Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 09:19   #4051
TheXanthippe
Raczkowanie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Oliwka rośnie jak na drożdżach
a co to znaczy łożysko I stopnia?
było o tym pisane tutaj, ale nie pamiętam
Znalazłam cos takiego :

Łożysko w miarę upływu czasu ciąży zmienia swą budowę, dojrzewa czy też, jak mówią niektórzy, starzeje się. Zmiany te polegają na odkładaniu się w tkance łożyska złogów włóknika i wapnia. Jest to widoczne w badaniu USG, w którym określa się stopień dojrzałości łożyska na I, II lub III, zależnie od jego wyglądu. To oczywiście bardzo niedokładny sposób oceny łożyska, jednak duża ilość złogów może pogarszać jego funkcję. Dokładniejszą ocenę funkcji, czyli wydolności łożyska, umożliwia badanie przepływów krwi w tętnicach pępowinowych. Ważna jest również ilość płynu owodniowego. Jeśli przepływy i ilość płynu owodniowego są prawidłowe, sam wygląd łożyska nie stanowi problemu i nie powinien być przyczyną wcześniejszego skierowania do szpitala. Warto jednak powtarzać co tydzień badanie USG z przepływami.
Stary 2011-03-31, 09:28   #4052
Kiara76
Raczkowanie

Hej, hej z rana!

Daisy dzięki wielki ze info o cukrze, faktycznie po płatkach z mlekiem cukier mi skoczył do 140, więc niestety, ale z bólem odstawiłam ten zestawik na rzecz chleba razowego, chudych wędlin, serów, owoców i warzyw. Odstawiłam słodycze, budyniek niestety też ale tych kilka tygodni da się wytrzymać. Od dłuższego czasu od tej modyfikacji cukier miałam max 118, ale ja mam zalecane mierzyć po zakonczeniu posiłku, nie od jego rozpoczecia

Potrzebuję Waszej pomocy. Odebrałam wczoraj wyniki krwi i moczu i szok, hemoglobina 10, a w moczu białko 0,3g/l
Z hemoglobiną poradzę sobie farmakologicznie jak widzę, ale te białko
Naczytałam się w necie, że jest to dolna granica w ciąży, ale jednak granica, więc mam schizę, ze będę musiała trafić do szpitala, a ja mam wręcz uczulenie na szpitale.
Co prawda pobierali mi krew i mocz w poniedziałek z rana, a od południa zaczęło mnie łamać i teraz jestem mega przeziębiona, ale czy to byłby powód? Gestoza raczej odpada, bo mam ciśnienie ok. 125/75 nawet po nerwach po odebraniu wyników, nic mi nie puchnie, jedynie ostatnio przez te bóle krocza nie mam siły zwlec się z łóżka, więc piję w sumie dośc mało, bo nie ma w domu nikogo kto by mi coś do picia podał, więc piję raptem 3-4 szklanki dziennie, a to trochę mało.
Zapalenia pecherza praktycznie nie odczuwam, kiedyś miałam nie raz i wiem jak to boli, a teraz nic podobnego mi nie dolega. RATUJCIE !!! bo zwariuję, co to może być. Wizyta jutro, ale ja chcę wiedzieć już i teraz bo zwariuję

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-03-31 o 09:29
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:42   #4053
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Hej, hej z rana!

Daisy dzięki wielki ze info o cukrze, faktycznie po płatkach z mlekiem cukier mi skoczył do 140, więc niestety, ale z bólem odstawiłam ten zestawik na rzecz chleba razowego, chudych wędlin, serów, owoców i warzyw. Odstawiłam słodycze, budyniek niestety też ale tych kilka tygodni da się wytrzymać. Od dłuższego czasu od tej modyfikacji cukier miałam max 118, ale ja mam zalecane mierzyć po zakonczeniu posiłku, nie od jego rozpoczecia

Potrzebuję Waszej pomocy. Odebrałam wczoraj wyniki krwi i moczu i szok, hemoglobina 10, a w moczu białko 0,3g/l
Naczytałam się w necie, że jest to dolna granica w ciąży, ale jednak granica, więc mam schizę, ze będę musiała trafić do szpitala, a ja mam wręcz uczulenie na szpitale.
Co prawda pobierali mi krew i mocz w poniedziałek z rana, a od południa zaczęło mnie łamać i teraz jestem mega przeziębiona, ale czy to byłby powód? Gestoza raczej odpada, bo mam ciśnienie ok. 125/75 nawet po nerwach po odebraniu wyników, nic mi nie puchnie, jedynie ostatnio przez te bóle krocza nie mam siły zwlec się z łóżka, więc piję w sumie dośc mało, bo nie ma w domu nikogo kto by mi coś do picia podał, więc piję raptem 3-4 szklanki dziennie, a to trochę mało.
Zapalenia pecherza praktycznie nie odczuwam, kiedyś miałam nie raz i wiem jak to boli, a teraz nic podobnego mi nie dolega. RATUJCIE !!! bo zwariuję, co to może być. Wizyta jutro, ale ja chcę wiedzieć już i teraz bo zwariuję

hej, chcialabym pomoc, ale nie mam pojecia co napisac.
u mnie bialko wiazalo sie z cisnieniem i opuchlizna, ale jak mowisz ze u ciebie cisnienie ok, a to granica dopuszczalna w ciazy to moze nic zlego sie nei dzieje pewnie beda kazali ci powtorzyc badanie. nie wiem jak to jest jak sie ma problemy z cukrem, moze to wszystko powiazane?
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:42   #4054
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Znalazłam cos takiego :

Łożysko w miarę upływu czasu ciąży zmienia swą budowę, dojrzewa czy też, jak mówią niektórzy, starzeje się. Zmiany te polegają na odkładaniu się w tkance łożyska złogów włóknika i wapnia. Jest to widoczne w badaniu USG, w którym określa się stopień dojrzałości łożyska na I, II lub III, zależnie od jego wyglądu. To oczywiście bardzo niedokładny sposób oceny łożyska, jednak duża ilość złogów może pogarszać jego funkcję. Dokładniejszą ocenę funkcji, czyli wydolności łożyska, umożliwia badanie przepływów krwi w tętnicach pępowinowych. Ważna jest również ilość płynu owodniowego. Jeśli przepływy i ilość płynu owodniowego są prawidłowe, sam wygląd łożyska nie stanowi problemu i nie powinien być przyczyną wcześniejszego skierowania do szpitala. Warto jednak powtarzać co tydzień badanie USG z przepływami.
czyli jak jest I stopień to chyba dobrze właśnie? dobrze rozumiem?
jak byłam w 30tc to powiedziała mi gin. , że mam młode łożysko.
Stary 2011-03-31, 09:42   #4055
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek!
Dziś ma być cieplutko 19stopni we Wrocku ale podobno ma padać, j mam dziś imprezke z moimi dziewuchami, takie bejbiszałer mi robia
zazdroszcze imprezki, będzie pewnie duużo pyszności i prezenciki

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Fak
wlasnie zezarlo mi posta, nad ktorym pracowalam pol godziny

Dzien dobry,
jestem nieprzytomna, moje dziecko obudzilo sie przed 3, z placzu se rzygnelo a pozniej zaczelo sie bawic, ogladac bajki, ciagnac nas za wlosy, zapalac wszystkie lampki - jednym slowem super zabawa w srodku nocy... Nie spie od ok. 5 godzin i zaczynam to czuc a tu jeszcze dzien sie na dobre nie zaczal...
hehe, witaj w klubie,
moja za to od wieczora ma smary do pasa ( a nawet niżej)
nie spała pół nocy, bo oddychać nie mogła ....
spadła z łóżka przez wiercenie ...
a ja ciągle musiałam wstawać
bo mężul śpi jak zabity i nic nie słyszy

Cytat:
a moj TZ tak mnie wczoraj zakręcił i dalam sie przekonac zeby kupił sobie PSP z grą fifa 11 za 650zł no bo to przeciez okazja a on juz od bardzo dawna marzył o konsoli
brawo dla dzidzi
no i dla tżta ---> łądnie Cię umie nakręcić

jak już wyżej pisałam noc ciężka za mną
latam za Zośką z chusteczką bez przerwy (dosłownie)
w nocy myślałam że umrę z bólu,
bo przewracałam się z boku na bok żeby wstać do Zośki i coś mi się w pachwinie naciągnęło
taaaaaaaaaaaaaak mocno że się z bólu poryczałam,
nie mogłam się ruszyć ani w jedną ani w drugą stronę
a mężul oczywiście nic nie słyszał
waliłam w niego ręką i też nic

czyli 3 słowami podsumowując: NIE WYSPAŁAM SIĘ !!!!

