|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
no nie potrafię sobie wyobrazić Dziecia w tym fotelikuCytat:
![]() Cytat:
![]() o boże ja już nie mogę patrzeć jak na światłach obok w samochodzie dziecko szaleje na fotelu bez pasów...mam ochotę wyjść i wstrząsnąć matką a jakby moja koleżanka coś takiego zrobiła to bym była niemiła![]() no szaleństwa nie ma my mamy niebieski (nieco ładniejszy niż czerwony ), ale wiadomo że nie wygląda jak te za 100 zł, jednak zdecydowanie uważam że na teraz Zu starczy, zwłaszcza że potrafi nim rzucić Cytat:
![]() ale macie przeżycia ostatnio Zu pierwszy raz jechała tramwajem jak miała może z 2 miesiące jeździłyśmy od Nas do Rodziców autobusem codziennie jeździmy![]() Cytat:
ale to nie chodzi że dziecko 5letnie nie może tyle ważyc Cytat:
3-latka to jeszcze mogę sobie wyobrazić, ale 5-latek jest taki duży poza tym myślę że dla Rodzica to już tez może być kłopotliwe![]() Cytat:
za jutroprzydadzą się ![]() Cytat:
![]() U Nas dzisiaj o 16 było 17 Magi daj maila
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
|
#2043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No mamy ![]() *** Dobranoc
|
|
|
#2044 | |||
|
Wtajemniczenie
|
anulka nie zwariowałas i nie robisz źle, moja mama tez miała taki czas że mi zwracała uwage że powinnam przygrzac jej picie ale teraz już dała sobie spokój ![]() a co do jazdy w foteliku a włsciwie wysadzania z fotelika to mam takie zdanie jak Ty, nie ma żadnego ale, ma jechac przypieta pasami i tyle, choc moj małz i tesciowa przez chwile uważali że przesadzam ale już nie ma tematu mam za to tez kleżanke która wozi córke czasami na klanach bo jej mała nie chce w foteliku siedziec......... dlatego tez nigdy nie jeździ z nia sama samochodem no bo jak będzie ją trzymac ![]() Cytat:
![]() i w sobote ma pryzjechac chrezstny Zuzanki z żona (na dodatek urodzony tego samego dnia co mój mąż )mam w planie zrobic rybe po grecku (ostatnio na topie), grill będzie i jeszcze sałatkę zrobię, ale ciasta nie piekę Cytat:
a moją siore na jeździe policja na sygnale zatrzymała bo na głębokim żółtym wjechała na krzyżówke ale mandatu nie dali ![]() niewiem jak to wytłumaczyć ale chyba chodzi o bobo które jest w nocy, Zuza mówi bobo na noc ale się nie boi, ja uzywam "bobo" np jak jej mówie żeby szła spac bo "bobo" śpi ![]() Cytat:
![]() zuza tez nie jechała a autobus pod domem stoi bo mój tata jest kierowcą, a ja tez pracuje w firmie gdzie na brak autobusów nie mogę narzekac ![]() aga, Ciebie mi nie zacytowało bardzo mi przykro, że u Was tak się źle porobiło czy to juz pewne? ściskam Cie mocno ![]() i uciekam do pracy bo nie wyrobię się dzis
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj byłam w pracy a tam komputery na ostatnim wdechu pracowały więc odcięta byłam od neta Działo się coś ważnego? bo nie wiem czy dam rade nadrobić przed jutrem wczorajsze wpisy ![]() U nas deszcz za oknem... Ja mocno podbuzowana i to bez jakiegoś wielkiego powodu...Generalnie cała doba zapowiada się do .... Miłego dnia |
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
27,50.
Heloł No i wczoraj była premiera kąta ![]() Oczywiście za skakanie po kanapie. Na początku był śmiech (że fajna zabawa), ale po paru odprowadzeniach już przestało być tak śmiesznie-wręcz przeciwnie-zaczął się prawdziwy szloch. Stała taka bidula zanosząc się płaczem. Nie stała dwóch minut na pewno, ale potraktowałam to jako zasygnalizowanie, co będzie się działo, jak będzie naprawdę niegrzeczna, podkreślając dobitnie słowa kara i kąt Potem tak się wtuliła, że siedziała mi grzecznie na kolanach bite 20 minut , odwracając się co chwilka ze słodkim mama Ostatnio tak siedziała ze dwa miesiące temu, jak była porządnie chora i nie miała na nic siły![]() Na pewno będziemy kontynuować temat kąta, bo czuję, że może przynieść zadowalające efekty ![]() Karo ![]() Kasiu wysłałam wczoraj ![]()
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Aniu w dniu Twoich urodzin przyjmij dziś życzenia -wszystkiego dobrego i marzeń spelnienia kochana ale ja wcale nie strasze Werki to jest tak samo jak ze św.Mikolajem mowisz ze przyjdzie jak bedzie grzeczna i dostanie prezent a bebok prezentow nie daje ![]() w obi jest drewniana (120x120) za 69,99zł
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-04-01 o 10:05 |
|
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
Straszenie - hm właściwie jak dziecku mówię że go do konta wstawię to też to jest rodzaj straszenia go. Jak będzie niegrzeczny to czeka go kara. Efekt- dziecko się boi i zachowuje grzecznie (przynajmniej w planie)
U nas "bobo" własnie jest nocą jak już nie można z nim poradzić innymi sposobami. Choć czasem przez dzień jak usłyszy jakiś dziwny dźwięc ze sklepów pod naszym mieszkaniem to sam mówi że to bobo. Zawsze mu tłumaczę że mamusia jest przy nim, żeby się przytulił, i bobo mu nic nie zrobi. Że mamusia go obroni. A skąd i kiedy się u nas bobo pojawiło to ja nie wiem... nie pamiętam żebym ja mu cos mówiła. Od niego to usłyszałam. Każdy maluch chyba się czegos boi Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2011-04-01 o 10:15 |
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie starszę. ale jeśli dziecko po prostu czegoś się boi to co poradzić?
np gwiazdora jak Czeko wspomniała.Dzieci są bojaźliwe jak świat światem. Cytat:
![]() ok, czekam w takim razie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dałam ![]() Nie znam Cytat:
![]() Ja też skłaniam się ku znikopisowi Tomy --- Wiecie co, jestem w szoku, jaka Ania jest grzeczna Nie mogę wyjść z podziwu. I ma dobry wpływ na Maćka, bo też jest grzeczny, ale
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez sie balam beboka jak bylam mala , myslalam ze gdzies tam jest tak samo jak św. Mikolaj w ktorego wierzylam , jak poznalam prawde to juz wiedzialam ze i bebok nie istnieje
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie muszę go straszyć i mówić bobo, bo sam jak leci do kuchni, gdzie jest ciemno to zaraz przylatuje i woła bobo ![]() i też nie wiem skąd mu się to wzięło bo ja go nie straszyłam... Sam na to wpadł
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Magi, przeczytalam i sciskam cie mocno. To nie jest Twoja wina Funkcjonuje tak na 30%, humor poprawil mi fryzjer i zakup biletow na wyjazd do Polski w lipcu. ---------------------------------------------------------------------------- Aniu
spelnienia marzen ---------------------------------------------------------------------------- U nas kat sie sprawdza . Generalnie nie jest zlym dzieckiem, ale na glowe nie pozwole sobie wchodzic i ma sie sluchac . Np jak ucieka na spacerze, to mu mowie, ze wracamy zaraz do domu jak bedzie tak dalej robil i on juz wie, ze na pewno tak zrobie .Antonio nie dostaje niczego innego, jak nie zje obiadu, a podwieczorek jest po okolo 2-3 godzinach. Apetyt ma rozny, ale teraz chyba taki czas, ze nasze dzieciaczki maja zmienne apetyty, wiec sie nie przejmuje.
|
#2055 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to jest tak, jakbyś mówiła, żeby poszła spać, bo np. pieski śpią, Ona się tego nie boi. Kuba nie nazywa nocy, może dlatego, że mało mówi ![]() No wiesz, to aż grzech ![]() Cytat:
No proszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, nie rozumiem już w ogóle stosowania tego nocą, mówisz Mu, że jesteś przy Nim, że Go obronisz, a jednocześnie wykorzystujesz coś, czego się boi, żeby zasnął? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Aniu kochana, wszystkiego naj z okazji urodzin, więcej wolnego czasu
, dużo zdrówka i spełnienia marzeń
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalam tak dlatego ze bebok i mikolaj tak naprawde nie istnieja a przeciez dzieci w nie wierza i wiedza ze jest dobro i zlo
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz czasem jest po prostu tak, że mimo tłumaczeń że słonko zaszło, juz księżyc na niebie, wszyscy śpią. Już odśpiewam mu wszystkie kołysanki, opowiem bajki, Mówie żeby misia uspił, i milion innych historii na dobranoc. To Sebcio nadal bzikuje- mimo wyraźnego zmęczenia. Mogę go tak 2 godz usypiac. No i jaki mam wybór? Po prostu trzeba było przeczekać. Tu akurat sie zdarzyło że powiedziałam żeby zamknął oczka żeby go bobo nie widziało- i dziecko posłuchało. Wystarczyło kilka sek żeby się wyciszył i zasnął. Sama w wielkim szoku byłam.
W ciągu dnia czasem widzę jak sam sobie o tym bobie mówi. Jak coś dziwnego usłyszy jak mu się coś w książce nie spodoba... Ja go nie straszę po to żeby zastraszyć dziecko. On się tego sam boi. Tak samo jak się bio wchodzic do ciemnej spiżarni. ja mu nie mówiłam żeby nie wchodził, a sam się boi. Nie chcę byc źle zrozumiana. Trudno mi to wyrazić
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale mnie chodzi o fakt, że Sebastian się boi tego "bobo", a Ty Mu jeszcze przed snem przypominasz, może zasypia bojąc się? A nie powie Ci tego przecież teraz. Ale dobra, koniec tematu już, w końcu to Twoje dziecko i Ty wiesz najlepiej
|
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
do Alanawstawałam chyba "milion" razy. Wstał o 5 i koniec. Jestem padnięta, idę spać.Z małżem to się jeszcze zobaczy, narazie mieszkamy pod jednym dachem jak dwoje znajomych, którzy mają ze sobą dziecko Ja za bardzo niemam gdzie się podziać z Alanem, gdyby zaszłą konieczność wyprowadzki. Może wróciłabym do siostry, ale z czego żyć? No nic, czas pokaże, a może coś sie naprawi między nami. Narazie nie chcemi się już o tym myśleć.Maju nie napisałaś jak skórka Zuzki? Lepiej? A która Ania ma dziś urodziny??????
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to tak w 100 % bo u nas jest tak samo... W efekcie dałam nam rok na wspólną pracę nad naszym związkiem... Co będzie się okaże... na razie mozolnie ale zawsze idziemy ku lepszemu O takich sprawach lepiej pisz w klubie ![]() Dziękuję Ci za komentarze w albumie ![]() -------------------------- właśnie zrobiłam dorsza w jarzynach z TEGO przepisu polecam bo pyszny jest ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-04-01 o 13:38 |
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Ania0104 mama Bartusia nie wiem czy kojarzysz
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-04-01 o 13:53 |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Marico, gratuluje
Agga, wspolczuje sytuacji w domu Miramej gratuluje nocnikowej minutki ![]() A propos bebokow i bobo, to ja osobiscie takiej metody nie stosuje i nie zamierzam, nie chce, aby moje dziecko balo sie czegos, co nie istnieje, a co "ozywilam" w potrzebie, gdy byl niegrzeczny itp itd. Sama pamietam, ze mnie straszono bebokiem, gdy bylam mala i ten strach przed nim towarzyszyl mi przez kilka lat. Robili to Dziadkowie i Ciocia z Kuzynka, a nie Rodzice. Panicznie sie balam beboka i pamietam, jak lezac w lozku wyobrazalam sobie, jak wyglada bebok (ktory wg tych madrych starszych wygladal cos na ksztalt diabla), ze na pewno lezy pod lozkiem i bo mowili mi, ze zaraz po mnie przyjdzie, ze mnie zje itp . Nie moglam wtedy spac ze strachu. Widac wywarlo to na mnie bardzo duze, negatywne wrazenie, ze do dzis to pamietam. Pamietam tez, gdy Ciocia mowila mi, ze Cyganie przyjda i mnie zabiora, bo porywaja dzieci .Moje dziecko niczego sie nie boi, ani ciemnosci, ani obcych, niczego sie nie boi , ze az sama sie boje
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może i zdrowy, ale drugiego takiego śmierdziucha to z latarką szukać ![]() *** Ale parszywie się zrobiło na dworzu ![]() Pada, wieje... ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Oli śpi i dopiero włączyłam komputer. Powiedzcie mi coś. Zdarzyło się pare razy ze Oli oglądała bajki na kompie, albo filmik z wesela czy dzieciaczki nagrane rożne itd. I teraz jak tylko włączam komputer to jest histeria ze ona chce film oglądać albo dzieci, nie da mi nic zrobic. Musze szybko wyłączyc kompa ale płacz jest niesamowity. No bo chyba dobrze robie co? Przeciez ona jest za mala zeby siedziec tyle przed komputerem. w ogole za mała na komputer, ale jak juz raz pozwoliłam to nie wiem co dalej. Ja do niej mowie ze pobawimy sie, cos tam porobimy ale i tak płacz jest niesamowity. Wasze dzieci tez tak się rwą do komputera? Co ja mam zrobic, zabronic jej w ogóle siadania przy nim, czy pozwolic np. jedną bajkę dziennie ( chociaż jak obejrzy jedną będzie chciała więcej) Doradźcie no. Chce zeby Oli rozwijała się ruchowo, bawiła rysowała a nie od małego komputer i komputer itd. ale chcę też zebym ja mogła tez chwile posiedziec przy kompie jak ona np bawi się klockami. W chwili obecnej komputer właczam tylko jak śpi. Zrozmiałyście moje wywody? Piekę pierwszy raz chleb w maszynie. Z mieszanki, zeby sobie uprościć ten pierwszy raz, ale widzę już że jedna strona mniej wyrosła... łaj? lece szukac w necie informacji chlebowych.... póki Oliwia śpi. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-04-01 o 15:24 |
|
|
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale tą opcją jestem mile zaskoczona, bo warzywka przejęły zapach i naprawdę nam to podeszło ![]() nie wiem co Ci doradzić... ![]() Ja pewnie nie reagowałabym na ten płacz... Bawiłabym się jej zabawkami i nie zwracała na nią uwagi...Pozwól jej oglądnąć jedną bajkę i odłóż komputer gdzieś... Jak zacznie płakać to jej powiedz, że już bajki nie ma i że dzisiaj koniec. Jak dla mnie to ona ewidentnie płaczem wymusza to, żebyś jej włączyła komputer ![]() Przetrzymaj ją tak, nawet gdyby to miało trwać kilka dni ![]() Może jej przejdzie i zrozumie, że nie bedzie miała komputera na zawołanie... to taka moja sugestia... ![]() ale cwane są te nasze pociechy
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-04-01 o 15:42 |
||
|
|
|
#2067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Mam sporo zaległosi i chyba nie nadrobie ![]() Jak zwykle w ciagu dnia nie wlaczam kompa, a wieczorem jestem juz bardzo zmęczona i ide spac. Kubus sie troszke przeziebił. Miał stan podgorączkowy i katar. Zajrzałam do buzi i widze lekko czerwone gardło. Mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie. Psikam Tantum Verde i daje Rubital. Wczoraj byłam u ginka, wszystko dobrze - mam tylko powtórzyc glukoze bo cos za wysoko wyszła. Dostałam tez Falvit mama (2 opakowania) za darmo Cytat:
Inaczej nie odpalam silnika ![]() Cytat:
Pewnie to po śląsku u nas takiego zwrotu sie nie uzywa. ![]() Cytat:
Ja od fryzjera wyszłam niezadowolona i wiecej nie pojde do tej kobiety naszczescie włosy szybko odrastaja.Kuba ma teraz bardzo słaby apetyt. Mozna by rzecz, ze wrocilismy do czasow niejadkowych. Słodkosci zupełnie mu odstawiłam (nawet sie nie dopomina) - je malutko jak myszka. Daje mu syropek na pprawie apatytu ale narazie nie skutkuje. Cytat:
Kupiłam mu kilka płyt z bajkami i muzyka dla dzieci i zaczełam wlaczac na dvd a do pokoju gdzie jest komputer wogole nie wchodzilismy. Poskutkowało. Teraz jak chce bajke to wlaczam mu tv. A ja w ciagu dnia tez nie uzywam komputera - zwyczajnie nie mam na to czasu.
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Aniu, z okazji urodzin życzę Ci samych pogodnych dni, dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń.
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Bardzo się cieszę, że --- Aniu wszystkiego najlepszego My już w dwójkę, Ania vel. Złote Dziecko poszła przed chwilą z mamą do domku. Ostatnie 2,5 godziny Ania ucięła sobie drzemkę, nawet wrzeszczący Maciej Jej nie obudził ![]() Nie mam fajnych zdjęć, bo dzieci nie chciały pozować, ale: IMG_1846.jpg IMG_1847.jpg IMG_1853.jpg
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2011-04-01 o 15:46 |
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Marta, Maciul jest cudny
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

no nie potrafię sobie wyobrazić Dziecia w tym foteliku

ja już nie mogę patrzeć jak na światłach obok w samochodzie dziecko szaleje na fotelu bez pasów...mam ochotę wyjść i wstrząsnąć matką
, ale średnio mi się podoba
jeździłyśmy od Nas do Rodziców
za jutro.

, odwracając się co chwilka ze słodkim mama

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
MACIEJKA SYNEK KOCHANY