Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-30, 17:14   #601
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Ostatnio nie mia³am nawet jak napisaæ, ale za to umieszczê swoje dzisiejsze U

¦niadanie: Owsianka (3 ³y¿ki p³atków, 1,5 szkl mleka 1,5%, 1/4 woreczka pêczaka kujawskiego, ³y¿ka otrêbów, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, rodzynki, pestki s³onecznika, 1/4 grapefruita, 1/4 mandarynki, suszona ¿urawina, miód i cynamon), kubek zielonej herbaty

2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka na razowcu z szynk±, serem, sa³at± i ogórkiem, serek homo waniliowy.

Obiad: 300 ml zupy ogórkowej, 1/2 torebki pêczaka kujawskiego, miêso mielone z warzywami

45 min biegania

Podwieczorek:
200g serka homo naturalnego z d¿emem wi¶niowym domowej roboty, wkrojonym jab³kiem i s³onecznikiem

Kolacja: Planujê ¶ledzie matiasy z jakimi¶ warzywami lub 2 jajka i 1/2 tuñczyka i warzywa.

I jak to siê przedstawia? Mimo, ¿e to U, mam jakie¶ szanse schudn±æ na tym przy aktywno¶ci 6 razy w tygodniu po ok godzinê dziennie?

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-03-30 o 17:17
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:18   #602
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
O, w³a¶nie dopiero zerknê³am, ¿e mieszkasz w Hiszpanii. Jako, ¿e by³am tam parê razy, to wiem, ¿e w hiszpañskich sklepach na pró¿no szukaæ rzeczy, do których siê jest przyzwyczajonych, bo s± ³atwo dostêpne w naszej ojczy¼nie I te suszone czy tam wêdzone ¶wiñskie nogi w sklepach
Wiesz, twaróg np. mo¿na zrobiæ samemu, z ma¶lanki o ile siê nie mylê. Ale generalnie je¿eli chudniesz, to nic nie zmieniaj - ja oceniam wg wiza¿owych zasad, chocia¿ sama np. odchudza³am siê na z³ych, pe³nych cukru jogurtach owocowych i p³atkach kukurydzianych

jezu czy zauwazy³yscie tam w sklepach pelno takich "babeczek" takie na pieczywie w paczkach pyszka...
oni tam wogóle inaczej jedz±
ja pamiêtam zamopwi³am sobie jakies cos, niby mia³o brzmiec ciekawie, dosta³am - parówke plus omlet (taki na pó³ talerza) plus frytki .. do tego pamietam jak kelner kazala zamówic cos do picia koniecznie (nie zamówi³am) bo inaczej wypad z restauracji no to wzie³am piwo za niebotyczna kwote, a dostalam ilo¶c piwa wkieluszku nie wiem mo¿e ze o,2 lub0,25l.
sama nie wiedzia³am jakten obiad je¶c, bo jako¶ nic do siebie nie pasowa³o...
ale hiszpania - cudny kraj, przecudny...

a twarogi - hmmm by³am np w Irlandii miesi±c - zero serks wiejskiego, wogóle jogurtu naturalnego tam nie widzia³am, jedynie w polskich sklepach by³ jakis bia³y ser, najwiecej bylo bardzo t³ustego cheedara - zó³tego jakies do 40 % t³.wogóle serki homo to samo- prawie bez wyboru, jedynie jakies jogurty np danio nie by³o nidzie, zdziwiona by³am, bo to do¶c popularny serek

Edytowane przez ekstradyska
Czas edycji: 2011-03-30 o 17:21
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:42   #603
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Poka¿ wiadomo¶æ
jezu czy zauwazy³yscie tam w sklepach pelno takich "babeczek" takie na pieczywie w paczkach pyszka...
oni tam wogóle inaczej jedz±
ja pamiêtam zamopwi³am sobie jakies cos, niby mia³o brzmiec ciekawie, dosta³am - parówke plus omlet (taki na pó³ talerza) plus frytki .. do tego pamietam jak kelner kazala zamówic cos do picia koniecznie (nie zamówi³am) bo inaczej wypad z restauracji no to wzie³am piwo za niebotyczna kwote, a dostalam ilo¶c piwa wkieluszku nie wiem mo¿e ze o,2 lub0,25l.
sama nie wiedzia³am jakten obiad je¶c, bo jako¶ nic do siebie nie pasowa³o...
ale hiszpania - cudny kraj, przecudny...

a twarogi - hmmm by³am np w Irlandii miesi±c - zero serks wiejskiego, wogóle jogurtu naturalnego tam nie widzia³am, jedynie w polskich sklepach by³ jakis bia³y ser, najwiecej bylo bardzo t³ustego cheedara - zó³tego jakies do 40 % t³.wogóle serki homo to samo- prawie bez wyboru, jedynie jakies jogurty np danio nie by³o nidzie, zdziwiona by³am, bo to do¶c popularny serek
Mi w Hiszpanii smakowa³y najbardziej dwie rzeczy:
- kie³baski do sma¿enia, wygl±da³y jak taki "zlepek" mielonego miêsa w kszta³cie parówki,
- mega gruba czekolada z orzechami do kupienia tylko w okresie ¶wi±tecznym.
Dobra, ale koñczmy OT, bo jeszcze dziewczynom smaka narobimy na pyszno¶ci nie do zdobycia w Polsce
Przynajmniej wie¶niaki mamy
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:06   #604
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Moje dzisiejsze P, oceni kto¶ ??

