|
|
#3991 | ||
|
Wpisz tu zomzing
|
Dot.: Scent Bar XXV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia.html&next=1
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też to mam - dla mnie to blizny po trądziku własnie, takie przebarwienia podskórne, zazwyczaj po większych krostach... myślę, że acnederm na to niezły... można punktowo codziennie i globalnie kilka razy na tydzień. kiedyś używałam tak, ale drażni naczynka...
|
|
|
|
|
#3994 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jeśli chodzi o samo powstrzymanie krost na przyszłość to mam opatentowany idealny krem od dermatologa - taki robiony za 5 czy 10 zeta i zaiste skuteczny Ale starych plam nie redukuje, wiadomo.---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy jest w dobrej kategorii, skoro krem jest na zmiany trądzikowe, a nie naczynka ![]() ale skoro w opiniach piszą, że wybiela, to może się nadać, bo przecież o zmiany po syfkach chodzi...
|
#3997 |
|
Nindżopesz
|
Nie, jedna biała, druga różowa i płyn
Dawno temu mi taką wymyślił, teraz już do niego nie chodzę tylko z raz na rok podrzucam rozpiskę teściowej (się przydaje ) bo ma znajomą doktórkę i ta doktórka wypisuje mi receptę. Dwa, trzy miesiące stosowania i znowu jestem piękna. Jakiś antybiotyk zawiera i w ogóle nie wiem jakby się na innych ludziach sprawdził ale jak coś mogę Ci przepisać skład.---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Ano właśnie... Drogi nie jest, spróbować nie zawadzi, niby dziewczyny zachwycone. |
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio (odpukać) jest względnie nieźle. Właśnie kończę zleczać wysyp, a daaawno nie było już. Chyba zaczęło się poprawiać odkąd wywaliłam wszystkie żele, pianki do mycia dla trądzikowców i przerzuciłam się na minerały... ale przez te czerwone plamy bez korektora się nie pokazuję...
|
|
|
|
|
#3999 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
To są dwie maści, jedna na pierwszy miesiąc, druga na drugi plus płyn do przecierania facjaty rano i wieczorem. Maść tylko na noc stosowałam. I nie jestem pewna co do pisowni - lekarze ![]() Poza tym kazał się nie malować (jjjjasssne...) i nie opalać w trakcie kuracji. Jak skóra zacznie schodzić to zrobić przerwę. 1 maść: ac. salicylici 1,5 sulfur ppt. 2,5 vaselini albi 10,0 pasta zinci od 70,0 2 maść: hydrovgyri (? coś na bank źle napisałam) sulf. 0,3 sulfur ppt. 3,0 vaselini albi 10,0 pasta zinci od 30,0 płyn: ac. salic. 0,5 detreomycyni resorc (?) 2,5 spirytus vini 40 procent od 100,0 (w sensie pojemność) Uff. Mnie też wkurza, że krost jako takich nie mam a musze w korektorze popylać przez te zmiany na paszczy. |
|
|
|
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siarka, kwas salicylowy, detreomycyna, pasta cynkowa - wygląda nieźle ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- mhm ja za drugim razem dzwoniłam do byłego z przedporodowej, żeby przyjechał natychmiast z kasą (na znieczulenie/cesarkę na życzenie), bo już nie mogłam wytrzymać z bólu, a też byliśmy spłukani na ten dzień... ale zanim on zdążył wykłócić się z siostrą, co mu nie chciała pożyczyć, to mnie zawołali na blok i po chwili było po wszystkim
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
ja na chwilę już pięć worów ciuchów + dwa butów spakowane i przygotowane do wywiezienia na wieś
|
|
#4003 |
|
grozi wypollizowaniem
|
red-ale teraz znieczulenie podobno darmowe jest-tzn NFZ twierdzi ze to co płaci szpitalom za poród to jest swiadczenie ze znieczuleniem i to ze niektóre szpitale wyciagaja kase to jest bezprawne i nalezy sie kłócic
![]() z drugiej strony śa podobno szpitale gdzie nie dają znieczulenia nie wazne czy za kase czy nie....bo nie mają anestezjologów na stanie tylko ich wynajmują na planowe operacje..... polska dziwny kraj....ech... w sumie NFZ twierdzi ze skierowanie do specjalisty jest wazne bezterminowo (chyba ze miną objawy kóre były podstawą skierowania) a dzwoniłam do przych neurolog wczoraj i powiedzielei ze dla niech wazne jest rok ....
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-03-30 o 14:48 |
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WAŻNE AŻ DO ŚMIERCI a małym druczkiem: wydawać tylko w przypadkach znacznego zagrożenia życia pacjenta ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- dedłam bar
|
|
|
|
|
#4005 |
|
grozi wypollizowaniem
|
wow...ale pustki
|
|
#4006 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() BTW dostałam skierowanie na KTG i zastanawiam się po jaką cholerę już. |
||
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko juz zostało poradzone - zrobiłabym skok na skok - ale szczerze to ja nie rozumiem teściowej - 10 dni jej nie zbawi ? chyba ze przeoczyłam czemu jej nie zbawi moja rada jest wsteczna - ja zawsze staram sie tak organizować kasę że ZAWSZE mam odłożone kilka kółek na wypadek gdyby coś - nigdy nie chcę doprowadzać do sytuacji że mam wyczyszczone konta i inne debety - debetów nie biere - jest to tez awaryjne wyjście, z którego zrezygnować nei zrezygnuję - i jak wiem ze mi grozi taka finansowa podbramkowa sytuacja to nie kupuje wtedy szaf - ja po prostu nei czaję jak on mógł do tego doprowadzic tuż przed PORODEM ![]() no ale mleko się rozlało - albo teściowa niech czeka w jaskini i morda w kubeł - albo skok ? ja amm jeszcze opcje rodzina - od której mogę w awaryjnych sytuacjach pożyczyc - czego nienawidzę ale od tego są Cytat:
ale jednorazowa to sytuacja była - taksiarz czekał na neigo na zapalonym silniku - nie no po prostu padalismy ze śmiechu z misternego planu - oczywiscie złapali go gdy tylko wysiadł z taksowki 4 km dalej po rybce wędzonej
|
||
|
|
|
#4010 | |||||||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cytat:
To trzymam kciuki i czekam na dalsze doniesienia z frontu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() KLIK
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||||||||
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kcesz to Ci pozyczę autentycznie |
|
|
|
|
#4012 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
On planowanie miał dobre tylko życie go zaskoczyło Mieliśmy rozpisany cały plan finansowy tylko on święcie wierzył w debet z mbanku i za późno się skapnął, że d... Ponadto ludzie nam wiszą kasę i są nieterminowi - koleżanka 1400, wynajmujący 800, ciągle obiecują wpłacić i też d...Szafy były na zasadzie "stolarz wynajmuje od nas mieszkanie to akurat, wymiana barterowa". Jednym słowem nic nie zapowiadało katastrofy ![]() Ale jest nadzieja, że wydziemy na prostą. |
|
|
|
|
#4014 |
|
Nindżopesz
|
Jesteś kochana
Byle nie rodzić.A, teściowej po prostu strach prosić o przedłużenie bo może po raz drugi nie chcieć tego załatwić. Poza tym wzięła kredyt pracowy na pokrycie tego bankowego (my płacimy raty i odsetki) i TŻtowi też oczywiście nie pasuje sytuacja kiedy byłoby trzeba spłacać i jeden i drugi kredyt bo nam zabrakło 1700 żeby jeden z nich zamknąć ![]() Uff, się rozpisałam. |
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Red - rozumiem - ale dobry plan finansowy to cheba nie taki co opiera sie na zobowiązaniach innych - tudzież należnościach w drodze czy jak się to zowie - znasz zasadę - umiesz liczyć licz na siebie - że ludzie mają zapłacić to jest pewne - ze to zrobią i kiedy - nigdy nie jest
