|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
![]() Najlepiej kochac sie co drugi dzien,bo plemniki muszo miec czas zeby sie zregenerowac,bo jak kochasz sie codziennie to jest ich malo i szanse mogo byc nikle aczkolwiek moze sie udac,no ale coz to juz zalezy od was.Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
hello!
ja mam dostać @ jutro lub w niedzielę, ale czuję że nadchodzi, wszystko zaczyna boleć cóż![]() Nowy cykl nowa szansa
|
|
|
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, to nic poważnego
Ale warto chociażby przejść się do ginekologa, żeby sprawdził, czy ogólnie wszystko jest ok i zrobić podstawowe badania - mocz, morfologie. Gdybyś chciała, to można robić też masę innych badań, ale to już zależy w dużej mierze od zasobności Twojego portfela, bo na inne badania, to już Ci lekarz skierowania na NFZ nie da. Ja dostałam skierowanie na cytomegalię i toksoplazmozę tylko dlatego, że jestem po 2 # i dopiero wtedy się to kobiecie należy ![]() Cześć Messuah
|
|
|
|
#2975 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Pomiarów do tej pory nie robiłam rzadnych jedynie na co czasem zwracałam uwagę to kalendarzyk (ale widomo jak to z tym jest) @ mam co do dnia regularnie teraz mam dostać 19 kwietnia
|
|
|
|
#2976 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monitoringu nie wykonują, jeśli tak to odpłatnie. ja płaciłam 100zł za monitoring ( usg około 4 bądź 5x w cyklu) ale też dzwoniąc po innych przychodniach słyszałam o monitoringu za 200-250zł ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- kathrina ja żadnych badań przed staraniami nie robiłam, jedynie brałam kwas foliowy ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
ale, że się nie staram więc na nic nie liczę. Tylko odliczam kiedy mam tampony wsadzić w torbę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- no dobra to na tyle ![]() odpisałam jak mogłam hehe dobranoc, bom śpiąca ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- aaaaaaaaaaaa i co do PCO (bo tam gdzieś na 99str było pisane) obraz USG może pokazać, że obraz jajników jest policystyczny, ale to nie znaczy, że ma się PCO. Żeby stwierdzić PCO to należy potwierdzić pozostałe cechy charakterystyczne dla PCO (męska budowa ciała, nadmierne owłosienie, nieregularne cykle, brak owu itd...). Ja mam obraz jajników PCO, ale żadnych innych cech nie posiadam ![]() u mnie tylko jest możliwość, że mam jajowody poskręcane i by się przydała laparoskopia... ale kij z tym ![]() DOBRANOC
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Przytulanka codziennie niekoniecznie nakręcają
Gdybyśmy z tż mieli możliwości siły to jak najczęściej Tż pracuje na nocki więc nie zawsz jest czas.Miałam iść na laparoskopię ale się nie zdecydowałam... Dodam że mam plamienia w okolicach 16 dc. braku owulacji a obrazu PCO brak. Tak więc różnie to bywa.
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2011-04-01 o 22:28 |
|
|
|
#2978 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
Z tym nakręcaniem to się zgadzam jak czytam o objawach to mogłabym wskazac prawie wszystkie ale teraz wrzucam na luz i na spokojnie Dobrej nocki |
|
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry kobitki
szczerze mówiąc(pisząc) zdziwiłam się,że jestem pierwsza dzisiaj, a tu już 10.30! nie robiłam dzisiaj testu. wizyte u gin mam 12.04. do tego czasu koniec z testami
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
hej Staraczki! Chyba z tydzień mnie nie było. Przepraszam ale w ten weekend nie dam rady nadrobić wszystkich postów i wyłapać naszych nowych towarzyszek więc jak coś to proszę o PW
ja jestem wykończona... mam takie mdłości, że ledwo się ruszam. Dzis w nocy 3 razy wstawałam. Do tego mam sporo nauki na uczelni, kolokwia, prace zaliczeniowe ![]() Wpadłam, żeby nie było, że znowu się gdzieś zmyłam ja po prostu ciągle śpię... uczelnie ->spanie -> na wspólnej -> kąpiel -> spanie
|
|
|
|
#2981 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
No ja to miałam nieprzyjemna sytuację wczoraj w pracy i dzisiaj rano poszłam sobie coś wyjaśnić z koleżanką z pracy bo już tyle konfliktów i niewyjaśnionych spraw było że spać przez ostatnie tygodnie nie mogłam a dzisiaj w nocy to szczególnie. No i poszłam i pare rzeczy wyjaśniłam a do reszty nie doszłyśmy do porozumienia, ale tak się zdenerwowałam że aż oddechu w pewnym momencie nie mogłam złapać. Później sobie popłakałam pół h i już się uspokoiłam. Ale jak myśle że mam iść do pracy to mi się rzygać chce .Przez ten stres chyba mam odczyt temp zaburzony bo mam troszkę wyższą niż w ostatnie dni.
