![]() |
#4741 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Przypadkowe? Powiedziałeś, że ona już dąży do kontaktu z nim więc raczej ten kontakt będzie utrzymywany..więc nie ma mowy o przypadkowości. Ty musiałbyś jakoś tę rodzinę budować z ..nim w pakiecie..I dziecku to jakoś racjonalnie w głowie układać..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4743 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Skoro wie, kto jest ojcem to tego nie zmienisz..a czy będzie tęsknić to nie wiadomo bo to głównie od jego podejścia do dziecka zależy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4745 |
Przyczajenie
|
czyli angazowac sie z mysla ze kiedys byc moze uslysze slowo "tato"? a myslisz ze jak dziecko zajme myslami...ze jak wypelnie caly jego czas to o nim zapomni ?? mozliwe to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4746 |
Raczkowanie
|
hej moja siostra jest samotna i za 2 miesiace ma terminowy porod...(ojciec dziecka chcial aborcje ale siorka sie nie zgodzila wiec jest sama sytuacja jest trudna bo jestesmy za granica) i dlatego Was sie pytam wiem ze moze nie na miejscu te pytanie ale je zadam. A wiec : jezeli moja siostra urodzi to po jakim czasie moze wyjsc z dzidziusiem na dwor?? Przepraszam ze zadaje tutaj to pytanie jezeli gdzies istanieje taki watek prosze o przeniesienie.Ja staram sie jej pomagac i ja powiedzialam ze raczej po miesiacu jak urodzi moze z nim wyjsc Bo to chlopaczek a ona mowi ze moze nawet wczesniej , a jak to jest naprawde?? Dziekuje za odp i Zycze Wam samotne mamusie powodzenia...Wspierajcie sie razem..swietny watek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- kinderkowa18, to zależy od zdrowia malca i od pory roku, ale myślę, że tak z dwa tyg. to max trzymania malucha pod kloszem jeśli jest ok ze zdrowiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4748 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Bardzo za Odpowiedz!!! no u Nas w grecji w kwietniu jest cieplo... Serdecznie Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Samotne Mamusie-zapraszam
witajcie
![]() laisla stęskniłam się za Tobą, choć wizaż ostatnio przestał mnie bawić. sesja w toku do tego absorbujący łobuz zabiera cały mój czas i energię ![]() widzę, że mężczyzna zawitał do naszego babskiego wątku ![]() Ze spraw exowych: jakiś czas temu policja naweidziła mój dom z informacją, iż Ł uciekł z oddziału zamkniętego w psychiatryku :/ za dwa dni dostaję od niego smsa czy nie miałabym ochoty spotkać się z nim na piwie. Szok. Treaz nie wiem co się z nim dzieje, zmieniłam nr wreszcie. Laisla co u Ciebie, pewnie tylko praca praca jak to Ty ![]() Kinderkowa: ja urodziłam 3.września i po tygodniu od wyjścia ze szpitala zaczęłam przyzwyczając małego do "świeżego" powietrza. Najpierw pod domem na chwilę, potem krótkie spacery. Dziś wychodzimy kilka razy w ciągu dnia, min.2 bo się mały dziadyga nauczył długo spać w wózku. W łóżeczku max 0.5 h :/
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Naked już też się bardzo stęskniłam za Tobą, za czasami gdy pisałyśmy nawet parę razy dziennie
![]() ![]() Powinnam napisać, że szokuje mnie to, co piszesz o Ł. ale jakoś po nim i takich rewelacji bym się spodziewała ![]() Cieszę się, że Filuś rośnie zdrowo i nie masz większych problemów z "dziadygą" ![]() ![]() ![]() Oj mylisz się Kochana co do mnie. Wreszcie praca wypaliła mnie na tyle, że zapragnęłam dla utrzymania zdrowia psychicznego zająć mysli czyms innym także. Wczoraj byłam na koncercie, zaprosił mnie PC w ramach prezentu urodzinowego więc nie wypadało odmówić. Było naprawdę miło. Jeszcze coś tam się innego powoli kroi ale i tak z tego nic nie będzie poniewaz nie wierzę w to jak wiesz ![]() ![]() ![]() A dzisiaj skończyłyśmy mały remoncik u córci, zmieniłyśmy kolor ścian i ustawienie sprzętów (wykorzystując ferie) tak więc jak widzisz jak zwykle dzieje się dość dużo. Efekt wyszedł naprawdę fajny małym kosztem i nakładem pracy ![]() Odzywaj się Kochana częściej bo tu usycham osamotniona na wątku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4751 |
Wtajemniczenie
|
laisla, załóż proszę konto na facebooku, pogadamy wtedy "normalnie"
![]() tez myslę często co u Marty i serduszka ![]() a to my edit: odezwe sie wieczorem jak uspie dziadyge i poucze sie do niedzielnego egzaminu :/ i jestem ![]() Laisla super, że spotykasz się z PC, kurczę może jednak cos z tego będzie, ja nadal trzymam kciuki aby Twoje serce drgnęło w jego stronę. Pisz mi tu szybciutko z kim sobie randkujesz, jak się układa i w ogóle. Pochwal się kobieto a nie od razu zakładasz, że nie wypali. W końcu przecież wypali. Super, że siostra się wybiera do ołtarza! Miejmy też nadzieję, że jednak zdecyduje się na dziecko ![]() Moje zdrowie psychiczne za to podupada. Chyba jestem za słaba ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2011-02-14 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
hej dziewczeta
![]() zaniedbalam Was ![]() na szczescie ode mnie A. jest daleko ![]() jak wiecie 11 marca moja niunia skonczyla 1 roczek ![]() urodziny wypadly bardzo fajnie, bylam zaskoczona, jesli chodzi o tort, bo znajomi M. mojej mamy przywiezli ![]() i smaczny ![]() niunia rosnie jak na drozdzach, ja w poszukiwaniu pracy ![]() a o mnie zapomnialyscie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
Ej Kingusia..przestałaś się odzywać, nie to, że zapomniałyśmy..Ostatnio w ogóle tu cichutko
![]() ![]() ![]() Pisz jak tam poszukiwania pracy i czy A. ciągle jeszcze coś kombinuje..i czy Kornelcia coś już zaczyna mówić.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
hello, proszę nie zlinczujcie mnie ale potrzebuję pomocy a nigdzie w necie nie mogę znaleść. Chodzi o alimenty... córka od września otrzymuje alimenty z funduszu,fundusz nie wypłacił żadnego wyrównania za zaległości.Niby mało zostało bo za 3 miesiące a 250zł/na miesiąc. I teraz każdy umywa ręce od tych zaległych-komornik mówi,że trzeba zrzec się funduszu-ale dlaczego?? a i nie można wziąć żadnych pieniędzy od ojca jeżeli alimenty wypłaca fundusz. Ojciec dziecka niby chce dać tę kasę ale obawiam się,że jest cwany i może z potwierdzeniem polecieć do mopsu a wtedy wstrzymają bieżące wypłąty a on od 2008 roku nie pracuje(pieniądze na zaległe niby od jego rodziców) może któraś wie coś na ten temat i poradzi,plissssssssss
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Kurcze..nie bardzo rozumiem..jakie zaległe? dlaczego zaległe? Sprawa się zakończyła w sądzie teraz a składałaś we wrześniu? O to chodzi? Z ojcem dziecka nie wchodziłabym w żadne układy skoro przyznano Ci z funduszu, a ten nie pracuje..Napisz coś więcej..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4756 |
Raczkowanie
|
wnusia ma 3,5 roku- nie mają ślubu,płacił jak chciał i kiedy chciał ale w czerwcu zeszłego roku zupełnie przestał, poszła sprawa do komornika, który nie mógł ściągnąć należności przez 3 miesiące i dopiero we wrześniu dał pismo,z którym córka mogła wystąpić do funduszu alimentacyjnego.Złożyła papiery we wrześniu i od września otrzymuje z funduszu alimenty. W decyzji jaką otrzymała jest napisane-
że jak jest wypłacane świadczenia z funduszu alimentacyjnego nie mogę od komornika prowadzącego postępowanie egzekucyjne ani od dłużnika otrzymywać żadnych kwot tytułem alimentów, nawet zaległych i wykrzyknik na końcu jeżeli to jest dług z tyt. alimentów zaległych wnosi sie o regres ... art.140.§ 1 i 2 k.r.o przyjęcie pieniędzy od dłużnika spowoduje przeliczenie dochodu jako bieżący( nie ma znaczenia czy to są zaległości z przed kilku lat) na dziś to jest Pani dochód i tak zostanie potraktowany przez Fa-skutkiem będzie utrata FA po przekroczeniu 725 na os./miesiąc Była u komornika a ten powiedział jej ,że jak chce te zaległe alimenty to musi zrzec się bieżących alimentów z funduszu. Płakać się chce jak tak każdy odsyła od siebie-totalna spychologia Edytowane przez storno Czas edycji: 2011-03-18 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie dostałam nigdy zaległych. Jeśli występuje się ze sprawą w sądzie należy wtedy, na początku wystąpić o przyznanie zaliczki, alimentów na czas trwania procesu, jeśli tego się nie zrobi to później już nie odzyska się pieniędzy. Bez sensu byłoby teraz zrezygnować z Funduszu na rzecz tych zaległych bo skoro ojciec nie pracuje to i tak nigdy się nie wypłaci, a alimenty z funduszu to już jest "wróbel w garści a nie gołąb na dachu"..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4758 |
Przyczajenie
|
witam!
mam prosbe, czeka mnie sprawa w sadzie o alimnenty na 3,5 letnie dziecko jak sie przygotowac, oczywiscie ojciec dziecka ukrywa dochody; dodam ze przedszkole kosztuje 400 zł...musze jeszcze oplacic wpisowe 300 zł ....dziecko ma choroby skórne -co wymaga lekarstw, nie wspomne o dentyscie bo na NFZ sa miejsca dopiero na lipiec....na razie dziecko jest z moja mama inwalidka ale nie moge jej juz wykorzystywac-ledwo zyje ![]() Edytowane przez inz Czas edycji: 2011-03-21 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4759 |
Wtajemniczenie
|
inz- współczuję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4760 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak sobie radzicie z samotnoscia ?
Ja mieszkam z rodzicami ktorzy wspieraja mnie jak moga i pomagaja ale oni oczywiscie nie zastapia nam meza i ojca a z doswiadczenia widze ze coraz trudniej o normalnego partnera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4762 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4764 |
Przyczajenie
|
Dobrze ze chociaz wy potraficie wesprzec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4765 |
Raczkowanie
|
Niesamowite jesteście. Bardzo dzielne. T0 muszę powiedzieć po tym co tutaj przeczytałam. Może dla poprawiane nastrojów co poniektórych podeślę tytuł, który na pewno się spodoba "Niebieskie migdały" Katarzyny Zyskowskiej-Ignaciak. Ta książka zmienia podejście do samotnego macierzyństwa. Może niektórym pomoże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4767 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-12 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4769 |
Przyczajenie
|
a czy ktoś mógłby mi doradzić, nie długo zostane młoda mamą. Mieszkam z narzeczonym w domu wraz z jego rodzicami. Jestem zarejestrowana w PUP-ie ale nie mam prawa do zasiłku, wiem ze przysługuje mi 1000 zł becikowego ale czy drugie 1000zł też jezeli mój tylko pracuje i zarabia 1100 zł miesięcznie? Jaka pomoc mogę uzyskać od opieki społecznej. Prosze doradźcie jeśli coś wiecie na ten temat drogie wizażanki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4770 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.