TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 09:01   #4141
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Ja mam plac zabaw pod oknem - nie mogę się doczekać, aż puszczę go samego, usiądę sobie na ławce i zerkając będę się opalać - teraz latam z nim za łapkę po piasku, bo przecież na 4 nie będzie ganiał.

Jakbym miała możliwość, zrobiłabym sobie w ogródku plac zabaw, a dość często też bym chodziła z małym do dzieci, żeby się uspołeczniał i żeby nie było monotonnie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:08   #4142
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

bylam zatrudniona ale juz nie jestem i bedzie mi sie nalezala kuroniowka.

No my tez nie bedziemy kupowac placu.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

teraz tu gdzie mieszkamy tez mamyu plac po jednej stronie bloku i po drugiej, a ulicxe dalej ogrodzony, w okolicach mamy jest jeden taki wiekszy drewniany i tam bedziemy chodzic pewnie najczesciej.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

nie chodzilo mi o to zeby zmknac dziecko na podworku i nikogo nie wpuszczac, wszystko zalezy od tego gdzie kto mieszka, nie mniej jednak nie ma wtedy takiej rywalizacji, nie uczy sie tego majac wszystko swoje , a to tez jest potrzebne.
Starsze dziecko jak sie wkurzy na kumpla u siebie na podworku to mu powie zeby poszedl do domu albo ze nie chce sie juz z nim bawic i tyle i zostaje u siebie bo ma swoje.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:08   #4143
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

ta pisakowica mi się podoba:
http://www.tchibo.pl/Piaskownica-z-d...200023431.html

Libra teraz w Tchibo to oferta dla Ciebie jest i nasionka i narzędzia. Aż sama z chęcią zostałabym ogrodnikiem
fajna ale droga i wg mnie za mała
widziałam ta ofertę ogrodową , fajne rzeczy tylko mam własnie ulotkę z brico i niektóre rzeczy takie same i o połowę tańsze
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
anakazar ja tez chcialam kupic mlodej plac zabaw, u rodzicow miejsca kupeee ma ale tz stwierdzil ze nie bo wyrosnie samolub i lepiej zeby do dzieci chodzila sie bawic na plac zabaw...cos w tym jest
przeciez można mieć swój plac zabaw u siebie w ogrodzie i chodzić do dzieci na wspólny albo zapraszać dzieci do siebie.A zabawki jej kupujecie to nie to samo?

My piaskownicy nie kupilismy , została sterta piachu po remoncie i na razie słuzy jako piaskownica, ma pełno traktorów ,wywrotek ,wiaderek i łopatek w tym piachu i myślicie że się bawi? zabrał moją łopatke do kopania kwiatów taką metalową i ciągle ją nosi , starą szufelkę od wegla no i musiałam mu dać jeden garnek z pokrywką i to najlepsza zabawka jest.
W tym roku to raczej nie ale w przyszłym na pewno będą huśtawka , jakaś zjeżdżalnia i później domek na drzewie albo tz sam zrobi albo kupimy

Tylkooliwka , mi się rusek najlepiej podoba

Machaj ja mam do 25 ale nie sądzę że do tylu kilo on się tam będzie mieścił więc i tak czeka jeszcze jedna wymiana fotelika
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:10   #4144
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
bylam zatrudniona ale juz nie jestem i bedzie mi sie nalezala kuroniowka.
No to jak byłaś zatrudniona przy wykazywanym minimalnych dochodzie, to spokojnie nie tracąc praw do kuroniówki możesz jeszcze prawie 6 mc pracować i po tym czasie iść na kuronia, aż dziw że księgowa o tym nie wiepowinna tobie to powiedzieć.

