|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Migotka03 Agus napisala juz jak uzywac kilka postow wczesniej
To chyba najlepszy sposob na uzywanie Tatntum Rosa ![]() Anulka i Daisunia Wy obie to takie kochane jestescie Ja tez bede zmykac Tz bedzie masowal obolae plecki za pyszny gyrosik jaki dzisiaj mu zonka upichcila
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus no to kupie sobie jutro magiczne TR
![]() Trzymam kciuki za imię anula_81; Bedziesz w lipcu ? SUPER ! Na pewno sie skrzykniemy no ja wiem ,ze dziwna jestem z tym moim TŻ i przywiazaniem do rodzicow.. kurcze ale on własnie do mnie dzwonił w tej chwili ze dopiero wraca do domu kolorowych snów ![]() Agusia, ja dopiero chce kupić mustele, taką przywracającą jedrność po porodzie, bo czytałam super opinie ale osobiscie poki co nie testowałam. Lepiej nie pisze co na grillu bedzie Za to ja polizałam sobie białego michałka Paulisia, buziaki i do juterka Ja też juz sie zegnam, buzka ![]() ![]() ![]()
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
migotka Przepis jest ze starej peerelowskiej książki kucharskiej mojej mamy To jedna z dwóch rzeczy, które potrafi zrobić mój tata Ja też nie planuję Tantuum rosa najwyżej tż mi dowiezie, jakby coś
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biore to http://allegro.pl/mustela-zel-poporo...522359074.html to http://allegro.pl/mustela-krem-na-ro...513527201.html a ja ide ukroic arbuza
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
To i ja zmykam, TZ zaraz wróci, idę robić mu kolacje. Dobranoc
|
|
#4026 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za odpowiedzi
A wiec majtasy wezme wieksze, a ze smoczkiem i nakladakami chyba sie wsztrzymam, z resztą i tak nie wiem czy bede karmic. Dzis mam dzien zdrowego odzywiania, na obiadek duuuza porcja frytasow, a wracajac ze SR wstapilismy po pizze na kolacje. Normalnie tż chce mnie utuczyc!! |
|
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc mamusie i brzusie
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie pójdę przecież głodna spać Dobrej, przespanej nocy Wszystkim życzę
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
mnie znowu wkurza lewa noga
do tego nie chce m isie w ogole spac boze ja nie wiem co mam robic juz... |
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten piękny poranek
![]() Spałam w nocy jak zabita!! Na siku nie wstałam i rano ledwo doszłam do wc Zjadłam sobie już sniadanko, kawe wypiłam, pójde włącze pranie i wyniose wszystkie pościele na balkon Jeszcze musze przeleciec allegro za materacem.
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Ja już po śniadanku - ręce dalej w nocy spac nie dają, bolą, cierpną, nadgarstki bola jakby były połamane, nie jestem w stanie nic rano zrobić potem to na siłe je rozruszam, ale cały czas się męcze. Ych.Kupiłam łóżeczko w końcu na allegro Aliczka88 - materac tez kupiłam, o taki: http://allegro.pl/materac-trzywarstw...529682649.html ale wypowiedzieć się nie mogę, bo dopiero dziś rano kupiłam. Aliczka - co za gin!!! Eweska brzucholek miodzio po prostu. Powiedz - wybrałaś pediatre? zapiszesz się do szpitala tam? bo ja nie wiem gdzie znaleść jakiegos dobrego i dostępnego 24h. agnieszko_pe - wynocha z dołka!!!!! .agus - nie pomogę w wyborze mustelli, dlatego się nie odzywałam, bo nie mam rozstępów, ale jestem fanką mustelli .anula - za komplementy i koniecznie się musimy skrzyknąć.A propos: CO ZE SPOTKANIEM W FASHION HOUSE?! TEN WEEKEND? coś nam się spotkać nie udaje, a ja jeśli nie ten weekend to już przed urodzeniem małego to nie dam rady. daisy - ja rozumiem przywiązanie do rodziców - wiele przeszliśmy, jesteśmy razem i nie wyobrażam sobie inaczej. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-31 o 08:12 |
|
|
|
#4032 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Co do pediatry to do szpitala nie da się zapisać, musisz zapisać dzieciątko normalnie w przychodni, ja będę zapisywać na wawelu do tej samej lekarki co mój synal jest zapisany, zawsze byłam z niej zadowolona nie narzekałam na nią, a co do opieki 24h to pozostaje tylko klimontów i centrum pediatrii, zawsze się tam z dzieciaczkiem jedzie, jak się coś dzieje poza godzinami pracy lekarzy pediatrów i bez skierowania zawsze cię przyjmą i zbadają dziecko, jak będzie taka konieczność to zostawiają w szpitalu jeśli nie to wypisują recepty i do domku. |
|
|
|
#4033 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek!
