|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
404 Not Found
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Schudlam 6,5 a 2 kilo wrocily po 5 miesiacach 4 fazy :P wiec w sumie mam 4,5 kilo do tylu ...ojej
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej ale chudzinka jestes ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
chyba nadal się nie rozumiemy, mówiłam o spadku wieczornej wagi w stosunku do wagi z dni poprzednich o tej samej porze ( CZYT. WIECZORNEJ )
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() Po krótkim spacerku, choć zimno teraz pod wieczór, zmieniam nastawienie i nie poddaje sie pomimo codziennych wzrostów ![]() ![]() i wcinam czekoladowy budyn ![]()
#1086 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1087 |
Raczkowanie
|
CZYLI WARZĘ SIĘ I RANO I WIECZOREM,
albo inaczej : wagę poranną porównuję z poranną dni poprzednich a wieczorną z wieczorną z dni poprzednich. A jeśli nadal mało zrozumiałe to nie jest to przecież aż tak istotne ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Ja ostatnio zachwycam się smakiem jogurtu naturalnego z odrobiną słodzika , łyżeczką żelatyny i kropelką aromatu śmietankowego. Po 20 minutach w lodówce bardzo mi smakuje i zaspokaja zachcianki ![]()
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 ![]() Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 ![]() Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-03-30 o 10:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Składniki (na 1 porcję):
Żółtko utrzeć ze słodzikiem. W osobnej szklance w 5 łyżkach mleka wymieszać kakao razem ze skrobią/mąką. Do żółtek dodać pozostałe mleko i dokładnie wymieszać. Masę mleczno-żółtkową zagotować na wolnym ogniu cały czas mieszając. Następnie dodać masę skrobiowo/mąkowo-kakaową do gotującego się mleka, mieszać i chwilkę pogotować. Można dodać ulubiony zapach ![]() Dobre zarówno na ciepło jak i przestudzone ![]() Lecz czasem kupuje budyn czekoladowy z gelwe.. Ma on odtłuszczone kakao, jest bez cukru(wtedy słodze słodzikiem) i ma skrobie kukurydziana ale niestety mąka ziemniaczana tez wystepuje.. Dlatego kupuję go czasem na swoją odpowiedzialnośc ![]()
![]() |
#1089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1090 |
Rozeznanie
|
kopiuje to samo co na innym temacie, bo mysle ze tutaj tez znajda sie zainteresowane moimi ostatnimi przeżyciami
![]() to ja wam coś opowiem. właśnie wróciłam z krakowskiego VACU gdzie były darmowe konsultacje z trenerem / dietetykiem i jezus maria kazał mi stanąć na specjalną wagę, a potem wyszło ile aktualnie ważę i jaką mam zawartość tłuszczu w organizmie O_O przerazajace... granica to 33% ja mam wiecej. moze nie wiele ale wiecej... wole nie wiedziec ile mialam tych procent tłuszczu 10 kg temu O_o dla zainteresowanych wydrukiem z takiej wagi, ponieżej fotka ![]()
#1091 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co kochana
![]()
#1092 |
Zadomowienie
|
Dołączam do Waszego grona ! Postanowiłam kupic sobie książke i spróbowac troche sie odchudzic do wakacji. Mam 170cm wzrostu i waze 78kg ;( jestem nabita , mam bardzo duzy biust i szczerze to nie wygladam na ta wage ale zle sie czuje bedac taka ciezka - na nogach juz mam poczatki zylakow a mam dopiero 26 lat! Przestalam chodzic w wyzszym obuwiu bo moje stopy tego nie wytrzymuja. Mam pytanie zanim zaczne ''kuracje odchudzajaca'' czy moge ja stosowac przy moich zgagach/nadkwasocie zołądka? Nie pale , nie pije kawy a roztylam sie moznaby powiedziec po ciazy ,juz pare ladnych lat nie pracuje.Wyszlo moje popijanie pepsi,jedzenie obiadow na tlustych sosach, podjadanie slodyczy,paluszkow ,czipsow i oczywiscie za malo ruchu ;( a tez nie moge biegac ze wzgledu na moj biust. Cos radzicie na dobry poczatek na co mam zwrocic uwage?
#1093 |
Rozeznanie
|
Wczoraj mialam idealny dzien bialkowy, a dzis rano zanotowalam wzrost o prawie 1 kg, dokladnie 0,9
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki ( i chłopców jeśli są)
![]() Widzę już, że się słonko przebija...więc nastrój od razu lepszy, waga waha się ale w granicach dziennej normy więc jest dobrze. Zakładam i zapinam już wszystkie swoje spodnie i spódniczki co prawda jeszcze nie we wszystkich siedzę wygodnie ale i tak jest super. Cierpliwie i uczciwie dukam i czekam ![]() Mam nadzieję, że zastoje Was nie zniechęcają. ![]() Miłego dnia wszystkim wpadającym na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
mam 164 cm wzrostu....wierz mi te 2 kilo to jednak duzo...pod 2 cm dodatkowe w udzie..jak mialam 53 cm tak teraz mam 55 zadna rewelacja miec takie udziska
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() dawno mnie nie było, mam dołek dietowy ![]() ![]() ![]() ![]() ktoś pytal o budyn dozwolony na dukanie te lidlowe sa ok ![]() gratuluje spadeczkow a za zastojowcow trzymam kciuki milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
I ja się dzisiaj melduję
![]() Ze słoneczkiem za oknem i pięknie spadającą wagą ![]() A możecie pokazać jaki ten budyń w Lidla? Bo miałam tak wczoraj ochotę na coś słodkiego ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Hmmm.. macie jakieś fajne przepisy na fazę P ? Nie mam pomysłu co dzisiaj ugotować na obiadek;/ Edytowane przez Stayrude Czas edycji: 2011-03-30 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Rozeznanie
|
Cześć dukanki
znacie może jakieś sprawdzone przepis na muffiny na słono?
Dukam od 28.06 ![]() Waga 58kg ![]() ![]() Cel 51kg ![]() 21.03 Dukan drugie podejście ![]() Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło Edytowane przez avataris Czas edycji: 2011-03-30 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |||
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Prawda ![]() Cytat:
Cytat:
Ogolnie polecam ograniczyc slodzik i roznego rodzaju wydziwiane deserki i jesc duuzo ryb i miesa, pic duzo wody i zielonej herbaty. Jedzenie nam nie ucieknie warto zacisnac zeby, bo to nasz klucz do sukcesu. Ja mam plan do swiat byc miesozerca, zeby juz przy sniadaniu wielkanocnym byc na III fazie i zjesc moje ulubione ciacha, ktore tak uwielbiam piec ![]() ![]() Pozdr ![]() Edytowane przez I3albina Czas edycji: 2011-03-30 o 09:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Secundo - j.w, poza tym jesli ktos produkuje sobie serniczek na zimno z nabialu 0%, to jaka roznica, czy zje ten serniczek czy twarozek z przyprawami? Zadna. Zastojom sprzyja skrobia, zbyt duzo otrab i kakao ![]()
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dukanki!
Chciałabym się do was przyłaczyć. Pomyślałam, że razem zawsze raźniej, a ja niestety jestem osoba, która szybko zniechęca sie do diet, bo nie lubię ograniczania. Wcześniej stosowałam sobie raczej mż, ale teraz naszła mnie ochota na podjęcie dukanowego wyzwania. Zaczynam dopiero i chętnie podpatrzę wasze pomysły na jedzonko. Szukam inspiracji i motywacji ![]()
#1103 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w ten piękny słoneczny dzień
![]() U mnie dziś mały wzrost niestety ![]() ![]() ale bardzo duzo warzywek zjadłam i sporo ciasta marmurkowego jeszcze na wieczór wszamałam ![]() Od jutra samo P więc coś może spadnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak mam wzrost to motywuje mnie to żeby zrezygnować z jakiejś dukanowej słodkości itd ![]() ![]() no ale wiadomo że każdy lubi inaczej ![]() Gratuluje wszystkim spadeczków ![]()
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do ważenie sie...tez kwestia gustu ja sie waze codziennie nie wytrzymalabym przy diecie gdybym nie wiedziala czy przynosi efekty, a moj Tzet wazy sie nawet 2 razy dziennie ![]() ![]() ![]() wszystko to kwestia wyboru i motywacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
Nie zrozumcie mnie zle
![]() ![]() Nie kloce sie z autorem ksiazki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam dzięki temu wykres z linią trendu. I wiem, że nawet przy wzrostach waga wróci do tej lini.
![]() |
#1107 |
Zadomowienie
|
A nie wiecie, co to znaczy, że na głównej stronie forum nasz wątek jest oznaczony jako "Przeniesiony" i spada w doł listy, chociaż ciągle ktoś w nim pisze?
![]() Aaa, już wiem - przeniesiono nas na "Wspólne odchudzanie" ![]()
Edytowane przez Rvda88 Czas edycji: 2011-03-30 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Rozeznanie
|
I mleko w proszku
![]() No a ja mam jeszcze kilka pytan: 1. Kupujecie jakas wedline w sklepie? Tak sie zastanawiam... czy mozna jakas? Np. z piersi? 2. Jakiego mleka uzywacie? Ja w tej chwili uzywam 2% albo 1,5%. 3. Cwiczycie? Jak i ile? Ja staram sie odwiedzac silownie 1-2 w tyg, na wiecej nie mam czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mleko 0,5% ja dodaje takie do wszystkiego : naleśniki, desery, kawa, rodzince kupuję 3,2% Nie ćwiczę, przynajmniej na razie, trochę częściej zamieniam autko na marsz ![]()
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 ![]() Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 ![]() Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-03-30 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||
Czekam na Ragnarok
|
![]() Cytat:
0,5% - ale ja takie lubię. Cytat:
Ćwiczę kilka razy w tygodniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.