dziś w planach mam wielkie NIC

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:46   #4056
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zazdroszcze imprezki, będzie pewnie duużo pyszności i prezenciki

hehe, witaj w klubie,
moja za to od wieczora ma smary do pasa ( a nawet niżej)
nie spała pół nocy, bo oddychać nie mogła ....
spadła z łóżka przez wiercenie ...
a ja ciągle musiałam wstawać
bo mężul śpi jak zabity i nic nie słyszy

brawo dla dzidzi
no i dla tżta ---> łądnie Cię umie nakręcić

jak już wyżej pisałam noc ciężka za mną
latam za Zośką z chusteczką bez przerwy (dosłownie)
w nocy myślałam że umrę z bólu,
bo przewracałam się z boku na bok żeby wstać do Zośki i coś mi się w pachwinie naciągnęło
taaaaaaaaaaaaaak mocno że się z bólu poryczałam,
nie mogłam się ruszyć ani w jedną ani w drugą stronę
a mężul oczywiście nic nie słyszał
waliłam w niego ręką i też nic

czyli 3 słowami podsumowując: NIE WYSPAŁAM SIĘ !!!!

dziś w planach mam wielkie NIC
A ja rano sie dziwiłam co on taki miły wszysko o co poprosiłam zrobił i nawet sam z siebie mi torebke kupił...aj ja GUPIA BABA

tez sie nie wyspałam ale lozeczko jeszcze nie zascielone i moze wskocze na 2 godzinki pod kolderke

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-03-31 o 09:47
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:49   #4057
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry
ja tez sie nie wyspalam
ale coz..
taki moj los

Cytat:
Hej, hej z rana!

moja znajoma ma bialko w moczu
mowia, ze to jakies zakazenie jest wewnatrz organizmu
przez to bialko w piatek czyli jutro ma cc
2 tygodnie rpzed terminem

wytrzymaj do jutra
3mamy kciuki
Stary 2011-03-31, 09:49   #4058
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
czyli jak jest I stopień to chyba dobrze właśnie? dobrze rozumiem?
jak byłam w 30tc to powiedziała mi gin. , że mam młode łożysko.
tak dobrze rozumiesz im wyzszy stopien tym starsze lozysko i jego funkcjonowanie staje sie gorsze
Stary 2011-03-31, 09:56   #4059
Ollliwka
Zakorzenienie

andziot a w dzień Zosia dużo śpi? może choć trochę odeśpisz nocke

kiara76 ja niestety nie wiem co znaczy jeśli białko w moczu jest bo nie miałam
Stary 2011-03-31, 10:12   #4060
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Witam po nocy, 6 razy na siku podbudka dzis byla glowa boli mnie od wczorajszego wieczora czuje,ze mam w kroku kosci oszalec mozna... nie mam sily czuje sie jakbym wcale nie spala.
Stary 2011-03-31, 10:14   #4061
agus87
Zakorzenienie

snilo mi sie, ze karmilam małą piersią i tak mi sie podobalo, ze chcialam to robic bez przerwy

kwiatecku przybij pione
Stary 2011-03-31, 10:18   #4062
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Kolejny dzien nie jestem w stanie odpisac na wasze posty tak jak trzeba, ale brzuszki macie piekne, wiekszosc wizyt super, a u tych co wiesci gorsze to trzymam kciuki by bylo lepiej, chyba walne sie zaraz spac.. jeszcze dzisla mi spuchly, a opuchlizna z nog schodzi wam przez noc? Bo mi jakos dzis nie zeszla, a zawsze schodzila...
Stary 2011-03-31, 10:23   #4063
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kasiulka masz racje, do kazdej sytuacji mozna sie zapewne przyzwyczaic, znam kobiety ktore mieszkaja z dala od mezow i sa zadowolone i generalnie nie wyobrazaja sobie inaczej, kazdy jest przyzwyczajony do czegos innego.
musze chyba powoli zbierac sie do spania bo do pracy nie wstane jutro_
tak jak my do tego ze maz jest na codzien...nawet jesli wraca padniety, zje obiad i szybko chodzi spac-wczoraj tak mialam

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziekuje za cieple slowa
brzuszek i tak masz sliczny bo nosisz tak dzidziusia a poza tym jestes piekna kobieta co widac na zdjeciach-synkowie ci urody dodaja

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzisiaj np jak wypakowalam zmywarke - czego nie wiedzial i nie wiefdzial
podszedl do brzuszka i mowi do corci, ze mama nie daje odpoczacac, tylko sie schyla co chwile i ucalowal i przytulil i mowi, ze sie doczekac nie mozeee
ale slodko

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ja już po śniadanku - ręce dalej w nocy spac nie dają, bolą, cierpną, nadgarstki bola jakby były połamane, nie jestem w stanie nic rano zrobić potem to na siłe je rozruszam, ale cały czas się męcze. Ych.
biedulka, wspolczuje...mnie znowu mecza obrzeki, ktore po nocy wcale nie lepiej wygladaja

Cytat:
Dobry
Własnie wróciłam z pobrania krwi...uhhh jak ja tego nie cierpie.
Wczoraj byłam na usg i moja mała waży juz 2343g wszystkie wymiary ok tygodnia do przodu lezy nadal glowkowo płyn owodniowy w normie, łożysko I stopnia.
A co do mniej przyjemnych rzeczy tak mnie wczoraj plecy bolały i pachwiny przez calutka noc tez przy kazdym ruchu sie budziłam i TZ mowi ze slyszał jak plakalam przez sen ze mnie boli...
Dziewczyny wezcie mnie zdzielcie tylko tak pozadnie, miesiac do narodzin szkraba brak lozeczka i wozka trzeba tez trochę oszczedzic kaski a moj TZ tak mnie wczoraj zakręcił i dalam sie przekonac zeby kupił sobie PSP z grą fifa 11 za 650zł no bo to przeciez okazja a on juz od bardzo dawna marzył o konsoli
ale duza juz dziewczynka wow
a moj Tż ma chrapkę na PSP3 (ok.1500zl) ale go nie stac teraz hehe bo zaraz sie dzidzia pojawi a jutro prawdopodobnie odbieramy lozeczko albo w sobote.

Narzekacie na nieprzespane noce....
ja nie wiem co sie ze mna stalo
spie jak zabita, budze sie tylko jak tz do pracy wstaje (o 5)
potem dosypiam jeszcze i dzisiaj sie obudzilam o 9.30

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Kolejny dzien nie jestem w stanie odpisac na wasze posty tak jak trzeba, ale brzuszki macie piekne, wiekszosc wizyt super, a u tych co wiesci gorsze to trzymam kciuki by bylo lepiej, chyba walne sie zaraz spac.. jeszcze dzisla mi spuchly, a opuchlizna z nog schodzi wam przez noc? Bo mi jakos dzis nie zeszla, a zawsze schodzila...
no wlasnie roznie z ta opuchlizna bywa, wczoraj mialam takie balony na nogach ze plakac mi sie chcialo...teraz troche lepiej ale nie za duzo, a wstawalam w nocy 3x na siku
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:25   #4064
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Aliczka jaki piekny poranek co?!?!?! dawaj troche slonca i to juz!
U nas do słońca jest 19st Moge Ci przesłać troszke

Aha, dziewczęta jak tam u Was z cyckami Wypływa coś czy nic? Ja mam tylko plamki takie zaschnięte na biustonoszu ale żeby mi się jakaś siara lała czy coś to nie...

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:27   #4065
moniqac
Zadomowienie

Xanthippe - za wizytę, a TZ cóż... chyba bym takiego focha strzeliła że szok (choć sama mam wielką ochotę na nową parę szpilek ).

Kiara
- kompletnie nie wiem co napisać myślę, że jednak lekarz tu jest niezbędny, chociaż nie jest najgorzej jeśli nie jestes "pod kreską".

aga_pe - boje sie masakrycznie.

andziot - wiem co znaczy nieprzespana noc chociaż za smarkami nie latałam .

mój mały chyba jest jakoś dziwnie ułożony - mam jego głowę jak zwykle pod prawą piersią - wczoraj wypychał się masakrycznie aż TZ czuł. ale mam taką "gulę" w prawym boku, bardziej jak jajko ma kształt, długie na 8cm i boli.
albo cos mi mały tam wypchał, bo wątrobę mi przesunąl, dzisiaj boli mnie ten bok jakby watroba.
jak śpię na prawym boku to też bolil. więc jest źle spać, bo nie mogę się obracać.

brzuch mam prawie na okrągło twardy, nie wiem czy to ze względu na wielkość małego - coraz częściej wypycha jakąś część ciała gdzieś.

nie wiem co robić na obiad.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-03-31 o 10:29
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:30   #4066
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Aha, dziewczęta jak tam u Was z cyckami Wypływa coś czy nic? Ja mam tylko plamki takie zaschnięte na biustonoszu ale żeby mi się jakaś siara lała czy coś to nie...
Ze mnie jak narazie nic nie wyplywa ale mam nadzieje ze po porodzie bedzie bez problemu.

