|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
chyba nie o mnie chodzi z tym podobieństwem możesz prać, chociaz ja czekałam aż skończę remont - najwyżej wyślesz do mnie tym gołębiem i Ci przechowam .Cytat:
.Cytat:
nie wiedziałam o takim fotelu - musze poszukać .dziękuje. |
|||
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, ale ostatnio to jakoś czasu nie było pisać (i nadrabiać - ale mam zaległości ) a i humor jakiś taki depresyjny mnie dopadł![]() Więc zanim zacznę czytać co u Was napiszę tylko, że dzisiaj byłam na pobraniu krwi - morfologia, WR (czy też miałyście zalecenie, aby pod koniec ciąży powtórzyć? - pani w laboratorium była zdziwiona ), Hbs-ag + bad. ogólne moczu.Potem miałam usg genetyczne znowu, zalecenie dr w związku z nietoler. glukozy. Wszystko byłoby ok. (przepływy, budowa narządów) gdyby nie trochę za dużo wód płodowych (AFI= 23). Prawdopodobnie związane z nietolerancją. Dr kazał się nie niepokoić, aczkolwiek co wizyta objętość tych wód będzie sprawdzana i też jeśli nie urodzę do terminu to od razu mam się zgłosić do szpitala, bo w takiej sytuacji nie wolno przeciągnąć ciąży... W poniedziałek wieczorem mam wizytę u mojego gina prowadzącego. Ciekawe co powie ![]() Łożysko 2 st, bez cech odwarstwienia. Położenie dzidzi podłużne, główkowe. Dziewczynka pozostała dziewczynką i waży 2653 g. No i kość udowa się ładnie wydłużyła ![]() To tyle u mnie. Teraz postaram się co nieco nadrobić. |
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze, ze z dzidzi wszystko okej ![]() super |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja wcale nie miałam badaną ilość wód płodowych. chyba. albo mi gin nic nie powiedział .
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A WR i pozostałe badania miałam tylko raz i już raczej nie będę miała
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
mi powiedzial w poniedzialek, ze wód jest dość
|
|
|
|
#3788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja chyba miałam Wr początkiem ciąży robione...ale pewna nie jestem musiałabym w karte zajrzeć dobrze, ze już z nami jesteś
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-30 o 16:27 |
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moniak ja tez nie mam poprane, dzisiaj wyprałam śpiworek i ochraniacz na łóżeczko, a reszta poczeka jeszcze z tydzień albo dwa a co do wagi dzidzi to u mnie podobnie w 31 tygodniu mój mały ważył 1500, juz nie mogę doczekać się następnej wizyty bo bym chciała zobaczyć ile już urósł, widzę że brzuch mi poszedł w tym tygodniu dużo
|
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
jeny a u mnie mała znowu sie w kanał wbija, bo tak boli jakby ktos grzebal od srodka po kosciach
masakra jakas do tego cala sie rusza, ze po żebrach dostaje ![]() 24kasia86 tak masz rację
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko czy biedny gołąbek to udźwignie ![]() a mi gin nigdy nic o wodach nie mowił. a wiecie co. moja kolezanka mi dzisiaj powiedziała że jakas dziołuszka teraz rodziła i cała ciąże gin na usg widział chłopca a sie dziewuszka urodziła. a usg było 3d. wiec w szoku jestem....
|
|
#3793 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję udanej wizytki ! a co do badania WR to ja miałam na początku .. ale do końcówki jeszcze trochę mi zostało, więc kto wie.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za usg !Grazin, skoro lekarz nie mówił o wodach to pewnie dlatego, że wszystko w porządku ![]() ja mam nadzieję, że moja Gabi urodzi się dziewczynką dwóch lekarzy to już potwierdziło, więc mam nadzieję, że się siusiak nigdzie nie schował
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-30 o 16:34 |
|||
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czesto tak sie zdarza ![]()
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam mówie ze mojemu sebusiowi jajeczka po wielkanocy odpadną
![]() na prawde mam takie przeczucie. gin mi powiedział tylko raz ze chłopiec ja w to nie wierze i tak
|
#3796 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
morfo, badanie ogolne moczu i dodatkowo jeszcze (ze wzgledu na obrzeki): sod, potas i zelazo. Ciesze sie ze wizyta udana no i pamietamy, dziewczyny czesto pytaly o ciebie
|
|
|
#3797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pożyjemy, zobaczymy ![]() ale by był psikus
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
ide prasować ciuszki małego
do później.
|
|
|
|
#3799 |
|
Rozeznanie
|
Czesc brzuchatki
![]() Zamierzam w koncu zamowic pare brakujacych rzeczy i mam takie pytanka (mam nadzieje ze dzis nie padly po nie nadrobilam jeszcze dzisiejszego dnia) -Jakiego rozmiaru kupujecie majty poporodowe?? Bo ja ogolnie nosze M-L, i myslalam zeby L kupic, ale jak ostatnio w Auchan niechcacy rozpakowalam to takie wielkie sie wydawaly, a nie bylo mniejszych dla porownania.Czy one maja byc luzniejsze?? -Drugie pytanie to o oslonki na sutki, tez sa roznych rozmiarow, skad mam wiedziec jaki rozmiar maja moje sutki?? ![]() -a trzecie pytanie to o smoczki, kupujecie teraz czy pozniej, no i jakie?? bo ja zaczelam tak kukac i oglupialam.Bo sa jakies silikonowe i kauczukowe i w dotaku jakies anatomiczne, symetryczne, okragle.. Glupia juz jestem co wybrac. Alez sie naprodukowalam, teraz biore sie za czytanie i jedzenie fryteczek ktore wlasnie zrobilam
|
|
|
|
#3800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczymy
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi teraz co wizyte mowi, jaka plec? dziewczynka i potwierdza za kazdym razem jak mi w srode powie, ze chlopak to chyba zaczne wyc ze smiechu eh dla mnie nie wazna byla plec od poczatku, byle zdrowa dzidzia byla
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
agusia czytamy !!!!!!!!! no własnie.... rano miałam tyyyyyyyyyyle zaległosci......... i tak mnie poruszyła Twoja historia, że miałam Ci odpisac i w końcu nie odpisałam
Czy to co Cie spotkało to była grypa jelitowa ?? Szok ! i to w 9 msc, gdzie człowiek ledwo już nogami powłóczy to jeszcze cos takiego.. a jelitówka okropnie wymorduje Straszne, ze Cie to spotkało I jeszcze to podłe babsko w przychodni! Niech ją gęś kopnie.. niech ją myszy zjedza ! Co za lampucera stara !! Powiedz jak dziś? Troszkę juz lepiej? Masz dietkę czy juz mozesz wszystko jesc? Pij duzo, żebys sie nie odwodniła!! Grazin i Tobie nie odpisałam One chyba mówiły tak złośliwie ?? Czy to któraś z nich ma tego synka, który z brzuszka Twojego chciał sobie zrobić worek treningowy ?? Moniqac, ale jak tak duzo naraz kupimy to bedziemy miec frajdę jak Listopadowa Ja własnie też buszuje po allegro i robie listy zakupowe listopadowa80 Córeczka ładnie już waży ![]() zosiaaa, a która Ty częśc PL ? u mnie tez słonecznie i ciepło ale chyba nie az tak
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja smoczki mam z aventu i fischer price-dostalam, czy bede uzywać???hmmm mysle nie uczyc dziecka smoczka ale sie okaze jeszcze
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-30 o 16:56 |
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, że lepsze majtyy luźniejsze, żeby ewentualnej rany nic nie uciskało.. więc może jednak L ? może nie spadną z pupci ![]() osłonek na sutki narazie nie kupuję i tez nie mam pojęcia, a smoczki mam dwa z aventu silikonowe ![]() Cytat:
gorzej jakby powiedział 'dziewczynka raczej, bo siusiaka nie widać' .. ale jeśli widać pipkę to już nie powinien się mylić, tak mi się wydaje .......... a i jeszcze co do 'niewyraźnych zdjęć' to ja pokazałam mamie zdjęcia z wczorajszego usg i pokazuję jej nosek i usta, a ona się pyta czy to noga, bo nic nie widać
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiec tak grypa zoladkowa-jelitowa kij ta z nazwą, cosś mnie dopadło, a wszystko przez to, ze wpadlam na chwile do rodzicow, gdzie siostra na to zachorowala - tak samo jednodniówka tak zwana masakra byla dzisiaj juz poprostu ręką odjął nic mi nie jest czuje sie bardzo dobrze dziecko sie duzo rusza ja pije duzo takze wszystko jest dobrze ![]() a baba, niestety, to sa babsztyle!
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale jak wieszałam pranie koło 11.3 to byłam na krótki rękaw i było mi ok
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Pospałam, ależ super regenerująca drzemka! Śniło mi się, że TŻ ukradł jakiś świecznik
![]() Grazin, ja Cię zawsze czytam, a wierz mi, że często też śmieję się do monitora, jak debilek, uwielbiam Twoje poczucie humoru, nawet Twoje foszki są super Ciuchy pierz! Najwyżej potem jeszcze raz upierzesz. Wiesz jaka to przyjemność rozwieszać takie maciupeńkie ciuszki? Enchantresss, jesteś bardzo dzielna! A potem będziemy trzymać kciuki za maturę normalnie Twoja postawa motywuje mnie, starą ciotkę, do skonczenia pisania dyplomowej ![]() Moniquac, ślicznie się prezentujesz! A bluzka rewelacja! Ja wyglądam jak obdarciuch, bo ciuszków niewiele, ja ciągle je piorę, więc są sprane, ciążowe, wieloryb size ![]() Co do podgrzewacza, to ja bym się wstrzymała A fotel kupuj! Gdybym miała więcej przestrzeni, to nawet nie zastanawiałabym się Saniu, pieluszki i podkłady kupiłabym większe, zawsze lepiej niech ciut za duże będą, niż za małe ![]() Mango, no obawiam się, bo to spory przyrost wagi, w 27 tyg ważyła 1100, a w 34 ponad 2 x tyle. Chociaż lekarz powiedział, że to nie jest nic niepokojącego, bo może już tak nie przyrastać, ale żebym też brała pod uwagę 4 kg dziecko ![]() Kwiatecku, w Twojej stuacji - daleko od domu szpital, kupiłabym 3 op. tych podpasek Bella pieluchowych i z 10 sztuk podkładów na łóżko. Jeśli podkładów nie wykorzystasz tam, to zawsze zużyjesz do przewijania ![]() Aguś, myślisz, że dam radę? Jak moja Mama wróci z wyjazdu wakacyjnego, to zapytam, jak Ona urodziła dwójkę dzieci, SN, bez znieczulenia. Jedno dziecko 4 kg [ja!], drugie ponad 4! Pauliziu, ale to nie to, że pocieszam, ja to właśnie tak widzę! Chyba nasze postrzeganie siebie teraz to jakaś masakra. Ja dziś usłyszałam, że ślicznie wyglądam, koleżanka nie wierzyła, że to koniec 8 miesiąca. A ja? Chodzę, jak pingwin, sapię, łydy spuchnięte i mam zupełnie inny obraz siebie Naprawdę słyszę dużo miłych słów, ale co z tego, jak w głowie coś innego?!MoniaK, to jak pisałam wyżej, Hanka 1100 ważyła w 27. A teraz to pewnie co najmniej kg Jej przybędzie ![]() Dziewczonka, ależ troskliwa sąsiadka, niech ją licho poliże Oczywiście, że trzeba poprać wszystko, nie wyobrażam sobie inaczej. Ciekawe, czy nowe majty ze sklepu pierze, czy takie zmacane zakłada od razu ![]() Listopadowa, ja też miałam WR dwa razy, ostatni raz na poprzednim badaniu. Na HIV też w sumie miałam dwa badania, na początku i teraz. A czemu nastrój depresyjny? |
|
|
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

chyba nie o mnie chodzi z tym podobieństwem
.
.

nie wiedziałam o takim fotelu - musze poszukać 

), Hbs-ag + bad. ogólne moczu.

.
Czekamy na Ciebie fasolko

a ja mam ostatnio taką ochotę na sernik na zimno, daj przepis, bo ja nigdy nie robiłam

Straszne, ze Cie to spotkało
A fotel kupuj! Gdybym miała więcej przestrzeni, to nawet nie zastanawiałabym się