|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
witam z rana
![]() Ja dzisiaj wstalam pewlna zapalu do wszytskiego, ale jakos tak po sniadanku i klapnięciu przed kompem jakos mi sie odechcialo ![]() Znowu zaczelam sie budzic pare razy na siku, a mialam juz pare takich nocy ze wstawalam tylko raz kolo 6 i myslalam ze tak zostanie a tu lipa! |
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Mary, tak ja mam daleko do szpitala, w dodatku wszystko musze miec tam swoje, a to co napisalas oczywiscie wezme.
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciąży z Zochą leciało mi od jakiegoś 17tc ![]() Cytat:
- ja biorę narazie 28sztuk podkładów, tych podpach wielkich (bo tyle w pudełku) -z 6 podkładów tych na łóżko i do przewijania Gabi - mam 5 wielorazowych majt siatkowych (ale prać nie zamierzam) - mam nawet nakładki na sedes (3) bo pamiętam że miałam problem z wypróżnieniem po porodzie a nie zamierzam na narciarza robić bo wszystko boli - 2 koszule - szlafrok - 2x papier toaletowy - 2 ręczniki małe - wkładki laktacyjne - z 5 par (jeszcze nie kupiłam) |
||
|
|
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Więc jeszcze sie wstrzymam i kupię jak już się urodzi. ![]() Dziś wizyta u gin Już się doczekać nie mogę
|
|
#4085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
Kurier mnie obudzil No nic... musze to jakos rozwiazac, ale w ogole glowy do tego nie mam Ide cos zjesc, potem myju-myju i trza dzialac z czyms... jeszcze nie wiem co bede dzisaj robic!!!! Ma ktos jakies pomysly na obiad? Chyba jednak nie tylko ja dzisiaj z niewiedza wstalam Moj biedny Antos wczoraj takiej czkawki dostal, ze nie chciala mu przejsc. Tak mi go szkoda bylo, bo sama nienawidze miec czkawki. Tatus straszyl. Nie pomoglo. No to pobiegalam troche po schodach i przeszlo ![]() Cytat:
Anulka u mnie dzis pochmurno, ale cieplo. Ostatni tydzien byl sloneczny bardzo, a teraz przyszedl czas na deszcz i chmurki. podobno jutro ma byc lepiej ![]() Eweska te blizniaki wczoraj pokazywali w Szkle Kontaktowym na zmiane z wypowiedziami politykow The Xanthippe za wizytke! Oliwka rosnie jak na drozdzachEve mozna wscieklizny dostac mnie tez ostatnio zzarlo posta wlasnie jak Tobie odposywalam, ale wzielam pare oddechow i napisalam jeszcze raz Oj zemsta na Olusiu bedzie slodka! Jeszcze go do sklepu z ciuchami zabierz zeby sie bidulek doszczetnie wynudzil Moja bratowa ma dzieciaki 2 lata roznicy no i jak maly sie urodzil to nie bylo az tak strasznie. Spali wszyscy w jednym pokoju takze szybko udawalo sie opanowac sytuacje jak jedno wstawalo wiadomo nie zawsze bylo tak pieknie, ale glownie dawali rade z poskromieniem ich
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staniesz nad dzidzią i Ci się suty będą mokre robić ![]() ja nawet stawać nie musiałam, mogłam w drugim pokoju pomyśleć tylko o Zosi i już leciało ![]() Kiara ja bym się nie martwiła taką ilością jeszcze .... jutro masz wizytę więc lekarz Ci wszystko wytłumaczy, do jutro i tak nic nie zrobisz ... |
|
|
|
|
#4087 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja jakos nie. ale dla mnie najgorsze jest to jak mi zaplanuja cc na 5tego i caaaaly dlluuuugggiiii weekend majowy przesiedze rozmyslajac, wowczas chyba bede strzepkiem nerwow Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Andziot, no to to co dla mnie to mnie oswiescilas, ale niewiem np ile wziac pampkow na ten czas pobytu w szpitalu ile tetry, i czy skoro musze mniec wszystko swoje to czy brac wszystkie kosmetyki dla malego, czy wystarcza pampki i chusteczki mokre?