Moniqac własnie nie moge strzelic fochem bo sama sie na to zgodzilam, tak namawial takich argumentow uzywal ze nawet nie wiem kiedy powiedzialam ok kupuj...

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-03-31 o 10:32
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:31   #4067
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

mnie sie nic nie leje. i nie lało.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:32   #4068
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

wyspałam się, ani razu nie wstawałam siku No i pospałam do 9:30 prawie Teraz śniadanie: kawa + świeży sok

Mazianko, za Twoją krzepiącą informację o porodzie córeczki SERDECZNIE DZIĘKUJĘ A córeczka śliczna

Ewesko, brzuszek idealny!

Grazin, no weź nie kracz, że przenoszę! Ja już od 38 tyg zamierzam myć okna, podłogi, latać po schodach!

Princi, co do prania ciuszków, to specjalnie odkrywcza nie będę, bo prałam w takich temp., jakie były na metkach, w wyższej prałam tylko ręczniki, pieluszki i prześcieradła Niektóre były na 30 st i z tymi uważam, bo mogę farbować, czy niszczyć się. Sortowałam kolorami

Aguś, ja z małym opóźnieniem, ale odpiszę, że OBA się przydadzą jeden zapobiega, drugi jest na potem, na brzydką skórę. jeśli jednak pojawią mi się jakieś, a z tego co piszecie są to fioletowe krechy, to spróbuję z Cepanem - apteczną maścią na blizny, która szybko rozjaśnia, chociaż tyle, bo przecież rozstęp nie zniknie No i Mustelka poporodowa

Anula, z bujaczkiem się aż tak nie spieszymy, ale już są różnice zdań między mną i TŻ zobaczymy, idziemy na spontan

Moniquac, super, że dotarło)) a z wagą... weź nic nie mów

Aliczko, mnie nic nie leci jeszcze, ale ja to w ogóle jakaś jestem inna, nawet tej krechy na brzuchu nie mam, ani tego, o czym się pisze w K.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:33   #4069
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Agus Ty tez ja juz tak sobie mysle, ze jak bede tak dalej czuc sie jak flak to nie bede miala sil urodzic

Ile czego bierzecie do szpitala, te dziewczyny co rodza sn i musza miec wszystko swoje.
Stary 2011-03-31, 10:34   #4070
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot a w dzień Zosia dużo śpi? może choć trochę odeśpisz nocke
gdzieś dwie godziny śpi, ale wtedy obiad szykuje
poza tym jak ma takie smary o nie wiem czy będzie dziś aż tyle spać

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
snilo mi sie, ze karmilam małą piersią i tak mi sie podobalo, ze chcialam to robic bez przerwy
oby kochana
postaram się zapamiętać Twoje słowa i przypomnieć Ci na odchowalni

ogarniam mieszkanko
i czytam Zosi bajeczkę
no i biegam z chusteczką

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:35   #4071
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
tak jak my do tego ze maz jest na codzien...nawet jesli wraca padniety, zje obiad i szybko chodzi spac-wczoraj tak mialam

brzuszek i tak masz sliczny bo nosisz tak dzidziusia a poza tym jestes piekna kobieta co widac na zdjeciach-synkowie ci urody dodaja

ale slodko

biedulka, wspolczuje...mnie znowu mecza obrzeki, ktore po nocy wcale nie lepiej wygladaja

ale duza juz dziewczynka wow
a moj Tż ma chrapkę na PSP3 (ok.1500zl) ale go nie stac teraz hehe bo zaraz sie dzidzia pojawi a jutro prawdopodobnie odbieramy lozeczko albo w sobote.

Narzekacie na nieprzespane noce....
ja nie wiem co sie ze mna stalo
spie jak zabita, budze sie tylko jak tz do pracy wstaje (o 5)
potem dosypiam jeszcze i dzisiaj sie obudzilam o 9.30

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

no wlasnie roznie z ta opuchlizna bywa, wczoraj mialam takie balony na nogach ze plakac mi sie chcialo...teraz troche lepiej ale nie za duzo, a wstawalam w nocy 3x na siku

Cytat:

mi nic nie leci
nic nie zasycha
nie leciala siara w ogole
cieszy mnie to
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

wyspałam się, ani razu nie wstawałam siku No i pospałam do 9:30 prawie Teraz śniadanie: kawa + świeży sok

Mazianko, za Twoją krzepiącą informację o porodzie córeczki SERDECZNIE DZIĘKUJĘ A córeczka śliczna

Ewesko, brzuszek idealny!

Grazin, no weź nie kracz, że przenoszę! Ja już od 38 tyg zamierzam myć okna, podłogi, latać po schodach!

Princi, co do prania ciuszków, to specjalnie odkrywcza nie będę, bo prałam w takich temp., jakie były na metkach, w wyższej prałam tylko ręczniki, pieluszki i prześcieradła Niektóre były na 30 st i z tymi uważam, bo mogę farbować, czy niszczyć się. Sortowałam kolorami

Aguś, ja z małym opóźnieniem, ale odpiszę, że OBA się przydadzą jeden zapobiega, drugi jest na potem, na brzydką skórę. jeśli jednak pojawią mi się jakieś, a z tego co piszecie są to fioletowe krechy, to spróbuję z Cepanem - apteczną maścią na blizny, która szybko rozjaśnia, chociaż tyle, bo przecież rozstęp nie zniknie No i Mustelka poporodowa

Anula, z bujaczkiem się aż tak nie spieszymy, ale już są różnice zdań między mną i TŻ zobaczymy, idziemy na spontan

Moniquac, super, że dotarło)) a z wagą... weź nic nie mów

Aliczko, mnie nic nie leci jeszcze, ale ja to w ogóle jakaś jestem inna, nawet tej krechy na brzuchu nie mam, ani tego, o czym się pisze w K.
dzieki slonce
dzisiaj bede zamawiac, tylko najpierw musze wplacic kase na karte kredytowa, bo limit mi sie wyczerpal :P

u mnie zachmurzone niebo
ale w niedziele ma byc 25 stopni aaaaaaaa
jeju jak ja sie doczekac nie moge
Stary 2011-03-31, 10:35   #4072
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

mi nic nie leci, a z sutkow sie zrobily zolte strupki i bardzo mam brazowe otoczki

Cytat:

mój mały chyba jest jakoś dziwnie ułożony - mam jego głowę jak zwykle pod prawą piersią - wczoraj wypychał się masakrycznie aż TZ czuł. ale mam taką "gulę" w prawym boku, bardziej jak jajko ma kształt, długie na 8cm i boli.
albo cos mi mały tam wypchał, bo wątrobę mi przesunąl, dzisiaj boli mnie ten bok jakby watroba.
jak śpię na prawym boku to też bolil. więc jest źle spać, bo nie mogę się obracać.

brzuch mam prawie na okrągło twardy, nie wiem czy to ze względu na wielkość małego - coraz częściej wypycha jakąś część ciała gdzieś.

nie wiem co robić na obiad.
moja mała też sie dziwnie uklada, nie mam juz pewnosci czy na pewno lezy glowkowo, bo czkawke czuje na lewym boku. Mam tam taka duzą kulkę-chyba to glowka, male kuleczki czyli chyba nozki jak wierzgaja czuje na parwym....tez prawy bok mi nie sluzy w spaniu bo mnie bola zebra z tej strony. Budze sie w nocy i zmieniam szybko pozycje.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:36   #4073
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Prosze Cie nie mówmy o tym

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:38   #4074
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kwiatecku, już pisałyśmy tutaj kilka razy, że wszystko zależy od szpitala. Niektóre szpitale zapewniają nawet koszule do rodzenia, wkładki, podkłady, ciuszki dla malucha, a do innych trzeba wszystko brać jeśli mam być szczera, to sama nie wiem, jak jest u mnie, ale jak się doweim to Ci napiszę

Aliczko, milczę

vege!
Stary 2011-03-31, 10:41   #4075
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Aliczka, plamki to znaczy ,ze masz wyciek ale bardzo maly, ciesz sie bo ja jestem jak dojna krowa, po nocy jak wstaje to mam czesto pol pizamy zalane czasem jak sama przycisne to sie uda i lecie tekie lepkie cus...

Kasia zlote strupki to znaczy, ze masz chyba przewody zatkane wiec cus lecialo, sproboj to oczyscic, da sie ja to czesto robie bo mi duzo leci, trzeba to oczyszczac.

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2011-03-31 o 10:55
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:41   #4076
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kwiatecku, Ty pisałaś, że masz daleko, żeby kupić, prawda?

więc tak, jak wczoraj pisałam Ci, wzięłabym ze 3 op. podpasek/pieluch poporodowych, ze 2 op. podkładów, 2-3 koszule, z 6 saszetek Tantum Rosa etc.

vege!
Stary 2011-03-31, 10:42   #4077
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry
Własnie wróciłam z pobrania krwi...uhhh jak ja tego nie cierpie.
Wczoraj byłam na usg i moja mała waży juz 2343g wszystkie wymiary ok tygodnia do przodu lezy nadal glowkowo płyn owodniowy w normie, łożysko I stopnia.
A co do mniej przyjemnych rzeczy tak mnie wczoraj plecy bolały i pachwiny przez calutka noc tez przy kazdym ruchu sie budziłam i TZ mowi ze slyszał jak plakalam przez sen ze mnie boli...
Dziewczyny wezcie mnie zdzielcie tylko tak pozadnie, miesiac do narodzin szkraba brak lozeczka i wozka trzeba tez trochę oszczedzic kaski a moj TZ tak mnie wczoraj zakręcił i dalam sie przekonac zeby kupił sobie PSP z grą fifa 11 za 650zł no bo to przeciez okazja a on juz od bardzo dawna marzył o konsoli

Za wizytę i wagę córeczki

A tak na marginesie (już kiedyś pisałam ) u mojego Tż dzień bez Fify to dzień stracony

Cytat:
Hej, hej z rana!

Przykro mi, ale nie potrafię pomóc

Cytat:

oj mi leci, leci. Na staniku też mam pozasychane a wieczorem na pidżamce, szczególnie jak leżę i głaskam sobie brzuszek a dzidzia wariuje, robią się duże mokre plamy. Tż się wtedy śmieje: "Kochanie zobacz, znowu karmisz"

o ja niedobra, nawet dzień dobry nie napisałam DZIEŃ DOBRY więc

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-03-31 o 10:44
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:42   #4078
moria44
Wtajemniczenie

Cześć baby!

Ale piękne słonko Powinnam się za prasowanie zabrać ale tak mi się nie chcę Za to jadę zaraz do Reala na zakupy, lodówka prawie pusta

Cytat:
3 TYGODNIE??????????!!!! Czy Wy wiecie, że za 3 tygodnie mogę mieć cc?! ożesz .... moria (co z morią w ogóle?) i eweska też . o maskara.
No dokładnie U mnie jeszcze 22 dni Ale jakoś mnie to nie stresuje, nie wiem, może później mnie złapie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:43   #4079
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Dzień dobry Brzuchatki

Dziś się w miarę wyspałam. O 4:30 obudziłam się na sik, a potem o 9 na kolejny sik .

Kochane mam pytanko: Czy mam dokupować wypełnienie do łóżeczka?? Bo z tego co pamiętam pisałyście, że maleństwo nie może spać na żadnej podusi ani pod żadną kołderką. Więc sama nie wiem. Czy teraz mam kupić czy mogę się wstrzymać jeszcze trochę??
I jeszcze jedno: Na której stronie materaca musi spać noworodek? Kokos czy gryka? Bo nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:45   #4080
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Brzuchatki

Dziś się w miarę wyspałam. O 4:30 obudziłam się na sik, a potem o 9 na kolejny sik .

Kochane mam pytanko: Czy mam dokupować wypełnienie do łóżeczka?? Bo z tego co pamiętam pisałyście, że maleństwo nie może spać na żadnej podusi ani pod żadną kołderką. Więc sama nie wiem. Czy teraz mam kupić czy mogę się wstrzymać jeszcze trochę??
I jeszcze jedno: Na której stronie materaca musi spać noworodek? Kokos czy gryka? Bo nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
ja mam kupione wypelnienie, jednak na poczatku mala bedzie spac w rozku, lub w spiworku
niebezpiecznie jest pod poscielka

a maluszka kladziemy na kokosie
na gryce duzo pozniej, bo gryka ma wlascicowisc masujace

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości