|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() To co mówią o noszeniu to prada,na początku owszem trzeba otulać jak najciaśniej najlepiej w rożek lub kocyk i często przytulać ale nie nosic non stop. Sama się przekonasz,że niemowlaczki to sprytne bestie i szybciutko wykorzystuja sytuację. Ale co ja bede pisać,same się przekonacie kiedy przyjdzie na to pora. rozlelka się rozlelka zobaczysz ,Ci comają dzieci i je nosili to wiedzą coś o tym U mnie dziś prawie cała noc nie przespana,mała non stop się rozpychała.Moi chłopcy się przeziębili i na zmiane kasłali. Zasnełam około 5 rano i wstałam o 7.20. Własnie skończyłam obiadek,chłopcy zjedzą i idę w kimono bo nie dam rady. Spadam pa pa
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-31 o 13:27 |
|
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mauski
![]() ja dzisiaj mam mega focha i mega nerwa... nadrobiłam od wczoraj...i co zżarło mi wszystkie posty ![]() focha mam na tz, jak stad do księzyca... nie będe wam tu sie zalic...wolę pogadac o tym co u was, bo jak myslę o tym to sie we mnie gotuje pogoda piekna miałam dzisiaj z mamą na miasto iść, ale się bidulka pochorowała i w domu siedzi zasmarkana...mam nadzieje, że nie zdążyłam się wczoraj zarazić bo już ją coś brało... ![]() i znowu czeka mnie samotny dzień ![]() zrobiłam sosik do gołąbków Dorka, dobrze, że u ciebie już lepiej bądź dzielna i się nie daj...niech maleństwo jeszcze siedzi w brzuszku ![]() Trzymam kciuki za Mimbi, by się wyniki poprawiły i żeby bidulka długo siedzieć nie musiała w tym szpitalu ![]() i nie pamiętam co dalej... propozycje na tytuł wątku wszystkie super... znowu cięzko będzie wybrać ![]() Andziot współczuje nieprzespanej nocy....żeby się Zosia tylko nie rozłożyła na dobre
|
#4173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lacznie z podkladem muzycznym
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
oo odezwały sie szpitalne dziewczyny,no to chociaz cos wiadomo
Dobrze,ze ok,Mimbi za wyniki ![]() Ale macie fajowe pomysły na tytuły,ja jakos tak twórcza nie jestem i chciałam sie pochwalic moim wczorajszym polowaniem-jak ja kocham Allegro http://allegro.pl/komplet-poscieli-w...519603769.html Bo kurde miałam przepiekny komplet nowy poscieli schowany na nowe mieszkanie i nóg dostało,a lezało u tesciowki w domu. I wyc mi sie chce,bo go specjalnie polowałam na nowe łózko i czekało zapakowane,a teraz wsiorbało( cóz mam swoje podejrzenia,ale za reke nikogo nie zlapalam,wiec coz zrobic 200 zł w plecy To sie wysmutałam,ide chlebus robic,okien nie umyje bo...leje
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam ze jej wczoraj oczy wydrapie jak mi to opowiadała!!! :P rozumiem że Twój tż tez by sie cieszył z takiego prezentu od Ciebie ![]() jedne drzwi juz umyte. jeszcze jedne
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm... moze ja tez umyje okna???
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem właśnie czy by się cieszył, bo jeszcze takiego nie miał ode mnie
![]() jakoś się boję ale wiem, że kiedyś miał dziewczynę 12lat starszą od siebie i ona mu dała taki prezent i przez to jeszcze bardziej się boję czy podołałabym
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
albo drzwi?
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
Paulizia, możesz myć, tylko się nie przemęczaj za bardzo
![]() ja idę pranie porozwieszać
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje Andziot, nie miałam pojęcia. To zakupię takowe podkłady
24kasia86; Słonce a oglądasz czasem program "Wiem co jem" ? Osobiście uwielbiałam np w pracy od czasu do czasu wciągnąć taki malutki pasztecik z pomidorem i chlebkiem ale odkąd sie dowiedziałam, co ładują do takich pasztecików, to nie skorzystam z ich więcej A pomijając ich składniki, paszteciki tłusciutkie sa Wiesz, ze ja ciagle jak w mordę 70kg (w sobotę bedzie czwarty tydzień odkąd waga stoi w miejscu Dziękuje Ci za uświadomienie odnośnie położenia. Ale gamoń ze mnie! Myślalam, ze posladkowe tzn ze głowka jest miedzy moimi pośladkami hihi Stara a głupia... i gdyby mi tak lekarz powiedział, to bym sie cieszyła Czyli wynika z tego, że położenie określa się na podstawie nózek a nie głowki Cytat:
dziękuję Ci Mamo Gabrysi ![]() Grazin; witamy Pańcie wsród nas ula la.. to będzie jutro biba Wcale sie nie smieje z pomysłu na prezent !! To pewnie jutro malusio z nami bedziesz mary poziomkowa; jakie sweet zdjecia na FB! Nie wyglądasz juz na TEN tydzień !! W zyciu bym nei powiedziała !! Ps. sliczny płaszczyk A Ty nie korzystasz z jakiegoś kalkulatora do liczenia tygodni? Łatwiej by Ci było to wszystko ogarnąć myślę Koniecznie pozdrów od nas dziewczynki !! Zresztą skrobnę seska do nich, tylko moze pozniej, aby nie bombardować je co chwilę wiadomosciami, bo domyslam się, ze sama nie dawno z nimi pisałas Ale się Dorka tam wyleży... przeciez juz chyba trzeci tydzień ! Fajnie, że bedzie miała kompika i neci, szybciej czas jej z nami zleci - mam nadzieje A Ona jutro razem ze mną kolejny tydzień zaczyna. JanuszAgnieszka; to jest niesprawiedliwe !! Takie piekne tytuły ! Normalnie scisło mnie za serducho jak przeczytałam i aż swieczki w oczkach miałam ![]() Martulka000, normalny Twoj TŻ "Położenie pośladkowe (miednicowe) oznacza, ze dziecko nie wstawia się główką do kanału rodnego, ale nóżkami lub pośladkami. Położenie miednicowe jest częste moniqac; jeszcze nie mówie na 100% z tym Fashion House, z moim małzem ciężko cokolwiek zaplanowac bo zmienia zdanie co 5 min choć z drugiej strony wiem, że też Ciebie nie mogę postawić przed faktem dokonanym.. A zdecydowałas się na tego Opla czy do końca nie jestes przekonana ?? Oj, to boli rozstanie się z samochodzikiem Wiesz, ja też taka sentymentalna jestem i jak głupia przywiązuje się do przedmiotów Rozumiem Cię Ale na pewno nowe autko, równie szybciutko pokochasz, tym bardziej, że będzie ono kupione pod Dzidziusia ![]() Opowiedz wrażenia po rozpakowaniu paczuszki Aliczka -nie pomogę z materacem, kompletnie jestem w lesie w tej kwestii agnieszko_pe, widocznie masz dziś jakąś paskudną chandrę Nie płakusiaj już, bo tylko siebie i dzidzi niepotrzebnie stresujesz Ani się obejrzysz, jak małż będzie z Tobą ![]() enchantresss, ja jutro zaczynam z gabi next week Listopadowa, kompletnie nie umiem Ci pomóc ani doradzić Zielonego pojęcia nie mam co takowe skurcze oznaczają, ale dziewczyny tu już chyba podobne przechodziły? Masz rację, strzeżonego Pan Bóg strzeże, na wszelki wypadek się spakuj, będziesz spać spokojnie!
|
|
#4182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że u Dorki dobrze oby czas im tam szybciej zleciał i dzidziolki w brzusiach siedziały. Cytat:
Ale masz dzisiaj wenę Ja to jakaś mało twórcza jestem! i oczywiście czekamy na zdjęcia łóżeczka ![]() Cytat:
Współczuję nocki |
|||
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
daisy, tam gdzie czujesz najmocniejsze kopniaki tam powinny być nóżki
|
#4184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak nie potrafie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide we wtorek albo srode do ginka to sie dowiem
|
|
#4186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dla mnie to średnia przyjemność, ale czego sie nie robi z miłości:Poj cos czuje ze za chwile zbiorowo bedziemy na porodówke jechac ![]() tfu tfu odpukac ![]() Cytat:
![]() \ ale mnie seba po broszce kopie mam nadzieje ze to on kopie a nie skraca mi sie szyjka bo tak mnie czasami ból przeszywa w funi co to moze byc?? czy skracająca się szyjka boli? albo czuć to w jakiś sposób?
|
|
#4188 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ollliwka dopytaj moze tej twojej kolezanki czy wie cos na temat butelek i mleka czy trzeba brac w razie gdyby pokarmu nie bylo??? Cytat:
![]() ze paszteciki to tluste to wiem ale co tam ![]() no widzisz jak ci dieta sluzy!!! ![]() teraz zamiast diety dukana po porodzie bedziemy stosowac diete cukrzycową ala ddaaiissyy ![]() Cytat:
musiałam do was wrocic...bo wlasnie sie zorientowalam ze nie pralam pieluszek tetrowych- i w jakiej temp- pisze ze w 95st ale to bawelna jest??????????? kurde jaki tepak ze mnie bo nie wiem
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-31 o 14:15 |
|||
|
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin....padłam
![]() myślę sobie co za prezent wymysliła.... przecież nic nie napisała... patrzę sie w ten post jak glupia i nie kumam... se myślę, chyba jakieś zbudynienie mnie dopadło bo wszystkie wiedzą o co chodzi a ja nie jarzę... i podchodze do tego posta jescze raz... i dopiero za 3 razem sie skumałam o co chodzi... uwsteczniam sie normalnie
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to magicznym atramentem napisane ![]() nie uwsteczniasz sie kochana ![]() Cytat:
tetre mozna gotowac tak jak robily to nasze babcie i mamy wiec pewnie dlaego taka temp
|
|
#4191 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Cytat:
niekoniecznie śni, ale chcialabym baaardzo, baaardzo karmic piersią.. najlepiej najdłużej i bezboleśnie ![]() ![]() Cytat:
Ginek powiedział, że to nic nie znaczy, bo ja oczywiście juz panika, że mleka mieć nie będę.. zapewniał, że to nie ma związku.. ale ja i tak się martwię i chciałbym, żeby cokowliek teraz pociekło ![]() Cytat:
Paulizia ja tez tak mam.. Jak mój mały ma długo czkawke to ja się wkurzam i denerwuję, że coś za długoooo.. ze pewnie się meczy i zły syneczek jest! I jeszcze, że nie mogę mu pomóc to już w ogóle się wściekam O co chodzi Paula z tym telefonem? Sprzedałaś i gościowi nie pasuje? No bo jak działa normalnie, to o co chodzi Ludzie sa dziwni ![]() Gratulaski Cytat:
Listopadowa Mimbi dla Ciebie i Michasi!Dorka trzymaj się i nie daj szpitalnym opowieścią! Matall a czy ty rozmawiałaś z siostrą tak zupelnie na spokojnie? Wytłumaczyłaś swoje racje i obawy z czasem? Może siostra jest nieświadoma powagi sytuacji? No bo to chyba nie złośliwość?! Ddaaiissyy rozumiem, że materaca jeszcze nie wybraliście.. A dlaczego nie chcesz już lateksowego? Anulka a jak ty się dziś czujesz? Zły humor mam nadzieję opuścił Cię na dobre Duzo więcej chciałam odpisać, ale nie wszystkei cytaty wkleiło.. i też nie wszystko zapamiętałam ![]() Ja właśnie wróciłam do domku i podczytując was zjadłam dwa pączki Kupiłam po jednym dla siebie i dla męża.. ale wszystko sama zjadłam i teraz nawet mu się nie przyznam, że też miał |
||||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z Dorką, to nie jest tak dobrze, bo może tam jeszcze 2 miesiące spędzić, bidulka! Na plus jest opieka, jedzenie, towarzystwo, jest optymistycznie nastawiona, ale same wiecie.. leżeć w szpitalu, a siedzieć w domu z kawą na tarasie
![]() No a Mimbi, to ja sama nie wiem, miała nosa, żeby jechać do tego szpitala, niby w inne sprawie, a tu powychodziły kiepskie wyniki pisała, że przenieśli Ją na patologię i będzie dostawać 2 x dziennie bolesne zastrzyki [domyślam się, że żelazo] ![]() no i pewnie będzie Im miło, jeśli same napiszecie do Nich ![]() Ddaaiissyy, kochana, dziękuję za miłe słowa! Kilka osób dopominało się o fotki ciążowe, szczególnie koleżanki, no to wrzuciłam i to najlepsza terapia antykompleksowa Dobrze, że uda zasłonięte a płaszczyk to już z rok ma, na innych fotkach jest ten sam, ale dopięty Co to znaczy ROZLELKA?! ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- ach! Ddaaiissyy, co do kalkulatora, to nie chce mi się jakoś, pilnuję terminu Aguś Grazin, czekam na Twoje propozycje tematów, weź się zepnij i coś wymyśl, najlepsze są tematy "z jajem"
|
|
|
|
#4193 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pozdrowienia dla dziewczyn Cytat:
ja rany niczym specjalnym nie przemywalam. blizne mam niewidoczna, jakby slad bialy po przejechaniu paznokciem po skorze. za to blizna obok po wyrostku Cytat:
ale pieknie swieci slonce, zaraz uciekam z mlodym na dwor |
||||
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja to jestem cienias w rymowankach ![]() nic mi do głowy nie przychodzi nigdy ![]() ja tylko białe wiersze pisze
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, to mi 35 leci, bo mam 34 i coś tam dzień. Trudno, nie muszę wszystkiego ogarniać, tygodnie w ciąży na zawsze pozostaną dla mnie trudną nauką
![]() |
|
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z dorkabl wlasnie kurcze wiem, grubsza sprawa, a raczej dluzsza... szkoda mi jej jak nie wiem, ciessze sie ze jest taka optymistka rozlelka to znaczy ze sie dziecko rozpusci, za duzo pozwoli i sie przyzwyczai, mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylam
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejny tytul: Czarne wloski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, kiedy będziesz wyprawiała imieniny Gabrysi ?Grazin; no w dniu imienin, to az grzech sie nie poswiecic dla małża. Moj tez bardzo lubi takie numerki jak Twoj Chyba wielu facetów ma słabość do tego sexiku... A prezencik przed praca czy po? Chociaz głupio pytam.. pewnie i przed i po ![]() Gdzies czytałam, ze moze troszkę kłuc gdy sie skraca ale nie wiem ile w tym prawdy... mary, to ja Ci go zrobię Tylko jak wróce do domku Samo się bedzie liczyło :-P I zawsze dzieki temu bedziesz w temacie co i kiedy Naprawde slicznie wygladasz, to nei takie komplementy ![]() 24kasia86; pewnie, wcinaj pasztecik jak Ci smakuje Bedziesz go ograniczac po urodzeniu No pieluszki to raczej bawełna ![]() a moja dietka mega skuteczna Nawet rano przed jedzonkiem 69,8 wazyłam antropia; hahaha Z B U D Y N I E N I E jak nic Lolusia, pewnie lateks, ale po prostu o zadnym jeszcze nic nie czytałam Nie martw sie brakiem siary, ja tez nie wiem jak to wygląda nawet bo nic mi nie kapie... Na zdrowie pączuszki W końcu dziś czwartek ![]() Kończe moj dietetyczny obiadek i spadam odstawić autko na przegląd oraz z rodzicami do galerii ![]() Bede pozniej ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-31 o 14:37 |
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko, mój aniele, dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się [do szpitala] pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 za długi chyba. |
|
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kurde, dziewczyny ! Teraz przez Was siedzę i myślę o Grazinowym prezencie ![]() ![]() dlaczego ja mam takie opory przed tym mary , świetny tytuł !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

znowu cięzko będzie wybrać

ale wiem, że kiedyś miał dziewczynę 12lat starszą od siebie i ona mu dała taki prezent
i przez to jeszcze bardziej się boję czy podołałabym

i oczywiście czekamy na zdjęcia łóżeczka
.

. Czyści mnie od rana, no i skurcze mam - aż mnie zgina. Może nie są jakieś bardzo bolesne (w skali 1-10 to tak 2-3), ale bardzo nieprzyjemne. I tak się zastanawiam czy coś się zaczyna czy to takie zwykłe przepowiadające
Kupiłam po jednym dla siebie i dla męża.. ale wszystko sama zjadłam i teraz nawet mu się nie przyznam, że też miał