|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Cytat:
a ja czytalam, ze 3-4 tyg przed porodem u pierworodek sie obniza ![]() mi leci 36 tydzien i od ponad tygodnia mam opuszczony, w poniedzialek gin sam mocno zaznaczyl a moja szyjka ma 1 cm ![]() traicionera 3mamy kciuki
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-31 o 22:09 |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie piekarnik stary, ale jeszcze działa chociaż opcja kurczaka z rusztu dawno przestała być możliwa...że brzuch ma się obniżyć 3-4 tyg. przed porodem? nooo, jakby to prawda była, to znaczy, że albo obniży mi się lada moment, albooo... też się przeterminuję
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Thorgal, gratuluję
Eirene, dobrze że wszystko ok Traicionera, trzymam mocno kciuki, mam nadzieję że nie będą zwlekać z decyzjami Nika, to Wam córcia napędziła strachu, ale najważniejsze że wszystko ok |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Pomalowałam sobie paznokcie u rąk i stóp
![]() maseczkę na włosach walnęłam, od razu człowiekowi lepiej
|
|
|
|
#3965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze to do mnie nie dociera, wydaje mi sie, ze tylko dzien wolny bede miala jutro a w sobote do roboty![]() Ja to troche z niecierpliwoscia czekam na twoj porod, bo przynajmniej sie dowiem tego i owego juz po ![]() Tak wiec marsz na porodowke, rodzic i szybko wracac z relacjami ![]() Od trzyrazyi tez czekam na wiesci ![]() Musze powiedziec, ze naprawde tak. Nie chce zapeszac przed koncem ich pracy ale sa dokladni, bardzo mili i pracuja tak jak tego oczekuje ![]() n.ik.a - dobrze, ze malutka zaczela sie ruszac ![]() Kurcze, jeszcze tylko 2 emotki oczekujace i ja nastepna
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj TZ jest wlochem ??Jakiego jezyka bedziecie uczyc Adriano?albo ilu:P? albo jak:P?
|
|
#3967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byłam na usg i pani doktor powiedziała, że nie wyglądam jakbym miała niedługo rodzić ![]() mały waży 3500g +/-v500gram, to chyba spory i pierwszy raz pokazał buźkę i mimo, że nie mieliśmy wykupionego 4d, bo już za duży, to pani nam zrobiła zdjęcie w 4d na pamiątkę ![]() jutro Wam wkleję ![]() najważniejsze, że mam wszystko ok, łożysko bez cech odklejania, wody ok, mały już schodzi do kanału rodnego i jest pulpecikowaty dobranoc dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- aja wpisz thorgal że urodziła chyba 21.03 jutro Ci znajdę co i jak
|
||
|
|
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chciala od poczatku polski i wloski a pozniej doszedl by angielski z bajek, spotkan dla mam i dzieci i takie tam ale TZ jest uparty nie jak baran ale jak osiol i uwaza, ze polski mu sie na nic nie przyda i ze powinien od poczatku sluchac tylko jednego jezyka a ewentualnie po 2-3 latach kolejnego Ja moge mowic i po wlosku bo i tak w domu wlasnie po wlosku rozmawiamy ale tu nie chodzi o to ale to moj jezyk, ktory chce przekazac mojemu dziecku, czy cos w tym zlego lub dziwnego?No to sie wyzalilam
|
|
#3969 |
|
BAN stały
|
Traicionera sie długo nie odzywa-jak na moje oko to jutro dostaniemy ska ze juz sie rozpakowała ;-)
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Przegapiłam coś
|
|
|
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, zarty zartami ale chociaz z porodami badzcie powazne, bo tu o nasze nerwy chodzi ![]() Spac ide na podloge... mmmm marzenie takie lozeczko pa
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam o Thorgal na odchowalni, ale chyba napiszę do niej na pw o więcej info do listy.
Dzięki ego
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzta udusilabym jakby powiedzial zeby nie uczyc polskiego... i gdzie ta moja mala... eh;/
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Ego, super że wszystko ok
Anessa, z tego co zawsze słyszę dziecko spokojnie może być dwujęzyczne i w niczym mu to nie przeszkadza. Każde z Was powinno rozmawiać z synkiem we własnym języku, włoski jest równie dobry co polski. A angielski, w sytuacji kiedy żadne z Was nie włada nim biegle nie jest raczej najlepszym wyborem. Zdąży poznać go później a na razie wystarczą mu te dwa. Ja bym nie odpuszczała na Twoim miejscu, maluszki uczą się bardzo szybko i miło Ci będzie rozmawiać z dzieckiem w rodzimym języku, rodzinie zresztą też. Moja kuzynka nie nauczyła dzieci polskiego i teraz jak się spotykamy nie potrafię z nimi w ogóle rozmawiać bo niestety niderlandzkiego nie znam. Rodzona babcia z trudem się z nimi dogaduje. |
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3976 |
|
Rozeznanie
|
witam. ale pogoda brzydka u mnie
mam nadzieje tylko ze do terminu najpozniej a nie ze sie przeterminuje
|
|
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
prosze zobaczcie i powiedzcie czy sie opuscil
bo ja juz niewiem pierwsze z 36 a drugie z 38 tc
|
|
|
|
#3978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia
|
|
|
#3979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.....ale moj tez niby sie nie obnizyl (tak kazdy mi mowi)a ja do terminu 10 dni ale mnie sie wydaje ze jest troszeczke nizej choc nie tak bardzo jak w I c ale mowia ze w II to moze przed samym porodem opasc albo i wcale
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
mi po ruchach malego wydaje sie ze jest nizej, bo nad sama koscia go czuje, przed tem tak nie bylo, a to moja 1 ciaza i do tp 15 dni
|
|
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzis nocka z mniejszymi kopniakami ale wyspac sie nie wyspalam bo budze sie non stop
....mowia ze przyszla mama powinna odpoczac przed porodem tylko jak?????mnie sie wydaje ze moze to i lepiej ze nie spie po nocach bo do malenstwa latwiej bedzie wstac(tak sie pocieszam )hehe---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Czuc mozesz nizej bo malenstwo sie pcha ja tez tak to odczuwam wczoraj to myslalam ze mi wszystko na zewnatrz wyjdzie tak kopala a na dole to az mi kosci trzeszczaly I raz tak mialam juz myslalam ze rodzic bede heh ,...........teraz sobie leze i mysle ze jednak te porodowe bole sa inne i od razu da sie je rozpoznac tak mialam przy I c odszedl mi czop tydz. przed i w nocy tydz pozniej zaczely sie skurcze co 15-20 min ktore dalo sie przespac a pozniej skurcze byly troszke mocniejsze i juz co 5-7min i na ip gdybym teraz mogla miec tak lekko jak wtedy to bylybym wdzieczna losowi !!!!!!
|
|
|
|
#3982 |
|
Rozeznanie
|
ja tez w nocy sie budze czesciej, przed tem bralam tabletki 2 razy w nocy, o 23, i o 5 to mialam budzik ustawiony a pozniej juz sie sama budzilam,a przestalam brac tabletki to budze sie o 24, 3, 7 i juz od 7 wtedy nie spie. moze akurat uda sie i maly bedzie wstawal o tych godzinach zeby nakarmic
juz nie jedna tu pisala o tym ze przelaczyla sie na tryb "mama" ze co kilka godzin sie budzi |
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
witam juz rozpakowana.
Rodzilam od 18 do 5.30 rano, w koncu zastosowano vacum, bo bylam tak zmeczona, ze nie dasalam rady przec. nadia urodzila sie z waga 3950, a mierzy 58 cm. Na poczatku dostala tylko 6 okt apgar, ale po 5 minutach juz 9-byla bardzo przemeczona porodem. Na razie nie chce sie przyssac do piersi, za to ja jem duzo, bo sie niezle wymeczylam. Pozdfo dla wszystkich i oddaje busa tajce.
|
#3984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Anessa, tajka, ale będziecie miały małych poliglotów
pewnie, że mówcie do dzieci po polsku, przynajmniej podstawy będą znały i będą mogły się dogadać z rodziną w PolsceCytat:
![]() Cytat:
![]() jadę z teściem po ostatnie zakupy do makro zrobić zapas proszku do prania i jakiegoś żarcia, żeby pogotować trochę na zapas, bo potem nie będzie do tego głowy
|
||
|
|
|
#3985 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
3500 to już duży chłopak zazdroszczę fotki - czekamy na nią ![]() Cytat:
Cytat:
a u mnie nocka w miarę ok, oczywiście z pobudkami na bolesne obracanie ...no ale do tego już się przyzwyczaiłam ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
WRESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAŚ
|
|
|
#3986 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje traicionera
dziekuje za szczerosc co do brzuszka
|
|
|
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda tylko ze tak dlugo mecza kobiete ktora pozniej juz nie ma sil na parcie lepiej zrobic cesarke a nie wymeczyc i matke i dziecko!!!!!Bezduszna jest ta sluzba zdrowia!!!!!! ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Mialo byc ladnie a tu pogoda do du......nic sie przez to nie chce a ja na ktg dobrze ze popoludniu
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie się rozpogadza
na razie +12 stopni i słoneczko przebija się przez chmury
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Traicionera, wreszcie Tajka, podstawy angielskiego złapie sam, według mnie rodzice powinni uczyć języka pod warunkiem biegłej znajomości, inaczej wpoją dziecku błędy a po co. Nauczy się z programów w tv i na ulicy, na pewno z równą łatwością jak w domu. Gosiawolna, według mnie brzucholek jest na tej samej wysokości ale na pewno dużo większy |
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chudziutka jestes to nie ma co zwisac hehe jak na moje oko ![]() Cytat:
gratulacje!! :cmo k: |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

chociaż opcja kurczaka z rusztu dawno przestała być możliwa...

Jeszcze to do mnie nie dociera, wydaje mi sie, ze tylko dzien wolny bede miala jutro a w sobote do roboty

Ja moge mowic i po wlosku bo i tak w domu wlasnie po wlosku rozmawiamy ale tu nie chodzi o to

i jakiegoś żarcia, żeby pogotować trochę na zapas, bo potem nie będzie do tego głowy
WRESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAŚ