|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- czesc II wätek zbiorczy.
ja mam też praktycznie czarne (załatwiłam sie Palette- szamponem koloryzującym- jasny brąz
![]() a wcześniej malowałam na czerwienie mieszane z brązami ;/ więc też niezaciekawie... Edytowane przez ibyza Czas edycji: 2011-03-31 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Assathra Czas edycji: 2011-03-31 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się, czy jest szansa na zejście z czerni, farbowanej latami bez zmiany, takiej wiecie, mocnej, nie spierającej sie juz. moja koleżanka taką miała i po 3 silnych rozjaśniaczach puściło jej na ciemny brąz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
fryz5 a tego to ja już kompletnie nie wiem... ale pewnie jest możliwe,ale w dłuższych odstępach czasu... bo to makabra byłaby dla włosów tak z dnia na dzień....
i zwracam honor ![]() ![]() przekonałam się do jednej z jaśniejszych farb ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ibyza Czas edycji: 2011-03-31 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
Ja dostałam dzisiaj dekoloryzator i nie mogłam sie powstrzymać rozrobiłam odrobinkę , tak na jedno pasmo dosłownie, zaraz po połączeniu składników chlapłam to na włoski i zawinęłam w folie, po 20 min. bez zmian, włosy jak były tak są czarne. A myłam je długo, i kilka razy szamponem pokrzywowym mocno oczyszczającym. No nie wiem, na razie się jeszcze nie poddają, moze będę musiała to zrobić kilka razy. Atw ja farbuję 4 lata na czarno, a jeszcze wcześniej farbowałam przez 2 lata na czerwienie trwałymi farbami z pallet safiry i wellatona.
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Kurcze, chyba ja taką mam! to teraz zobaczymy czy sie da. Czekam na jeszcze jeden dekolor. i zabieram się do dzieła |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
Siema
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
assathra, a przy odrostach? tam gdzie mniej było farby? mi do marchewy zeszło za 3 razem, ale nie poddawaj się ! ;d
krd, spróbuj palette intensive color creme A10 albo C12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
fryz5,a czy nie uzyskam żadnych zieleni po użyciu tych kolorów ? Tak wertuję ten wątek i widzę,że po nałożeniu chłodnego koloru na rudość wychodzi zieleń. Skąd pomysł żebym użyła akurat tego ? Trochę się boję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zielony by wyszeł jakbyś połozyła popiel na żółć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
A czy możesz mi polecić jakąś inną farbę z niebieskim pigmentem, bo o Palette nie słyszałam dobrych opinii ?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
hm palette dobrze kryją, są mocne, ale skuteczne, opinii jest tyle, ile ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
A co jeśli chciała bym pójść w drugą stronę czyli może niekoniecznie pozbyć się tej rudości rozjaśniając,a przyciemniając. Tylko tak delikatnie,na jakiś średni blond,czy nawet blond. Nie chcę stracić efektu dekoloryzacji, chcę żeby nadal były w miarę jasne. Czy może się zdarzyć tak,że wyjdzie jakiś brąz po użyciu farby w kolorze blond/średni blond ? Chcę tego uniknąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
a jaki masz jasny teraz? to lepiej użyć farby lub szamponu koloryzującego z numerem 8.
rudość nadal będzie przebijac ale to zalezy jak mocno masz rude |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
Usłyszałam,że moje włosy są blond na poziomie 7-8. Właściwie to ten blond mam najbardziej widoczny od góry,im niżej tym silniejsza poświata rudego.
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Nie jest to żaden ognisty rudy,taki można powiedzieć miedziany. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
zobacz te odcienie jeśli nie chcesz palette:
http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...popielaty.aspx http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...owy-blond.aspx http://www.garnier.pl/img/our_produc...01-81-pack.png http://www.garnier.pl/img/our_produc...01-89-pack.png 7-8 to jasny/średni blond. Edytowane przez fryz5 Czas edycji: 2011-03-31 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1301607899
Może zerknij bo tak to wygląda, troche przekłamane bo w sztucznym świetle. Myślisz,że te farby załączone wyżej mogą to zneutralizować ? Edytowane przez krd Czas edycji: 2011-03-31 o 23:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez krd Czas edycji: 2011-04-01 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
ojej to taki troche pod brąz, taki karmel, nie wiem możesz spróbować ale trudno będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
A może jakiś średni blond na to ? albo ciemny ? Tak żeby pokryło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Wtajemniczenie
|
krd a czym robiłaś dekolor??? w sumie nie wiem czy ja źle widzę ale na tym zdjęciu wygląda jakbyś miała 3 kolorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Raczkowanie
|
Loreal Efassor. To już efekt po farbowaniu i tonerze. Muszę się tego pozbyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
ja się nie znam ;p hehe ale też w następnym tygodniu robię dekoloryzację i powiem Ci, że strasznie się boję... tzn może to nie tyle strach co pewnie zaskoczenie bo od kilku lat mam ciemne włosy... ale mam nadzieję, że wyjdzie w miarę ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zadomowienie
|
A jak długo juz farbujesz? i czym, oprócz tej nieszczęsnej palett? ja to dopiero się uziemiłam, bo nie dość ze palett, to jeszcze czarną ;/ Ale na dniach będę próbowała się tego pozbyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zdjęcie troche rozjaśnia mi te włosy i widać prześwity tych czerwonych farb ale przy twarzy i grzywka są czarne. ogólnie mam kolorowe włosy... ale ciemne a farbuję od 4 lat, tak około, bo wcześniej rozjaśniałam i byłam blondi ![]() Edytowane przez ibyza Czas edycji: 2011-04-01 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
BAN stały
|
Ja jakieś 3 lata farbowałam włosy farbą WELLA na średni brąz, 4.0. Ale włosy mam bardzo cienkie i farba łapała mocno, wyglądały prawie jak czarne. Potem włosy przestałam farbować w sensie przeczesywać na 10 min na całość z odrostów, farbowałam same odrosty, przestałam w sierpniu, obecnie mamy kwiecien a kolo nie wymył się ani troche. W lutym postanowiłam zrobić jasne refleksy, bo od tego sierpnia odrosty farbowałam na jasniejszy odcien i góre miałam bardzo jasną a reszte ciemną, wiec chciałam to troche wyrównać. Ttaki efekt:
http://www15.speedyshare.com/files/2...0-%20Kopia.JPG Włosy miałam zdekoloryzowane (rozjaśnione) na 6% wodzie, następnie nałożoną farbę Artego 5.0 jasny brąz (natura N), szybko się wymyła do rudego i farbowałam jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
A ja to jednak śmieszna jestem
![]() Nie pofarbowałam włosów tym mroźnym blondem. Pobiegłam szybko do Rossa po moją ukochaną Joannę, ale bynajmniej nie po srebrny pył, a słodkie cappucino. Wyszedł jasny brąz /karmel, niestety odrosty złapały słabiej, mimo że od nich zaczęłam farbowanie, ale i tak jest fajnie. Teraz bardziej czuję się sobą ![]() Przez ostatni miesiąc chodził mi blond po głowie, ale się rozmyśliłam, nie chcę włosów męczyć farbami rozjaśniającymi i męczyć się z żółciami/pomarańczami na głowie. Następnym razem myślę, żeby spróbować jesiennego liścia, kolor na opakowaniu jest idealny ![]() ![]()
#1829 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Skoro już widzę,że nici z jasnego blondu bez rudawych przebłysków, to sądzę,że może być nawet średni czy ciemny blond mysi. Wychodziłam z ostrej czerni,więc nawet ciemny blond będzie sukcesem,oby tylko te rudości zniknęły.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.