Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 10:48   #2791
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
A może piękna pogoda sprzyja wypadom z domu? Mam nadzieję, że o to chodzi
Ja też tak sobie tłumacze
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:49   #2792
tusia872
Zadomowienie

wiosna nastała i chyba kazdy na spacerku spedza czas

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:49   #2793
mucka21
Rozeznanie

mam pytanie do dziewczyn które miały usg w 13 tyg ile mierzył wasz maluszek? bo w gazecie przeczytałam że w 13 tyg mierzy już 7-8cm i nie mogę uwierzyć że mogę mieć już taką dużą istotkę teraz jakoś szybciej chyba będą dzidziule rosły
i mam jeszcze jedno pytanie: mierzył wasz lekarz główkę dziecka? na wypisie sprawdziłam te skróty i się dowiedziałam że wg wielkości główki dzidziuś jest większy niż wg "wzrostu" i się trochę martwię tą za dużą główką
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:54   #2794
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja zapisałam się jednak na te usg prenat. - mam jutro i tez już czuję, że zaczyna mnie łapać stres... nawet nie napisze co sobie wkręcam
W każdym bądź razie mam tez obawę czy wszystko wyjdzie ok (w sensie czy pomiary nie wyjdą zawyżone)- bo to już koniec 14 tyg- a te usg niby robi się do 14 tyg
Archinta, nic się nie stresuj, my tu za Ciebie będziemy mocno 3mać. A nie zapytałaś przy rejestracji, czy koniec 14 tyg. będzie w porządku? Może zadzwoń i się upewnij

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn które miały usg w 13 tyg ile mierzył wasz maluszek? bo w gazecie przeczytałam że w 13 tyg mierzy już 7-8cm i nie mogę uwierzyć że mogę mieć już taką dużą istotkę teraz jakoś szybciej chyba będą dzidziule rosły
i mam jeszcze jedno pytanie: mierzył wasz lekarz główkę dziecka? na wypisie sprawdziłam te skróty i się dowiedziałam że wg wielkości główki dzidziuś jest większy niż wg "wzrostu" i się trochę martwię tą za dużą główką
Mój Maluszk w 13 tyg. miał 6,7cm "wzrostu", a wymiar dwuciemieniowy mojego Synka wynosił 22,4mm, nie wiem czy o to pytałaś
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:55   #2795
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cotynato, podrzuciłabyś mi linka na zamówienia sigmowe? Znalazłam tylko plotkowy

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:56   #2796
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta, nic się nie stresuj, my tu za Ciebie będziemy mocno 3mać. A nie zapytałaś przy rejestracji, czy koniec 14 tyg. będzie w porządku? Może zadzwoń i się upewnij
U gineski byłam 2 tyg temu i mówiła, że mam właśnie 2 tyg na zrobienie tych bad. Wolny termin był na jutro dopiero. Niby mówiła, że ok- ale z tym usg to tez tak różnie- na pierwszym wychodziło, że mam młodszą ciążę i poród w październiku, po ost. wizycie przesunęło się na wrzesień.
Jakie życie byłoby nudne bez rozterek
Stary 2011-03-31, 10:58   #2797
tusia872
Zadomowienie

moj maluszek w 13 tygodniu miał 56,6 mm wiec jest bardzo mozliwe ze w 13 ma ok 7-8 cm bo dzidzius teraz szybko rosnie

a głowka sie nie martw napewno lekarz by ci powiedział jakby bylo cos nie tak

myslicie ze na te nastepne badania prenatalne miedzy 18 -23 tydogniem warto isc na te 3D?
tak sie zastanawiam bo 2D mam darmowe i nie wiem czy warto dopłacic troszke i zobaczyc dzidzie w 3D

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-03-31, 11:02   #2798
archinta
Zakorzenienie

Ja też mam w sobie takie coś, że nie stresuje mnie aż tak poronienie- a bardziej ewentualne wady dziecka
Wiem, że dla wszystkich nas ważne jest by dziecko było zdrowe, ale ja mam na to bardzo weterynaryjny pogląd... chyba takie zboczenie... niektóre kobiety gotowe są rodzić dzieci obojętne co by im dolegało, ja nie. Myślałam, że w ciąży zmieni mi się "śpiewka" ale właśnie wręcz się w tym utwierdziłam.
Mam nadzieję,że do września nie osiwieje...
Staram się myśleć tylko pozytywnie. Większość czasu mam dobre myśli. Staram się tez pocieszać jak tu ktoś ma chwilową załamkę, no ale właśnie też czasem mnie dopadnie.
Oby jak najmniej takich chwil
Stary 2011-03-31, 11:02   #2799
AgnesD
Rozeznanie

hejka

dziewczynki drogie chyba musze kupic sobie magnez, bo w nocy mnie straszny skurcz złapał ( nogi ) i mam takie pytanko jaki wy bierzecie, bo nie chce do ginka dzwonić i mu zawracać głowy, więc proszę o radę
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:08   #2800
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
myslicie ze na te nastepne badania prenatalne miedzy 18 -23 tydogniem warto isc na te 3D?
tak sie zastanawiam bo 2D mam darmowe i nie wiem czy warto dopłacic troszke i zobaczyc dzidzie w 3D
W przychodni, tam gdzie miałam robione USG genet w I trymestrze, Pani powiedziała, że to połówkowe w zupełności wystarczy 2D, natomiast w 35 ty. warto już zrobić 3D, bo wtedy Dzidziuś już jest duży i można zobaczyć jak wygląda, jaką ma buźkę itp. Oczywiście jeżeli Cię stać, to nie ma sprawy i możesz zrobić to trójwymiarowe. Ale u mnie różnica jest dość duża, bo 2D kosztuje 200zł, a 3D aż 350, więc się nie zdecyduję

Cytat:
U gineski byłam 2 tyg temu i mówiła, że mam właśnie 2 tyg na zrobienie tych bad. Wolny termin był na jutro dopiero. Niby mówiła, że ok- ale z tym usg to tez tak różnie- na pierwszym wychodziło, że mam młodszą ciążę i poród w październiku, po ost. wizycie przesunęło się na wrzesień.
Jakie życie byłoby nudne bez rozterek
Oj tak, ja też się dowiedziałam, że mój maluch jest starszy o tydzień, niż by to wynikało z @.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hejka

dziewczynki drogie chyba musze kupic sobie magnez, bo w nocy mnie straszny skurcz złapał ( nogi ) i mam takie pytanko jaki wy bierzecie, bo nie chce do ginka dzwonić i mu zawracać głowy, więc proszę o radę
Na skurcz nogi to raczej wapń. Poczytaj jeszcze w necie.
A co do magnezu, to ja biorę 3x1 tab. Asmagu Forte, ale to na zwichrowaną macicę
A gin jest od tego, żeby mu głowę zawracać
Stary 2011-03-31, 11:13   #2801
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam w sobie takie coś, że nie stresuje mnie aż tak poronienie- a bardziej ewentualne wady dziecka
Wiem, że dla wszystkich nas ważne jest by dziecko było zdrowe, ale ja mam na to bardzo weterynaryjny pogląd... chyba takie zboczenie... niektóre kobiety gotowe są rodzić dzieci obojętne co by im dolegało, ja nie. Myślałam, że w ciąży zmieni mi się "śpiewka" ale właśnie wręcz się w tym utwierdziłam.
Staram się myśleć tylko pozytywnie. Większość czasu mam dobre myśli. Staram się tez pocieszać jak tu ktoś ma chwilową załamkę, no ale właśnie też czasem mnie dopadnie.
A jakby dziecko urodziło się chore albo coś w tym stylu to co byś zrobiła?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:19   #2802
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Wiecie co jak tak Was czytam to myślę sobie, że mam dużo szczęścia. Praktycznie żadnych dolegliwości. Wcześniej miałam trochę mdłości, ale krótko. Teraz tylko dużo śpię i łatwiej się męczę. Ale żadnych bólów, żadnych krwawień, może to też zasługa tego duphastonu co biorę.
Żadnych nieprzyjemnych myśli nie mam. Przed wizytą zawsze się cieszę, że dowiem się co z maluchem, nie martwię się, że coś może być nie tak. Ogólnie ta ciąża to rewelacyjny czas dla mnie. Zobaczymy co będzie później ale myślę, że będzie super.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:19   #2803
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, ja też zawsze bałam się, że któreś z moich dzieci może być poważnie chore. To mnie potwornie blokowało przy drugiej ciąży i dlatego jeździłam do wielu lekarzy, żeby się upewnić, że Marysia jest na pewno zdrowiutka. I oczywiście żaden z nich nie mógł mnie uspokoić w 100%.
Teraz to była totalna wpadka, więc nie miałam czasu na takie przemyślenia, zresztą najpierw musiałam się oswoić z myślą, że znowu będę mamą. A potem doszłam do wniosku, że to taki dar z nieba (teraz już jestem tego pewna, w końcu SYN) i co ma być to będzie (ale miałam nadzieję, że jednak Dzidziuś jest zdrowy).
Jednak pomimo wszystko nigdy nie zdecydowałabym się na usunięcie ciąży (ani przy Marysi, ani teraz), nawet gdyby się okazało, że dzidziuś jest poważnie chory (należę więc do grona kobiet, o których piszesz). Chociaż zdaję sobie sprawę, że nasze życie zmieniłoby się radykalnie, a i życie takiego biednego, chorego maluszka nigdy nie byłoby pełnowartościowe.
Stary 2011-03-31, 11:20   #2804
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A jakby dziecko urodziło się chore albo coś w tym stylu to co byś zrobiła?
Nie wiem.
Nie zastanawiam się nad tym bo nie chce się stresować.
Takie pytania są zbyt trudne i nie da się na nie od tak odpowiedzieć.
Stary 2011-03-31, 11:21   #2805
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Wiecie co jak tak Was czytam to myślę sobie, że mam dużo szczęścia. Praktycznie żadnych dolegliwości. Wcześniej miałam trochę mdłości, ale krótko. Teraz tylko dużo śpię i łatwiej się męczę. Ale żadnych bólów, żadnych krwawień, może to też zasługa tego duphastonu co biorę.
Żadnych nieprzyjemnych myśli nie mam. Przed wizytą zawsze się cieszę, że dowiem się co z maluchem, nie martwię się, że coś może być nie tak. Ogólnie ta ciąża to rewelacyjny czas dla mnie. Zobaczymy co będzie później ale myślę, że będzie super.
O widzisz, ja też staram się tak myśleć (ale jednak przed pierwszymi wizytami miałam stracha, że coś może się okazać nie TAK). I cieszyć każdym dniem, jakby był ostatnim (i tak po troszę jest)
Stary 2011-03-31, 11:22   #2806
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja też zawsze bałam się, że któreś z moich dzieci może być poważnie chore. To mnie potwornie blokowało przy drugiej ciąży i dlatego jeździłam do wielu lekarzy, żeby się upewnić, że Marysia jest na pewno zdrowiutka. I oczywiście żaden z nich nie mógł mnie uspokoić w 100%.
Teraz to była totalna wpadka, więc nie miałam czasu na takie przemyślenia, zresztą najpierw musiałam się oswoić z myślą, że znowu będę mamą. A potem doszłam do wniosku, że to taki dar z nieba (teraz już jestem tego pewna, w końcu SYN) i co ma być to będzie (ale miałam nadzieję, że jednak Dzidziuś jest zdrowy).
Jednak pomimo wszystko nigdy nie zdecydowałabym się na usunięcie ciąży (ani przy Marysi, ani teraz), nawet gdyby się okazało, że dzidziuś jest poważnie chory (należę więc do grona kobiet, o których piszesz). Chociaż zdaję sobie sprawę, że nasze życie zmieniłoby się radykalnie, a i życie takiego biednego, chorego maluszka nigdy nie byłoby pełnowartościowe.
No to są bardzo ciężkie tematy...
Staram się o tym nie myśleć.
kiciulec- ja się muszę od Ciebie zarazić taką fajną ciążą
Stary 2011-03-31, 11:23   #2807
Caltea
Zadomowienie

Archinta, a jakbyś się dowiedziała, że dzidziuś ma jakąś poważną wadę rozwojową, to wzięłabyś pod uwagę usunięcie ciąży? To Twoja prywatna sprawa i możesz nie odpowiadać
Stary 2011-03-31, 11:24   #2808
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta, a jakbyś się dowiedziała, że dzidziuś ma jakąś poważną wadę rozwojową, to wzięłabyś pod uwagę usunięcie ciąży? To Twoja prywatna sprawa i możesz nie odpowiadać
Zależy jaką.
Wole nie gdybać bo się zdołuję.

Także zacznijmy o pogodzie rozmawiać albo o zakupach na all
Stary 2011-03-31, 11:24   #2809
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
W przychodni, tam gdzie miałam robione USG genet w I trymestrze, Pani powiedziała, że to połówkowe w zupełności wystarczy 2D, natomiast w 35 ty. warto już zrobić 3D, bo wtedy Dzidziuś już jest duży i można zobaczyć jak wygląda, jaką ma buźkę itp. Oczywiście jeżeli Cię stać, to nie ma sprawy i możesz zrobić to trójwymiarowe. Ale u mnie różnica jest dość duża, bo 2D kosztuje 200zł, a 3D aż 350, więc się nie zdecyduję

Oj tak, ja też się dowiedziałam, że mój maluch jest starszy o tydzień, niż by to wynikało z @.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

ja te 2D mam darmowe NFZ mi płaci a do 3D bym musiała dopłacic 150zł i dlatego tak sie zastanawiam w sumie przez te skierowanie od gina zaoszczeciłam juz 200zł za tych pierwszych badaniach prenatalnych
i tak sie zastanawiam nad tym 3D bo juz na te ostatnie prenatalne nie ide bo jak na pierwszysch nic nie wyszło i jak na drugich bedzie wszystko oki to szkoda kasy (ostatnich NFZ nie refunduje)

Stary 2011-03-31, 11:24   #2810
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Cotynato, podrzuciłabyś mi linka na zamówienia sigmowe? Znalazłam tylko plotkowy
proszę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=511478&page=31

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:26   #2811
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
No to są bardzo ciężkie tematy...
Staram się o tym nie myśleć.
kiciulec- ja się muszę od Ciebie zarazić taką fajną ciążą
Ja wychodzę z założenia, że tyle się starałam tyle leków nabrałam. Na początku sie bałam, bo lekarz mówił, że zanim zajdę w ciążę to jeszcze dużo czasu minie, że pęcherzyki są za małe, że endometrium za cienkie i się dziecko nie utrzyma. Więc pierwsze 3 tygodnie po potwierdzeniu ciąży to był raczej strach. Ale teraz widzę, że jest w porządku to po co się martwić? Martwieniem się nic dziecku nie pomogę, a ciesząc się, maluszek też się lepiej czuje. Tylko w ten sposób mogę mu jakoś przekazać jak się cieszę, że ze mną jest.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:27   #2812
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ale teraz widzę, że jest w porządku to po co się martwić? Martwieniem się nic dziecku nie pomogę, a ciesząc się, maluszek też się lepiej czuje. Tylko w ten sposób mogę mu jakoś przekazać jak się cieszę, że ze mną jest.
święte słowa
Stary 2011-03-31, 11:29   #2813
tusia872
Zadomowienie

wiecie co ja sie teraz przez was zaczynam stresowac bo dzis jakos tak czuje macice caly czas tak mnie pobolewa pewnie rosnie ale zaczynam sie stresowac czy wszystko oki
bryy nie lubie takich tematów zawsze mi włoski na rekach deba staja

Stary 2011-03-31, 11:30   #2814
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jezu, wstałam i z całej tej ekscytacji i nerwów płakać mi się chce. Już za 6 h godzina a ja się martwię na równi z radością. Nie wiem co sobie wkręciłam, chyba przez tą podróż i późniejsze perypetie, jezu oby było ok

Małgosia, chłopczyk Cudnie i świetnie że wiesz.
Jak i ja będe miała chłopczyka to razem spotkamy się gdzieś na wizażu w walce o dziewczynkę
Będzie ok

Cytat:

Tez mi się ta spódniczka spodobała- napisz jak dojdzie czy fajna. Tak sobie pomyślałam,że przez ten krój zamaskuje moje odstające już udźce

Ja zapisałam się jednak na te usg prenat. - mam jutro i tez już czuję, że zaczyna mnie łapać stres... nawet nie napisze co sobie wkręcam
W każdym bądź razie mam tez obawę czy wszystko wyjdzie ok (w sensie czy pomiary nie wyjdą zawyżone)- bo to już koniec 14 tyg- a te usg niby robi się do 14 tyg
Dam znać, jak dobrze pójdzie to powinna być jutro U mnie przy zapisywaniu powiedziała babka, że można je robić do 13t+6d czyli się mieścisz. Wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Zależy jak liczysz 13 tydzień U mnie w 12t1d było 5,7cm, a w 13t3d 7,23cm U mnie mierzył głowę na ostatnim usg i to był 16t1d no i wymiar głowy wskazywał na 17t ale do pewnego momentu głowa będzie sporo większa od ciała Nie ma się co martwić jeśli lekarz powiedział, że wszystko ok

Kupiłam sobie ślicznego żółtego kwiatka w ślicznej żółtej doniczce W końcu jest wiosna!

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:30   #2815
archinta
Zakorzenienie

tusia- Przepraszam to moja wina
Ale ja jak coś poczuje- jakieś kłucie czy ciągniecie to się nawet uśmiecham sama do siebie-że bejbik rośnie i się tam rozpycha a i prowokuje macicę do pracy
Stary 2011-03-31, 11:31   #2816
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Zależy jaką.
Wole nie gdybać bo się zdołuję.

Także zacznijmy o pogodzie rozmawiać albo o zakupach na all
Oki, to koniec tych jałowych dyskusji. A pogoda przepiękna. mój wiosenny czarny płaszczyk bedzie dziś za ciepły. A beżowy dojdzie dopiero po niedzieli... Może pogoda się utrzyma

Cytat:
ja te 2D mam darmowe NFZ mi płaci a do 3D bym musiała dopłacic 150zł i dlatego tak sie zastanawiam w sumie przez te skierowanie od gina zaoszczeciłam juz 200zł za tych pierwszych badaniach prenatalnych
i tak sie zastanawiam nad tym 3D bo juz na te ostatnie prenatalne nie ide bo jak na pierwszysch nic nie wyszło i jak na drugich bedzie wszystko oki to szkoda kasy (ostatnich NFZ nie refunduje)
Ja nie robię połówkowego 3D. Robię normalne. I na to w ostatnim trymestrze też się raczej nie zdecyduję. Ale jakby mnie było stać, to bym zaszalała, a co
Stary 2011-03-31, 11:33   #2817
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Oki, to koniec tych jałowych dyskusji. A pogoda przepiękna. mój wiosenny czarny płaszczyk bedzie dziś za ciepły. A beżowy dojdzie dopiero po niedzieli... Może pogoda się utrzyma
a jaki??? poka poka poka!!!!

Ja mam w domu tylko kurtki zimowe A wiosenny płaszczyk to będzie musiał sporo poczekać bo to bardzo dopasowane 36 było i w biuście to się na pewno nie zmieszczę
Stary 2011-03-31, 11:34   #2818
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja też ciążę przechodzę całkiem przyjemnie. Całkiem ponieważ czasami dopadnie mnie zgaga czy mdłości.Teraz stresuję się tą wizytą ponieważ byłam w podróży, którą zniosłam tak sobie. Biegunka, problemy z kręgosłupem, jakieś problemy z oddychaniem, mostkiem itp. Nie mam pewności, że wszystkie te problemy przeszłam tylko ja chroniąć maluszka- dlatego teraz się boję.

Co do wad genetycznych, chorób itp. to ja też się boję, ale myślę, że każda matka w głębi duszy obawia się tego. Ponieważ nie jest to tylko smutek dla nas, ból że dziecko np. cierpi, nie może zrobić tego i tego, ale ból dla dziecka które na pewno po pewnym czasie odczuwa różnice między nim a rówieśnikami.
Też nie wiem co bym zrobiła, nie jestem w stanie tego powiedzieć. Przed ciążą byłam bardziej otwarta na to co można zrobić... ale teraz kocham mojego płodzika i ciężko by mi było podejmować jakiekolwiek decyzje w tym zakresie.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:35   #2819
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co ja sie teraz przez was zaczynam stresowac bo dzis jakos tak czuje macice caly czas tak mnie pobolewa pewnie rosnie ale zaczynam sie stresowac czy wszystko oki
bryy nie lubie takich tematów zawsze mi włoski na rekach deba staja
Oj, jeszcze nas będą bolały różne rzeczy. Jak się młodzież zacznie rozpychać w naszych brzuszkach, to będziemy miały świeczki w oczach. A takie pojedyncze pobolewania są normalne. Przecież całe ciało się przygotowuje, rozciąga, poszerza. A to musimy odczuwać.
Stary 2011-03-31, 11:40   #2820
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
tusia- Przepraszam to moja wina
Ale ja jak coś poczuje- jakieś kłucie czy ciągniecie to się nawet uśmiecham sama do siebie-że bejbik rośnie i się tam rozpycha a i prowokuje macicę do pracy
wybaczam
napewno tak jest ze rosnie ale dzis od rana cały czas czuje ta macice

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Oj, jeszcze nas będą bolały różne rzeczy. Jak się młodzież zacznie rozpychać w naszych brzuszkach, to będziemy miały świeczki w oczach. A takie pojedyncze pobolewania są normalne. Przecież całe ciało się przygotowuje, rozciąga, poszerza. A to musimy odczuwać.
no to prawda ale pierwsza ciaza i caly czas mi chodzi po glowie czy moze nie powinno tak bolec i czy napewno tak z dzidziusiem jest oki
jakos tak juz sie wyluzowałam wiec dziekuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości