|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
Cytat:
![]() dzien dobry dzieki waszym kciukom i dobrym fluidom dzisiaj juz nie ma ani widu ani lychu po grypsku zoladkowym czuje sie dobrze zjadlam sniadanie ma troche pracy wiec musze nadrobic ale najwazniejsze, ze juz jest okej
|
||
|
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam pościel feretti i rożek dla Miśka
nie przyznam sie ile zapłaciłam! Ale jak sobie obiecałam tak mam!! ![]() Teraz ide zamawiać podkłady, nakładki, wanienke i inne drobniejsze rzeczy
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
Aliczka trzymam kciuki za wizytę,koniecznie daj znać jak wrócisz do domku.
Agnieszka ja bede mieć CC,do szpitala biorę kilka podkładów na łóżko,duże podpaski 1 paczkę jak braknie mąż dowiezie(po cc się tak mocno i długo nie krwawi),majtki poporodowe,myjkę lub gabkę.Myjka praktyczniejsza. Pamiętam ,że jeszcze na sali pooperacyjnej przychodzi piguła i myje krocze,następne mycie to już same zrobimy.
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki, hmm, to podklady musze dokupic. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- nie wiem jak jest w pl, ale mnie tez przyszla umyc nastepnego dnia ![]() wstalam dopiero na 3ci dzien i wtedy prysznic |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie tak,ja 2 razy miałam cc i za każdym razem na pooperacyjnej przychodziła i myła.Najgorsza rzecz w tym wszystkim,ponieważ jest to bardzo krepujace,sama nie mogłam tego jeszcze zrobić ponieważ znieczulenie jeszcze działało.
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Moja kuzynka była wzięta pod pachy przez 2 piguły i zaciągły ją jak to mówiła "z gołą du*ą" pod prysznic i tam ją umyły... Straszne!!
Dziewczynki które mają prać albo prały już ciuszki!!!!!! Mam kupić proszek czy płyn Lovela?
|
|
#3608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potweirdzam, bardzo bardzo bardzo krepujace, az glupio sie pisze o tym ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
ja kupilam proszek, ale gdybym wiedziala ze jest plyn to bym kupila plyn. nie lubie proszkow, wydaje mi sie ze pralka lepiej wyplukuje plyny, przynajmniej moja |
||
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
juz bym wolala, zeby moj maz mnie wzial pod prysznic i umyl...
![]() 14 kwietnia jedzie z ojcem na targi do poznania mam ndzieje, ze Oleńka wtedy nie zechce wyjsc
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,wtedy piguła pomaga dojśc do łazienki i wrazie czego umyć się. Pamiętam,że nogi miałam jak z waty i słabo mi się robiło. W kabinie jest krzesełko mozna sobie siąść,najlesze jest to że trzeba tak sie myć aby nie zamoczyć opatrunku. A i cewnik bardzo przeszkadza,miałam go prawie 2 dni aż nie skończyły się kroplówki. Ale przyznam ,że po takiej głodówce przed cc i po szpitalna zupa mleczna to rarytas
|
|
#3611 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chyba ten posiew bede miala 13kwietnia na wizycie, o ile nie urodze do tego czasu![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytke!Cytat:
dla Martynki![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy to do mnie, ale chyba nie bo ja mam wizyte 13ego. Chyba Agnieszka_pe25 ma 14ego? ![]() Cytat:
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kobitki
ja juz po sniadanku - platki owsiane zalane jogurtem, do tego winogronka, truskawki i borowki ![]() Zaraz musze sie zbierac do miasta, ale nie chce miec tu zaleglosci z wczoraj ![]() Cytat:
Mam polska tv, wiec wiem co sie dzieje, ceny w gore, pensje od lat te same, wiem ze nie wszystkim jest zle i ciezko, ale jesli chodzi o biede, to w Polsce jest na prawde zle. Tu nie szalejemy bo tylko tz pracuje, ale jak pracowalismy oboje to stac nas bylo na kupno samochodu za 20 tys. euro (w 2006r) - nie pisze tego po to, zeby sie chwalic, ale chodzi mi o to, ze wiesz za co pracujesz. Sa tez i biedni ludzie, ale socjal nie daje im zdechnac z glodu, dostaja mieszkania, doplaty do ogrzewania, pradu, talony na jedzenie, dla dzieci mundurki do szkoly, ksiazki + oczywiscie zasilek i mozna za to GODNIE zyc. Mamy jedna pensje i ja mam dodatki na dziecko i siebie bo nie pracuje, tz nie placi podatku dochodowego bo ma zone i dziecko w domu, zaraz bedzie drugie, wiec dostane kolejne pieniadze i zyjemy normalnie, stac nas na ciuchy, kosmetyki, jedzenie, przyjemnosci, a wczoraj kupilismy nowszy samochod. Za 3 tygodnie mija 6 lat jak tu mieszkamy i mysle, ze tak juz pozostanie, bo w Polsce mimo tylu obietnic nic sie nie zmienia, a mielismy juz pomysl, zeby zainwestowac wlasnie tam, wrocic do rodziny - zus i skarbowka by nas wykonczyli a sasiedzi z zazdrosci pewnie poprzebijaliby opony... ehhh... Cytat:
![]() Mamy taki dol (lezaczek mamy starszy) http://allegro.pl/fisher-price-lezac...533622561.html Agnieszka pe ja bede miala cc, ale w IE, wiec nie pisze co biore albo dobra, napisze u mnie tylko podpachy sa potrzebne i to na 3 dzien, bo na poczatku daja szpitalne, maja wtedy kontrole na tym jak duze jest krwawienie (polozna sprawdza). U nas tez dopoki nie wstaniesz to polozna przychodzi i myje - nie tylko krocze.Cos sie zachmurzylo u mnie ale cieplusio bardzo, spadam do miasta ![]() |
||
|
|
|
#3613 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jakie podpaski poporodowe kupujecie?i mniej wiecej ile?pisze do tych co zamierzaja rodzic SN
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
Wczoraj tylko Was podczytywałam - nie miałam weny na pisanie ![]() Brzuszki macie dziewczynki śliczne ![]() Mimbi zaciskam kciuki z całych sił ![]() Dzisiaj posortowałam w końcu rzeczy małej, jedna pralka już wyprana, suszy sie na świeżym powietrzu , a prasowania będzie tyle, że ![]() Czy Wy też czujecie jak dzidzia ssie paluszka? (Andzioszek chyba o tym pisał, że tak czuła z Zosią) cudowne uczucie
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim szpitalu jest sala dla odwiedzających i gościom nie wolno wchodzić na salę pacjentek.Bierze się wózio z dzidzią i tam przyjmuje odwiedzających. Ja już zapowiedziałam ,że odwiedziny życzę sobie dopiero w domku,w szpitalu jest ten krótki czas dla nas ,Po za tym po cc ja nie bede miała ochoty wędrować z sali w te i z powrotem.Przy poprzednich cięciach też takie życzenie miałam.Nikt się nie obraził,świetnie to zrozumieli,gości przyjmowałam w domku. Oj niech Oleńka sie nie spieszy wtedy kiedy tatusia nie bedzie
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o krepacje z powodu mycia, to ja tego tak nie odebralam, tu kazde lozko ma zaslony ze wszystkich stron, nikt by mnie nie myl ani nie badal bez zaslon, uznalam to za oczywiste ze musza mnie umyc i juz. To jest ich praca i nic nadzwyczajnego. Przed cc - jeszcze jak sie zastanawiali - kilkunastu lekarzy mnie obejrzalo (tz siedzial obok
) i tez nie widzialam w tym problemu, choc oczywiscie nie chcialabym tego powtorzyc, ale w takich momentach czlowiekowi jest wszystko jedno (zazwyczaj) - byle wreszcie dziecko sie urodzilo.
|
|
|
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie ze wzgledu na stan nie bylo opcji wstac wczesniej, na ten 3ci dzien, wlasnie z tz poszlam pod prysznic i tak lecialam z nog, ze wzgledu na to cisnienie ktore nie bardzo chcialo opasc i znieczulenie tez kiepsko schodzilo. teraz pewnie tez mnie wywala po paru godzinach
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Pogoda jest coraz piękniejsza, a mnie to przeraża, bo ja nie mam w co się ubrac
|
|
#3619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie na twoim miejscu tez bym nie chciala wrocic do kraju
|
|
|
#3620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.ja ciagle przez te 3 dni lezalam w pokoju osobnym, na przyoperacyjnej, a mimo wzystko jak o tym pomysle to do zabiegow intymnych typu cewnik, itd wszyscy lekarze byli wywalani przez pielegniarke, tylko tz mogl zostac, bardzo mi to sie podobalo.
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Upss Kasiu chyba się pomyliłam,przepraszam.
Ale że Ty masz 13 wizyte to tak prawie trafiłam ![]() A podpaski poporodowe to takie same sie kupuje po SN i CC Ja kupiłam w aptece z belli
|
#3622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i polozne w SR mowily, by nie brac i sasiadka rodzaca w grudniu przydadza sie w domu Cytat:
i cisza i to mowisz, ze to ssanie kciuka ?? jeny chyba zaraz tutaj umre z podniety ![]() Cytat:
![]() u mnie moga i moga siedziec tyle, ile chca dziwne.. |
||||
|
|
|
#3623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja drugą cesarkę zniosłam lepiej niż pierwszą,szybciej wstałam,chodziłam wyprostowana i rana mnie tak nie ciągneła i nie bolała,okaże sie jak bedzie po wszystkim ![]() Kochana musimy myśleć pozytywnie Eve zgadzam się z tobą i nie uważam żebyś się chwaliła,mam kuzynke która mieszka w IE i z jej relacji wynika to co z twojej. Aguś dziwne zalecenia ordynatora szpitala,ale tak jest u nas.Na pooperacyjną może wejśc na chwilkę i to za zgodą ordynatora. A co do sali pacjentek to jest to super wygodne,że odwiedzającym nie wolno.Nie wyobrażam sobie sytuacji,gdzie karmię dziecko a tu nagle wchodzi kilka osób na odwiedziny do ktorejś pacjentki.
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-30 o 11:13 |
|
|
|
|
#3625 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja ledwo czuje kiedy ma czkawke |
|||
|
|
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie zamówiłam 20szt podkładów z belli...
|
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no, jestem pewna ze bedzie lepiej, bo nie mam takich problemow, wiec na bank bedzie lepiej. |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki !!!!!!!!mam 16 stronzaległosciod 2 dni tyle naciupałyscie
nie wiem czy dam rade ale postaram sie. Lolus, nie bylam jeszcze ogladac Mury w sklepie, jesli miedzy netem a sklepem jest ze 4-5 stówek różnicy to na pewno kupimy przez internet, natomiast jesli to kwestia zaoszczedzenie 100 czy 200 zł to w sklepie- własnie z uwagi na serwis np. agnieszka_pe, daleko masz TŻ... ale do jego powrotu coraz blizej Humorek dzis juz lepszy ?Kochane moje zbudynienie wczoraj przeszło granice wszystkiego !!!!!!!! O 6 rano pobudka na równe nogi aby o 7.00 wyjechac i zdazyc na 10 do kliniki w Krk. Na miejscu zameldowałam sie 10,05 (bo oczywiscie korki w Krk) i zdyszana wpadłam do rejestracji, gdzie pani radośnie mi obwieściła, ze nie ma mnie na dziś zapisanej ??!! Zrobiłam oczy jak 5 zł, wyciagnełam moj kolendarz i mówie, że przeciez mam zapisane - miałam byc 30.03 o 10.00 na co pani do mnie ze stoickim spokojem "ale dziś jest 29.03" Wyobrazacie sobie moja złość, wsciekłość i zdziwienie ! Wyjechałam od rodziców z wielkim smutkiem, ze musze wracac do krk a tu taki numer. Na szczescie, pani była tak łaskawa i mnie przyjeła Siedziałam tam od 10-14 ! Przeszłam 2 szkolenia, pogadałam z innymi ciężarówkami, byłam także u pani dr no i postanowiłam, że nic tu po mnie tylko wracam do rodziców ![]() Po wyjsciu z kliniki musiałam jeszcze do pracy leciec, bo pan diabetolog wystawiająć L-4 nie wpisał, ze jestem w ciazy a dziś robia wypłate i nie dostałabym 100% pensji. Zdzwoniłam sie z panem dr, umówiłam niedaleko pracy na STATOILU Tak wiec z TŻ sie nawet nie widziałam, jedynie zadzwonił abym wysłała mu moj nr konta to pensje swoja mi przesle No i tyle w skrócie A teraz co do cukrzycy (chyba zwłaszcza zainteresuje to Kiare i Listopadową) Niestety cukrzyca u mnie jest, mimo, ze wskaźniki przekroczone nieznacznie to jednak.... To że przez 3 badania w ciagu dnia mam oki a czwarte badanie ponad normę także świadczy o cukrzycy. Od teraz musze się kłuć 6 x dziennie Na czczo, po I sniadaniu, po II sniadaniu, po obiedzie, po podwieczorku, po kolacji. Oprócz tych 5 posiłków, kobieta ciężarna powinna jeść jeszcze II kolację (i to nie dotyczy tylko cukrzyków, ale również pozostałych pań) Druga kolacja powinna być nie wcześniej jak ok 21,30 - najlepiej np biała bułkę z serem zółtym, serem białym i popita szklanka mleka. Niepozostawienie pustego żołądka na noc (jest to niedozwolone!) powoduje, iż w organizmie kobiety ciężarnej nie wytwarza się aceton (powstający na skutek głodu, tzw aceton głodowy) Aceton z kolei, przyczynia się do małego wzrostu dzieciątka i wiadomo jest to złe. Dostałam receptę na paski, badające w siusiu zawartość acetonu i cukru i jestem własnie po 1 badaniu. Mam to robić co dzień, od razu po wstaniu. Na szczęście ani cukru, ani acetonu nie mam - choc tyle. Co do mojego menu otrzymałam podczas godzinnego szkolenia szczegółowe wytyczne, przykłady menu, zestawienie co i w jakiej ilości mogę i to co najbardziej mnie zmartwiło, to niestety mleko trzeba przy cukrzycy odstawić (budynie bez cukru, moja ukochana owsianka na sniadanie) odpada Ale za to lepiej zjeść kisiel bez cukru I naleśniki ze 2-3 tez mi wolno ale na mące razowej.Ale za to moge zjesc kostkę czekolady gorzkiej 70% albo np herbatnika pettit bure No i tyle u mnie w telegraficznym skrócie ![]() Aha a cukier bada się 1h od momentu rozpoczęcia posiłku a ja badałam 1h od momentu zakończenia posiłku My jako kobiety w ciaży mamy zjadać min 1800 kalorii I jeszcze jedna rzecz - jeżeli ktoś z Was słodzi słodzikiem albo pije np colę light, czy dzemy słodzone jakimkolwiek aspartamem, sacharozą, fruktozą itp to nie wolno - przyczynia sie to do fenyloketonurii
|
#3629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kasiu ja tez bede musiała kupic... Boże jak to już blisko, mam stracha powaznie
|
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Doberek Kochane !!!!
Ja na chwilke tylko,potem Was nadrobie ,bo musze leciec po zakupki )Wrzucam tylko moje dzisiejsze zdj brzuszka ,mam go prawie na kolanach ![]() Bede pózniej,buziolki,
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

...
. Az nie chcialo mi sie wstawac...

nie przyznam sie ile zapłaciłam!

). jutro chyba będę dzwonić do położnej,żeby się z nią umówić i dogadać.
padłam... podobno do 3500-4000 g dobije..

ale cieplusio bardzo, spadam do miasta
a ja badałam 1h od momentu zakończenia posiłku