|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
2.pije mleko 0,5% - przed dieta też tylko takie kupowałam.ale mało uzywam. 3.ja ćwicze ok 4 razy w tygodniu na siłowni ( 2x w tyg po 2h energybike i 2x po ok.2h na easy line + orbiterek) plus do tego w domu w pozostałe dni staram się biegac na bieżni 30min dziennie i brzuszki (z którymi tak sobie idzie ![]()
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png Edytowane przez Brauerka Czas edycji: 2011-03-30 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Podróżniczka
|
[QUOTE=Gorzałka;26053909]I mleko w proszku
![]() No a ja mam jeszcze kilka pytan: 1. Kupujecie jakas wedline w sklepie? Tak sie zastanawiam... czy mozna jakas? Np. z piersi? 2. Jakiego mleka uzywacie? Ja w tej chwili uzywam 2% albo 1,5%. 3. Cwiczycie? Jak i ile? Ja staram sie odwiedzac silownie 1-2 w tyg, na wiecej nie mam czasu ![]() Może ja swoje na ten temat dodam...moim zdaniem bez ćwiczen siłowych nie jestes w stanie zobudować sobie miesni , żeby było to widoczne na wadze ( jest to tylko powszechnie krazacym mit wyssany z palca). Polecam watki na forum fitness. Do tego potrzebny jest porządny trening siłowy i dieta z dodatnim bilansem kalorycznym i odpowiednio zbilansowana, zachowane posilki okolotreningowe....samymi aerobami miesni sie nie dorobisz ![]() Ja ćwicze około 6 raz w tyg, w tym dwa porządne treningi siłowe i waga mi spada. Bo ja nie robie treningu na mase i na rozbudowanie miesni. Co prawda ja mam wage z pomiarem tkanki tluszczowej i masy miesniowej i widze jak mi sie to zmienia. Zeby nie było, że mi sie tkanka tłuszczowa w miesnie przerabia bo to nie prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
Tak mi się wydaje, że ta nasza dieta nie koniecznie jest korzystna dla ciężko ćwiczących. Pan Mądry Dukan zaleca ewentualnie 30 minut marszu
![]() ![]() Właśnie dlatego stosują ją osoby z dużą nadwagą i siedzącym trybem pracy. Ile nas tyle organizmów , każdy inny z innym zapotrzebowaniem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez Agucha 79 ![]() Ja kupuję w biedronce szynkę konserwową w paczce, na wagę nie kupuję bo nie ma gdzie składu przeczytać ![]() O super! Tez ja bardzo lubie ![]() Zapomniałam jeszcze że w biedronce jest też polędwica sopocka, również w paczce , którą też możemy śmiało pałaszować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
A ja pewnie kupiłam złą szynkę... ale chyba nie będę się tym chwilowo przejmować. Zobaczymy, czy przez to będzie jakiś problem.
![]() ![]() Chyba postudiuję jeszcze książkę w takim razie. Z tego co pamiętam na liście zakazanych były szynki wędzone.
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wędzone mogą być o ile nie przekraczają ilości tł który jest dopuszczalny ![]()
![]() |
#1118 |
Raczkowanie
|
Też kupuję te wędliny w biedronce pakowane, bo widzę zawartość składników
![]() W ogóle to cześć ![]() U mnie dziś 69.1 ![]() Zjadłam dziś babeczkę z jogurtem ze słodzikiem, kuraka w przyprawie do gyrosa z sosem czosnkowym oraz makrelę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie tylko jednej rzeczy trochę obawiam - miewam ataki hipoglikemii... A tu nie mam możliwości ratowania sie cukrem ![]() ![]()
![]() |
#1120 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,w sumie już prawie dobry wieczór
![]() U mnie dziś waga w dół o 0,2 kg ![]() ![]() ![]() Gratuluję spadeczków i Witam nowe Dukanki ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam w tym tygodniu WIELKIE zwątpienie i sie zastanawiałam nad przejściem na zwykła redukcje - czyli powiedzmy tekie samo PW przez cały czas bez samych PP... bo tak mnie flaki bolą w środku ze juz wytrzymac nie moge
![]() Jak myslicie czy to ma sens??? I od czego mnie te flaki tak bolą?? jakby mnie ktoś cisnym gorsetem ścisną... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zadomowienie
|
No dobra jestem na dwa dni przed dieta dukana więc ostatnie pytania mam ;d
1. Czy ten syrop z lidla to normalnie mogę pić od uderzeniówki? 2. Czy mogę go dodawać codziennie do pitej wody? 3. Czy nadaje się do jogurtu 0% ? 4. Czy ma jakiś negatywny wpływ na dietę? :d
#1123 |
Rozeznanie
|
Tak, ale nie szalej z jogurtami, bo to raczej tylko dodatek do sosów itp.(węgli ma dużo)
#1124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 ![]() Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 ![]() Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-03-30 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Mniam!
Też bym chciała naleśniki, ale nie mam patelni teflonowej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie na razie motywuje wyobrazenie siebie ![]() Szukam inspiracji na jutrzejsze posiłki... ![]()
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
monique 90 ja mam kilka w domu. a wczoraj kupilam dodatkowa duza forme silikonowa bo do tej pory mialam mniejsza. Moj najlepszy nabytek odnosnie patelni teflonowych pochodzi z ... reala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odnośnie rozmiaru to zacznę od tej dużej ponieważ moja rodzinka zasmakowała w dukanowych potrawach ![]()
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 ![]() Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 ![]() Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-03-30 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez _Kari_ Czas edycji: 2011-03-30 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie przejścia PW, to na pewno będzie to zdrowe i kiedyś efekt przyniesie, przecież samo wyeliminowanie tłuszczy, cukru alkoholu itp. jest ogromnym zbawieniem dla organizmu, ale Dukanową dietą już nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubie być taka "niestystematyczna" i przerywać coś w pół drogi... badania mam wszystkie wporządku zeby było smiesznie w pon miałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja od niedzieli mecze się z takim dziwnym bólem wnętrzności... ściśniętych jak w gorsecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Rozeznanie
|
jestem gruba
![]() nic po mnie nie widac a staram sie jesc duzo miesa... przestrzegac diety, duzo pic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
Piję 4 litry dziennie! Może to ZA DUŻO?
![]() ![]() ![]()
#1136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rano chlebek dukanowski 4 kromki ,pasta z tuńczyka z jakiem cebulą, białym serem i w zależności od dnia jeśli Pw to do tego pomidorek, sałata itp. Nie myślcie, że taką porcje zjadam na raz...na 3 razy w przeciągu 2-3 godzin, bo inaczej nie dała bym rady Obiadek zawsze mięso zazwyczaj gotowane na parze w musztardzie i przyprawie do kuroka + jakiś naleśniczek, sałatka, sos, albo zamiennie dla urozmaicenia zupka Później dojadam to czego nie dałam rady pochłonąć na obiad, kolacji albo nie jem albo zabijam głód resztką sałatki 2-3 plastry szyneczki. Nie jest to jakiś konkretny posiłek. Jak mówię znajomym " jestem na diecie " to oni " uuu szkoda nie pojesz" a mój TŻ "co wy ona je lepiej od Was" ![]() Czasami pozwalam sobie na deserek o którym wcześniej pisałam (jogurt naturalny+słodzik+kropelk a aromatu np. śmietankowego+żelatyna), na razie nie chcę za bardzo poznawać smaków tych pyszności dukanowych na słodko, bo niestety organizm się później domaga słodkiego, większą przyjemność będę miała z okazyjnego serniczka dukanowego ![]() Na razie nie zdarzyło mi się zgrzeszyć, powtarzam sobie "kobito nie palisz 3 lata to z dietą sobie tym bardziej poradzisz"...i sobie radzę... Więc jeszcze raz powodzenia i wytrwałości...dziewczyny nikt zaWas tego nie zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja dzisiaj sie nie wazyłam..Ale czuję, że przybyło bo już widze mój brzuch którego jeszcze tak niedawno temu nie było..ehh! A przecież nie grzeszę ![]() nie waże sie do konca tygodnia... Jeżeli niedziele będzie więcej niż 62,5 to pie....le.. ide na III albo coś.. Nie mam pojęcia ![]() A i jeszcze od jutra koniec z dozwolonymi...
#1138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się dasz radę ![]() ... o co chodzi z tymi "dozwolonymi " ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Eh, nie wiem co zrobić, czuję się osłabiona ![]()
![]() |
#1140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję ża dam... Dam sobie może dwa tygodnie na to, żeby coś spadło, jak będzie zastój to zastanowię się nad III... Zobaczymy ![]() O dozwolone czyli skrobia, kakao itp. Tak to nazywam. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.