|
|
#2311 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
mnie sie to bardzo podoba, ale warunek - bawelniane delikatne skarpetki, a nie ponczochowe w groszki
choc uwazam ze dobrze zestawione - przejdzie wszystko |
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie rozwaliła pewna fotorelacja z Oscary Fashion... Zdjęcie, przedstawiające kilka dziewczyn, a na nich jeden najnowszy, najbardziej hitowy trend: zestawienie pomarańczowy + różowy.
Jeszcze w jakichś kolorowych magazynach, na zdjęciach z pokazów mody nawet mi się podobało, myślałam sobie, że fajnie, bo założę moją pomarańczową bluzkę... A tu nagle widzę, że połowa trendsetterek już zakupiła pełne zestawy, i to nie inspirowane pokazami mody, ale jakby zdarte prosto z modelek. Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że na popularne blogi o modzie nie mam co wchodzić. To jest dla mnie aż smutne, że dziewczyny, które uważają się już niemalże za modowe guru, zamiast tworzyć własne zestawy, ubierać się według własnych pomysłów, ubierają się w sposób tak oczywisty i okazują się tak na prawdę totalnymi fashion victims. Także w tym sezonie szykuję się na atak pomarańczowo-różowych, neonowych klonów. A dopiero, co mi się ten trend podobał
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szykuje się także wysyp neonowych rurek
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze sezon-dwa sezony temu modne były w miarę spokojne kolory - beż, kamel, czerń, biel, pudrowy róż a teraz jest wysyp ostrych neonowych kolorów co fashion victims bezkrytycznie przyjęły... Dla mnie to niepojęte takie ślepe podążanie za modą.
|
|
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
Mnie najbardziej rozwala kolor camelowy. Wiem, że brzmi trendy i tak fajnie, amerykańsko, ale NIE MA W JĘZYKU POLSKIM KOLORU camelowego. Jest karmelowy, od biedy wielbłądzi, jest beż, sepia, kolor piaskowy. Po co zaśmiecać język takim koszmarkiem?
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba każda z blogerek ma coś z neonowych pomarańczy lub róży, albo ich połączenie. Jakie blogi odwiedzać, żeby nie widzieć samych klonów?
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się w 100%
|
|
#2318 |
|
lokalna gwiazda
|
Widzę, że nie jestem na czasie w kwestii skarpetek do szpilek/myślałam, że tylko Nelli Rokita je nosi/. Może pomożecie-kupiłam czółenka na koturnie przez internet-z opisu granatowe, ale moim zdaniem to grafit w odcieniu granatu. Będę do nich nosiła rurki szare lub indygo-no i skarpetki siłą rzeczy. JAKIE???
|
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Podacie przykład takiego typowego podążającego za trendami bloga? Nie zaglądam na modowe blogi i nie mam "doświadczenia", a chciałabym to zobaczyć
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego chcesz nosić do nich skarpetki ? Chodzi o takie zwykłe skarpetki jak do np. adidasów ?
|
|
|
#2321 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie skarpetki pończochowe wyglądają tragicznie moim zdaniem. |
|
|
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli myślimy o tej samej blogerce w pomarańczach i różu, to powiem tak: Na początku bardzo lubiłam jej połączenia, przemyślany styl, czasem zaglądała do second handów i ciekawie miksowała rzeczy używane z nowymi. Przez ostatni rok stawała się powoli produktem mody - wygladała jak żywcem wyjęta z kolorowych gazetek o modzie. Dużo na tym straciła - przede wszystkim własny styl. Jeśli przypadkiem to czyta, niech wie, że nie pisze tego złośliwie - chciałabym zobaczyć jej powrót do korzeni.
Nie mam nic do kolorowych ubrań, ale w takiej konfiguracji, jak 'zalecają' kreatorzy mody, nie mogę ich strawić. Styl na papugę jest na topie, za sezon lub dwa modne panie będą się z siebie śmiać: "Jak ja mogłam tak się ubrać!?" Sama preferuję styl mieszany - raz na rockowo, raz na marynarsko, raz na elegancko, raz zupełnie zwyczajnie, bez polotu. Bardzo lubię przeglądać blog The Blonde Salad - dziewczyna czerpie z mody to, co do niej pasuje, ma charakterystyczny styl (prześledziłam blog od początku - zawsze jest modna, ale w swoim stylu). Lubię jeszcze blog wizażowej Irji (pozdrawiam Cię ) - konsekwentny kobiecy rockowy styl - prosty i przemyślany oraz blog Gabischy (niestety ostatnio nie dla wszystkich dostępny) - ten blog akurat traktuję jako inspirację do wyjść, gdy muszę wyglądać elegancko. Zapomniałabym o Jestem Kasia - sympatyczna dziewczyna, ma bardzo ciekawe pomysły, choć czasem zdarzają jej się zestawy robione na siłę (pewnie chce często publikować swoje zestawy i nie zawsze ma natchnienie, bo fani jej stylu niecierpliwie czekają).To tyle. A co do dzisiejszych obserwacji ubrań ludzi w mieście: Bardziej od niedobranych ubrań razi mnie to, że prawie wszyscy marszczą w tramwajach czoło między brwiami. Ludzie, wrzućcie na luz, bo to nie wygląda sympatycznie, a w dodatku powoduje pionowe zmarszczki.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha zgadzam się tu w zupełności, też to kiedys zauważyłam
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma za co, naprawdę świetnie się ubierasz.
