|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
chce mi sie do ludzi, niechce siedziec kolejnych 5ciu w domu. martwi mnie tylko fakt ze jak przyjezdza tz to mamy dla siebie czas calkowicie, jak pojde do pracy to nawet jak on bedzie to ja nie bede miec
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zresztą wszyscy tak na nią mówili
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba wtedy lewy ctrl i shift przycisnac razem ![]() zmartwiłąms ię mimbi
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
u mnie jest ten problem, że jak zostanę w domu to kasy braknie a jak pójdę do pracy to dzidzi nie bede miała z kim zostawić...i jestem w kropce
|
|
#4356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz sa zlobki, zawsze mozna znalezc kogos kto by sie dzieckiem zajal(kwestia za ile) moj mlody zostawal w zlobku w pt bo tz w pracy i ja, dalismy rade a bylismy totalnie sami, wy tez dacie |
|
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIĘKUJE WAM KOCHANE ZA SŁOWA OTUCHY!! JUZ NIE BEKSIAM SOBIE
KOCHANE JESTEŚCIECIESZE SIĘ, ŻE Z DZIDZIOLKIEM MOIM WSZYSTKO W PORZĄDKU I MNIE TERAZ TAK SŁODKO MIZIA OD ŚRODKA... BARDZO GO KOCHAM I TŻTA MOJEGO TEŻ
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tzn nie każdej kobiecie, bo to też indywidualne jest, każdej inaczej cieknie) ale mi schodziło kilka par dziennie... ja miałam tak że jak karmiłam z jednej piersi to z drugiej też odruchowo leciało, więc musiałam mieć wkładkę... no i między karmieniami też leciało jak się bardzo o dziecku myśli ... to raczej nieuniknione cały dzień dziś maczam się w jej smarach .... |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a żłobek i owszem...jest jeden w moje miejscowości i kolejki dwuletnie i tez nie wszystkie dzieci przyjmują...bo jak nie będę miała umowy na cały etat to już dziecko odpada na koniec kolejki... a prywatnego żłobka nie ma ani jednego...
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra![]() ja mam paczke wkłądek laktacyjnych ktore odziedziczyłam po kolezance a ona je miala od innej kolezanki wiec jestem juz trzeca do tej paczki![]() ale im jakos nie cieklo
|
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Enchantresss, Antropia nie słyszałam o takim zdrobnieniu, nawet ciekawe
![]() Grazin dzieki
|
|
#4363 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, nie wiem kiedy to zleciało ale kolejna część jest na wykończeniu
![]() Pomyślcie więc proszę nad tytułem Może już coś zaproponowałyście ale mam 10 stron do nadrobienia więc proszę o propozycje na PW tak aby mi nic nie umknęło. Ja jutro znów dzień poza domem, później grill ze znajomymi więc też nie będę na bieżąco ![]() Ja mam taką propozycję: Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 ![]() Może trochę na wyrost, no ale jeśli nie wykończymy dziewiątej odsłony szybciej niż w jakieś 20 dni to posypią się pierwsze 3 planowe cesarki więc będzie się zgadzać
|
#4364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem za!!
|
|
#4366 |
|
Raczkowanie
|
Andziotku zdrówka dla Zosieńki
Dla Ciebie też !! I abyś się smarkami nie zaraziła
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
oj moria posypało sie propozycjami dzisiaj oj oj
ktos Ci musi na pw wrzucic ale Ty szalejesz ostatnio odpoczywasz w ogole??? strasznie mało sypiasz i wiecznie ganiasz!!! odpocznij troche bo wiesz .... ![]()
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Pola to chyba od Apolonii
|
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze troche ponadrabialam, ale z reka na serduszko przyznam ze nie wszystko dokladnie bo nie mam sily po prostu dzisiaj juz.
jednak juz nie ta kondycja na tak aktywne dwa ostatnie dni ![]() lolus ja tez nie mam zadnych plamek na stanikach, zadnej siary czasem tylko jak pod prysznicem sie myje i nacisne sutka to tak minimalnie cos wyleci, ale bez szalenstw ![]() a moja Zosia to czasami ma czkawke ok 20 minut i tez mnie to denerwuje ![]() ja czulam sie rano lepiej ale teraz paaaadlammm... zbyt intensywnie zyje chyba ![]() matall ja bym na twoim miejscu wygarnela siostrze, bez przesady, chyba naduzywa twojej dobrej woli! kciuki za tzta, moze nie bedzie tak dlugo w tym szpitalu co = kamienie usuwaja laparoskopowo, trzymma kciuki,zeby szybko wyszedl ![]() Janusz agnieszka gratulacje dla radosnej tworczosci! mary ja mam z usg termin na 8 maja z USG na 2 maja, moze uda nam sie urodzic razem? ale by bylo![]() MIMBI USCISKI I KCIUKI!!! ![]() moniqac tak czytam i powiem ci ze ja tez wylam jak sprzedawalam moje ukochane autko pierwsze jedyne!! musialam sprzedac jak sie przeprowadzalismy do Oslo z PL, bo clo tu strasznie duze i nei oplacaloby sie miec dwoch aut i placic ogromne clo...oj jak ja wylam ![]() dawaj zdjecia rzeczy ktore ci kurier przywiozl ![]() paulizia no no!! jaka tworczosc gratuluje, tytuly pierwsza klasa![]() camomile doczytalam, ze nie przepadasz za budyniem?!?! ja uwielbiam i powiem cos jeszcze...z kozuchem uwielbiam ![]() ide sie kapac kochane moje ale jutro jestem w domku i zamierzam sie lenic
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym lataniem to ja sama nie wiem, ciągle mam coś do zrobienia, TŻ'ta też przycisnęło, oboje mamy w komórkach listy rzeczy, które musimy zrobić i a to jakieś mebelki, lampki a to dywany musimy wyprać i grzejnik zabudować, szafki kupić w Ikeii i przenieść biurowe rzeczy z pokoju Iguśki. Ja codziennie jeżdżę na jakieś zakupki i gromadzę jak chomik. Herbaty i mąki mam chyba na pół roku, dziś przyszły do mnie orzechy piorące, 3 kg Ale jest jedna b. pozytywna wiadomość, jutro mam dostać wózek No i może oczekiwanie na kuriera zatrzyma mnie w domu
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale odpada bo mamy duża psinę...jestem pewna, że żaden rodzić nie zostawi mi dziecka w domu gdzie jest taki pies chociażbym głową za niego ręczyła ![]() nie moge jej oddać..
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, kochanie, na temat siostry nie będę się wypowiadać już
ciekawa tylko jestem, co robiłaby w odwrotnej sytuacji, jeśli to Wy mielibyście się wyprowadzić. Pewnie wystawiłaby walizki? ![]() Wszystkiego dobrego dla TŻ, mam nadzieję, że szybko wróci do domu! ![]() Dorkabl, MoniaK, gratuluję syneczka Kasiu łódzka! Bardzo współczuję, ale nie denerwuj się, przecież to już nic nie zmieni. Autka to studnia bez dna Bądź dzielna. Mocno przytulam![]() ![]() Antropia, Rybo! Ze wszystkim sobie dasz radę: ad 1 niech buja żagle ad 2 kłamczucho, widziałam zdjęcia, jesteś jak Miss Świata! ad 3 najważniejsze, że masz gdzie mieszkać, małe, śliczne mieszkanko! ![]() ad 4 kochana, teraz skup się na ciąży, potem na czasie z dzieckiem, a za kilka miesięcy pogadamy o pracy ad 5 odzywać możesz się tu do nas! Towarzyszek niedoli! Kto zrozumie lepiej, niż osoby jadące na tym samym wózku?! ![]() ad 6 no ciekawa jestem, czy chciałoby Ci się teraz gdzieś z nimi latać, imprezować, szaleć daj sobie czas, jeszcze wszystkie wrócimy "na rynek" imprezowy ![]() ad 7 czego Ci konkretnie brakuje? Jeśli ciuszków, to chętnie poszukam dla Ciebie na allegro jakich super okazji, są czasem takie, że ciuszki po 1 zł! A jeśli innych rzeczy, to zajrzyj TU ![]() ZERO SMUTECZKÓW! Sandruniu, Ty mnie nie pytaj, ja sama zielona, jak ten obok --->
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, lolus
Pola to odrebne imie, nie zaden skrot wiem, bo mam bardzo bliskich przyjaciol co maja dwie coreczki- jedna Pola druga Dobrowka.moria ty widze aktywnie jak ja ostatnio , ciagle w biegu, propozycji bylo mnostwo, masz chyba troche nadrabiania ![]() a tytul boski, mysle ze nie ma innej opcji, ktoras z pewnoscia sie nam rozpakuje ![]() aha andziotku ** ucaluj zasmarkana zosie i trzymam kciuki, zeby cie nie dopadlo a noz widelec nie przeskoczy na ciebie?teraz juz naprawde lece sie kapac ![]() Zosia po moim bieganiu i przepracowaniu dzisiejszym kopie jak szalona, jakby chciala powiedziec- mama jutro lezymy do gory brzuchem..zrozumiano???
|
|
|
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ło mamus jak lista Ale super, że wózio już w drodze powrotnej żeby tylko sprawny był jak należy
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapisałam sobie propozycje JanuszAgnieszki
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-03-31 o 21:15 |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana Mary ![]() ciuszków już mam a stronka fajniusia zostały mi same kosmetyczne i higieniczne rzeczy praktycznie...może biegac po imprezach to nie, ale spotkac się pogadać...wyjśc do LUDZI
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze jestes na chodzie i nie meczy Cie taki tryb zycia mary nawet nie zauwazyłąm ze tak skaleczyłam hihihi wszystko wyczaisz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

nie w głowie jej "babciowanie"
ja nawet zawodówki nie mam:P jestem po ogólniaku wiec żadnego fachu w ręku 

przyznam ze Paula mi się nie podoba. Macie jakieś pomysły?
???

Może już coś zaproponowałyście ale mam 10 stron do nadrobienia więc proszę o propozycje na PW tak aby mi nic nie umknęło. Ja jutro znów dzień poza domem, później grill ze znajomymi więc też nie będę na bieżąco
jestem za!!
02.08.2014