Wrześniówki - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 10:09   #4261
Yuza
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki

Ja też nie chcę wyglądać jak czekolada tylko chcę uzyskać efekt muśniętej słońcem i zastanawiam się czy samo słoneczko latem wystarczy
Jeżeli chodzi o nauki to ja wspominam je neutralnie. W sumie trochę jeżyliśmy się z tż-em na księdza bo jedyne co z całego kursu zapamiętaliśmy to to, że absolutnie pod żadnym pozorem nie można ze sobą mieszkać przed ślubem bo będzie się niemalże wyklętym ze wspólnoty parafialnej i jest się złem wcielonym i oprócz tego parę trików jak później można unieważnić ślub kościelny ale i tak najlepszy był ksiądz który chcąc zebrać opłaty powiedział: Ja za tydzień przyniosę Wam płytę a wy mi co łaska 50zł od osoby i jak obiecał tak przyniósł zwykłą płytę z nagranym jakimś filmem o rozmnażaniu Także cieszę się że mamy to już za sobą Została tylko poradnia a to podobno też ciekawe przeżycie
Dzisiaj z tż-em przeprowadziłam ciekawą rozmowę na temat zaproszeń. Mówię mu, że moglibyśmy powoli zacząć się już rozglądać za czymś ciekawym na co on oczywiście całą tyradę o tym, że nie sądzi żeby to było pilne, a poza tym to tylko kawałek papieru z informacją o ślubie i że i tak ludzie to wyrzucą do śmieci eeee jak zwykle wszystko na mojej małej główce
Stary 2011-03-31, 10:52   #4262
Tanitka
Rozeznanie

ja chyba zostanę przy naturalnej, letniej opalenizmie, słonce "bierze" mnie dosyć szybko, całe wakacje spędzam na powietrzu, więc myślę, że wystarczy. Ewentualnie pojde raz na solarium, żeby wzmocnić i tyle.

My jeszcze przed naukami, więc nie straszciezaczynamy za miesiąc

dziewczyny robi któraś sama zawieszki na alko te słynne krawaty?
Stary 2011-03-31, 13:13   #4263
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
My jeszcze przed naukami, więc nie straszciezaczynamy za miesiąc

dziewczyny robi któraś sama zawieszki na alko te słynne krawaty?
nie bój się nauki nie są straszne
ja miałam robić, ale zrezygnowałam... jak się okazało, że na naszym weselu będzie para u której my byliśmy i oni to mieli zostało mi zrobić jakieś inne, papier wizytowy już mam, taki sam jak na zaproszenia ahaaa zrobiliśmy zaproszenia, niestety TŻ mi zwiną.. a drukować nie chcę... bo ja to odwrotnie tą kartkę później wrzucę i wyjdzie do góry nogami ale wygląda ładnie, elegancko i przejrzycie... jeszcze tylko listę nazwisk ładnie nadrukować
zawieszki będę miała inne, jakieś teksty.. ale nie mam kiedy się za to zabrać

aaa jeśli ktoś nie ma pomysłu, czasu i nie wie czym ozdobić butelki by nie stały takie "gołe" to w tamtym roku na wesele brata na butelkach wyborowej wiązałam na pęki zwyczajne kolorowe wstążki i ich końce podkręcałam nożyczkami wyglądało dość ciekawie, a proste było u siebie pewnie na tych wstążkach zawieszkę powieszę
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:28   #4264
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
nie bój się nauki nie są straszne
ja miałam robić, ale zrezygnowałam... jak się okazało, że na naszym weselu będzie para u której my byliśmy i oni to mieli zostało mi zrobić jakieś inne, papier wizytowy już mam, taki sam jak na zaproszenia ahaaa zrobiliśmy zaproszenia, niestety TŻ mi zwiną.. a drukować nie chcę... bo ja to odwrotnie tą kartkę później wrzucę i wyjdzie do góry nogami ale wygląda ładnie, elegancko i przejrzycie... jeszcze tylko listę nazwisk ładnie nadrukować
zawieszki będę miała inne, jakieś teksty.. ale nie mam kiedy się za to zabrać

aaa jeśli ktoś nie ma pomysłu, czasu i nie wie czym ozdobić butelki by nie stały takie "gołe" to w tamtym roku na wesele brata na butelkach wyborowej wiązałam na pęki zwyczajne kolorowe wstążki i ich końce podkręcałam nożyczkami wyglądało dość ciekawie, a proste było u siebie pewnie na tych wstążkach zawieszkę powieszę
fajny pomysł z tymi wstążkami u nas w rodzinie będzie pierwsze wesele, gdzie będą te "krawaty" więc mam nadzieje, że się spodobają tylko narazie nie wiem, jak się za nie zabrać...
Stary 2011-04-01, 00:23   #4265
oliweczka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Hello
...Chociaż nie wiem czy też tak macie ale jakiś mały ludzik z tyłu głowy cały czas dręczy mnie że może gdzieś jeszcze była jakaś lepsza ale nie ma i nie było! bo obeszłam mnóstwo Wrocławskich salonów i nawet jeżeli były ładne suknie to niekoniecznie na mnie wyglądały dobrze. Także pierwsza przymiarka mojej w lipcu ...
Ja tak miałam po wpłaceniu zaliczki. Najpierw zachwycona sukienką a potem jak wyszłam...hmm... Ale jest już ok

Opalanie:
Wg mnie ważna dla nas jest jakość nie ilość bo nie ma mocnych, żeby się przez całą wiosnę i lato nie opalić. Ważne, żeby jakoś z tą nabytą opalenizna wyglądać czyli nie zrobić sobie ramiączek do sukni z gorsetem!!!

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
...Jesteśmy po 1 spotkaniu na naukach... trochę się bałam, bo w innym wątku naczytałam się samych złych rzeczy ale nie było tak strasznie choć niektóre poglądy, opinie i teksty jakie rzucał do nas ksiądz lekko mnie zaszokowały i chyba nie myślałam, że ksiądz też człowiek ale jednak trochę racji miał.
np. kazał się nam pokłócić tak porządnie przed ślubem...
Macie naprawdę mądrego księdza. Jak słyszę, że są pary, które się przed ślubem ani razy nie posprzeczały to mnie aż ciarki przechodzą co będzie dalej ;P

My mamy nauki w maju. Nie mogę się doczekać. Na pewno będzie fajnie

3 wrześ nia 2011
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego,
że osiągnięcie go wymaga czasu.
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Edytowane przez oliweczka123
Czas edycji: 2011-04-01 o 00:25
oliweczka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 06:32   #4266
smileofangel
Zakorzenienie

dziewczyny przylecialam powiedziec ze chyba - na 99% znalazlam suknie marzen tak mysle ze to ta bo tylko po tym jak ta zalozylam widzialam kosciol i oltarz i zdjecia i nie chce innych w ogole przymierzac to dosc dobry argument zeby zakonczyc szukanie? bardzo chcialabym wam pokazac ale boje sie bo TZ czasem buszuje po forum ... :/

na dniach wybieramy zaproszenia
Stary 2011-04-01, 06:41   #4267
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
dziewczyny przylecialam powiedziec ze chyba - na 99% znalazlam suknie marzen tak mysle ze to ta bo tylko po tym jak ta zalozylam widzialam kosciol i oltarz i zdjecia i nie chce innych w ogole przymierzac to dosc dobry argument zeby zakonczyc szukanie? bardzo chcialabym wam pokazac ale boje sie bo TZ czasem buszuje po forum ... :/

zabron tż wchodzić na forum i już chcemy ją zobaczyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 08:18   #4268
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

to pokaż choć na chwilę, a potem usuń post/ zdjęcie

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:44   #4269
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
to pokaż choć na chwilę, a potem usuń post/ zdjęcie
to jest chyba wbrew regulaminowi
Stary 2011-04-01, 12:34   #4270
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Dziewczyny to chwale się i ja Zdjęcia słabej jakości bo z telefonu i suknia wisiała na wieszaku.
i bardzo prosze o pomoc w doborze dodatków biżuteri i welonu (dodam, że będzie jeszcze do niej fioletowa szrfa)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie068.jpg (70,4 KB, 69 załadowań)

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 13:13   #4271
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to chwale się i ja Zdjęcia słabej jakości bo z telefonu i suknia wisiała na wieszaku.
i bardzo prosze o pomoc w doborze dodatków biżuteri i welonu (dodam, że będzie jeszcze do niej fioletowa szrfa)
bardzo w moim stylu fason chyba wzorowany na Giovanni Angel (nie jestempewna czy tak sie to pisze) skoro jeszcze piszesz ze bedzie szarfa to tym bardziej

ja bym wybrala welon delikatny mgielke ale to dlatego ze i taki do swojej wybralam a tez jest tiulowa... a bizuterie dobrala mi Pani w sklepie miala cos a la "kolekcje" do sukienek typu ksiezniczka ale mysle ze musi byc cos delikatnego zeby nie przeciazyc wizerunku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 13:15   #4272
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo w moim stylu fason chyba wzorowany na Giovanni Angel (nie jestempewna czy tak sie to pisze) skoro jeszcze piszesz ze bedzie szarfa to tym bardziej

ja bym wybrala welon delikatny mgielke ale to dlatego ze i taki do swojej wybralam a tez jest tiulowa... a bizuterie dobrala mi Pani w sklepie miala cos a la "kolekcje" do sukienek typu ksiezniczka ale mysle ze musi byc cos delikatnego zeby nie przeciazyc wizerunku
również mi się tak zdaje tylko moja jest mniej rozłożysta i inny dekolt ma, a szarfe taką samą jak ma giovani tylko, że ja chce fioletową
ja właśnie mam największy problem z biżuterią

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-04-01, 13:18   #4273
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Cudna ta Twoja kieca! Moim zdaniem to takiej ładnie pasowałyby perły, ale na żyłkach coś podobnego jak w załączniku To musi być coś delikatnego bo suknia dość bogata no chyba, że wolisz iść w dodatki z fioletem jak ta szarfa...a welon ja bym wzięła podobny do tego z czego masz dół sukienki

A ja dzisiaj zastanawiałam się nad wystrojem kościoła. Bierzecie sobie dziewczyny jakiegoś fachowca od tego czy będziecie same coś wymyślać? Jak szukałam jakiś zdjęć na necie czym mogłabym się zainspirować ale jak na razie nic mi szczególnego nie wpadło w oko. Może macie jakieś swoje już wypatrzone co bym mogła trochę odgapić?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _bp188.jpg (56,1 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-04-01, 13:20   #4274
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudna ta Twoja kieca! Moim zdaniem to takiej ładnie pasowałyby perły, ale na żyłkach coś podobnego jak w załączniku To musi być coś delikatnego bo suknia dość bogata no chyba, że wolisz iść w dodatki z fioletem jak ta szarfa...a welon ja bym wzięła podobny do tego z czego masz dół sukienki

A ja dzisiaj zastanawiałam się nad wystrojem kościoła. Bierzecie sobie dziewczyny jakiegoś fachowca od tego czy będziecie same coś wymyślać? Jak szukałam jakiś zdjęć na necie czym mogłabym się zainspirować ale jak na razie nic mi szczególnego nie wpadło w oko. Może macie jakieś swoje już wypatrzone co bym mogła trochę odgapić?
dziękuję za opinię i poradę z biżuterią raczej wolałabym zostać w "bieli" kryształki może... sama nie wiem. Chyba muszę to przemyśleć

Jako jedność :
Stary 2011-04-01, 19:55   #4275
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
Śliczna! Ja od początku wiedziałam,że będzie mi się podobać Ja też mam dół tiulowy..
Jeśli chodzi o welon,to zgadzam się z tym co napisała smileofangel,delikatna mgiełka.Przymierzałam taki welon i byłam zachwycona.
Ja też mam problem z biżuterią,ale do twojej sukni też musi być coś delikatnego.Jeśli zastanawiasz się nad kryształkami,to biżuteria Svarowskiego jest bardzo ładna.Niektóre komplety są drogie,ale są i tańsze.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110910310223.html
gwiazdka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 20:12   #4276
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas siostra zakonna sama dekoruje i nikogo nie dopuszcza do tego. Można jej ewentualnie pomóc (ale chyba, żadne większe własne pomysły nie wchodzą w grę).
Generalnie Kościół jest delikatnie ozdobiony (ja osobiście chcę delikatnie, ale o innej delikatności myślałam), dorzucam fotę. Przed ołtarzem jest kompozycja z żywych kwiatów, po bokach na ambonkach, jakieś tam małe bukieciki. I tyle!

Tak więc dupa i tyle. Nie będę miała dekoracji wg mojego gustu, tylko wg widzimisię siostrzyczki. A miałam już ugadane panie z salonu ślubnego, które za 200 zł ozdobiłyby mi ładnymi kwiatami przód a po bokach postawiłyby wysokie świeczniki z kwiatami i coś tam jeszcze...

Aaaa... Chyba wybraliśmy już obrączki- załączam zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1766.jpg (82,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bBNc1mLONY.jpg (33,7 KB, 13 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 20:54   #4277
izotropia
Rozeznanie

Cytat:

U nas też dekorować będzie jakaś pani "z kościoła" żebyśmy u innych nie przepłacali... cena za 1 dekorację 600zł dzielone oczywiście na wszystkie pary które będą ślubować tego dnia... jak zaklepywaliśmy termin to byliśmy 3 parą :/ nie wiem czy jest już ich więcej czy nie... i jak ten wystrój wygląda... dla mnie takie dekoracje to trochę zbędne są - bo jestem zdania, że to wyglądu naszego kościoła nie poprawi, bo kościół jest nowy, praktycznie się buduje, niedawno pomalowany i sufit nad ławkami jest jakby nie dokończony.. więc tak średnio to wygląda ( ale Tż chce dekoracji, bo mu się kościół nie podoba... nawet znaleźli jakąś znajomą dekoratorkę ale co z tego jak nie będzie mogła nic zrobić : tak serio to wkurza i denerwuje mnie ten temat, bo nawet nie wiem jak to wygląda wg tej pani :/ chyba jak usłyszę jakiś ślub to pójdę zajrzeć do kościoła i sprawdzę dekoracje : do września może się uda trafić, a kościół mam blisko
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 23:26   #4278
anula2313
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2009,2010,2011

hej jestem nowa , ja slubuje 10,09,11

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Niesforna 88 :
MAm tego samego dnia slub co Ty i maryz mi sie identyczna suknia slubna , jaki to Twoj model sukni i nazwa?
Pozdrawiam
anula2313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 23:37   #4279
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:

U nas kościół będzie stroiła pani z kwiacirni,będzie organza(tiul) na ławeczkach,1 duży bukiet i cztery małe,przystrojony klęcznik i krzesła,a kościelny ma rozwinąć czerwony dywan.U mnie w kościele dywan jest przeznaczony tylko na śluby.Koszt do 300zł.
Dekoratorka,która będzie nam stroiła salę chciała 300zł i dodatkowo koszt żywych kwiatów.
Wiadomo,że cena zależy od rodzaju i ilości kwiatów.Ja chcę aby kościół był przystrojony,ale też nie do przesady.Nie podoba mi się dekoracja ze sztucznych kwiatów,łuk z kwiatów ,materiał położony na podłodze,widziałam też wielkie serca w kościele jako dekoracja.
Nowy czy stary ja uważam,że każdy kościół jest ładny.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez anula2313 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Niesforna 88 :
MAm tego samego dnia slub co Ty i maryz mi sie identyczna suknia slubna , jaki to Twoj model sukni i nazwa?
Pozdrawiam
Witamy
Co raz więcej jest nas z 10.09.11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-02, 07:29   #4280
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula2313 Pokaż wiadomość

Niesforna 88 :
Pozdrawiam
Hej
moja suknia jest "wymyślona" przez salon i nazywa się la donna,ale wiem, że w internecie jej nie znajdziesz. Ale nic straconego :P moja suknia jest chyba kopią sukni z salonu angel model giovani, tyle, że moja ma inny dekolt i mniej warstwtiulu (moja ma chyba 7-8, a giovani,aż 15) Ja jestem niska i w 15 warstwach bym zginęła Wklejam Ci zdjęcie jak wygląda giovani. No i ja za swoją dałam ok 2 tys, a giovani wacha się między 3,8 a 4,5 tys. Ale dużo dziewczyn ją chce odsprzedać już zanawet 1,5 tys.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_sprzedam_suknie_angel_giovani___po_19_cz.jpg (9,8 KB, 29 załadowań)

Jako jedność :
Stary 2011-04-02, 07:30   #4281
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak któraś by miała pomysł na biżuerie i coś żeby zakryć ramiona to byłambym ogromnie wdzięczna

Jako jedność :
Stary 2011-04-02, 09:30   #4282
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

tu są inspiracje te pierwsze zdjęcia z motywem różowym są z mojego ślubu już je tu wrzucałam, więc żeby nie powtarzać podaję link

http://www.dekor-plast.pl/dekoracjekosciol.html

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 09:37   #4283
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jak któraś by miała pomysł na biżuerie i coś żeby zakryć ramiona to byłambym ogromnie wdzięczna
Zaglądnij na wątek co zamiast nieszczęsnego bolerka? Dziewczyny pokazały tam ciekawe propozycje. Bardzo mi się podobają tam etole tiulowe.
Dla niektórych może być za dużo taka etola i welon,ale nie wygląda to źle.Ja jak przymierzałam w salonie suknie podobną do mojej,to pani dała mi właśnie taką etole i delikatny welon i powiem szczerze,że podobało mi się to zestawienie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-02, 12:55   #4284
justychaa
Raczkowanie

GG do justychaa Send a message via Skype™ to justychaa

My też ślubujemy 10.09.2011 ) jak na razie tylko was dziewczyny podglądam. Martwiłam się, że jakoś tak za wcześnie chce wszystko załatwiać (chcę już zaproszenia zamówić, zrobić obrączki, buty kupić, biżuterie, kreacje na poprawiny) - ale lepiej wcześniej chyba niż za późno Już nie wspomnę, że ślub zaczęliśmy planować jakoś na 7 miesięcy wcześniej :O Bałam się okropnie, że z niczym nie zdążymy, że ślub trzeba planować 1,5 roku wcześniej (we Wrocławiu) A tymczasem mamy już większą podstawę:
-salę
-w najbliższą środę zaczynamy nauki
-muzykę
-suknia się szyje
-wybrane obrączki
-wybrane zaproszenia
-dekoracje sali
i pewnie coś się jeszcze znajdzie, ale zaraz znowu zacznę panikować, że nic nie mamy załatwione.
pozdrawiam was i dalej będę podczytywać
Stary 2011-04-02, 13:28   #4285
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justychaa Pokaż wiadomość
My też ślubujemy 10.09.2011 ) jak na razie tylko was dziewczyny podglądam. Martwiłam się, że jakoś tak za wcześnie chce wszystko załatwiać (chcę już zaproszenia zamówić, zrobić obrączki, buty kupić, biżuterie, kreacje na poprawiny) - ale lepiej wcześniej chyba niż za późno Już nie wspomnę, że ślub zaczęliśmy planować jakoś na 7 miesięcy wcześniej :O Bałam się okropnie, że z niczym nie zdążymy, że ślub trzeba planować 1,5 roku wcześniej (we Wrocławiu) A tymczasem mamy już większą podstawę:
-salę
-w najbliższą środę zaczynamy nauki
-muzykę
-suknia się szyje
-wybrane obrączki
-wybrane zaproszenia
-dekoracje sali
i pewnie coś się jeszcze znajdzie, ale zaraz znowu zacznę panikować, że nic nie mamy załatwione.
pozdrawiam was i dalej będę podczytywać
Witaj!
Możesz nam się pochwalić swoją suknią,zaproszeniami i obrączkami?

Stary 2011-04-02, 15:32   #4286
justychaa
Raczkowanie

GG do justychaa Send a message via Skype™ to justychaa

Suknie szyje u krawcowej na wzór sukni z Annaisbridal - model Kate - z tym, że będzie trochę zmieniana - inny dekolt, kolor też inny. Myślałam o kolczykach z cyrkonią do tej sukni.
Zaproszenia z allegro - fioletowa ramka zamiast brązowej.
Jeśli chodzi o obrączki, będą robione u jubilera we Wrocławiu, mam trochę swojego złota. Jak widać białe złoto z brylancikami...no to tylee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kate_m1_b.jpg (36,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cyrk.jpg (25,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img6810640x480.jpg (50,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (15,8 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-04-02, 18:08   #4287
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justychaa Pokaż wiadomość
Suknie szyje u krawcowej na wzór sukni z Annaisbridal - model Kate - z tym, że będzie trochę zmieniana - inny dekolt, kolor też inny. Myślałam o kolczykach z cyrkonią do tej sukni.
Zaproszenia z allegro - fioletowa ramka zamiast brązowej.
Jeśli chodzi o obrączki, będą robione u jubilera we Wrocławiu, mam trochę swojego złota. Jak widać białe złoto z brylancikami...no to tylee
Suknia bardzo ładna i kolczyki myślę jak najbardziej pasują,zaproszenia też mi się podobają.Obrączki ciekawe,a nie boisz się,że przez te zdobienia i brylanciki w razie poszerzenia lub pomniejszenia będzie z tym problem.
Ja też chciałam mieć brylancik,ale ostatecznie zdecydowaliśmy z Tż,że będą zwykłe bez zdobień.
A nad bucikami się już zastanawiałaś? Pare dziewczyn w tym wątku zamówiło buty taneczne,z resztą ja też

Stary 2011-04-02, 19:52   #4288
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:

a mi jakoś sie nie widzą perełki, postawiłabym na delikatny wisiorek svaroskiego i kolczyki wkręty.
my zamowiliśmy dekoratorkę, chce ok 500-600zł za dekoracje, w sumie jeszcze nie rozmawialiśmy co będziemy chcieli, ale myślę, że wszystko jest do dogadania Narazie z nami składa się 1 para, bo na 100% wiemy, że oni biorą w tym samym ślub, więc cena po połowie.

Cytat:
również mi się tak zdaje tylko moja jest mniej rozłożysta i inny dekolt ma, a szarfe taką samą jak ma giovani tylko, że ja chce fioletową
ja właśnie mam największy problem z biżuterią
a jaki będzie fiolet? intensywny odcien? bo ja bylam u krawcowej i przymierzylam suknie podoba do mojej i chcialam tez kokardę fioletową, ale nie wiem, boje się troche reakcji moich gości, jak to zobaczą.... eh..

Cytat:
dziękuję za opinię i poradę z biżuterią raczej wolałabym zostać w "bieli" kryształki może... sama nie wiem. Chyba muszę to przemyśleć
na pewno biała, bo fioletowa to chyba już przesada
Stary 2011-04-02, 21:18   #4289
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
a jaki będzie fiolet? intensywny odcien? bo ja bylam u krawcowej i przymierzylam suknie podoba do mojej i chcialam tez kokardę fioletową, ale nie wiem, boje się troche reakcji moich gości, jak to zobaczą.... eh..

na pewno biała, bo fioletowa to chyba już przesada
wiesz co jeszcze się zastanawiam, ale raczej postawie na intensywny a reakcja gości mało mnie obchodzi przede wszystkim chce się podobać sobie i TŻ no i biżuterie planuje pójść w kryształy tylko jeszcze za bardzo nie wiem jakie

Jako jedność :
Stary 2011-04-03, 20:05   #4290
anula2313
Raczkowanie

hej dzieki za podsuniecie pomyslu , myslalam wlansie tez nad MArabu Emmi Mariage albo Poem. bardzo podobne do ksiezniczek .
Hmmm Wlansie ten dzien jest nasz i ma byc w nim tak jak my chcemy !!!

Polecam bizuterie na allegro swarovskiego kolepty rozne , np : kolczyki + bransoletka lub kolczyki kolia w kwicie od 129- 320 zl...
anula2313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości