|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Zosiaaa zazdroszczę ciepełka, u mnie jak na razie nie dobija do 10 stopni, już nie mogę sie doczekać. Ale słoneczko zaczęło wyłazic
![]() Grazin a ja mam ostatnio taką ochotę na sernik na zimno, daj przepis, bo ja nigdy nie robiłam
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Widze u Was wszystko dobrze
Ja dzis bylam na zakupkach malych co prawda, ale kupilam sobie koszule do karmienia, a druga na zmiane i na porod to juz w ciuchu za 10 zlociszy, choc mama myslal,ze dwie sa nowe wiec mi sie fartnelo. I dalej niewiem ile podkladow i ile podpasek kupic wiec sie zalaczam pod pytanie dziewczyn, a chce w tym tyg torbe spakowac.
|
#3754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawohganutka rosnie w sile ![]() nie przejmuj sie, wycisniesz Cytat:
to juz 38 tydzien ![]() moja szyjka ma tylko 1 cm a 2 tygodnie temu miala 2 ![]() Cytat:
monicaq sliczny brzuszek! a teraz ide na ogrodek posiedziec w sloneczku oooooooooooo! wrocilam z zakupow jablek nakupilam, arbuza i tz mi kupił loda MAGNUM ![]() to za te wasze serniki małpy wstrenneaha i w niedziele robimy grilla ![]() ale super u mnie ma by 25 stopni ciekawe czy sie sprawdzi
|
|||
|
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
mary
za wagę maleńkiej .Grazin - coś nie idzie .
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepis jest na opakowaniu. nikt nie raczył mi doradzić czy mam robic juz dzieciowe pranie! wiec z fochem na was stwierdzam iż sobie juz czesc prania zrobię
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
nie idzie???
hmmto wyśle to gołębiem pocztowym
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze chce dokupic pare jakis ✂✂✂✂✂✂✂ek i zrobie ostatnie bo mi podochodzilo pare pajacow, ktore pozamawialam z all
|
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
MOnia na prawde jestes bardzo podobna do tej mai sablewskiej czy soblewskiej czy sobolewskiej, nie wiem jak ona sie tam zwie
![]() CZY KTOS JESZCZE TAK UWAŻA?:d ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() hihi zartuje ![]() no własnie ja to juz dawno mialam w planach tylko przeraza mnie wizja robienia gładzi w połowie kwietnia ale najwyzej wywioze to do mamy nie?
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Ide szorować dupencje i na 18 jedziemy podglądnąć Miśka
Si Ja!!!!
|
|
#3762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mary kocham cie
ja nawet tych zdjec nie ogladam, bo mi sie plakac chce... ostatnio chcialam sobie zrobic zdjecie i wstawic na fejsie, ale sie wstydze, bo pewnie jedyne co uslysze to ''ales przytyla w tej ciazy'' dziekuje, ze mnie tak pocieszasz, ale naprawde... Daisy pewnie, ze bedziemy sie odchudzac... mam 3 brody juz ![]() Cucciola super musialo byc!!! Bralas udzial? ![]() The_sania ja zauwazylam!!!! I nawet wiem, ze masz 33 tydzien!!! OD NIEDZIELI ja nawet nie wiem jaki mam rozmiar pieluch... myslalam, ze sa uniwersalne ![]() Cytat:
![]() Co do fotelu to sa takie specjalne fotele do karmienia z podnozkiem. Nie jest na biegunach, ale napewno bardzo wygodny ![]() Bylam w Tesco... pachnie wiosna, troche kropi, takze okulary mialam cale mokre, ale doszlam popatrzylam na reczniczek z malenstwem z Disneya [zamierzam kupic] no i sie dowloklam do warzyw. Lody tez kupilam sobie, a co... musze jakos swoje smutki czyms zagryzc, bo truskawki kupilam bleAha przyszedl reczniczek z eBaya Elli & Raff... jest boski!!!!!!!
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mary, wow jaka duża Hanutka Zazdroszczę i chyba zacznę się trochę martwić, bo moje dziecię tak słabo przybiera Trzy tygodnie temu miała 1300 ale lekarz mówi, że będzie raczej mniejsza może ważyć 2600 Ja dzisiaj chodziłam w samym sweterku, tak ciepło Coś mi odbiło, bo ja w trampkach ostatni raz chodziłam chyba w podstawówce
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrobilam wczesniej, schowalam do komody i sa ladnie pachnace wyprane ![]() chodzilo o to, zeby te uzywane, ktore niezbyt ladnie pachnialy poprostu odswiezyc, a te nowe kupione nie wiesz ile razy sprzedawczyni na podloge spadly ![]() ja bylam na zakupach ale i tak mimo kartki nie wsyzstko kupilam wiec musialam niezauwazyc pytania musisz bardziej dobitnie, na czerwono czcionka 24 ![]() a co do podkladow kwiatecku nie pomoge gdyz nie kupuje i nie biore ewentualnie kupie podklady seni bo ponoc co chwile nie wymieniaja a jak bardzo mocno krwawisz to mi by sie nie usmiechalo lezec we krwi... |
|
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
Grazin dzieki. Nawet nigdy nie zwróciłam na to uwagi w sklepie, będe musiała kupić
![]() Ja dzisiaj planuję robić pranie ale nie wiem czy się przybiorę do tego
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mam pojęcia czy akurat ta butelka jest tak zachwalali ?? |
|
|
|
|
#3767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Prasowałam na siedząco, wyprasowałam 1/4 rzeczy z jednego prania i padam na pysk - końca nie widac, a drugie już się suszy , kręgosłup to normalnie zaraz mi pęknie idę leżec do wieczora, jutro znowu trochę wyprasuje ![]() A najlepsza była moja sąsiadka (rok temu urodziła córkę) - zdziwiona pyta dlaczego ja nowe rzeczy piorę, bo ona nie prała nowych tylko te używane - jak można Bez komentarza....
|
|
|
#3768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj wieczorem zjadlam z pol kg.truskawek z bita smietana pochwal sie reczniczkiem kochana ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-03-30 o 15:45 |
||
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
Podcinać i farbować. Zanim pierwszy raz farbowałam włosy w ciąży zapytałam gina czy nie ma jakichś przeciwwskazań, stwierdził, że nie. Jednak na wszelki wypadek kazałam użyć farby bez amoniaku.
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-30 o 15:51 |
|
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
Cucciola reczniczek jest taki http://shop.serenity-baby.co.uk/WebR...erafftowel.jpg
MoniaK ja tez nie mam zrobionego prania jeszcze
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam trampki
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
ufff nie jestem sama
![]() Cytat:
Twoja córcia bardzo dużo urosła przez trzy tygodnie Brzuch też mam coraz większy (tak mi się wydaje), więc może rzeczywiście sobie rośnie
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie moge sie doczkać...
|
|
|
#3774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem już z wami...
poleżałam sobie w sypialni przy otwartym okienku pod kocykiem....pobawiłam się troszkę w Piotrusiem, on mnie kopała ja go głaskałam i już mi lepiej... założyłam okulary, bo wydaje mi się, że to od tego mnie tak oczy zaczęły bolec...za długo nie miałam ich na nosie Grazin mój tz jest taki, że jak na niego krzykne, bądź głos podniosę tam gdzie ludzie to focha strzela jak stad do Warszawy kurcze jak mi się chce tych winogron....ale nie mam siły do biedronki dzisiaj człapać...![]() Metall a gdzie Twoje magiczne migdały?? ![]() daissy
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
nom dzieciaczki teraz szybko przybieraja na wadze, ja widze to po brzuchu i rozstepach, ktore niestety niedawno sie pojawily...
|
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba ide cos przekasic i poodpoczywac
kregoslup daje mi sie we znaki milego popoludnia
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważne rzeczy bede pisać duzą czcionka ![]() bo pewnie i tak nikt mojego potoku słow nie czyta:P ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- demot
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piore chociaz moja mama sie dziwi a tesciowa wrecz przeciwnie, sama mnie namawiala ![]() Cytat:
no ale ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

a ja mam ostatnio taką ochotę na sernik na zimno, daj przepis, bo ja nigdy nie robiłam
brawo
.

Ja rano usłyszałam, że dziewczyna, której nawet nie znam, urodziła dzisiaj w ciągu 15 minut od przyjazdu do szpitala! Termin miała jakoś na połowę kwietnia, a wczoraj była u lekarza i powiedział jej, że pochodzi jeszcze z tydzień max, a tutaj nad ranem złapały ją bóle i raz, dwa dzidziuś na świecie. Jak się o tym dowiedziałam to pierwsze pytanie było właśnie o wagę i okazało się, że mała ważyła mniej niż 3kg, czyli coś koło obecnej wagi Twojej Hanutki! W przyszłym tyg. okaże się ile waży mój mężczyzna.
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Bez komentarza....
milego popoludnia