|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
kosmitka
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
To ja też życzę dobrej nocy i zmykam...
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawzajem, ja też zmywkam
|
|
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś z tż wyszłam na spacer nad rzekę i kupił mi loda w końcu są u nas w sklepie
dzisiaj nawet był "ciekawy" dzień, bo mamy aferę na wsi taką narkotykową i to w dodatku nasza rodzina(rodziny się nie wybiera a to taka jakby trochę patologiczna rodzina). ale nikt o tym nie wiedział nawet. podobno nawet w tv będzie o tym |
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam Wam napisać.
Dziś cały ranek miałam wrażenie, że u mnie to będzie dziewczynka ![]() I chyba nie mogę się doczekać na USG, a to dopiero 14 kwietnia - tyle czasu jeszcze. A z drugiej strony to tylko równiutko 2 tygodnie. Zleci nim się obejrzę. mucka - może to nie to samo ale u nas za to afera za aferą - mam szurniętą sąsiadkę, której wszystko przeszkadza. Dziś pól dnia darła się na moją mamę, że ta pali kupkę liści. Tylko wariatka nie zauważyła, że ogniska paliły się w okolicy chyba w 5 ogródkach, a 2 domy od niej było ognisko z płomieniami na metr i dymem na 3 ulice dalej, ale przcież winna jest moja mama. Bo na ulicy stoi kałuża jak pada deszcz, bo u nas są słupki na trawniku, a jej synowa jest kiepskim kierowca i boi się o samochód że obije, bo u nas jest eternit na dachy, bo u nas brakuje kawałka krawężnika (który notabene zniszczyli przy budowie ich domu) wszystko im przeszkadza, mimo iż mieszkają na osiedlu lat z 5 a my przeszło 30. Nie przeszkadza jej tylko jak od maja do września są tak głośno w swoim ogródku, że pół osiedla wie: kto, co, kiedy i po co w ich rodzinie. Tragedia.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-03-31 o 22:43 |
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam wizyte 14
i to w dodatku dwie he he bo zamierzam chodzić do dwóch lekarzy no i tak sie złozyło ze w obydwu miejscach umówili mnie w ten sam dzień dobrzeze na inną godzinę
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
OOOOOOO chyba wszystkie już śpią
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie śpię, ale pewnie zmuli mnie z nienacka, a potem moje kochanie obudzi mnie o 2 w nocy i bedziemy gadać. zacznie opowiadać jak było w klubie i ilu muzykow przyszło, a ilu źle grało
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ciekawe co z lullaby_ml miała wczoraj jechac do szpitala skontrolowac co tam u niej sie dzieje i nic nie daje znać
kochana odezwij sie do nas |
|
|
|
#3039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Uspalam dziecia , poczytalam ksiazke i zaraz ide lulac.....
ZAGLANELAM TYLKO NA CHWILKE CO TU SIE DZIEJE A TU 3 STRONY ![]() Cytat:
![]() Tz sie wygadal ![]() co do Caprese to w sumie we włoszech robia ja z krojonych w plasterki pomidorów i mozzarelli... układa sie je na zmiane,posypuje oregano, sola i polewa oliwa z oliwy tyle![]() Cytat:
wiedzialam czy moge mojemu dziecku dawac mleko czy nie... Ale doszłam do wniosku ze nie dam sie zwarjowac bo teraz to wszystko jest niezdrowe i toksyczne i niewiadomo jakie i gdzie wyprodukowane............ No i pijemy zawsze z rana około kubka mleka ![]() Cytat:
Chyba przytulalismy sie tylko po dwa razy w miesiacu ![]() Po porodzie znowu mialam takiego stracha (gorzej od dziewicy) ze tez dopiero chyba po 2 miesiacach spróbowalismy.. Ale dopiero po ok. 6 miesiacach od porodu wrócilam do normalnosci (tzn. juz z ochota i bez bólu i strachu ) No ale to sprawa indywidualna.......Kazda ma inaczej... ![]() Natomiast w tej ciazy na poczatku mialam taka chcice ze szok... Ale po straconej wczesniej fasolce bałam sie i powstrzymywaismy sie z tz... Teraz jest takk sobie... Zalezy od dnia Cytat:
o kofeinie: a tutaj wykroiłam: Poniżej podajemy przeciętną ilość kofeiny w poszczególnych produktach:
w pierwszej ciazy pilam codziennie rano kubek kawy z mlekiem, Teraz pije zbozowa bo od normalnej mnie odrzucilo... ![]() Sól tez lubie i tez sporo sole, ale juz dawno gdzies wyczytalam ze zatrzymuje ona woda w organizmie....... Nie pamietam co mialam jeszcze pisac........ Milej nocki brzuchatki i nie drukujcie za duzo
|
||||
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj dziewczyny pędzicie jak szalone, trzeba by tu siedzieć i non stop odświeżać, bo tyle postów czasem przybywa
![]() ![]() Ja przy moim brzdącu odpadam z takiej dyskusji niestety ![]() A dziś pochmurno u nas, więc pewnie siedzenie w domu nas czeka ![]() Miłego dnia !
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Byłam wczoraj u lekarza dzidzia rośnie zdrowo ma 54mm a mam skończonych 11t pani doktor mówi, że w normie i dzidzia taka już ładna na zdjęciu, wszystko ładnie widać jestem taka szczęśliwa niestety schudłam 1,5kg od ostatniej wizyty, ale też niby to jest normalne na początku ciąży.Ale mówię wam jak zobaczyłam, że jest już taka ładna dzidzia to chyba w końcu uwierzyłam, że jestem w ciąży Całuję gorąco i miłego dzionka P.S. fajnie, że dziś piątek
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak w ogole to dzien dobry brzuchatki
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama czasem nie nadążam, a ja maniak forumowy ![]() Dziś deszcz, a jak jutro będę musiała dreptać na studia to będzie słońce jak nic ![]() Cytat:
No to idę się napić wielgachny kubek herbaty
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj się obudziłam i normalnie nie wierzę że będę miała synka. W ogóle na wizycie jak byłam i mówiłam do ekranu ' pokaż mamusi co masz między nóżkami' to normalnie aż się głupio poczułam, tak jakbym mówiła o kimś innym- hahaha ;D nie czuję się mamą jeszcze- to taki surrealizm. ![]() już raczej się ten siusiek nie wchłonie, ani to nie była pępowinka wystająca ;d więc chyba już wiem jak malować pokój i jakie ciuszki wybierać ![]()
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bym juz chciała wiedziec u mnie pewnie bedzie tak samo cały czas podswiadomie mysle ze jednak moje przeczucia co do synka sie nie sprawdza i na ekranie zobacze pipcie ale pewnie ogonek bedzie wszyscy mi mowia ze bedzie chlopak a te sukieneczki rozowe sa takie sliczne
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato, ale Ci zazdroszczę, że już wiesz
Ja muszę czekać do nastęonej wizyty w połowie kwietnia, a i to niepewne, że coś będzie widać, bo mam mało wód płodowych, no i dziecko leży plackiem na plecach i za bardzo nie ma pola manewru Piję dużo wody mineralnej wg. zaleceń gina i mam nadzieję,że to pomoże
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja brzucha typowo ciążowego jak wasze nadal nie mam ale przynajmniej wiem czemu. dzidzia siedzi sobie boczkiem, korzysta z szerokich bioder mamy mam nadzieję że niedługo się wypnie i stworzy się coś coś
|
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jakoś nie mogę uwierzyć, że mamy już kwiecień![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj obserwowałam swój brzuch - chciałam sprawdzić czy widać jak się maluch przemieszcza ale jak na złość mamie nie chciał Po tacie to ma
|
||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() niestety teraz nie dam rady Was nadrobić, i nie wiem co u kogo słychować przeleciałam tylko i cieszę się bardzo z udanych wizyt i widziałam że u cotynato chłopaczek, super ![]() ja się dowiem w maju ... a już mnie skręca ![]() Ogólnie dzisiaj jakaś złosć we mnie siedzi, siedze i sie wkurzam że musze iść do pracy, a najbardziej, że musze jechać busem :beksiam: normalnie dojazd do tego przedszkola i zrobienie zajeć zajmuje mi troche ponad godzinke, a jak jade busem to ponad 3 godziny z głowy ![]() uciekam, zajrze pewnie dopiero w poniedziałek. papa
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie wvczoraj bolało to krocze, w nocy podbrzusze trochę a dzisiaj jakby pęcherz
chyba pojadę po pracy do na izbę przyjęć Może to od tego miziania? Sama nie wiem czy poczekać jeszcze do jutra czy co robić Niby mam tabletki na zapalenie ale nie wiem czy mogę je użyć
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to nic takiego |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do sąsiadów to ja mam już taką w podeszłym bardzo wieku co kazała mi wyciąć świerki koło płotu rosnące jak żywopłot bo płot nie może oddychać i gnije... ![]() ![]() ![]() jak drzewka małe były i widziała mi do stołu na dworze , kto śiedzi co je itd. płot chyba oddychał teraz już sam nie może |
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, poszłabym nawet teraz bo mam blisko ale się boję że długo trzeba by czekać i że mnie pogonią że z błachą sprawą przychodzę
|
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki!
Tak szybko piszecie, ze nie nadazam czytam, a potem glupio mi cytowac jakies "stare" posty, gdy temat zmienil sie juz kilka razy ![]() Dowiedzialam sie wczoraj, ze w weekend i w Maroku bedzie zmiana czasu i nie moge sie doczekac ![]() Wczoraj spotkalam sie tez z rodaczka (jak to podniosle brzmi hehe), ktora poradzila mi co jak i gdzie odnosnie grubszych zakupow typu lozeczko czy wozek, odnosnie rejestracji dziecka w Polsce itp, przedszkol itp. Bardzo przyjemne spotkanko. I wlasnie zjadlam ogorka solonego na sniadanie, takiego mi smaka zrobilyscie I chyba zaraz cos jeszcze wciagne bo maly glodek sie przypetal. Szkoda, ze nie mam danio.Coca cole/pepsi moge miec bezkofeinowa pod warunkiem, ze sobie ja z Hiszpanii przywioze , ale bardziej wole kawe. Najpierw myslalam, ze w ciazy w ogole nie mozna, potem gdzies wyczytalam, ze 1-2 filizanki zwyklej kawy na dzien sa dopuszczalne, wiec ze spokojem przerzucilam sie na taka mielona bezkofeinowa i jest bardzo smaczna, tyle, ze rano nie budzi
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie- tokso w jajku tez można spotkać ![]() Cytat:
Ja mam nadzieję, że w pon. przestawię się na wstawanie poranne- L4 się kończy
|
||
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówcie nic o ogórkach bo ja wczoraj zjadłam dwa wielkie i już nie mam.
Ugotowałam też na wieczór bób i zasnęliśmy z tż i całą noc myślałam o tym bobie, tzn jak się przebudziłam to go schowałam, żeby mi tato rano nie spałaszował jakby przyszedł I powiem wam że jestem pełna podziwu dla tż. On mi wszystko oddaje. Nekterynki, praktycznie całą ćwiartkę arbuza ( on zjadł małe koniuszki) jakieś cukierki, inne smaczności itp. taki kochany jest i głupio mi bo wiem, że on to lubi a tak się poświęca bo dla mnie i dla maluszka ja bym tak nie umiała |
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie takie bóle to raczej takie normalne pobolewanie, szczególnie, że nie jest to taki tępy silny ból i na pogotowie może nie, ale ja bym zadzwoniła do ginka i spytała czy jest się co martwić. |
|
|
|
|
#3059 |
|
Rozeznanie
|
tutaj wynalazłam taką bazę leków bezpiecznych w ciąży:
http://www.mamazone.pl/baza-interakcji-lekow.aspx wiadomo, że pewność jest jak sie spyta lekarza, ale zawsze można sie podratować w nagłych przypadkach..
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam teraz antybiotyk amoksiklaw. Wszędzie piszą że nie powinno szkodzić a i tak się boję.
Musimy wypatrywać: lullaby-ml - wczoraj się logowała, myślałam czy by do niej nie napisać, ale nie chcę być natrętna a martwię się o nią. tak samo BordAna- pisała, że ma leki na podtrzymanie po krawieniu i że musi leżeć i długo jej nie widać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

, u mnie nawet jak sprzątnie to tak, że i tak poprawiać trzeba - masakra
.
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
i to w dodatku dwie he he bo zamierzam chodzić do dwóch lekarzy no i tak sie złozyło ze w obydwu miejscach umówili mnie w ten sam dzień

ale przynajmniej wiem czemu. dzidzia siedzi sobie boczkiem, korzysta z szerokich bioder mamy