S. 2 du¿e kromki razowego z mas³em, polêdwica z indyka (3 plastry), 2 pomidorki koktajlowe

2S. jogurt pitny truskawkowy Twist (250ml)

3S. Bu³ka fiñska (z ziarnami s³onecznika) z mas³em, szynka z indyka i pomidorem

O. 1,5 fileta z mintaja z serem w panierce (takie jak przysmak rybny z serem Frosty - ok.330kcal) 250g broku³u, 2 ziemniaki z sosem + jab³ko

P. Serek wiejski (200g) z wkrojonym bananem i szczypt± cynamonu

K. (do zjedzenia) Bu³ka fiñska jw. z mas³em szynk± i czym¶ jeszcze mo¿e serem .... )

Jak jest dzisiaj lepiej ???

Prosze o ocenke i ewentualne poprawki
Stary 2011-03-30, 18:19   #605
PannaXXL
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

orzeszek01- dziêkuje za ocenê , wiem zawali³am z tym bia³kiem
ale do kolacji by³ serek wiejski
od jutra utnê wêgle z kolacji
PannaXXL jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:21   #606
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

MOJE RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR . moze ktos moglby ocenic czy ok czy nie???

1- grahamka z jajkiem na twardo + 3lyzki platkow nestle fitness i 3 lyzki owsianych z mlekiem
2- kilka mini mini herbatnikow + nalesnik z serkiem homo wymieszanym z konfitura light + 4kopytka z odrobina masla + jeden pasek kinder czekolady ;(
3- cos takiego zmieszanego: cukinia, por, mieso mielone, pieczarki, kasza jeczmienna, odrobina makaronu bialego niestety, BARDZO DUZA PORCJA
4- brak, nie mialam czasu bo bieglam na cwiczenia
5- jajecznica z dwoch bialek i jednego zoltka- wiem malo ale zapasy w lodowce mi sie skonczyly

Prosze o ocenke
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:28   #607
esor
Mamusia Luty 2016

Wiadomo¶ci: 4 122

RRR

W koncu wzie³am siê za siebie - nie tylko dietowo, ale i psychicznie, i chcia³am poprosiæ Was o ocenê, czy mam szansê dobrze schudn±æ na takim od¿ywianiu i planie æwiczeñ. Dzi¶ ma³o warzywek i owoców mimo, ¿e je uwielbiam, gdy¿ lodówka ¶wieci pustami

I. 2x du¿a kromka (niestety bia³a, wiem, ¿e lepiej razowca, dzi¶ taki by³ w domu) jedna z twarogiem pó³t³ustym i szczypiorkiem, druga z serkiem czosnkowym (taki a la almette)
II. Omlet z du¿ych dwóch jaj, 3 ³y¿ek otr±b, cebulki i szczypiorku sma¿ony na ³y¿eczce oliwy z oliwek.
III. Miêso (co prawda niechude (¶rednie^^), ale grillowane), pó³ bu³ki, marchewka i groszek.
IV. Ma¶lanka naturalna 400 g z otrêbami, rodzynkami, orzechami (du¿o dosyæ ♥)
w miêdzyczasie jeszcze pó³ litra soku grapefruitowego light i du¿o wody.

Plan "ruchowy" :
1) 1x w tyg basen 45 min (intensywnie)
2) 2x w tyg 45 min æwiczenia (skakanka, brzuszki, nozyce - klasyki )
3) codziennie spacery z psem (jak taka pogoda to sama przyjemnosc )

I jak ?

03.10.2015 ¿ona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:33   #608
zakochana_bez
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

zale¿y mi na szybkiej odpowiedzi. Napisa³am ju¿ gdzie indziej, ale wstawiê i tu:

czy zjedzeniw obiadu ( 30 g makaronu, 20 dg kapsuty kiszonej i filet z indyka) a pó¼niej twaro¿ku z kakao i cukrem, 17 dg sera ¿ó³tego i 15 dg wêdliny drobiowej w ciagu godziny- cos mnie nagle naszlo- to kompuls? czy mam ed?

moje emocje: ¿adne- w trakcie jedzenia-pare my¶li-mo¿e ju¿ wystarczy? po- wyrzuty sumienia, ¿e niepotrzebnie, ¿e wêddlina i ser mialy byæ na pare dni, ¿e przecie¿ chcê schudn±æ..

czy mam problem?

reszta jad³ospisu: *¶niadanie- kasza jaglana( sporo-ca³a micha) , 2 ma³e kiwi - na chudym mleku z cukrem trzcinowym
* sa³atka z tuñczyka ( ryba, warzywa, ser feta, oliwki)
*przek±ska - big jab³ko
* obiad- i tu siê zaczê³o...

Edytowane przez zakochana_bez
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:36
zakochana_bez jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:34   #609
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
wczorajszy dzien wolny- jad³ospis na U (znowu romantyczny dzieñ z T¯, czyli jedzenie do¶æ starannie przygotowane z mojej strony )

- ¶niadanie: amerykanskie pancakes z m±ki pe³noziarnistej, z dodatkiem otrêbów, z borówkami i sosem z truskawek. Kawa latte
godzina jazdy na rolkach
- drugie ¶niadanie: kanapka na kawa³ku jeszcze ciep³ej ciemnej bakietki z grillowanym kurczakiem, mango, sa³at± lodow±, rukol± i podpra¿onymi orzechami pini
-obiad: pe³noziarniste penne z ³ososiem, szpinakiem, z dodatkiem sera koziego. ¶wie¿o wyciskany sok z marchwii i jab³ka
godzina szybkiego spaceru z psem po lesie
- podwieczorek- spora porcja domowego sernika na spodzie z kruszonych orzechów
-kolacja: (uczymy siê z T¯ kuchni indyjskiej) warzywa z serkiem indyjskim w sosie z dotatkiem orzechow i owoców suszonych, z ry¿em basmati

do tego ok. 2l wody, zielona i owocowa herbata
Mmm.. Jak pysznie!
Zazdroszczê pomys³ów na tak oryginalne dania.

Moje Utrzymanie
Przed; suszona ¶liwka i woda w której siê moczy³a
[[I]¦niadanie;[/I] Grahamka na pó³; 1/2 z mas³em, past± rybn± i ogórkiem, 1/2
z mas³em, szynk± z indyka, selerem i ananasem, kawa³ek wêdzonego ³ososia, kawa z mlekiem, trochê chipsów bananowych.
¦niadanie 2; Kanapka z chleba graham (mas³o, serek czosnkowy, camembert, pomidor), jogurt pitny, jab³ko.
Obiad: 1. Barszcz, 2. M³ode ziemniaki posypane koperkiem, 4 paluszki rybne sma¿one na oleju, zestaw surówek.
Podwieczorek; Jogurt naturalny z bananem, gruszk±, winogronami, orzechami, dra¿ami kokosowymi i ¶liwkami w czekoladzie, kawa z
odrobin± mleka skondensowanego.
Kolacja: Serek wiejski z ogórkiem, rukol±, koperkiem i zielonym groszkiem, 2 kromki chleba graham z mas³em zio³owym, szynk± parmeñsk±, rzodkiewkami i rze¿uch±, kakao.
Stary 2011-03-30, 18:42   #610
martina1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakochana_bez Poka¿ wiadomo¶æ
zale¿y mi na szybkiej odpowiedzi. Napisa³am ju¿ gdzie indziej, ale wstawiê i tu:

czy zjedzeniw obiadu ( 30 g makaronu, 20 dg kapsuty kiszonej i filet z indyka) a pó¼niej twaro¿ku z kakao i cukrem, 17 dg sera ¿ó³tego i 15 dg wêdliny drobiowej w ciagu godziny- cos mnie nagle naszlo- to kompuls? czy mam ed?

moje emocje: ¿adne- w trakcie jedzenia-pare my¶li-mo¿e ju¿ wystarczy? po- wyrzuty sumienia, ¿e niepotrzebnie, ¿e wêddlina i ser mialy byæ na pare dni, ¿e przecie¿ chcê schudn±æ..

czy mam problem?

reszta jad³ospisu: *¶niadanie- kasza jaglana( sporo-ca³a micha) , 2 ma³e kiwi - na chudym mleku z cukrem trzcinowym
* sa³atka z tuñczyka ( ryba, warzywa, ser feta, oliwki)
*przek±ska - big jab³ko
* obiad- i tu siê zaczê³o...
obiad byl maly : 30g makaronu - malutko....
jak chcesz schudnac to cukier i kakao out :P

twarog i wedlina sa wrecz polecane na R jednak ser zolty jest bardzo kaloryczny lepiej wez sobie mozzarele light- wiem nie to samo ale wiesz :/
ja jak zjem jaki herbatnik do obiadu czy pasek czekolady czasami to tez po tym mysle,ze kurde moze jednak lepiej bylo tego nie jesc... skoro chce schudnac... ale dziewczyny pisza tu ze dieta ma byc przyjemna i od czasu do czasu jak zjemy cos w 1 polowie dnia to nic sie nie stanie- oczywiscie bez przesady
Stary 2011-03-30, 18:47   #611
zakochana_bez
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
obiad byl maly : 30g makaronu - malutko....
jak chcesz schudnac to cukier i kakao out :P

twarog i wedlina sa wrecz polecane na R jednak ser zolty jest bardzo kaloryczny lepiej wez sobie mozzarele light- wiem nie to samo ale wiesz :/
ja jak zjem jaki herbatnik do obiadu czy pasek czekolady czasami to tez po tym mysle,ze kurde moze jednak lepiej bylo tego nie jesc... skoro chce schudnac... ale dziewczyny pisza tu ze dieta ma byc przyjemna i od czasu do czasu jak zjemy cos w 1 polowie dnia to nic sie nie stanie- oczywiscie bez przesady
dziêkujê, przepraszam za ot, ale siê przerazi³am...

