Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-30, 07:15   #571
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ

Mamy doceniaæ to, ¿e jesz? B³agam. Leczysz siê?

No dobra, nie o to mi chodzi³o. Wybaczcie xd
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 07:36   #572
Junx
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

emelie - dziêkujê!
czy do obiadu 200g ry¿u/ makaronu pe³noziarnistego wystarczy przy R?

Junx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:08   #573
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 948

Moze dzis ktos oceni moje R... ladnie prosze

Sniadanie: owsianka (juz sie ond niej uzaleznilam, marze o niej juz wieczorem dnia poprzedniego ) : 4 lyzki platkow, kubek mleka, kilka posiekanych migdalow, kilka suszonych sliwek, lyzeczka miodu Kubek zielonej herbaty, kawa z mlekiem i lyzeczka cukru

II sniadanie: mala grahameczka z serkiem topionym light, plasterek wedliny i duuuuzo chrupiacej czerwonej papryki, zielona herbata z pigwa

lunch w pracy: salatka z : 1 lyzki (tyle zostalo z wczoraj) pelnoziarnnistego ryzu, 100 gram wedzonego lososia, rzodkiewki i swiezego ogorka, z oliwa z oliwek i winnym octem, zielona herbata z pigwa

podwieczorek (niestety poza domem i praca, wiec malo opcji): jogurt

kolacja w domku: filety z dorsza gotowane w pomidorach z cebulka i z dodakiem curry, salata z mieszanych salat, oliwy z oliwek i octu balsamicznego
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:23   #574
ines25
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 794

Emelie, dziekujê bardzo za pomoc postaram siê to wszystko dopracowaæ chocia¿ w pracy czêsto jednak bardzo trudno, szczgólnie w dni kiedy jadê do klienta, nie mogê wtedy braæ pude³ek z jedzeniem no i staram siê wybraæ najlepsze "co¶" z dostêpnych rzeczy...
Co do ry¿u/makaronu to jem tylko pe³noziarnisty, wiem, nie napisa³am
A mo¿na je¶æ na R czêsto kaszê gryczan±? Du¿o czêsciej mo¿na j± spotkaæ w jakich¶ miejscach na mie¶cie (bar itp.) ni¿ ry¿ czy makaron pe³noziarnisty...
Co do tego serka wieczorem to faktycznie chyba zmieniê go na zwyk³y z light ale warzywo? Dodawaæ je skoro ten serek jem ok 30-40 minut przed sne, raczej bardzo pó¼no, ok 22-22:30? Wydawa³o mi siê ¿e wtedy to ju¿ lepiej samo bia³ko...

Napiszcie proooooszê z czym mo¿na zrobiæ owsiankê ¿eby by³a dobra na ¶niadanko na R, smaczna i nie zawiera³a bakalii?
A i co z t± mozzarell±? Mo¿na czasem na R czy nie bardzo?

Edytowane przez ines25
Czas edycji: 2011-03-30 o 09:25
ines25 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:50   #575
monita01
Zakorzenienie

Ines25, do owsianki mozesz dodac sobie starte jablko i zamiast bakalii orzechy lub migdaly i troszke miodu. Ja taka jem co rano i waga spada, wiec mysle, ze jest ok
Stary 2011-03-30, 09:58   #576
viki_123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 36

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
ca³kiem ok, ale dorzuci³abym gdzie¶ gar¶æ orzechów, albo zmieñ serek na zwyk³y czy co¶. t³uszcze s± wa¿ne
Dziêkujê za ocenkê. A gdzie bym mog³a dorzuciæ te orzechy, bo za bardzo nie mam pomys³u. Na podwieczorek raczej nie, bo przewa¿nie w tych godzinach mam trening, a na ¶niadanie ³±czy³abym t³uszcze z wêglami to te¿ nie za bardzo.
viki_123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 10:04   #577
ines25
Rozeznanie

Monita01 dziêki za odpowiedz niestety pisz±c bakalie mia³am na my¶li równie¿ orzechy i migda³y których niestety nie lubiê chociaz... migda³y jeszcze jako tako prze³knê

Stary 2011-03-30, 10:07   #578
monita01
Zakorzenienie

Ines, to sprobuj z samym tartym jablkiem: jest to bardzo smaczne Mozesz oprocz miodu dodac do smaku takze cynamon np.
Stary 2011-03-30, 10:38   #579
ama09
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 458

R
I: du¿a grahamka z mas³em i zielonym ogórkiem
II: serek homo z du¿± ³y¿k± otrêbów ¿ytnich, jab³ko
III: kanapka z chleba razowego z sa³at±, jab³ko (uczelnia)
IV: talerz zupy pomidorowej
V: wie¶niak z migda³ami i cynamonem <3, papryka do pochrupania
ama09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 10:41   #580
Ewelajna140
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 435

U

I du¿y jogurt naturalny + crunchy sezamowe + migda³y + wiórki kokosowe + s³onecznik
II sk³adana kanapka (2 kromki mieszanego, mas³o ro¶linne, pieczony schab, papryka, pomidor), jab³ko, pomarañcza
III 3 czerwone ziemniaki + sznycel z indyka + ³y¿ka oleju i przyprawy (wszystko razem upieczone)
IV budyñ ¶mietankowy (S³odka chwila), 2 paski mlecznej czekolady
V 4 odsma¿ane ruskie pierogi (nareszcie siê skoñczy³y)

w ci±gu dnia do picia kawa, herbata czarna i rooibos
Stary 2011-03-30, 11:16   #581
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Kochane potrzebuje porady... Bo nie wyrabiam z dobijaniem kalorii i musze jesc po kolacji co jest dla mnie nie wygodne, co mówicie aby tak roz³ozy posilki i ich kalorycznosc ??

¦niadanie-300kcal
2 ¦niadanie -200kcal
3 ¦niadanie - 300kcal
Obiad - 500-600 kcal
Podwieczorek - 300kcal
Kolacja - 4oo kcal

Jak myslicie dobrze ? Dam rade tak ??
Stary 2011-03-30, 11:36   #582
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

wczorajszy dzien wolny- jad³ospis na U (znowu romantyczny dzieñ z T¯, czyli jedzenie do¶æ starannie przygotowane z mojej strony )

- ¶niadanie: amerykanskie pancakes z m±ki pe³noziarnistej, z dodatkiem otrêbów, z borówkami i sosem z truskawek. Kawa latte
godzina jazdy na rolkach
- drugie ¶niadanie: kanapka na kawa³ku jeszcze ciep³ej ciemnej bakietki z grillowanym kurczakiem, mango, sa³at± lodow±, rukol± i podpra¿onymi orzechami pini
-obiad: pe³noziarniste penne z ³ososiem, szpinakiem, z dodatkiem sera koziego. ¶wie¿o wyciskany sok z marchwii i jab³ka
godzina szybkiego spaceru z psem po lesie
- podwieczorek- spora porcja domowego sernika na spodzie z kruszonych orzechów
-kolacja: (uczymy siê z T¯ kuchni indyjskiej) warzywa z serkiem indyjskim w sosie z dotatkiem orzechow i owoców suszonych, z ry¿em basmati

do tego ok. 2l wody, zielona i owocowa herbata
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 12:01   #583
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Delli Poka¿ wiadomo¶æ
moim zdaniem super jad³o mniam ^ ^
Dziêkujê
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 12:59   #584
Delli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 401

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
wczorajszy dzien wolny- jad³ospis na U (znowu romantyczny dzieñ z T¯, czyli jedzenie do¶æ starannie przygotowane z mojej strony )

- ¶niadanie: amerykanskie pancakes z m±ki pe³noziarnistej, z dodatkiem otrêbów, z borówkami i sosem z truskawek. Kawa latte
godzina jazdy na rolkach
- drugie ¶niadanie: kanapka na kawa³ku jeszcze ciep³ej ciemnej bakietki z grillowanym kurczakiem, mango, sa³at± lodow±, rukol± i podpra¿onymi orzechami pini Ju¿ wiem na co mam ochote!
-obiad: pe³noziarniste penne z ³ososiem, szpinakiem, z dodatkiem sera koziego. ¶wie¿o wyciskany sok z marchwii i jab³ka Ooo taki obiad proszê mi zaserwowaæ
- podwieczorek- spora porcja domowego sernika na spodzie z kruszonych orzechów o ja
-kolacja: (uczymy siê z T¯ kuchni indyjskiej) warzywa z serkiem indyjskim w sosie z dotatkiem orzechow i owoców suszonych, z ry¿em basmati

to mój komentarz!
Wpraszam siê do Ciebie T¿ mo¿e nie bêdzie mia³ nic przeciwko
Stary 2011-03-30, 14:30   #585
ines25
Rozeznanie

No to dzisiaj R
zjad³am:
I: Owsianka (4 du¿e ³y¿ki p³atków, szklanka mleka 2%), 2 kiwi
II: du¿a kromka p³noziarnistego pieczywa z polêdwic± sopock± (3 plasterki) z ogórkiem i papryk± (surowe), kawa czarna bez cukru
III: makaron pe³noziarnisty z sosem: na ³y¿eczce oliwy z oliwek podduszone pó³ cebuli, 1/4 papryki czerwonej, pó³ puszki tuñczyka w sosie w³asnym, odrobina soku wielowarzywnego z chilli. £±cznie wysz³o mi tego ok 300g, nie za du¿o? Do tego wypi³am do koñca ten sok wielowarzywny który doda³am do sosu
zjem jeszcze:
IV: twaróg chudy, pomidor, gar¶æ pestek s³onecznika (macie pomys³ mo¿e na co¶ ciekawszego na podwieczorek? )
V: pier¶ grilowana z indyka, broku³y na parze
VI: i standardowo pewnie serek wiejski w nocy

Troszkê lepiej?
Dzi¶ ³atwiej bo pracujê w domu...

Edytowane przez ines25
Czas edycji: 2011-03-30 o 14:37
Stary 2011-03-30, 15:09   #586
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monita01 Poka¿ wiadomo¶æ

Sniadanie: owsianka (juz sie ond niej uzaleznilam, marze o niej juz wieczorem dnia poprzedniego ) : 4 lyzki platkow, kubek mleka, kilka posiekanych migdalow, kilka suszonych sliwek, lyzeczka miodu Kubek zielonej herbaty, kawa z mlekiem i lyzeczka cukru

II sniadanie: mala grahameczka z serkiem topionym light, plasterek wedliny i duuuuzo chrupiacej czerwonej papryki, zielona herbata z pigwa

lunch w pracy: salatka z : 1 lyzki (tyle zostalo z wczoraj) pelnoziarnnistego ryzu, 100 gram wedzonego lososia, rzodkiewki i swiezego ogorka, z oliwa z oliwek i winnym octem, zielona herbata z pigwa

podwieczorek (niestety poza domem i praca, wiec malo opcji): jogurt

kolacja w domku: filety z dorsza gotowane w pomidorach z cebulka i z dodakiem curry, salata z mieszanych salat, oliwy z oliwek i octu balsamicznego
Ocenicie?
Stary 2011-03-30, 15:23   #587
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:

Sniadanie: owsianka (juz sie ond niej uzaleznilam, marze o niej juz wieczorem dnia poprzedniego ) : 4 lyzki platkow, kubek mleka, kilka posiekanych migdalow, kilka suszonych sliwek, lyzeczka miodu Kubek zielonej herbaty, kawa z mlekiem i lyzeczka cukru doda³abym ¶wie¿y owoc. poza tym ok, je¿eli mleko co najmniej 2%

II sniadanie: mala grahameczka z serkiem topionym light, plasterek wedliny i duuuuzo chrupiacej czerwonej papryki, zielona herbata z pigwa zamiast niezdrowego serka topionego da³abym mas³o i do kanapki doda³abym owoc

lunch w pracy: salatka z : 1 lyzki (tyle zostalo z wczoraj) pelnoziarnnistego ryzu, 100 gram wedzonego lososia, rzodkiewki i swiezego ogorka, z oliwa z oliwek i winnym octem, zielona herbata z pigwa my¶lê, ¿e tak± sa³atkê - pomijaj±c wêgle - mo¿na zje¶æ na kolacjê, a tutaj co¶ konkretniejszego, ale skoro by³a¶ w pracy to ok, je¿eli porcja spora

podwieczorek (niestety poza domem i praca, wiec malo opcji): jogurt zamiast jogurtu - serek homo naturalny/wiejski lub twaróg i co¶ do tego, np. warzywo lub NNKT. jogurt na ma³o bia³ka, za to du¿o wêgli

kolacja w domku: filety z dorsza gotowane w pomidorach z cebulka i z dodakiem curry, salata z mieszanych salat, oliwy z oliwek i octu balsamicznego ok
jw.
Stary 2011-03-30, 15:31   #588
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez viki_123 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê za ocenkê. A gdzie bym mog³a dorzuciæ te orzechy, bo za bardzo nie mam pomys³u. Na podwieczorek raczej nie, bo przewa¿nie w tych godzinach mam trening, a na ¶niadanie ³±czy³abym t³uszcze z wêglami to te¿ nie za bardzo.
mo¿e w formie przek±ski miêdzy posi³kami .
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:43   #589
monita01
Zakorzenienie

