|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Witam nowe staraczki i życzę szybko II kreseczek
inuti wielkie Gratki Kwiatek czekamy na wieści jak wizyta kathrinaaaaa to trzymam za owocne starankaTusia_90 ![]()
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
A ja tylko tak na chwilkę wpadłam na forum żeby Wam dać linka:
http://www.mamo-tato.pl/article_show...s_id=1&ss_id=3 dzisiaj znalazłam ta stronkę i w sumie jest tam dużo przydatnych informacji. Jak komuś się bedzie nudziło to można poczytać . buziaki
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanko,bo jak mi przyjdzie @ i sie nie uda to bede musiala wybrac sie na badania i dowiedziec co jest grane tylko ze nie mam pojecia czy mam isc do zwyklego rodzinnego lekarza czy raczej do gina?
bo juz sama niewiem
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inutil -gratulacje ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Zadalam takie same pytanie na innym forum a tam dziewczyny zaczely sie smiac ze mnie i kpic troche to smutne i w niczym nie pomaga.Kazdy jak ma stres lub zalamke to mowi glupoty ale inny nie musi go obrazac
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu nikt mi nie pomoze z tempka co ;> ah mam dola kurdesz z ta praca moja no ale co zycie toczy sie dalej !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
nie dziekuj po to tu jestesmy ;] mysle jak jak nie bedzie @ to idz do gina albo inaczej odprez sie ;]
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero wróciła od lekarza. Mam mięśniaka na jajniku. W sobote ide po skierowanie do szpitala na operacje
w tym roku nie mogę się starać o dziecko. Jedyny lekarz jaki widział u mnie mięśniaka. 4 lekarzy nic nie widziało przez półtora roku a guz strasznie urósł i przez to krwawie i wszystko nie potrzenie ta j e b a na luteina. Chce podać lekarza do sądu... rok bań 1200zł na same badania a ta kó r wa mi powie , że taka moja natura. Dziewczyny umieram. Moje życie straciło sens. Boje się, że mi uszkodzą jajnik albo bedą musieli całą macice usunąć i nie będe mogła miec dzieci ![]() Czy któraś z was miała mięsniaka?
|
#2890 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Jak @ przyjdzie to bede musiala jechac do stanow bo tam jestem od 5 lat i tam mam ubezpieczenie a do kanady przylecialam ze wzgledu na meza a tu za glupio wizyte u gina liczo sobie $100 a tych wizyt bylo by duzo i duzo setek ,wiec lepiej dac stowe ijechac do ny niz pare setek za badania---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
Kwiatuszku przykro mi. jesteśmy z Tobą! nie myśl że Ci usuną macicę, młoda dziewczyna jesteś, wytną tylko niezbędne minimum czyli mięśniaka! ważne że wiesz co jest grane, potem założysz wątek staraczek 2012 i ani się obejrzysz a będzie fasolka! szczerze w to wierzę!
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Tusia trzymam kciuki!!! Małgosia,witaj Twój Antoś dokładnie rok młodszy od mojego Urwisa
|
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
Kwiatku tak mi przykro...Tak cholernie mi przykro...Wiem,że to tylko słowa...Czytając Twojego posta popłakałam się... Wiem, że jestem w Waszym gronie od niedawna, mimo to strasznie przeżywam wszelkie niepowodzenia w Waszych staraniach o Fasolki...
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- @brak, na teście jedna kreska. Na razie czekam...I jestem dziwnie spokojna, mimo,że serce mi dość szybko bije, i mam tak napięty brzuch, jakbym wczoraj zrobiła 100 brzuszków
|
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Kwiatku bardzo mi przykro... Ale na pocieszenie napiszę Ci, że moja koleżanka miała właśnie guz na jajniku, wiem, że był bardzo duży coś około 1 kg ważył... usunięto jej jajnik i sporą część drugiego... A TERAZ JEST W 7 MIESIĄCU CIĄŻY Z BLIŹNIAKAMI
Także wszystko przed Tobą Głowa do góry Kochana!!
|
#2895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja druga koleżąnka miała torbiel na jajniku 10 cm, tak 10 cm, większą niż jajnik i pierwszy lekarz leczył ją tabletkami. Konowały. Ja dzisiaj nie wytrzymałam i teściłam drugi raz. Oczywiście negatywny, wiec teraz z cierpliwością czekam na @. Magolina właśnie w tym miesiącu zaczęłam pierwszy raz mierzyć i obserwować. Blanszorku napisz coś do nas. Wiem, że jesteś załamana, ale pamiętaj, że my tutaj jesteśmy.
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Kwiatku pocieszające w tym wszystkim jest to że w końcu wiadomo co Ci jest. Wieści nie są dobre ale mocno wierzę w to że operacja się uda i będziesz mogła doczekać swojego upragnionego dzieciątka. Bądź silna Kochana
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Kwiatek, głowa do góry
Założysz ten wątek na 2012 rok, jak piszą dziewczyny, a ja chętnie do Ciebie wtedy dołączę, bo jak mi się nie uda zaciążyć do maja, to niestety będę musiała staranka zawiesić do przyszłego roku ze względu na pracę . Poza tym na pewno, na 100% będzie dobrze |
|
|
|
#2898 |
|
BAN stały
|
Kwiatuszku tak mi strasznie przykro skarbie
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatku kochany! najważniejsze, że w końcu wiesz co jest! to jest najważniejsze i tego się trzymaj. A lekarza do sądu podaj, masz rację! i trzymam mocne kciuki za Ciebie!
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Gizmiątko prawdopodobnie skok miałaś wczoraj - 19dc )))))))))następny cykl mam nadzieję, że się nie przydarzy! ale jeśli... to postaraj się mierzyć tempkę minimum 2tygodnie pod rząd (od początku cyklu) bez opuszczenia jakiegokolwiek dnia, bo przez to, że opuściłaś to może nas trochę zmylić. Zatem przyjmijmy, że 1dfl to 19dc
|
#2900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() MONIKA1850, Małgosia , witajcie Cytat:
![]() Niezły patent z tym dyktafonem inutil Czekamy na wieści w niedzielę ![]() kwiatku, dobrze że wreszcie masz sensowną diagnozę. Trzymaj się dzielnie |
||
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest z lipca 2008![]() Kwiatku najważniejsze że wiadomo w końcu co Ci jest !!!!! będzie dobrze, głowa do góry! ![]() Ja mam dostać okres sobota/niedziela. Narazie mega bolą piersi i dół brzucha. zobaczymy...
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
inutil- Wielkie gratulacje! Ekspresem Wam poszło
tejsi21- do ginekologa. A opiniami na forum się nie przejmuj, głupkom się nudzi kwiatek23 - moja koleżanka miała mięśniaka, teraz ma prawie rocznego synka. Martinka30 - Fajnie wiedzieć że nie tylko ja jestem taka szalona że staram się o drugie. Mój synek to straszny łobuz. Oj straszny. |
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatek
![]() Inutil gratuluję
|
|
|
|
#2904 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia.
Ja się cieszę tylko z tego względu, że w końcu trafiłam na pożądnego lekarza a tak to mi całe życie się wywrciło do góry nogami ;( Mam dopiero 23 lata a miałam już 2 razy usuwaną nadżerke, wycinane polipy z macicy, torbiele, guza w piersi mam i teraz jeszcze ten mięśniak ;( Nie mam już siły ;(
|
#2905 |
|
Raczkowanie
|
kwiatku najważniejszą rzeczą teraz jest optymizm i pozytywne nastawienie!! Nareszcie wiesz co się z Twoim organizmem dzieje i masz lekarza który Ci pomoże. Bardzo Cię proszę nie załamuj się ale myśl optymistycznie. Pamiętaj że wiele zależy od naszego nastawienia i organizm zadziwiające rzeczy może zrobić
![]()
|
|
|
|
#2906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znam się na wykresach, trochę ich już zrobiłam, jako nastolatka tak dla siebie no i rok temu po odstawieniu tabl. wróciłam do nich. Jak coś pytaj, ale odpowiem dopiero jutro, siła wyższa ![]() Kism każdy inaczej czuje i myśli. To było moje subiektywne zdanie po prostu. Nie umniejszam żadnej straty. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Inutil gratulacje i szczęśliwych 9 miesięcy ![]() Kwiatek przykro mi, najważniejsze, że znasz problem, życzę szczęśliwego zakończenia sprawy z mięśniakiem a potem szybkiego zafasolkowania
|
|
|
#2907 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć wam. Nie mam nastroju ale potem nie nadrobie wątku.
Cytat:
Cytat:
Kwiatku nie nadaje się na pocieszyciela,bo sama jestem w dole jak h... i mam wrażenie,że świat mi się wali ale właśnie może dlatego wiem jak się czujesz Jedno ci powiem,jesteś młoda,masz kochającego tż-a i wszystko przed tobą.Gdybyś była na moim miejscu mogłabyś spokojnie pomyśleć o rzuceniu się pod pociąg-uwierz mi Mięśniak,to nie wyrok tu masz linki do forum gdzie znajdziesz info i wsparcie : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=mi%EA%B6niaki i https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=mi%EA%B6niaki - Trzymaj się mocno![]() Cytat:
![]() Cytat:
Droga kaja_so,dlaczego będziesz musiała ze względu na prace odłożyć staranka?Ten temat jest dla mnie piętą achillesową dlatego pytam
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-03-31 o 10:33 |
||||
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
@nadal brak
z testem się wstrzymam do soboty, na te sikacze wydałam już majątek... Czy idąc na bete musze być na czczo?
|
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamiętam przy pierwszym dziecku chyba nie musisz być na czczo.
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie musisz być na czczo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

za owocne staranka

. buziaki
bo juz sama niewiem

w tym roku nie mogę się starać o dziecko.
,wiec lepiej dac stowe ijechac do ny niz pare setek za badania

Kwiatku nie nadaje się na pocieszyciela,bo sama jestem w dole jak h... i mam wrażenie,że świat mi się wali ale właśnie może dlatego wiem jak się czujesz
Jedno ci powiem,jesteś młoda,masz kochającego tż-a i wszystko przed tobą.Gdybyś była na moim miejscu mogłabyś spokojnie pomyśleć o rzuceniu się pod pociąg-uwierz mi