|
|
#31 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przeładuj tę stronę Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. II
Witam w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam tak czasem, że muszę siedzieć noga na nogę, bo niektóre miejsca są takie ciasne... ![]() Cytat:
ale szkoda mi hajsu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Lady Macabre, ale to ty na tym zdjęciu? bo ja już nie wiem
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. II
Oderwałam się na chwilę od prac maturalnych, a tu nowy wątek!
Co do wzrostu, ja mam 173 i uwieelbiam obcasy. Szczerze mówiąc nie ruszają mnie komentarze: ale ty wysoka/ ale ty DUŻA (co mi się od razu kojarzy bardziej z "tłusta" niż "wysoka" ). Jest jak jest, nogi mam zgrabne, więc czemu sobie odmawiać ładnych butów? ![]() Btw. Dziewczyny, super zdjęcia
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Hola!
![]() Zakochałam się w tych spodenkach robionych na drutach <3 osobiście bardzo podoba mi sie połączenie stylu hippie z elementami rockowymi
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
bruised but never broken Edytowane przez jennifer777 Czas edycji: 2011-04-01 o 09:16 |
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
haha kilka lat temu zastanawiałam się czy zobaczę kiedys spodnie robione na drutach jako "fashion". byłam blisko
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), to ja jestem przykładem osoby którą inpsiruje mnóstwo stylów. i tak na rockowo pozwalam się na tyle na ile pozwalają mi finanse i na tyle abym mogla łączyc to z elementami charakterystycznymi dla innych stylów (choc nie lubię tego słowa "styl", zarzuca dla mnie od razu jakieś ograniczenie). i wynika to stąd ze ubieranie się tylko w stylu rockowym jest dla mnie (w sensie gdybym to ja miała nosic tylko rockowe rzeczy i nic pozatym) mało prawdziwe. nie lubię szuflatkowania typu "jestem rockowa nie mogę więc założyc pomarańczowej tuniki". lubię wiec nieustannie od mody styl marynarski, lubię kolory (od czasu do czasu mam fazę na jakis intensywny kolor) i też je noszę, lubię taki typowy oldschool z klasyczną bluzą adidasa (którą wreszcie muszę sobie kupic) i nerką na biodrze (i nosze je od dobrych kilku lat latem). i noszę tez wiele innych rzeczy z innych "stylów" które trudno mi sklasyfikowac i tak jest dobrze ![]() a tak z innej beczki jeśli widzialyscie lub będziecie widziec gdzies sandały podobne do tych błagam o wiadomosc (te akurat to chloe z zeszłego roku)(ajc wybaczcie za post pod postem...)
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
o gustach się nie dyskutuje, ale mój jest zaj******
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co się ograniczać, style są po to żeby się nimi bawić
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są takie osoby, które nieważne co by na siebie nie ubrały to zawsze w tym będą wyglądały rockowo. To właśnie rozumiem jako prawdziwy rockowy styl. Coś więcej niż tylko kupione, odpowiednio skomponowane i włożone na siebie ciuchy. I to są dla mnie inspiracje. Jedną z takich osób jest np. Kate Moss dla mnie... kto jeszcze.... hmmm... o na przykład wspominana już Rumi Neely czy dziewczyna z carolinesmode.com - przepraszam, nie wiem jak ma na nazwisko ... z Polski jakoś nikt mi do głowy nie przychodzi ![]() Wełniane "babcine galotki" sa super elementem do właśnie takich stylizacji z przymróżeniem oka
Edytowane przez noicojamamtuwpisac Czas edycji: 2011-04-01 o 15:35 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1301610508 Chce taką bransoletke, jaką ona ma na prawej ręce, hładką. Widziałyście gdzies? |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Beatlesow nigdy nie lubilam
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Takie ograniczanie się do jednego stylu faktycznie jest trochę sztuczne. Zwłaszcza że rock się fajnie łączy i z hipisowskim, i z retro itd. Ja się staram dołączać rockowe elementy do tzw. normalnych ciuchów i myślę że to dobrze wychodzi :P Czyli na przykład:
