![]() |
#601 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Ostatnio nie mia³am nawet jak napisaæ, ale za to umieszczê swoje dzisiejsze U
¦niadanie: Owsianka (3 ³y¿ki p³atków, 1,5 szkl mleka 1,5%, 1/4 woreczka pêczaka kujawskiego, ³y¿ka otrêbów, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, rodzynki, pestki s³onecznika, 1/4 grapefruita, 1/4 mandarynki, suszona ¿urawina, miód i cynamon), kubek zielonej herbaty 2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka na razowcu z szynk±, serem, sa³at± i ogórkiem, serek homo waniliowy. Obiad: 300 ml zupy ogórkowej, 1/2 torebki pêczaka kujawskiego, miêso mielone z warzywami 45 min biegania Podwieczorek: 200g serka homo naturalnego z d¿emem wi¶niowym domowej roboty, wkrojonym jab³kiem i s³onecznikiem Kolacja: Planujê ¶ledzie matiasy z jakimi¶ warzywami lub 2 jajka i 1/2 tuñczyka i warzywa. I jak to siê przedstawia? Mimo, ¿e to U, mam jakie¶ szanse schudn±æ na tym przy aktywno¶ci 6 razy w tygodniu po ok godzinê dziennie? ![]() Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-03-30 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
jezu czy zauwazy³yscie tam w sklepach pelno takich "babeczek" takie na pieczywie w paczkach pyszka... oni tam wogóle inaczej jedz± ja pamiêtam zamopwi³am sobie jakies cos, niby mia³o brzmiec ciekawie, dosta³am - parówke plus omlet (taki na pó³ talerza) plus frytki .. do tego pamietam jak kelner kazala zamówic cos do picia koniecznie (nie zamówi³am) bo inaczej wypad z restauracji no to wzie³am piwo za niebotyczna kwote, a dostalam ilo¶c piwa wkieluszku nie wiem mo¿e ze o,2 lub0,25l. sama nie wiedzia³am jakten obiad je¶c, bo jako¶ nic do siebie nie pasowa³o... ale hiszpania - cudny kraj, przecudny... a twarogi - hmmm by³am np w Irlandii miesi±c - zero serks wiejskiego, wogóle jogurtu naturalnego tam nie widzia³am, jedynie w polskich sklepach by³ jakis bia³y ser, najwiecej bylo bardzo t³ustego cheedara - zó³tego jakies do 40 % t³.wogóle serki homo to samo- prawie bez wyboru, jedynie jakies jogurty np danio nie by³o nidzie, zdziwiona by³am, bo to do¶c popularny serek Edytowane przez ekstradyska Czas edycji: 2011-03-30 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
- kie³baski do sma¿enia, wygl±da³y jak taki "zlepek" mielonego miêsa w kszta³cie parówki, - mega gruba czekolada z orzechami ![]() Dobra, ale koñczmy OT, bo jeszcze dziewczynom smaka narobimy na pyszno¶ci nie do zdobycia w Polsce ![]() Przynajmniej wie¶niaki mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Moje dzisiejsze P, oceni kto¶ ??
S. 2 du¿e kromki razowego z mas³em, polêdwica z indyka (3 plastry), 2 pomidorki koktajlowe 2S. jogurt pitny truskawkowy Twist (250ml) 3S. Bu³ka fiñska (z ziarnami s³onecznika) z mas³em, szynka z indyka i pomidorem O. 1,5 fileta z mintaja z serem w panierce (takie jak przysmak rybny z serem Frosty - ok.330kcal) 250g broku³u, 2 ziemniaki z sosem + jab³ko P. Serek wiejski (200g) z wkrojonym bananem i szczypt± cynamonu ![]() K. (do zjedzenia) Bu³ka fiñska jw. z mas³em szynk± i czym¶ jeszcze mo¿e serem .... ![]() Jak jest dzisiaj lepiej ??? Prosze o ocenke i ewentualne poprawki ![]() ![]()
#605 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
orzeszek01- dziêkuje za ocenê , wiem zawali³am z tym bia³kiem
![]() ale do kolacji by³ serek wiejski ![]() od jutra utnê wêgle z kolacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
MOJE RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR . moze ktos moglby ocenic czy ok czy nie???
1- grahamka z jajkiem na twardo + 3lyzki platkow nestle fitness i 3 lyzki owsianych z mlekiem 2- kilka mini mini herbatnikow + nalesnik z serkiem homo wymieszanym z konfitura light + 4kopytka z odrobina masla + jeden pasek kinder czekolady ;( 3- cos takiego zmieszanego: cukinia, por, mieso mielone, pieczarki, kasza jeczmienna, odrobina makaronu bialego niestety, BARDZO DUZA PORCJA 4- brak, nie mialam czasu bo bieglam na cwiczenia 5- jajecznica z dwoch bialek i jednego zoltka- wiem malo ale zapasy w lodowce mi sie skonczyly ![]() Prosze o ocenke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Mamusia Luty 2016
Wiadomo¶ci: 4 122
|
RRR
W koncu wzie³am siê za siebie - nie tylko dietowo, ale i psychicznie, i chcia³am poprosiæ Was o ocenê, czy mam szansê dobrze schudn±æ na takim od¿ywianiu i planie æwiczeñ. Dzi¶ ma³o warzywek i owoców mimo, ¿e je uwielbiam, gdy¿ lodówka ¶wieci pustami ![]() I. 2x du¿a kromka (niestety bia³a, wiem, ¿e lepiej razowca, dzi¶ taki by³ w domu) jedna z twarogiem pó³t³ustym i szczypiorkiem, druga z serkiem czosnkowym (taki a la almette) II. Omlet z du¿ych dwóch jaj, 3 ³y¿ek otr±b, cebulki i szczypiorku sma¿ony na ³y¿eczce oliwy z oliwek. III. Miêso (co prawda niechude (¶rednie^^), ale grillowane), pó³ bu³ki, marchewka i groszek. IV. Ma¶lanka naturalna 400 g z otrêbami, rodzynkami, orzechami (du¿o dosyæ ♥) w miêdzyczasie jeszcze pó³ litra soku grapefruitowego light i du¿o wody. Plan "ruchowy" ![]() 1) 1x w tyg basen 45 min (intensywnie) 2) 2x w tyg 45 min æwiczenia (skakanka, brzuszki, nozyce - klasyki ![]() 3) codziennie spacery z psem (jak taka pogoda to sama przyjemnosc ![]() I jak ? ![]()
#608 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
zale¿y mi na szybkiej odpowiedzi. Napisa³am ju¿ gdzie indziej, ale wstawiê i tu:
czy zjedzeniw obiadu ( 30 g makaronu, 20 dg kapsuty kiszonej i filet z indyka) a pó¼niej twaro¿ku z kakao i cukrem, 17 dg sera ¿ó³tego i 15 dg wêdliny drobiowej w ciagu godziny- cos mnie nagle naszlo- to kompuls? czy mam ed? moje emocje: ¿adne- w trakcie jedzenia-pare my¶li-mo¿e ju¿ wystarczy? po- wyrzuty sumienia, ¿e niepotrzebnie, ¿e wêddlina i ser mialy byæ na pare dni, ¿e przecie¿ chcê schudn±æ.. czy mam problem? reszta jad³ospisu: *¶niadanie- kasza jaglana( sporo-ca³a micha) , 2 ma³e kiwi - na chudym mleku z cukrem trzcinowym * sa³atka z tuñczyka ( ryba, warzywa, ser feta, oliwki) *przek±ska - big jab³ko * obiad- i tu siê zaczê³o... Edytowane przez zakochana_bez Czas edycji: 2011-03-30 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 169
|
Cytat:
![]() Zazdroszczê pomys³ów na tak oryginalne dania. ![]() ![]() Moje Utrzymanie Przed; suszona ¶liwka i woda w której siê moczy³a [[I]¦niadanie;[/I] Grahamka na pó³; 1/2 z mas³em, past± rybn± i ogórkiem, 1/2 z mas³em, szynk± z indyka, selerem i ananasem, kawa³ek wêdzonego ³ososia, kawa z mlekiem, trochê chipsów bananowych. ¦niadanie 2; Kanapka z chleba graham (mas³o, serek czosnkowy, camembert, pomidor), jogurt pitny, jab³ko. Obiad: 1. Barszcz, 2. M³ode ziemniaki posypane koperkiem, 4 paluszki rybne sma¿one na oleju, zestaw surówek. Podwieczorek; Jogurt naturalny z bananem, gruszk±, winogronami, orzechami, dra¿ami kokosowymi i ¶liwkami w czekoladzie, kawa z odrobin± mleka skondensowanego. Kolacja: Serek wiejski z ogórkiem, rukol±, koperkiem i zielonym groszkiem, 2 kromki chleba graham z mas³em zio³owym, szynk± parmeñsk±, rzodkiewkami i rze¿uch±, kakao. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak chcesz schudnac to cukier i kakao out :P twarog i wedlina sa wrecz polecane na R jednak ser zolty jest bardzo kaloryczny lepiej wez sobie mozzarele light- wiem nie to samo ale wiesz :/ ja jak zjem jaki herbatnik do obiadu czy pasek czekolady czasami to tez po tym mysle,ze kurde moze jednak lepiej bylo tego nie jesc... skoro chce schudnac... ale dziewczyny pisza tu ze dieta ma byc przyjemna i od czasu do czasu jak zjemy cos w 1 polowie dnia to nic sie nie stanie- oczywiscie bez przesady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
Cytat:
ser light, cukier trzcinowy, kakao odt³uszczone i bez cukru.. nie wiem czy to ma znaczenie, ale dobrze, ¿e to chocia¿ nie s³odycze... raczej zmartwi³a mnie ilo¶æ tego co poch³one³aam.. 200g sera i 150g wêdliny naraz? czy to normalne? pytam, bo nie wiem... i nie wiem czy siê baæ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w³asnie nie rozumiem za bardzo tego precedensu, jesli ktos jest na P, to przeciez ma je¶c kalorycznie a zarazem mozna przeciez wartosciowo, nawet placki ziemiaczane smazone krotko w oleju rzepakowym czy oliwie s± zdrowe (to taki przyk³ad), tu nie trzeba sie zapychac nie wiadomo jak, mozna siê przyzwyczajac do normalnejniejszego jad³o..a nie pchac w siebie tzw.objetosiowo, bo kazdy ma przeciez jakies granice.. chude twarozki to bêdziecie jesæ za 5 czy 10 lat jak zostanie wam kilka kilo np po ciazy, a teraz spróbujcie cego¶ innego mozarelli, sera zó³tego, sa³atek z fet± i oliwa, zapiekanek warstowych przeróznych (tyle jest na to przepisów), domowe dania zrobione z normalnych swiezych produktów wcalenie sa jakies niezdrowe, a t³uszcz siê tylko przyda (jesli oczywiscie brzuch na to pozwala i w±troba dzia³a jakos w miare normalnie), ama09Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV R I: du¿a grahamka z mas³em i zielonym ogórkiem II: serek homo z du¿± ³y¿k± otrêbów ¿ytnich, jab³ko III: kanapka z chleba razowego z sa³at±, jab³ko (uczelnia) IV: talerz zupy pomidorowej V: wie¶niak z migda³ami i cynamonem <3, papryka do pochrupania troszke ma³o (?) Edytowane przez ekstradyska Czas edycji: 2011-03-30 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26059129]Ostatnio nie mia³am nawet jak napisaæ, ale za to umieszczê swoje dzisiejsze U ¦niadanie: Owsianka (3 ³y¿ki p³atków, 1,5 szkl mleka 1,5%, 1/4 woreczka pêczaka kujawskiego, ³y¿ka otrêbów, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, rodzynki, pestki s³onecznika, 1/4 grapefruita, 1/4 mandarynki, suszona ¿urawina, miód i cynamon), kubek zielonej herbaty 2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka na razowcu z szynk±, serem, sa³at± i ogórkiem, serek homo waniliowy. Obiad: 300 ml zupy ogórkowej, 1/2 torebki pêczaka kujawskiego, miêso mielone z warzywami 45 min biegania Podwieczorek: 200g serka homo naturalnego z d¿emem wi¶niowym domowej roboty, wkrojonym jab³kiem i s³onecznikiem Kolacja: Planujê ¶ledzie matiasy z jakimi¶ warzywami lub 2 jajka i 1/2 tuñczyka i warzywa. I jak to siê przedstawia? Mimo, ¿e to U, mam jakie¶ szanse schudn±æ na tym przy aktywno¶ci 6 razy w tygodniu po ok godzinê dziennie? ![]() [/QUOTE] bior±c pod uwagê twoj± aktywno¶æ to tak, szczególnie je¶li masz rozkrêcony metabolizm. ![]() Utrzymanie I. Owsianka z 4 ³y¿ek na mleku z bananem i wiórkami kokosowymi; czarna kawa. II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem, polêdwic± z indyka i ogórkiem; jab³ko. III. Dwa kawa³ki pe³noziarnistej pizzy z pomidorami, cukini±, pieczarkami i mozzarell±. kawa zbo¿owa z mlekiem, gruszka. IV. Pe³noziarnista ciabatta: z twarogiem, wêdzonym ³ososiem i ketchupem/z twaro¿kiem, polêdwic± z kurczaka,pomidorkiem i rze¿uch± Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-03-30 o 18:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Mamusia Luty 2016
Wiadomo¶ci: 4 122
|
Cytat:
dziekuje ![]() oj fakt zapomnialam o tym ze rodzynki jak i owoce powinnam wczesniej zjesc ^
03.10.2015 ¿ona ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 19.04.2017 Agatka ![]() Edytowane przez esor Czas edycji: 2011-03-30 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
A mo¿e za du¿o æwiczysz??, bo co¶ dzi¶ wyczyta³am gdzie¶ na wiza¿u, ¿e jak siê za du¿o æwiczy, to mo¿e to utrudniæ odzyskanie okresu. Powciskaj jeszcze mas³o i jakie¶ t³uszcze, okres wróci.Reszta git. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lady 1000 ma racjê, napewno 2 sniadanie do odstrza³u (na redukcji) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
Utrzymanie
![]() 1. owsianka (3 ³y¿ki p³atków) na mleku 2% z jab³kiem, bran flakesami i przypraw± do szarlotki, herbata czarna z sokiem wi¶niowym z Krokusa 2. bu³ka z mas³em, kapust± pekiñsk±, serem, filetem drobiowym i ogórkiem, serek Danio straciatella 3. pizzerka (nie by³am w domu, a jêzyk ju¿ mi ty³kiem wychodzi³ z g³odu), herbata zielona (korepetytorka mnie uraczy³a ![]() 4. kasza gryczana, pier¶ kurczêca, kalafior po Big Milk Straciatella ![]() 5. bu³ka z tuñczykiem wsw, herbata z sokiem wi¶niowym Czeka mnie noc z matematyk±, wiêc pewnie wpadnie jeszcze trochê paluszków s³onych i jaki¶ kawa³ek czekolady. Kto¶ siê pokusi o sprawdzenie, czy wszystko gra? ![]()
#620 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
Ja o tym wiem, luz, te¿ jem spoko wêgli prostych. Ale Ondine ca³y czas siê pyta, czy nie jest za bardzo przytyciowo, czemu jest ci±gle g³odna itp, wiêc po prostu piszê jak uwa¿am... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Peee (chocia¿ tego nie wiem)
¦: 2 kromki chleba 7 ziaren z mas³em: z wêdlin±, sa³at±, pomidorem, szczypiorem, bazyli± i.. za chiny ludowe nie mogê sobie przypomnieæ z czym by³a druga... z serkiem topionym chyba. ![]() II¦: Truskawkowy Froop, bu³ka z ziarnami z mas³em, serem capressopodobnym z ogromem d¿emu ananas-marakuja-mango, sok pycholandia z biedry. O: Pieczone miêso z indyka (sporo) ziemniaki, du¿o s³odkich buraczków robionych przez mi³o¶æ mojego dziadka ![]() P: Jogobella panacotta jagodowa + rodzynki, kisiel o smaku owoców le¶nych ![]() ![]() K: Wie¶niak z pomidorem, bazyli±, szczypiorem + 2 kromki chleba 7 ziaren z mas³em, jedna z szynk± w galarecie z warzywkami i majonezem. Kto¶ zerknie, bêdzie mi mi³o ![]() ![]() ![]() p.s otrzyma³am dietê od pani dietetyk i wg. niej mam ju¿ teraz dodatkowo zacz±æ æwiczyæ w domu min. 3x w tygodniu + chodziæ na si³owniê, ''bo inaczej przybiorê w t³uszcz'' a w diecie na ¶niadanie mam wypisan± najmniejsz± ilo¶æ kalorii. To jest chyba jaka¶ kpina? Nie wiem, mo¿e siê nie znam, ale przecie¿ na ¶niadanie powinno byæ najwiêcej.. ![]() Wybaczcie za OT ale co¶ mi nie pasuje.. ![]() ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-03-30 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
Dziêki, Winky. Je¶li znajdê w lodówce jakie¶ warzywo, to dorzucê
![]()
#624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
U.
1. 4 kromki razowego chleba z mas³em i wêdzonym ³ososiem, trochê sa³aty, serek wiejski 200g+pomidor 2. grejfrut, owsianka (6³y¿.p³atków,2³y¿ki otrêbów,2 gar¶cie big rodzyn,1/2 banana wszystko na ok.300ml mleka 3,2%) po: druga po³ówka banana, kawka z mlekiem 3,2% i potem inka z mlekiem 3,2% 3. dwie michy gêstego krupniku z du¿± ilo¶ci± warzyw i kasz± gryczan± i ca³± piersi± kurczaka w zupie 4. jab³ko, grejfrut, serek homo, 2 gar¶cie migda³ów i 2 gar¶cie laskowych 5. 3 kromki razowego z mas³em do tego 2 jajka wiejskie na pó³twardo, sa³ata, papryka, pomidor, rzodkiewki chyba wszystko, proszê o ocenkê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nawet nie wiem ile wa¿ê, wiêc BMI nie znam. ![]() No ale jak to jest z tymi æwiczeniami? Od kiedy zacz±æ robiæ te nieszczêsne brzuszki i ruszaæ dupsko? ![]()
![]() |
#627 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
Bezmiêsne P
¶niadanie: szklanka mleka 2%, 7 ³y¿ek p³atków (cini minis truskawkowe pomieszane z cornflakesami), po³ówka bu³ki z mas³em i d¿emem brzoskwiniowym drugie ¶niadanie: serek wiejski & banan; kilka przerw pó¼niej: activia naturalna 300g, jab³ko, baton musli morelowy w bia³ej czekoladzie obiad: pe³ny talerz ry¿u z warzywami (kalafior, broku³y, groszek, kukurydza etc) deser: pierniczki czekoladowe /nie wiem ile sztuk/ kolacja: 3 kromki chleba graham z mas³em: pierwsza z serkiem topionym ¶mietankowym; druga z sa³at±&serem ¿ó³tym&ogórkiem&pomidorem &cebul±; trzecia z sa³at±&serem capresi&ogórkiem&papryk± Wpad³y jeszcze micha³ki miêdzy posi³kami i kilka orzechów laskowych do spróbowania. Brak podwieczorku, bo trzecie ¶niadanie traktujê jak podwieczorek; miêdzy obiadem a kolacj± mam nieca³e 3 h przerwy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#628 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
#629 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziêki za ocenkê ![]() ![]() Pizzê zrobi³am sama - zamiast bia³ej m±ki u¿y³am pe³noziarnistej (z Lubelli) i takie dodatki jak napisa³am + suszone zio³a na wierzch. ![]() Nora Grey - nie wiem co to za lekarz, ale bym z niego zrezygnowa³a. Przy nieca³ych 40 kg æwiczenia to jaka¶ masakra ![]() Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-03-30 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
Tak te¿ mi siê zdaje. ;o
~mog³abym prosiæ o opiniê? ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.