|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
[QUOTE=gusiagatko;26094349] mazianka Ja też chcę duża lodówkę ![]() QUOTE] no mi sie teraz marzy taka dwudrzwiowa,bo ta mi czesto za mała hihi, [QUOTE=Lolka1212;26096035]Kwietniówki dobrze wam! W tym miesiącu dzidzia.. też tak kcemmmm ![]() ![]() Mazianka jak sie teraz czujesz? Przeszło od wczoraj? Bidulka QUOTE] Locia kochana po wczorajszym juz troche pzreszło,dziekuje za troske,a ja tez w I tr spałam z kibelkiem,a teraz co jakis czas mam powtorke. Cytat:
Sa bardzo do pampków podobne,czasem je dla Julki kupowałam. [QUOTE=ddaaiissyy;26098742] mazianka81; wietny piekarnik! Sama nad takim myslałam. Mam kuchnie w podobnym stylu - drewniana, klasyczna. Bardzo mi sie u Ciebie podoba ![]() QUOTE] dziekuje słońce ja tez kocham styl klasyczny ,najchetniej całą chatke tak bym urzadziła ![]() gratuluje nowego tyg Cytat:
wrociłam z Tesco i padłam. lezałam i skurcze mialam masakryczne brzuch + krzyż. Ale jakos narazie pzreszło ,oby tak zostało bo moj Tz w nocy wyjezdza i dopiero jutro wiecz wroci a po dzisiejszej nocy troche mam stracha. własnie stłukłam Zyrandol
|
|
#4652 |
|
Raczkowanie
|
izunia dziękowac
musze u siebie w miescie poszukac jakiejs hurtowni , maaaaaaaaaaaaaaaaaaaatal moze ty cos wiesz na ten temat ![]() Aguś duzy to juz byl przed 8 miesiacami teraz nareszcie wyglada na ciążowy
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
DZIEKUJE WAM ZA WSZYSTKIE CIEPŁE, WCORAJSZE SŁOWA OTUCHY !!! BARDZO MI POMOGŁYŚCIE ![]() Dzisiaj juz jest o niebo lepiej ![]() mój tz wróciuł wczoraj z pracy i był taki kochany dla mnie... powiedział, że sobie przemysłał, zrozumiał i przeprasza....i od razu wszystkie problemy mniejszymi sie stały ![]() Zaraz będę was nadrabiała, ale najpierw sobie farbe na włochy położe, a co ![]() Dzisiaj byłam cały dzien poza domem...pojechałam do mamy... jak wracałam to po wejściu do autobusu kierowca jak wyjeżdzał z zatoczki nie spojrzał w lusterko gwałtownie zahamował bo bus jechał i poleciałam brzuchem prosto na oparcie siedzenia, nie zdążyłam usiąść ...łzy mi sie zakręciły, nie z bółu tylko ze strachu....brzuch mnie po tym nie bolał, ale bałam sie bo mój Piotruś nie chchiał sie w ogółe ruszyć...Nawet mój brat zbladł ze strachu i miał ochotę wtłuc temu kierowcy...na szczęście mały zaczął sie intensywnie ruszać....bałam się o niego masakrycznie. ale wciąż mam poczucie że mogła mu sie krzywda stać od jutra moge byc mało aktywna na forum, bo mężulek ma weekend wolny i chcemy go spędzić razem zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() ale w poniedziałek się pokaże i zdam relacje z USG
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny! rano do was zaglądałam ale potem pojechałam do mamy(samochodem
