|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Babonik mnie jakiś czas temu plecy bolały to na wszystkich maściach pisało że używać tylko wtedy gdy lekarz zaleci
a ketonal jest b.mocny więc sądze ze raczej nie mozna
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze zaraz obiad naszykować, bo po południu jade z tatą oglądać wózek, mam nadzieje, ze nie będzie trzeszczący i skrzypiący ![]() a w ogóle to dziś mam studniówkę
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dalej cholera czekam jak na zbawienie na raporty z firmy ile na wypłate będzie......... mam nadzieję, ze dzisiaj dotrą
bo chce ruszyć na całego z wyprawka![]() A teraz biore się za prasowanie, a wczesiej musze umyc włosy, bo nie myłam od przedwczoraj i mnie wnerwiają
|
|
|
|
#2314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co mało tego strasznie, a mój mąż mówi, zebym już wystopowała Ale faceci to mają pojecie :PTak, tak, jedna koszulinka z metką mi się trafiła ![]() I dziękuję wszystkim za kciuki
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
heh, ja dostalam w piatek pensje i po: zrobieniu wiekszych zakupów spożywczych, wypadzie do kina, zaplaceniu z 3 aukcje alegro, zaplaceniu za naprawe samochodu i dzisiejszej wyplacie za złobek zostanie mi 5 zł... jak ja to robie to ja nie wiem... chce wygrac w lotka - moze trzymajcie za to
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() BABONIK współczuje, sama czasem mam cos takiego i wiem jak to potrafi boleć. Czasem głowy od poduszki nie mozna oderwać ale w ciąży pewnie nie wskazany. A masz moze w domu termofor ?? Ja mam taki żel który rozgrzewam w mikrofalówce i sobie przykładam na kark i to ciepło poluzowuje mięśnie i troche odpuszcza. Oby jak najszybciej przeszło.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasa ucieka jak szalona. Już nawet odstawiłam sobie moje autko,bo muszę ubezpieczenie wykupić i przegląd zrobić ![]() ~~*~~ Powoli się zbieram do internisty |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odłożone na zakupy dla Kluska, chociaż jak znam zycie to pewnie na coś pójdą
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Hallooo kobietki!
Czy na te skurcze macicy trzeba coś brać?!
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M będzie
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaległa odpowiedź na posta z poniedziałku: na początku schudłam jakieś 4-5 kilo. mdłości nie miałam jakichś strasznych, po 18tc minęły całkiem, apetyt wcześniej był tak sobie ale też już dawno wrócił do normy, a teraz jak jem już lepiej i w sumie nie odmawiam za bardzo niczego to dalej słabo przybieram, to znaczy brzuszek rośnie fajnie taka piłeczka, nawet tż mówi że brzuszek z każdym dniem większy ale chyba mi gdzie indziej ubywa za to, w udach nie tyje, w boczki mi nie idzie, ja już nie wiem co jest grane jak jem normalnie ![]() dzisiaj właśnie się ważyłam i mam 75,8kg czyli w tydzień (od wizyty u gina ) przytyłam pół kilo czyli że coś tam przybieram..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-30 o 11:24 |
|
|
|
|
#2324 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam 50 g w małym kubeczku, w dodatku wody było 2/3 i myślę, że to było max 150 ml.
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę No-spę pytałam gina i mówił że jak są skurcze to trzeba no-spę brać, chyba że nie będzie już pomagać to mam dać znać to co innego mi zapisze.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
bo wiem że czasem jak się szuka czegoś innego to wtedy rzeczy które mnie już nie sa potrzebne same wpadają w ręce za grosze
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
ale jakby sie dobrze sprezyc to co losowanie ktoras moze wygrywac i zakladamy wątek "mamuśki-milionerki"
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
hmm co do maści w ciąży przeciwbólowych wiem, że nie wolno, tez miałam taki problem i jednak za dużo jest w nich sładników ktore mogły by przejść do płodu, tak mi mowił gin. Kazał przykładać ciepły termofor, ciepły strumień prysznica...
Dziękuję za Wasze odpowiedzi dziewczynki odnośnie tego bólu brzucha! dziś leżę, jest trochę lepiej, a jak będzie potem boleć ( tfu tfu) to zadzwonię do lekarza i umówię się na jutro.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
witam w sloneczne popoludnie, ale ladna pogoda!
BABONIK - nie mam zadnej rady w zanadrzu, ale trzymam kciuki, zeby przeszlo jak najszybciej! Telik - ja Cie pamietam, mysle, ze Zanka bez problemu dopisze Cie do listy Co do podrozy samolotem - bylam 2 lata temu w Grecji na urlopie w 6tym miesiacu ciazy i czulam sie calkiem normalnie natomiast w drodze powrotnej greckie linie lotnicze zrobily maly problem-zazadaly zaswiadczenia od lekarza, ze moge leciec! Oczywiscie takowego nie mialam, wiec kazali mi wypelnic jakis druk ze jakby co to na moja odpowiedzialnosc itp.Wiem tez, ze sa ograniczenia co do ciazy - od ktoregos tc wiekszosc linii nie wpuszcza na poklad, chyba od 36 albo 39 tc... to trzeba znalezc w regulaminie danej linii. |
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do szkoły rodzenia to ja chodziłam z Filipem do SR Magdy Modrzejewskiej - to położna ze szpitala na Żelaznej i mogę ja bardzo polecić.
http://www.polozna.com.pl/ Zajęcia 2-godzinne w bardzo przyjemnej atmosferze, połozne to młode dziewczyny, bardzo miłe. PO kursie są też jedne dodatkowe zajęcia dla planujących rodzić na Żelaznej - mówią o zasadach tam panujących itd.. Kurs kosztuje 500pln ale miałam za darmo bo są refundascje za mledunek lub pracę w W-wie. Nie wiem czy teraz jest tylko za meldunek bo na stronie nie ma nic o pracy... Jakby więc któraś warszawska mamusia nie była zdecydowana to mogę polecić ![]() Cytat:
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy trzeba, ale można - No-Spę.
![]() Cytat:
![]() Robi mi się właśnie risotto na obiad ![]() a po południu muszę się gdzieś ruszyć bo mnie szlag trafi przy tym komputerze za chwilę
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapomnialam napisac o czyms bardzo waznym, wczoraj poczulam serie ruchow mam nadzieje ze teraz juz coraz czesciej bede czula dzidziolka wczesniej czulam cos delkatnie, smyranie, jakies pukniecia ktore byly jednorazowe i pozniej mimo czekania na kolejne nie pojawialy sie hihi ![]() aha, do hurtowni nie jade, a tak mi sie nie chcialo
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas piękna pogoda, chyba się wybiorę na soacerek ![]() Ja na glukoze idę jutro albo pojutrze bleee. Cytat:
![]() Margaret to super, że Wam zwrócili za wózeczek U nas też jedni chcą kupić wózek a drudzy za takie pieniądze wyprawde, ale wózek w sumie z fotelikiem wychodzi 3 tys wiec nie chcemy ich tak obciazac, stwierdzilismy ze niech sie poprostu zloza na wozek i tyle, wyprawke sami sobie kupimy. Moja mama totak oszalala, ze powiedziala ze jak sie juzmaly urodzi (bo wczesniej sie jeszcze boi) to zabiera cala wyplate i jedzie obkupic MlodegoNerola nie widać, że markerami maźnięty jest A za aukcje trzymam Kolorem się nie przejmuj przecież to nieważne, najważniejsze bezpieczeństwo, prawda? Babonik bidulko trzymam kciuki żeby przeszło. Spróbuj może żelu ProfenidGel -mi lekarz przepisał go jak miałam bóle pleców i mi pomógł. W ciąży można go używać, bo przepisał mi go właśnie ginekolog w 12tc Cytat:
![]() A ciuszki supcio No-spe ![]() Ja też się nie wybieram do SR, jakoś nie mam potrzeby. Nawet nie wiem czy u nas płatna czy bezpłatna jest niedowiadywałam się. Wszystkiego nauczę się w praktyce Teorię już jakąs posiadam, więc wszystko wyjdzie w "praniu"
|
||
|
|
|
#2334 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez 100 dni do wyjscia ma moja babygirl Tak jak pisala Beata nospa i do tego magnez (ja mam Asmag forte), teraz mi juz nie pomaga sama nospa i magnez i mam Fenoterol + lezenie.
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
Lilkaa82 - dziękuję
![]() Kolina - super! Ja czekam na każde puknięcie od srodka Bardzo to miłe!
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
no, super
![]() tz mial pretensje ze go nie wolalam, on mecz w drugim pokoju ogladal a ja balam sie ruszyc ze dziec sie uspokoi.. chcialam sie upewnic Cytat:
![]() nie mam praski do ziemniakow, a potrzebuje by wygniesc ziemniaki ![]() chyba musze do sklepu sie wybrac, ziemniaki juz ugotowane i stygna, po poludniu chce robic placki z sosem ziemniaczanym - te, o ktorych pisalyscie kilka dni temu, mam nadzieje ze wyjda (kciuki!)
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Kolinko nasz Mały jak krzykne do męża, że kopie to siedzi cicho jak mysz pod miotłą wystraszony, dlatego teraz nie krzycze tylko szturcham i wtedy on patrzy jak zahipnotyzowany
Rozmawia z nim, puka do niego a mi sie łezka w oku kręci Uwielbiam tych moich dwóch mężczyzn
|
|
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
Za dzisiejsze wizyty Babonik żeby ten paskudny ból zostawił Cie w spokoju . Mojego Tża też złapał ból pleców i dzis jedziemy do lekarza bo już maśćie nie pomagają ani ketonal tabletki . Ostatnio poskutkowały dopiero zastrzyki ![]() Moja szkoła rodzenia kosztuje 250 zł bo już jej NFZ nie refunduje
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będą jak z praski.To ja proponuje założyć w klubie wątek o przypadkowych zakupkach po okazyjnej cenie z lumpków - powiedzmy tak do 10zł max ale raczej ja bym preferowała jak najtaniej - właśnie z wyprzedażowych okazji po 1zł na przykład - i wtedy jak któraś znajdzie coś dla siebie i jej dzieciaczka to zasada- kto pierwszy ten lepszy bo wiadomo że każda coś już pewnie ma i nie potrzebuje wszystkiego. Ja np. bym podkupiła jakiś fajny śpiworek taki na jesień jakby którejś wpadło okazyjnie w łapki to ja chętnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

a ketonal jest b.mocny więc sądze ze raczej nie mozna

Pewnie ma lumpek i będzie je u siebie drozej sprzedawać 

Zakończone: 2
spałam/próbowałam spac/ w jakim gryczanym kołnierzu,padam na pysk, nie mogę głową ruszac w dół,w górę i wprawo...niewiele mi pozostaje
wszystkie narządy na miejscu, nie obejrzeliśmy tylk serduszka,bo był pleckami do nas

dziś leżę, jest trochę lepiej, a jak będzie potem boleć ( tfu tfu) to zadzwonię do lekarza i umówię się na jutro.
trzymam kciuki żeby przeszło. Spróbuj może żelu ProfenidGel -mi lekarz przepisał go jak miałam bóle pleców i mi pomógł. W ciąży można go używać, bo przepisał mi go właśnie ginekolog w 12tc