|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Cytat:
zobacz np. tutaj http://allegro.pl/wielka-paka-dla-ch...504830620.html masz normalnie zdjęcia wszystkie tylko tyle, że musisz znać płeć zanim kupisz takie paki wg mnie są fajne sama raz kupiłam
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. u nas do kupowania daleko, chociaz chciałabym wiedzieć, że wszystko już będzie w porządku i coś kupić... chociaż jedną rzecz... ale okropnie się boję... że będzie znowu... |
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Magia widać widać
![]() http://allegro.pl/odziez-zestawy-ubran-89531 tylko jednorazowo spora sumka. Ja wole kupować w lumpkach, albo 2-3 aukcje u tej samej osoby (takie po 3-4 zł za sztuke) ![]() Bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Magialena będzie dobrze
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamiętam w 16t3d poczułam pierwsze ruchy synusia
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza?
znalazłam na onecie Lista czynności zakazanych według przyszłych mam:
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-03-29 o 09:42 |
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj wyspałam. Mały obudził się tylko raz
Niestety ciągle mi stęka, ale chyba to trzeba po prostu przeczekać. Dobrze, że póki co kolek nie ma. A ja trochę podziębiona jestem. Powoli zabieramy się za wykańczanie domu, właśnie idę szukać grzejników i zastanawiam się nad płytkami do łazienki. Jeszcze tyle do zrobienia, a tak ciężko się zdecydować na coś...
|
|
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane moje!
Wczoraj zaczelismy 37 tydzien ![]() a dzis polozna powiedziala, ze calkiem mozliwe, ze juz sie nie zobaczymy za 2 tygodnie, bo Nino glowke ma juz w kanale calkiem mocno - choc oczywiscie moze sie jeszcze przekrecic, czego nie chcemy ![]() te 2 tygodnie niech on siedzi, bo podlogi w swoim pokoju nie ma od paru godzin i tak bedzie jeszcze pare dni a pozniej malowanie i ustawianie wszystkiego tez troche zajma, wiec bez takich numerow Maly ![]() Danika - gratuluje corci!! ![]() Tity - ale fajnie sie wyspac tak, cooo? ![]() Magialena - wszystko bedzie dobrze! To JUZ 16 tydzien ![]() Kreti, jak tam wasze zdrowka? Dochodzicie wszyscy do siebie? Ide cos zjesc, bo glodna jestem o dziwo Od ponad tygodnia nie mam na nic apetytu
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-03-29 o 14:29 |
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko
Jany, to Ty już lada moment z Ninem będziesz Nie mogę się doczekać jak nam obwieścisz dobrą nowinę
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję.
08.04. mam USG... |
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko, dzięki. Tak, u nas już w porządku. Mały dokazuje jak rzadko, a mnie ogarnęła - po tych dietach chyba - obsesja jedzenia i... gotowania
Nigdy specjalnie tego nie lubiłam, a teraz z pasją wyszukuję przepisy w necie i sporo już mam w kolejce do wypróbowania Nie wiem czy przez te diety, czy przez stres, czy tak po prostu - schudłam już do wagi wyjściowej i biodra wreszcie wróciły do normy - przedciążowe portki wchodzą bez problemu Zaraz przytulisz Nina
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakos tak dziwne to jeszcze dla mnie jest.bede mama ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Kciuki basz zapewnione Cytat:
A gotowac to super sprawa, fajnie, ze masz na to czas![]() No i za spodnieJakby co to Aldii was zawiadomi co tam ze mna
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę kciuki dziś o 16, wizytę mam u gina ..... już się boję, dziś ma jeszcze gin oglądać synkowi rozwój mózgu, i w ogóle musimy pewno pogadać o tym szpitalu co leżałam ..... ach stresuję się od rana
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko już niedługo, czekamy na wieści ze szpitala i zdjęcie Nina oczywiście bo w każdej chwili już możesz się rozpakować ![]() Oliwka .... a po Anessce Ty jesteś w kolejce na porodówkę Twoja księżniczka rozróżowi troszkę tą listę bo coś ostatnio same chłopy się rodzą
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
ja już wróciłam, wszystko jest dobrze, synuś rośnie i waży coś ok 630g .... widziałam go w 3d ... ale zdj nie dostałam a szkoda bo bym się pewnie teraz w nie wpatrywała .... już będę chyba spokojniejsza .... mówił że ten śluz jest ok, a na napięcia brzucha mam brać asmag i nospe doraźnie w razie "W"
tylko nie wiem co to za badanie mi zlecił Hbs... , poza tym nie do rozszyfrowania mam jeszcze glukozę 50g
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
słoneczko, dobrze że synek rośnie
HbS.. - to chyba coś z żółtaczką typu B, mi jeszcze nie zlecił tych badań ale gdzieś kiedyś o nich czytałam. A to z głukozą to musisz chyba wypić 50g glukozy i potem robią badania... tak mi sie wydaje
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Nic mi dziewczyny nie mowcie, ze lada moment, bo ja nie moge teraz Mamy taki Sajgon w domu, ze nawet lozeczko by sie nie zmiescilo nigdzie (nadal jest nie zlozone) ![]() Podloga nadal nie zrobiona, jutro beda ja konczyc a jeszcze malowanie pokoju, wstawienie wszystkich mebli - szafa, moje lozko -wstawienie i zlozenie lozeczka i komody Adriano, wyczyszczenie tego wszystkiego, ciuszki, kosmetyki i inne rzeczy - na szczescie tylko ulozyc no i tez uprasowac, gotowe mam tylko pare sztuk do szpitala ![]() Nasza sypialnia tez nie istnieje, bo tez podloge robia i tez bedzie malowanie, wiec syf, wszedzie syf A najciekawsze jest to, ze od wczoraj spie na podlodze, bo nie mamy innego miejsca ![]() Bogu dzieki, ze jutro juz ostatni dzien do pracy - dzis wygladalam jak zombi, po 2 godzinach przespanych ![]() Brzuch sie toczy przede mna a ja wloke sie tuz za nim
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anesska to gnaj TZ niech porządki robi Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-03-30 o 21:44 |
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko przed aneską jest jasiulek jeszcze...no, ale nie daje znaku nic a nic tutaj
po anesce faktycznie ja z moją "różową" Zuzią... ale to w sumie jest cały miesiąc....Gratki za wizytę szkoda, że fotek nie masz...a dużo płaciłaś za 3d? anessko to niech Adriano posiedzi jeszcze troszkę... ja to w ogóle łóżeczka nie mam jeszczeMamy z Tż zaproszenie na weselicho 130km od Łodzi tak chciałabym jechać...to kumpel Tżta z LO , w sumie pisałam z nim na gg kiedyś i 2 razy widziałam nie pojedziemy bo 11 czerwca jest
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka ja płacę jak za normalną wizytę 120 zł, i za każdym razem przełancza na 3d żebym sobie popatrzyła i szkoda że nie dał zdjęcia a wiem że daje zdj 3d bez dodatkowych opłat, następnym razem poproszę bo nie będę miała na co patrzeć przed cały miesiąc
![]() ... wiem że jest Jasiulek ale ona w ogóle nie zagląda do nas ..... więc tak w kolejności jak się udzielamy patrzę na listę .... a co do wesela to też mam w czerwcu i będę wtedy w 34tc ... i mi sie nie chce bardzo jechać a weselicho jest też 130 km ode mnie
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko no tak tylko ja do 11 czerwca to już urodzę
mam i tak na 25 maja termin więc nawet te dwa tygodnie w tą czy w tą to z brzuchem już nie będę tylko małą królewnę będę miała przy sobie a wiadomo, że z tak malutkim dzieckiem to nie pojadę nawet jak bardzo bym chciała żeby "świat' zwiedzała![]() ![]() Takie okazje nie zdarzają się często (u nas), ale z drugiej strony poród też często się nie zdarza no nic trudno się mówi
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po długiej nieobecności i z przeprosinami za brak aktywności...
Niestety wzięłam zbyt dużo na siebie i teraz to odchorowuję-dosłownie i w przenośni. Dopiero co wyleczyłam poważne zapalenie ucha i dopadło mnie podłe przeziębienie, a kolejny projekt zaczynam dziś i chcę jakimś cudem zdążyć do porodu Na dowód zdjęcie Cały czas podczytywałam Was w miarę na bieżąco i byłam myślami z wszystkimi wątkowymi chorowitkami-zarówno mamusiami jak i dzieciaczkami. Cieszę się, że już paskudne choróbska za Wami Słoneczko, HBs to badanie w kierunku żółtaczki, robione rutynowo ![]() Mam nadzieję, że wybaczycie nieobecność Pozdrawiam Was wszystkie i buziaki dla maluszków
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki
achhh co za dzień rano byłam po swojego bo do mechanika auto odwoził potem zakupy, śniadanie teraz czas na poczytanie co u Was o 13 odwieść tż do pracy potem mamę do fryzjera potem na SR i znowu po mamę na wieczór mamy filmek zaplanowany![]() Anessko mały będzie grzeczny i poczeka jak skończycie remont
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek pisz z nami, nie opuszczaj znów na długi czas, .... czekamy na wieści jak Filipek przyjdzie na świat ..... a brzuszek masz faktycznie duży, jeszcze Ty drobna jesteś to chyba bardziej się rzuca w oczy ... no ale trzymam kciuki żebyś zdążyła ze wszytkim przed porodem
aha zapomniałam napisać żę mam 6,5 kg na + ... więc tragedii jakiejś nie ma ale 3 kg przez miesiąc też mnie nie pociesza ![]() Oliwka ja właśnie nie wiem jak się wykręcić z tego wesela, chodź mam ochotę jechać no ale spadochronu na siebie nie mam zamiaru kupować a tym bardziej jakby mnie TZ wkurzył to rodzić w Krośnie
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

zobacz np. tutaj 

Nigdy specjalnie tego nie lubiłam, a teraz z pasją wyszukuję przepisy w necie i sporo już mam w kolejce do wypróbowania

, poza tym nie do rozszyfrowania mam jeszcze glukozę 50g