![]() Kurczę, od godziny czekam na TŻ-a, miał przyjechać, a telefon ma wyłączony. ;/ Oby tylko okazało się, że załatwia coś na mieście. Czekając, nie mogę się za nic zabrać i siedzę na Wizażu. Mam nadzieję, że niebawem przyjdzie, bo się martwię. Edit: Już jedzie, zasięgu nie miał, przedłużyło mu się zlecenie. :P
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. Edytowane przez trupiegi Czas edycji: 2011-03-30 o 20:03 |
|
|
|
#2327 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to, ze tobie sie nie podoba nie znaczy, ze wszyscy mysla tak jak Ty gdyby sie nie podobal, nie nosilyby tego, proste Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-30 o 19:59 |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
Odp. na priv, nie chcę tutaj robić nagonki na tę dziewczynę. Ona ma potencjał, ale ostatnio go nie wykorzystuje.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczobijnych pomarańczowych szwedów to ja nie zniese
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
trupiegi - dziękuję
|
#2331 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku ja też ciekwa jestem o kim mowa
sama kupiłam 2 pomarańczowe rzeczy ale do łaczenia z neutralnym tłem, ciekawe jak to wyglada na tym tajemniczym blogu...
|
|
#2332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ponadto napisałam tylko to, co mnie "rozwala" w modzie, więc tym samym nie podoba mi się.---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam koleżankę, która co sezon wymieniała całą zawartość szafy, nie zważając na swój typ urody czy sylwetki szkoda, że nie mam już z nią kontaktu, bo pewnie teraz rozdaje koleżankom prawie nowe pastelowe ciuszki, bo przecież w tym sezonie rządzą neonowe kolory
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
podpowiem nieśmiałym
![]() mowa o charlize-mystery, czyli naszej super-karo, mam rację? ![]() dla mnie wyglądała kapitalnie, Cytat:
mnie akurat podoba się ten trend i niech się wysypują wspomniane klony nareszcie będzie wesoło i kolorowo,choć i tak myślę, że słowo wysyp to duża przesada.
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja generalnie noszę to w czym mi dobrze i w czym się dobrze czuję, a że czasami mam "pecha" i jest to modne to co mam na to poradzic?? z całą pewnością nie założę czegos tylko i wyłącznie dlatego że jest akurat modne (np nie znajdziesz u mnie koturn w panterkę czy w ogóle słynnych czarnych koturn, zeberkowych czy panterkowych, kwiatowych motywów, pierścionków jelonków sarenek i innych dzików etc etc)
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Nie za bardzo śledzę polskie blogi modowe (głównie z powodu takiego, że jestem plus-size i te ciuchy zwyczajnie na mnie nie pasuja... ale także i z innych powodów) i nie znałam wcześniej bloga charlize-mystery.blogspot.com... Ten blog jest swietny! Nie widziałam jeszcze chyba blogerki z takim wyczuciem, po prostu zakochałam się...
i jaki z tego morał? Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba Jak zwykle z resztą... Jeżeli blog Karo mnie rozwala, to tylko pozytywnie.
|
#2338 |
|
Rozeznanie
|
Mnie się styl super karo zupełnie nie podoba. Już mi się nie podoba. Kiedyś ubierała się fajnie, teraz ma być tylko modnie. I jeszcze te miny do zdjęć i pozy jakby się miała zaraz przewrócić
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie, mnie bardzo podoba się połączenie różu i pomaranczu, nawet ostatnio założyłam pewne elementy w tych kolorach i to już bardzo wzbudzało zainteresowanie, więc co dopiero karo od stóp do głów w neonach ![]() ale jednak mnie to urzeka, bardzo, i nawet trochę mi szkoda, że sama jakoś nie mam odwagi tak się ubrać, a chyba o to chodzi, aby zakładać na siebie to, w czym czujemy się dobrze, i karo na pewno dobrze się czula w swoim zestawie. Cytat:
dobre określenie, akurat u mnie zamieszkała sarenka i sowy
|
|
#2340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką zasadę, że ostre kolory wprowadzam latem jedynie jako dodatki - torebki, buty, bransoletki tudzież jako kolor lakieru do paznokci Moją delikatna urodę szpeciłby pomarańcz czy wściekły róż, opalone brunetki mogą sobie w tym temacie pozwolić na więcej Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

happy mum