ser light, cukier trzcinowy, kakao odt³uszczone i bez cukru.. nie wiem czy to ma znaczenie, ale dobrze, ¿e to chocia¿ nie s³odycze... raczej zmartwi³a mnie ilo¶æ tego co poch³one³aam.. 200g sera i 150g wêdliny naraz? czy to normalne? pytam, bo nie wiem... i nie wiem czy siê baæ...
zakochana_bez jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 18:49   #612
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Mi w Hiszpanii smakowa³y najbardziej dwie rzeczy:
- kie³baski do sma¿enia, wygl±da³y jak taki "zlepek" mielonego miêsa w kszta³cie parówki,
- mega gruba czekolada z orzechami do kupienia tylko w okresie ¶wi±tecznym.
Dobra, ale koñczmy OT, bo jeszcze dziewczynom smaka narobimy na pyszno¶ci nie do zdobycia w Polsce
Przynajmniej wie¶niaki mamy
tak dziewczyny na R nie beda mog³y sie doczekac skoñczenia eRki hehe, a dziewczyny na P (niedojadaj±ce wciaz sie bojace) dalej zjedza poczciwego wiesniaka
w³asnie nie rozumiem za bardzo tego precedensu, jesli ktos jest na P, to przeciez ma je¶c kalorycznie a zarazem mozna przeciez wartosciowo, nawet placki ziemiaczane smazone krotko w oleju rzepakowym czy oliwie s± zdrowe (to taki przyk³ad), tu nie trzeba sie zapychac nie wiadomo jak, mozna siê przyzwyczajac do normalnejniejszego jad³o..a nie pchac w siebie tzw.objetosiowo, bo kazdy ma przeciez jakies granice..
chude twarozki to bêdziecie jesæ za 5 czy 10 lat jak zostanie wam kilka kilo np po ciazy, a teraz spróbujcie cego¶ innego mozarelli, sera zó³tego, sa³atek z fet± i oliwa, zapiekanek warstowych przeróznych (tyle jest na to przepisów), domowe dania zrobione z normalnych swiezych produktów wcalenie sa jakies niezdrowe, a t³uszcz siê tylko przyda (jesli oczywiscie brzuch na to pozwala i w±troba dzia³a jakos w miare normalnie),

ama09Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
R
I: du¿a grahamka z mas³em i zielonym ogórkiem
II: serek homo z du¿± ³y¿k± otrêbów ¿ytnich, jab³ko
III: kanapka z chleba razowego z sa³at±, jab³ko (uczelnia)
IV: talerz zupy pomidorowej
V: wie¶niak z migda³ami i cynamonem <3, papryka do pochrupania

troszke ma³o (?)

Edytowane przez ekstradyska
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:50
Stary 2011-03-30, 18:51   #613
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez esor Poka¿ wiadomo¶æ
RRR

W koncu wzie³am siê za siebie - nie tylko dietowo, ale i psychicznie, i chcia³am poprosiæ Was o ocenê, czy mam szansê dobrze schudn±æ na takim od¿ywianiu i planie æwiczeñ. Dzi¶ ma³o warzywek i owoców mimo, ¿e je uwielbiam, gdy¿ lodówka ¶wieci pustami

I. 2x du¿a kromka (niestety bia³a, wiem, ¿e lepiej razowca, dzi¶ taki by³ w domu) jedna z twarogiem pó³t³ustym i szczypiorkiem, druga z serkiem czosnkowym (taki a la almette) ¿e bia³y chleb nie bardzo to sama wiesz. pozatym taki serek czosnkowy raczej odpada, mo¿e zrób sobie sama - z twarogu, jogurtu, czosnku? dodaj jakie¶ warzywa i owoc nastêpnym razem. ¶niadanie ma daæ kopa
II. Omlet z du¿ych dwóch jaj, 3 ³y¿ek otr±b, cebulki i szczypiorku sma¿ony na ³y¿eczce oliwy z oliwek. bardzo ³adnie
III. Miêso (co prawda niechude (¶rednie^^), ale grillowane), pó³ bu³ki, marchewka i groszek. bu³ka na redukcji odpada - dodaj ry¿, kaszê, razowy makaron.
IV. Ma¶lanka naturalna 400 g z otrêbami, rodzynkami, orzechami (du¿o dosyæ ♥) to kolacja? zamieñ ma¶lankê na twaróg albo ser, przecie¿ tym siê nie najesz, a co najwy¿ej zapchasz. otrêby ju¿ jad³a¶, podarowa³abym je sobie na twoim miejscu. i rodzynki w tej po³owie dnia odpadaj±
w miêdzyczasie jeszcze pó³ litra soku grapefruitowego light i du¿o wody.

Plan "ruchowy" :
1) 1x w tyg basen 45 min (intensywnie)
2) 2x w tyg 45 min æwiczenia (skakanka, brzuszki, nozyce - klasyki )
3) codziennie spacery z psem (jak taka pogoda to sama przyjemnosc )

I jak ?

oj sporo jest do poprawienia. ale je¶li to faktycznie pustki w lodówce i bêdziesz je¶æ wed³ug tych wskazówek to na pewno wyjdzie ³adna redukcja

Cytat:

1- grahamka z jajkiem na twardo + 3lyzki platkow nestle fitness i 3 lyzki owsianych z mlekiem
2- kilka mini mini herbatnikow + nalesnik z serkiem homo wymieszanym z konfitura light + 4kopytka z odrobina masla + jeden pasek kinder czekolady ;(
3- cos takiego zmieszanego: cukinia, por, mieso mielone, pieczarki, kasza jeczmienna, odrobina makaronu bialego niestety, BARDZO DUZA PORCJA
5- jajecznica z dwoch bialek i jednego zoltka- wiem malo ale zapasy w lodowce mi sie skonczyly

Prosze o ocenke
mo¿e i dziewczyny mnie zjad±, bo z dietami nale¿y nie przesadzaæ itd. ale dla mnie to poprostu kiepska redukcja. fitnessy, herbatniki, kopytka, czekoladki i inne przyjemno¶ci trzeba sobie odpu¶ciæ na czas odchudzania, a przynajmniej mocno ograniczyæ. z kolei w II. po³owie dnia, nie wiem, pokutujesz? zjedz 2 ca³e jajka, dodaj du¿o warzyw, tym bardziej ¿e po æwiczeniach pewnie jeste¶ g³odna, no i nie by³o IV. posi³ku.

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26059129]Ostatnio nie mia³am nawet jak napisaæ, ale za to umieszczê swoje dzisiejsze U

¦niadanie: Owsianka (3 ³y¿ki p³atków, 1,5 szkl mleka 1,5%, 1/4 woreczka pêczaka kujawskiego, ³y¿ka otrêbów, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, rodzynki, pestki s³onecznika, 1/4 grapefruita, 1/4 mandarynki, suszona ¿urawina, miód i cynamon), kubek zielonej herbaty

2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka na razowcu z szynk±, serem, sa³at± i ogórkiem, serek homo waniliowy.

Obiad: 300 ml zupy ogórkowej, 1/2 torebki pêczaka kujawskiego, miêso mielone z warzywami

45 min biegania

Podwieczorek:
200g serka homo naturalnego z d¿emem wi¶niowym domowej roboty, wkrojonym jab³kiem i s³onecznikiem

Kolacja: Planujê ¶ledzie matiasy z jakimi¶ warzywami lub 2 jajka i 1/2 tuñczyka i warzywa.

I jak to siê przedstawia? Mimo, ¿e to U, mam jakie¶ szanse schudn±æ na tym przy aktywno¶ci 6 razy w tygodniu po ok godzinê dziennie?
[/QUOTE]

bior±c pod uwagê twoj± aktywno¶æ to tak, szczególnie je¶li masz rozkrêcony metabolizm.

Utrzymanie
I. Owsianka z 4 ³y¿ek na mleku z bananem i wiórkami kokosowymi; czarna kawa.
II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, polêdwic± z indyka i ogórkiem; jab³ko.
III. Dwa kawa³ki pe³noziarnistej pizzy z pomidorami, cukini±, pieczarkami i mozzarell±.
kawa zbo¿owa z mlekiem, gruszka.
IV. Pe³noziarnista ciabatta: z twarogiem, wêdzonym ³ososiem i ketchupem/z twaro¿kiem, polêdwic± z kurczaka,pomidorkiem i rze¿uch±

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:54
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:53   #614
esor
Mamusia Luty 2016

Wiadomo¶ci: 4 122

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
oj sporo jest do poprawienia. ale je¶li to faktycznie pustki w lodówce i bêdziesz je¶æ wed³ug tych wskazówek to na pewno wyjdzie ³adna redukcja

dziekuje
oj fakt zapomnialam o tym ze rodzynki jak i owoce powinnam wczesniej zjesc ^

03.10.2015 ¿ona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:54
esor jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:58   #615
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez Ondine_16 Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie + odzyskanie okresu czyli znikn±³ ??a mówi³a¶ chyba ¿e jest tylko trochê siê spó¼nia + "dlaczego ci±gle chodzê g³odna?" podpisujê siê pod tym ja mam od jakiego¶ czasu taki apetyt ¿e no sama nie wiem sk±d i jako¶ siê nie zapowiada by siê co¶ zmieni³o chyba pere dni temu napisa³am to samo
¶niadanie: owsianka na mleku 2% z dodatkami [6 ³y¿ek p³atków owsianych, dwie ³y¿ki rodzynek, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka pestek s³onecznika, szczypta cynamonu], duuu¿e jab³ko i kawa z mlekiem 2% standardowo owsianka u Ciebie -pycha
drugie ¶niadanie: dro¿d¿ówka z budyniem (ostatnio wrzucili podobn± na ilewazy, niesmaczna, nie polecam), banan i kilka suszonych moreli ³adnie
obiad: warzywa sma¿one na mase³ku z pieczarkami i ró¿nymi przyprawami , kotle de volaille super
ok. godzinny spacer szybkim marszem
podwieczorek: jogobella z dodatkami [³y¿ka pestek s³onecznika, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka laskowych, ³y¿ka rodzynek, ³y¿ka otrêbów granulowanych z ¿urawin±], kawa z mlekiem 2% bardzo ³adnie a orzechów sobie nie ¿a³uj
godzina hula-hopa, 300 brzuszków
kolacja: planujê wie¶niaka z warzywami i kakao no ma³o, ale mówi³a¶ ¿e nie jeste¶ g³odna, a mo¿e siê dzi¶ jednak skusisz na razowca do tego z mas³em hm...bo tam na górze jest napisane ¿e chodzisz g³odna.wiêc.

nie obra¿ê siê, jak kto¶ oceni.