|
#2982 | |
|
Rozeznanie
|
witam nowe staraczki.
Massuah gdzieś czytałam, czy może mi gin powiedziała, że najlepiej to co drugi dzień się przytulać, bo za często to jakieś skauty wychodzą, a nam jest potrzebne prawdziwa marynarka wojenna .Goldika jak dobrze, że się odezwałaś. Wiem co to znaczy kolokwia. Ja co prawda jestem 3 lata po studiach, ale jeszcze niedawno podyplomówkę skończyłam. Podziwiam Cię naprawdę. Cytat:
Tusia wiesz ja tak myślę, że jak człowiek już za długo myśli to organizm może nam płatać różne figle. Ja coraz bardziej jestem skłonna pójść na totalny spontan. Przestać mierzyć temp i zastanawiać się płodne czy nie. Tylko z drugiej strony przy moim trybie życia (czasami zdarzają się jakieś urodziny znajomych, a wkrótce już grille) to trochę ryzykowne. Ehh jakby o ciąży nie mógł świadczyć jakiś konkretny symptom np. czerwone spojówki, coś jak światełko ostrzegawcze i nie byłoby problemu. Uff, ale się Wam wyżaliłam. No nic moje drogie uciekam i dam znać jak coś będę wiedziała.
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
Aga_bre stres może naprawdę dużo namieszać. Szczególnie jak ktoś jest wrażliwy i się wszystkim przejmuje a ja taka jestem. Zazdroszcze osobom które podchodzą do wszystkiego na luzie... życie jest napewno wtedy prostsze.
Co do przytulania to jeżeli w tym cyklu nic z tego nie wyjdzie to w nastepnym spróbuje co drugi dzień. Bo może faktycznie coś w tym jest i dlatego nie wychodzi...
14 kwiecień 2011 AMELIA Edytowane przez Norniczka Czas edycji: 2011-04-02 o 15:10 |
|
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie blokady psychicznej
Byłam w czwartek u mojego ginekologa-sprawdzonego.Jak usłyszał,że się staram o dziecko to powiedział,że broń boże jakieś testy owulacyjne,pomiary temperatur,badanie śluzu,szyjki itp. Nie ma co się nawet sugerowac bólami podbrzusza,że to juz owulacja albo okres okołoowulacyjny I to właśnie dlateg-że te wszystkie pomiary powodują blokadę psychiczną,plus znika romantyzm.. Ja po paru dniach mierzenia temp.i sprawdzania śluzu już miałam nerwa... Najlepiej kochac się od 9 dnia cyklu do 23-jesli ma sie cykl 28 dni,jeśli dłuższy to do 25 dnia.co drugi dzień,spanie codziennie nic nie daje-to słowa ginekologa. W każdym razie ja się po nich bardzo uspokoiłam i wyciszyłam w sprawie ciąży |
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
Zrobilam dzis test ale wyszla jedne kreska.@ nie przyszla wiec jak nie przyjdzie za pare dni to powtorze test.chyba jeszcze nic straconego
|
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, ja z mierzenia temperatury nie chciałabym rezygnować, mam nieregularne i długie cykle , że była owu wiem po 2 dniach wyższej temp., na śluz zwracam średnią uwagę, bo i tak staramy się przytulać co 2 dzień ( też słyszałam, że lepiej) a nie celujemy w owu. A tak przynajmniej wiem, że za 2 tyg mogę się spodziewać okresu, bez pomiaru temp. to szklanej kuli bym potrzebowała
![]() Aga_bre Głowa do góry, prawie każda kobieta ma od 1 do 2 bezowulacyjnych cykli w roku. Miłego i owocnego wieczorku życzę
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyzby swetowala i nie dala znac ze sa II kreski ??
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może kiedyś ewolucja coś w tej sprawie zrobi
|
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#2990 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki
w środę ide do szpitala na laparoskopię (przyp. mam pco - torbiel na jajniku) także trochę mam stracha bo nigdy nie byłam-jako pacjent- w szpitalu nie licząc narodzin )hihih...napiszę jak było, to pewno jakieś L4 dostanę to będę miała czas dla Was ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
nawet nie testowałam dziś. nie było po co. @ mam
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia
Ja powinnam dostać, dzisiaj ale @nie przyszła, więc zrobiłam test, oczywiście jedna krecha pewnie dostanę jutro.
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz znów obiecam sobie zapomnieć o wszystkim, ale przy starankach nie jest to takie łatwe, a tak bym chciała zapomnieć i niczym się nie przejmować.
|
|
|
|
|
#2994 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
No to ja na dobranoc wtrące pare słów,bo zasnąć mi nie dane
i choć mam doła jak najgłębsza jaskinia,to nie umiem nie myśleć o was a że uwielbiam pisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tymi plemnikami to Byłam w szoku jak to przeczytałam.Cytat:
dla mądrego Gina,możesz od teraz spać spokojnie,widać,że mu się chce i będzie cię mądrze prowadził-bardzo sie cieszę i za ciebie!Co do zaniku romantyzmu,to prawda ja w tym cyklu zmusiłam sie pare razy do seksu dla dobra sprawy i powiem,że nigdy więcej.Choć sama wykorzystałam tż-a to to nie było to, do czego jestem przyzwyczajona Nie wyobrażam sobie takich rytuałów co m-cCytat:
Cytat:
-jasne Nie żebym była niedowiarkiem ale,życzę powodzenia NAPRAWDĘ Cytat:
ale my kobiety mamy przechlapane ![]() Cytat:
żebyś szybko wróciła do nas zdrowa i gotowa na staranka Nie wiem jak długo się starasz ale uda sie może już następnym razem ![]() Cytat:
|
|
#2995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się mamuśka a na wspólnej koniecznie dla odprężenia,nie odpuszczaj.My mamy pierwszą miłość i yż aż się dziwi,ze ON ogląda serial ![]() Kolorowych a może proroczych snów dziewczyny
|
|
#2996 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
owłosienia zbędnego nie miałam za to okropne problemy z cerą, ale to po prostu straszne. Po badaniach hormonalnych w szpitalu okazało się też że mój testosteron jest praktycznie dwa razy wyższy niż powinien . Leczenie hormonalne pomogło![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Kaskaderka,ja się schizowałam-bo od 1,5 roku walczyłam z wirusem hpv,i to z tymi typami onkogennymi...
i jestem zdrowa w końcu śpię spokojnie od czasu wizyty u ginekologa-bo badania wyszły idealnie...Teraz już wiem,że co ma być to będzie-zero pomiarów,przejmowania się,wyczekiwania dni płodnych... Spojrzałam na staranie się o dziecko w inny sposób:mam super faceta,kochamy się straszliwie,i prędzej czy później maleństwo się pojawi jako owoc miłości ;-) a nie wyliczeń,i zmuszania się do sexu:"bo akurat mam owulację". Wiem,żę będę miała wzloty i upadki,bo przyjdzie okres i znowu dołek...Ale nie możemy się dziewczyny poddawać! Okres mam mieć 6 kwietnia,objawów żądnych póki co.. Walczyłam trochę ze sobą,żeby kupić test i zrobić go wcześniej niż dzień okresu..ale pomogły mi zakupy i sprzątanie ;-) |
|
|
|
#2998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż miło czytać taką dojrzałą wypowiedź,normalnie się wzruszyłam Trzymam mocno kciuki za waszą miłość i jej owocA ja się powolutku zbieram,bez leków,bo nie chce ryzykować gdyby się jednak udało choć nie czuje się inaczej więc raczej nic z tego. Może będzie dobrze-nie nastawiam się-wolę się mile rozczarować. Nie wiem czy się będe dalej starać jak dostanę teraz@Za dużo stresów mnie to kosztuje a to odbija sie na moim związku,które nadal wisi na włosku pomimo,że bardzo się kochamy Zaczne żyć normalnie,zajmę się tym co mam a nie tym czego nie mam a jak będzie będe szczęśliwie żyć do późnej starości i patrzeć jak wnuki przeżywają swe pierwsze miłości
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Mam 5-letniego synka i staramy sie teraz o druga dzidzie. 2 cykle niestety bez powodzenia, jestem w trakcie 3, i za 10 dni sie okaze czy sie udalo ale chyba watpie Chcialabym sie dolaczyc do Was, mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko? pozdrawiam Was wszystkich i zycze udanego fasolkowania
|
|
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
Kaskaderko: to się nie staraj
w sensie takim,że może źle na Ciebie i Lubego działa to wyrażenie:starac się?bo starac się,to tak jakby coś zależało od nas ;-) a tutaj chyba każda z nas się przekonała,że dzidziuś(niestety)nie jest na zawołanie,bo się staramy ![]() Więc kochaj się po miesiączce co drugi dzień,i jak to moja gin mówi:broń boże się nie pionizowac po sexie ;-) czyli zero wstawania itp. Starałaś się bardzo,chciałaś dobrze,to może teraz zrób na opak?;-) wyluzuj ![]() Byłam niedawno na jednym forum ciążowym,odnośnie czytania o testach owulacyjnych:i tam było dużo wypowiedzi:że odkąd kobitki przestały ich uzywac,przestały niemalże uprawiac sex na zawołanie o,bo mam dni płodne-to zaraz szybciutko zachodziły w ciążęMamy nadzieję,że nie znikniesz z tego forum-jesteś wsparciem dla wielu kobietek ! ![]() Andziulka-miło nam Cię powitac mój cykl jest drugi,za kilka dni okresik i zobaczymy co i jak ;-) możesz się z nami dzielic czym tylko chcesz nie tylko ciążowymi sprawami ;-)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

cóż

Pani w aptece na mój widok od razu poszła na zaplecze po test. Coś mi sie zdaje, że cała partia tych testów jest popsuta...Nic nie wskazuje na nadchodzącą @

Ale mam nadzieje ze wszystko sie ulozy
czyzby swetowala i nie dala znac ze sa II kreski ??
Może kiedyś ewolucja coś w tej sprawie zrobi
. Teraz znów obiecam sobie zapomnieć o wszystkim, ale przy starankach nie jest to takie łatwe, a tak bym chciała zapomnieć i niczym się nie przejmować.

i choć mam doła jak najgłębsza jaskinia,to nie umiem nie myśleć o was a że uwielbiam pisać
za ciebie!Co do zaniku romantyzmu,to prawda ja w tym cyklu zmusiłam sie pare razy do seksu dla dobra sprawy i powiem,że nigdy więcej.Choć sama wykorzystałam tż-a to to nie było to, do czego jestem przyzwyczajona
Nie wyobrażam sobie takich rytuałów co m-c
ale my kobiety mamy przechlapane
o,bo mam dni płodne-to zaraz szybciutko zachodziły w ciążę