Dziś ma być cieplutko 19stopni we Wrocku ale podobno ma padać, j mam dziś imprezke z moimi dziewuchami, takie bejbiszałer mi robia ![]() Musze posprzątac mieszkanie, zrobic jakieś jedzonko i pojechac po mamę, ale najwazniejsze że energii mam dużo i super humorek. Ściskam was w pasie (choć wiem że to trudne), papaaa
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), też o przychodni na niwce.dziękuje. atiz - bry bry aż lepiej jak słonko za oknem, tylko mi przypomniałaś że musze jakiś obaid zrobićpoziomko - dostałam sprawdziałam dzisiaj "misie od Misi" . a ta na marginesie gonicie Szymusia z wagą .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-31 o 08:26 |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() ale naprodukowałyście wczoraj ![]() ja wieczorem zaliczyłam spacer i dorobiłam się dzięki niemu spuchniętych stóp wieczorem , a dzisiaj czuje że nadal bolą mnie nogi, tak więc plan na dziś - odpoczywam
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() U nas szaro, zaraz ma lac deszcz, ale mimo niewyspania(zgaga i siusiu ) jakos sie trzymam i nawet humor mam nienajgorszy Tak trzymac!Aliczka jaki piekny poranek co?!?!?! dawaj troche slonca i to juz! Matall ja w nocy pije mleko, laze po domu, tabletki biore, spie na 3 poduszkach prawie na siedzaco i nci nie pomaga, a zgaga tak mocno piecze z ebudzi mnie w nocy chyba bardziej niz siusiu... Daisyy bede w lipcu, najpozniej na przelomie lipca i sierpnia, chcemy wziac mala do PL pokazac swiatu Wiec bede duzo w >Krakowie u tesciow bo tam wiecej miejsca ale i w czewie my wlasciwie mozemy sie spotkac i tu i tam![]() w sumie jak TZ tyle pracuje to ci sie nie dziwie z etesknisz do rodzicow... ja w sumie mialam ciezkie kontakty z rodzicami jak bylam dzieckiem, teraz jest lepiej, ale nauczona jestem juz od tylu lat mieszkac osobno, moze dlatego tak mi nie teskno. Paulizia ty nam tak nie slodz, ty tez kochany dziubasek jestes, ja na komplementy nie umiem reagowac, czerwienie sie ![]() A jak pogoda u ciebie? tez tak pieknie jak w PL? tylko u mnie deszcz? moniqac to sie spotykamy w czewie z wozeczkami na letnim spacerku na Alejach!! bosko! juz sie doczekac nei moge ![]() wracam do pracy bo mam troche do zrobienia
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Fak
wlasnie zezarlo mi posta, nad ktorym pracowalam pol godziny Dzien dobry, jestem nieprzytomna, moje dziecko obudzilo sie przed 3, z placzu se rzygnelo a pozniej zaczelo sie bawic, ogladac bajki, ciagnac nas za wlosy, zapalac wszystkie lampki - jednym slowem super zabawa w srodku nocy... Nie spie od ok. 5 godzin i zaczynam to czuc a tu jeszcze dzien sie na dobre nie zaczal... |
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Wstałam skoro świt i zabrałam się za drożdżówkę - właśnie w piecyku kwitnie Wczoraj byli u nas znajomi i mamy zaproszenie na weselicho, ale w czerwcu więc nie pojedziemy trudno się mówi.
|
#4039 |
|
Moderatoreska
|
Hehehehe pokazują te gadające bliźniaki w DDTvN
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
eweska oglądasz ddtvn? to chyba z tego linka co ostatnio ktoś tu wrzucał (nie pamietam kto, przepraszam) - o pogawędkach bliźniaków
.
|
|
|
|
#4041 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dasiy go wrzucała http://www.smog.pl/wideo/43609/rozmo...sobie_pogadali |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuje nocki i pewnie przy małym nie za bardzo sie wyśpisz w ciągu dnia, chyba że sam się zmęczy tą nocką i Ci odpoadnie za chwile na drzemke. anula - wpawdzie nie znam czewy ale chętnie poznam . kiedy Ty kobieto w końcu pójdziesz na L4 co? wpadam w kompleksy że na 3 tyg przed cc jestem w domu.3 TYGODNIE??????????!!!! Czy Wy wiecie, że za 3 tygodnie mogę mieć cc?! ożesz .... moria (co z morią w ogóle?) i eweska też . o maskara.ciekawe jaką datę cc mi gin potwierdzi na wizycie 15.04. eweska - no własnie (nota bene : nie cierpie tych dwóch prowadzących Oliwka - bry - Ty juz masz 1/2 dnia pracy za sobą .
