankfurterki z kromką chleba. Przed chwilą - 4 kromki chleba w jajku (z racji tego, że nie mam nic innego w lodówce i idę zaraz na zakupy )kluseczka naprawdę polecasz te ćwiczenia? Robiłaś je ile razy w tyg? I kilka serii czy po prostu 8 minut?
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
też ćwiczyłam z jillian ale rzuciłam to po 14 dniu (czyli 4 dni levelu 2) bo to sie robi strasznie nudne jak sie ćwiczy 10 dni z rzędu to samo, ale życzę wytrwałości
właśnie jem obiad - ostatecznie zrobiłam sobie 'leczo' na ostro znaczy w sumie to zrobiłam coś na podobieństwo leczo i zmieszałam to z ryżem brązowym i jest bardzo dobre!! i ma duuużo warzyw i chudą szyneczkę ![]() jabłuuszko ja też nigdy nie wiem w którym to miejscu się mierzy udo mierzę tu najwyżej, tuż przy pośladkach a talie tam gdzie jest wcięcie ale nie wiem gdzie powinnam zmierzyć biodra, łydkę czy brzuch także zapewne mierzę tak na oko, ale grunt żeby spadało fajny przepis na kluski! może skuszę się jak będę mieć więcej czasu na gotowanie czyt. w przyszłym tyg
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluseczka, to całkiem wysoka jesteś. Talia 60 przy tym wzroście to niemal wymiary modelki.
A ważyłaś się ostatnio? Zdaje się, że zaraz nas opuścisz, bo nie będzie już z czego się odchudzać. Neitka, niestety nie wiadomo od czego te zmiany. Jest szansa że to atopowe zapalenie skóry albo uczulenie na jakieś nietypowe białko. Wygląda to masakrycznie i pojawia się w coraz dziwniejszych miejscach (wczoraj kolejną plamę znalazłam na karku). W każdym razie dermatolog dała mi tonę maści, tabletki na wszelkiego rodzaju grzybice i nic nie pomaga ![]() Jabłuszko, ciekawa jestem tego przepisu. Napisz jak wyszło. Skakanka to fajny pomysł, ale ja mieszkam na II piętrze w bloku, więc nie mam nawet gdzie poskakać.
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam jeszcze wersje bez maki:
-2 jaja -kostka sera chudego lub light -3 łyżki otrębów (jakie wolicie) -przyprawy do smaku (ilość składników na 2 porcje) Twaróg zmielić lub rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wrzucać do gotującej się, lekko osolonej wody za pomocą łyżeczki. Kluseczki wyszły bardzo dobre, aczkolwiek ja dałam za dużo sera a za mało mąki więc troche mi sie rozchodziły ![]() Chyba najszybsze danie jakie zrobiłam! ![]() Wiewióreczka ja udo mierze tam gdzie najgrubsze ^^ Mam problemy z biodrami, bo nie wiem czy to sie moze pod pupa czy z pupa;>
Edytowane przez jabluuuszko Czas edycji: 2011-03-29 o 16:08 |
|
|
|
|
#1116 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj jadam tak:
Śniadanie - płatki fitness z mlekiem II Śniadanie - dwie kromki grahama z almette i szczypiorkiem świeżym Podwieczorek - zjedzony przed obiadem bo zajęcia do 16 miałam Obiad - to co wczoraj czyli kasza jęczmienna, kurczak, pieczarki, papryka czerwona Kolacja - (będzie potem) twarożek z papryką i szczypiorkiem z 3 kromkami grahama Ja za chwilę uciekam na pilates trochę sobie wzmocnić mięśnie kręgosłupa ( bo coś mi nawala) i ogólnie poćwiczyć ![]() Jeżeli chodzi o ćwiczenia typy a6w, brzuszki zwykłe - to są ćwiczenia na wzmocnienie mięśni, po nich tłuszczyk w tych miejscach nie zniknie, na spalanie tłuszczu jak pewnie wiecie są ćwiczenia aerobowe ![]() Ja osobiście bardzo lubię wszelkie 8 minutówki, bo nie dość, że kształtują mięśnie to jak człowiek zrobi wszystkie pod rząd to jednak się trochę napoci i ogólnie tłuszczyk się zaczyna spalać (bo dopiero po 25min ćwiczeń nasz organizm zaczyna z niego korzystać), ale jednak na spalanie - aeroby ponad wszystko
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
ja wrocilam niedawno, bylam jeszcze na zakupach, musze sie ograniczac, bo ostatnio za duzo wydaje na pierdoły
![]() wlasnie zjadlam wiesniaka z rzodkiewką i zaraz wypiję zieloną ![]() racja racja, na spalanie najlepsze aeroby
|
|
#1119 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie luzzy w tym tygodniu że juz jutro jade do domu
Bez sensu tu siedzieć i wydawać kase na jedzenie i utrzymanie jak w domu wszytsko jest ![]() Więc będe mogła kontrolowac swoja wage codzinnie! ![]() ja dziś grzecnie, tylko na podwieczorkwo-kolacje zjadłam loda z mc z polewą truskawkową
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pół godz temu wróciłam z pilatesu, zjadłam właśnie kolację i zabieram się do nauki
![]() U mnie w tym semestrze niestety od poniedziałku do czwartku panuje faza względnego no-life - tylko uczelnia - dom - nauka;/
|
|
#1121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
tak wiem, że na tłuszczyk to aeroby ale ja już go na brzuchu tyle nie mam więc te ćwiczonka pomagają
![]() ale mam lenia... no nic biorę się za 8 minut legs abs i a6w... potem praca.