Ja dzisiaj idę na ploty do koleżanki, nie widziałyśmy sie 2 mc, licze na to że nie bedzie tematu dzieci, bo w tym to ja jestem 24 h

A u mnie na osiedlu jest plac zabaw z podłożem z gumowych płytek taki dla całkiem małych dzieci jeszcze raczkujących, ale jeszcze na nim nie byłam, bo nie było ku temu pogody i czasu, no i zawsze fajniej jak pójdę do dziadków i oni za młodym biegają a ja rozkoszuje się chwilą spokoju

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:12   #4145
CAROLAJKA
Raczkowanie

my też mamy plac zabaw pod domem mimo że do tego publicznego wystarczy przejść przez ulice zawsze to wygodniej choc u nas dom nie ogrodzony ale tu moge wyjść sobie w gaciach i siedzieć na leżaku a mała będzie się bawiła Ala też tak miała i jakoś na samoluba nie wyrosła za to wiele dzieci do nas na ogród przychodziło się bawić a my z mamami kawusie w domku piłyśmy
Darusia ta kobieta zawsze mogła Ci dać inny rodzaj umowy np. o dzieło wtedy zarobiłabyś więcej bo ona nie płaci dużych podatków i możesz pobierać kuroniówkę mój brat tak robi w chwili obecnej jest zatrudniony na taką umowe i z kuroniówki pobiera kase bo nie przekracza dochodu który jest dozwolony oczywiście inaczej jest w rzeczywistości ale u nich liczy się papierek
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:13   #4146
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ana daj link do tej piaskownicy co maszod teściowej kupuję dla Erwina, a czas leci, mam już jakąś wybraną, to też patrzałam na wymiar żeby była głęboka i duża, no i też dzielona że można na dzień basen zrobić a w nocy zakryć.
Takiej całkiem dużej wogle nie planuję, bo Eryk już olewa piaskownice, woli duży basen, i pół dnia w nim płyna w pontonie, a Erwinowi narazie taki brodzik to starczy

Stary 2011-03-31, 09:16   #4147
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
IzaZula - ale ten daszek sie opuszcza i wtedy chroni przed zwierzakami.

.
To rozumiem

Cytat:
anakazar ja tez chcialam kupic mlodej plac zabaw, u rodzicow miejsca kupeee ma ale tz stwierdzil ze nie bo wyrosnie samolub i lepiej zeby do dzieci chodzila sie bawic na plac zabaw...cos w tym jest
Ja nie bardzo widzę związek w tym wieku.
Poza tym gdybym miała dom z ogródkiem to taka piaskownica byłaby obowiązkowa. Przyznam że sama chciałam kupić taką plastikową na balkon. Niestety będą nam ocieplali latem budynek wiec się nie da. Wielką pisakownicę też mamy niedaleko ale nie będę siedziała z dzieckim latem w pełnym słońcu.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
kuroniówka jest liczona tak że w ciągu 18 miesięcy poprzedzających rejestracje, musisz mieć 12 przepracowanych, gdzie wynagrodzenie wynosi minimum minimalne wynagrodzenie.
To ja teraz już nic nie rozumiem to ty pracujesz czy nie pracujesz
Nie wiem czy pół etatu się liczy, czy przypadkiem nie musi to być zatrudnienie na pełny etat.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 09:17   #4148
libra777
Zakorzenienie

U nas na wsi też jest plac zabaw ale nigdy nie ma tam żadnych dzieci ,są domki ,hustawki, zjeżdżalnie taki drewniany i zawsze pusto
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:19   #4149
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Nie wiem czy pół etatu się liczy, czy przypadkiem nie musi to być zatrudnienie na pełny etat.
To już nie ważne czy pół etatu czy cały ale musi być minimalna krajowa, więc tutaj ten warunek by nie był spełniony, ale jak tam miała 12 mc przepracowanych ze spełnieniem warunków na kuronia, to spokojnie jeszcze 6 może pracować nie spełniając tych warnków żeby kuronia otrzymać, bo w momencie rejestracji w UP musi mieć w ciągu 18 miesięcy przepracowane 12 miesięcy z minimalną krajową

