|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Odbierając telefon mówię... | |||
| hallo |
|
62 | 20,95% |
| słucham |
|
182 | 61,49% |
| tak |
|
91 | 30,74% |
| no mów/hallo/cześć |
|
43 | 14,53% |
| proszę |
|
9 | 3,04% |
| "ambasada Palestyny słucham" czyli rzucam jakiś zabawny tekst |
|
19 | 6,42% |
| "czego" czyli warczę coś poniewierając dykcję, niezbyt przyjaznym tonem |
|
7 | 2,36% |
| udaję automatyczną sekretarkę |
|
1 | 0,34% |
| przedstawiam się |
|
2 | 0,68% |
| milczę wyczekująco i podstępnie |
|
5 | 1,69% |
| inne |
|
18 | 6,08% |
| nigdy nie odbieram |
|
2 | 0,68% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 296. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Telefon dzwoni. I co?
Ja zawsze mówię standardowe "halo" "słucham" "słucham ciebie ja" "no" i "tak?"
Ale po przeczytaniu Waszych tekstów nie moge sie doczekać, aż ktoś zadzwoni
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj: "tak, słucham?"; jak wiem, kto dzwoni to coś w stylu: "no hej".
Stacjonarnych ostatnio w ogóle nie odbieram, bo dzwoni jakaś szurnięta babko-ciotka i rozpoczyna w ten sposób: "witam panieneczke, jest tatuś albo mamusia?". Nie zyczę sobie być "panieneczką". Nie lubię, gdy ktoś, kto dzwoni zaczyna do mnie nawijać zanim upewni się, że mówi do właściwej osoby - nie lubię słuchać wywodów maminych koleżanek. Mój TŻ jak odbiera tele od kolegów to mówi (słodkim, erotycznym głosem): Agencja Towarzyska Biały Lotos, w czym możemy pomóc?
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli odbieram domowy to standardowo "Słucham"
A jeśli kom. i wiem kto dzwoni to " no cześć", "no hej" lub "no co tam". W każdym razie nadużywam "no"
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Słucham, proszę, halo, tak, nooooo - moje standardowe odbieranie telefonu.
Gdy widzę, że dzwoni TŻ mówię słucham Cię lub noooooo TŻ odbiera stacjonarny zwykle: słucham Elektrownia atomowa słucham Trzynasty posterunek słucham Kom: nooooo Z tym trzynastym posterunkeim był kiedyś niezły ubaw. Dzwonił telefon pod nieobecność babci, TŻ odebrał mówiąc "13 posterunek słucham" a koleżanka babci odpowiadała "yyy..." i odłożyła słuchawke. Sytuacja powtórzyła się 3 razy. Po raz 4 telefon już nie zadzwonił. Gdy babcia wróciła i nareszcie sama odebrała telefon koleżanki dostał mu się niezły krzyk.
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
ja zazwyczaj mówię "słucham" ale pamiętam i nigdy nie zapomne jak pierwszy raz odebralam telefon u nas w domu....C Z E G O!!!!
moja kolezanka opowiadala jak przyszli kiedys do jej rodzicow znajomi a ona uchylila drzwi i zapytała niewinnie C Z E G O TU??!!! hahahha
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Stacjonarny :Słucham ?
Komórka:Zależy kto dzwoni .
|
|
|
|
|
#157 |
|
Przyczajenie
|
Telefon Stacjonarny-,,Tak Slucham", ,,Witam, Witam"
Komorka-,No co tam, co tam?", ,,No Witam" Pamietam pewna smieszna sytuacje jak mialam z 10 lat gdy odberalam telefon stacjonarny uslyszalam jak ktos pyta ,,Jest Włodek?" Ja taka zdezorientowana.Odpowieda m ,,Nie pomylka" Pozniej za jakies 10 minut znowu. ,,Jest juz Włodek?" Ja juz zdenerwowana odpowiadam ,,Tu nie mieszka Włodek!" Gdy tata przyszedl z pracy zadzwonil znow telefon. Odebralam ,,Dziewczynko mozesz podac tate?". Tata juz tam skonczyl rozmawiac. Pozniej sie śmial ze mnie ze nie wiedzialam jak na na imie:p Tzn.Bo uzywa i kazdy mowi do niego drugiego imienia-Sławek. A ja wtedy nie pomyslalam ze tak moze byc. A pierwsze imie do Wlodzimierz. I zawsze gdy jade gdzies z tata to sie smieje gdzie masz Włodka?
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
i "co tam"
, ew. "słucham"
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Telefon stacjonarny- "halo"
Komórka, gdy wiem kto dzwoni- "no hej" albo "no cześć", a ktoś obcy to też "halo" albo "słucham"
|
|
|
|
|
#160 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja to przeważnie jak dzwoni stajonarny to po prostu: tak? Słucham!... Czasem tylko jak mam dobry humor mówię: rezydencja Państwa *******, w czym mogę pomóc? Jak odbieram komórkę i wiem, kto dzwoni to przeważnie mówię samo "TAK", albo w przypadku dobrego humoru: "Halo, Halo Brzoza" |
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Hehe no wlasnie mi sie przypomnialo jak kiedys dzwonie do qmpeli i nie czekam az onacos powie gtylko zaczybnam nawijać "No Ewwuuuśśś kochanie ty moje wiesz co się stao jestem teraz z ... na spacerze i właśnie" i słysze głos:"Ale Ewy nie ma..."
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Sonda dodana- można oddawać głowy
![]() Lady Morning dziękuje za podpowiedzi
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już lecę oddać swoją ![]()
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście miało być głosy ![]() Nie wiem gdzie zgubiłam głowe pisząc to
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz leć się pochwalić do wątku Spray o przejęzyczeniach ![]()
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
oddawać głowy! Exoda Włodek idę oddać włos
|
|
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
Lazy Morning - Tak, tak Włodek
PozdrawiamJej Ale tutaj Milo na Wizazu. Od roku obserwuje to forum. Czytam Wasze wypowiedzi i stwierdzilam ze jestescie swietna Wizazowa Spolecznoscia. Bardzo Dobrze sie tutaj czuje. Jestem nowa i dopiero poznaje Wizaz Miejmy nadzieje ze bede coraz czesciej tutaj zagladac Pozdrawiam Wszytskich Bardzo Goraco
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli dzwoni znajomy, to się pytam
"co tam znajduszku" kiedy nieznany numer lub osoba o wiele dla mnie starsza to mówie "słucham" "tak" |
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Przypomniała mi się jeszcze jedna sytuacja, kiedys był taki czas ,że moja mama musiała długo po godzinach zostawać w pracy, no i raz wieczorem czekałam na nią i zadzwonil telefon, podbiegłam do aparatu i podniosłam słuchawkę: " no cześć mamusiu, przychodz już!!"....w odpowiedzi usłyszałam" Szczęść Boże, czy zastałem tatusia
"...hehe to był nasz znajomy ksiądz, pozniej się śmiał i powiedział ze mu sie tak cieplutko w serduszku zrobiło bo poczuł taką miłość ojcowską heheh
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zaczełam odbierac telefon haslem wogóle nie zwiazanym z telefonem a mianowicie "PRONTO"
nie mam pojecia skad mi sie to wzielo i nie zaleznie czy to stacjonarny czy komorka zawsze tak gadam zanim wpadlam na ten pomysl mowilam alo alo, albo kiery tam dzwoni. Nie raz odpalilam jakim haslem typu rezdencja panstwa... , ale jednej sytuacji do dzis mi wstyd kumpel mojego brata stracil ojca, no i zadzwonil do nas a ja w przyplywnie dobrego humoru odebralam haslem dom pogrzebowy trupek... chwila ciszy i uslyszalam jego glos, myslalam ze sie spale przy tym telefonie ze wstydu i glupoty, no ale skad moglam wiedziec.
|
|
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
Exoda
(jak ktoś bez tego nie wyżyje
|
|
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
Dawno mnie to zastanawia! Skąd Wam się wzięło to "pronto" o co chodzi? Równie dobrze można odbierać telefon hasłem "Domestos" albo "persli", a może to pronto coś znaczy? Uświadomnie mnie błagam, nie mogę dłużej żyć w takiej niepewności
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Na stacjonarny-zawsze słucham.
Na komórce-słucham, tak, cześc
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze mowie: Tak slucham?
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze mówię słucham albo hallo słucham albo tak słucham
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można to pociągnąć trochę dalej: chi parla? = kto mówi? (wym. ki), non parlo polacco = nie mówię po polsku, non capisco = nie rozumiem, mi dispiace = przykro mi (wym. dispiacze) Boniek! Polska! |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
jak zawze "tak" a jak moja mam dzwoni po raz setny po cos to wrzeszcze i pytam czego znowu chce
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Lazy_Morning heh no wiec dziekuje za uswiadomienie pewnie gdzies zaslyszalam bo wloskiego sie nie ucze, ale mam szefa wlocha byc moze to od niego ale swoja droga domestos czy persil tez niezle brzmi
doszlo do mnie jak czlowiek jest ograniczony zawsze mialam wrazenie ze mi sie to od pronto do czyszczenia wzielo oj głupia ty glupia ty ... ( w sensie ja, zeby nie bylo) pozdrawiam
|
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Milka
reklama dźwignią telefonii "Domestos, słucham?"- faktycznie brzmi fajnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

,,Popelniaj Bledy I Naprawiaj Je, Gdy Dotkniesz Dna Odbijaj Sie"