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektorzy od razu w posciel dziecko klada i tez sie nic nie dzieje jednak u mnie w szkole rodzenia uczyli ze na poczatku dziecko trzeba jak najwiecej otulac, tulic, nosic, przytulac, zeby mialo ciasnote, bliskosc, takajak w brzuszku mamy a juz na pewno nie sluchac innych, ze od noszenia dziecko sie rozlelka nieprawda! takze wiesz, ja kupilam, bo mi sie podusia do wozka przyda, rozek byl w komplecie wiec mi pasowalo ![]() Cytat:
jednak u mnie w szpitalu porodowki sa pojedyncze i kazda ma swoj kibelek wlasny wiec sa one dokladnie myte po kazdym porodzie wiec nie ma sensu ich kupowac, przynajmniej u mnie |
||
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
aga_p
![]() dzieki dziewczyny ,ze odpowiadacie na moje wyczerpujace pytania probowalam sie dodzwonic do szpitala, ale cos zamiast mnie polaczyc z tym oddzialem to laczy za sala gimnastyczna a konsultant to wogole sluchawki nie podnosi, amyslalam,ze sie chociaz troche zegos dowiem.
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za wizytkę Ja też będę słuchała serduszka ( w poniedziałek) już nie mogę się doczekać Cytat:
|
||
|
|
|
#4092 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizyteCytat:
![]() Cytat:
ja juz nie wiem co na te obrzeki poradzic... jak juz sie poloze wieczorem to czuje normalnie jak mnie to boli, pulsuje tak![]() zawstydzam? moge tak dlugo jeszcze
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Xanthippe
gratuluję wagi małej a tż nieźle Cię urządził Na szczęście mój nie ma takich zachcianek odpowiedzialnie zarabia na małego Edę Eve, andziot Aliczka Ja wczoraj nakarmiłam pół koszulki do spania moniqac U mnie to stan normalny, że mały coś tak wypycha Czasem właśnie aż boli. Wczoraj ledwo wysiedziałam na szkole rodzenia, bo wciskał mi coś w prawy bok ![]() mary Ja będę przyspieszać od weekendu majowego, aczkolwiek moja siostra znów robi problemy wujek mówi, że do 9 kwietnia powinien zdążyć z przeprowadzką, a moja siostra, że: "na pewno będzie miał opóźnienie, a dla mnie tydzień to mało na malowanie i przeprowadzkę, może po weekendzie majowym BLA BLA BLA"Dziewczyny, ja się miałam już Wam na tą sytuację mieszkaniową nie żalić, ale CZY ONA NIE MOŻE ZROZUMIEĆ, ŻE PO WEEKENDZIE MAJOWYM, TO EDZIK MOŻE BYĆ JUŻ URODZONY?? Litości, jej samej chyba łatwiej się sprężyć, niż nam, jak się Eda urodzić malować pokój i robić przemeblowanie ![]() Czasem mam wrażenie, że to największa egoistka na świecie ![]() Kwiatecek U mnie trzeba mieć wszystko własne: (tylko kosmetyków nie, bo kąpią położne) Dla mnie: koszula do porodu, 2 koszule, szlafrok, kosmetyki, bielizna, duży i mały ręcznik, klapki, 1 tetrowa (do porodu), 1 paczka bella podkładów poporodowych, papier toaletowy i chusteczki jednorazowe, wkładki laktacyjne 6 szt. Dla małego: 20 pampersów, 4 tetrowe, 3 pajace, 3 koszulki, 2xskarpetki, niedrapki, 2 czapeczki, 1 paczka chusteczek, maść do pupy, ręcznik Chyba tyle, ale mogłam o czymś zapomnieć ![]() Z tydzień temu wklejałam moją listę na forum, jeśli chce Ci się szukać ![]() A co do spania: Ja planuję na początek kocyk, może rożek - ale dosyć szybko przejść na kołderkę (tylko nie wolno przykrywać po buzię, jedynie do wysokości brzuszka). A teraz mogę już: Dzień dobry! Słonko świeci Wyspałam się dziś, więc jestem w dobrym humorze, normalnie nie mogłam uwierzyć, jak się obudziłam i zobaczyłam 8:30 A potem jeszcze do 10:30 dosypiałam Zero zgagi z rana, nie budziłam się w nocy, Edzik tylko lekko podkopywał. Odespałam ostatnie noce chyba
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wezmę .... hmmm ja chyba całą paczkę wzięłam poprzednim razem (tą małą jakąś) nie pamiętam ile zużyłam) zobaczę ile mi się do torby zmieści ![]() kosmetyki nie sądzę żeby trzeba było swoje, tzn płyn do kąpieli bo np do pupy możesz coś wziąć |
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze szkoly rodzenia tez tak jak napisalam nizej nie chodzi tylko o niebezpieczenstwo ale o ta ciasnote, jaka maluch musi miec po porodzie znam i slyszalam historie, gdzie dziecko wlozone pod kolderke sie udusilo itp, ale niekoniecznie kazdy przypadek mus i tak sie konczy ja zdecydowalam ze na poczatku dam sokoj z posciela, zwlasszcza, ze juz pogoda jest zupelnie inna rownie dobrze mozesz przykryc dziecko kocykiem, tez bedzie okej ale każdy robi tak jak uważa ![]() |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
hej Niunie
Nie wiem co ze mna, ale u rodziców ostatnio spię do 10 Jak na mnie to mega dłuuugo, bo w krk ostatnio wstałam 4-5 rano Tylko zasunę rolety i mam noc, budze sie i nie wiem która, wiec spie dalej Mój małż wczoraj wymyslił generalny przegląd auta... choc przeglada je na okrągło i nie wiem czy jest sens wymieniac kompletnie wszystko typu filtry, oleje, amortyzatory, tarcze itd...... Jak usłyszałam ile to wszystko kosztuje to sie wsciekłam Dlatego... o 15 umówiłam sie w czewie do mechanika i oddaje moje autko do przeglądu w końcu ja jezdze wiecej, kursujac czewa-krk.. No i z dobrych wiesci to w mojej pracy beda talony po 840 zł na swieta Gusia, bardzo dobrze, ze jesz drugą kolacje. Nie wiem czy czytałas co mnie wyszkolili w klinice, ale nie wolno kobietom ciężarnym chodzić głodnym spac, bo wydziela się aceton głodowy i jego zawartość w organizmie powoduje, że słabo rośnie dzidzi. Mnie kazali II kolację o 21.30 jeść moniqac; ale Ty wczesnie na nóżkach Rozumiem, że nadrabiasz stracony czas w pracy na poczet Szymusiowych zakupków Tym bardziej, ze godzina zero coraz blizej Pokaaaaż łóżeczko ![]() Kuircze z Tym Fashion House, nie umiem jeszcze dziś odpowiedzieć, gdyż może mnie mój małż w weekend odwiedzi i pewnie średnio byłby zadowolniony gdybym go ciągnełą na babskie ploty poza po cholere mi on tam Dziekuje za zrozumienie odnosnie rodziców - dzieki temu wiem, ze nie uznajesz mnie za "mamicórke" :-D anula_81; nooo najwazniejsze, ze dobry nastrój wrócił !! A jeszcze lepsze bedzie, jak przypomnę Ci, ze dziś czwartek Masz tesciow w Krk? O kurcze, nawet nie wiedziałam No ja przypuszczam, ze będę fruwała z Gabą miedzy czewa a krakiem wiec gdzieś sie spikniemy na pewno i może inne dziewczynki także do nas dołącza, już z dzieciaczkami Odnośnie komplementów, mam taką samą reakcję jak Ty Nie przepracuj sie !! Eve, no to Ty sie w ogole nie wyspałaś Ale Ci Oluś dał popalic. Może jak go wymęczysz na spacerku to padnie w dzien a i Ty nadrobisz zaległości w spaniu ??TheXanthippe; ale rośnie dzidzia i jakie masz młode łożysko Proszę, proszę nic sie nie starzeje A co do PS znam to.... mój małż kupił sobie niedawno trzecią konsolę bo dwie już mało, a argumentem było to, iż na PS sa fajniejsze gry niż na Xboxa i będzie całą noc grał a jak malutka zapłacze to on będzie czujny i od razu do niej poleci, abym ja mogła spokojnie sobie spać i też sie zgodziłam.......Tak wiec nie miej wyrzutów sumienia Faceci, to duże dzieci ![]() Gusi i Andziotki TŻety też lubią pykać na konsoli Kiara76; no wyedukowana jestem na wskroś z cukrzycy, jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to służe radą Ja strasznie żałuję płatków z mlekiem i owsianki To moje ulubione jedzonko.... A co do czasu rozpoczęcia mierzenia czasu, pani powiedziała, iż właściwie od razu od momentu gdy zaczynam cosik jeść, rozpoczyna się proces wchłaniania glukozy do krwi i dlatego należy mierzyć od chwili rozpoczęcia jedzonka... Tak nam mówiła pani, która jest dietetykiem na oddziale metabolicznym w klinice UJ. Na dodatek, moj wczesniejszy diabetolog, kazał mi sie kłuć igłą aż do stępienia !! A tu dowiedziałam sie, że należy bezwzględnie zmieniać igłę po każdym ukłuciu !!!!!! Słchaj odnosnie złych wyników, ja przedostatnio także byłam zasmarkana na badaniach i zarówno krew nie wyszła rewelacyjnie jak i mocz.. Siusiu generalnie tragedia była !! Kazali mi powtórzyć badania gdy wyzdrowieję - faktycznie po tygodniu wszystko wyszło książkowo i śpiewająco, tak wiec nie martw się tak bardzo ![]() andziot; po takiej nocy, masz rację - nie rób NIC Zasłuzyłas na błogie lenistwo. Wiesz co, ja kiedyś też tak miałam, ze mi coś jakby chrupnęło albo naciągnęło sie w pachwinie i wyłam z bólu. Nie mogłam wręcz na nogę stanąć ale po jakiejś godzince przeszło. Chyba coraz bliżej końca, należy liczyć sie z takimi atrakcjami ![]() A małż to ma sen, nie powiem !!! Usłyszy jak Gabi zapłacze ??? Kwiatecek; OMG 6 x na sik !!!!!!!!!!!!!!!!!! Boziu !! Ja 1 x i to dla mnie kara... przy 6 to w ogole opłaca sie kłaść spac? A na powaznie, to współczuję !!
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle chyba czas zacząć tematy do nowego wątku wymyślać
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pedzimy jak szalone
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
usłyszeć usłyszy, ale zanim zareaguje to mała będzie już niezły koncert urządzać ...
Z Zosią to robiłam tak, że ja się budziłam na jej jęki i budziłam małża żeby do niej wstał jak jego kolej była wredota ze mnie nie ![]() (teraz też taka będę)
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie miałam pojęcia, że zalecana jest druga kolacja. Postaram się teraz tego pilnować. |
|
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wlasnie ja mam kocyki dwa zwylke polarowe, chyba moga byc? bo tu kiedys ktos wspominal o mikrofibrze ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- aaaa mialam sie wczesniej zapytac juz i ciagle zapominam: bierzecie te nakladki na sutki i butelke (w razie gdyby pokarmu nie bylo) do karmienia?? jesli tak to czy juz odparzacie i pakujecie??
|
|
|
#4102 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kibelkow, to nawet jakby przy mnie myly po kazdym to bym nie usiadla. tak juz mam Cytat:
![]() i jaka ladna suma w talonach ![]() Cytat:
tez to stosowalam i bede nadal
|
|||
|
|
|
#4103 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj miałam pakmana przez cały dzień. Tyle zjadłam, że dziś wstyd będzie stanąć na wagę u lekarza
. Myślałam, że do 60 kg dobije i będzie wsio. A pewnie więcej będę ważyć. Teraz ważę 58,6 kg.
