|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cześć Dziewczynki
Cytat:
![]() Cytat:
Wyglądasz rzeczywiście pięknie, brzusio masz taki zgrabny ![]() Miłego dnia! |
||
|
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Mogę się przyłączyć?
Z mężem staramy się o dziecko. Zaraz po ślubie czyli 11 misięcy temu przestaliśmy się zabezpieczać z myślą żę może akurat. Nie liczyliśmy na wiele.Kochalismy się jak tylko mieliśmy na to ochotę. Z każdym miesiącem jednak coraz bardziej zaczęliśmy uważać na dni płodne. Zawsze wtedy bolą mnie jajniki. Niestety na razie nie udaje się. Jest mi smutno bo bardzo bym chciała mieć maleństwo. Za dwa miesiące idę do lekarza. Muszę wam powiedzieć że zawsze miałam problem z nieregularnymi i bolesnymi miesiączkami, które próbowano leczyć tabletkami. Nie biorę ich ponad rok czasu a @ są w miarę regularne.Dziś okresu nie mam jest to 38 dc. Nie wiem czy mieć nadzieję boję sie rozczarować.Mam nadzieję że z wami się uda, nie mam komu się wyżalić, niewiele osób rozumie ten problem. |
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
tak patrze na liste to jestem zaraz za kora w odstrzale na porodowke
![]() eh...jakbym mogla przyspieszylabym czas
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż to nam nie przepada ![]() Sprawdziłam w kadrach ![]() malinko ja się chyba wcisnę w kolejkę
Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2011-03-31 o 11:53 |
|
|
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
Witam
A my kończymy dzisiaj 28 t.c i zaczynamy 29 ![]() o jej jeszcze tylko 12 tygodni i ![]() Malinko nie wiem jak TY to liczysz te swoje tygodnie i jak patrzysz na listę ponieważ pierwszą z kolejki za Coralady to ja jestem a planowany termin mam na 23.06 a z tego co się orientuje to Ty o 2 tygodnie młodsza ciąże masz od mojej mam nadzieję,że się nie obrazisz za moją uwagę A ja nadal za Wszystkie 3mam mocno i przesyłamy świeżutki fluidki z Kamilką
|
#3156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana dostałam 29 tylko dzień później napisałam ![]() Cora cudownie wyglądasz Edzia porywam taka cudowna pogoda a ja w pracy....
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie z kubkiem kawy
Ktoś się przyłączy?? mam pyszne ciasteczka ![]() Cytat:
![]() Pięknie wyglądasz a brzusio zgrabniutki - nie wygląda jak na samą końcówkę Cytat:
![]() Chyba niedługo do Polski lecisz co? spakowana już?? może nam wrzucisz jakąś fotkę, bo chyba jeszcze żadnej nie dawałaś ![]() Porywam fluidka od Kamilki Cytat:
![]() ja też ;( i to do 8
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
Paulinko no za dwa tygodnie lecimy do Polski
prawdopodobnie doleci do nas na koniec czerwca i całe 2 miesiące będzie z nami a potem znowu będzie sam do grudnia i bardzo źle się z tego powodu czuję i zastanawiam się czy nie wrócic wcześniej z małą ale zdaję sobie sprawę,że Boże Narodzenie raczej byśmy spędzili w tedy we Włoszech ..... ![]() ale zobaczymy jeszcze samo wyjdzie w praniu co i jak .... a we wtorek przylatuje do mnie kuzynka to jak będziemy w Rzymie i.t.d to postaram się żeby mi zrobiła jakąś małą sesję zdjęciową bo powiem szczerze,że z okresu ciąży nie mam żadnego jeszcze zdjęcia a będę chciała żeby mi z mężulkiem zrobiła kilka fotek na pamiątkę a i tak nikt mi nie wierzy,że jestem już w 7 miesiącu ciąży ponieważ po mnie nie widać tego bo u mnie w cale nie widać dużego brzuszka a od samego początku wszystko mi poszło raczej w biodra (na szerokość) od razu po spodniach czułam bo się szybko w nie nie mieściłam
|
#3159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no tak jakoś nie jasno to napisałam Dziewczyny powiedzcie kiedy iść najlepiej na cytologię w którym dniu ?? bo kurcze sama nie wiem i różnie piszą, że po @ to jasne ale w którym dniu? Paula a w jakich ty godzinach pracujesz?? masz dzień na dzień??