Stary 2011-03-31, 09:19   #4150
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
tak to chodzi o proszek do pieczenia ( środek spulchniający)
ja za danio głowy nie daję nigdy nie robiłam z danio wg. mnie trochę za wodniste ,możesz zmniejszyć o 1/3 cukru i spróbować masę jeśli będzie za mało słodka to dosypiesz
zrobiłam ten poduszkowiec i wyszedł syf (czemu mnie to nie dziwi...)
Najpierw nie chciały mi się ubić białka (za wcześnie cukier dałam), a potem toto nie urosło i zostało na poziomie 2 cm....zjeść się zje, ale zeby to dobre było to za dużo powiedziane...no i oczywiście o kratce mowy nie ma-wszystko spłynęło na dół i jest jak przekładany budyniem
Albo coś nie tak z tym moim piekarnikiem (mam elektryczny) może powinnam w wyższej temp.piec albo z termoobiegiem????albo ja się jednak do pieczenia nie nadaję (tylko do jedzenia )

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
wstawię Wam kilka fotosek
to z kiełbasą jest the best

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kubuś ma 84 cm z cycnikiem trafiłam od razu, nie musiałam wymieniać muszę jeszcze inne jakieś sobie tam zakupić
Ależ tu cicho było wczoraj jakże miło, że nie miałam tyle do nadrabiania wrrrr mały się budzi - lecę
to faktycznie długi chłop. Fajnie że ci cyckonosz podpasował
No fakt na randki się nie nada, ale trzyma przynajmniej

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:30   #4151
anakazar
Zakorzenienie

]

Cytat:
ana daj link do tej piaskownicy co maszod teściowej kupuję dla Erwina, a czas leci, mam już jakąś wybraną, to też patrzałam na wymiar żeby była głęboka i duża, no i też dzielona że można na dzień basen zrobić a w nocy zakryć.
Takiej całkiem dużej wogle nie planuję, bo Eryk już olewa piaskownice, woli duży basen, i pół dnia w nim płyna w pontonie, a Erwinowi narazie taki brodzik to starczy
Madzia ja najpierw kupiłam tą http://allegro.pl/smoby-piaskownica-...522645764.html a potem połakomiłam się na cenę i dokupiłam tą do mamy(bo piaskowicy krytej nie ma)ja swoją trafiłam za 45zł z przesyłką 65zł http://allegro.pl/smoby-piaskownica-...533117933.html

i różnica między nimi jest tylko taka,że ta zielona jest z grubszego materiału zrobiona.I zamykanie ta tańsza ma na sznurek-co w niczym nie przeszkadza.
Gdybym miała wziąć jedną to brałabym tą tańszą.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
U nas na wsi też jest plac zabaw ale nigdy nie ma tam żadnych dzieci ,są domki ,hustawki, zjeżdżalnie taki drewniany i zawsze pusto
U nas w okolicznych wsiach w prawie każdej jest plac zabaw,tylko u nas nie maU nas chyba gdybym ja została sołtysem to ruszyłabym coś w sprawie dla dzieci.Obecny ma wszystko w tyłku.Dzieci nie mają drogi do szkoły,nie ma dojazdów.Nic kompletnie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 09:35   #4152
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Darusia ta kobieta zawsze mogła Ci dać inny rodzaj umowy np. o dzieło wtedy zarobiłabyś więcej bo ona nie płaci dużych podatków i możesz pobierać kuroniówkę mój brat tak robi w chwili obecnej jest zatrudniony na taką umowe i z kuroniówki pobiera kase bo nie przekracza dochodu który jest dozwolony oczywiście inaczej jest w rzeczywistości ale u nich liczy się papierek
Nie wiem jak to się dzieje że w każdm UP prawo jest inaczej interpretowane. Każda umowa i każdy dochód powoduje zawieszenie zasiłku dla bezrobotnych. Jeżeli pracujesz na jakąkolwiek umowę z automatu przestajesz być bezrobotny. Nawet pobieranie stypendium np na kursie kwaliikuje Cie do wyrejestrowania. Wiem bo uczestniczyłam w kursie i musiałam rezygnować ze stypendium.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
To już nie ważne czy pół etatu czy cały ale musi być minimalna krajowa, więc tutaj ten warunek by nie był spełniony, ale jak tam miała 12 mc przepracowanych ze spełnieniem warunków na kuronia, to spokojnie jeszcze 6 może pracować nie spełniając tych warnków żeby kuronia otrzymać, bo w momencie rejestracji w UP musi mieć w ciągu 18 miesięcy przepracowane 12 miesięcy z minimalną krajową
No tak. Zgadza się