j.w. znowu ³adnie, pysznie i zdrowo.
A mo¿e za du¿o æwiczysz??, bo co¶ dzi¶ wyczyta³am gdzie¶ na wiza¿u, ¿e jak siê za du¿o æwiczy, to mo¿e to utrudniæ odzyskanie okresu.
Powciskaj jeszcze mas³o i jakie¶ t³uszcze, okres wróci.Reszta git.
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:07   #616
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:

Prosze o ocenke

Lady 1000 ma racjê, napewno 2 sniadanie do odstrza³u (na redukcji)
Stary 2011-03-30, 19:09   #617
martina1988
Raczkowanie

Cytat:
Lady 1000 ma racjê, napewno 2 sniadanie do odstrza³u (na redukcji)

dzieki... jutro zamiast tego zjem jogurt z jakim owocem
Stary 2011-03-30, 19:21   #618
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ

Utrzymanie
I. Owsianka z 4 ³y¿ek na mleku z bananem i wiórkami kokosowymi; czarna kawa. najadasz siê ?? je¶li tak ,to ok,³adnie
II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, polêdwic± z indyka i ogórkiem; jab³ko. równie¿ super
III. Dwa kawa³ki pe³noziarnistej pizzy z pomidorami, cukini±, pieczarkami i mozzarell±. sk±d Ty to wziê³a¶?co? pyszno¶ci!!!
kawa zbo¿owa z mlekiem, gruszka.jako przek±ska ok
IV. Pe³noziarnista ciabatta: z twarogiem, wêdzonym ³ososiem i ketchupem/z twaro¿kiem, polêdwic± z kurczaka,pomidorkiem i rze¿uch± te¿ super
znów ³adnie i zdrowo.jedno ale, s± 4 posi³ki, a powinno byæ 5, oczywi¶cie o tym wiesz, no nic rozumiem czasem tak jest...
Stary 2011-03-30, 19:44   #619
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Utrzymanie

1. owsianka (3 ³y¿ki p³atków) na mleku 2% z jab³kiem, bran flakesami i przypraw± do szarlotki, herbata czarna z sokiem wi¶niowym z Krokusa

2. bu³ka z mas³em, kapust± pekiñsk±, serem, filetem drobiowym i ogórkiem, serek Danio straciatella

3. pizzerka (nie by³am w domu, a jêzyk ju¿ mi ty³kiem wychodzi³ z g³odu), herbata zielona (korepetytorka mnie uraczy³a )

4. kasza gryczana, pier¶ kurczêca, kalafior
po Big Milk Straciatella

5. bu³ka z tuñczykiem wsw, herbata z sokiem wi¶niowym

Czeka mnie noc z matematyk±, wiêc pewnie wpadnie jeszcze trochê paluszków s³onych i jaki¶ kawa³ek czekolady.

Kto¶ siê pokusi o sprawdzenie, czy wszystko gra?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 19:48   #620
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez krtek_ Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie

1. owsianka (3 ³y¿ki p³atków) na mleku 2% z jab³kiem, bran flakesami i przypraw± do szarlotki, herbata czarna z sokiem wi¶niowym z Krokusa

2. bu³ka z mas³em, kapust± pekiñsk±, serem, filetem drobiowym i ogórkiem, serek Danio straciatella

3. pizzerka (nie by³am w domu, a jêzyk ju¿ mi ty³kiem wychodzi³ z g³odu), herbata zielona (korepetytorka mnie uraczy³a )

4. kasza gryczana, pier¶ kurczêca, kalafior
po Big Milk Straciatella

5. bu³ka z tuñczykiem wsw, herbata z sokiem wi¶niowym

Czeka mnie noc z matematyk±, wiêc pewnie wpadnie jeszcze trochê paluszków s³onych i jaki¶ kawa³ek czekolady.

Kto¶ siê pokusi o sprawdzenie, czy wszystko gra?
Ogólnie fajnie, ró¿norodnie i smacznie, ale do drugiego ¶niadania doda³aby jaki¶ owoc (banana?), a do kolacji warzywka.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:48   #621
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
jedynie jakies jogurty np danio nie by³o nidzie, zdziwiona by³am, bo to do¶c popularny serek
kiedy¶ gdzie¶ czyta³am, ¿e za granic± nie znajdziemy po³owy popularnych jogurtów/serków które s± w Polsce, bo w innych krajach bardziej dbaj± o ich jakosc...ale jaka z tego prawda to juz nie wiem...
Cytat:
ojs..nie czepiajmy sie szczegó³ow az tak, to tylko U,wegle z³ozone to owsianka
czasami nachodza nas ochoty na drozdzówke czy jogobelle, i ...jesli siê nie odchudzamy trzeba sobie wybaczyc
Ja o tym wiem, luz, te¿ jem spoko wêgli prostych. Ale Ondine ca³y czas siê pyta, czy nie jest za bardzo przytyciowo, czemu jest ci±gle g³odna itp, wiêc po prostu piszê jak uwa¿am...
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:54   #622
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Peee (chocia¿ tego nie wiem)

¦: 2 kromki chleba 7 ziaren z mas³em: z wêdlin±, sa³at±, pomidorem, szczypiorem, bazyli± i.. za chiny ludowe nie mogê sobie przypomnieæ z czym by³a druga... z serkiem topionym chyba. + 5 ³ych musli orzechowego z owocami crunchy ze szklank± mleka, banan.

II¦: Truskawkowy Froop, bu³ka z ziarnami z mas³em, serem capressopodobnym z ogromem d¿emu ananas-marakuja-mango, sok pycholandia z biedry.

O: Pieczone miêso z indyka (sporo) ziemniaki, du¿o s³odkich buraczków robionych przez mi³o¶æ mojego dziadka , ogórek kiszony.

P: Jogobella panacotta jagodowa + rodzynki, kisiel o smaku owoców le¶nych (jakie¶ uzale¿nienie od kisieli/ki¶li?) odrobina mieszanki studenckiej.

K: Wie¶niak z pomidorem, bazyli±, szczypiorem + 2 kromki chleba 7 ziaren z mas³em, jedna z szynk± w galarecie z warzywkami i majonezem.

Kto¶ zerknie, bêdzie mi mi³o

p.s
otrzyma³am dietê od pani dietetyk i wg. niej mam ju¿ teraz dodatkowo zacz±æ æwiczyæ w domu min. 3x w tygodniu + chodziæ na si³owniê, ''bo inaczej przybiorê w t³uszcz'' a w diecie na ¶niadanie mam wypisan± najmniejsz± ilo¶æ kalorii. To jest chyba jaka¶ kpina? Nie wiem, mo¿e siê nie znam, ale przecie¿ na ¶niadanie powinno byæ najwiêcej.. a ona mi daje mniej ni¿ na podwieczorek? I czy nie za szybko na æwiczenia?
Wybaczcie za OT ale co¶ mi nie pasuje..

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-03-30 o 19:57
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:55   #623
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Dziêki, Winky. Je¶li znajdê w lodówce jakie¶ warzywo, to dorzucê

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:57   #624
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
p.s
otrzyma³am dietê 3tys. od pani dietetyk i wg. niej mam ju¿ teraz dodatkowo zacz±æ æwiczyæ w domu min. 3x w tygodniu + chodziæ na si³owniê, ''bo inaczej przybiorê w t³uszcz'' a w diecie na ¶niadanie mam wypisan± najmniejsz± ilo¶æ kalorii. To jest chyba jaka¶ kpina? Nie wiem, mo¿e siê nie znam, ale przecie¿ na ¶niadanie powinno byæ najwiêcej.. a ona mi daje mniej ni¿ na podwieczorek? I czy nie za szybko na æwiczenia?
Wybaczcie za OT ale co¶ mi nie pasuje..
A jakie masz to nieszczêsne BMI? Wa¿ysz skrajnie ma³o. Musisz odbudowaæ wszystko. Nie wiem jakim cudem mia³aby¶ obrosn±æ w t³uszcz. Dietetyka lepiej zamieñ na psychologa, a jedz to na co masz ochotê tyle, ¿e w odpowiednich (du¿ych) ilo¶ciach, ¿eby¶ ty³a.
Stary 2011-03-30, 19:59   #625
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

U.
1. 4 kromki razowego chleba z mas³em i wêdzonym ³ososiem, trochê sa³aty, serek wiejski 200g+pomidor
2. grejfrut, owsianka (6³y¿.p³atków,2³y¿ki otrêbów,2 gar¶cie big rodzyn,1/2 banana wszystko na ok.300ml mleka 3,2%) po: druga po³ówka banana, kawka z mlekiem 3,2% i potem inka z mlekiem 3,2%
3. dwie michy gêstego krupniku z du¿± ilo¶ci± warzyw i kasz± gryczan± i ca³± piersi± kurczaka w zupie
4. jab³ko, grejfrut, serek homo, 2 gar¶cie migda³ów i 2 gar¶cie laskowych
5. 3 kromki razowego z mas³em do tego 2 jajka wiejskie na pó³twardo, sa³ata, papryka, pomidor, rzodkiewki

chyba wszystko, proszê o ocenkê
Stary 2011-03-30, 20:04   #626
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
A jakie masz to nieszczêsne BMI? Wa¿ysz skrajnie ma³o. Musisz odbudowaæ wszystko. Nie wiem jakim cudem mia³aby¶ obrosn±æ w t³uszcz. Dietetyka lepiej zamieñ na psychologa, a jedz to na co masz ochotê tyle, ¿e w odpowiednich (du¿ych) ilo¶ciach, ¿eby¶ ty³a.

Ja nawet nie wiem ile wa¿ê, wiêc BMI nie znam. Psychologa mam, ale na serio ¼le zrozumia³a¶ mojego ostatniego posta.. a mo¿e to ja ¼le siê wyrazi³am, o tak. Ta kobieta tak mnie tym wkurzy³a, ¿e chyba normalnie wybuchnê. A najbardziej tym ¶niadaniem. I nie bêdê siê do tego stosowa³a! Bêdê jad³a to na co mam ochotê, a nie tak jak kto¶ mi wypisze na kartce, co to ma byæ?! No ;] Ju¿ o tym z mam± rozmawia³am, sama powiedzia³a, ¿e chyba z tego zrezygnujemy..

No ale jak to jest z tymi æwiczeniami? Od kiedy zacz±æ robiæ te nieszczêsne brzuszki i ruszaæ dupsko?
Stary 2011-03-30, 20:08   #627
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

Bezmiêsne P

¶niadanie: szklanka mleka 2%, 7 ³y¿ek p³atków (cini minis truskawkowe pomieszane z cornflakesami), po³ówka bu³ki z mas³em i d¿emem brzoskwiniowym
drugie ¶niadanie: serek wiejski & banan; kilka przerw pó¼niej: activia naturalna 300g, jab³ko, baton musli morelowy w bia³ej czekoladzie
obiad: pe³ny talerz ry¿u z warzywami (kalafior, broku³y, groszek, kukurydza etc)
deser: pierniczki czekoladowe /nie wiem ile sztuk/
kolacja: 3 kromki chleba graham z mas³em: pierwsza z serkiem topionym ¶mietankowym; druga z sa³at±&serem ¿ó³tym&ogórkiem&pomidorem &cebul±; trzecia z sa³at±&serem capresi&ogórkiem&papryk±

Wpad³y jeszcze micha³ki miêdzy posi³kami i kilka orzechów laskowych do spróbowania. Brak podwieczorku, bo trzecie ¶niadanie traktujê jak podwieczorek; miêdzy obiadem a kolacj± mam nieca³e 3 h przerwy.
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 20:09   #628
Winky
Zadomowienie

Wink Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nawet nie wiem ile wa¿ê, wiêc BMI nie znam. Psychologa mam, ale na serio ¼le zrozumia³a¶ mojego ostatniego posta.. a mo¿e to ja ¼le siê wyrazi³am, o tak. Ta kobieta tak mnie tym wkurzy³a, ¿e chyba normalnie wybuchnê. A najbardziej tym ¶niadaniem. I nie bêdê siê do tego stosowa³a! Bêdê jad³a to na co mam ochotê, a nie tak jak kto¶ mi wypisze na kartce, co to ma byæ?! No ;] Ju¿ o tym z mam± rozmawia³am, sama powiedzia³a, ¿e chyba z tego zrezygnujemy..

No ale jak to jest z tymi æwiczeniami? Od kiedy zacz±æ robiæ te nieszczêsne brzuszki i ruszaæ dupsko?
Ok, przyjmijmy, ¿e wa¿ysz te 39kg. jakie masz wtedy BMI? Ruszaæ dupsko mo¿esz jak ci ko¶ci nie bêd± przebijaæ skóry, BMI bêdzie co najmniej 17,5 i zaczniesz miesi±czkowaæ. Rzecz jasna, rekreacyjnie mo¿esz sobie poje¼dziæ na rowerze czy pospacerowaæ, ale przy ym i wiêcej zje¶æ.
Stary 2011-03-30, 20:14   #629
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
U.
1. 4 kromki razowego chleba z mas³em i wêdzonym ³ososiem, trochê sa³aty, serek wiejski 200g+pomidor
2. grejfrut, owsianka (6³y¿.p³atków,2³y¿ki otrêbów,2 gar¶cie big rodzyn,1/2 banana wszystko na ok.300ml mleka 3,2%) po: druga po³ówka banana, kawka z mlekiem 3,2% i potem inka z mlekiem 3,2%
3. dwie michy gêstego krupniku z du¿± ilo¶ci± warzyw i kasz± gryczan± i ca³± piersi± kurczaka w zupie
4. jab³ko, grejfrut, serek homo, 2 gar¶cie migda³ów i 2 gar¶cie laskowych
5. 3 kromki razowego z mas³em do tego 2 jajka wiejskie na pó³twardo, sa³ata, papryka, pomidor, rzodkiewki

chyba wszystko, proszê o ocenkê
Bardzo mi siê podobaj± twoje jad³ospisy . Jesz naprawdê zdrowo, warto¶ciowo - s± warzywa, owoce, bia³ko, NNKT . Mam nadziejê, ¿e owsianka ju¿ dzi¶ ci wysz³a tak jak powinna .

Dziêki za ocenkê . Taka owsianka mi wystarcza, tym bardziej ¿e do¶æ d³ugo j± gotujê, p³atki mocno pêczniej± i poprostu zapychaj± na ³adnych parê godzin. A i wiem, ¿e najlepiej by by³o, gdyby wpad³o to 5 posi³ków, ale nie ma co w siebie wpychaæ, skoro czasem obiad mi pó¼no wypada.

Pizzê zrobi³am sama - zamiast bia³ej m±ki u¿y³am pe³noziarnistej (z Lubelli) i takie dodatki jak napisa³am + suszone zio³a na wierzch. Faktycznie pyszna ^^

Nora Grey - nie wiem co to za lekarz, ale bym z niego zrezygnowa³a. Przy nieca³ych 40 kg æwiczenia to jaka¶ masakra . Spacer, rower to jeszcze, ale si³owe - ¿eby przytyæ w miê¶niach wydaj± mi siê byæ bez sensu, przecie¿ musisz odzyskaæ okres - a nie zrobisz tego bez odzyskania tak¿e tkanki t³uszczowej.

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-03-30 o 20:17
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:23   #630
Nora_Grey
Raczkowanie

Tak te¿ mi siê zdaje. ;o

~mog³abym prosiæ o opiniê?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.