Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 17:17   #4261
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Dzięki dziewczyny
Ja chyba najpóźniej na wątku dowiedziałam się jaka będzie płeć ale całe szczęście dzisiaj dziecko pokazało kim jest Na początku nastawiałam się na córeczkę ale przecież to nie ma znaczenia i ważne, aby było zdrowe

Kasia znam ten ból Jak coś w aucie nawali to kaplica.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:18   #4262
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

jak ktos jest biedny to bieda go nie opusci chocby nie wiem co zrobil!!!

jeszcze teraz gdy zaraz sie mała bedzie rodzic

mam dosyc

ide sobie
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:18   #4263
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
Kolejny tytul: Czarne wloski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

[/COLOR]Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się [do szpitala] pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011
Cytat:
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodze!
Cytat:
Nie wytrzymam ani chwili! chce urodzic moi mili!

Czas upływa nam jak rzeka - wyjdzcie dzieci! mama czeka.

Świetne tytuły Ten ze zbudynieniem i łysą głową wymiatają !

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie. Wszystko dobrze, ginka mówi, że wymiary jak na ten tydzień ma prawidłowe, że nie ma co patrzeć na usg, bo też sie myli. Ona obstawia dzidziolka około 3 kg przy urodzeniu. Serdusio maluszka pięknie pracuje. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Przytyłam kilogram przez 2 tygodnie i ważę 59,6 kg ciśnienie mam 94/57.

Aha i powiedziała mi, że możemy się dzidzi za 2 tyg spodziewać . Nie wiem po czym to stwierdziła, ale niech jej będzie. Jestem szczęśliwa, że chociaż z maluszkiem wszystko jest ok. Później wstawię fotki brzuchola
Za wizytę! Za 2 tygodnie? jej jak to blisko

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

A tż nadal w szpitalu, nie wiadomo kiedy wraca... Ma kamienie w woreczku żółciowym i robi mu się ropień na jelicie
Na razie konsultacje... Ale prawdopodobnie czeka go operacja, nie wiadomo kiedy wróci do domu, bo muszą mu podawać antybiotyk, a ja zostałam tu zupełnie sama

Zdrówka dla Tż

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
i tu tez napisze :P
słuchajcie z ra skracajaca sie szyjka jest jak z wrózeniem z fusów. Czasem kłuje, czasem nie( przypominam, jestem szpitalnym bezszyjkowcem). Jest tendencja i tyle...
No i jak mi któras teraz zam,arudzi o pobycie w szpitalu...jestem, juz 3 tyg i zostaje do czerwca...to w dupe dostanie!
Cytat:
Daje rade, jak każą do konca na rekach stac to bede stała zeby mały jeszcze nie wypadł
Jesteś Trzymasz się dzielnie Ale tak jak piszesz, dla Maluszka wszystko. Później wszystko Ci wynagrodzi
za Was trzymamy.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że nie odpisuję ale nie mam siły nadrabiać 15 stron Jestem dzisiaj padnięta i zdechła, bo od rana na nogach. Najpierw wizyta u gina, zakupy, sprzątnie remontowe więc nawet nie zajrzałam od rana
Napiszę tylko, że moje dziecko w końcu pokazało kim jest Tak więc oficjalnie chwalę się, iż będzie chłopiec
Gratuluję siusiaka U mnie była podobna sytuacja z płcią. Mam cichą nadzieję, że też się dowiem na wizycie w poniedziałek

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:18   #4264
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

dziewczyny zalamałam sie!!!!!!!!!!!!!!!!
Tż dzwonil, samochod mu nawalil, zaprowadzil do mechanika, jutro musi czesci kupic za okolo 500zl- poplakałam sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

ciagle podgorke, ciagle MALO
ehhh jeśli Cię to pocieszy to u nas też nie najlepiej
klub mojego TŻta zalega mu 3 pensje !!!! z 2010r , w tym roku jest już na bieżąco, a z tamtymi ciągle czekamy.. i zakup wóziaa się przez to opóźnia

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:20   #4265
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Ja chyba najpóźniej na wątku dowiedziałam się jaka będzie płeć ale całe szczęście dzisiaj dziecko pokazało kim jest Na początku nastawiałam się na córeczkę ale przecież to nie ma znaczenia i ważne, aby było zdrowe

To tylko ja nie wiem?

