|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
bo jej sie tak strasznie podoba i zawsze do niego mowi "nasz antos!!" gabrys, julek tez sa swietne. a natchnelo mnie bo szukalam linkow na pierwszej stronie dotyczacych wyprawki i wdziaiala ze ciagle nie ma imienia synka kolo ciebie ale to prawda ze jak sie dziecko rodzi, widzisz buzke i wiesz jak ma miec na imie. ja jestem pogodzona z tym jak bedzie mial nasz na imie,ale nie zdziwie sie jak nas olsni zeby dac inaczej po urodzeniu |
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja od lat stosuje lactacyd i jakos tak sie przyzwyczailam ze chyba wezme co mam i tyle
|
||
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dopytam i napiszę ![]() ewesko , paulizia , mazianka super brzuchy macie ![]() mazianka jak doczytasz to poproszę o przepis na Twoją drożdżówkę ale mi smaka narobiłaś...jutro chcę zrobićPodczytuję trochę, ale już więcej nie napiszę bo wróciłam dopiero co
|
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
bede juz uciekac dziewczyny, praktycznie caly dzien siedze na kompie, czuje ze juz napuchlam.
agnieszka_pe25 chyba juz kiedys o tym mowilas i nawet pokazywas na swoim profilu... ?? kobieta to musi miec zawsze pod gorke, mam nadzieje, ze sobie jakos z tym poradzisz, a operacja to nic zlego, jezeli tylko bedziesz miec pieniazki i odwage
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska no tak sama, sama , sama....jeszcze synalek brzydka kauste kupi i co będzie
kasia ja dzwoniłam do mojego tz i jaszcze nawet z pracy nie wyszedł, bo nie odbiera....a myślałam, że już w drodze do domciu ![]() monika21121984 ja tez tak mam , ze jak się nałaże to mnie wszystko boli...ale już mi wstyd nawet narzekać...ale to silniejsze ode mnie ![]() dobrze, ze wybrałaś odpoczynek i nie poszłaś
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
ja padlam i dopiero mialam szanse wejsc na kompa, z pracy ulotnilam sie juz o 14;30 potem kawka z psiapsiolka a potem pojechalysmy do mnie, pospacerowalysmy, pojechala o 20:30 i teraz wykapana zasypiam wlasciwie
![]() wiec doczytuje na szybko po kolei coby nikogo nie pominac ![]() daisyy ja tesknie za TZ bardziej niz za rodzicami bo z domu wyprowadzilam sie majac 18 lat, a teraz tez rzadko jestem w domu,natomiast z TZ meiszkam i pracowalismy razem 3, 5 roku w jednej firmie, wiec jestem przyzwyczajona ze spedzamy razem duzo czasu, w zwiazku z czym jak sie nie widzimy tydzien to nam jakos tak dziwnie ![]() i dziekuje ze o mnie pamietalas kochana ![]() mary UCALUJ MIMBI OD NAS* noooo pomysl, pomysl o tym bujaczku moja psiapsiola sie w nim zakochala![]() dzisiaj juz moglas na mnie wpadac bo humor lepszy, ale nie wiem co bedzie jutro ![]() moniqac ale sliczny brzuszek! i jakie masz zawsze sliczniaste ciuszki! co do podgrzewacza, to ja na razie nie kupuje, jak bedzie potrzebny to sie kupi, slyszalam rozne opinie i podobno szybciej podgrzewa sie wlasnie w garnku z goraca woda, ja pewnie jednak kupilabym podgrzewacz z lenistwa po prostu ![]() a co do umawiania sie w CZEWIE... w lipcu jestem w PL wiec pewnie i w CZEWIE, wiec PAMIETAJCIE O MNIEEEEE, ja tez oryginalnie z czewy, z polnocy ![]() mangoo mialas racje odprezylam sie, pogadalysmy, obejrzalysmy dzieciowe ciuszki jak uda mi sie zrealizowac plan jeszcze tylko jutro i cztery dni w przyszlym tyg i zwolnienei!!!!dobra doczytuje dalej choc oczka mi sie kleja... |
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
24Kasia czosnek wyciskasz przez praske do czosnku
|
#3999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wcinam winogrona i nie moge sie opanowac-taki pyszny ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
tak myslalam, nie mam praski
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Olliwko
Lolcia Antek jest the best!!!!! Ddaisy ![]() Andziot mozesz tez zrobic paste jajeczna, ale to juz na kolacyjke ![]() gotujesz 6 jajek na twardo kroisz w kosteczke, dodajesz szczypiorek drobno posiekany, lyzke majonezu, sol i pieprz. Mieszasz i gotowa pasta na kanapki ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- 24Kasiu no to jak nie masz to mozesz bardzo drobno posiekac nozem i tez bedzie dobrze