Idziemy na spacer bo jest super pogoda
Stary 2011-03-31, 09:36   #4153
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny a wasze chodzące dzieci nadal szorują kolanami?bo moja mimo,że już na dwóch od dawna to kolana dalej ma czarne.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-03-31, 09:39   #4154
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wasze chodzące dzieci nadal szorują kolanami?bo moja mimo,że już na dwóch od dawna to kolana dalej ma czarne.
no pewnie , moja już 2 miechy prawie chodzi o kolanka dalej czarne-w domu zakładam jej więc raczej ciemne portki

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:45   #4155
mloda1989
Zakorzenienie

jakbym miala mozliwosci to tez bym chciala wlasny plac zabaw...i wlace nie uwazam ze spowodowaloby to ze dziecko bedzie samolubem... zawsze mozna zaprosic inne dzieciaki... a nikt niechciany nie bedzie sie na nie gapil itp.... poki co planujemy w lato jakis maly basen na balkon ale nie wiem jak to sie sprawdzi.... w pododzie na palkonie jest dziura i rzugacz ktoredy wylatuje woda w balkonu bo barierke mamy betonowa... i jak myje podloge to po protu wylewam wiadro wodu ma balkon i szoruje...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:46   #4156
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
no pewnie , moja już 2 miechy prawie chodzi o kolanka dalej czarne-w domu zakładam jej więc raczej ciemne portki
No to dobrze.Bo moja to dalej wygląda tak jakby tylko na kolanach jezdziła.Myślałam już,że ją wyjątkowo bardzo brud lubi

Nie wiem dlaczego sobie marzyłam,że już stanie na 2 nogi to się skończą poprzecierane na kolanach leginsy

Stary 2011-03-31, 09:59   #4157
Darusiaaaa
Zakorzenienie

carolajka jesli jestem zatrudniona jako osoba bezrobotna i pobieram zasilek to ani umowa zlecenie ani zadna inna nie moze byc podjeta bo wtedy zasilek od razu sie traci.
Tak jest bynajmniej u nas, czyli np. nawet jhak jest wykladanie towarow gdzies w sklepie na umowe zlecenie to ja bym juz pojsc nie mogla chcac dalej pobierac zasilek.
Madzia to nie wiem czemu ta ksiegowa powiedziala ze pol etatu jednak sie nie wlicza,. moze znowu u nas w UP jakies glupowate cos wlazło, no w Zdunskiej Woli 10 km od Sieradza juz sa inne prawa nawet stazowe niz w naszym ( dziwne?)
A.Camus
Stary 2011-03-31, 10:02   #4158
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
zrobiłam ten poduszkowiec i wyszedł syf (czemu mnie to nie dziwi...)
Najpierw nie chciały mi się ubić białka (za wcześnie cukier dałam), a potem toto nie urosło i zostało na poziomie 2 cm....zjeść się zje, ale zeby to dobre było to za dużo powiedziane...no i oczywiście o kratce mowy nie ma-wszystko spłynęło na dół i jest jak przekładany budyniem
Albo coś nie tak z tym moim piekarnikiem (mam elektryczny) może powinnam w wyższej temp.piec albo z termoobiegiem????albo ja się jednak do pieczenia nie nadaję (tylko do jedzenia )
Siostro moja. Ja to ciebie doskonale rozumiem z tym pieczeniem. Mi też jakoś tak nie wychodzi. I też wolę konsumować niż piec.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
jakbym miala mozliwosci to tez bym chciala wlasny plac zabaw...i wlace nie uwazam ze spowodowaloby to ze dziecko bedzie samolubem... zawsze mozna zaprosic inne dzieciaki... a nikt niechciany nie bedzie sie na nie gapil itp.... poki co planujemy w lato jakis maly basen na balkon ale nie wiem jak to sie sprawdzi.... w pododzie na palkonie jest dziura i rzugacz ktoredy wylatuje woda w balkonu bo barierke mamy betonowa... i jak myje podloge to po protu wylewam wiadro wodu ma balkon i szoruje...
Tak w Twoim przypadku to naprawdę ten ogólny plac zabaw jest problemem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:05   #4159
mloda1989
Zakorzenienie

wczorajsze zdj ze spacerkow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 285a.jpg (214,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 297a.jpg (220,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg las_2_am.jpg (113,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_0262aam.jpg (118,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_0276aa.jpg (57,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_0297aam.jpg (54,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_0316aa.jpg (59,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_0324aam.jpg (100,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STX_0333aa.jpg (50,8 KB, 55 załadowań)
Stary 2011-03-31, 10:10   #4160
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mloda juz ci strzelilam komenta ze fot nr 3 jest dla mnie po prostu !!! wypasiona!
A.Camus
Stary 2011-03-31, 10:11   #4161
mloda1989
Zakorzenienie

heheh rzeczywiscie to zdjecie fajnie wyszlo ale troche sie nagrzebalam przy nim dziekujemy
Stary 2011-03-31, 10:31   #4162
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja jak dzisiaj ogladalam to normalnie "zmierzch" tylko belli mu brakuje;D

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

lece sprzatac ogarnac sie i na spacerek .
A.Camus
Stary 2011-03-31, 10:49   #4163
anakazar
Zakorzenienie

Mój maluch też już kima na dworzu.

Mloda śliczna jesteś.Dawidek też śliczny.Super obrabiasz zdjęcia.

Fajny domek dla starszych dziewczynek,ja lubiłam się bardzo bawić takimi.

http://allegro.pl/simba-domek-siedmi...500381930.html

aż mi się dzieciństwo przypomniało

klocki jakie fajne

http://allegro.pl/eichhorn-kolorowe-...533599412.html

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-03-31 o 10:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 10:49   #4164
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

witam!!!

ja od 7 na nogach... malujemy sparztamy na roczek Michasi!!
jutro i spbota gotowanie i zakupy!!

Mam prosbe.. mam tortownice 30 cm.. wiec .... potrzebuje przepis na fajny sprawdzony tort!!...
megi jaki ty robiłas mówiłas że był dobry??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:59   #4165
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
witam!!!

ja od 7 na nogach... malujemy sparztamy na roczek Michasi!!
jutro i spbota gotowanie i zakupy!!

Mam prosbe.. mam tortownice 30 cm.. wiec .... potrzebuje przepis na fajny sprawdzony tort!!...
megi jaki ty robiłas mówiłas że był dobry??
No dobry - ja robiłam ten: http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/T...rest-Cake.html
Ale ostatnio mąż robił ten:
http://mojewypieki.blox.pl/2010/08/Devil.html

Mnie ten drugi bardziej smakował, ale ja zawsze bardziej lubię, jak to nie ja piekę Tylko to wszystko na małe tortownice - byś musiała dać około połowę więcej składników.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Młoda - no super Ci wyszła ta fotka - jak z "Władcy pierścieni"
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:08   #4166
P0P70
Zakorzenienie

Młoda - super te zdjęcia. Widać że mama profesjonalistka .
A pomijając techniką to modele też niczego sobie.
Za każdym razem jak na Ciebie patrzę to nie mogę jakoś uwierzyć że nie potrafisz tupnąć nogą i przyłożyć komu trzeba

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

A co powiecie na taką zabawkę
http://allegro.pl/czyscimy-magazyny-...516327546.html

Swiatła mu się świecą. I nawet ma możliwość podłaczeni MP3.
Rodzic może całkowicie sterowac jazdą.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:42   #4167
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My teraz codziennie zaliczamy piaskownicę - Igor dalej reaguje jak poparzony na wózek. Teraz mąż wyjeżdża na weekend, a ja bez wózka nawet do sklepu nie mam jak pójść, bo jak z małym - na rękach?
Bosz... on mnie wykończy w tym temacie.

Wczoraj zaliczył jedzenie piasku Moje dziecko. Dostał też pierwszy raz w twarz od kobiety - jego wzrostu, ale starsza - perwersyjne
Zosia też wczoraj się najdła piasku, nawet się nie skrzywiła jak jadła;/

Cytat:
]

Madzia ja najpierw kupiłam tą http://allegro.pl/smoby-piaskownica-...522645764.html a potem połakomiłam się na cenę i dokupiłam tą do mamy(bo piaskowicy krytej nie ma)ja swoją trafiłam za 45zł z przesyłką 65zł http://allegro.pl/smoby-piaskownica-...533117933.html

i różnica między nimi jest tylko taka,że ta zielona jest z grubszego materiału zrobiona.I zamykanie ta tańsza ma na sznurek-co w niczym nie przeszkadza.
Gdybym miała wziąć jedną to brałabym tą tańszą.

U nas w okolicznych wsiach w prawie każdej jest plac zabaw,tylko u nas nie maU nas chyba gdybym ja została sołtysem to ruszyłabym coś w sprawie dla dzieci.Obecny ma wszystko w tyłku.Dzieci nie mają drogi do szkoły,nie ma dojazdów.Nic kompletnie.
A tam gdzie my się budujemy są super place zabaw, korty tenisowe, boiska. No ale gmina ma kase i wszystko super, na niczym nie oszczędzają. Tak samo dzieci jeżdza na kolonie czy obozy za 100 zł, na dwa tygdonie, a licealisci i studenci za granice i też płacą 100 zł. I to do takich super ośrodków czy hoteli. My właśnie z tamtąd dostaliśmy becikowa ponad 4 tysiaki.

Cytat:
A co powiecie na taką zabawkę
http://allegro.pl/czyscimy-magazyny-...516327546.html

Swiatła mu się świecą. I nawet ma możliwość podłaczeni MP3.
Rodzic może całkowicie sterowac jazdą.
fajny samochód, my małej też chcemy taki kupić

Plac zabaw też jej zrobimy, ale w przyszłym roku. Na razie nie ma miejsca bo tata buduje garaże i dużo rupieci na podówrku.

My byliśmy na szczepieniu dzisiaj, Zosia strasznie płakała. Jak mierzyli dzieci u was? na stojąco? U nas taka miarka na scianie i tak postwili małą. Ma 74 cm i 9400 waży. A w siperniu miała 70 cm tylko wtedy własnie inaczej mierzyli, a przecież dużo urosła.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 13:02   #4168
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
]

fajnie wyglądaja

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
mój ma czyste, ale on przy samym raczkowaniu, to w sumie też miał czyste, Eryk mi podłogi zamiata i myje to mam chyba czystsze niż ławeNajgorzej się brudzi jak idziemy do babć bo tam wszędzie dywany i one strasznie kolana brudzą.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Koleżanka na balkonie miała dla synka basenik mały i nawet piaskownice(ala kuweta) Mieszkają na 9 piętrze i ona boi się windy, więc żeby nie chodzić za często to mają plac zabaw na balkonie

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Madzia to nie wiem czemu ta ksiegowa powiedziala ze pol etatu jednak sie nie wlicza,. moze znowu u nas w UP jakies glupowate cos wlazło, no w Zdunskiej Woli 10 km od Sieradza juz sa inne prawa nawet stazowe niz w naszym ( dziwne?)
Wliczać się nie wlicza, ale właśnie w ciągu 18 mc żeby dostać zasiłek musisz mieć równe 12 mc przepracowanych na min krajowej żeby otrzymać zasiłek, że jak znajdziesz coś na pół Etatu lub np umowe zlecenie lub o dzieło to żeby nie więcej niż 6 mc od ustania tego zatrudnienia na min krajową

Stary 2011-03-31, 13:11   #4169
sara 85
Zakorzenienie

Anakazar jaki plac zabaw chcecie zrobić Nince?

Znajomych córka dostała na roczek ten domek od chrzestnego, jest super. Ola z Zosią uwielbiają się w nim bawić.
Ola ma go w pokoju, ale ma bardzo duży pokój.
http://allegro.pl/smoby-domek-kubus-...525373435.html

tylko cena;/

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

a ja robie karpatke, taka miałam ochote

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-03-31 o 13:09
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:12   #4170
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
wczorajsze zdj ze spacerkow
oglądałam dzisiaj chyba z pół godzinki fotki twoje na nk, i jeszcze nie wszystkie, super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości