Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 16:28   #4591
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ale lecicie
ja wysprzatalam cale mieszkanie, tak mnie naszlo, kurze, lazienka, odkurzanie podlogi, szuflady, jeszcze po poludniu musze posciel uprac, w moich ciuchach poukladalam o tyle o ile bo okazalo sie ze wielkiego balaganu nie ma
teraz lece do sklepu, bo jakos pusto w lodowce, powoli mnei energia opuszcza, wiec badzcie pewne ze popoludnie spedze juz z wami
zaszalałaś kochana teraz mi tylko nie narzekaj, ze cos cie boli bo
ja dzisiaj tylko zakupy zrobilam i musze sie przyznac, ze zjadlam dwa kubki kisielu
jak ja mam nie przytyc??

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Dzisiaj czuję się super Także jeszcze nie rodzę
Ale wczoraj pietra miałam jak diabli. Bez kitu myślałam, że rodzę. W nocy też mnie bolał brzuch, dość mocno, ale nie były to takie skurcze tylko jak na @.
mnie wczoraj spinal sie brzuch co 10min, tez bylam wystraszona...czulam lekkie bole jak na @ i tyle...albo az

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
24kasia86 my na nasz samochód ostatnio wydaliśmy 1000zl (tarcze + klocki tak zjechane że aż szurały ) a pieniądze miały na Gabryśkę iść
no wlasnie, to jest bol, na szczescie tz mowi ze wiecej niz 400zl nas to nie wyniesie, ale dla nas to i tak duzo.
Wlasnie skonczyl prace i jedzie do kolejnej
ehhh
jutro to ja musze lozeczko odebrac!!!!!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
tak!!!! szczegolnie dzisiaj!!! tu sie okazuje ze kabla nie ma, w sklepie nie wiedza jaki mi dac, eehhhh i tak jezdze od 8mej. zaraz odebrac mlodego musze, padam na twarz ze zmeczenia, a jeszcze gooora sprzatania bedzie.
znow mi sie spina brzuch
spina sie od tego zmeczenia
ale widzialam zdjecia kuchni-cudna! moge pozniej Mezulkowi pokazac?
on i ja tez (przez niego) uwielbiamy na mebelki patrzec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No i mój wózio już jest wietrzy się na tarasie, kółka działają, rączka wymieniona, póki co nie mam zastrzeżeń
no nareszcie! bo juz myslałam, ze sie kochana nie doczekasz

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie!
szyjka na palec, bardzo miekka, gotowa do porodu, malutki jest nisko, gin mowil ,ze juz w kazdej chwili moze byc ten dzien, mam przyjsc za tydzien to zobaczymy co dalej i mozliwe ,ze szpital, bo jak to lekarz stwierdzil,ze i tak samoczynnie bedzie wczesniej na swiecie. jakies wymazy mi pobral tez.
wow!
ja bylam badana 28 i mialam macice wysoko jeszcze, teraz tez nie zauwazylam zeby sie brzuch obnizyl
pewnie bedziesz przede mna

troche nawet zazdroszczam

przedwczoraj moja znajoma urodzila w 37tc, ale cala ciaze pracowała....

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

a ja odebralam wyniki GBS'u

mam Streptococcus agalactiae
cudownie

czekam do srody i pewnie antybiotyki dostane
co to za cholerstwo??
a juz wiem
kochana lec po antybiotyk jak najszybciej a bedzie dobrze!

ja mam miec robiony jakis wymaz-chyba to bedzie to, ale 13ego, przeciez ja do tego czasu moge urodzic

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Kasiu łódzka, w sumie ja też się nie dziwię, jesteśmy dość wesołą rodziną, każda impreza rodzinna kończy się bólem brzucha z przejedzenia i ze śmiechu Co do rozstępów i wit.D3, to ja za wiele nie wiem, oprócz tego, że wit. D ma właściwości regenerujące, wspomaga wytwarzanie nowych komórek skóry. Ale żeby jakoś rewolucyjnie działała? Nie słyszałam.

Powiem szczerze, o innym SKUTECZNYM sposobie na usunięcie rozstępów, niż laser - nie słyszałam
kochana smiech to samo zdrowie, fajnie, ze nie jestescie takie snopki, jak to w niektorych rodzinach bywa

pisali, ze rozstepy powstaja nie tylko na wskutek rozciągającej sie skory, ale powodem ich powstania sa tez hormony...
a wit.d3 pomaga w ich regeneracji po porodzie, ale pomaga- a nie likwiduje je calkowicie...

poszukam linka do tego...mam:

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/blog/2009/03/w...rozstepow.html

Cytat:

Kasiulka witamina D3?? a gdzie ja moge znalezc? tylko w tabletkach w aptece? musze wygooglowac i zaraz znalezc warzywka ktore ja zawieraja
Ps. A ja mam sloneczko dzisiaj i 9 stopni po wczorajszym sniegu...cud normalnie!
wyzej podalam linka odnosnie tej witaminy
to lez kochana odpoczywaj, nalezy ci sie ale masz fajnie, ze mezulek juz w domciu...
a moj moze o 21 bedzie.
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-04-01 o 16:31
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 16:35   #4592
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Oto nasze zakupy:

Powiem Wam, ze w tje hurtowni to by becikowego zabrakło, tyle fajnych rzeczy mają

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie odnośnie termometru. Mój TŻ wypatrzył taki z Brauna do ucha za ponad 120 zł.
Chodzi mi przede wszystkim o opinie "straszych" mamuś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 666.jpg (109,7 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 777.jpg (103,3 KB, 61 załadowań)
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 16:36   #4593
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja proponuję nawet w 8!
(jeszcze Xanthippe i jej dzidzi )

Ja tymczasem nadaję z frontu, tj. ze szpitala.
Tż się gorzej poczuł i poszedł się położyć (na oddział nie wpuszczają kobiet w ciąży ).

Do czwartku ma dostawać antybiotyk, a jeśli wszystko będzie ok (trzymajcie mocno ), to może koło 11-12 kwietnia go wypiszą
A na ewentualną operację mają go umawiać na późniejszy termin, pewnie już po porodzie.
za mężula !!!!!
jak sobie sama dajesz radę ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 16:37   #4594
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Dziołuszki...
myślicie ze to dobry pomysł zebym sobie wystawiła te drzwiczki na podwórko i je malowała???
bo bardzo tego chce
mam farbę na krtorej pisze ze jest ekologiczna (emalia akrylowa) no i nie bede tego wdychać wiec jak myślicie???
prosze mi szybko odpisać bo ide je zanieść na pole i szlifować
poradźcie nie chciałabym narazić dzidzi na coś ale juz tak bardzo chce miec je pomalowane i mysle ze humor by mi to poprawiło
Stary 2011-04-01, 16:37   #4595
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

jestem z siebie dumna teraz "tylko " wlaczyc zmyware pomyc naczynia i sie rozpakowac

Cytat:
Ja proponuję nawet w 8!
(jeszcze Xanthippe i jej dzidzi )

Tż się gorzej poczuł i poszedł się położyć (na oddział nie wpuszczają kobiet w ciąży ).

Do czwartku ma dostawać antybiotyk, a jeśli wszystko będzie ok (trzymajcie mocno ), to może koło 11-12 kwietnia go wypiszą
A na ewentualną operację mają go umawiać na późniejszy termin, pewnie już po porodzie.
za tz
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 16:38   #4596
sandrunia1511
Raczkowanie

witam .. późno dzisiaj jakoś piszę.. ;p już po wizycie u lekarza i ktg w porządku i wgl wyniki krwi też lepsze krew z 11,1 na 13,9 ciśnienie 110/60 waga 58,8, czyli 2 kg więcej.. ( w 2 tyg 2kg przytyłam.. ) - z czego się cieszę, bo to chyba znaczy, że dzidzia też przybiera na wadze.. ale dopiero się dowiem 13.04, bo wtedy bd miała chyba normalną wizytę u lekarza, albo 8.. już sama nie wiem.. następna wizyta 8.04 takie maleńkie skurcze mam.. tzn. co jakiś czas są, ale są.. ale podobno to normalne, tak ???????????????? Kiara76, ja też miałam gorączkę i pojechałam do szpitala.. więc jak Ci nie spada i masz już już więcej niż 2 dni to do lekarza.. ja dostałam opier..ol tutaj nizły, że tak późno przyszłam.. i leżałam 2 tyg w szpitalu i wgl mała miała tętno powyżej 170.. a to źle..
Stary 2011-04-01, 16:39   #4597
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Dziołuszki...
myślicie ze to dobry pomysł zebym sobie wystawiła te drzwiczki na podwórko i je malowała???
bo bardzo tego chce
mam farbę na krtorej pisze ze jest ekologiczna (emalia akrylowa) no i nie bede tego wdychać wiec jak myślicie???
prosze mi szybko odpisać bo ide je zanieść na pole i szlifować
poradźcie nie chciałabym narazić dzidzi na coś ale juz tak bardzo chce miec je pomalowane i mysle ze humor by mi to poprawiło
ja sobie malowalam polki w szafach z nudow jakis mc temu

farba nie smierdziala ale czy to bylo bezpieczne? to nie wiem
Stary 2011-04-01, 16:43   #4598
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
ja sobie malowalam polki w szafach z nudow jakis mc temu

farba nie smierdziala ale czy to bylo bezpieczne? to nie wiem
czyli nie jestem totalnie szajbnieta
jak Tobie sie nic nie stało to mi też nie powinno
dzięi
Stary 2011-04-01, 16:43   #4599
anula_81
Zakorzenienie

moj mezus juz w domku!! zjedlismy obiadek, dostalam ochrzan, ze sprzatalam i dzwigalam ciezkie szuflady.....
ale czuje sie dobrze dzisiaj no to musialam wykorzystac.
choc sily mnie opuscily i zamierzam sie byczyc do wieczora

agus no ale paciorkowiec to paciorkowiec, wredota z niego i tyle
mary to przyjmijmy ze zaczynamy dzisiaj 36 tydzien czyli looo matkooooo 9 miesiac?!?!!?!? nei zalamuj mnie!

no mata tania jak na te warunki, nowa kosztuje 900 koron czyli 450 zl...
kurcze moze w PL zamowie...
Kasiula wlasnie wyjatkowo nic mnie nie boli zobaczymy wieczorkiem wczoraj np twardnial mi brzuch straszliwie, a dzisiaj sie narobilam dzwigalam troche i nic, reguly nie ma
zaraz bede penetrowac linka odnosnie witaminy D3

Andziot no wlasnie tu sa takie ceny nieludzkie.... ta mata jak pisalam wyzej kosztuje nowa 450 zl tutaj...chyba zamowie sobie w PL na allegro i mama mi przywiezie jak przyleci...
Aga Pe gratuluje nowej kuchni