spoko z tym kolegą - bardzo miło i dobry plan finansowy musi zakładać ze życie nas zaskoczy, musi wiedzieć czy ma debet czy go nei ma - nie wyobrażam sobie nie wiedzieć no ale rozumiem że rozmiar zaskoczeń jest nie do przewidzenia - ja se mogę mieć kilka kółek na koncie ale zesram się co najwyżej jak mnie porządnie życie zaskoczy w postaci nawet nie kce tego pisać na głos tutaj jakiej - wtedy czarna dupa - dosłownie i w przenośni Cieszę sie że sie udało zaradzić - uffff kurde a z tymi czynszami, ludźmi co wiszą kase - nie można na umowie spissać czegoś takiego ze spłata z opóźnieniem równa sie odsetki jakieś kosmiczne? to chyba nie jest nielegalne? czy moze jest? Mićku - coś miętą ostatnio wymiętuję - nie podchodzi mi - przestała była a ouzo kojarzy mi sie z Hiszpanią - mym obozem dla nieletnich - również podobnież - acz tamto smaczne było poczatkowo ![]() jednak koniakos i brandy wyżera piknie a wino wystarczy ze powącham i trawienie na zawołanie - dlatego brak wina lub niemożnosć napicia sie to tragizm u mnie ![]() Polly - miałąm na myśli Twoje ksionszki bardziej a co z opcją ksionszki do przedpokoju> np na półkach - ze podłogowa przestrzeń wolna ? takie półki nad głowami - chyba ze regalik jak macie miejsce? a i Kamena świetnie wytłumaczyła ścianę W Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-03-30 o 18:49 |
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
taa... klaskaj, klaskaj... może mnie zmotywujesz do dalszej męczarni, bo utrata 2 kilo na miesiąc absolutnie mnie nie satysfakcjonuje
(pocieszam się tylko, że jedyną zaletą takiego wolnego tempa jest to, że mi się może skóra zdąży przyzwyczaić i zachowa jędrność, więc cycki nie zjadą mi do pasa, a na doopie i udach nie porobią się rozstępy wielkie jak redliny na roli )Cytat:
Im dłużej paczę w lusterko, tym bardziej dochodzę do wniosku, żem bszydka bez makijażu (bo cera szara jak kartofel po zimie w piwnicy, czerwone placki, sińce pod oczami wielkie jak limo, włosy w burym kolorze.) hm chyba lepiej wyrzucić lusterka z chaupy
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-03-30 o 18:46 |
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4019 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wyglądam jak ślepe szczenię, moim zdaniem przynajmniej. Bo dla Hetfielda to ulubiona wersja mnie I jeszcze bez lakieru na paznokciach... I w za dużym t-shircie albo koszuli flanelowej. No i weź tu zrozum chłopa
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#4020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
albo tak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() posiłek dziś z parowara... samo zdrowie
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

niebieska-zielone albo fioletowe krechy na skórze
Bo. Jak mi się zrobi krosta to znika po kilku dniach i luz. Ale ślad po niej zostaje na kurna pół roku. Pod nosem, na brodzie mam pełno czerwonych plamek, nie wystają, nic nie robią, ino się czerwienią. Czym u licha zedrzeć to badziewie (kwasem, peelingiem?) i co to w ogóle jest? Bo blizny po trądziku widziałam u ludziów i jak na moje oko inaczej wyglądają. Zaraz się okaże, że mam cerę naczynkową czy cuś 

+ dwa butów

Jasne, mogłabym rodzić za totalną darmochę, leżeć na zatłoczonej sali a najlepiej w jakiejś szopie ale wolę nie ryzykować, że nie dostanę znieczulenia bo mamy tylko 300 zeta, poza tym żądam luksusów

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)