Dziekuje Emelie. Owsianka byla z mleka 2,5 % i zapomnialam dodac, ze wtarlam tam jablko. Co do podwieczorku, to niestety twarogi, serki wiejskie lub homo sa tu gdzie mieszkam niedostepne Co do salatki, to wlasnie niestety w pracy nie mam za bardzo jak zjesc czegos konkretniejszego, zostaje mi jesc to na kolacje. Choc czesto zdrza sie tak, ze po powrocie do domu jestem dosc glodna i zamieniam kolacje z podwieczorkiem (czyli najpier jem goracy posilek, a potem jakas przekaske, owoc lub salatke).

Edytowane przez monita01
Czas edycji: 2011-03-30 o 15:50
Stary 2011-03-30, 16:26   #590
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez kinga9650 Poka¿ wiadomo¶æ
A wed³ug ciebie jak powinna wygl±daæ?
Pisa³am, ¿e mleka dodajê tyle, bo lubiê gêst±..
A ta 1/3 szklanki to takie 2 gar¶ci s± lub 7 ly¿ek.
Za ma³o?
chyba ³y¿eczek, mi 7 ³y¿ek zajmuje ponad polowê szklanki...
jakie masz szklanki ^^?

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Delli Poka¿ wiadomo¶æ
to mój komentarz!
Wpraszam siê do Ciebie T¿ mo¿e nie bêdzie mia³ nic przeciwko
agnieszka powinna knajpê za³o¿yæ ^^

w ogole brakuje mi knajpek ze zdrowym ¿are³kiem w Polsce
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:38   #591
PannaXXL
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

Errr

1.musli domowej roboty(p³atki owsiane,otrêby ¿ytnie+suszone owoce+orzechy+s³onecznik) z mleczkiem
2.Bu³ka grahamka cienko mase³kiem i polêdwic± + pomidorek +ma³e pomarañczko
3.Ciemny ry¿ + kurczak w pomidorach+buraczki
4.twaróg+czosnek+szczypio rek
5.kroma razowca +pomidor+rzodkiewka+ogóre k ma³osolny

oczywi¶cie woda i herbatki zielona,miêta

i ³adnie proszê o ocenki
PannaXXL jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:50   #592
orzeszek01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 750

Cytat:
Napisane przez PannaXXL Poka¿ wiadomo¶æ
Errr

1.musli domowej roboty(p³atki owsiane,otrêby ¿ytnie+suszone owoce+orzechy+s³onecznik) z mleczkiem nie ma bia³ka
2.Bu³ka grahamka cienko mase³kiem i polêdwic± + pomidorek +ma³e pomarañczko ile polêdwicy?powinno byæ sporo,bo ma³o bia³ka znowu
3.Ciemny ry¿ + kurczak w pomidorach+buraczki ³adnie
4.twaróg+czosnek+szczypio rek³adnie
5.kroma razowca +pomidor+rzodkiewka+ogóre k ma³osolny bia³ka nie ma, tego razowca mozna juz odpuscic na wieczór

oczywi¶cie woda i herbatki zielona,miêta

i ³adnie proszê o ocenki
jw.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ines25 Poka¿ wiadomo¶æ
No to dzisiaj R
zjad³am:
I: Owsianka (4 du¿e ³y¿ki p³atków, szklanka mleka 2%), 2 kiwi bia³ko?
II: du¿a kromka p³noziarnistego pieczywa z polêdwic± sopock± (3 plasterki) z ogórkiem i papryk± (surowe), kawa czarna bez cukru ok,mozesz spokojnie posmarowac kromke maslem
III: makaron pe³noziarnisty z sosem: na ³y¿eczce oliwy z oliwek podduszone pó³ cebuli, 1/4 papryki czerwonej, pó³ puszki tuñczyka w sosie w³asnym, odrobina soku wielowarzywnego z chilli. £±cznie wysz³o mi tego ok 300g, nie za du¿o? Do tego wypi³am do koñca ten sok wielowarzywny który doda³am do sosu fajnie
zjem jeszcze:
IV: twaróg chudy, pomidor, gar¶æ pestek s³onecznika (macie pomys³ mo¿e na co¶ ciekawszego na podwieczorek? ) moze kawa³ek rybki wêdzonej z warzywkiem? albo serek wiejski z orzechami?
V: pier¶ grilowana z indyka, broku³y na parze ok
VI: i standardowo pewnie serek wiejski w nocy prawid³owo

Troszkê lepiej?
Dzi¶ ³atwiej bo pracujê w domu...
jw.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:52   #593
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
godzina jazdy na rolkach
- drugie ¶niadanie: kanapka na kawa³ku jeszcze ciep³ej ciemnej bakietki z grillowanym kurczakiem, mango, sa³at± lodow±, rukol± i podpra¿onymi orzechami pini
-obiad: pe³noziarniste penne z ³ososiem, szpinakiem, z dodatkiem sera koziego. ¶wie¿o wyciskany sok z marchwii i jab³ka
- podwieczorek- spora porcja domowego sernika na spodzie z kruszonych orzechów
Super - jak zawsze! Mogê prosiæ o przepis na sernik?

Wczorajsze Utrzymanie:

¶niadanie: porcja domowej granoli z miodem gryczanym, p³atkami migda³owymi, wiórkami kokosowymi, pestkami dyni z jogurtem naturalnym, serkiem wiejskim, tartym jab³kiem i cynamonem & kawa z mlekiem

ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z otrêbami z mas³em, jajkiem na twardo, papryk± czerwon±, rzodkiewkami, pieprzem i pietruszk± + kilka rzodkiewek

30 minut spaceru

obiad: zupa krupnik z ziemniakami, kasz± jeczmienn±, marchewk±, selerem, w³oszczyzn± i miêsem wo³owym & kawa³ek ¶wie¿ego sycylijskiego pieczywa z suszonymi pomidorami z mas³em

podwieczorek: gruszki pieczone z orzechami w³oskimi i cynamonem & pasek gorzkiej czekolady;

1 h treningu

kolacja: pude³eczko serka wiejskiego z du¿ym pomidorem, papryk±, cebul±, ogórkami kiszonymi & ciê¿ka kromka chleba orkiszowego z mas³em i zielon± pietruszk±

W miêdzyczasie 2 l wody i kilka zio³owych herbat

Edytowane przez GreenBalance
Czas edycji: 2011-03-30 o 16:54
GreenBalance jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:53   #594
orzeszek01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 750

Cytat:
Napisane przez ama09 Poka¿ wiadomo¶æ
R
I: du¿a grahamka z mas³em i zielonym ogórkiem nie ma bia³ka,dodaj twaróg/wêdline drobiow±/tunczyka
II: serek homo z du¿± ³y¿k± otrêbów ¿ytnich, jab³ko ok
III: kanapka z chleba razowego z sa³at±, jab³ko (uczelnia) ok,ale ja bym zamienila z 2posilkiem
IV: talerz zupy pomidorowej do tego piers z kury i ok
V: wie¶niak z migda³ami i cynamonem <3, papryka do pochrupania ok
jw.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:28   #595
Ondine_16
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Utrzymanie + odzyskanie okresu + "dlaczego ci±gle chodzê g³odna?"
¶niadanie: owsianka na mleku 2% z dodatkami [6 ³y¿ek p³atków owsianych, dwie ³y¿ki rodzynek, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka pestek s³onecznika, szczypta cynamonu], duuu¿e jab³ko i kawa z mlekiem 2%
drugie ¶niadanie: dro¿d¿ówka z budyniem (ostatnio wrzucili podobn± na ilewazy, niesmaczna, nie polecam), banan i kilka suszonych moreli
obiad: warzywa sma¿one na mase³ku z pieczarkami i ró¿nymi przyprawami , kotle de volaille
ok. godzinny spacer szybkim marszem
podwieczorek: jogobella z dodatkami [³y¿ka pestek s³onecznika, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka laskowych, ³y¿ka rodzynek, ³y¿ka otrêbów granulowanych z ¿urawin±], kawa z mlekiem 2%
godzina hula-hopa, 300 brzuszków
kolacja: planujê wie¶niaka z warzywami i kakao

nie obra¿ê siê, jak kto¶ oceni.

Ondine_16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:53   #596
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje Emelie. Owsianka byla z mleka 2,5 % i zapomnialam dodac, ze wtarlam tam jablko. Co do podwieczorku, to niestety twarogi, serki wiejskie lub homo sa tu gdzie mieszkam niedostepne Co do salatki, to wlasnie niestety w pracy nie mam za bardzo jak zjesc czegos konkretniejszego, zostaje mi jesc to na kolacje. Choc czesto zdrza sie tak, ze po powrocie do domu jestem dosc glodna i zamieniam kolacje z podwieczorkiem (czyli najpier jem goracy posilek, a potem jakas przekaske, owoc lub salatke).
O, w³a¶nie dopiero zerknê³am, ¿e mieszkasz w Hiszpanii. Jako, ¿e by³am tam parê razy, to wiem, ¿e w hiszpañskich sklepach na pró¿no szukaæ rzeczy, do których siê jest przyzwyczajonych, bo s± ³atwo dostêpne w naszej ojczy¼nie I te suszone czy tam wêdzone ¶wiñskie nogi w sklepach
Wiesz, twaróg np. mo¿na zrobiæ samemu, z ma¶lanki o ile siê nie mylê. Ale generalnie je¿eli chudniesz, to nic nie zmieniaj - ja oceniam wg wiza¿owych zasad, chocia¿ sama np. odchudza³am siê na z³ych, pe³nych cukru jogurtach owocowych i p³atkach kukurydzianych
Stary 2011-03-30, 18:07   #597
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 966

Cytat:
Napisane przez Ondine_16 Poka¿ wiadomo¶æ
¶niadanie: owsianka na mleku 2% z dodatkami [6 ³y¿ek p³atków owsianych, dwie ³y¿ki rodzynek, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka pestek s³onecznika, szczypta cynamonu], duuu¿e jab³ko i kawa z mlekiem 2%
drugie ¶niadanie: dro¿d¿ówka z budyniem (ostatnio wrzucili podobn± na ilewazy, niesmaczna, nie polecam), banan i kilka suszonych moreli
obiad: warzywa sma¿one na mase³ku z pieczarkami i ró¿nymi przyprawami , kotle de volaille
podwieczorek: jogobella z dodatkami [³y¿ka pestek s³onecznika, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka laskowych, ³y¿ka rodzynek, ³y¿ka otrêbów granulowanych z ¿urawin±], kawa z mlekiem 2%

do obiadu nie masz ¿adnych wêgli, do kolacji te¿ nie - jaki¶ chleb pe³noziarnisty, makaron, ryz, ziemniaki... za to pe³no wêgli prostych, wiêc nie dziw siê, ¿e jeste¶ g³odna.
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:09   #598
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
Napisane przez Ondine_16 Poka¿ wiadomo¶æ

generalnie jad³ospis wydaje sie byc ok, mimoniby redukcyjnej kolacji, która nie zmienia faktu, ze sa i tluszcze i wegle i bialko podczasca³ego dnia
p.s. przypominasz mi straszliwie jak±s osobe, która tu kiedys pisa³a
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:10   #599
Coki
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 279

Moje U
¶niadanie : 4 ³ychy owsianych, 2 ³ychy otrêbów, pó³ du¿ego jogo nat, jogobella o smaku pieczonego jab³ka , gar¶æ orzechów, ³ycha ¿urawiny,
jab³ko
2 ¶niadanie : wie¶niak z pomidorem, korniszonem, orzechami w³oskimi. 2 kromki razowca jedna z mas³em, druga z plastrem twarogu i d¿emem wi¶niowym, jab³ko
obiad : leczo z kie³bas±, na spó³kê z T¯ pêczek gotowanych m³odych marcheweczek i szparagów
po obiedzie : znowu jab³ko
kolacja : homo z orzechami i cynamonem

;-)
Coki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:12   #600
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
do obiadu nie masz ¿adnych wêgli, do kolacji te¿ nie - jaki¶ chleb pe³noziarnisty, makaron, ryz, ziemniaki... za to pe³no wêgli prostych, wiêc nie dziw siê, ¿e jeste¶ g³odna.

ojs..nie czepiajmy sie szczegó³ow az tak, to tylko U,wegle z³ozone to owsianka
czasami nachodza nas ochoty na drozdzówke czy jogobelle, i ...jesli siê nie odchudzamy trzeba sobie wybaczyc
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.