|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||||
|
kosmitka
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Czyli jest nas dwie, jak to mówią - w kupie zawsze raźniej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A chłopaka można tak cudnie ubrać, że na pewno nie zabraknie Ci różu. Jest mnóstwo świetnych spodenek, bluz z kapturem, koszul, szelek - można mieć wspaniałego małego przystojniaka. Oglądałam nawet małe kaszkiety, no mówię Wam - cuda! Już się nie mogę doczekać. Cytat:
Cytat:
Arbuzika też bym zjadła, ale też dawno nie widziałam. Od rana nawet nie miałam czasu tu zajrzeć. Wstałam, zjadłam 3 śniadania i mieliśmy stolarza, co miał nam robić schody - przyszedł jakiś na "odddechu" - masakra. Ceny schodów są powalające, od miesiąca szukamy jakiś niedrogich, ale nic z tego. Albo są jacyś partacze, co twierdzą, że nic się nie da, a już jak się da to cena jest z kosmosu. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Miałam się właśnie wczoraj Ciebie spytać, na co bierzesz ten antybiotyk?
|
|
|
#3062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurczę wiecie jaki ze mnie łoś - robiłam sobie rano herbatę i zapomniałam zdjąć gwizdek z czajnika i tak chciałam nalać wody do szklanki i oczywiście się troszkę poparzyłam
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Arbuz jest w biedronce z tego co widziałam
|
|
|
#3064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cotynato, gratuluję udanej wizyty i dobrych (?
![]() Kellysss, witaj . Sama widzisz jakie jesteśmy fajne Natka, nie wiem czy Cię to dzisiaj pocieszy, ale ja też Cię widzę ![]() Martusiaaa, super wieści ![]() Cytat:
). Ja, matka córkom, nagle zostanę mamusią chłopaczka. W ogóle nie mam pojęcia o pilęgnacji chłopców . No i kiedyś będę miała synową, SZOK![]() Cytat:
Dziś 1 kwietnia, a mi się wcale jakoś nie chce żarcić ), może to przez to? Zaraz ma przyjść kuzynka na kawkę, to może się rozruszam
|
||
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
cześć..
kiełbaska była pyszna, sam zapach mięcha na grillu był cudowny..jednak jestem zwolenniczką karkówki i udek marynowanych lub szaszłyków z warzyw, chlebka czosnkowego. U mnie sklepów Stokrotka nie ma, więc Bavarie zostaje mi szukać po Oszołomach czy Realach. Wszystko byłoby cacy gdyby nie wiadomość wieczorna, że mój dziadek zmarł , musze troszke pomóc mamie w organizacji, tak więc postaram sie zaglądnąć jutro lub w niedziele, jak znajde chwilke.Natka-ja czasami też czuje się niewidoczna ![]() Caltea-ja dzisiaj też nie mam ochoty na żarty, tym bardziej po wczorajszej wiadomości.. miłego dla Was weekendu.
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-04-01 o 11:40 |
|
|
|
#3066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Kolejny ciążowy gag, chociaż trochę grozą powiało . Dobrze, że nie zrobiłaś sobie krzywdy.
|
||
|
|
|
#3067 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
, przekonamy się. Trzeba tylko na fontannę uważać, co by nie zostać obsioosianym. Po drugie dla synowej będę najgorszą teściową na świecie, hehe. Dla mojego synusia będzie musiała być taka naj naj, więc biada jej .
|
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Kapka, 3maj się
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze mocno sie nie oparzyłas![]() ja jakos tez nie mam ochoty na zarty chyba przez ta pogode jakos tak humoru nie mam
|
|
|
#3070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A dla synowej będę świetna . Małż ma ją na rękach nosić i już (chyba, że się okaże jakąś zołzą, ooo, to wtedy biada jejAle za to chyba musi być fajnie, jak się taki duży (po tatusiu ), przystojny (to teżMalutki zresztą też jest rozczulający |
|
|
|
|
#3071 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Jestem bardzo bardzo szczęśliwa.
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja oczywiście wszystko kupuję w cerfurze bo mój tż ma jakieś biznesy i wszystko musimy tam
więc jak piszę o czymś smacznym to na 80% jest to cerrfura ![]() Nektarynki co prawda 15zł za kilogram i za dwie płaciłam ok 7 zł ale niebo w gębie. Brzoskwinie też były, ale ja wolę nektarynki takie twarde, chrupiące mmmm. A arbuza radzę kupować w warzywniakach osiedlowych bo tam przeważnie pokrojone juz są i widać. Ja ostatnio brałam w cerf i poprosiłam o rozcięcie i nie podobał mi się od początku bo widać było że nie jest twardy i sobie obrzydziłam i nie chciałam jesć a głupio mi było odłożyć bo to nie lato, że to tanie i zaraz ktoś weźmie A co do antybiotyku to tak jak pisałam- na pierś. Pisałam wam, że chodziłam z nią z 2 lata po lekarzach i wszyscy mówili że normalne, że nie ma się co martwić, ginka na nfz nawet nie popatrzyła i mówi że to siara i już. Okazało się że mam zapalenie, antybiotyki które na to działają są niedozwolone, tylko ten jeden i to nie jest pewne czy zadziała... No ale muszę spróbować bo zapalenie groźniejsze niż antybiotyk i jeszcze może się okazać że tą piersią karmić nie będe mogła. Zła jestem bo gdyby ktoś wcześniej się tym zainteresował bardziej to już bym wyleczyła i była spokojna a tak
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Śmiać mi się z niego chce , ale w sumie to jest słodziak |
|
|
|
|
#3074 |
|
kosmitka
|
Zapomniałam Wam napisać, że trochę jakby odnowiła mi się kontuzja kolana. Jestem po operacji kolana w 2003 roku i kilku wcześniejszych kontuzjach, każda skończona gipsem lub szyną. Mam problem okropny z wchodzeniem po schodach, schodzeniem z nich. Nie wiem, co zrobić, czy iść do ortopedy - ale chyba prześwietlenie nie jest możliwe w ciąży. Z kolei zrobienie usg kolana w moim mieście nie jest możliwe.
Ma któraś z Was problem z kolanami czy innymi stawami? Mój mąż twierdzi, że to od ciężarku, jednak już sporo utyłam a dopóki siedziałam, to było dobrze. Jak zaczęłam chodzić - a mieszkam na 4 piętrze - to automatycznie kolano siadło znowu. Może kupić sobie stabilizator? Bo maści w ciąży chyba też nie wolno.
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie słoneczko zaczęło pięknie świecić, a jeszcze niedawno deszcz padał ![]() idę sobie kawkę zrobić.. Zrobiłyście mi smaka
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Kapka, wyrazy współczucia
Bardzo dużo starszych ludzi teraz umiera. U mnie babcia w październiku, tż babcia w grudniu, później mój kochany sąsiad ...A co do tego surrealizmu, myślę że nam się zmieni jak poczujemy pierwsze ruchy, zaczniemy malować i szykować kąciki dla maluszków, kiedy już będą przy nas. Ja teraz jak myślę że będę mamą to się uśmiecham do siebie, ale tak z niedowierzaniem. I powiem wam że uwielbiam zapach pampersów i nie mogę się doczekać kiedy będzie wszystko nimi pachniało. I tymi innymi specyfikami dla maluszków
|
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
Cotynato, czyli masz zapalenie piersi? Już Ci się tworzy w niej pokarm i to stąd
, czy z jakiegoś innego powodu?Przepraszam, że pytam, może odpowiedź jest oczywista ale jakoś wyjątkowo tępo się dziś czuję ?
|
|
|
|
#3078 |
|
kosmitka
|
Cotynato - faktycznie na pierś, zapomniałam. Myślałam, że masz może jakąś infekcję gdzieś na dole.
Ja do najbliższego kerfura mam ze 100km, więc zakupy tam odpadają. Zresztą jakoś wolę real, do kerfura i tesco nie zajeżdżam, u nas są jakieś byle jakie.
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to nawet obu ! ![]() Także rozumiem cię co to za ból, ale nie poradzę, bo mi samo przechodzi po tygodniu ... Co do piersi COTYNATO to współczuję .. żeby tylko udało się to wyleczyć ! Wczoraj zauważyłam że z mojego lewego sutka wypłynęła kropelka wody ? Taką miało konsystencję, wyczytałam że to normalne bo piersi się przygotowują do produkcji mleka.
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-04-01 o 12:04 |
|
|
|
|
#3080 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Zapisaliście się na bilety na euro 2012?? Ja wczoraj zdążyłam ledwo przed północą.
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde z tym kolanem to może zapytaj "specjalisty" - nie wiem kto się takimi rzeczami zajmuje. Może internista Cię przekieruje?
Ja mam takie dziwne bóle pięt. Jak dużo stoję lub chodzę ... dziwne to
|
|
|
|
#3082 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#3083 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Może faktycznie jakiś wspomagacz by Ci pomógł---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Na dzień dzisiejszy nic bo nie jest to ból nieznośny, na jesień smarowałam maściami i owijałam bandażem , pomagało.
|
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasami nawet w sklepie sobie stanę koło tych pampersów jak zboczeniec. One są jakieś lekko napachnione. Pewnie, żeby za szybko się smrodki nie przedostały. Tak samo, albo bardzo podobnie pachną chusteczki pampersa takie jak na zdjęciu. Uwielbiam ich zapach bez kupek, siusiów itp 12-x-chusteczki-pampers-baby-fresh-sensitive.jpgKurde tż mi mówił o jakiejś rejestracji, ale oczywiście zapomniał, ja jako zupełnie niezainteresowana- też nie pamiętałam. Ciekawe czy chociaż dla siebie wysłał
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-01 o 12:10 |
||
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
Pub irlandzki Molly Malones na rynku Starego Miasta - czwartki są pod haslem Bluesa - teść prowadzi i siedzi za bembnami. Mąż jest muzykiem z zamiłowania - ogólnie gitara i bas ale gra na wszystkim co mu dać do ręki.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3087 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Fajnie, że ma taką pasję, zawsze to budzi mój podziw.
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Mój małż też brzdęka na gitarze
. Czasem sobie siadamy wieczorami i przerabiamy szanty, polskie standardy rockowe tudzież inne pieśni harcersko-biesiadne .
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dotąd tylko przy kucaniu jest kiszka, ale mam nadzieję że przejdzie. Zawsze tak miałam z bólem, że dopóki był do zniesienia to nie brałam środków przeciwbólowych itp nawet po usuwaniu torbieli ze szczęki brałam 2 dni ketonal, a potem odstawiłam, i przyzywczaiłam się do bólu , po tygodniu już było ok
|
|
|
#3090 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

Ja muszę czekać do nastęonej wizyty w połowie kwietnia, a i to niepewne, że coś będzie widać, bo mam mało wód płodowych, no i dziecko leży plackiem na plecach i za bardzo nie ma pola manewru
Piję dużo wody mineralnej wg. zaleceń gina i mam nadzieję,że to pomoże

. No i kiedyś będę miała synową, SZOK
), może to przez to? Zaraz ma przyjść kuzynka na kawkę, to może się rozruszam
, musze troszke pomóc mamie w organizacji, tak więc postaram sie zaglądnąć jutro lub w niedziele, jak znajde chwilke.

mam nadzieje ze mocno sie nie oparzyłas
.