-biała bokserka + koszula w kratę + skórzane spodnie + jakieś płaskie buty -legginsy i sweter + skórzana kurtka + skórzane baleriny + kapelusz + kolczyki z piórami -grzeczna sukienka + szpilki + ciężka biżuteria -szorty i zakolanówki + luźny t-shirt/bluza + kapelusz No i tak dalej. W sumie wystarczy dorzucić do dżinsów i t-shirta ramoneskę, trampki i jakąś chustę i już to rockowo wygląda. Na codzień nie noszę ani wielkich dekoltów ani mocnego makijażu ani takich ton biżuterii jak na zdjęciach, obcasy czasami. Zakładając wszystko naraz, o 10 rano, bym się czuła jak przebieraniec. Nie noszę jaskrawych kolorów bo mi się nie podobają (na mnie), może jeden element. Czerń, przydymione kolory, szarości, brązy - jakoś tak to szlachetniej wygląda. |
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja noszę dużo biżuterii, bo lubię Staram się, żeby pasował i nie zawsze jest rockowa, ale jest Jaskrawych kolorów też nie noszę, bo jestem minimalistką z fatalnym wyczuciem jeśli o kolory chodzi i o ile z dwoma lub trzema sobie poradzę to dobrać cztery kolory do siebie to już dla mnie nie lada wyzwanie ![]() To jakie zdjęcia chcecie tu widzieć skoro nie takie?
|
|
|
|
|
#50 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
. Też lubię sporo biżuterii, jestem fetyszystką pierścionków, mogłabym ich mieć tysiące Teraz poluję na taki w kształcie węża. Lubię łączyć styl rockowy z latami 60, stylem pin-up, pudrami, kropkami, kokardkami, burleską, stylem marynarskim. Ogólnie bardzo podoba mi się moda bardzo dziewczęca/kobieca połączona z elementami drapieżnymi Nie przepadam za to za stylem hippi i kwiatkami.
Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2011-04-01 o 21:16 |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi sie podobają pierścionki u kogoś, ale samej to mi niewygodnie, wolę coś na szyję i na rękę
|
|
|
|
|
#52 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
To co wklejasz bardzo mi pasuje, chyba nie tylko mi zresztą, bo w pierwszej cześci kilka dziewczyn poza mną się zachwycało Twoimi wrzutami
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc rób to dalej. Tylko tak ogólnie komentuje brak różnorodności w stylizacjach, co nie zmienia faktu, że wiele fajnych rzeczy w nich sobie wypatrzyłam.Tobie się podobają więc je wklejaj a jak ktoś sobie je wykorzysta (i czy wogóle) w swoich stylizacjach to już kwestia indywidualna, prawda. To ma być inspiracja a nie wyznacznik stylu.... tak mi się wydaje. Edytowane przez noicojamamtuwpisac Czas edycji: 2011-04-01 o 22:25 |
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
jej kocham taki styl. mam pytanie do was widziałyście może gdzieś w internecie w miarę nie drogą cienką czarną ramoneskę?
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Jigoku broń boze się nie zniechęcaj, jakby nie twoje zdjęcia wątek pewnie by znów podupadł... generalnie napędzasz tą maszynę
![]() poprosiłam dzis chłopaka żeby zrobił mi jakies foty aby własnie wrzucic tu do wątku (bo chce was zachęcic do pokazania się ) ale właśnie przeglądam je i dochodze do wniosku że są dosyc... zwyczajne. zwłaszcza w kontekscie tego co pisze noicojamamtuwpisacCytat:
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2011-04-01 o 22:53 |
|
|
|
|
#58 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Z weheartit
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Beatlesów lubię [zostało mi to jakoś z czasów gimnazjum] i ich koszulkę bym chciała
Tak samo np. AC/DC czy Nirvana. Lady Macabre, ok, w takim razie podoba mi się Twoja skóra właśnie taką chcę
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

). Jest jak jest, nogi mam zgrabne, więc czemu sobie odmawiać ładnych butów? 

(te akurat to chloe z zeszłego roku)