|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() bardzo chetnie bym przyjechała ale tż mi zafundował tyle zajec ze sike chyba do poniedziałku z nimi nie wyrobie ![]() ściągnał mi kolejne drzwiczki do myćia. jeszcze 8 mi zostało ![]() i nawet mi o tym zakichanym autobusie nie mow !!! ostatnio tak mną w nim wytrzęsło jak jechałam do mamy tż że mialam pół dnia twardy brzuch trauma dla mn ie podróz tym autobusem
|
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wspolczuje ze meza w nocy nie bedzie ![]() moj dzisiaj o 4.30 wstal i pojechal komunikacja miejska do pracy- 4 razy do mnie dzwonil- gdzie jest i ktorym ma jechac ![]() no bo ja nie mam prawka wiec poruszam sie komunikacja od lat ![]() naprawde balam sie ze sie biedactwo zgubi ![]() dzisiaj jedzie tramwajem po samochod, znowu bedzie wydzwanial ![]() wszystkim dziewczynkom gratuluje rozpoczetych tygodni ciazy ![]() a tym co choruja szczerze wspolczuje sama przez to przechodzilam w 7miesiacu bodajze...zbieram sie na zakupki slonka jak nie bylo tak nie ma papa
|
|
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
łoooj ja w 7 miesiącu miałam zapalenie tchawicy, myślałam, że się uduszę
To było straszne... nic nie byłam w stanie powiedzieć ...Mam nadzieję, że już mnie nic nie dopadnie
|
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaa
mialam napisac jeszcze, ze dzisiaj wyczytalam w necie ze witamina D3 pomaga w redukcji rozstepow po ciazy............ moze tu juz ktoras o tym wspominala, jak tak to przepraszam... sama nie wiem czy to prawda, moze te co sie znaja (andziot, mary czy inne) niech sie wypowiedzą ![]() dobra spadam, pozniej doczytam
|
|
#4536 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A jak Twoje skurcze hm? przeszły? jeśli juzpisałaś a przegapiłam to wybacz. Cytat:
takie brązowe strączki.Cytat:
do pasa przez Ciebie dawaj przepis na to z jabłkami .uuuuu są takie prześcieradełka? poszukam, senkju .dobra, czas na zakupy a mi się tak nie chce jechać że szok.łóżeczko lezy i na mnie patrzy nie wiem czy dam rade złożyć sama.do później Kochane. |
|||
|
|
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze, ze juz wszystko dobrze buziaki
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
ale lecicie
![]() ja wysprzatalam cale mieszkanie, tak mnie naszlo, kurze, lazienka, odkurzanie podlogi, szuflady, jeszcze po poludniu musze posciel uprac, w moich ciuchach poukladalam o tyle o ile bo okazalo sie ze wielkiego balaganu nie ma ![]() teraz lece do sklepu, bo jakos pusto w lodowce, powoli mnei energia opuszcza, wiec badzcie pewne ze popoludnie spedze juz z wami
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jeszcze nie rodzę![]() Ale wczoraj pietra miałam jak diabli . W nocy też mnie bolał brzuch, dość mocno, ale nie były to takie skurcze tylko jak na @.
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac ja mam takie i fajne jest bo przepuszcza powietrze. mnie przerazaja te ceraty.... sama bym sie udusiła na takim wiec dziecka nie bede tez kładła. ja akurat takie porześcieradło dostałam ale podejrzewam że to cos takiego http://allegro.pl/przescieradlo-niep...497372177.html
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara76 zdrówka !!!!!! mnie też to chyba czeka, bo Zocha zasmarana od wczoraj, więc kuruj się to powiesz co działa
![]() zytus piękny brzusio i psina anula_81 nie pisz o tym sprzątaniu bo mam wyrzuty sumienia ogromne przez Ciebie ... moniqac nie mam pojęcia co z tym materacem Violisia śliczna piłeczka Martulka000 ![]() jenyśka nie wiem na co zagłosować w naszej sondzie ![]() 24kasia86 my na nasz samochód ostatnio wydaliśmy 1000zl hehe z tą komunikacją to kiedyś tez tak miałam, szybko się człowiek przyzwyczaja do luksusu ![]() Siasiek kusi ciastami ![]() Grazin masz nas !!! doczytałam Was więc idę na zasłużoną drzemkę
|
|
|
|
#4542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znow mi sie spina brzuch ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
fajne to przescieradelko. zwyklej ceratki tez bym nie polozyla, przeciez dziecko musi sie okropnie pocic na tym ![]() ja mam takie podklady z watka, ktore wchlaniaja, i mam zamiar je uzywac, ale jak nadal bede widziala ze jest spocony to wywale i wogole nie bede miec |
||
|
|
|
#4543 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Elegancka piłeczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wyposażenia XA to tak jak już dziewczyny pisały, większość jest w zestawie, moskitiera, folia przeciwdeszczowa, saszetka do gondolki - mi się podoba - na drobiazgi typu błyszczyk, komórka, smoczek jest też fajne wyjście na słuchawki więc można sobie zestaw słuchawkowy od komóry podłączyć albo mp3 i pchać żwawo wózek spalając przy tym kcal ![]() Co do torby, to mi się jakoś tak te firmowe nie podobają No i mój wózio już jest Wyprałam dziś wnętrze gondolki, wyprasowałam ostatnie rzeczy - zajęło mi to jedyne 3,5 h no i część rzeczy składuję w łóżeczku, bo w Malmie się już nie mieszczą. W przyszłym tygodniu będziemy przenosić biurowe rzeczy do salonu to spróbuję się zapakować w Expepedita: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50103086 ale boję się, że też będzie mi mało miejsca. No nic, zobaczymy
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
zytus, violisia, martulka ładne brzusie
![]() kiara oby szybko przeszło to paskudztwo a ja się wam pochwale u mnie jest 19 stopni w cieniu ![]() będzie grill
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Przyszedł rożek
Wklejam foty
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
aliczko dawaj tego ciasta wstręciuchu
![]() brzuś śliczny ![]() też sobie musze zdjecia porobic ![]() w ogole mi sie rozstepy na cyckach zrobiły ![]() na razie to to jak rozsteo nie wygląda tylko jak jakies odbarwienie.... wczoraj wpadłam w panikę że mam rozster na brzuchu ale okazalo sie rano ze byl to opdgniot od spodni ![]() ale w ogole jakas dziwna skórę mam taka jakby przeźroczysta wszystko sie na niej odznacza i widac cala sieć żył pod skóra. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- wizaz sie zaciął>?? gdzi ewy jestescie??
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
Ja jem pierogi
|
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie!
szyjka na palec, bardzo miekka, gotowa do porodu, malutki jest nisko, gin mowil ,ze juz w kazdej chwili moze byc ten dzien, mam przyjsc za tydzien to zobaczymy co dalej i mozliwe ,ze szpital, bo jak to lekarz stwierdzil,ze i tak samoczynnie bedzie wczesniej na swiecie. jakies wymazy mi pobral tez.
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Kwietniówki dobrze wam! W tym miesiącu dzidzia.. też tak kcemmmm
![]() ![]() Mazianka jak sie teraz czujesz? Przeszło od wczoraj? Bidulka Violisia, Zytus, Martulka, Aliczka brzusia Dziewczonka, Kiara, MoniaK dużo zdrówka dla was Zosia Andziotkowa dla Ciebie kochanie też duzo zdrowka ![]() ![]() Aliczka na który materacyk w końcu się zdecydowałaś? Listopadowa uff.. Jak dobrze, że u Ciebie lepiej i skurcze przeszły! Piszesz, że parasolka niepotrzebna wg Ciebie.. a miło i dobrze mi to słyszeć, bo własnie się zastanawiałam czy zamawiać.. Cena mnie przerażała, bo do Maxi Cosi kosztuje 150 zł i dużo mi się wydaje.. Nie jest w zestawie, więc extra musialabym dokupywac, za to w zestawie mam tą ochroną przeciwdeszczową, więc może wystarczy ![]() Aga_Pe na zdjęcia kuchni czekamy Anula podziel sie energia i chęciami na sprzatanie! Jak mam takiego lenia ![]() Dołączam się do dzisiejszych imprezowiczek U mnie zaczyna się 32 tydzień Nadrobiłam was i idę zakupki wypakować ![]() Kupiłam dziś : - kosmetyki HIPP: krem ochornny na odparzenia, kremik do twarzy i ciałka, żel do mycia ciała i włosków, mleczko, - chusteczki Pampers Sensitive, - Pampki (kolejna partia), - pieluszki flanelowe, - krem antycellilutowy ![]() Nadal nie wiem na który tytuł zagłosować
|
|
|
|
#4551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no to Kochana szykuj się ![]() Lolka , gratki ![]()
|
|
#4552 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie przejmuj sie Cytat:
gdyby nie zmywara to ja nie wiem co by bylo :P Cytat:
bedzie dobrzeCytat:
a ja odebralam wyniki GBS'u mam Streptococcus agalactiae cudownie ![]() ![]() ![]() czekam do srody i pewnie antybiotyki dostane
|
|||||
|
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
coz to za badania i coz to za cholerstwo ci sie przyplatalo?
|
|
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
Oh dzis widze zakupowy dzien,
ja kupilam majty do pieluch pp,podklady na lozko, no i balsam sobie z niwea sos, ciekawe czy sie sprawdzi. Dziekuje za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Agus a co to ? Mi dzis pobral jakies dwa wymazy mowil ,ze to na posiew, czy jakis paciorkowcow nie ma czy tam co, i jak wynik bedzie zly to kazal odrazu isc nawet do innego gina po antybiotyk. To z takiegi badania Ci cos wyszlo?
Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2011-04-01 o 14:58 |
|
|
|
#4555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz juz 36 tydz wiec generalnie nie ma duzego zagrozenia? jeszcze z dwa tyg poczekaj i do rodzenia ![]() a skracała Ci sie juz wczesniej szyjka?? Cytat:
![]() bo brzmi jak nazwa jakiegos kwiatu ![]() a ja jem coś bAAARDZO BARDZO PYSZNEGO!!!! jest to moja tajemnica kulinarna ale nie znam osoby ktora by sie tymk nie zachwycała ![]() moj były kilka tyg po rozstaniu napisał mi czy moglby przyjsc do mnie na TO DANIE bo bardzo ma smaka ale powiedziałam zeby bujał co trzeba![]() chcecie przepis??
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam allegro i w sumie już wiem, że adaptery tam kupię. 50 dych w kieszeni, wg moich obliczeń
![]() Oczywiście nie wiem jak to się dzieje, ale zawsze z dzieciowych rzeczy SYSTEM przekierowuje mnie na Zdrowie i Urodę MoniaK, nie no głupio brzmi, żeby dziecku pizzy żałować Listopadowa, Weredka, trochę daleko mamy do siebie, ale taka pizza we wspólnym gronie to byłoby coś Kasiu łódzka, w sumie ja też się nie dziwię, jesteśmy dość wesołą rodziną, każda impreza rodzinna kończy się bólem brzucha z przejedzenia i ze śmiechu Co do rozstępów i wit.D3, to ja za wiele nie wiem, oprócz tego, że wit. D ma właściwości regenerujące, wspomaga wytwarzanie nowych komórek skóry. Ale żeby jakoś rewolucyjnie działała? Nie słyszałam. Powiem szczerze, o innym SKUTECZNYM sposobie na usunięcie rozstępów, niż laser - nie słyszałam ![]() Anula, kiedy zaczynasz nowy tydzień? Bo po tylu miesiącach wpadłam na to, że rodzisz dzień wcześniej, więc będę liczyć tyg. wg Twoich ![]() Moria, czyli te materacyki tak robią, suwak to ściema, bo przecież gryki nikt nie będzie prał Dzięki za info o wózku, no i utwierdzasz mnie w przekonaniu, że kupię adaptery na allegro ![]() Z tą torbą to chyba się wstrzymam, bo niby ładnie się prezentuje z wózkiem, ale też tak, jak Ty, Moria, chciałabym taką, którą mogłabym zdjąć i założyć na siebie. Nie wiem, czy umiem to wyjaśnić, ale taka jakby listonoszka, którą mogę nosić osobno, albo podczepić do wózka. Mam taką fajną z Kazar, może jak przyjdzie wózek, to pokombinuję z zawieszeniem jej? No i super, że fura naprawiona! Aliczko, śliczny brzuszek i smakowite ciasto! ![]() Lolko, ja sobie uzupełniłam listę zakupową, Ross ma nową gazetkę i fajne rzeczy
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Streptococcus_agalactiae |
|
|
|
|
#4558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny brzucholek, ciasta nie komentuję
Rożek też bardzo mi się podoba Cytat:
Akcję z odgniotkiem na brzuchu udającym rozstępa też miałam ![]() Cytat:
Kurcze powoli to do mnie dociera, że te tytuły z porodówkami i mamuśkami to jest REALLLL i że lada moment będziemy oblewać soczkiem narodziny pierwszego forumowego bobasa. Nie no, ja już na samą myśl ryczę ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, fatalnie! Koniecznie antybiotyk! Ale dobrze, że to wylazło teraz! Mam nadzieję, że mi też gin zaleci jeszcze jedno badanie
Lepiej wcześniej wiedzieć, niż np. przed samym porodem...
|
|
|
|
#4560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kwiatecku, czekamy w takim razie z niecierpliwością na wieści... Ale na ten wątek się chyba nie załapiesz co??
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

skąd mam wiedzieć która strona to akurat gryka
do pasa przez Ciebie