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Rozeznanie
|
o kurde nie widziałam tych bliźniaków CZAD !
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie niedługo padnę i pójdę spać... "podniecam się" póki co moim wypiekiem bo z ciastem drożdżowym mam złe doświadczenie i mam nadzieję, że ten placek pięknie wyrośnie
|
#4045 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuu, moze odespij jak olek pojdzie spac, bo tak dociagnac do wieczora bedzie problem Cytat:
klaski :ja obstawiam ze mi wyznaczy date od teraz za 5 tyg dowiem sie 14stego,czyli za 2 ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- a tak poza tym witam z rana. wcz dopadla mnie zgaga przed spaniem, na szczescie renni dziala od razu. Cytat:
nie musze mowic ile zjadlam?
|
|||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zgagi to też miałam przed snem przeboje ![]() w ddtvn to już nie ma o tych bliźniakach szkoda bo chciałam obejrzeć
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
zemszcze sie na mlodym i pojdziemy do miasta za jakies 2 godziny Pewnie padnie po drodze. Jak tak szalal, to zaczelam sie zastanawiac jak to bedzie i co to bedzie jak juz pojawi sie jego siostra Jedno drugie bedzie budzilo a ja sie chyba utopie ![]() No nic, ide sie doprowadzic do ladu i cos w domu zrobic skoro i tak nie spie. |
|
|
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
Dobry
![]() Własnie wróciłam z pobrania krwi...uhhh jak ja tego nie cierpie. Wczoraj byłam na usg i moja mała waży juz 2343g wszystkie wymiary ok tygodnia do przodu lezy nadal glowkowo płyn owodniowy w normie, łożysko I stopnia.A co do mniej przyjemnych rzeczy tak mnie wczoraj plecy bolały i pachwiny przez calutka noc tez przy kazdym ruchu sie budziłam i TZ mowi ze slyszał jak plakalam przez sen ze mnie boli... Dziewczyny wezcie mnie zdzielcie tylko tak pozadnie , miesiac do narodzin szkraba brak lozeczka i wozka trzeba tez trochę oszczedzic kaski a moj TZ tak mnie wczoraj zakręcił i dalam sie przekonac zeby kupił sobie PSP z grą fifa 11 za 650zł no bo to przeciez okazja a on juz od bardzo dawna marzył o konsoli
|
#4049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do tz coz.... moja ostatnia spina z tz byla o jego egoistyczny zakup bez konsultacji ze mna, a na nadmiar kasiurki ostatnio narzekac nie mozemy po remoncie mlody tez jeszcze nie ma full rzeczy, takze temat zapalny u mnie
|
||
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka rośnie jak na drożdżach a co to znaczy łożysko I stopnia? było o tym pisane tutaj, ale nie pamiętam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

To chyba najlepszy sposob na uzywanie Tatntum Rosa

a zgaga wraca z podwojna sila co godzinke, szczegolnie noca, dzisiaj nawet w pracy mnie trzymala. nic chyba juz nei poradzimy?!
najwyżej tż mi dowiezie, jakby coś 
02.08.2014

Na siku nie wstałam i rano ledwo doszłam do wc 

, a dzisiaj czuje że nadal bolą mnie nogi, tak więc plan na dziś - odpoczywam
"podniecam się" póki co moim wypiekiem bo z ciastem drożdżowym mam złe doświadczenie i mam nadzieję, że ten placek pięknie wyrośnie
klaski :
nie musze mowic ile zjadlam?
, miesiac do narodzin szkraba brak lozeczka i wozka trzeba tez trochę oszczedzic kaski a moj TZ tak mnie wczoraj zakręcił i dalam sie przekonac zeby kupił sobie PSP z grą fifa 11 za 650zł no bo to przeciez okazja a on juz od bardzo dawna marzył o konsoli