|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: głodówka oczyszczająca - 7 dni
Cytat:
Już nawet pomijając te całe jojo, problem jest taki, że utrata masy to nie jest utrata tylko tłuszczu. W trakcie głodówki organizm pobiera "jedzenie" też z mięśni, które ważą więcej niż tłuszcz i dlatego spadają kilogramy. Więc efekt będzie taki, że nawet jak zrzucisz te 5kg to nie będziesz wyglądać dużo lepiej, bo procentowa zawartość tłuszczu może być relatywnie wyższa. Przy Twojej wadze wystarczyłoby zrzucić 1-2kg tłuszczu i efekt byłby dużo lepszy, ale to jest trudne do osiągnięcia przy niskiej wadze i pewnie dlatego niektórym łatwiej przychodzi się głodzić przez tydzień niż ciężko pracować parę miesięcy. Jeszcze raz powtarzam, że nie mam nic przeciwko głodówkom, ale to nie jest sposób na schudnięcie.
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam kiedyś sobie głodówkę.
Pierwszy dzień - świetnie. Drugi cudownie. W trzeci dzień waga wskazuje mniej, hura! No i czwartego nie wytrzymałam.. Było mi słabo, byłam ciągle zmęczona, ale trwałam, bo chciałam schudnąć. Dociągnęłam chyba do 6 dni. I zaczęło się... Postanowiłam odżywiać się zdrowo, nie jeść słodyczy itd. Przy niskokalorycznym bilansie ciągle tyłam! W tydzień wróciło mi wszytko, im mniej spożywałam tym bardziej tyłam i puchłam. Rozwaliłam sobie cały metabolizm, miesiączki zaczęły być jeszcze bardziej nieregularne, moje kochane, długie paznokcie zaczęły się łamać, włosy stały się matowe. I suma sumarum przytyłam dodatkowe 3 kilogramy ![]() Także, ja Ci mówię i radzę z własnego doświadczenia. Aaa, i zapomniałam o zaparciach. Zawsze metabolizm super, codziennie albo max co drugi dzień w toalecie skończył się na zaparciach 5-7 dniowych.
Jesteś architektem moich snów, projektantem uśmiechu, wynalazcą szczęścia cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze! Edytowane przez kolorowatecza Czas edycji: 2011-01-22 o 22:40 Powód: błędy ortograficzne |
|
|
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
LUDZIE nooo!!!głodówka to moim zdaniem czysta głupota!!!1, 2, 3 dzieŃ..OK, a później organizm zacznie sie dopominać o swoje!!!i na dodatek efekt jojo jest nieunikniony, to co stracisz w krótkim czasie nadrobisz później 2 razy szybciej, wiem to , bo sama tak miałam..DIETA, może być tylko dokładnie rozłożona w czasie, dobrana indywidulanie do organizmu i zdrowa przede wszystkim!!!
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Głodówka. Kilka pytań.
Witam Drogie Wizażanki ! Nie wiem od czego zacząc....więc może od początku A więc postanowiłam zrobic 10-cio dniową głodówkę. Żeby oczyścic mój organizm. Nie wiem jak się mam do tego zabrac . Dlatego mam kilka pytań i mam nadzieje, że ktoś mi na nie odpowie .
Proszę mnie nie krytykowac pod względem tego ,że chce rozpocząc głodówke . Z góry dziękuję za pomoc ! Edytowane przez aneczka294 Czas edycji: 2011-01-23 o 17:00 |
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Głodówka. Kilka pytań.
Zamiast głodówki może spróbuj dietę sokową? Ja robiłam ją już dwukrotnie bardziej dla oczyszczenia niż schudnięcia, choć taki efekt też był. Tutaj przetłumaczyłam dla siebie i koleżanki fragmenty książki, według której to robiłyśmy.
http://dieta-sokowa.blogspot.com/ Nie czułam się na niej głodna ani słaba, jest też rozpisane, jak stopniowo z niej wychodzić. Poczytaj o tym, zwykła głodówka ma na pewno wiele negatywnych efektów, także w odniesieniu do wagi, nie mówiąc o niedoborach wielu ważnych składników. Jo-jo murowane, bo zwalniasz mocno metabolizm. Więc jeśli chodzi Ci o schudnięcie, to głodówka nie jest dobrym sposobem. |
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
ost szukałam o tym jakiegos rozsadnego info i znalazlam to : http://www.rozwojduchowyinietylko.fo...anizm,160.html nic wiecej nie doradze bo sama nie zaczełam
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, żeby się nie katować proponuję o wiele zdrowszą i mniej surową wersję głodówki.
"moja" jest trzydniowa i przynosi bardzo dobre rezultaty ![]() Przez pierwszy dzień wypijamy 2,5 litra kefiru w sześciu dozach i zagryzamy ten kefir sucharkami razowymi. Nie jemy i nie pijemy nic więcej. Drugiego dnia wypijamy 2 - 2,5 litra soku ze świeżo wyciśniętych jabłek w sześciu dozach i zagryzamy razowymi sucharkami. Nie pijemy i nie jemy nic więcej. Trzeciego dnia jemy gotowane warzywa ( buraki, marchew, ziemniaki), a także ogórki kiszone i kapustę kiszoną i zagryzamy te warzywka razowymi sucharami. Nie jemy nic poza tym. Możemy pić wodę mineralną niegazowaną. Polecam gorąco
|
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam kiedyś o głodówkach wypowiadał się lekarz, mówił, że głodówki 3 dniowe okey jak już ktoś usilnie chce ale polegają na piciu soków warzywnych i wody bo niedozwolone jest aby organizm nie dostawał NIC. Musi dostawać jakieś kalorie.