Kasiu

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:22   #4266
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam kochane za wszystkie
I dziękuję, że jesteście. Jestem troszkę przerażona tym za 2 tyg... To już będzie ok 39 tydzień. Idę łeb w łeb z Aguś bodajże i Listopadową.
Damy radę
Choć przyznam szczerze, że za pierwszym razem mniej się bałam niż teraz. Ale ja tak mam, że nieznanego się tak nie obawiam

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
stwierdzasz to po ruchach, czy lekarz stwierdził, że tak ciągle fika?
moja od samego początku ciąży ciągle pośladkowo
wód mam w normie, waży prawie 1600g
każdy mi mówi, że ma jeszcze dużo czasu na obrót, ale jak ona non stop tak siedzi na dupce to ja zaczynam w to wątpić
chciałabym wiedzieć wcześniej czy się nastwić na cc, czy sn,
a tak muszę czekać do samego końca i czekać aż się panienka łaskawie obróci
Omacując brzuch potrafię wyczuć główkę. I zdecydowanie po czkawce

Jak Twoja malutka się nie obróci to najprawdopodobniej czeka Ciebie cc. Osobiście nie znam dziewczyny, która by sobie cesarki nie chwaliła, więc nie ma co się bać. Tylko dowiedź się czy w Twoim szpitalu w takim przypadku robią cc czy jednak trzeba rodzić sn. W szpitalu, w którym zamierzam rodzić ordynator jest mega zwolennikiem sn i nawet pierwiastka, której dziecko leży miednicowo czy pośladkowo, rodzi fizjologicznie.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:26   #4267
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Matall wiem co czujesz... Czuję się identycznie jak Ty... Ale musimy być twarde dla naszych dzidziolków. Buziaki

Torbę mam spakowaną już jakiś czas.
Kasiu u nas też bida max. Nazbierało się teraz wydatków na maxa. Teraz przegląd trzeba zrobić, olej wymienić, opony, świece też są do wymiany, kable... A, że BMW to wydatek około 1200 zł. A nie mamy siana nic praktycznie. Tylko na przeżycie i potrzeby małego. Wiem, nie pocieszyłam, ale bądź silna. Najważniejsze, żebyś się nie denerwowała
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:27   #4268
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ale mnie w broszce kłuje...
ja pierdziu

jakby wiayty u gina byly za darmo to chciałabym tak co trzeci dzień miec zeby mnie uspakajał
no mnie tez tak kluuuuuje ze szok, czasem jakby swedzialo wrecz ale od srodka. boli mnie dol brzucha ale nie umiem zlokalizowac co

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Kochamy wszytskie skroty oprocz TOSIEK na Toska jest zakaz
Tonius slicznie i Ty walcz tez zebys miala swojego Toniusia, Toniunia, Toniusienka
popieram, tak ladne imie jak antos a spieprzyc toskiem ehhh nie wiem kto to zdrobnienie wymyslil. ale jak mama z tesciowa zasadzily nam zdrobnienie norberta to tz prawie sie udlawil ,tak sie zbulwersowal i stwierdzil ze tylko starsze kobiety mogly wpasc na pomysl skopania imienia norbert wyszukujac dziwaczny skrot norek

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
aga_pe, andziot, violisia, agus87, ddaaiissyy, gugasiatko To ja widzę, że to po prostu kobiece skrzywienie kibelkowe
Ja też jedynie na swoim, a tak to muszę mieć grubą warstwę papieru. Jakieś takie niehigieniczne mi się to wydaje
gugasiatko U moich rodziców też jest be

ddaaiissyy Na fb dorkabl pisała, że szyjka się zatrzymała na 5mm i na razie jest OK

Camomile, andziot Szkoda, że nie można soczewek. Ale to co? Jak czasem zakładam i akurat zacznę rodzić z soczewkami na oczach, to zdjąć przed przyjazdem do szpitala?

atiz Mój pyta często: "No i co tam na forum?"

mary Właśnie się już chyba nie nastawiam Trudno, fotele, stolik i kilka innych rzeczy wywędrują na balkon najwyżej, no i tż będzie malował w wolnych chwilach. Jakoś się ten pierwszy miesiąc przemęczymy.
Mnie tylko irytuje, że ona myśli tylko o sobie Ona będzie miała gdzie się rozgościć, a my tacy ściśnięci "bo ona nie chce na wariata"

moniqac Proponuję ustanowić nagrodę dla tej, której uda się normalnie przespać najwięcej nocy w danym tygodniu

Lolka Próbowałam z nią normalnie porozmawiać, jak z drugim człowiekiem, ale nie idzie Ona zaraz wpada w ton: "chcecie mnie stąd wyrzucić", "ja tu nie jestem u siebie".
Nie sądzę, ze to ze złośliwości. Raczej z tego, że JEJ spokój jest ważniejszy niż NASZ. A dla niej wszystko musi być powoli i na spokojnie... Może też trochę ze złości, bo ona nie ma faceta i nie zanosi się na dziecko, a jest starsza?

mary UWIELBIAM Twój tytuł Jak za długi, to usunąć "do szpitala"

enchantresss Ja mam opory, takiego prezentu nigdy nikomu nie dałam i nie zamierzam Jakoś mi to do szczęścia niepotrzebne... Na szczęście mojemu tż też nie

Ktoś powinien zacząć spisywać te tematy, bo Moria potem ich nie wychwyci
A tż nadal w szpitalu, nie wiadomo kiedy wraca... Ma kamienie w woreczku żółciowym i robi mu się ropień na jelicie
Na razie konsultacje... Ale prawdopodobnie czeka go operacja, nie wiadomo kiedy wróci do domu, bo muszą mu podawać antybiotyk, a ja zostałam tu zupełnie sama
hahaha. no ja mam z glowa na punkcie toalety, mnie nawet polozenie papieru nie przekonuje

kciuki za tz, oby szybko wrocil

Cytat:
i tu tez napisze :P
słuchajcie z ra skracajaca sie szyjka jest jak z wrózeniem z fusów. Czasem kłuje, czasem nie( przypominam, jestem szpitalnym bezszyjkowcem). Jest tendencja i tyle...
No i jak mi któras teraz zam,arudzi o pobycie w szpitalu...jestem, juz 3 tyg i zostaje do czerwca...to w dupe dostanie!
hej kochana!!!

masz racje, kazda powinna brac z ciebie przyklad trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok, fajnie ze sie odezwalas

Cytat:
Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że nie odpisuję ale nie mam siły nadrabiać 15 stron Jestem dzisiaj padnięta i zdechła, bo od rana na nogach. Najpierw wizyta u gina, zakupy, sprzątnie remontowe więc nawet nie zajrzałam od rana
Napiszę tylko, że moje dziecko w końcu pokazało kim jest Tak więc oficjalnie chwalę się, iż będzie chłopiec

Mattal, zdrówka dla męża

Dorka, trzymaj się kochana
hhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuur rrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaa kolejny ogonek: jupi:

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem...
Skurcze trwały 4 godziny, potem przeszły - więc na pewno to te przepowiadające były. Swoją drogą zawsze słyszałam, że są nieprzyjemne, ale bezbolesne. Mnie bolało, aż się w pół zginałam.

Teraz już ok, torba spakowana Że też musiało mnie zacząć boleć, żebym się zmobilizowała

Piszecie, że dzieciaczki ułożone tak czy inaczej. Moja malutka wczoraj była ułożona główkowo, a dzisiaj już i głową w górze i poprzecznie - efekt zbyt dużej ilości wód. Co chwilę inaczej się układa. A przecież już prawie 36 tydzień skończony, a i do najmniejszych nie należy, tylko do średniaków.
Jedyne co - mam nadzieję, że ostatecznie nie przyjmie ułożenia miednicowego czy pośladkowego - urodzić oczywiście da się, ale z tego co wiem takie porody są dużo cięższe niż w położeniu główkowym i jest większe ryzyko urazów w czasie porodu. A u rodzącej sn po raz drugi w takiej syt. nie wykonują cc.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Monia, gratuluję siusiaka!
czesc listopadowa
ja ci zycze z calego serducha zeby malutka przybrla ulozenie glowkowe. na pocieszenie ta babeczka co rodzila jak ja lezalam uwinela sie w 2h od rozpoczecia skurczy z ulozeniem miednicowym, poszlo jej szybciej niz normalnie z glowkowym. to bylo jej 2 dziecko
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:28   #4269
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
jak ktos jest biedny to bieda go nie opusci chocby nie wiem co zrobil!!!

jeszcze teraz gdy zaraz sie mała bedzie rodzic

mam dosyc

ide sobie
Kasia wiem że to marne pocieszenie ale nie tylko u Ciebie jest pod górkę. Zazwyczaj jest tak, że jak się coś wali to po całości. Przynajmniej u mnie działa to prawo serii
Stary 2011-03-31, 17:28   #4270
Martulka000
Raczkowanie

Listopadowa musimy dac radę
My nie pierwsze i nie ostatnie
Ale pocieszenie. Na mnie to nie działa
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-31, 17:31   #4271
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Damy radę
Choć przyznam szczerze, że za pierwszym razem mniej się bałam niż teraz. Ale ja tak mam, że nieznanego się tak nie obawiam

Omacując brzuch potrafię wyczuć główkę. I zdecydowanie po czkawce

Jak Twoja malutka się nie obróci to najprawdopodobniej czeka Ciebie cc. Osobiście nie znam dziewczyny, która by sobie cesarki nie chwaliła, więc nie ma co się bać. Tylko dowiedź się czy w Twoim szpitalu w takim przypadku robią cc czy jednak trzeba rodzić sn. W szpitalu, w którym zamierzam rodzić ordynator jest mega zwolennikiem sn i nawet pierwiastka, której dziecko leży miednicowo czy pośladkowo, rodzi fizjologicznie.
robi się wtedy cc , już się dowiadywałam ..
tylko nie wiem na jakiej zasadzie - czy w dniu terminu, czy wcześniej się to planuje , czy może gdy coś zacznie się dziać 18tego mam wizytkę to wtedy zapytam ..
tzn . ja sama nie wiem czy się boję tej cesarki bardziej niż sn, ja po prostu boję się tego, że nie wiem co mnie czeka ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-31, 17:32   #4272
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

MoniaK
a więc oficjalnie witaj w gronie mamusiek siusiakowych
Będzie Tymek?
Stary 2011-03-31, 17:33   #4273
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

czesc listopadowa
ja ci zycze z calego serducha zeby malutka przybrla ulozenie glowkowe. na pocieszenie ta babeczka co rodzila jak ja lezalam uwinela sie w 2h od rozpoczecia skurczy z ulozeniem miednicowym, poszlo jej szybciej niz normalnie z glowkowym. to bylo jej 2 dziecko
ehh, na samą myśl, że miałabym rodzić sn dziecko tak ułożone robi mi się słabo I jeszcze ta myśl, że mogłoby się coś stać przy porodzie małej... - nie, to nie na moje nerwy
Stary 2011-03-31, 17:34   #4274
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

MoniaK
a więc oficjalnie witaj w gronie mamusiek siusiakowych
Będzie Tymek?
Najprawdopodobniej tak, bo małż się uparł i koniec W sumie to mnie też coraz bardziej to imię zaczyna się podobać
Stary 2011-03-31, 17:36   #4275
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
robi się wtedy cc , już się dowiadywałam ..
tylko nie wiem na jakiej zasadzie - czy w dniu terminu, czy wcześniej się to planuje , czy może gdy coś zacznie się dziać 18tego mam wizytkę to wtedy zapytam ..
tzn . ja sama nie wiem czy się boję tej cesarki bardziej niż sn, ja po prostu boję się tego, że nie wiem co mnie czeka ..
Kochana dasz radę. Silna babka jesteś
A tak między nami to moja mama chwaliła cesarkę jak miała ze mną. Bo sn nie dała rady mnie wyprzeć. A duża nie byłam. 3250 i 48 cm. Taki mały bąbel...
Słyszałam w ogóle, że cesarka jest lepsza, bo się mniej umęczysz, ale ma ten minus, bo dłużej się podobno do siebie dochodzi. Nie bój się.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-31, 17:36   #4276
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
dlatego do domu nie puszcza. dobrze wiedza ze w domu człowierk bedzie sie wiecej ruszał.

wiecie, to nie takie strasznie, mydsle ze kazda z was robiła by tak samo jak ja...ale nie powiem wsparcie jest potrzebne. Nawet jak ten mój ukochany mąż przychodzi codziennie po pracy (medal mu za to, a raczej tłusty bobas) i gada ze mna o dupie marynie to czuje sie lepiej.
pewnie tak, dla malusków to bysmy nawet i na głowie stały jakby było trzbea do końca ale nie zmienia to faktu, że trzeba duzo siły by to wytrwac
Cytat:
Cześć dziewczyny
:
gratuluje siusiaczka sie doczekłas w końcu a imie juz macie dla chłopca?
Cytat:
podziwiam

moj to juz nawet sam sobie kawy nie zrobi, tylko na mnie czeka-bo on rzecz jasna bardzo zmęczony-w co poniekąd wierze-15h w pracy...
ale to nie zmienia faktu, ze ciągle mi go brakuje...co za pożytek z chlopa ktory po kolacji pada jak kawka na łózko?
gadamy przez tel w dzien, ale to nie to samo jak ma wolne na kompie siedzi lub tv oglada-taki relaks ma o!
takze łączę sie w bolu, podobny problem mamy
ja nie mam nawet mozliwości znim pogadac przez tel. jak w pracy jest tylko jak na przerwe pójdie to zadzwoni na 5 min. i tyle zapracowani są strasznie ci nasi mężczyźni....
Kasiu my własnie nie zdecydowaliśmy się na auto z tego powodu....bo nigdy nie wiadomo kiedy i jaką sumę trzeba w auto wpakwac...rozumiem cie doskonale bo u nas tez zawsze z kasą krucho...
Cytat:
Jestem z powrotem...
Skurcze trwały 4 godziny, potem przeszły - więc na pewno to te przepowiadające były. Swoją drogą zawsze słyszałam, że są nieprzyjemne, ale bezbolesne. Mnie bolało, aż się w pół zginałam.

Teraz już ok, torba spakowana Że też musiało mnie zacząć boleć, żebym się zmobilizowała

Piszecie, że dzieciaczki ułożone tak czy inaczej. Moja malutka wczoraj była ułożona główkowo, a dzisiaj już i głową w górze i poprzecznie - efekt zbyt dużej ilości wód. Co chwilę inaczej się układa. A przecież już prawie 36 tydzień skończony, a i do najmniejszych nie należy, tylko do średniaków.
Jedyne co - mam nadzieję, że ostatecznie nie przyjmie ułożenia miednicowego czy pośladkowego - urodzić oczywiście da się, ale z tego co wiem takie porody są dużo cięższe niż w położeniu główkowym i jest większe ryzyko urazów w czasie porodu. A u rodzącej sn po raz drugi w takiej syt. nie wykonują cc.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Monia, gratuluję siusiaka!
to super że wszystko ok dla mnie to jest jakies nie do pomyslenia jak tu urodzic dziecko ułozone posladkowo przez SN.... nawet u wieloródek...nie wyobrażam sobie tego
Cytat:
stwierdzasz to po ruchach, czy lekarz stwierdził, że tak ciągle fika?
moja od samego początku ciąży ciągle pośladkowo
wód mam w normie, waży prawie 1600g
każdy mi mówi, że ma jeszcze dużo czasu na obrót, ale jak ona non stop tak siedzi na dupce to ja zaczynam w to wątpić
chciałabym wiedzieć wcześniej czy się nastwić na cc, czy sn,
a tak muszę czekać do samego końca i czekać aż się panienka łaskawie obróci
mój mały tez lezy cały czas miednicowo w poniedziałek mam usg i zobaczymy co moja gin powie jak sie nie obrucił...a nie obrócił się na pewno, bo główkę czuję pod cycami
Stary 2011-03-31, 17:40   #4277
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Kochana dasz radę. Silna babka jesteś
A tak między nami to moja mama chwaliła cesarkę jak miała ze mną. Bo sn nie dała rady mnie wyprzeć. A duża nie byłam. 3250 i 48 cm. Taki mały bąbel...
Słyszałam w ogóle, że cesarka jest lepsza, bo się mniej umęczysz, ale ma ten minus, bo dłużej się podobno do siebie dochodzi. Nie bój się.
no na początku ciąży to ja myślałam, że cesarkę na życzenie będę prosić ale potem trochę zmieniłam zdanie, bo to przecież poważna operacja.. i dla Maluszków chyba lepsze sn nieeee wieeeeeemmm już niiicccc....

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

mój mały tez lezy cały czas miednicowo w poniedziałek mam usg i zobaczymy co moja gin powie jak sie nie obrucił...a nie obrócił się na pewno, bo główkę czuję pod cycami
ja usłyszałam 'jakby miała Pani teraz rodzić to byśmy cięli . A tak jest jeszcze trochę czasu' .. kurde, najbardziej mnie to ciekawi kiedy ja się dowiem JAK mam rodzić

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-31, 17:41   #4278
Paulizia
Wtajemniczenie

MoniaK jednak jajusia witaj w klubie synusiowych mam

Dorkabl super, ze trzymasz sie dzielnie Pewnie kazda z nas by stala na rekach zeby tylko dzidziusia utrzymac jak najdluzej!

24Kasia

Aga_pe NOREK?????????????? No nie gadaj faktycznie straszne.... chyba gorsze niz Tosiek Nie pozwol! Ja juz zapowiedzialam rodzince, ze niech nawet nie probuja wymawiac slowa ''Tosiek'', bo zabije

Listopadowa dobrze, ze przeszlo! Kciuki pomogly no i jaka mobilizacja do spakowania sie

Jaki pyszny obiadek zjadlam
cycek z kurczaka, pieczone ziemniaczki i salatka z pomidorow, salaty lodowej, szczypiorku MNIAAAAAAAAM!!!
Stary 2011-03-31, 17:42   #4279
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

to super że wszystko ok dla mnie to jest jakies nie do pomyslenia jak tu urodzic dziecko ułozone posladkowo przez SN.... nawet u wieloródek...nie wyobrażam sobie tego
Ja też sobie tego nie wyobrażam. Najgorsze, że jak tak się ułoży to i tak nic do gadania mieć nie będę. O tym jak urodzę zadecyduje lekarz - podejrzewam, że facet - dla nich nie ma rzeczy niemożliwych...
Stary 2011-03-31, 17:43   #4280
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
popieram, tak ladne imie jak antos a spieprzyc toskiem ehhh nie wiem kto to zdrobnienie wymyslil. ale jak mama z tesciowa zasadzily nam zdrobnienie norberta to tz prawie sie udlawil ,tak sie zbulwersowal i stwierdzil ze tylko starsze kobiety mogly wpasc na pomysl skopania imienia norbert wyszukujac dziwaczny skrot norek
o
ja znam jednego Norberta, na kórego wołają wszyscy własnie Norek...i facet ma chyba 25 lub 26 lat nawet jego dziewczyna tak na niego mówi...zawsze mnie to dziwiło, no ale jak norek to norek...i ja tak wołam i myślałam, że to jakieś przezwisko jest na początku a później się okazało, że on własnie Norbert ma na imię i to podobno zdrobnienie ...
Stary 2011-03-31, 17:45   #4281
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
ja znam jednego Norberta, na kórego wołają wszyscy własnie Norek...i facet ma chyba 25 lub 26 lat nawet jego dziewczyna tak na niego mówi...zawsze mnie to dziwiło, no ale jak norek to norek...i ja tak wołam i myślałam, że to jakieś przezwisko jest na początku a później się okazało, że on własnie Norbert ma na imię i to podobno zdrobnienie ...
miałam identyczną sytuację z kumplem w klasie !!!!!!
myślałam, że to ksywka dopiero od Was się dowiedziałam,że to zdrobnienie o matko, w życiu bym na to nie wpadła

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-31, 17:45   #4282
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Listopadowa dobrze, ze przeszlo! Kciuki pomogly no i jaka mobilizacja do spakowania sie
Pomogły, pomogły
Może to i dobrze, że tak wyszło, bo torba w dalszym ciągu nie byłaby spakowana
Stary 2011-03-31, 17:48   #4283
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
no na początku ciąży to ja myślałam, że cesarkę na życzenie będę prosić ale potem trochę zmieniłam zdanie, bo to przecież poważna operacja.. i dla Maluszków chyba lepsze sn nieeee wieeeeeemmm już niiicccc....

ja usłyszałam 'jakby miała Pani teraz rodzić to byśmy cięli . A tak jest jeszcze trochę czasu' .. kurde, najbardziej mnie to ciekawi kiedy ja się dowiem JAK mam rodzić
mi powiedziałą tylko, że jeszcze ma czas żeby się obrócić...no ale to było w 20 tyg
Cytat:
MoniaK jednak jajusia witaj w klubie synusiowych mam

Dorkabl super, ze trzymasz sie dzielnie Pewnie kazda z nas by stala na rekach zeby tylko dzidziusia utrzymac jak najdluzej!

24Kasia

Aga_pe NOREK?????????????? No nie gadaj faktycznie straszne.... chyba gorsze niz Tosiek Nie pozwol! Ja juz zapowiedzialam rodzince, ze niech nawet nie probuja wymawiac slowa ''Tosiek'', bo zabije

Jaki pyszny obiadek zjadlam
cycek z kurczaka, pieczone ziemniaczki i salatka z pomidorow, salaty lodowej, szczypiorku MNIAAAAAAAAM!!!

Cytat:
Ja też sobie tego nie wyobrażam. Najgorsze, że jak tak się ułoży to i tak nic do gadania mieć nie będę. O tym jak urodzę zadecyduje lekarz - podejrzewam, że facet - dla nich nie ma rzeczy niemożliwych...
no tak faceci... miejmy nadzieję, że jednak zdecyduje się główka wychodzić
Stary 2011-03-31, 17:52   #4284
migotka03
Zadomowienie

Kasiu komoda jeszcze nie ruszona, bo czekamy az siostra TZa namaluje coś na niej, tylko jak już pisałam ciężko jej się do tego przybrać.
Współczuję ci tych wydatków, najgorsze są niespodziewane wydatki zwłaszcza jak ledwo starcza na życie, wkurza mnie to okropnie, bo niektórzy nie wiedzą co z kasą robić a innym brakuje na zwykłe potrzeby.

Listopadowa ja wolałabym żeby w szpitalu chętniej robili cesarki, u mnie w szpitalu było sporo takich przypadków, że kazali rodzić sn a potem się okazywało ze trzeba jednak zrobić cesarkę a było już za późno i dziecko było niedotlenione (czy coś) i to już było nieodwracalne. Nie chciałabym tak i bardzo się obawiam takiej sytuacji. A mam taki szpital, ze można nie wyjść z niego żywemu.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 17:53   #4285
enchantresss
Rozeznanie

Spadam oglądać mój głupi serial a potem mejbi edukejszyn
Wieczorkiem się jeszcze pewnie odezwę

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-31, 18:02   #4286
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość

Listopadowa ja wolałabym żeby w szpitalu chętniej robili cesarki, u mnie w szpitalu było sporo takich przypadków, że kazali rodzić sn a potem się okazywało ze trzeba jednak zrobić cesarkę a było już za późno i dziecko było niedotlenione (czy coś) i to już było nieodwracalne. Nie chciałabym tak i bardzo się obawiam takiej sytuacji. A mam taki szpital, ze można nie wyjść z niego żywemu.
W Trójmieście też panuje moda na sn, można by rzec - za wszelką cenę.
Strasznie się właśnie boję tego niedotlenienia...a najczęściej do niego dochodzi właśnie podczas porodu. A wielu tych tragedii można by właśnie uniknąć, gdyby nie to zwlekanie z cc.
Córeczkę mojej kuzynki tak właśnie 'załatwili' - całe szczęście tylko 'lekko'. Parę lat intensywnej rehabilitacji i rozwija się normalnie. W maju skończy 7 lat. Całe szczęście u nich skończyło się dobrze, ale w całej rodzinie to temat tabu. Nikt nie chce do tego wracać, kilka lat wyjęte z życiorysu...
Stary 2011-03-31, 18:10   #4287
Paulizia
Wtajemniczenie

Zamowilam lezaczek bujaczek

o taki!!! http://allegro.pl/fisher-price-4145-...html?source=oo
Stary 2011-03-31, 18:13   #4288
SiLLee
Raczkowanie

MoniaK najpozniej to ja sie dowiem co u mnie w brzuszku zamieszkuje ale cos czuje ze sie do konca nie dowiem.

24kasia86 nie przejmuj sie jakos to wszystko bedzie. u mnie caly czas pod gorke. ostania stluczka 400zł przedostatnie malowanie 200zl. Na uczelni rowniez mam lipe, koles sie uwzial i za .... nie chce mi dac 3 chooc wszystko mam wykute na pamiec ;// Tz ma lipna prace jak narazie na okres probny pol etatu wiec wiadomo ile zarabia ;/

enchantresss ja bym wolala raczej caserke. i cos czuje ze beda ja miala bo dzidzia ciagle zle lezy.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:13   #4289
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Najprawdopodobniej tak, bo małż się uparł i koniec W sumie to mnie też coraz bardziej to imię zaczyna się podobać
Gratuluję chłopczyka A wcześniej lekarz nic nie mówił o płci totalnie? Bo na naszej liście chyba był chłopczyk przy Tobie wpisany? Czy mi się coś myli?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:13   #4290
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Zamowilam lezaczek bujaczek

o taki!!! http://allegro.pl/fisher-price-4145-...html?source=oo
bardzo fajny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości