|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV
No i dlatego poszłam wtedy spróbować
.Trochę dziwi mnie fakt, że osoba planująca dziecko nie była u ginekologa. |
|
|
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak się teraz zastanawiam co mam a czego nie mam i sama już nie wiem co i jak. Macie jakąś listę przygotowań?
|
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Wypisz co już masz to może zauważymy czego brakuje
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie usiadłam i w moim Excelowym weselniku dodałam arkusz z listą co jeszcze
( nie ma po co usuwać, bo potem zastanawiasz się na tym czy już jest itp)
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie pamietam kiedy byłam u gina pierwszy raz ale też coś koło 17 - 18 lat.
Dark dostałaś mojego maila ?? Ja muszę jeszcze noclegi pozałatwiać i duperelki mniejsze i dla TŻ trzeba garniktur wkońcu kupić może w tą niedzielę się przejedziemy coś wybrać
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
A mi to się już nic związanego z tym ślubem nie chce robić
. Teraz to już powoli za wszystko płacę i kasa topnieje w zastraszającym tempie
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Passion u nas się nie czeka. Trwa krótko. A czy lepiej? Hmmm od czasu do czasu i tak się coś przypląta
Ale dobrze,że cyto dobrze wyszła![]() Dark heh ale wygodny chociaż ten staniczek? A co do tych pręcików-mogło Ci jakieś naczynko pęknąć. Nic sobie nie dobieraj do głowy. Bo szkoda nerwów Monitko ja też się robię na białozębną ale ciężko mi to idzie Hehe Ty nasza gwiazdo filmowa![]() Betty uuuuu kanałówka o matko ![]() Kuleczko pij piwko magsik o matko masakra! Kurka ginek nie należy do przyjemności... Ale cholipka niech się te Baby badają!!!!!!!!! Dobra za niedługo śmigamy do dentysty A póki co jeszcze z Białą Perłą siedzę uparcie hehe
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Kuleczko dostałam i teraz czekam tylko na TŻ-a i podejmiejmy decyzję co wybieramy
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Jaosiunia na tyle na ile go miałam na sobie to wygodny i mięciutki. |
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wzięłam się za najlepszą robotę - dekoracje
W przyszłym tygodniu zamawiam tkaninę na szarfy aaa wczoraj odebrałam podziurkowane strony mojej księgi |
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Dark to super
![]() Takaya że Tobie się chce Ja to Cię normalnie podziwiam
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya fajnie że to cię tak cieszy
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiunia TŻ się ze mnie śmieje,że wesele to moja piaskownica gdzie wreszcie mogę rozrzucić swoje zabawki
Bo coś tam na głowie to se sama mogę sklecić a dekoracje muszą być dopracowane i przemyślane wiem dziwna jestem |
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwna a oryginalna
Hihi A tak naprawdę to Cię podziwiam,że Ci sięchce. I że masz pomysły. Bo mi zrobią dekorację sami I niech będzie jaka chce Byle nie zielona![]() No i musisz pomyśleć czy by firmy nie założyć Wiesz-organizacja wesel, strojenie itd itp |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale nie jesteś dziwna, tylko pasjonujesz się czymś
i to jest bardzo fajne.
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne jest bo przynosi niezłą radochę
Miałam sobie w weekend usiąść nad winietkami, ale w sob mam makijaż a w niedzielę jedziemy do Radomia do brata TŻta na cały dzień. Aaa to jest wzór drzewka, jakie będą stały na stolikach gości ( to będzie taki deal, że my zapłacimy dużo mniej za taką dekorację a florystka będzie miała pokazówkę na swoja stronę) |
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie jak myślicie czy pomysł ze zrobieniem zimnych dań w formie szwedzkiego stołu jest bardzo głupi? Chodzi mi o to, że na takich okrągłych stolikach to mało co się zmieści a tak byłaby tylko dekoracja, napoje, wódka i wino...
Dużo ładniej wyglądają (i wydaje mi się że wygodniej dla gości) stoliki bez jedzenia: IMG_8749.jpg Tyle,że TŻ uważa, ze ludzie wyjdą głodni bo będą się wstydzili podchodzić do stołu by nałożyć sobie coś i że tak najadasz się samym widokiem. Z nów z drugiej strony wtedy nie ma tego problemu, że np przy jednym stoliku siedzą smakosze tatara, który się skończył a przy drugim tatar nietknięty i nikt go nie zje więc się zmarnuje. |
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya fajne drzewka
takie oryginalne No super mieć taką firmę też o tym myślałam ale u nas by to się nie przyjęło bo już była taka jedna firma koleżanka miała i porażka Twój TŻ ma trochę racji bo ludzie jednak się wstydzą podchodzić i sobie samemu brać, a jak coś zabraknie to kelnerzy powinni donieść przynajmniej u mnie tak jest
Szczęśliwe małżeństwo to takie, w którym mąż rozumie każde słowo, którego żona ... nie wypowiedziała. http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg6c7e8qnfz160.png Edytowane przez kuleczka777 Czas edycji: 2011-03-30 o 12:31 |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, teraz coraz czesciej wlasnie robi sie szwedzkie stoly, a na stoloikach gosci sa tylko napoje, ja uwazam, ze jest to bardzo fajne i eleganckie rozwiazanie. Ja bym sie nie wstrydzila chodzic do bufetu i napelniac talerz.... chyba to nic wstydliwego, nie?
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, ze nic wstydliwego zwłaszcza, że wszyscy będą tak chodzić
![]() Mój kolega mówi, że to bardzo niewygodne rozwiązanie, bo za każdym razem po zagryzkę do wódki będzie musiał zasuwać przez pół sali ![]() Kurcze chyba założę wątek może ktoś był na takim weselu i się wypowie |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też nie ma problemu z chodzeniem i sobie nabieraniem jak na wczasach hehe, ale wiesz jak masz większość ludzi starszych i nie obytych w świecie to będą narzekać że muszą co chwile latać od stołu do stołu, a nie wezmą więcej bo później mogą pomyśleć że ich ktoś obgada że cały talerz nałożył. Wiecie jacy są ludzie wszystko chcą dla ułatwienia
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka robila takie wesele. Podawane do stolow przez kelnerow byly dania glowne, a reszta na szwedzkich stolach. Nie stanowilo to dla mnie problemu: jedzonko nakladalam sobie czesto, i zawsze cos tam na talerzu zostawala na dwie przekaski powiedzmy.
Bylam tez na takim sylwestrze w klubie, jakos nikomu to nie przeszkadzalo
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiunia, już obcziłam, kupię kawałek 5 cm tasiemki satynowej w różnych odcieniach różu tak jak w bukiecie. A granatowe zrobię z falbanki którą odprułam z sukienki poprawinowej
![]() Takaya też słyszałam że to troszkę nie wygodne, na wsi to by coś takiego nie przeszło ale w Warszawie może będzie ok.
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya ja mam mieszane uczucia i raczej jestem przyzwyczajona że wszystko jest na stole
myślę że dla mnie osobiście nie byłby to problem ale dla niektórych gości, zwłaszcza starszych - mógłby być..... |
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, zastanow sie jacy goście będą u Was przeważać. Jeśli młodzi, światkowi
to może byc szwedzki, ale jeśli "tradycyjni" to myslę że nei ma co kombinować aaa no i jeszcze jak w Waszych rodzinach jest? Tzn jak to zazwyczaj bywa, bywalo na tego typu imprezach.U mnie na pewno by takie cos nei przeszlo
Edytowane przez passion80 Czas edycji: 2011-03-30 o 12:53 |
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Takaya rzeczywiście lepiej będzie wyglądać jak na stolikach będziesz mieć tylko napoje i dekoracje, ale na pewno wielu osobom nie będzie się to podobało, u mnie to by to nie przeszło. Ale nie powiem pomysł mi się podoba i w 100% Cie rozumiem.
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya popieram twojego TŻ-a. Wybieram się niedługo na wesele gdzie tak będzie i nie przekonuje mnie to rozwiązanie (chyba się wybieram bo zaproszenia jeszcze nie mam
). W pracy jak są imprezy to też tak jest wszystko rozwiązane i dziwnie jest.
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takaya, wygląda to rewelacyjnie, ale trzeba pamiętac że wesele jest też dla gośvi. Wy pewnie będziecie w takim stanie że na szczegóły nie będziecie zwracac uwagi, a większość gośi nei podchodzi do samego ślubu tak jak młodzi i skupiają sie na dobrym jedzeniu i zabawie
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie moje wesele będzie pierwsze z okrągłymi stolikami, w ogóle jestem pierwsza która zacznie maraton ślubów w rodzinie
U koleżanek zimne dania zawsze były na stołach, no ale miały tradycyjne prostokątne. Problem jest taki, że zimne dania nie będą donoszone. Jak przy jednym stole będą siedzieli niejadki a przy drugim łakomczuchy to jedni będą głodni a u drugich zostanie pełno żarcia. Chociaż podobny problem jest przy długich stołach więc nie powinnam się tym martwić |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

.

( nie ma po co usuwać, bo potem zastanawiasz się na tym czy już jest itp)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale dobrze,że cyto dobrze wyszła