Scent Bar XXV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 12:53   #3991
Miciel
Wpisz tu zomzing

Dot.: Scent Bar XXV

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
co się sercujesz - to nie są takie sexi wypukłe żyły jak u chopów w sałacianym stylu niebieska-zielone albo fioletowe krechy na skórze
ja do krech, żylastości mięsnej nie za bałdzo

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Skoro na sali jest Miciel to mam zapytanie o cerę, może będziesz wiedziała Bo. Jak mi się zrobi krosta to znika po kilku dniach i luz. Ale ślad po niej zostaje na kurna pół roku. Pod nosem, na brodzie mam pełno czerwonych plamek, nie wystają, nic nie robią, ino się czerwienią. Czym u licha zedrzeć to badziewie (kwasem, peelingiem?) i co to w ogóle jest? Bo blizny po trądziku widziałam u ludziów i jak na moje oko inaczej wyglądają. Zaraz się okaże, że mam cerę naczynkową czy cuś
mogę się tylko połączyć w bólu, bo zdaje się, że wiem, o co cho, znalazłam, że może właśnie kwasy - rozjaśnienie itp, ale jeszcze nic tak naprawdę z kwasów, poza effaclarem, nie ruszałam - no i chyba nie zlazło

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 12:55   #3992
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro na sali jest Miciel to mam zapytanie o cerę, może będziesz wiedziała Bo. Jak mi się zrobi krosta to znika po kilku dniach i luz. Ale ślad po niej zostaje na kurna pół roku. Pod nosem, na brodzie mam pełno czerwonych plamek, nie wystają, nic nie robią, ino się czerwienią. Czym u licha zedrzeć to badziewie (kwasem, peelingiem?) i co to w ogóle jest?
może dys?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia.html&next=1
Stary 2011-03-30, 12:58   #3993
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro na sali jest Miciel to mam zapytanie o cerę, może będziesz wiedziała Bo. Jak mi się zrobi krosta to znika po kilku dniach i luz. Ale ślad po niej zostaje na kurna pół roku. Pod nosem, na brodzie mam pełno czerwonych plamek, nie wystają, nic nie robią, ino się czerwienią. Czym u licha zedrzeć to badziewie (kwasem, peelingiem?) i co to w ogóle jest? Bo blizny po trądziku widziałam u ludziów i jak na moje oko inaczej wyglądają. Zaraz się okaże, że mam cerę naczynkową czy cuś
o to to!
też to mam - dla mnie to blizny po trądziku własnie, takie przebarwienia podskórne, zazwyczaj po większych krostach...
myślę, że acnederm na to niezły... można punktowo codziennie i globalnie kilka razy na tydzień. kiedyś używałam tak, ale drażni naczynka...
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 13:00   #3994
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
mogę się tylko połączyć w bólu, bo zdaje się, że wiem, o co cho, znalazłam, że może właśnie kwasy - rozjaśnienie itp, ale jeszcze nic tak naprawdę z kwasów, poza effaclarem, nie ruszałam - no i chyba nie zlazło
Daj znać jak coś zadziała

Cytat:
Ale myślisz, że to kwestia cery naczynkowej?
Bo jeśli chodzi o samo powstrzymanie krost na przyszłość to mam opatentowany idealny krem od dermatologa - taki robiony za 5 czy 10 zeta i zaiste skuteczny Ale starych plam nie redukuje, wiadomo.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
o to to!
też to mam - dla mnie to blizny po trądziku własnie, takie przebarwienia podskórne, zazwyczaj po większych krostach...
myślę, że acnederm na to niezły... można punktowo codziennie i globalnie kilka razy na tydzień. kiedyś używałam tak, ale drażni naczynka...
Hmm, to wypróbuję skoro powiadasz, że działa

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 13:04   #3995
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jeśli chodzi o samo powstrzymanie krost na przyszłość to mam opatentowany idealny krem od dermatologa - taki robiony za 5 czy 10 zeta i zaiste skuteczny Ale starych plam nie redukuje, wiadomo.]
a co to za cudo?
przypadkiem nie taka szara pasta?
Stary 2011-03-30, 13:06   #3996
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Ale myślisz, że to kwestia cery naczynkowej?

Nie wiem, czy jest w dobrej kategorii, skoro krem jest na zmiany trądzikowe, a nie naczynka
ale skoro w opiniach piszą, że wybiela, to może się nadać, bo przecież o zmiany po syfkach chodzi...
Stary 2011-03-30, 13:08   #3997
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a co to za cudo?
przypadkiem nie taka szara pasta?
Nie, jedna biała, druga różowa i płyn Dawno temu mi taką wymyślił, teraz już do niego nie chodzę tylko z raz na rok podrzucam rozpiskę teściowej (się przydaje ) bo ma znajomą doktórkę i ta doktórka wypisuje mi receptę. Dwa, trzy miesiące stosowania i znowu jestem piękna. Jakiś antybiotyk zawiera i w ogóle nie wiem jakby się na innych ludziach sprawdził ale jak coś mogę Ci przepisać skład.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
ale skoro w opiniach piszą, że wybiela, to może się nadać, bo przecież o zmiany po syfkach chodzi...
Ano właśnie... Drogi nie jest, spróbować nie zawadzi, niby dziewczyny zachwycone.

Stary 2011-03-30, 13:17   #3998
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, jedna biała, druga różowa i płyn Dawno temu mi taką wymyślił, teraz już do niego nie chodzę tylko z raz na rok podrzucam rozpiskę teściowej (się przydaje ) bo ma znajomą doktórkę i ta doktórka wypisuje mi receptę. Dwa, trzy miesiące stosowania i znowu jestem piękna. Jakiś antybiotyk zawiera i w ogóle nie wiem jakby się na innych ludziach sprawdził ale jak coś mogę Ci przepisać skład.
Jak możesz to podaj, w razie wysypu wypróbuję.

Chociaż ostatnio (odpukać) jest względnie nieźle.
Właśnie kończę zleczać wysyp, a daaawno nie było już.
Chyba zaczęło się poprawiać odkąd wywaliłam wszystkie żele, pianki do mycia dla trądzikowców i przerzuciłam się na minerały...
ale przez te czerwone plamy bez korektora się nie pokazuję...
Stary 2011-03-30, 13:45   #3999
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jak możesz to podaj, w razie wysypu wypróbuję.

Chociaż ostatnio (odpukać) jest względnie nieźle.
Właśnie kończę zleczać wysyp, a daaawno nie było już.
Chyba zaczęło się poprawiać odkąd wywaliłam wszystkie żele, pianki do mycia dla trądzikowców i przerzuciłam się na minerały...
ale przez te czerwone plamy bez korektora się nie pokazuję...
Ok, jakby coś nie ponoszę odpowiedzialności za skutki
To są dwie maści, jedna na pierwszy miesiąc, druga na drugi plus płyn do przecierania facjaty rano i wieczorem. Maść tylko na noc stosowałam. I nie jestem pewna co do pisowni - lekarze
Poza tym kazał się nie malować (jjjjasssne...) i nie opalać w trakcie kuracji. Jak skóra zacznie schodzić to zrobić przerwę.

1 maść:
ac. salicylici 1,5
sulfur ppt. 2,5
vaselini albi 10,0
pasta zinci od 70,0

2 maść:
hydrovgyri (? coś na bank źle napisałam) sulf. 0,3
sulfur ppt. 3,0
vaselini albi 10,0
pasta zinci od 30,0

płyn:
ac. salic. 0,5
detreomycyni resorc (?) 2,5
spirytus vini 40 procent
od 100,0 (w sensie pojemność)

Uff.
Mnie też wkurza, że krost jako takich nie mam a musze w korektorze popylać przez te zmiany na paszczy.

Stary 2011-03-30, 13:52   #4000
LillyS
Zadomowienie

Cytat:
Też tego nienawidzę. Zwłaszcza jak chodzi o moją osobę i ma być związane z bólem i kijowymi warunkami
Ło matko - kasa na poród teraz ważna sprawa i koniec
LillyS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:15   #4001
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, jakby coś nie ponoszę odpowiedzialności za skutki
To są dwie maści, jedna na pierwszy miesiąc, druga na drugi plus płyn do przecierania facjaty rano i wieczorem. Maść tylko na noc stosowałam. I nie jestem pewna co do pisowni - lekarze
Poza tym kazał się nie malować (jjjjasssne...) i nie opalać w trakcie kuracji. Jak skóra zacznie schodzić to zrobić przerwę.

1 maść:
ac. salicylici 1,5
sulfur ppt. 2,5
vaselini albi 10,0
pasta zinci od 70,0

2 maść:
hydrovgyri (? coś na bank źle napisałam) sulf. 0,3
sulfur ppt. 3,0
vaselini albi 10,0
pasta zinci od 30,0

płyn:
ac. salic. 0,5
detreomycyni resorc (?) 2,5
spirytus vini 40 procent
od 100,0 (w sensie pojemność)

Uff.
Mnie też wkurza, że krost jako takich nie mam a musze w korektorze popylać przez te zmiany na paszczy.
Dziękuję

siarka, kwas salicylowy, detreomycyna, pasta cynkowa - wygląda nieźle

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez LillyS Pokaż wiadomość
Ło matko - kasa na poród teraz ważna sprawa i koniec
mhm

ja za drugim razem dzwoniłam do byłego z przedporodowej, żeby przyjechał natychmiast z kasą (na znieczulenie/cesarkę na życzenie), bo już nie mogłam wytrzymać z bólu, a też byliśmy spłukani na ten dzień... ale zanim on zdążył wykłócić się z siostrą, co mu nie chciała pożyczyć, to mnie zawołali na blok i po chwili było po wszystkim
Stary 2011-03-30, 14:36   #4002
Florens
Zakorzenienie

Heloł

ja na chwilę

już pięć worów ciuchów + dwa butów spakowane i przygotowane do wywiezienia na wieś

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:45   #4003
Polly_
grozi wypollizowaniem

red-ale teraz znieczulenie podobno darmowe jest-tzn NFZ twierdzi ze to co płaci szpitalom za poród to jest swiadczenie ze znieczuleniem i to ze niektóre szpitale wyciagaja kase to jest bezprawne i nalezy sie kłócic
z drugiej strony śa podobno szpitale gdzie nie dają znieczulenia nie wazne czy za kase czy nie....bo nie mają anestezjologów na stanie tylko ich wynajmują na planowe operacje.....
polska dziwny kraj....ech...

w sumie NFZ twierdzi ze skierowanie do specjalisty jest wazne bezterminowo (chyba ze miną objawy kóre były podstawą skierowania) a dzwoniłam do przych neurolog wczoraj i powiedzielei ze dla niech wazne jest rok ....

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2011-03-30 o 14:48
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:28   #4004
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
w sumie NFZ twierdzi ze skierowanie do specjalisty jest wazne bezterminowo (chyba ze miną objawy kóre były podstawą skierowania) a dzwoniłam do przych neurolog wczoraj i powiedzielei ze dla niech wazne jest rok ....
a bo na skierowaniach to powinno byc wypisane w widocznym miejscu:
WAŻNE AŻ DO ŚMIERCI

a małym druczkiem:
wydawać tylko w przypadkach znacznego zagrożenia życia pacjenta

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

dedłam bar
Stary 2011-03-30, 17:09   #4005
Polly_
grozi wypollizowaniem

wow...ale pustki
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:20   #4006
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ja za drugim razem dzwoniłam do byłego z przedporodowej, żeby przyjechał natychmiast z kasą (na znieczulenie/cesarkę na życzenie), bo już nie mogłam wytrzymać z bólu, a też byliśmy spłukani na ten dzień... ale zanim on zdążył wykłócić się z siostrą, co mu nie chciała pożyczyć, to mnie zawołali na blok i po chwili było po wszystkim
Czyli z wrażenia urodziłaś

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
red-ale teraz znieczulenie podobno darmowe jest-tzn NFZ twierdzi ze to co płaci szpitalom za poród to jest swiadczenie ze znieczuleniem i to ze niektóre szpitale wyciagaja kase to jest bezprawne i nalezy sie kłócic
Podobno za darmo znieczulenie, poród rodzinny też i nie mają prawa odmówić ale wiecie jak jest. Nie wiem czy akurat będę na siłach się kłócić

BTW dostałam skierowanie na KTG i zastanawiam się po jaką cholerę już.

Stary 2011-03-30, 17:55   #4007
vesenka
Zakorzenienie

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:59   #4008
Miciel
Wpisz tu zomzing

o, ves z ramkom

Stary 2011-03-30, 18:25   #4009
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
A ja se ponarzekam na TŻta bo znowu mnie wczoraj zirytował. Chociaż może niesłusznie.

Musimy do jutra skołować 17,5 tys dla jego matki żeby spłacić tym jej kredyt (który wzięła żeby nam pożyczyć), brakuje nam około 1,700. Na życie nie zostanie nic. 2 tys wisi nam gościu od szaf bo miał oddać ale coś nie oddaje, 800 wynajmujący ale też się nie kwapi z przelewem. TŻ wymyślił więc, że weźmie zaliczkę w pracy na 2 tys i zostanie nam 300 zł do 10-go czyli jego wypłaty albo do czasu aż tamci oddadzą kasę (czyli nie wiadomo do kiedy).
Pytam się:
- a co jak zacznę rodzić przed 10-tym - taksówka, znieczulenie ponoć 700 w tym szpitalu, może poród rodzinny kosztuje z 200, może jakaś mniejsza sala poporodowa a nie taka gdzie 15 babek leży i do każdej ktoś przychodzi...
- oh, może nie zaczniesz, jeszcze czas.
- a jak zacznę?
- sama mówiłaś, że poród trwa długo, przez 20 h to i bank udzieli mi kredytu i zaliczkę z pracy wezmę.
- to może od razu weź zaliczkę na 3 tys?
- wolałbym nie.
- ...

Czy ten ciul naprawdę sądzi, że ja będę se leżeć na porodowóce a on pobiega po bankach? Jasne, mogłabym rodzić za totalną darmochę, leżeć na zatłoczonej sali a najlepiej w jakiejś szopie ale wolę nie ryzykować, że nie dostanę znieczulenia bo mamy tylko 300 zeta, poza tym żądam luksusów On se lekką ręką wydaje 200 zł na whisky jak mamy kasę a ja mam się zwijać w bólach bo ciężko zawczasu wziąć zaliczkę na 3000 Argh! Będzie chciał drugie!

wszystko juz zostało poradzone - zrobiłabym skok na skok - ale szczerze to ja nie rozumiem teściowej - 10 dni jej nie zbawi ? chyba ze przeoczyłam czemu jej nie zbawi

moja rada jest wsteczna - ja zawsze staram sie tak organizować kasę że ZAWSZE mam odłożone kilka kółek na wypadek gdyby coś - nigdy nie chcę doprowadzać do sytuacji że mam wyczyszczone konta i inne debety - debetów nie biere - jest to tez awaryjne wyjście, z którego zrezygnować nei zrezygnuję - i jak wiem ze mi grozi taka finansowa podbramkowa sytuacja to nie kupuje wtedy szaf - ja po prostu nei czaję jak on mógł do tego doprowadzic tuż przed PORODEM

no ale mleko się rozlało - albo teściowa niech czeka w jaskini i morda w kubeł - albo skok ? ja amm jeszcze opcje rodzina - od której mogę w awaryjnych sytuacjach pożyczyc - czego nienawidzę ale od tego są

Cytat:

co do skoków, to ostatnio czytałam jak facet poszedł do jednego i wypełniając papiery wyciągnął z kieszeni wiatrówkę (taką malutka na jaką zezwolenia nawet nie trzeba), położył na stole, no siedział i go w kieszeni uwierała...
a kasjerka włączyła alarm, przyjechała policja do napadu i zgarnęła delikwenta...
nawet się nie odgrażał, może coś chciał zasugerować...
jaki kraj, takie napady na banki...
u nas był skok na skok - słynny lokalnie dosyć - kolo przyszedł z bombą zrobioną z zegara ikeowego i czegoś do roweru - jakieś 200 metrów od mojego bloku - a szukałąm tam pracy

ale jednorazowa to sytuacja była - taksiarz czekał na neigo na zapalonym silniku - nie no po prostu padalismy ze śmiechu z misternego planu - oczywiscie złapali go gdy tylko wysiadł z taksowki 4 km dalej

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość

ouzo, herbata miętowa...
po rybce wędzonej
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:26   #4010
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Spotkałem też w sklepie ojca P., zaskoczony, jakby zobaczył Leppera w stroju wielkanocnego króliczka, na jego pytanie: "Ty żyjesz?!", odpowiedziałem tylko - jeszcze tak Coś jeszcze wspomniał w stylu "Przyjdź w końcu do P., kiedy fogle ostatnio piliście?", na co odpowiedziałem tylko bez sensu "W Sylwestra, no ale widocznie tak dba o kolegę..."

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
na razie jest fatalnie, ściąga, łuszczy i wysypuje ale smaruję twardo
To zwykle zapowiada wyłonienie się pięknej skóry spod spodu To trzymam kciuki i czekam na dalsze doniesienia z frontu

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
wiecie co... ja nie umiem się chyba dietować ... mnie by musiał ktoś za rączkę prowadzić i mówić :teraz zjesz to, a tego nie zjesz itd itd itd...
Albo potrzebujesz diety z bardzo jasnymi zasadami?

Cytat:
Fajniej wyglądała w naturalnym kolorze. Ale włosy są prze

Cytat:
Znowu nie mogłam spać bo jak leżałam na prawym boku to mnie w żebra gniotło a na lewym biodra drętwiały Jak to jest z tym spaniem na wznak, trza se coś pod d... podkładać czy nogi zgięte trzymać? Nie chciało mi się wstawać i sprawdzać po nocy...
Wszystko mnie boli tzn. kręgosłup

Cytat:
yyy widziałam reklamę czegoś tam detox, myślicie że toto działa coś?

Cytat:
EDIT: google radzi "Można lekko ugiąć kolana - między kolana włożyć poduszkę , dla wygody poduszkę też można dać pod brzuch i ostatnią umieścić za plecami. Jeśli bardzo chce pani poleżeć ”na plecach”, to należy podeprzeć poduszkami tułów, a dodatkowo jedną poduszką podeprzeć prawy pośladek - aby spać przechylonym na lewy bok"
Obawiam się, że muszę dokupić tuzin poduszek.

Cytat:

taa jakiś czas temu robiłam tarczycowe a cukier całkiem nie dawno, no mam napady głodu cukru ale rzadko tylko w nocy.. i spodziewam się cukrzycy, ze strony ojca żem zagrozona bo dziadek miał cukrzyce , ojciec ma i ze strony mamy - babcia ma, czy cukrzycę można odziedziczyć? chyba tak.....
Można, ale to nie jest na 100% pewne, że zachorujesz.

Cytat:
i efekcie jojo herzlichen willkomen
Nie, nie - może i chudnę wolno (za wolno), ale nie chcę żadnej gotowcowej diety właśnie dlatego, że potem mi wraca jeszcze szybciej To ma być taka własna dieta, żeby stała się moim zwyczajowym jedzeniem w przyszłości

KLIK

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:29   #4011
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli z wrażenia urodziłaś

Podobno za darmo znieczulenie, poród rodzinny też i nie mają prawa odmówić ale wiecie jak jest. Nie wiem czy akurat będę na siłach się kłócić
otóż to - pieniądze mają Ci zapewnić komfort psychiczny - tak na zapas - najpewniej nie będą potrzebne ale Ty masz czuć sie w miarę niezestresowana dodatkowymi zbędnymi czynnikami

jak kcesz to Ci pozyczę autentycznie
Stary 2011-03-30, 18:32   #4012
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
wszystko juz zostało poradzone - zrobiłabym skok na skok - ale szczerze to ja nie rozumiem teściowej - 10 dni jej nie zbawi ? chyba ze przeoczyłam czemu jej nie zbawi

moja rada jest wsteczna - ja zawsze staram sie tak organizować kasę że ZAWSZE mam odłożone kilka kółek na wypadek gdyby coś - nigdy nie chcę doprowadzać do sytuacji że mam wyczyszczone konta i inne debety - debetów nie biere - jest to tez awaryjne wyjście, z którego zrezygnować nei zrezygnuję - i jak wiem ze mi grozi taka finansowa podbramkowa sytuacja to nie kupuje wtedy szaf - ja po prostu nei czaję jak on mógł do tego doprowadzic tuż przed PORODEM
W końcu kolega pożyczy nam jutro 3 tys.
On planowanie miał dobre tylko życie go zaskoczyło Mieliśmy rozpisany cały plan finansowy tylko on święcie wierzył w debet z mbanku i za późno się skapnął, że d... Ponadto ludzie nam wiszą kasę i są nieterminowi - koleżanka 1400, wynajmujący 800, ciągle obiecują wpłacić i też d...
Szafy były na zasadzie "stolarz wynajmuje od nas mieszkanie to akurat, wymiana barterowa".
Jednym słowem nic nie zapowiadało katastrofy
Ale jest nadzieja, że wydziemy na prostą.

Stary 2011-03-30, 18:32   #4013
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
po rybce wędzonej
nie?

Stary 2011-03-30, 18:37   #4014
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
jak kcesz to Ci pozyczę autentycznie
Jesteś kochana Ale spoko, jeśli kolega pożyczy jak obiecał to jesteśmy ustawieni. Ewentualnie matka pobierze z banku tracąc te kilka procent. A po 10-tym to już będę bogata Byle nie rodzić.
A, teściowej po prostu strach prosić o przedłużenie bo może po raz drugi nie chcieć tego załatwić. Poza tym wzięła kredyt pracowy na pokrycie tego bankowego (my płacimy raty i odsetki) i TŻtowi też oczywiście nie pasuje sytuacja kiedy byłoby trzeba spłacać i jeden i drugi kredyt bo nam zabrakło 1700 żeby jeden z nich zamknąć

Uff, się rozpisałam.

Stary 2011-03-30, 18:43   #4015
rachell111
Zakorzenienie

Red - rozumiem - ale dobry plan finansowy to cheba nie taki co opiera sie na zobowiązaniach innych - tudzież należnościach w drodze czy jak się to zowie - znasz zasadę - umiesz liczyć licz na siebie - że ludzie mają zapłacić to jest pewne - ze to zrobią i kiedy - nigdy nie jest

spoko z tym kolegą - bardzo miło

i dobry plan finansowy musi zakładać ze życie nas zaskoczy, musi wiedzieć czy ma debet czy go nei ma - nie wyobrażam sobie nie wiedzieć

no ale rozumiem że rozmiar zaskoczeń jest nie do przewidzenia - ja se mogę mieć kilka kółek na koncie ale zesram się co najwyżej jak mnie porządnie życie zaskoczy w postaci nawet nie kce tego pisać na głos tutaj jakiej - wtedy czarna dupa - dosłownie i w przenośni

Cieszę sie że sie udało zaradzić - uffff

kurde a z tymi czynszami, ludźmi co wiszą kase - nie można na umowie spissać czegoś takiego ze spłata z opóźnieniem równa sie odsetki jakieś kosmiczne? to chyba nie jest nielegalne? czy moze jest?

Mićku - coś miętą ostatnio wymiętuję - nie podchodzi mi - przestała była

a ouzo kojarzy mi sie z Hiszpanią - mym obozem dla nieletnich - również podobnież - acz tamto smaczne było poczatkowo

jednak koniakos i brandy wyżera piknie a wino wystarczy ze powącham i trawienie na zawołanie - dlatego brak wina lub niemożnosć napicia sie to tragizm u mnie

Polly - miałąm na myśli Twoje ksionszki bardziej a tak serio to jakieś no nie wiem najrzadziej uzywane - my z matką robimy przegląd biblioteki w domu rodzinnym od stycznia - nie codziennie az tak dobrze nie ma - i jakies tam idą w przysłowiowy kąt

a co z opcją ksionszki do przedpokoju> np na półkach - ze podłogowa przestrzeń wolna ? takie półki nad głowami - chyba ze regalik jak macie miejsce?

a i Kamena świetnie wytłumaczyła ścianę W

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:49
Stary 2011-03-30, 18:43   #4016
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
taa... klaskaj, klaskaj... może mnie zmotywujesz do dalszej męczarni, bo utrata 2 kilo na miesiąc absolutnie mnie nie satysfakcjonuje
(pocieszam się tylko, że jedyną zaletą takiego wolnego tempa jest to, że mi się może skóra zdąży przyzwyczaić i zachowa jędrność, więc cycki nie zjadą mi do pasa, a na doopie i udach nie porobią się rozstępy wielkie jak redliny na roli)
Cytat:
dobre

Im dłużej paczę w lusterko, tym bardziej dochodzę do wniosku, żem bszydka bez makijażu (bo cera szara jak kartofel po zimie w piwnicy, czerwone placki, sińce pod oczami wielkie jak limo, włosy w burym kolorze.)
hm chyba lepiej wyrzucić lusterka z chaupy

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:46
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:47   #4017
Betty83
Zakorzenienie

Stary 2011-03-30, 18:51   #4018
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu kolega pożyczy nam jutro 3 tys.
On planowanie miał dobre tylko życie go zaskoczyło Mieliśmy rozpisany cały plan finansowy tylko on święcie wierzył w debet z mbanku i za późno się skapnął, że d... Ponadto ludzie nam wiszą kasę i są nieterminowi - koleżanka 1400, wynajmujący 800, ciągle obiecują wpłacić i też d...
Szafy były na zasadzie "stolarz wynajmuje od nas mieszkanie to akurat, wymiana barterowa".
Jednym słowem nic nie zapowiadało katastrofy
Ale jest nadzieja, że wydziemy na prostą.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2011-03-30, 19:04   #4019
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
kurde a z tymi czynszami, ludźmi co wiszą kase - nie można na umowie spissać czegoś takiego ze spłata z opóźnieniem równa sie odsetki jakieś kosmiczne? to chyba nie jest nielegalne? czy moze jest?
Ja mam w umowie, że jak zalegam trzy miesiące to mnie można wyrzucić

Cytat:
taa... klaskaj, klaskaj... może mnie zmotywujesz do dalszej męczarni, bo utrata 2 kilo na miesiąc absolutnie mnie nie satysfakcjonuje
(pocieszam się tylko, że jedyną zaletą takiego wolnego tempa jest to, że mi się może skóra zdąży przyzwyczaić i zachowa jędrność, więc cycki nie zjadą mi do pasa, a na doopie i udach nie porobią się rozstępy wielkie jak redliny na roli)
Dokładnie tak Bez zwisów, bez rozstępów, bez efektu jojo Trzymam kciuki cały czas

Cytat:

Im dłużej paczę w lusterko, tym bardziej dochodzę do wniosku, żem bszydka bez makijażu (bo cera szara jak kartofel po zimie w piwnicy, czerwone placki, sińce pod oczami wielkie jak limo, włosy w burym kolorze.)
Mało kto jest ładny bez makijażu Ja wyglądam jak ślepe szczenię, moim zdaniem przynajmniej. Bo dla Hetfielda to ulubiona wersja mnie I jeszcze bez lakieru na paznokciach... I w za dużym t-shircie albo koszuli flanelowej. No i weź tu zrozum chłopa

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:13   #4020
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

Albo potrzebujesz diety z bardzo jasnymi zasadami?
albo tak i z w miarę prostym menu, bo nie ogarniam przyrządzania bardziej skomplikowanych i czasochłonnych

Cytat:
Można, ale to nie jest na 100% pewne, że zachorujesz.
no oby nie

Cytat:

Teee... mam to samo , identycznie, i placki i sińce i szarego ziemniaka na pysku

posiłek dziś z parowara... samo zdrowie

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości