|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
Oj przestan, dziekuje, ze mnie napastowalas na pw, slodziarskie to bylo i jeszcze raz dziekuje za wsparcie kochana |
|
|
|
|
#3152 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Hihi nie mogłam załapać co Ty do mnie napisałaś. Co mi zakrywa, co mi skraca i co się wietrzy. Długą chwilę się gapiłam aż zwątpliłam czy to do mnie jest napisane, hahaha.
|
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję synka![]() myślę, że sałatkę z surimi beż problemu możesz zjeść, smacznego
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
to było odnośnie Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Kurde myślałam że teraz się posypią dziewczynki a jak widać dalej chłopcy hahaha normalnie aż nie wierzę
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie moge nigdy zapamietac nicku Anciaahk i zasze albo podpatruje albo po prostu cytuje wszystki![]() co do tych 10 na 1 to przynajmniej bedzie miec powodzenie
|
|
|
|
|
#3156 |
|
kosmitka
|
Cotynato - załapałam, ale po dłuższej chwili
Skrót mi się baaaaardzo podoba .
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to cos tu dzis cicho
|
|
|
|
#3158 |
|
kosmitka
|
To fakt, ucichły nam ciężarówki.
Pochwalę się, że mężowi udało się zdobyć dla mnie nektarynki, pychota .
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tez bym zjadła nektaryny albo arbuza albo porzeczki
|
|
|
|
#3160 |
|
kosmitka
|
Aa2 a mąż dzisiaj też do 22 w pracy?
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, arbuz i borówki
![]() kurde idę spać , na sekundeczkę
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie patrzałam na naszą listę to chyba połowa dziewczyn zniknęła
![]() Cytat:
Moje dziecko lubi piwo |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie że juz tak czujesz![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już nie tylko rano i wieczorem ale co chwilę w ciągu dnia![]() Twój też ruszy A właśnie, skoro nie Jagoda to jaki masz pomysł na imię?
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
A mnie coś dzisiaj mdli :/ I rano miałam rozwolnienie może jakas wredna jelitówka sie przyplatała? Zawiozłam dzis mamę do lekarza do sąsiedniego większego miasta. Około 100 km zrobiłam ale chyba sobie odpuszcze jeżdżenie jeśli nie będzie takiej potrzeby. Tak mnie dzis jeden palant wkurzył~! Wciskał się na chama przede mnie, ze prawie mu w dupe nie wjechałam! A tak się przestraszyłam, zę az mi się duszno zrobiło! Szkoda zdrowia maluszka i chyba już nie będe wsiadac za kółko...
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie Filip
Kurde to niesamowite, że tak szybkio to czujesz. U mnie to pewnie opóźnia też tłuszcz i to, że mały siedzi bokiem. Szkoda że tego uczucia nie da się tak obrazowo opisać albo przesłać - bo normalnie chętnie bym coś takiego poczuła jejuuu no, zazdroszczę Ci tak, że szok
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Jaju natka aż trudno uwierzyc naprawdę
To musi być niesamowite! Ja czasami przez ten brak brzuszka zapominam, ze jestem w ciąży
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może to jednak nie jelitówka jak cię tylko rano męczyło, ale jakaś plaga tego choróbska panuje to fakt Ja w zeszłym roku pod kroplówką leżałam z tego powodu, takie to dziadostwo![]() Cytat:
Cudny chłopaczek Ostatnio chciał żeby mu mamusia siostrzyczkę kupiła, a że mama ponoć nie ma kasy to poprosił babcię o taki zakupObrazowo...czujesz jak coś (ktoś ) ci się tam przesuwa, stuka/kopie, no taka ryba w brzuchu no Śmiesznie tak jak coś "obcego" się tam rusza
|
|||
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaaaaaa natka w takim razie ja się jeszcze bardziej nie moge doczekać kiedy w końcu coś poczuję!
No mam nadzieję, ze to jednak nie jelitówka bo ja tez zawsze ją dosyc ciężko przechodzę. Jak zaczne wymiotować to już potem non stop. Ale mam nadzieję, ze to jednak tylko ciążowe mdłości.
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie Ci nooo.
Ja to nawet jaram się jak coś mnie czasami tam ukłuje, leciutko zaboli i się uśmiecham do siebie bo wiem, że tam siedzi- tzn wiem po tym gdzie ruszała tą gałką od usg a gdyby tak dał mamusi poczuć ( ooo własnie to dla mnie jest takie dziwne że ja i mamusia, masakra) w każdym razie powinien dać mi poczuć te rybki no leniuch, na usg też jedyne co to odwrócił się do nas plecami i jak ja mogę tego nie czuć jak to niby 16 cm - chociaż zgłupiałam bo w Natalowym suwaczku w 17 tygodniu a nawet już 18 jest napisane, że ma 11-12 cm i że 150g to mój jakiś wielkolud jak na 16/17tydzień |
|
|
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja po tym jednym razie dwa tygodnie temu cisza. Aż się zastanawiam czasem, czy mi się to nie zdawało albo czy to rzeczywiście było to. Cytat:
Mam wrażenie, że tu się z pięć nowych mam pojawiło, a nie wpisałam ich na listę. Tyle tego nadrabiania było, że szybko czytałam, z przerwami. Jakby co to zwróćcie mi uwagę kogo pominęłam Wydawało mi się, że brzuch stoi w miejscu, a nawet się zmniejszył (wagę jakoś kontroluję, nie objadam się, tym bardziej że smaka nie mam i w miarę w miejscu stoi). Mąż mnie dziś przyłapał na oliwkowaniu go i mówi "jaki duży". No to pomierzyłam, w pasie +1 cm, poniżej +3 cm, czyli jednak rośnie ![]() Jeszcze zauważyłam, że jak chodziłam do pracy to byłam tak mega zła i nabzdyczona na wszystkich, że szok. Nigdy takim chamem nie byłam, a tu każdy dzień pracy zaczynałam od k..., ch... i trzaskania drzwiami Ale jak przestałam chodzić do pracy to w niecały tydzień wszystko mi przeszło Od razu złagodniałam. To chyba była jakaś frustracja pracowa, cy cóś Pisałam Wam o swojej szefowej i o tym jaka to ona "obowiązkowa", no i szlag mnie trafiał, że ja się męczę, przykładam za marną kasę (nawet jak miałam najwyższą możliwą premię to i tak byłam o jakieś 100 zł do przodu względem sprzątaczek - taka nasza budżetówka ) i z kiepskim sapomoczuciem, odwalam robotę swoją, jej i jeszcze za innych... Ech, mam nadzieję, że już tam nie wrócę, bo dziecko to mi się nerwowe urodzi ![]() Tak mi się nazbierało różnistych refleksji przez te parę dni
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-04-01 o 19:51 |
|||
|
|
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekam z utęsknieniem do weekendów jak mąż może mnie powozić. Wtedy nawet do klientów ze mną jeździ. ----------------------------------------------- Jestem dziś trochę smutna. Pamiętacie tunikę co miała wyglądać jak pisanka - kompletny niewypał. -------------------------------------------------- Ja dziś widziałam truskawki ale takie ilości że to szok, aż zaczęłam się zastanawiać czy mi 2 miesiące gdzieś nie uciekły i czy to przypadkiem nie czerwiec. Niestety jechałam samochodem, a przy tym bazarku nie ma gdzie stanąć i musiałam obejść się smakiem
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Ajć gosia to nieciekawie z tą tuniczką ale napisz do nich a w razie czego fotki im prześlij! jeśli jest źle uszyta to przecież ich wina! Własnie dlatego trochę się boję kupowac na allegro bo nie mozna pomacać, przymierzyć. A ja sobie dziś kupiłam ciążową koszulę i sukienko tunikę. Ale sie nie chwalę bo po pierwsze nie mam aparatu a po drugie nie byłą to żadna okazja cenowa i trochę kasy poszło bo to był sklep tylko z ciążową odzieżą. Ale jestem naprawdę zadowolona (tylko jak zwykle mam wyrzuty sumienia że za dużo kasy an siebie wydałam) bo będę je nosić nawet po ciazy
teraz bez brzuszka dobrze w tym wyglądam A w razie czego mogę zawsze sprzedać na allegro Zawsze cos sie zwróci.
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków! Mdłości współczuję .. A tym które poznały płeć czy czują ruchy - zazdroszczę dziko ![]() ![]() Darujcie mi, że nie pisze na bieżąco, ale ponieważ pracuję a po pracy Kuba zajmuje mi czas to nadążam tylko czytać Apropo truskawek to juz jadłam w tym roku - takie cudne, czerwieniutkie i pachnące były mmmm Kupiłam 4szt takie duże ( drogie jak nieszczęście ) Pyszności A dziś zgadnijcie co kupiłam?? Bób Edytowane przez beti801 Czas edycji: 2011-04-01 o 19:48 |
|
|
|
#3177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja już pod koniec 16 czułamCytat:
Ten suwaczek jest jakby do tyłu z opisem, bo jeśli jest 17t5d to znaczy że jest końcówka 18t tak? A on ma opis z 17 A w każdym razie ja to tak rozumuję![]() Cytat:
Mój brzuch od ostatniego mierzenia +2cm do przodu ale w sumie nie wiem ile bo w grudniu nie pomyślałam o tym żeby się zmierzyć Cytat:
|
||||
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wbamburzylam wlasnie gigantyczne winogronka
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Ja jem od lutego - kupuję w Auchan po około 2,5-3,5 za pudełeczko ~8 sz, też są dobre
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w porównaniu z wami to jeszcze malutko bo dziś 13 t. 3 d.
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- wbamburzyłam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

i niby majtki są na tyłku, ale i tak co ma wystawać, to wystaje
(zwłaszcza, że ostatnio trochę się zapuściłam, a że brakowało mi chęci na doprowadzenie się do porządku, to poszłam do gina z fryzurką "na buszmena"
)
.
okazalo sie, ze to nie dzidzia mi sie wypycha tylko moje narzady wewnetrzne, moje jelilitka zmieniaja swoje polozenie
i wybaczcie jesli was wystraszylam, sama bylam spanikowana, ale wole dmuchac na zimne, zreszta pewnie mnie w tym rozumiecie jak nikt inny

Zawiozłam dzis mamę do lekarza do sąsiedniego większego miasta. Około 100 km zrobiłam ale chyba sobie odpuszcze jeżdżenie jeśli nie będzie takiej potrzeby. Tak mnie dzis jeden palant wkurzył~! Wciskał się na chama przede mnie, ze prawie mu w dupe nie wjechałam! A tak się przestraszyłam, zę az mi się duszno zrobiło! Szkoda zdrowia maluszka i chyba już nie będe wsiadac za kółko...
Ale jak przestałam chodzić do pracy to w niecały tydzień wszystko mi przeszło