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracuje codziennie od 11 do 8 ale u siebie to nie jest tak źle ![]() co do cytologii to nie wiem ![]() Edziu to z niecierpliwością czekam na fotki z sesji Ach fajnie, że bedziesz w domku z rodziną a z drugiej strony daleko od męża i na tak długo ale dasz radę, będziesz miała bliskie osoby obok siebie i czas szybko Ci będzie leciał przy Kamilce
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
A i załączam kilka nowych zdobyczy które Kamilka otrzymała od ciotek
Noi zakupiliśmy już wanienkę,żeby po naszym powrocie było w czym małą ukąpać bo biedactwo by chyba wielki szok przeżyło jakbym ją od razu z wanienki do wanny wsadziła Alexa z tego co się orientuje to zaraz po @ można cytologie zrobić najlepiej żeby już nie było plamienia mnie w szpitalu nawet w 4-5 d.c robili ale ja miałam zawsze krótkie cykle i mało obfite ....Paulinko a walizki jeszcze nie spakowane
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wanienka też fajna Spakuj sięna lato, a najwyżej mąż później Ci dowiezie jakieś cieplejsze ciuchy
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za ciacho
to masz swój własny interesik?? skuuper!!Edzia ja też mam krótkie i mało obfite to jak na poniedziałek się umówie to chyba będzie oki bo na przyszły to za późno? super ciuszki i waniennka to będziesz miała co pakować
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Mam solarium
A Ty gdzie pracujesz?? |
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie tez tak pomyślałam
![]() Teraz wezmę najbardziej potrzebniejsze rzeczy a buty zimowe czy kurtki to potem mi mąż dowiezie jakieś tam ciuszki mam tez w Polsce ale czy do nich się zmieszczę oto jest pytanie a i kuzynka mi pisała,że ona nie będzie brała ze sobą dużo rzeczy i coś mi zabierze do swojej walizki potem ![]() Na razie muszę spadać przygotować coś na obiadek wpadnę może później chociaż nie wiem czy mi się uda bo muszę iść do lekarza po skierowanie na badania bo jutro chcę zrobić ...
24.06.2011 Edytowane przez edzia Czas edycji: 2011-03-31 o 14:21 |
|
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
superowo pracować na siebie!! a jak wyjeżdzasz to wtedy masz kogoś na zastępstwo??
ja pracuje w hurtowni ogumienia.
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Alexa robiłam cytologię teraz w marcu i ginka mówiła mi, że trzeba ją zrobić między 10 a 18 dc. Ja robiłam w 10dc. Zaraz po @ nie można, bo Ci mogą jakieś złe wyniki wyjść i będziesz się niepotrzebnie stresować. A i 24h przed cytologią się nie przytulaj z TŻ
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edziu my jak mamy za dużo rzeczy to wysyłam paczkę kurierem |
|
|
|
|
#3169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli jak pójdę 11kwietnia to będzie 14dc czyli idealnie i zobacze przy okazji czy jest jajeczko bez clo, przytulanek w tym miesiącu i tak nie będzie :/aaa kurcze chyba nie zrobie cholerka bo będe brać globulki :/ lipa
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że masz je brać np przez 5 dni. To wtedy można odczekać kilka dni po zakończeniu leczenia i zrobić cytologię. Jak długo masz stosować globulki?
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
dziś zaczęły boleć mnie piersi :/
i brzuch jak podczas @ ale mam jeszcze kilka dni...
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
Nieśmiało pytam czy mogę się dołączyć? My z mężem też się staramy ale jak na razie nie wychodzi
Może z Wami ten czas miło zleci
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak długo się staracie? Napisz coś więcej o sobie.
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że możesz dołączyć napisz coś więcej o sobie Jak chcesz mogę dopisać Cię do listy staraczek tylko podaj imię, wiek, skąd jesteś, który to cykl staranek i datę ostatniej @. Karolca mocno trzymam żeby nie przylazła!
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was miała lub słyszała o HSG pod narkozą?
Bo wydaje mi się, że narkoza nie jest potrzebna (w końcu to tylko chwila bólu). Czy się mylę?
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się <jupi> że mnie przygarniacie. Jestem Agnieszka,z lubelskiego, mam 28 lat, staramy się 11 miesięcy. Ostatnią @ miałam 22 lutego. Jak na razie ani widu ani słychu do kolejnej hihi
![]() P.S. nie wiem jak ja to zrobiłam że napisałam dwa posty, chyba za bardzo chciałam do Was dołączyć:P |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nie wiem jak ja liczyłam ![]() może wzięłam na górkę ten dzień/dwa z racji moich weekendowych tendencji
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Jakiegos takiego dziwnego powera dostałam,że sprzątałam jak opętana.Ponoc tak jest na krótko przed porodem

i przesyłamy świeżutki fluidki z Kamilką 
prawdopodobnie doleci do nas na koniec czerwca i całe 2 miesiące będzie z nami a potem znowu będzie sam do grudnia
i bardzo źle się z tego powodu czuję i zastanawiam się czy nie wrócic wcześniej z małą ale zdaję sobie sprawę,że Boże Narodzenie raczej byśmy spędzili w tedy we Włoszech ..... 
a będę chciała żeby mi z mężulkiem zrobiła kilka fotek na pamiątkę
bo u mnie w cale nie widać dużego brzuszka a od samego początku wszystko mi poszło raczej w biodra (na szerokość) od razu po spodniach czułam bo się szybko w nie nie mieściłam 

czyli jak pójdę 11kwietnia to będzie 14dc czyli idealnie
Może z Wami ten czas miło zleci