) i dopiero wróciłam. Nawet nie zwróciłam uwagi jak dużo naskrobałyście, będę was pomału nadrabiać, ale mam co robić, bo dostałam od siostry TZa kilka worków ubranek dzieciecych. Jeszcze nie zglądałam co tam jest, pewnie bez rewelacji, ale napewno coś tam wybiorę. Tak wogóle myślałam ze oni juz pooddawali wszystkie ciuszki bo ich najmłodsza córka ma 4 lata, ale jakoś przypadkiem zapytałam czy mają może jakiś kombinezon, no i przywieźli te wszystkie ciuszki. Wyprałam już wszystkie ciuszki itp, któe miałam kupione (dużo tego nie było). Łóżeczko jest już praaaawie gotowe, mam nadzieję ze niedługo bede mogła je wam pokazać. No i jutro TZ zabiera się za remont sypialni (chociaż nie wiem czy można to nazwać remontem bo tam jeszcze nic nie było ). Okno już wstawił i jest fajnie widno.No to zmykam, idę trochę ponadrabiać i pojde przejrzeć ciuszki bo juz nie moge sie doczekać
|
|
#4656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej kochana ciesze sie,ze juz lepiej,ale jak pzrecztalam Twoje "przeboje " w autobusie,to az mi sie samej łz kreca,dobzre,ze mały sie rusza ,ja tez bym chyba na zawał zeszła. Ci kierowcy to naprawde czesto nawet nie patzra kogo wożą
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
24kasia86
Mieszkam w De od 2008 r i mogę już co nieco powiedzieć. Żyje się tutaj łatwiej niż w Polsce, chociażby z tego względu, że państwo pomaga finansowo. Pisałam na początku, gdy do Was dołączyłam, że gdy w mojej firmie dowiedzieli się o ciąży nie przedłużyli mi umowy. Nie stresowaliśmy się z Tż, ponieważ wiedzieliśmy, że nie dadzą nam tu zginąć. Otrzymaliśmy pomoc od państwa i co miesiąc dopłacają do Tż wypłaty aby nam starczyło. Ja dostaję dodatkowe pieniążki od 13 tygodnia ciąży, ponieważ kobieta będąc w ciąży ma większe potrzeby (witaminy, owoce) Wiem, że gdyby w Pl spotkała nas podobna sytuacja, nie wiedzielibyśmy jak powiązać koniec z końcem. Na pewno na dziecko dostalibyście pieniążki a Ty mogłabyś się starać o szkołę językową na początek. Po złożeniu odpowiednich papierków jest ona za darmo a w wielu z nich jest niania do dziecka. ![]() Są też minusy. Przez pierwszy rok nie potrafiłam się tutaj odnaleźć. Bardzo obco się czułam. ok nie przynudzam już. Cytat:
![]() Cytat:
TheXanthippe Super brzusio Jaki duży Antropia Super, że samopoczucie lepsze Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-01 o 19:58 |
||
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór! Mam kwadrans na nadrobienie, bo znowu zaraz wyłażę. A mam taką ochotę na piwo, że chyba Lech 0,5% będzie grany
![]() Oczywiście nie wytrzymałam napięcia i musiałam zajrzeć na wątek ![]() Pizzę zeżarłam, kawałek dla mnie, kawałek dla Hanutki Pyzolkowej Agnieszko, ładna kuchnia! Aż się przyjemnie będzie w takiej gotować, cooo? Anulinko, super zakupy! Sporo mamy podobnych, szczególnie rzeczy z TT, podkłady Bella, Seni, no i myjka z kaczuszką Matall, ależ zbudynienie! No oczywiście, że musimy wyciągnąć Xanthippe! Już teraz nie ma wymówki ![]() Kasiu łódzka, sama nie wiem, co sądzić o tej wit.D3, przy takich artykułach jednak jestem sceptyczką, bo cudów nie ma. Jakby nie było, rozstęp, to blizna i można ew. rozjaśnić i wyrównać koloryt z resztą skóry. Grazin, nie malować ![]() Kwiatecku, dzięki za oświecenie kojarzyłam tego paciorkowca z moczem, cewką moczową i byłam pewna, że to z siuśków się wykrywa ![]() Xanthippe, jestem w szoku, że jeszcze istnieją lekarze, którzy uważają golenie się za coś nienormalnego! ![]() No i dziękuję za oświecenie, bo w końcu kiedyś chciałabym na wątku oblać nowy tydzień, ale tego nie robię, bo nie wiem kiedy Śliczny brzuszek ![]() Antropia, no ja myślę, że lepiej dziś Była rozmowa o lodach, więc ja tylko chciałam uprzejmie poinformować [bo nie pamiętam, czy już to robiłam, ale kwestia lodów jest kluczowa w naszym stanie], że w Lidlu są lody na patyku, identycznie smakują i wyglądają, jak Magnum w czekoladzie posypane migdałami Cena oczywiście milion dolarów niższa
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi zarcik już to było mówione w biedrze też mają "magnumy" za niecałe 2 zł![]() pomalowąłam ale malunio na podwórku i w ogole nie wdychałam ![]() wyprasowąłam jedną część prania co mi wyschło dla seby. na razie same śpiochy w rozmiarze 56 i 62. zajeło mi to 30 min wiecie ile teog mam? 26 sztuk ![]() na razie prałam tylko wszytsko w najmniejszych rozmiarach. zostały mi jeszcze dwa kosze prania w sensie byly to dwie poralki i na razie tyle wyprałam, dzisiaj nie prałam bo byla taka nieciekawa pogoda. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- a w ogole to nie wiem czemu ale nie lubie śpiochów. nie podobaja mi sie
|
|
#4660 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzidziulkowi na pewno nic się nie stało, jest dobrze chroniony w brzuszku,a poza tym rusza się i to najważniejsze ! Wiem , że łatwo mi mówić , ale nie przejmuj się Cytat:
gra w Wiśle Puławy, to dopiero 3liga, ale są na 1miejscu, więc może awans do 2ligi się szykuje tata za to grał w trochę lepszych klubach, nawet ma na ścianie zdjęcie z Maradonną w Belgii, trochę w Meksyku.. a potem zaczął pić i kariera się skończyła, he. Jak miał pieniędzy na wszystko, dwa samochody, dom, mnie i mamę to został jak jakiś dziad, bez niczego.. wszystko poszło w alkohol i hazard . Nam kupił mieszkanie, a sam poszedł mieszkać do hotelu poznał tam swoją new love, potem urodziła im się córeczka, która ma już 7lat.. Moja mama go nienawidzi z całego serca za to jakie numery odwalał jak byli razem, ja tego nie pamiętam aż tak, ale jak czasem mama opowiada, to obie mamy łzy w oczach i temat się kończy Jej zdaniem wszyscy piłkarze to alkoholicy i imprezowicze a pierwszą miłość przegapiłam zaraz może na Ipli obejrzę
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, ale ja tak z troski o Was, żeby przypadkiem nie umknęło
![]() dobra, idę! Miłego wieczoru! ![]() PS z tytułu wątku, który wygrywa wywaliłabym jedno "JUŻ", a tak poza tym jazz lux malina!
|
|
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki diewczyny
no fakt miło to nie było w tym autobusie...ciarki mam do tej pory jak sobie przypomnę Grazin ja tez jestem fanką lodów biedronkowych ![]() rozków i "magnumów" ![]() z biedronki jeszcze idealny, dla moich wlosów, jest szampon Natei z limonka i passiflorą....mam włosy przetłuszczające sie bardzo szybko, a po tym szamponie myje co 3 dzień!!! FENOMEN !!! a wypróbowąłam chyba juz wszystko z markowych szamponów...i najtańszy szampon z biedronki dał radę...on chyba niecałe 4 zł koztuje
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
antropia dobrze że nic Ci się nie stało, małego chronią wody, więc wszystko będzie dobrze ...
migotka03 fajnie że tyle ciuszków dostaliście ![]() Grazin też nie lubię śpiochów, mam aż 1parę i to z weluru ![]() ja tu się wzięłam za duże odpisywanie a tu już koniec ![]() wszystkie już pouciekały mężu pojechał po ciocię a Zosia ciągle wstaje ja bym ją mogła milion pięćset dwa dziewięćset razy do tego łóżka odprowadzić tylko mnie wku... to ciągłe wstawanie z kanapy, bo brzuch mi ciąży dzisiejsza taktyka: odprowadzić, przykryć i nie nawiązywać kontaktu wzrokowego ![]() (a tak ładnie jej zaśpiewałam kołysankę na dobranoc) ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- kolejna lody biedronowe zachwala ![]() no to już nie mam wyjścia i muszę kupić już tracę cierpliwość na tą Zośkę kto mi trochę pożyczy
|
|
|
|
#4664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ile się trzeba nawalczyć by dziecko cos nauczyć..ale wytrwałość i cierpliwośc zaowocują i niedługo Zosia będzie słodko sama zasypiała szkoda tylko, że musisz tak biegać co chwilę z tym brzucholem...
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boze jaka jestem padnieta takie pichcenie tpo juz nie dla mnie mg:2 miski gyrosu i 25 golabkow kregoslup mi sie zaraz rozsypie ale zaraz wyciagam tz na przejazdzke pod lasek zawiesc zwierzatkom chlebek suchy |
|
|
|
|
#4666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiteż sądzę ze pierwsze już w tytule można usunąć i zastąpieć np. osiem części jest za nami w tej będziemy już matkami. taka moja propozycja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale to wszystko dary wiec darowanemu koniowi ...![]() juz zakonczyłam prasowanie na dziś bo mi kręgosłup nawala. życzę cierpliwości z Zosieńka
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja tak z innej beczki
![]() Zajrzałam do mamuś marcowo-kwietniowych i tam większość rozpakowana w terminie lub po terminie. Nawet jedna od 3 marca czeka, ale w to to już mi się wierzyć nie chce, że ona 4 tygodnie po terminie jest i nadal nic ![]() Nasza położna też nam mówiła, że teraz taka tendencja, że dzieci rodzą się póżniej niż wcześniej i dużo większe, niż kiedyś ( przez witaminy i dobre odżywanie ). |
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka no własnie też to widziąłm ze ktos tam od 3 marca...
ale to chyba ktos nie poinformował ... nie mozna miesiac czekac przeciez. dziwne mnie cały czas ciekawi co z vanes...nie udziela sie w ogole na forum
|
#4669 |
|
Raczkowanie
|
a ja uwielbiam biedronkowa rolade lodowa
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodzila, aja zapomniala wpisac czytam je na biezaco i niedawno o niej pisaly
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
rolady jeszcze nie próbowałam
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawie codziennie tam jestem i o tylu rzeczach nie wiem... Cytat:
|
||
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
polecam
![]() a lody ''Darek'' z biedry, w takim niebieskim opakowaniu.. o boże
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dajcie spokój już z tymi lodami
biedronka do 21 czynna
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
oj tam . pomarzyć zawsze można
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
chyba po drodze wstapie na mc flury
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie lubie takich jednosmakowych wiec je lubie mieszac z innymi smakami![]() A ja mam w lodówce jeszcze rożka i dwa na patyku ![]() także .... możecie sobie uślinić monitor a ja sobie zaraz cos wsunę ![]() jaka jestem wredna ![]() zaraz tłum ciężarówek sie na mnie rzuci
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() i weź tu poproś o coś ciężarne.... dzwonie do tżta żeby loda mi kupił
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
ja się ślinie nad truskawkami mniam
a w lodowce tiramisu :Pgrazin a jakiego masz rozka jak orzechowy to podziel sie
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-04-01 o 21:13 |
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i smietankowo truskawkowe z algidy ale zjadlam przed chwila ciastka i nie chce loda :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

. A tutaj są takie wybrzuszenia, że hoho

Dzidziulkowi na pewno nic się nie stało, jest dobrze chroniony w brzuszku,a poza tym rusza się i to najważniejsze ! Wiem , że łatwo mi mówić , ale nie przejmuj się
zaraz może na Ipli obejrzę

mg: