|
|
#2341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to jestem przypadkiem, który naczytał się o typach urody, ale nie potrafię się wciąż do żadnego przypasowac, jedynie wykluczyłam kilka. moja cera i włosy wydają mi się raz ciepłe, raz zimne.... dobieram więc kolory na wyczucie i to z tych które po porstu lubię. omg, tego sobie kompletnie nie wyobrazam, to znaczy siedzicie sobie na kawie czy gdzieś i one tak nagle: słuchaj Kasiu nie nos tych butów bo przecież takie kolory są nie na czasie. Zobacz, takie pudrowe jak ja mam to powinnas sobie kupic! ???
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem typowe lato, trzymam się swojej gamy kolorystycznej: wanilia, beż, pudrowy róż, brąz, szarość plus troch koloru: mięta, wrzos, cytryna czerń ponoć nie dla mnie, ale jak wiadomo jest na tyle uniwersalna że trudno się bez niej obejść ![]() Zresztą ostatnio korzystam głównie z tria beżu, czerni i pudrowego różu. Cytat:
Jedna mi kiedyś powiedziała, że ośmieszam się w swoich zamszowych czerwonych szpilkach bo teraz nosi się tylko nude
|
||
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(sama ostatnio założyłam rajstopy )Cytat:
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
można nie lubić karo albo innych blogerek (mnie fascynuje ewolucja alice point
), ale trzeba szanować to, że robią coś ciekawego. niby mieszkam w warszawie, a jakoś wysypu trendów i klonów zestawów z wybiegów nie widuję. wśród nastolatków jest wesoło i kolorowo, ale jakby wszyscy byli wycięci z jednego szablonu - jaskrawe najki, rurki, wielka neonowa torba, lustrzane okulary i czapki over-size. a na kampusie uw też można lecieć schematami - mroczne babeczki i ich tru faceci bez fantazji, dziewczynki z prawa wszystkie w cielistych płaszczach i kratce berberi na szyi ![]() mało jest ludzi odważnych, ciekawie ubranych. ja tam uwielbiam nietypowe zestawienia, szafiarki zaś, chociaż styl wielu niespecjalnie mi się podoba, uwielbiam za odwagę i zainteresowanie tematem. na moim sfeminizowanym wydziale już jest w miarę, ale ciągle obok stylowych dziewczyn są takie, które uważają że rogowe raybany to szczyt mody, a obok nich stoją dresiary w sportowych bucikach i czapeczce i obowiązkowej bluzie z kapturem. plus jeszcze kupuję różne brzydkie rzeczy, łączę je i wychodzi koszmar, ale jest ok, bo ja się modą nie interesuję ![]() często pojawia się tutaj ten argument i nigdy nie mogę go zrozumieć. nie trzeba śledzić Vouge'a co miesiąc, albo siedzieć na blogach, żeby ubierać się ładnie. a później dziwią się jedna z drugą, że nie przyjmują ich do pracy, a są ubrane ohydnie, garsonka z matury i oldskulowe pantofle
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#2347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mysle ze wiekszosc z kobiet nie zalozy tego, co im sie zwyczajnie nie podoba |
|
|
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I okazało się, że dobrze myślałam ![]() Cytat:
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-03-31 o 10:48 |
||
|
|
|
#2349 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś czytałam też dobrą radę dla dziewczyny, której z racji typu urody (lato) nie pasowały ostre kolory, a czuła się ograniczona gamą przygaszonych barw. Stylistki zaproponowały jej noszenie przygaszonych pasujących jej kolorów przy twarzy i uzupełnianie garderoby w odważniejsze barwy noszone z dala od niej czyli właśnie owe dodatki lub spódnica/spodnie Cytat:
|
||
|
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fakt - chciałam kupić na wyprzedaży karmelowy płaszcz, bo ładnie na mnie leżał, ale zrezygnowałam, bo nie chciałam być klonem 1/2 swojego wydziału... chociaż sam w sobie kolor mi się podoba, ale ja lubię takie rudo-beżowo-karmelowe tonacje.Może to też wynika z faktu, że ciężko było znaleźć inny kolor niż karmelowy (ewentualnie klasyczny czarny)? Szukałam ładnie skrojonego przejściowego płaszcza w ciemnej zieleni i nie widziałam... |
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
tak samo problem jest z fasonami spodni, w sklepach wiekszosc modeli to rurki :<
|
|
|
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to też przechodzenie ze skrajności w skrajność. Lubię proste nogawki i też ciężko mi je znaleźć. Co do płaszczy to fakt, że wszystkie są beżowe Mi też marzy cię ciemno zielony taki troszkę parkowaty
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam szczerze,że od dawna obserwuję blog Super Karo i trochę mnie zasmuca jej ewolucja.Kiedyś była naprawdę pomysłowa i oryginalna.Teraz to taka kalka wszystkiego co super-hiper-modne.
No i zauważyłam,że strasznie się oszpeca,właśnie kolory niedobrane do jej jasnego typu urody,eksponujące jej niektóre ,,mankamenty''.Niedawno- ciągle te koturno-kopyta.Jej chudziutki nóżki(nie żeby były brzydkie czy coś) wyglądały,jakby ktoś jej zamocował po 3 cegły na raz do każdej nogi i chciał wrzucić do Wisły. Zupełnie nie pasujące do b.szczupłej i delikatnej sylwetki.Zresztą,nie zamierzam obrażać Karo,bo uważam ją za sympatyczna osobę,w dodatku ma świetne ,,modelkowe'' warunki na prezentowanie super zestawów,no ale ciut się zapędziła w dziwna stronę,moim skromnym zdaniem.Ja już nie odnajduje inspiracji na jej blogu,niestety. To samo mogę napisać o Fashionelce,choć jej ubrania są bardziej kobiece,ale też za bardzo hot i brand new,jak dla mnie. No i te reklamy.....Lubię bloga Gabi1234,faktycznie ma swój styl,wie co lubi i to się chwali. ![]() Mam tak samo-nie założę czegoś co do mnie nie pasuje,tylko dlatego,że jest lansowane wszędzie i przez każdego. Gabi-można jakoś dostać wstęp na Twój blog?
|
|
|
|
#2354 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale bywa i tak, że niektórym automatycznie zaczyna się podobać to co akurat jest modne
|
|||
|
|
|
#2355 |
|
Rozeznanie
|
dubel
![]() kurde miałam jeden skasować dwa skasowałam ... ja tez sobie wypraszam! ![]() sama mam granatowy płaszcz, a na "camelowe klony" w seznosie jesień/zima nie mogłam patrzeć natomiast zgadzam się, że na wydziele prawa (Lipowa 4 pozdrawiam ) szczególnie widać epatowanie aktualnymi trenadmi (czekam kiedy pojawią się neony ) niekoniecznie dopasowanymi do urody.. ![]() Ah te torby Sabriny Pilewicz, " szale BARBERY", camelowe płaszczyki, RayBany, ubrania zdjęte z manekinów z Zary = tworzące "Drugie (niekoniecznie lepsze) Ja" takiej Modystki
Edytowane przez Rarrka90 Czas edycji: 2011-03-31 o 14:39 |
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie to samo miałam na myśli, świetna wypowiedź. Warunki dziewczyna ma niezłe, zna się na modzie, ale ostatnio, mam wrażenie, pogubiła się w tym wszystkim, bardziej słucha 'kreatur mody' niż samej siebie.Jeśli chodzi o kolory, to ja już swoje znalazłam - czerń, biel, chabrowy, czerwony i szary. Praktycznie wszystko mam w tych kolorach. Nie lubię brązu, błękitu, neonowej zieleni i właśnie pomarańczowego. Gabi1234, podłączam się do prośby .
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tak wiem, jakosc itp ale mi szkoda tyle na spodnie. No i jak mówiłam, nie podobał mi się żaden model. Jakoś prostych ciemnych jeansów jak na lekarstwo.
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Rozeznanie
|
ja oczywiście nie mam nic do sieciówek, Zary H&M itd, sama tam się ubieram, swoim postem chciałam podkreślić tylko to, że niektórzy zbyt dosłownie traktują trendy (co obderwuje w swoim najbliższym środowisku) i efekt jest nieco przerysowany po prostu
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię ich dżinsy, również ze względu na przystępne ceny
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
ja dzinsy kupuje zawsze w MANGO, naprawde są dobrej jakości
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie - kupienie prostych, granatowych, jednolitych jeansów graniczy z cudem. Niestety...
|
|
|
|
#2363 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama nie jestem w stanie nic tam znaleźć, ale z Lee mam jeden ulubiony model (Lynn - niski stan i prawie proste nogawki) i niedługo wybieram się po kolejne dżinsy o takim kroju. Co do ceny, to ja spodnie lepszej marki użytkuję prawie 4 lata i nadal wyglądają ok. Nawet noszone non-stop rozciągają się minimalnie i ciągle układają tak samo dobrze. Spodnie z sieciówek musiałam prać co drugi dzień, żeby nie spadały z dupy, więc ich żywot szybciej się skończył Choć nie ukrywam, że czasami uda się też kupić fajne spodnie trochę taniej niż 3-4 stówki Bardzo lubię spodnie z Camaieu, które kosztowały poniżej 100zł, no ale niestety bez paska nie dam rady ich nosić mimo, że w przymierzalni ledwo się w nie wbiłam.. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem latem, taki typowy polski szaro-myszowaty typ urody, mam trochę ubrań w kolorze fuksji i neonowego pomarańczu (wreszcie będę modna, heh) i wydaje mi się, że o wiele lepiej mi w nich niż dotychczas lansowanych słynnych camelach, beżach, karmelach, szarościach i innych zgaszonych pastelach, nad czym ubolewam, bo są bardzo ładne.
A co do tematu wątku, żeby nie offtopowac, drażnią mnie wszelakie nadruki, napisy na koszulkach i bluzach, zwłaszcza te infantylne, bezsensowne, pseudośmieszne, czy o zgrozo z błędami. Wiadomo, ważne, żeby ciuchy były schludne, wyprane, pachnące, a cała reszta zależy od gustu, ale ja czułabym się idiotycznie w koszulce z jakimś wybałuszającym oczy zwierzątkiem okraszonym napisem czcionką w stylu comic sansa "i see you" albo coś takiego, bleee
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że ja teraz szukałam spodni, najzwyklejszych rurek tylko z prostymi nogawkami i w kolorze średnim i nie znalazłam narazie takich. Wszystkie są albo jasne, albo ciemne. Najprostszych modeli nigdy nie można znaleźć.
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2367 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
ja trafilam super spodnie z New Yorkerze, nie najtansze bo za 150 zł ale super - nie rozciagaja sie, ciemne, granatowe, prosta nogawka, niski stan. super. I rozmiar nawet moj ;D
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

(sama ostatnio założyłam rajstopy
), ale trzeba szanować to, że robią coś ciekawego. niby mieszkam w warszawie, a jakoś wysypu trendów i klonów zestawów z wybiegów nie widuję. 

Zapraszam 

natomiast zgadzam się, że na wydziele prawa (Lipowa 4 pozdrawiam 
Dokładnie to samo miałam na myśli, świetna wypowiedź. Warunki dziewczyna ma niezłe, zna się na modzie, ale ostatnio, mam wrażenie, pogubiła się w tym wszystkim, bardziej słucha 'kreatur mody' niż samej siebie.