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do szpitala nie biore butelki ani nakladek jakby co, to tych nakladek wszedzie multum jest to tz mi dokupi ![]() mala sie dzisiaj wierci jak wsza chyba znow sie wstawia w kanal tak boli ![]() a kocyki kazdy ma takie jakie mu opasuja, ja mam jeden z microfibry tylko dlatego, ze mi sie podobala aplikacja i ma taka owieczke piszczaca, a drugi mam ten z drewexu z kolorinoi wsio mamy duza rodzine, wole pozniej dokupic jak miec ich za duzo
|
|
|
|
|
#4105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki, cholercia nadrobilam was i mi wcielo moj wpis:/
z tego co pamietam, to: - sliczne brzucholki, -gratulacje udanych wizyt, a za dzisiejsze 3mam kciuki ![]() -co do podkladow, ja biore jedna pake, bo daja u ans w szpitalu,ale wole miec swoje by sie nei prosic.. -byla tez mowa o pampersach i rozmiarach wiec ja mam te od 2-5kg, i 3-6 kg po jednej paczce, plus newborny z pampers 3 sztuki(probki) i 3 sztuki tych babydream z rossmana.. -posciel juz kupilam, bedzie ubrana, ale dzidzia bedzie pewnie lezala w rozku.. na poczatku -ciuszki bede prala w przyszlym tygodniu.. ---i wiecie co od kilku dni mnie nurtuje pytanie ciekawe jak moj brzuch bedzie po ciazy wygladal, poki co nie mam rozstepow, skora napieta jak nie powiem co, a potem pewnie taki flak zostanie..:/ aaaa i widze ze tu tez mowa o filmiku z blizniakami:P hehe wlasnie brat mi to dzis przeslal heheh mala ma znowu czkawke
|
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bede pytac lekarza albo polozna na nastepnej wizycie o takie rzeczy, bo nikt i nic rzadna sila nie zaciagnie mnie do karmienia chociazbym miala brac wlasny podgrzeacz i sterylizator wiec musze dopytac czy mam to tez spakowac czy nie jak tak to chyba tirem podjade na porodowke haha
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wierci sie niemilosiernie,ale ja nei mam nic przeciwko przynajmiej ruchow nie musze liczyc poki co
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

02.08.2014
za wizytke! Oliwka rosnie jak na drozdzach
mnie tez ostatnio zzarlo posta wlasnie jak Tobie odposywalam, ale wzielam pare oddechow i napisalam jeszcze raz
Oj zemsta na Olusiu bedzie slodka! Jeszcze go do sklepu z ciuchami zabierz zeby sie bidulek doszczetnie wynudzil
a wieczorem na pidżamce, szczególnie jak leżę i głaskam sobie brzuszek a dzidzia wariuje, robią się duże mokre plamy. Tż się wtedy śmieje: "Kochanie zobacz, znowu karmisz"
czuje,ze mam w kroku kosci oszalec mozna... nie mam sily czuje sie jakbym wcale nie spala.

odpowiedzialnie zarabia na małego Edę
wujek mówi, że do 9 kwietnia powinien zdążyć z przeprowadzką, a moja siostra, że: "na pewno będzie miał opóźnienie, a dla mnie tydzień to mało na malowanie i przeprowadzkę, może po weekendzie majowym BLA BLA BLA"

Nie wiem co ze mna, ale u rodziców ostatnio spię do 10
Dlatego... o 15 umówiłam sie w czewie do mechanika i oddaje moje autko do przeglądu