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam dalej jednym oczkiem
![]() ja tez mam bephanten i jakis norweski krem, podobno wystarcza, pojecia nie mam, w ogole nie mam jakos baaaardzo duzo kosmetykow, ale nie chce kupowac za duzo wole najpierw sprawdzic co dzidzia i ja bedziemy lubily ![]() eweska ale ladny masz ten brzuszek noooo! princi ja cie zastrzele, ze narzekasz na swoje 11 kiloo!! ja przytylam 15 kilo i weszlo mi nei tylko w brzuszek bo podobno mam zgrabna pileczke, ale w duuupeczke i uda...i widze to niestety..buuu paulizia kochanaaa nie czuj sie nie kochanaaa..KOCHAMY i przytulamy kasiulka Cytat:
czytam dalej... od godziny 13-stej naskrobalyscie 11 stron!! szalenstwo! |
|
|
|
|
#4002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzucha nie pokazywalam. z ta odwaga srednio . tz twierdzi ze mi sie nalezy, ze jakiej decyzji bym nie podjela to on sie zgadza ze mna, ze mnie rozumie ze sie zle z tym czuje, wkoncu to ja jestem zmasakrowana przez 1 ciaze nie on, ale wlasnie ta odwaga...... smial sie ze mam sobie wraz z druga cc zalatwic
|
|
|
|
|
#4003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale uwazam ze do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, tak jak tu dziewczyny siedza same, a mezowie pracuja zagranica, jest im ciezko ja w to wierze- jednak tak nauczyly i tyle... troche bez wyjscia...
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
ja wstawiłam w klubie super przepis na sosik
![]() podobny do tego pauliZi
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam mauski
dobranoc...
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no na wzrok to moze inaczej spojrza ![]() Cytat:
glownie gyros robi sie tak (moj przepis ) SKŁADNIKI: filet z kurczaka [2 ] (podwójne) kukurydza konserwowa (puszka, ja dodaje bonduelle) korniszony [1 ] (słoik litrowy) cebula [1 ] keczup [1 szklanka] majonez [0.5 szklanki] por (2 cm) kapusta pekińska [1 główka] (średnia) przyprawa do gyrosa [1 op.] Opcje: Przygotowanie: Filety z kurczaka drobno pokroić, usmażyc na patelni, ja zawsze bardzie przypiekam, do mieska dodaje cala przyprawe GYROS bez żadnej soli ani pieprzu, mięsko odstawiam do wystygnięcia. Kroję ogórki w kosteczkę, cały słoik, kapustę pekińską siekam i wsypuję do miski posypując solą i pieprzem. Por i cebulkę siekam drobniutko, solę i odstawiam w celu zmożenia. Majonez z połową ketchupu mieszam, aby powstała jednolita całość. Gdy mięsko wystygnie na sam spód wkłada je do miski jednej i drugiej, polewam je ketchupem ( najlepiej taki w tubce z dozownikiem) posypuje cebulką, na to wsypuję kukurydzę, posypuję porem, wsypuję ogórki, smaruję dokładnie całą wartswę sosem, nakładam kapustkę pekińską. dorzucam fotke mojego gyrosa reszta na SMACZNYM WIZAZU, POD AVATAREM MASZ PRZEPISY ![]() ![]() jak sie lubi jesc to tak jest kocham pichcic, uwierz, rzadko to robie, zwlaszcza teraz ![]() chcialabym czesciej Cytat:
![]() to ja nie pisze co robie na grilla ![]() ![]() jak juz befdziesz blisko terminu rozciencz sobie saszetke/dwie zalezy jak tam w przepisie jdest i wlej do butelki z atomizerem, i do szpitala rewelacja w uzyciu i mega wygoda, moczyc sie w miscce nie musisz ![]() nikt mi nie pomoze z kremami musteli procz princi
|
|||
|
|
|
#4007 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehMoja młodsza siostra ma na imię Dominika, a jak była mała wszyscy wołali na nia Kundzia Tak mi się skojarzyło, jak napisałaś, że na twojego Dominiczka też inne imiona wymyslają ![]() ![]() Prawda, prawda mądra kobieto |
|
|
|
|
#4009 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do ddaaiissyy nic dodac nic ujac-kochana dziewczyna! Cytat:
fajnie, ze tz cie popiera, pewnie jest ci przez to o wiele latwiej, jezeli jestes pewna ze taka operacja poprawi ci humor, podniesie na duchu czy dowartościuje to moze warto?? ![]() choc ja nie widzialam twojego brzuszka i oceniac nie bede... dla mnie jestes fajną dziewczyną, masz duzo ciepla w sobie a to jest w zyciu najwazniejsze wyglad sie zmienia z wiekiem, a to jakim sie jest czlowiekiem zostaje na zawsze.... musialby nam ktos dac porzadnie popalic zeby sie to zmienilo....
|
|
|
#4010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy idzie sie przyzwyczaic. to ze ja z dzieckiem wrocilam to byl tylko moj wybor, nie wiem czy sluszny do dzisiaj i ciagle sie waham gdzie bede np za rok, dwa. pomimo ze tz jest tak czesto, spedzil tyyyle czasu z nami w poprzednim roku(pewnie jakby to przeliczyc jakby tutaj musial zapieprzac godzinowo i ile byl wstanie czasu poswiecic rodzinie to by sie okazalo ze te jego przyjazdy to wiecej niz normalnie). mialam 19 lat jak wyjechalam, bardzo lubimy z tz swoje towarzystwo i nie potrzebujemy nikogo wiecej zeby sie dobrze czuc, codziennie rycze ze smiechu jak jest na miejscu... eh... sciagnac spowrotem go nie sciagne na pewno, zbyt duzo osiagnal i osiaga zebym swoim fochem kazala mu to skonczyc |
|
|
|
|
#4011 | |
|
Wtajemniczenie
|
musze tam wlasnie zajrzec
![]() Cytat:
musze do klubu kulinarnego zajrzec jeszcze ![]() ale to juz jutro spadam kochane-milych snow
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-30 o 22:01 |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale dzisiaj produkcja postow
![]() eweska fajne to porownanie zrobilas brzusiow, ale z tym sflaczalym to troche wymyslasz ![]() aga pe twoj termometr w aucie pokazal 20 stopni?? i ty masz dolek? u nas z rana minus 5 stopni, jutro ma padac snieg z deszczem ![]() kochana wyganiamy dolki ja wygonilam wczoraj( z pomoca kochanych wizazanek) wygonisz i ty![]() moria sie pokazala! tez musze do klubu zajrzec bo sie martwilam ![]() paulizia mnie tez plecy strasznie bola szczegolnie po siedzeniu w robocie..bleeee matall mam te same przejscia ze zgaga, wszystko pomaga na chwilke tylko niestety a zgaga wraca z podwojna sila co godzinke, szczegolnie noca, dzisiaj nawet w pracy mnie trzymala. nic chyba juz nei poradzimy?!kasiulka masz racje, do kazdej sytuacji mozna sie zapewne przyzwyczaic, znam kobiety ktore mieszkaja z dala od mezow i sa zadowolone i generalnie nie wyobrazaja sobie inaczej, kazdy jes przyzwyczajony do czegos innego. musze chyba powoli zbierac sie do spania bo do pracy nie wstane jutro_
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aga87 aleś ty obczaskana we wszystkim jesteś ![]() ![]() Dzięki Z kremami nie pomogę niestety.. mimo, że bardzo chciałbym cos w podzięce podpowiedzieć.. ale jak nie wiem, to wolę się nie wypowiadać ![]()
|
|
|
|
|
#4014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to zycie jest bardzo trudne..........
|
|
|
#4015 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rzadko? mi sie wydaje ze codziennie piszesz o pysznosciach, zazdroszcze zdolnosci ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
az mi sie glupio zrobilo ![]() a dolek jakos sie ciagnie i wyjsc z niego nie moge |
||||
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam mamusie:
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Jej, tyle piszecie że nie jestem w stanie pisać
za krótką mam pamięć.Matall fajny przepis na omlety, napewno wypróbuje. Ja nie planowałam kupować Tantum Rosa, myślałam że to nie jest konieczne, hmmm, muszę sie zastanowić, tylko jak tego używać...
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
aga pe zadne dolki nam nie straszne, pokonamy
![]() ide lulu. oczka mi sie zamykaja ![]() lolus papatki
|
|
|
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jednak SR omogla, czytanie i sledzenie na wielu watkach tez ![]() Cytat:
bo malo ![]() pisac pisze, a malo robie ale tz nie karze mi tyle pichcic, dzisiaj np jak wypakowalam zmywarke - czego nie wiedzial i nie wiefdzial podszedl do brzuszka i mowi do corci, ze mama nie daje odpoczacac, tylko sie schyla co chwile i ucalowal i przytulil |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

bo jej sie tak strasznie podoba i zawsze do niego mowi "nasz antos!!" gabrys, julek tez sa swietne.

eh!

ale dopytam i napiszę 

brzucha nie pokazywalam. z ta odwaga srednio

procz princi