Daisyyy no jestes! juz sie martwilam normalnie!
ja tak dzisiaj wolne, ale jak doczytasz to spozytkowalam ten wolny dzien bardzo pracowicie...caly dzien sprzatalam...cud ze nic mnie nie boli
gratuluje, ze zakupy juz kompletne
matall kochana trzymamy kciuki za twojego TZta

a ja ide na filmik! czas sie poobijac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 16:44   #4600
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a jak tż powiedziałam ze chgce pomalowac sama to padło pytanie
"a co pytałaś już na wizazu czy można?"
Stary 2011-04-01, 16:44   #4601
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agus87 bardzo fajna kuchnia, jedynie jakoś kolor scian mi nie pasuje do reszty - nie gniwaj sie Co do reszty lux Juz sobie wyobrazam jak rządzisz w niej i dzielisz, wymyslając co rusz nowe pyszne jedzonka

mazianka81
; wietny piekarnik! Sama nad takim myslałam. Mam kuchnie w podobnym stylu - drewniana, klasyczna. Bardzo mi sie u Ciebie podoba

moniqac, piorunem paczuszka !! WOW !! Nastepna "Zosia samosia" samodzielnie skręcająca mebelki

Zytus; ale ładnie tam dookoła Ciebie I Twoje słowa, ze to jedna z najłagodniejszych ras, jakoś do mnie nie przemawiaja Naprawdę piesek nie gryzie?? Na pewno z uwagi na jego wygląd, możesz sie czuc bezpiecznie Slicznie Ci w ciąży

Dziewczonka ja dziś o Tobie raniutko myslalam, bo nie pisałaś jakiś czas i nie wiedziałam co nowego u Ciebie. Dobrze, ze sie odezwałas
Ja też od 3 dni budzę sie z bólem gardła takim, ze hej W dzień mija na szczescie.. za to widzę, że kaszlę coraz mocniej Zdrówka

listopadowa80; tez bym pizze zjadła !!!!!!!!
A wiesz, że wolno nam na dzień kosteczkę gorzkiej 70% czekolady, albo jedno ciasteczko pettit bure
dzis zaszalałam i do II sniadania zjadłam ciasteczko jedno a do obiadu 1 kosteczke czekolady... miód w gębie!

Grazin; ej nooooo ale jak to... dziś urodziny Twojego TŻecika ! To kiedy talon zrealizujecie

24kasia86; ale to trzeba po ciąży dopiero zacząć jeść? Czy można już teraz ?
Wiesz, skoro to Wasze autko to taka skarbonka to może lepiej kupić cos np ciut mniejszego a nowszego? Masakra, zeby tyle wydatków, jak są pilniejsze sprawy Jednak bez samochodu to też jak bez ręki Współczuję

agnieszka_pe25; ooooo oryginalna !
Sama projektowałąs ???

anulinka, ja własnie wczoraj u tego sprzedawcy zakupy robiłam Zadowolona jestes ze wszystkiego? Wszystko oki ??

matallewar, no lepiej nie chodz tam na oddział, mnie do dziadziusia TŻ na oddział płucny tez nie chcieli wpuszczać. Dobrze, ze może do Ciebie zejść...

andziot, o co fochasz sie na małża ?

aliczko, jakie ciacho

Ja też przyłączam sie do dzisiejszych Jubilatek
Zaczynam z Gab 31 tydzień (za tydzień juz 8 msc stuknie ) Wazne ze szlafrok i pizamke mam

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 16:45   #4602
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
hej Maminki, zdazyłam tylko rano posty z wczoraj nadrobić i odpisuje a potem biore sie za nowe
Latałam caluuusi dzień po sklepach, w miedzyczasie zostawiłam autko na przegląd, bo tak wypadało z ilości przejechanych km.. w końcu Gabrysia musi jezdzic bezpiecznie
Dokupiłam brakujące pierdoły typu majtki poporodowe i gaziki o których wczoraj zapomniałam, koszule nocne do szpitala, wymieniłam szlafrok z szarego na łososiowy, rogala do karmienia, dla małża koszulke z hasłem "nowa fura", staniki
i już sama nie pamietam co jeszcze.
Wazne ze w razie czego do szpitala chyba wszystko mam
ale zakupy wow! wlasnie kupilas to czego ja jeszcze nie mam a musze kupic jutro lub na poczatku przyszlego tygodnia.

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
witam .. późno dzisiaj jakoś piszę.. ;p już po wizycie u lekarza i ktg w porządku i wgl wyniki krwi też lepsze krew z 11,1 na 13,9 ciśnienie 110/60 waga 58,8, czyli 2 kg więcej.. ( w 2 tyg 2kg przytyłam.. ) - z czego się cieszę, bo to chyba znaczy, że dzidzia też przybiera na wadze.. ale dopiero się dowiem 13.04, bo wtedy bd miała chyba normalną wizytę u lekarza, albo 8.. już sama nie wiem.. następna wizyta 8.04 takie maleńkie skurcze mam.. tzn. co jakiś czas są, ale są.. ale podobno to normalne, tak ???????????????? Kiara76, ja też miałam gorączkę i pojechałam do szpitala.. więc jak Ci nie spada i masz już już więcej niż 2 dni to do lekarza.. ja dostałam opier..ol tutaj nizły, że tak późno przyszłam.. i leżałam 2 tyg w szpitalu i wgl mała miała tętno powyżej 170.. a to źle..
za wyniki i ktg. Cisnienie mam podobne, za kazdym razem, niskawe, ale to chyba lepiej nawet. Najwazniejsze, ze w normie

Cytat:

misia jak ja ci wspolczuje naprawde, nie wyobrazam sobie miec teraz meza w szpitalu
a dlugo bedzie tam lezal, ze nie bedziesz mogla go odwiedzac???
oby go wypisali 11-12kwietnia, zaciskam mocno

ale mi sie mała wypina-szok normalnie, juz dawno tak nie wojowała...moze jej kisiel smakował troche mnie boli na dole przez to wrrrr

do tz dzwonil kuzyn, ze w niemczech byla by praca teraz dla niego a od maja na niemieckich warunkach...hmmm koszące, ale tz mnie nie zostawi, zresztą ja go nie puszcze samego

i tak sobie pomyslelismy, ze moze za pol roku w trojke pojedziemy...
akurat moja wyplata odejdzie, wiec może byc nam ciezko.
Zobaczymy, kosząca propozycja

bedac na ich warunkach, to ubezpieczenie i wszystko sie nalezy itp...ciekawe jak tam sprawa ze zlobkiem wyglada, wtedy dziecko do zlobka a ja do pracy- oj cudownie by bylo...

troche sie napaliłam...

co myslicie o tym?
Nikosia

Stary 2011-04-01, 16:46   #4603
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięi
no cos ty, ja cie bije na glowe

anula dzieki
Stary 2011-04-01, 16:47   #4604
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Oto nasze zakupy:

Powiem Wam, ze w tje hurtowni to by becikowego zabrakło, tyle fajnych rzeczy mają

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie odnośnie termometru. Mój TŻ wypatrzył taki z Brauna do ucha za ponad 120 zł.
Chodzi mi przede wszystkim o opinie "straszych" mamuś.
Super zakupy

Aguś oby antybiotyk szybko wypędził tego dziada

Matall za Tż

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 16:53   #4605
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka_pe25; ooooo oryginalna !
Sama projektowałąs ???
poszlam ze swoja wizja do stolarza trzeba bylo sie natrudzic bo na dole w sumie nie mam ani jednej szafeczki!!!!!

mam w zabudowie:
-piekarnik
- zmyware
-pralkosuszarke nawet upchnelam
-zlew
doslownie na dole mam do dyspozycji 3 szufladki po 20 cm

nie wierzyli mi ze upchne to wszystko w malej blokowej kuchni, a do zagospodarowania jeszcze druga stronia kuchni

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
do tz dzwonil kuzyn, ze w niemczech byla by praca teraz dla niego a od maja na niemieckich warunkach...hmmm koszące, ale tz mnie nie zostawi, zresztą ja go nie puszcze samego

bedac na ich warunkach, to ubezpieczenie i wszystko sie nalezy itp...ciekawe jak tam sprawa ze zlobkiem wyglada, wtedy dziecko do zlobka a ja do pracy- oj cudownie by bylo...

troche sie napaliłam...

co myslicie o tym?
sama nie wiem co ze soba poczac. tz mnie ciagle namawia zebym wreszcie dala sie namowic na przyjazd do niego,

kasiu zawsze mozna jechac sprobowac! jak bedzie nie fajnie to wrocic, co ci lezy? nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala

ja musze najpierw zrealizowac swoje plany a potem bede myslec co z nasza przyszloscia
Stary 2011-04-01, 16:56   #4606
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
za mężula !!!!!
jak sobie sama dajesz radę ???
Jakoś... Pusto w domu, nie ma na kogo pokrzyczeć

A serio to technicznie całkiem nieźle, zrobiłyśmy z siostrą zakupy, więc na razie ciężkie rzeczy mam przyniesione do domu... No i siostra trochę mi pomaga...

A psychicznie trochę gorzej, zwłaszcza z nastawieniem, że jeszcze ponad tydzień samotności
Do szpitala co najmniej godzina jazdy , na oddział nie wpuszczają ciężarnych, a tż nie ma siły tak siedzieć na korytarzu
I pomyśleć, że to będzie nasza najdłuższa rozłąka od kiedy mieszkamy razem

Grazin Mi gin mówił, że nikt nie udowodnił, że farby w ciąży szkodzą, ale on osobiście uważa, że powinnam się trzymać od nich z daleka, bo szkoda byłoby małego człowieka zepsuć... Bo nikt też nie udowodnił, że te farby nie szkodzą...

kasia łódzka No do 11 kwietnia na pewno. On cały czas jest na tym samym oddziale i tam nie wpuszczają właśnie. "Bo tak", chociaż moim skromnym zdaniem to nic więcej niż na korytarzu mi nie grozi... To nie są choroby zakaźne...
Jak możesz wyjechać, to korzystaj. Ja nie wiem, czy bym potrafiła żyć w innym państwie, ale jakby tu brakowało kasy, to bym się nie zastanawiała

W ogóle to gardło mnie boli... Mam nadzieję, że się nie rozłożę.
Dobra, zbieram się do gina

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:01   #4607
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
anulinka, ja własnie wczoraj u tego sprzedawcy zakupy robiłam Zadowolona jestes ze wszystkiego? Wszystko oki ??
Wiem, że robiłaś, nawet myślałam sobie o Tobie, jak czekaliśmy na swoje zamówienie, bo jeden chłopak właśnie paczki pakował i może nawet to Twoja była ( min. te pampersy z chusteczkami ).
Jestem zadwolona, bo wybrałam sobie kolory prześcieradeł, kocyka, ceratek oraz wzory pieluszek ( bo kupiliśmy po 6 sztuk tetrowych i flanelowych z wzorkami ).
Myślę, że wrócimy tam jeszcze na zakupy, tym bardziej, że to raptem 14 km od domu mamy. Na razie wzięliśmy jedną butelką antykolkową TT, jedną z Aventu mam ze szkoły rodzenia, ale docelowo wiem, że to mało.
Jak spłynie kasa, to dokupimy co trzeba.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:05   #4608
moria44
Wtajemniczenie

24kasia a Ty masz już wózio? Pamiętam, że do tysiaka chciałaś coś kupić:
http://allegro.pl/babyboom-wozek-2w1...491855883.html

Jak zobaczyłam ten błękitny kolorek to od razu pomyślałam o Tobie
Fura waży tylko 10 kg Tu jeszcze wersja z fotelikiem:
http://allegro.pl/babyboom-wozek-wie...510316516.html

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:13   #4609
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Dzisiaj czuję się super Także jeszcze nie rodzę
Ale wczoraj pietra miałam jak diabli. Bez kitu myślałam, że rodzę. W nocy też mnie bolał brzuch, dość mocno, ale nie były to takie skurcze tylko jak na @.
super mnie też pobolewa jak na @, ale jeszcze dość rzadko.

Cytat:
moniqac ja mam takie i fajne jest bo przepuszcza powietrze. mnie przerazaja te ceraty.... sama bym sie udusiła na takim wiec dziecka nie bede tez kładła. ja akurat takie porześcieradło dostałam ale podejrzewam że to cos takiego http://allegro.pl/przescieradlo-niep...497372177.html
super to prześcieradełko - dzięi Kochana! a za przepis musze zrobic takie bułeczki - wrzucisz do klubu kulinarnego? bo tu przepis szybko sie zgubi .

Cytat:

moniqac nie mam pojęcia co z tym materacem
ale dziękuje Kochana za odpowiedź .

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Przyszedł rożek
Wklejam foty i brzucha i ciasta cytrynowego
ja też mam babke cytrynowa w domu, będe piekła a brzusio (i bluzeczka ) śliczny.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzieki sloneczka
umiecie podnieść na duchu!!

idę w środę
dostanę antybiotyk pewnie, by zdążyć wyleczyć to dziadostwo przed porodem

co za pech!

mam nadzieje, ze szybko sie tego pozbędę
agus a miałas jakies objawy (mnie znowu coś swędzi )?
czy tak pro forma zrobili Ci wymaz mnie nic nie robi - może dlatego że cc mam zaplanowaną?.

Cytat:
kuchnia juz stoi
graulacje nie ma to jak w wyremontowanym mieszkanku prawda? .

anulinka - daisy - ja tez u niego kupuję . póki cop jestem zadowolona z zakupów - musze więcej rzeczy dokupić jeszcze.

i podciągam pytanie o termometr - jaki dla dziecka? bo ja nie wiem sama.

jestem po zakupach.... miałam kupić "kilka" rzeczy jedzeniowych, ale w auchan sie nie da i znowu kasa poleciała.
teraz siedze i nie wiem co jeść .

dziewczyny, nam wolno tantum rosa? swędzi mnie coś znowu zrobiłam, się "tam' cholernie wrażliwa w tej ciąży i chętnie bym się "opłukała".

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-01 o 17:15
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:14   #4610
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięi
powiem tak, nie znam sie na farbach, ale wiem ze moga byc szkodliwe w ciazy.
Moj Tz maluje po godzinach meble i z nim nie jezdze chociaz bym bardzo chciala...
jak bylismy malowac traktor u rodziny to nawet nie wchodzilam do garazu gdzie to robil bo tak smierdzialo...

do tego babki opowiedzialy mi historie jak to pewna kobieta w 4msc malowala podlogi i poronila...

jednak to wszystko zalezy jaka farbą chcesz to zrobic
mimo to ja bym nie ryzykowala

ale to moje zdanie.

Cytat:

Kasiula wlasnie wyjatkowo nic mnie nie boli zobaczymy wieczorkiem wczoraj np twardnial mi brzuch straszliwie, a dzisiaj sie narobilam dzwigalam troche i nic, reguly nie ma
zaraz bede penetrowac linka odnosnie witaminy D3
no to sie ciesze oby tak zostalo juz
bo wiesz, ze zaszalałaś, a ja sie martwie

zycze milego relaksu z Tż

Cytat:
24kasia86; ale to trzeba po ciąży dopiero zacząć jeść? Czy można już teraz ?
Wiesz, skoro to Wasze autko to taka skarbonka to może lepiej kupić cos np ciut mniejszego a nowszego? Masakra, zeby tyle wydatków, jak są pilniejsze sprawy Jednak bez samochodu to też jak bez ręki Współczuję
mamy volvo v40 w kombi rocznik 98, nie jest nowy jak widac, mial byc dobry i sluzyc nam jeszcze troche, ale stale nawala niestety.

Tz nie dostal dzisiaj wyplaty, wiec jutro lozeczka nie odbierzemy bo ta kasa co jest odlozona na nie pojdzie na samochod.
Mam nadzieje, ze w poniedzialek sie uda....
Nikosia

Stary 2011-04-01, 17:22   #4611
Anuu91
Raczkowanie

No właśnie tak to jest z tymi zakupami dla dzidziusia, ja z meżem tak samo miotaliśmy się ile czego kupić, ale uznaliśmy, że lepiej za dużo niż za mało. Mąż jeździł sam do hurtowni, bo ja leżę w łóżeczku, także pani w hurtowni też mu pomogła.
A wczoraj zamówiłam bujaczek, mam nadzieję, że przyjdzie niebawem.
http://allegro.pl/arti-lezaczki-buja...html?source=ob

Wzieliśmy sobie ten pierwszy- czerwony
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:26   #4612
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Mary, to sie nie bada z moczu tylko wymaz sie ppobiera na smolocie
Agus, jak masz mozliwosc to idz wczesniej po ten antybotyk, do srody5 dni wiec jeszcze daleko, zeby zdarzyc przed porodem najwazniejsze
Stary 2011-04-01, 17:33   #4613
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
poszlam ze swoja wizja do stolarza trzeba bylo sie natrudzic bo na dole w sumie nie mam ani jednej szafeczki!!!!!

mam w zabudowie:
-piekarnik
- zmyware
-pralkosuszarke nawet upchnelam
-zlew
doslownie na dole mam do dyspozycji 3 szufladki po 20 cm

nie wierzyli mi ze upchne to wszystko w malej blokowej kuchni, a do zagospodarowania jeszcze druga stronia kuchni

sama nie wiem co ze soba poczac. tz mnie ciagle namawia zebym wreszcie dala sie namowic na przyjazd do niego,

kasiu zawsze mozna jechac sprobowac! jak bedzie nie fajnie to wrocic, co ci lezy? nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala

ja musze najpierw zrealizowac swoje plany a potem bede myslec co z nasza przyszloscia
nie ma jak wlasny projekt, tez bym tak zrobila kuchnie masz super bardzo mi sie podoba o tak!

co do wyjazdu:
wiem ze jak tz sam pojedzie to bedzie zjezdzal raz na 3-4miesiace bo czesciej mu sie oplacac nie bedzie- wiem bo juz z nim kiedys bylam tam.
no i jak zjedzie to albo na weekend a jak dluzej to tylko w swieta

ja bym chciala isc do pracy za pol roku/rok, a tu w Polsce pojscie do pracy wiaze sie ze żłobkiem/nianią (była o tym mowa wczoraj) a ja więcej niz najniższą krajowa z moim średnim wykształceniem w Polsce nie zarobie.

W niemczech czuje ze mogłoby byc inaczej, moze udaloby mi sie jakąś prace dorwać chociaz na pol etatu a zarobic 2x wiecej niz tu na caly...

sama nie wiem
jednak ja sie ryzyka nigdy nie balam
jak odejdzie moje glupie 1000zl w sierpniu, a bedzie ta praca dla tz w niemczech
to czuje ze sie spakuje i pojade...

chcialabym na studia isc, ale to kolejny wydatek....
a moze tam udalo by mi sie jezyka nauczyc a pozniej isc do szkoly...
ehhh

czas pokaze

Cytat:
Jakoś... Pusto w domu, nie ma na kogo pokrzyczeć

A serio to technicznie całkiem nieźle, zrobiłyśmy z siostrą zakupy, więc na razie ciężkie rzeczy mam przyniesione do domu... No i siostra trochę mi pomaga...

A psychicznie trochę gorzej, zwłaszcza z nastawieniem, że jeszcze ponad tydzień samotności
Do szpitala co najmniej godzina jazdy , na oddział nie wpuszczają ciężarnych, a tż nie ma siły tak siedzieć na korytarzu
I pomyśleć, że to będzie nasza najdłuższa rozłąka od kiedy mieszkamy razem

kasia łódzka No do 11 kwietnia na pewno. On cały czas jest na tym samym oddziale i tam nie wpuszczają właśnie. "Bo tak", chociaż moim skromnym zdaniem to nic więcej niż na korytarzu mi nie grozi... To nie są choroby zakaźne...
Jak możesz wyjechać, to korzystaj. Ja nie wiem, czy bym potrafiła żyć w innym państwie, ale jakby tu brakowało kasy, to bym się nie zastanawiała
naprawde mocne kciuki za meza twojego trzymam i za ciebie zebys silna byla...
ja tez nie lubie rozstan z mezem
tym bardziej takich, jakby musial w szpitalu lezec wrrrrr

wiem, ze dasz rade nie masz teraz wyjscia ! Wasz Edzik bedzie nagrodą za ten ciezki los jaki was spotkał.

Jeszcze raz zdrowka dla meza, niech wraca do domku jak najszybciej!!

za wizyte

Cytat:

dziekuje za linki zaraz zobacze.

Jednak wozeczek kupimy najszybciej za becikowe dopiero

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

jestem po zakupach.... miałam kupić "kilka" rzeczy jedzeniowych, ale w auchan sie nie da i znowu kasa poleciała.
teraz siedze i nie wiem co jeść .

dziewczyny, nam wolno tantum rosa? swędzi mnie coś znowu zrobiłam, się "tam' cholernie wrażliwa w tej ciąży i chętnie bym się "opłukała".
kuszą te dziewczyny jedzonkiem co????
no to i ja bede ta niedobra i przyznam sie ze wlasnie zjadlam kalafiorka z maselkiem i bulka tarta
a teraz smaże rybke na kolacje

mi sie wydaje ze tantum rosa nie zaszkodzi....albo laktacyd tez bylby dobry
Nikosia

Czas edycji: 2011-04-01 o 17:36
Stary 2011-04-01, 17:36   #4614
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Grazin; ej nooooo ale jak to... dziś urodziny Twojego TŻecika ! To kiedy talon zrealizujecie

daisy ja mu zrobiłam karnwet na 10 hmm... chciałam napisac "wejść" w sumie jest to adekwatne
mam nadzieje ze nie przyjdzie mu ochota zeby wszystkie 10 za jednym zamachem odebrać
Cytat:

troche sie napaliłam...

co myslicie o tym?
ja z tż też myślimy zeby wyjechac z polski... choc szkoda mi tu zostawiac dom ktory mamy tylko dla siebie... no ale nie widze tu zadnych perspektyw szczerze mowiąc...
Cytat:

Grazin Mi gin mówił, że nikt nie udowodnił, że farby w ciąży szkodzą, ale on osobiście uważa, że powinnam się trzymać od nich z daleka, bo szkoda byłoby małego człowieka zepsuć... Bo nikt też nie udowodnił, że te farby nie szkodzą...
mam nadzieje ze mi nie zaszkodzi robiłąm to na polu no i bardzo krotko tytlko 2o min bo mi sie moje adhd właczyło i znudziła mnie robota
trzymama kciuki za tż, cieżka sytuacja...;/
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

super to prześcieradełko - dzięi Kochana! a za przepis musze zrobic takie bułeczki - wrzucisz do klubu kulinarnego? bo tu przepis szybko sie zgubi .

wrzuce paskudko moja
wolno tantum ale raczej podmywac niż irygacje. jak Cie swedzi to clotrymazolum tez wolno.
Cytat:
powiem tak, nie znam sie na farbach, ale wiem ze moga byc szkodliwe w ciazy.
Moj Tz maluje po godzinach meble i z nim nie jezdze chociaz bym bardzo chciala...
jak bylismy malowac traktor u rodziny to nawet nie wchodzilam do garazu gdzie to robil bo tak smierdzialo...

do tego babki opowiedzialy mi historie jak to pewna kobieta w 4msc malowala podlogi i poronila...

jednak to wszystko zalezy jaka farbą chcesz to zrobic
mimo to ja bym nie ryzykowala

ale to moje zdanie.

kurde;/
mam nadzieje ze szkód duzych dziecku nioe wyrządziłąm.
powiedzmy ze to pomalowanie szafek było moją ciążowa zachcianką

no i na prawde dziewczyny stwierdzam ze mam adhd...

co sie czegos chwyce to mi sie po 5 min odechciewa...
pomalowałam dwoje drzwiczek jedna warstwa i mi sie juz odechciało

wiecej trwało rozkładanie sprzetu niz samo malowanie
jakby mi sie mialo faktycznie cos stac przy tym malowaniu to szkoda ryzykowac./

ide do biedrony za chwile bo sa tam takie pyszne lody na patyku migdałowe (na zgagę) w czekoladzie z wiórkami migdałowymi, mi smakują jak magnum a kosztują 1,69zł:P

zobacze od razu czy sa te pieluchy dada w mniejszych rozmiarach
Stary 2011-04-01, 17:39   #4615
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Mary, to sie nie bada z moczu tylko wymaz sie ppobiera na smolocie
Agus, jak masz mozliwosc to idz wczesniej po ten antybotyk, do srody5 dni wiec jeszcze daleko, zeby zdarzyc przed porodem najwazniejsze
a i jak kochana, jestes na ten porod przygotowana juz?
bo mi brakuje pare rzeczy do torby np. majtek wielorazowych i podkladow, no i pieluchy jeszcze te 3-6kg musze kupic...
kurde czuje, ze i tak tz bedzie biegal i dokupywał co bedzie trzeba...

boje sie troche tego co mnie czeka
Nikosia

Stary 2011-04-01, 17:49   #4616
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

24Kasia86 Ojej A kiedy mu wypłaca ?????? w kulki sobie leca

moniqac, zapraszam na moją dietkę, bedziesz miała problem w druga strone bedziesz wiedziała co jeść tylko nie bedziesz mogła Nie no, oczywiscie zartuje Kochana Wcinaj wsio na co masz ochote

anulinko... ooo to moze moja paka a zamówiłam ją do krakowa a ja tam dopiero we wtorek bede no nic.. małż odbierze
sliczne zakupki i dziekuje za pamięc o mnie

wrrrrrrr jak gardzioł mnie boli

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Grazin, no nie moge hahahahaha Tiaa ale słownictwo dobrane idealnie !! I co odrywasz kuponik, jak wykorzysta jeden?
jakiś bonus by sie przydał tez Zawsze do karnetu jakis gratis dorzucają Nie badź taka, daj mu cos

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:54   #4617
izunia233
Zadomowienie

Cześć dziewczynki

Dawno z wami nie pisałam, ale włączył mi się syndrom wicia gniazda, sprzątanie, układanie, przekładanie.....

W zeszły wtorek błam na wizycie i mała waży już 3 kg więc wzięłam się do roboty. Co prawda termin mam na 29 kwietnia ale wole mieć poszykowane.

Wrzucam wam fotki fury Majki którą kupiłam w środę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_9642.jpg (117,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_9643.jpg (126,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_9644.jpg (118,3 KB, 31 załadowań)

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 18:03   #4618
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
24Kasia86 Ojej A kiedy mu wypłaca ?????? w kulki sobie leca
moj Tż dostaje wyplate do reki, zawsze na poczatku miesiaca, szef im dzisiaj nie wyplacil, wiec na pewno da im w poniedzialek. Jutro musi ten samochod odebrac od mechanika, wiec lozeczko dopiero po weekendzie

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
daisy ja mu zrobiłam karnwet na 10 hmm... chciałam napisac "wejść" w sumie jest to adekwatne
mam nadzieje ze nie przyjdzie mu ochota zeby wszystkie 10 za jednym zamachem odebrać

ja z tż też myślimy zeby wyjechac z polski... choc szkoda mi tu zostawiac dom ktory mamy tylko dla siebie... no ale nie widze tu zadnych perspektyw szczerze mowiąc...

mam nadzieje ze mi nie zaszkodzi robiłąm to na polu no i bardzo krotko tytlko 2o min bo mi sie moje adhd właczyło i znudziła mnie robota
trzymama kciuki za tż, cieżka sytuacja...;/

wrzuce paskudko moja
wolno tantum ale raczej podmywac niż irygacje. jak Cie swedzi to clotrymazolum tez wolno.

kurde;/
mam nadzieje ze szkód duzych dziecku nioe wyrządziłąm.
powiedzmy ze to pomalowanie szafek było moją ciążowa zachcianką

no i na prawde dziewczyny stwierdzam ze mam adhd...

co sie czegos chwyce to mi sie po 5 min odechciewa...
pomalowałam dwoje drzwiczek jedna warstwa i mi sie juz odechciało

wiecej trwało rozkładanie sprzetu niz samo malowanie
jakby mi sie mialo faktycznie cos stac przy tym malowaniu to szkoda ryzykowac./

ide do biedrony za chwile bo sa tam takie pyszne lody na patyku migdałowe (na zgagę) w czekoladzie z wiórkami migdałowymi, mi smakują jak magnum a kosztują 1,69zł:P

zobacze od razu czy sa te pieluchy dada w mniejszych rozmiarach
no wlasnie, wy macie domek a my na wynajmowanym- to mnie bardzo drazni...
kochana nie powinno sie nic zlego stac, tak sobie pomyslałam, ze skoro malowalas na dworze tak? no i nie cale drzwi to chyba bedzie ok. Zreszta wieksze zagrozenie byloby w 1trymestrze.

Lody kupisz mi tez???

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Dawno z wami nie pisałam, ale włączył mi się syndrom wicia gniazda, sprzątanie, układanie, przekładanie.....

W zeszły wtorek błam na wizycie i mała waży już 3 kg więc wzięłam się do roboty. Co prawda termin mam na 29 kwietnia ale wole mieć poszykowane.

Wrzucam wam fotki fury Majki którą kupiłam w środę
ale fajny

imie Majka podoba sie mojemu Tż mowiłam wam???
Nikosia

Czas edycji: 2011-04-01 o 18:05
Stary 2011-04-01, 18:05   #4619
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

agus87; łooo w tym miesiacu juz !!!!! jak samopoczucie w zwiazku z tym?
bardzo dobre
Cytat:
agus87 bardzo fajna kuchnia, jedynie jakoś kolor scian mi nie pasuje do reszty - nie gniwaj sie Co do reszty lux Juz sobie wyobrazam jak rządzisz w niej i dzielisz, wymyslając co rusz nowe pyszne jedzonka
spoko kochana nie gniewam sie
mam polaczona kuchnie z salonem i w salonie tez mam pomarancz, meble wende, kanape krem a na scianie wielgachna fototatepe w tycxh kolorach wiec calosc do siebie pasuje

gołąbki zrobione

ide do sklepu po przyprawe do gyrosa najwazniejszego nie kupilam hehe
Stary 2011-04-01, 18:07   #4620
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Przyszedł rożek
Wklejam foty i brzucha i ciasta cytrynowego
rożek bardzo ładny, brzuszek bardzo bardzo ładny, a ciacho

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No właśnie...wymaz na paciorkowce
Przy przyjęciu do szpitala miałam pobierany wymaz, pytałam potem o wynik i lekarz powiedział, że wszystko w porządku...czyli mam nadzieję, że nie mam tego cholerstwa, bo wyniku nie widziałam . Chyba, że to jest inny wymaz?

---------
ja przy przyjęciu do szpitala też miałam wymaz i jedyne co mi 'znaleźli' to candida coś tam i już mam to wyleczone,
więc mam nadzieję,że nic innego się nie przyplątało, zadne paciorkowce ale mam nadzieję, że jeszcze mnie gin wyśle na ten wymaz

Cytat:
kuchnia juz stoi
super kuchnia!

Cytat:

Ja też sobie zamówiłam no i małz równiez
to może się spotkamy na jakimś meczu akurat hehe

Cytat:

za mężula !! Współczuję tej sytuacji .. i oby go wypisali ! Tyle kciuków co za niego trzymamy, to NA PEWNO go wypiszą
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Oto nasze zakupy:

za zakupki .. Przede mną też jeszcze troszkę takich higienicznych
Cytat:

ten wózek bardzo chcieliśmy z TŻtem, ale gdzieś czytałam, że waży 18 i ogólnie ma dobre opinie, więc już sama nie wiem jak z tą jego wagą .. jakby 10 tylko to idealny ..
aa i całe szczęście, że wózio Iguśki już cały i zdrowy w domku czeka

Cytat:

wrrrrrrr jak gardzioł mnie boli

24kasia86 , co do tego wyjazdu .. Moim zdaniem to dobry pomysł . Spróbować nie zaszkodzi , nic nie tracisz , a możesz wiele zyskać. W Polsce to ciężko ze wszystkim .. A jak jest okazja to myślę, że warto oczywiście nie teraz , tylko jak Mała podrośnie, jak będzie miała z pół roczku, może więcej.. Moja mama mi mówi, że do dziś żałuje, że się z powrotem do Polski przeprowadziliśmy i koniecznie mnie chcą do Belgii wysłać, bo mam podwójne obywatelstwo i twierdzą, ze jakies korzyści z tego powinny być , ale mnie tu trzyma TŻ - gra tu w piłkę i to jest jego praca, a dodatkowo kończy studium masażu, żeby mieć jakąś alternatywę jakby tfu, tfu z piłką coś nie wyszło.
A tak w ramach ciekawostki to mój tato też był piłkarzem i mama mi zawsze marudziła 'nigdyyyyy nie umawiaj się z piłkarzem', a ja co.. się nie posłuchałam narazie nie mam na co narzekać w przeciwieństwie do mojej mamy, która się musiała rozwieść z tatą .. ale to temat rzeka hehe
kurde chciałam tylko doradzić, a historię życia mojej rodziny prawie opowiedziałam..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości