Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 10:43   #2821
Caltea
Zadomowienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
a jaki??? poka poka poka!!!!

Ja mam w domu tylko kurtki zimowe A wiosenny płaszczyk to będzie musiał sporo poczekać bo to bardzo dopasowane 36 było i w biuście to się na pewno nie zmieszczę
Boszsz, Archinta, mój czarny to też mocno dopasowane, w dodatku małe 36 (Ryłko ma chyba mocno zaniżoną rozmiarówkę), ale przecież jest tak gorąco, że można chodzić w rozpiętym.
A beżowy grzybek kupiłam taki:
http://allegro.pl/orsay-wiosna-rozm-...522644269.html

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Tusiu, to może nospę sobie łykniesz? Działa rozkurczowo na macicę
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:43   #2822
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hejka

dziewczynki drogie chyba musze kupic sobie magnez, bo w nocy mnie straszny skurcz złapał ( nogi ) i mam takie pytanko jaki wy bierzecie, bo nie chce do ginka dzwonić i mu zawracać głowy, więc proszę o radę
ja biorę (ale nie wiem na co chyba na macice ale nie wiem) brałam magnezin ale on ma takie duże okrągłe tabletki o smaku wiśniowym i to był dla mnie koszmar (na wymioty mnie zawsze zbierało) w aptece poprosiłam o inny magnez i dostałam MgB6, wielkości apapu i bez dodatków smakowych i swoją drogą nawet taniej wyszedł

co do wad gen to jak z tż gadałam o tym czy wydawać tyle kasy na usg prenatalne (350zł) to stwierdziliśmy że jakie by nie było to i tak będziemy je kochać i nie ma pewności że jak się dziecko urodzi to będzie zdrowe (w sensie że nie zachoruje po roku albo że jakaś choroba się ujawni)

ja na początku ciąży trochę się bałam, bo mój poprzedni gin powiedział ze mogę mieć trudności z zajściem (może być że po pół roku w ogóle już nie zajdę) i że mogę poronić i nie donosić ciąży, i nawet się bardzo nie przejmowałam dopóki nie zaczęłam krwawić i trafiłam do szpitala, później znów co 2tyg szpital bo plamienia. ale wierzę że jak miało się coś stać to było tyle "okazji" że już by się stało, straciłam jedno dzieciątko to te drugie musi być bardzo silne że nawet jak lekarze są pesymistycznie nastawieni to ono robi ich w bola i wierzę że to jest mały John Rambo i da sobie radę i nie wątpię w niego
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:47   #2823
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
co do wad gen to jak z tż gadałam o tym czy wydawać tyle kasy na usg prenatalne (350zł) to stwierdziliśmy że jakie by nie było to i tak będziemy je kochać i nie ma pewności że jak się dziecko urodzi to będzie zdrowe (w sensie że nie zachoruje po roku albo że jakaś choroba się ujawni)

ja na początku ciąży trochę się bałam, bo mój poprzedni gin powiedział ze mogę mieć trudności z zajściem (może być że po pół roku w ogóle już nie zajdę) i że mogę poronić i nie donosić ciąży, i nawet się bardzo nie przejmowałam dopóki nie zaczęłam krwawić i trafiłam do szpitala, później znów co 2tyg szpital bo plamienia. ale wierzę że jak miało się coś stać to było tyle "okazji" że już by się stało, straciłam jedno dzieciątko to te drugie musi być bardzo silne że nawet jak lekarze są pesymistycznie nastawieni to ono robi ich w bola i wierzę że to jest mały John Rambo i da sobie radę i nie wątpię w niego
Mucka, nasze młode muszą być silne. A usg genet i tak nie wyklucza 100% wad
Stary 2011-03-31, 10:49   #2824
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Wiecie co jak tak Was czytam to myślę sobie, że mam dużo szczęścia. Praktycznie żadnych dolegliwości. Wcześniej miałam trochę mdłości, ale krótko. Teraz tylko dużo śpię i łatwiej się męczę. Ale żadnych bólów, żadnych krwawień, może to też zasługa tego duphastonu co biorę.
Żadnych nieprzyjemnych myśli nie mam. Przed wizytą zawsze się cieszę, że dowiem się co z maluchem, nie martwię się, że coś może być nie tak. Ogólnie ta ciąża to rewelacyjny czas dla mnie. Zobaczymy co będzie później ale myślę, że będzie super.
Ja jak na razie mam tak samo (tfu tfu tfu) ja się jedynie martwię trochę czy podołam obowiązkom później A myśli czy będzie zdrowe czy nie.....wiadomo, każdy chce zdrowego dziecka i na to liczy ale przecież i tak będziemy je kochać My się będziemy cieszyć z każdego

