|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
Zosia już dawno je jedzenie z normalnym mlekiem, nic jej nie jest. Ja byłam dzisiaj na zakupach ![]() Super rzeczy na lato są. Ja chciałam tą koszule jeansową przymierzyć ale nie było już rozmiarow. Ana ten kardigan ażurowy przeceniony jesy na 60 zł. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Trzymam kciuki za małą Zosie. My jutro robimy grilla ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Kupiłam jej te bluzeczki tą w paseczki i różową http://allegro.pl/hm-2011-bluzeczka-...539841517.html leginsy też te co na zdjęciu szare, żólte i białe fajne jeszcze takie w kwiatuszki były ale nie było rozmiarów sukienke http://allegro.pl/kolorowa-sukienka-...523888484.html no i ten kombinezonik http://allegro.pl/hm-kombinezon-lato...534532926.html chciałam jeszcze tą sukieneczke z tymi majteczkami, coo Ania pokazywała ale też już rozmiarów nie było
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
no to z mama już ok
![]() lindsley dziekuję za chęci ![]() Wziełam się za robienie jarzynowej, tak jakoś mnie naszło, a na stresy pomylam gary ręcznie, pierwszy raz od nie wiem kiedy ![]()
![]() |
#4234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, ze z mamą już ok ![]() Ana, z tym ogrodzeniem to normalnie się w głowie nie mieści. mam nadzieję, że świadek sie znajdzie a za nim i "pożyczalscy" A mojej sąsiadce ukradli spięte mocno razem 4 rowery z 3 piętra bez windy...
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | ||
Zakorzenienie
|
Ana, co za ****** ...
![]() Cytat:
nie mam prawka, ale mam fioła na punkcie bezpieczeństwa. Ostatnio jak jechaliśmy autostradą do Karpacza to pełno takich debili było... Pewnych siebie, że mogą zapieprzać ile się da... Cytat:
![]() Dziewczyny, jednak to co Kubuś ma pod oczkami to nie jest od słońca... to jest jakieś uczulenie, bo dzisiaj go posmarowałam filtrem, jak wychodziliśmy to było ok.. w tych miejscach zaczerwienionych ma pojedyńcze krostki... - występuje to pod oczkami i koło nosa... Macie jakieś pomysły od czego to jest? moze to być jakaś alergia na pyłki itp? moze tak to się objawiać? kataru, duszności czy łzawiących oczu nie ma...
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane. Dawno mnie nie bylo, tzn podgladam Was codziennie ale przez moment i nawet nie mam czasu nadrobić Was tak sumiennie. Tylko robię na odpier...
Tż na urlopie od tygodnia wiec jak ja mam wolne to nadrabiam i sprzątam w chalupie, a jest co... w każdej szafie, szafeczce- wysprzątanie na glancuś ![]() ![]() ![]() Ja tylko tak na szybko. Nawet nie wiem co miałam ktorej odpisać ![]() ![]() mrowak- czekam na Gabi ![]() A moja raz ma lepszy dzien raz gorszy ale ogolnie nie jest źle... kocha spacery. zaczepia wszystkie dzieci. A jak któres dziecko do niej zagada a potem odejdzie to jest ryk i histeria... takie towarzyskie mam dziecko ![]() Poza tym chodzi już jak stara ![]() ![]() Tylko mamy problem z butami, za cholerę nie chce ich na nogach ![]() ![]() A... no i mamy 9 zębola!! Trójek brak za to 4-ka wylazła ![]() No to zmykam spać bo rano wstać trzeba. malej rosną kolejne zeby wiec nie wiem co mnie czeka w nocy.. tak wiec zmykam Wszystkiego najlepszego dla naszych roczniaczków!!! Michasia- dziś szczególnie dla Ciebie!! ![]()
#4237 | |
Zakorzenienie
|
To super
![]() Cytat:
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
No to jeszcze trochę Werci i zmykam:
1. Będzie BAM 2. Z mamusią 3. Moj samodzielny posiłek 4. czekam na tatusia ![]()
#4239 |
Zakorzenienie
|
5. Moja ulubiona zabawa (trochę niebezpieczna)
6. jak wyzej ![]() 7. Do tego służą buciki?? 8. spacerek z mamusią 9. jedzenia ciąg dalszy ![]()
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kur.... te plamki tylko ma na buzi. pod oczkiem i koło noska, tak jakby mu słonce przygrzało, czy nosił za ciasnawe okulary....no i takie jakby pryszczyki podskórne...jutro jak będzie to miał to zrobię zdjęcie... Poza tym... on ma nasilenie po dworze, wieczorem aż to tak czerwone nie jest...
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Asia ja myślę że narazie mozesz zakładać takie miękkie buty a do ormalnych się przyzwyczai. Może zkładaj jej na dworze i stawiaj do spaceru. Zainteresuje się czym innymi zapomni co ma na nogach. oze jak w pobliżu będą jakieś dzieci. Takie luźne gdybanie
![]()
#4243 |
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MICHALINKI ,DUZO ZDROWKA ,USMIECHU I MILOSCI RODZICOW ORAZ SIOSTRZYCZKI ALBO BRACISZKA
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- zdjecia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
witam
MICHALINKO KOCHANIE,K WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!(j eszcze zdazylam) Co do rowerkow tez mi sie nie podobaja strasznie te ze zwierzakami a u nas tego pelno i tylko jeden bez tego byl i kupilysmy. ania strasznie przykre, mam nadzieje ze bedzie dobrze! bedziemy wszyscy za malutką kciuki trzymać. Az sie poplakalam...;/ Do mnie w koncu przyszly wyniki i moge byc dawca szpiku, dla tego chlopaka sie nie nadaje ale jestem w bazie danych w razie czego. Zdjecia zab nawet nie powiekszalam! BOJE SIE BRZYDZE NIE NAWIDZE I MAM ODRUCH WYMIOTNY!
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Ja Wam chciałam pokazać ewidentne objawy wiosny w naszym miejskim lesie a Wy takie delikatne.
Ja tam szczególnie za żabami nie przepadam ale bez przesady
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2011-04-01 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
ferrou jesli to by były takie jakby pryszczyki to spróbuj to delikatnie przysuszyć np sudokremem
#4250 |
Zakorzenienie
|
ja moja smaruje a policzki czerwone ma....
jutro idziemy uszy przebic , co proponujecie do przemywania? zwykla wode utleniona czy cos innego kupic?
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Michalinki i dużo, duzo zdrówka
![]()
#4252 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ściągnęłam jej buty,założyłam te buto-skarpetki i w tym mi łazi i nie mam pojęcia co ja mam z tym zrobić ![]()
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
moja mloda tez na poczatku sciagala non stop buty jak jej zakladalam i w ciagu 10 minut potrafilam z 10 razy te buty zakladac i taka maja wojna ja zakladalam ona sciagala teraz juz nie mamy problemu smiga w butkach .
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
a może one mają źle dobrane te buciki ? może je cisną albo ograniczają ruchy stopy może poprowadzajcie je za rączki w tych bucikach i tak się przyzwyczają moja ściąga i zaraz gryzie butki ale ja jestem uparta i jak ona zdejmie to jej zakładam choć wczoraj na spacerze sie poddałam i łaziła bez czapki bo co jej założyłam ona ściągła po 100 próbie odpuściłam ale oznak przeziebienia nie widzę więc chyba jej nie zaszkodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja tak na szybko póki Kubuś z tż jeszcze śpią. Wyciągnęłam tżta wczoraj popołudniu do kielc na zakupki małe i kupiłam sukienkę w kwiatki taką ala tunikę do legginsów w orsay'u i bluzeczkę na lato i w deichmanie butki brązowo szare ![]() ![]() Mały dzielny był na zakupach, ale z powrotem marudził w samochodzie, dałam mu rolkę ręcznika papierowego i całą drogę targał ręczniki i taaak nasyfił w samochodzie, biedny tż ma zajęcie na dzisiaj ![]() Basen kulkowy wreszcie zaakceptowany, mały siedzi w nim i kulki wyrzuca a ja mu z odległości muszę je wrzucać ![]()
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się,że są dobre dobrane.Prawy bucik był chyba więcej razy przymierzany i jest już rozbity,bo ona tak płacze jak jej lewego zakładam ![]() Moja nawet ich nie ściaga.Po prostu stoi w nich i płacze ![]() Na razie może będę jej zakładała je do wózka i się przyzwyczai pomalutku ![]()
![]() |
#4257 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie znajdę farbki do malowania twarzy ? chodzi o sklep nie allegro
dzięki ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Rozeznanie
|
Heloł!!!!
Wybaczcie, że ja tylko tak wpadam ![]() ![]() I jeszcze troszkę tak będzie... Ja tylko donoszę, że Hania moja złamała rączkę... ![]() W zupełnie banalny sposób... Ponieważ chodzi przy meblach szybciej niż potrafi, nóżki się poplątały i przewróciła się na prawy boczek...Ale wiecie, to był taki upadek jakich jest setki, po którym mówi się - "nic się nie stało" i dzieciak łazi dalej. Ona strasznie płakała, ale była już śpiąca, więc pomyślałam, że to przez to, uśpiłam ją i niby wszystko ok. Jak wstała, w super humorze i przyszło do raczkowania, ona mi się przewraca! I ryk! I nie wiem co jest? Noga, rączka, biodro, kręgosłup? Ale się strachu najedliśmy wtedy... No, ale jakoś doszła do siebie i niby ok. Obejrzeliśmy ją, nic nie spuchło, żadnych siniaków. Humor wrócił. I w sumie nic nie było, tylko przy raczkowaniu ona się nie opierała na tej rączce, raczkowała "z łokcia". Macam jej tą rączkę, masuję-nic, nie spuchła w ogóle, bawiła się nią normalnie, robiła bam, bam w stół, podciągała się na niej przy wstawaniu, tylko to raczkowanie mnie niepokoiło... A że była przeziębiona to poszłyśmy do lekarki-ogólnej , ona też obejrzała tą rączkę- niby wszystko ok. Mówi, żeby poczekać jeszcze 2 dni, bo może coś sobie tam nadwyrężyła. No mówię Wam, rączka jak zdrowa, można jej było nią ruszać we wszystkie strony itp. I w sumie minęło parę dni, bo kaszlała i nie chciałam jej ciągać po pogotowiach. Poszłyśmy jeszcze raz do lekarki na kontrolę, przeziębienie już ok, ale na rączkę dostałyśmy skierowanie.Nawet pojechaliśmy na pogotowie, ale rtg było nieczynne.. Pojechaliśmy więc na drugi dzień do chirurga, a tam siwo od ludzi, po 2 godzinach kolejka ani drgnie, wróciliśmy do domu, i pojechaliśmy wieczorem na ostry dyżur. I byliśmy tam od godziny 18 do 22 ![]() I na zdjęciu rtg wyszło złamanie! ![]() Hania ma złamanie cytuję-nasady dalszej kości promieniowej lewej bez przemieszczenia.W prawej rączce... I to takie niezłe złamanie, jak Pani doktor to określiła. Na całej długości , tak w poprzek kości.Widać na zdjęciu, jak byk... I wyszliśmy z gipsem, gips ponad łokieć.... ![]() ![]() na 4 tygodnie... Po 18tym kwietnia na kontrolę, zrobią rtg i mooooże , jak się już zrośnie to gips ściągną... ![]() Normalnie byłam w szoku... Jak ja pamiętam złamaną moją rękę, to bolało, nie mogłam nią ruszać, a ta moja Haneczka taka dzielna...(P0P chyba wiesz coś o tym... ) W sumie tydzień tak przechodziła... U lekarza była bardzo dzielna, wszystkich zaczepiała, robiła pa,pa, przybijała piątki (chorą rączką oczywiście,...),normalnie-szampański humor, na RTG była zafascynowana kabelkami i maszynami,a jak jej gips zakładali to taka dumna siedziała, jakby coś wyjątkowego ją spotkało.(mam fotki, to potem wrzucę) Dostała 2 naklejki "dzielny pacjent" ![]() Dziś rano wstała, popatrzyła na swój gips zdziwiona , polizała go i zaczęła się smiać ![]() Zachowuje się jakby ten gips miała od zawsze, wali nim po ścianach, stole, meblach, bo on robi lepsze "bam, bam" niż sama rączka.. ![]() ![]() No i taka nasza historia... Jak więc widać, czasami straszne upadki, które wyglądają makabrycznie kończą się tylko siniakiem, a takie sobie potknięcie, we własnym pokoju, obok wersalki, na dywanie, kończy się złamaniem.... Szkoda mi jej bardzo, bo raczkowanie teraz kuleje (dosłownie i w przenośni), nie może świata swobodnie poznawać obiema rączkami, a to ten etap jest teraz , nie może sobie nawet butelki do buzi podnieść... Teraz śpi sobie smacznie, to mogę napisać coś, ale to tylko chwila... Zaraz się obudzi, a ja mam masę roboty, więc muszę kończyć. Pozdrawiam i ściskam WSZYSTKIE MALUSZKI I MAMUŚKI!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
dusiaka Wszystkiego Najlepszego dla Oli
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- fasolka straszne nieszczęście ![]() ![]() Koleżanka kiedyś mi opowiadała że jej cora jak miała złamaną ręke i też byla taka malutka(ze spacerówki wypadla) to mówi że śladu nie było i mała normalnie ręką ruszała, tylko na nadgarstku miała taką 2 cm siną kreseczke grubości nitki, i z tym poszła do lekarza. Najgorsze mówiła że były spojrzenia przechodniów, bo patrzeli wtedy jak na wyrodną matkę jak jechała w wózku mając dziecko z rączką w gipsie ![]()
![]() |
#4260 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do Ospy, to tydzien temu jak była w szkole, to mama do mnie zadzwoniła, że Amelka ma gorączkę, miała 37,5, do tego wyskoczyło jej na plecach kilka krostek, ok 8, takie troche jak pryszcze z czubkiem, a ciotka moja ostatnio gdzieś była gdzie dzieci ospę miały, tzn jeszcze wtedy ich nie wysypało, ale dzień później i ta ciotka jak od nich wyszła to bawiła się z Amelką i myślałyśmy, że mała się zaraziła. W sumie miała na całym ciele ok 10 krostek, ale nie wyszło ich więcej, teraz już prawie ich nie widać, nie wiem co to było ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Buziaki dla malutkiej ![]() ja dziś z małą latałam po mieście, kupiłam sobie spodnie ![]() pierwszy raz od ciąży... rurki ![]() ![]() małą obkupiłam w bluzy, bo wszystkie za małe się zrobiły, a znalazłam takie śliczne w promocji ![]() małej kupiłam firankę i zasłonki do pokoju, mama właśnie taśmę wszywa i idziemy zakładać ![]() heh tz mnie zabije jak wróci, że kasę rozwalam na prawo i lewo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.