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Do dziewczyny nic nie dociera
![]() Smutne to, biorąc pod uwage fakt - ze kazdy chce dla niej jak najlepiej. Kochanie metabolizm to nie zegarek, który mogłabys dowolnie przestawiac ...
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
głodówki nie przynoszą niczego dobrego organizmowi, a ich właściwości 'oczyszczające' są wątpliwe- ciało samo sobie radzi, wystarczy mu nie przeszkadzać. lekarze nie zalecają nawet krótkotrwałych głodówek.
jak chcesz głodować przez 10 dni, to mam nadzieję, że masz wolne od pracy/szkoły. ja bym sie bała ryzykować utraty zdrowia, zwłaszcza, że cel wątpliwy, bo cóz tym można osiągnąc oprócz złego samopoczucia i osłabienia organizmu(w najlepszym wypadku) |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Przyczajenie
|
niby_ja
Na złe forum z tym przyszłaś.. większość ludzi ma zbyt wąskie horyzonty myślowe, żeby pojąć ideę głodówki oczyszczającej - dla niektórych słowo dieta = odchudzanie a głodówka = głodzenie się i efekt jojo.. Jeśli szukasz wsparcia w głodówce to raczej na forach o medycynie niekonwencjonalnej.. Ja od początku stycznia robię serie cotygodniowych głodówek 2-dniowych, teraz zamierzam spróbować comiesięcznych 3-dniowych a potem dopiero 5- lub 7-dniowej. Nie robię tego dla odchudzania, nie planuje schudnąć, ale odzyskać energię. Nie polecam w ogóle czytać tych wszystkich komentarzy typu te wyżej podczas głodówki, lepiej się skupić na sobie i własnym celu, do którego się dąży i wzbudzać w sobie pozytywne myślenie i takie poczucie, ze z każdym dniem jest się coraz bliżej celu, w ogóle nie interesować się tym, co mówią inni. |
|
|
|
|
#403 |
|
BAN stały
|
Polecam książke Małachowa o oczyszczaniu po przez głodówke:
http://www.google.com/search?client=...edb0ce1f03c9cc |
|
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie! Też się ostatnio w nią zaopatrzyłam.
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze jednodniową głodówkę.. może bym wytrzymała.. aczkolwiek.. nie jestem tego tak pewna.. bo jednak.. coś w ciągu dnia..musiałabym przegryźć..
![]() A zamiast jakiejkolwiek głodówki.. ocet jabłkowy? Przecież on działa właśnie.. bardzo.. ale to bardzo.. oczyszczająco
|
|
|
#407 |
|
Przyczajenie
|
witam
![]() szukam osob chętych do podjęcia głodówki od 31 marca ;D kto się przyłączy ? ps.: razem zawsze łatwiej ;D |
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: głodówka :)
JA
![]() przez? |
|
|
|
|
#409 |
|
Przyczajenie
|
dużo masz do zrzucenia ;D?.... bo ja niestety tak ;D i szukam wsparcia bo samej troche cieżko jest się zebrać ;D
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
Nic, tylko pogratulować.
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
przecież to się nadaje tylko na Krzywe Zwierciadło
|
|
|
|
|
#412 |
|
Przyczajenie
|
czemu tak uważacie ?
chce zrobić ok 3-dniową głodówkę żeby oczyścić organizm i przygotować się do diety. To aż taki zły pomysł? |
|
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
zgłaszam- to niezgodne z regulaminem
|
|
|
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
no ale dlaczego ? jeśli trwa to ok 3 dni ma dobry wpływ na organizm...
|
|
|
|
|
#415 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
przesuwam na krzywe zwierciadło jako szkodliwe dla zdrowia
|
|
|
|
|
#416 |
|
Przyczajenie
|
zamiast głodówki poszukaj diety oczyszczającej, trwa koło 3 dni, lepiej to niż nic nie jeść
|
|
|
|
|
#417 |
|
Przyczajenie
|
ja z checia sie przylacze do glodowki
jestem tu poraz pierwszy takze czesc na poczatek ;P ![]()
|
|
|
|
|
#418 |
|
Przyczajenie
|
to od jutra zaczynamy .
powodzenia dziewczyny ;* <osoby niezainteresowane niech zostawią swoje zdanie dla siebie >---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- kamyylka witam ;D |
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Boszz, kolejne "mądre"
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko - w świetle regulaminu nie wolno Ci namawiać nikogo do głodówki, więc nie pytaj "kto się przyłączy".
jeżeli chcesz sobie szkodzić, rób to na własny rachunek.
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Dlatego mam kilka pytań i mam nadzieje, że ktoś mi na nie odpowie
. Dlatego nie wiem jak stopniowo po głodówce zacząc odżywiac sie oczywiscie zdrowo bez efektu jo-jo !
. Z góry dziękuję za pomoc !