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale ślicznie słońce świeci ![]() Tylko zajęcia cały dzień przeszkadzają ![]() Już po śn.-3 kromki z szynką i warzywami. O, właśnie-lecę coś zrobić do jedzenia na zajęcia. Co do ćwiczeń-zamówiłam sobie spodnie długie do biegania. Jak tylko przyjdą zaczynam biegać i może znajdę czas na siłownię.. ale to już chyba po świętach, bo mam oddać pracę a na razie nie mam jeszcze połowy ![]() Dobra, lecę. Miłego dnia
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po śniadaniu, wyjadam to co otwarte, 2kromki fitness z orógkiem i pomidorem ![]() a na 2śniadanie będzie owsianka ![]() Mam pytanie, miała może któraś z was styczność z 7minute abs? Bo o 8 jest dużo wiadomośćim a jestem ciekawa jak efekty po 7 abs
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Gratuluję Wszystkim dietowych postępów I ja sama muszę się pochwalić bo mam 2 cm w tali mniej![]() Mam straszną ochotę zapisać się na pilates tylko nie mam z kim moje znajome są zbyt leniwe, a samej to trochę głupio mi iśćU mnie pogoda piękna, a ja jutro mam ważne kolokwium i jak go nie zaliczę to nie mam szans na pierwszy termin egzaminu ![]() Miłego dnia
|
|
#1126 |
|
Raczkowanie
|
nigdy nie słyszałam?? <szok> masz linka??
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=mVmjhNmvEwo
Zamiarzam je robić razem z 8minute abs. ![]()
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
hej laski!
gratuluję wszystkim spadków *hm hm ja nie słyszałam o tym 7 minut, ciekawe.. ![]() Ja zjadłam śniadanko- bułka fitness z serem typu włoskiego i oliwkami +kawa z mlekiem.. ![]() piękna pogoda a ja na uczelnię musze iść... aj jak mi się nie chce
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
kurde hm dosyć ciekawe.... ale ja to troche zmiksuje
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
U mnie udo, na którym mi najbardziej zależy jeszcze nie drgnęło, ale z łydy spadł centymetr - znaczy się, tendencja spadkowa jest
Zaraz się biorę za swoje ćwiczenia, tylko zmyję cynamon z włosów.
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
ja uda chyba mam ok... bo w najgrubszum miejscu 49-50 a po środku 46-47
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
cwiczenia są chyba troche cięzsze, aczkolwiek przy jednym z tych 7 minute abs moj kregosłup odmawia posłuszeństwa
![]() a macie jakies fajne ćwiczenia na uda? ![]() tylko ja muszę mieć jakies bardziej rozciagające, bo po 8minute legs moje udo zwiekszyło sie o 2cm!
|
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
hm... nie mam pojęcia;* musze jeszcze dziś coś poćwiczyć ale strasznie słąba jestem... dziwnie się czuje więc chyba odpuszcze bo musze się dzieckiem zajmować a muszę mieć siły na niego.
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Rozeznanie
|
bidulko
taka ładna pogoda a Ty siły nie masz ![]() kluseczka też mam tyle w udzie
|
|
|
#1135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- dziewczyny jak wpiszecie w google płąski brzuch to w grafice pierwszy rysunek czy uważacie, że ta babka ma płaski brzuch?|? |
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
hm... w sumie czasem cm to faktycznie nie wszystko... ja niby jestem zadowolona ale poćwiczyć zawsze mozna... może poszukamy coś razem??
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam 2 kromki grahama z almette i sałatą, do tego pół nesvity bo kończyła mi się data ważności i musiałam zjeść, ale jakoś mi nie podeszła:P II śniadanie - jabłuszko i teraz zastanawiam się czy wziąć sobie na uczelnie wieśniaka z bananem, czy przerobić swój obiad na sałatkę i to zabrać (bo mam do 17.30 zajęcia jak myslicie?
|
|
|
#1139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przynajmniej mam mobilizacje!![]() Póki co robie cos takiego, że klade sie na podłodze i uginam nogi w kolanach, i raz podnosze jedną raz drugą pod kontem 90' wypierając pięte do góry.. ale na co to działa to nie wiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

A ważyłaś się ostatnio? Zdaje się, że zaraz nas opuścisz, bo nie będzie już z czego się odchudzać. 

gratuluję wszystkim spadków