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:52   #2825
archinta
Zakorzenienie

Właśnie się zorientowałam po rozmowie o płaszczykach,ze na dworze 20 stopni a ja w domu zamknięta , opatulona przy kompie Może uda mi się przejść na pocztę po list

Caleta- to mówisz,ze pogoda już ciągle taka będzie i nie będę musiała się zapinać ???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:56   #2826
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie się zorientowałam po rozmowie o płaszczykach,ze na dworze 20 stopni a ja w domu zamknięta , opatulona przy kompie Może uda mi się przejść na pocztę po list

Caleta- to mówisz,ze pogoda już ciągle taka będzie i nie będę musiała się zapinać ???
Uda Ci się na pewno
A co do pogody, to mam nadzieję

A podoba Ci się mój grzybek?

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-03-31 o 10:57
Stary 2011-03-31, 10:56   #2827
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Caleta- to mówisz,ze pogoda już ciągle taka będzie
byłoby cudownie. bo ja to już się zapinam "na ścisk".

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:58   #2828
bianeczkaa
Zakorzenienie

No i już się wściekłam! Mamy taką głupią dziewczynę w robocie, wszystkich denerwuje! Miała iść na urlop w czerwcu, później w lipcu. Ja sobie ustaliłam na sierpień, to ona, ze nie mogę, bo ona się już umówiła z naszym MAGAZYNIEREM! że idzie w sierpniu! Oczywiście szef nic o tym nie wie Wiecie co, normalnie bezczelna, powiedziała mi że nie mogę iść bo ona idzie. Ale s............ Chyba jej się trochę poprzewracało w głowie! Najchętniej to bym wzięła zwolnienie od początku lipca i mogłaby mnie pocałować w i pożegnać się z urlopem, ale nie zrobię takiego świństwa szefowi. Ustąpię jej ten jeden dzień i niech się wypcha sianem. Oby miała kiepską pogodę

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

a ja już po dworze latam w balerinkach bez skarpet, i cienkim sweterku

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-31, 11:00   #2829
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
No i już się wściekłam! Mamy taką głupią dziewczynę w robocie, wszystkich denerwuje! Miała iść na urlop w czerwcu, później w lipcu. Ja sobie ustaliłam na sierpień, to ona, ze nie mogę, bo ona się już umówiła z naszym MAGAZYNIEREM! że idzie w sierpniu! Oczywiście szef nic o tym nie wie Wiecie co, normalnie bezczelna, powiedziała mi że nie mogę iść bo ona idzie. Ale s............ Chyba jej się trochę poprzewracało w głowie! Najchętniej to bym wzięła zwolnienie od początku lipca i mogłaby mnie pocałować w i pożegnać się z urlopem, ale nie zrobię takiego świństwa szefowi. Ustąpię jej ten jeden dzień i niech się wypcha sianem. Oby miała kiepską pogodę

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Oj wredniutka. Ale już się ne denerwuj, bo chyba przez TAKĄ nie warto stresować Dzidziola.
A jak tam Bianeczko wózek, udało Ci się zakończyć licytację sukcesem?
Stary 2011-03-31, 11:02   #2830
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
bianeczkaa a jaki?!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:05   #2831
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A podoba Ci się mój grzybek?
Bardzo
Sorry ,że bezczelnie pytam, a potem nie odpisuję Tylko ja popatrzyłam pod katem swojej figury - masywne uda (a reszta chuda- no może teraz szczupła ), wiec ja musiałabym mieć dłuższy płaszczyk, a nie taki trencz

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
. Oby miała kiepską pogodę
Stary 2011-03-31, 11:05   #2832
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wredniutka. Ale już się ne denerwuj, bo chyba przez TAKĄ nie warto stresować Dzidziola.
Nie, ktoś mnie przebił, nie dawałam dużej ceny, bo kolor tak średnio mi się podobał i chcę jeszcze poszukać takiego co mi się podoba

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
bianeczkaa a jaki?!
Mutsy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-31, 11:07   #2833
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo
Sorry ,że bezczelnie pytam, a potem nie odpisuję Tylko ja popatrzyłam pod katem swojej figury - masywne uda (a reszta chuda- no może teraz szczupła ), wiec ja musiałabym mieć dłuższy płaszczyk, a nie taki trencz
Bezczelna koleżanka. Widziałam też dłuższe, spodobał mi sie taki malinowy: http://allegro.pl/vero-moda-kurtka-p...527436129.html .
A uda można zasłonić tuniczką
Stary 2011-03-31, 11:09   #2834
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Bezczelna koleżanka. Widziałam też dłuższe, spodobał mi sie taki malinowy: http://allegro.pl/vero-moda-kurtka-p...527436129.html .
A uda można zasłonić tuniczką
Też fajny- gdyby nie malinowy Twój ma ładny kolor
Uda jak najbardziej mam zamiar maskować tunikami tudzież szerokimi spodniami
Stary 2011-03-31, 11:11   #2835
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Nie, ktoś mnie przebił, nie dawałam dużej ceny, bo kolor tak średnio mi się podobał i chcę jeszcze poszukać takiego co mi się podoba

Mutsy
Aaa, to taki groszkowy? Mnie też ten kolor nie odpowiadał.
U tego samego sprzedającego licytowałam Skate, ale wycofał wszystkie oferty z powodu nagle odkrytej wady wózka (być może troszkę się do tego przyczyniłam, bo dzwoniłam do tych ludzi z pytaniem, czy aby tapicerka nie jest pobrudzona. Na moim kompie wyglądała, jakby cala była w plamy. Może przyjrzeli się lepiej i zauważyli coś, co im przedtem umknęło...). A poza tym to przesympatyczne osoby, przynajmniej w kontakcie telefonicznym
Stary 2011-03-31, 11:14   #2836
archinta
Zakorzenienie

Uwaga uwaga- małż zabiera mnie na zakupy- 3majcie kciuki za braki mdłości Może w końcu zacznę w staniku chodzić jak se kupie
Stary 2011-03-31, 11:16   #2837
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Też fajny- gdyby nie malinowy Twój ma ładny kolor
Uda jak najbardziej mam zamiar maskować tunikami tudzież szerokimi spodniami
No właśnie, do czego ten malinowy mógłby pasować...

Cytat:
Uwaga uwaga- małż zabiera mnie na zakupy- 3majcie kciuki za braki mdłości Może w końcu zacznę w staniku chodzić jak se kupie
Oki, to poszalej sobie, jak mąż stawia
Stary 2011-03-31, 11:18   #2838
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O matulko. Zrobiłam małe przemeblowanie. Tzn mama mi przesunęła łóżko i biurko a ja teraz odgracam i sobie zmieniam wystroik i powiem wam że już cała sapię i boli mnie brzuch Normalnie jak babulinka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:22   #2839
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O matulko. Zrobiłam małe przemeblowanie. Tzn mama mi przesunęła łóżko i biurko a ja teraz odgracam i sobie zmieniam wystroik i powiem wam że już cała sapię i boli mnie brzuch Normalnie jak babulinka
Tylko nie przesadzaj z tymi ciężarami babuniu.

Trzeba by coś pomyśleć o obiedzie. Dziś zupa jarzynowa i ziemniaczki z jajkiem sadzonym, zieloną sałatą i kefirem (czyli dodatkowo dawka alkoholu się szykuje, może za bardzo się nie upiję)
Stary 2011-03-31, 11:25   #2840
cotynato
Zakorzenienie

O właśnie, kupiłam sobie wczoraj kerfirek mam nadzieję że maleństwo będzie trzeźwe po tej dawce

w sumie takie smażone ziemniaczki z kabanosem lub kiełbaską smażoną + kefir/jogurt naturany to nie jest zła rzecz.

Wymianka.
Stary 2011-03-31, 11:45   #2841
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak miałam jak się przeforsowałam

Małż i zakupy nie realne mój to anty zakupowiec jest totalny, nawet ja mu ciuchy kupuję, tylko po spodnie jeżdzimy razem

o spożywce nawet nie wspomne, on może tylko wkładać do samochodu albo targać do kuchni, ale absolutnie kupować no jest wyjątek .... może kupować akcesoria wędkarskie do woli

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:51   #2842
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, to taki groszkowy? Mnie też ten kolor nie odpowiadał.
U tego samego sprzedającego licytowałam Skate, ale wycofał wszystkie oferty z powodu nagle odkrytej wady wózka (być może troszkę się do tego przyczyniłam, bo dzwoniłam do tych ludzi z pytaniem, czy aby tapicerka nie jest pobrudzona. Na moim kompie wyglądała, jakby cala była w plamy. Może przyjrzeli się lepiej i zauważyli coś, co im przedtem umknęło...). A poza tym to przesympatyczne osoby, przynajmniej w kontakcie telefonicznym
Mnie sie podoba fiolet i ciemny granat, ale z tym odwołaniem to może cene za niską osiągnęli??

Cytat:
No no, powodzenia
Cytat:
O właśnie, kupiłam sobie wczoraj kerfirek mam nadzieję że maleństwo będzie trzeźwe po tej dawce

w sumie takie smażone ziemniaczki z kabanosem lub kiełbaską smażoną + kefir/jogurt naturany to nie jest zła rzecz.
Kiełbasa z kefirem?? I to ja podobno dziwnie jem

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Też tak miałam jak się przeforsowałam

Małż i zakupy nie realne mój to anty zakupowiec jest totalny, nawet ja mu ciuchy kupuję, tylko po spodnie jeżdzimy razem

o spożywce nawet nie wspomne, on może tylko wkładać do samochodu albo targać do kuchni, ale absolutnie kupować no jest wyjątek .... może kupować akcesoria wędkarskie do woli
Jak ja bym na ryby poszła

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-31, 11:56   #2843
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Mnie sie podoba fiolet i ciemny granat, ale z tym odwołaniem to może cene za niską osiągnęli??
Jak ja bym na ryby poszła
Eeee, nie sądzę, bo cena była już ponad 1000 zł, a do końca licytacji jeszcze chyba ze dwa dni.

To się umów z moim małżem (ciąga mnie ze sobą po przeróżnych stawach, a ja nie lubię; no jeszcze jak słoneczko świeci, to fajnie, ale wiadomo, że wtedy ryby nie chcą brać)
Stary 2011-03-31, 11:58   #2844
cotynato
Zakorzenienie

Kiełbaska drobno pokrojona zamiast skwareczek. Czy ja wiem czy to dziwnie? Może, wiem że tak na wsi jadłam i było dobre

Wiecie co znalazłam 2 lata temu chyba, kupiłam kombinezonik dla dziecka i do dzisiaj leżał w wersalce na jakiejś starej lalce. Zapomniałam o nim a jest śliczny chociaż teraz siedzę i o nim myślę i chyba na początek za ciepły a jak już będzie zimniej to może być za mały

Wymianka.
Stary 2011-03-31, 11:58   #2845
spa82
Raczkowanie

Hello!

Cytat:
Napisane przez [B
MalgosiaM8[/B];26066720]No to po wizycie
Wszystko cacy! dzidzia rośnie, ponad 10cm
No i jak byk chłopak siusiak i jajeczka jak nic aj miałam chęć na dziewczynkę będzie następnym razem
Gratuluję wielkoluda

Cytat:
Napisane przez [B
kasiuleczkakuleczka[/B];26069180] Ja nadal męczę się z choroba psiaka i własną
mam tak zatkany nos, że nawet przez ułamek sekundy nie mogę oddychać muszę jakąś sól fizjologiczną kupić czy coś i inhalacje sobie zrobić. Za pare dni mężuś przyjeżdża a ja jak jakieś MONSTRUM wyglądam!!!
Współczuję bidulko ale łączę się z Toba w bólu bo u mnie też nieciekawie.

Cytat:
Napisane przez [B
tusia872[/B];26069307] a i musze wam sie pochwalic mierzyłam dzisiaj brzuchol i do przodu 1,5 cm ale radocha bo tak to cały czas stał w miejscu ale jak juz sie cos ruszyło to chyba nie przestanie co
Hmm fajnie Ci...ja stwierdzam że mi stoi w miejscu

Cytat:
Napisane przez [B
aa2[/B];26070133] a dzisiaj w końcu nie boli mnie głowa
O własnie miałam Was o to pytac czy Was tez tak napier papier ta głowa mi to w sumie jeszcze choróbsko dało w kość ale w tamtym tygodniu też za dobrze nie było. A poza tym strrrrrrasznie krwawią mi dziąsła i chyba pora na jakąs wizytę bo niby to normalne ale wole jeszcze pocieszyć się swoimi zębuchami

A tak poza tym to powoli wracam do swiata żywych. Wczoraj zamiast lepiej zrobiło się gorzej i wybrałam się do lekarza. Ale jakoś średnio ufnie odniosłam się do Pani dr. powiedziała że mam wirusowe zapalenie gardła mam leżeć bla bla bla i w sumie sama nie wiedziała zabardzo co mi przepisać. Na koncu stwierdziła że gdyby robiło się gorzej to mam się zgłosić to da mi antybiotyk gdyby zakażenie przeszło w bakteryjne bo jest grupa antybiotyków którą można spokojnie dawać ciężarnym ale na tą chwile nie pamieta jaka. Myślałam że się przesłyszałam No kopara w dół zeby lekarz nie wiedział takich rzeczy. I jak wyszłam to sie zastanawiałam czy rzeczywiście mam "tylko" wirusowe czy poprostu nie wiedziała co mi dać ojj metlik mętlik. Ale wczoraj jeszcze sie wygrzewałam, czosnku i miodu najadłam, soku ze świeżych pomaranczy wypiłam i dzisiaj jest juz lepiej ale jeszcze nie najlepiej. Najbardziej to mi zal d... sciska bo tak superancko na dworze a ja siedzę w domu w ktorym jest chyba zimniej niz outside. No dobra nie zanudzam ide wstawic jakies pranie i wezme sie za obiadek. A tak apropo miałam jutro do pracy wracac i lipa hehe

cotynato powodzenia na wizycie!!! trzymam kciuki za Was dwie bo pamietam że któraś też idzie i to nawet na ta samą godzinę ale PRZEPRASZAM nie pamiętam plis wybacz.
Ja mam we tworek tj.5 kwietnia i juz zaczynam miec stracha...jeszcze jak Was poczytałam dzisiaj to już wogole A to ode mnie dla Was zeby Wam już do głowy nie przychodziło poruszać takie tematy.
Oj sie rozpisałam troszki
MIŁEGO DNIA<papa>
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:05   #2846
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, do czego ten malinowy mógłby pasować...

Oki, to poszalej sobie, jak mąż stawia

On mnie tylko/aż eskortuje i będzie łazić ze mną i stękać i sapać mi w ramię

Cytat:
Tylko nie przesadzaj z tymi ciężarami babuniu.

Trzeba by coś pomyśleć o obiedzie. Dziś zupa jarzynowa i ziemniaczki z jajkiem sadzonym, zieloną sałatą i kefirem (czyli dodatkowo dawka alkoholu się szykuje, może za bardzo się nie upiję)
A ja dziś planuję bób
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

hihi- my to oboje dzikusy- antyzakupowe
Ja dziękuję Bogu za all

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
A tak poza tym to powoli wracam do swiata żywych. Wczoraj zamiast lepiej zrobiło się gorzej i wybrałam się do lekarza. Ale jakoś średnio ufnie odniosłam się do Pani dr. powiedziała że mam wirusowe zapalenie gardła mam leżeć bla bla bla i w sumie sama nie wiedziała zabardzo co mi przepisać. Na koncu stwierdziła że gdyby robiło się gorzej to mam się zgłosić to da mi antybiotyk gdyby zakażenie przeszło w bakteryjne bo jest grupa antybiotyków którą można spokojnie dawać ciężarnym ale na tą chwile nie pamieta jaka. Myślałam że się przesłyszałam No kopara w dół zeby lekarz nie wiedział takich rzeczy. I jak wyszłam to sie zastanawiałam czy rzeczywiście mam "tylko" wirusowe czy poprostu nie wiedziała co mi dać ojj metlik mętlik. Ale wczoraj jeszcze sie wygrzewałam, czosnku i miodu najadłam, soku ze świeżych pomaranczy wypiłam i dzisiaj jest juz lepiej ale jeszcze nie najlepiej. Najbardziej to mi zal d... sciska bo tak superancko na dworze a ja siedzę w domu w ktorym jest chyba zimniej niz outside. No dobra nie zanudzam ide wstawic jakies pranie i wezme sie za obiadek. A tak apropo miałam jutro do pracy wracac i lipa hehe
Wirusówka to jak ma się czerwone gardło ale czyste- bez nalotu- białego, żółtego, zielonego i jak z nosa nie lecą kolorowe smarki tylko ewentualnie woda.
Jak już są jakieś takie naloty, flegma etc. to znaczy,ze bakterie się zalęgły i organizm zwalcza je właśnie w takiej postaci .
Stary 2011-03-31, 12:05   #2847
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja bym się nie zastanawiała i poszła na L4
A do kiedy tak w ogóle zamierzasz pracować ?

Cytat:
Ja chodzę po prostu rozpięta, nie zamierzam żadnych płaszczy już kupować, bo i po co A dziś chyba z 20C u nas, więc po co mi nakrycie wierzchnie

Zaliczyliśmy długi spacer z jazdą autobusem - czyli dla mojego synka"tyś", zaszliśmy do kilku sklepów i w końcu kupiłam sobie buty i jeszcze jakieś rzeczy dla małego, teraz on je, ja nadrabiam i chyba się potem położę - muszę wykorzystać pobyt u teściowej
Przechodziliśmy też koło smażalni ryb, normalnie zapach mi podleciał, że musiałam wstąpi i kupi, przed chwilę zjadłam porcję mniamm

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:14   #2848
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zamówiłam sobie takie gumiaczki Ma któraś buty z takiego rodzaju?
http://allegro.pl/melissa-gumowe-bal...536857841.html

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja bym się nie zastanawiała i poszła na L4
A do kiedy tak w ogóle zamierzasz pracować ?

Ja chodzę po prostu rozpięta, nie zamierzam żadnych płaszczy już kupować, bo i po co A dziś chyba z 20C u nas, więc po co mi nakrycie wierzchnie

Zaliczyliśmy długi spacer z jazdą autobusem - czyli dla mojego synka"tyś", zaszliśmy do kilku sklepów i w końcu kupiłam sobie buty i jeszcze jakieś rzeczy dla małego, teraz on je, ja nadrabiam i chyba się potem położę - muszę wykorzystać pobyt u teściowej
Przechodziliśmy też koło smażalni ryb, normalnie zapach mi podleciał, że musiałam wstąpi i kupi, przed chwilę zjadłam porcję mniamm
Chyba po urlopie już pójdę. Ja czekam na jedzenie. Zamówiliśmy sobie zupę węgierską i schabowego z ziemniakami i marchewką z groszkiem. Oczywiście zamawiała ta świni i nawet się mnie nie spytała czy chcę tylko taka druga podeszła i spytała czy ja też coś chcę. I po co takie szopki odstawiać? Jak ja jej nienawidzę!

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-31, 12:20   #2849
cotynato
Zakorzenienie

Ja zamawiałam takie na covrze, ale jeszcze nie mam więc nie powiem.
Dziewczyny pisały, że jakieś takie meliskowate mają i są extra i że noga się nawet nie poci tak jak by się miało wrażenie przy takim typu obuwia. I że trafiają się takie sztywne, niefajne, ale to wszystko zależy od szczęścia i firmy

Wymianka.
Stary 2011-03-31, 12:33   #2850
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam sobie takie gumiaczki Ma któraś buty z takiego rodzaju?
http://allegro.pl/melissa-gumowe-bal...536857841.html
To są gówniaczki A wyglądają jak lakierki... Ładne, ale obcas to mają udziwniony. Jak przyjdą, to koniecznie napisz czy się dobrze noszą, czy noga się nie poci i takie tam ogólne spostrzeżenia, dobrze
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hmmm, ja myślę, że taki grzybek a'la ciążowy to się przyda w chłodniejsze letnie dni, jesienią, a jeszcze następną wiosnę w nim oblecę. Na pewno nie dojdę tak od razu po porodzie do mojego rozmiaru xs/s, więc będzie co ukrywać. A potem pójdzie w świat

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Wiecie co znalazłam 2 lata temu chyba, kupiłam kombinezonik dla dziecka i do dzisiaj leżał w wersalce na jakiejś starej lalce. Zapomniałam o nim a jest śliczny chociaż teraz siedzę i o nim myślę i chyba na początek za ciepły a jak już będzie zimniej to może być za mały
W razie czego zedrzesz z lali i będziesz miała jak znalazł.

A ja znalazłam w szafie takie śliczniutki maciupeńkie szydełkowe paputki, które kupiłam ze dwa lata temu dla swoich przyszłych wnuczek (jedna córka miała wtedy 5, a druga 9 lat!). A tu taka niespodzianka. Ale butki zostaną faktycznie dla wnuczek bo są typowo dziewczęce, zapinane w kostce na perełkowy guziczek

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Ale jestem bystra. Sorry Bianeczka, one przecież nie mają obcasa. Stoi sobie but na bucie, a że zdjęcie mi ucięło, to myślałam, że ten spodni but to taki dziwny wypukły obcas.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości