Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 20:59   #2971
tejsi21
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki

można się przyłączyć ?

Od lutego staram się o maleństwo, pierwszy miesiac nie udało się. teraz marzec działam intensywnie, może się uda
Mam do was pytanie: jezeli tule się z TŻ codziennie (raz lub czasem dwa razy dziennie) to chyba nie potrzebuje już wyliczać kiedy mam dokładnie dni płodne ?
Witam
Najlepiej kochac sie co drugi dzien,bo plemniki muszo miec czas zeby sie zregenerowac,bo jak kochasz sie codziennie to jest ich malo i szanse mogo byc nikle aczkolwiek moze sie udac,no ale coz to juz zalezy od was.Trzymam kciuki
tejsi21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:22   #2972
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

hello!
ja mam dostać @ jutro lub w niedzielę, ale czuję że nadchodzi, wszystko zaczyna boleć cóż
Nowy cykl nowa szansa
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:28   #2973
tejsi21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
hello!
ja mam dostać @ jutro lub w niedzielę, ale czuję że nadchodzi, wszystko zaczyna boleć cóż
Nowy cykl nowa szansa
Ja tez mam jutro dostac @ i bede testowac.tak jak mowisz nowy cykl nowa szansa
Stary 2011-04-01, 21:33   #2974
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie, to nic poważnego Ale warto chociażby przejść się do ginekologa, żeby sprawdził, czy ogólnie wszystko jest ok i zrobić podstawowe badania - mocz, morfologie. Gdybyś chciała, to można robić też masę innych badań, ale to już zależy w dużej mierze od zasobności Twojego portfela, bo na inne badania, to już Ci lekarz skierowania na NFZ nie da. Ja dostałam skierowanie na cytomegalię i toksoplazmozę tylko dlatego, że jestem po 2 # i dopiero wtedy się to kobiecie należy

Cześć Messuah
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:59   #2975
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
tak to mój drugi cykl starań, w lutym tuliłam się codziennie i nic z tego nie wyszło teraz będę co 2 lub 3 dni Pomiarów do tej pory nie robiłam rzadnych jedynie na co czasem zwracałam uwagę to kalendarzyk (ale widomo jak to z tym jest) @ mam co do dnia regularnie teraz mam dostać 19 kwietnia
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:20   #2976
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Co prawda Twoje słowa mnie nie cieszą, ale zawsze to coś. Jak nie dostane @ to w weekend idę do gin. Czy może jeszcze czekać?? Dziewczyny a co to jest ten monitoring cyklu? To się robi odpłatnie?
NFZ wykonuje badanie USG dopochwowo bezpłatnie
monitoringu nie wykonują, jeśli tak to odpłatnie.
ja płaciłam 100zł za monitoring ( usg około 4 bądź 5x w cyklu)
ale też dzwoniąc po innych przychodniach słyszałam o monitoringu za 200-250zł

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Co prawda Twoje słowa mnie nie cieszą, ale zawsze to coś. Jak nie dostane @ to w weekend idę do gin. Czy może jeszcze czekać?? Dziewczyny a co to jest ten monitoring cyklu? To się robi odpłatnie?
Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
zrobiłam test...negatywny Pani w aptece na mój widok od razu poszła na zaplecze po test. Coś mi sie zdaje, że cała partia tych testów jest popsuta...Nic nie wskazuje na nadchodzącą @
jeśli za dużo myślisz to @ automatycznie się przesunie. Niestety - nie wiem jak to jest ale psychika jest jakoś połączona najwidoczniej z narządami rodnymi.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Cześć Kobitki

można się przyłączyć ?

Od lutego staram się o maleństwo, pierwszy miesiac nie udało się. teraz marzec działam intensywnie, może się uda
Mam do was pytanie: jezeli tule się z TŻ codziennie (raz lub czasem dwa razy dziennie) to chyba nie potrzebuje już wyliczać kiedy mam dokładnie dni płodne ?
za często się kochasz, żołnierzyki TŻa nie zdążą nabrać odpowiedniej siły. Najlepiej jest się kochać co 2dzień, a jeszcze lepiej wtedy kiedy się ma ochotę.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

kathrina ja żadnych badań przed staraniami nie robiłam, jedynie brałam kwas foliowy

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
hello!
Nowy cykl nowa szansa
ja mam w poniedziałek ale, że się nie staram więc na nic nie liczę. Tylko odliczam kiedy mam tampony wsadzić w torbę

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
tak to mój drugi cykl starań, w lutym tuliłam się codziennie i nic z tego nie wyszło teraz będę co 2 lub 3 dni Pomiarów do tej pory nie robiłam rzadnych jedynie na co czasem zwracałam uwagę to kalendarzyk (ale widomo jak to z tym jest) @ mam co do dnia regularnie teraz mam dostać 19 kwietnia
Rada doświadczonej staraczki: postaraj się nie nakręcać, może to Ci się wydać abstrakcją - ale dla Twojej psychiki będzie tak lepiej. Codzienne przytulanki zbyt nakręcają mózg, a najwięcej zapłodnień jest w najmniej spodziewane miesiące

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

no dobra to na tyle
odpisałam jak mogłam hehe
dobranoc, bom śpiąca

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
mrowinka witaj. Co do lekarzy. ja we wrześniu odstawiłam tabletki, ale starać się zaczęliśmy dopiero w lutym. Na razie dwa cykl starań za nami. A może 1,5 bo w drugim dalej czekam na @. Jak poszłam do lekarza to powiedział, że o dziecko się nie stara tylko się po prostu nie zabezpiecza. Zrobił mi usg i tyle.

kaskaderka nie łam się. Wszystko się jakoś ułoży.

inutil to już potwierdzone?? Bo zgubiłam gdzieś chyba Twoją nowinę

gosiaczekkk85 to może ja wkleję zdjęcie swojego wykresu. Niestety w dwa dni przeoczyłam mierzenie temperatury, ale może coś uradzisz.
też uważam, że skoku niestety nie było

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

aaaaaaaaaaaa
i co do PCO (bo tam gdzieś na 99str było pisane) obraz USG może pokazać, że obraz jajników jest policystyczny, ale to nie znaczy, że ma się PCO. Żeby stwierdzić PCO to należy potwierdzić pozostałe cechy charakterystyczne dla PCO (męska budowa ciała, nadmierne owłosienie, nieregularne cykle, brak owu itd...). Ja mam obraz jajników PCO, ale żadnych innych cech nie posiadam
u mnie tylko jest możliwość, że mam jajowody poskręcane i by się przydała laparoskopia... ale kij z tym

DOBRANOC

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:26   #2977
Nadia5
Zakorzenienie

Przytulanka codziennie niekoniecznie nakręcają Bo jeśli ktoś ma taki temperament i siłę to why not Gdybyśmy z tż mieli możliwości siły to jak najczęściej Tż pracuje na nocki więc nie zawsz jest czas.

Miałam iść na laparoskopię ale się nie zdecydowałam...
Dodam że mam plamienia w okolicach 16 dc. braku owulacji a obrazu PCO brak. Tak więc różnie to bywa.

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2011-04-01 o 22:28
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:28   #2978
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

za często się kochasz, żołnierzyki TŻa nie zdążą nabrać odpowiedniej siły. Najlepiej jest się kochać co 2dzień, a jeszcze lepiej wtedy kiedy się ma ochotę.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Rada doświadczonej staraczki: postaraj się nie nakręcać, może to Ci się wydać abstrakcją - ale dla Twojej psychiki będzie tak lepiej. Codzienne przytulanki zbyt nakręcają mózg, a najwięcej zapłodnień jest w najmniej spodziewane miesiące

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

:17 ----------
Ja to jakoś zawsze przed snem mam ochotę ale faktycznie może przesadzam Z tym nakręcaniem to się zgadzam jak czytam o objawach to mogłabym wskazac prawie wszystkie ale teraz wrzucam na luz i na spokojnie
Dobrej nocki
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:42   #2979
Tusia_90
Raczkowanie

dzień dobry kobitki szczerze mówiąc(pisząc) zdziwiłam się,że jestem pierwsza dzisiaj, a tu już 10.30! nie robiłam dzisiaj testu. wizyte u gin mam 12.04. do tego czasu koniec z testami
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 11:55   #2980
goldika
Zakorzenienie

hej Staraczki! Chyba z tydzień mnie nie było. Przepraszam ale w ten weekend nie dam rady nadrobić wszystkich postów i wyłapać naszych nowych towarzyszek więc jak coś to proszę o PW

ja jestem wykończona... mam takie mdłości, że ledwo się ruszam. Dzis w nocy 3 razy wstawałam. Do tego mam sporo nauki na uczelni, kolokwia, prace zaliczeniowe

Wpadłam, żeby nie było, że znowu się gdzieś zmyłam ja po prostu ciągle śpię... uczelnie ->spanie -> na wspólnej -> kąpiel -> spanie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:06   #2981
Norniczka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny.
No ja to miałam nieprzyjemna sytuację wczoraj w pracy i dzisiaj rano poszłam sobie coś wyjaśnić z koleżanką z pracy bo już tyle konfliktów i niewyjaśnionych spraw było że spać przez ostatnie tygodnie nie mogłam a dzisiaj w nocy to szczególnie. No i poszłam i pare rzeczy wyjaśniłam a do reszty nie doszłyśmy do porozumienia, ale tak się zdenerwowałam że aż oddechu w pewnym momencie nie mogłam złapać. Później sobie popłakałam pół h i już się uspokoiłam. Ale jak myśle że mam iść do pracy to mi się rzygać chce .
Przez ten stres chyba mam odczyt temp zaburzony bo mam troszkę wyższą niż w ostatnie dni.
Stary 2011-04-02, 14:21   #2982
aga_bre
Rozeznanie

witam nowe staraczki.

Massuah gdzieś czytałam, czy może mi gin powiedziała, że najlepiej to co drugi dzień się przytulać, bo za często to jakieś skauty wychodzą, a nam jest potrzebne prawdziwa marynarka wojenna .
Goldika jak dobrze, że się odezwałaś. Wiem co to znaczy kolokwia. Ja co prawda jestem 3 lata po studiach, ale jeszcze niedawno podyplomówkę skończyłam. Podziwiam Cię naprawdę.

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
No ja to miałam nieprzyjemna sytuację wczoraj w pracy i dzisiaj rano poszłam sobie coś wyjaśnić z koleżanką z pracy bo już tyle konfliktów i niewyjaśnionych spraw było że spać przez ostatnie tygodnie nie mogłam a dzisiaj w nocy to szczególnie. No i poszłam i pare rzeczy wyjaśniłam a do reszty nie doszłyśmy do porozumienia, ale tak się zdenerwowałam że aż oddechu w pewnym momencie nie mogłam złapać. Później sobie popłakałam pół h i już się uspokoiłam. Ale jak myśle że mam iść do pracy to mi się rzygać chce .
Przez ten stres chyba mam odczyt temp zaburzony bo mam troszkę wyższą niż w ostatnie dni.
Wiem o czym mówisz z tym stresem. Ja ostatnio w pracy też miałam kiepską sytuację i tak sobie teraz myślę, że to właśnie przez to może mi się @ spóźnia, a raczej na pewno. Niestety u gin nie byłam, ale zrobiłam sobie morfologię no i oczywiście przy okazji resztę chemii (żelazo i bhcg). Na razie czekam. Dam znać jak coś wyjdzie, ale nie nastawiam się na nic pozytywnego.

Tusia wiesz ja tak myślę, że jak człowiek już za długo myśli to organizm może nam płatać różne figle. Ja coraz bardziej jestem skłonna pójść na totalny spontan. Przestać mierzyć temp i zastanawiać się płodne czy nie. Tylko z drugiej strony przy moim trybie życia (czasami zdarzają się jakieś urodziny znajomych, a wkrótce już grille) to trochę ryzykowne. Ehh jakby o ciąży nie mógł świadczyć jakiś konkretny symptom np. czerwone spojówki, coś jak światełko ostrzegawcze i nie byłoby problemu.

Uff, ale się Wam wyżaliłam. No nic moje drogie uciekam i dam znać jak coś będę wiedziała.
Stary 2011-04-02, 15:09   #2983
Norniczka
Rozeznanie

Aga_bre stres może naprawdę dużo namieszać. Szczególnie jak ktoś jest wrażliwy i się wszystkim przejmuje a ja taka jestem. Zazdroszcze osobom które podchodzą do wszystkiego na luzie... życie jest napewno wtedy prostsze.
Co do przytulania to jeżeli w tym cyklu nic z tego nie wyjdzie to w nastepnym spróbuje co drugi dzień. Bo może faktycznie coś w tym jest i dlatego nie wychodzi...

Edytowane przez Norniczka
Czas edycji: 2011-04-02 o 15:10
Norniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 16:51   #2984
Brawurka84
Raczkowanie

Odnośnie blokady psychicznej
Byłam w czwartek u mojego ginekologa-sprawdzonego.Jak usłyszał,że się staram o dziecko to powiedział,że broń boże jakieś testy owulacyjne,pomiary temperatur,badanie śluzu,szyjki itp.
Nie ma co się nawet sugerowac bólami podbrzusza,że to juz owulacja albo okres okołoowulacyjny
I to właśnie dlateg-że te wszystkie pomiary powodują blokadę psychiczną,plus znika romantyzm..
Ja po paru dniach mierzenia temp.i sprawdzania śluzu już miałam nerwa...
Najlepiej kochac się od 9 dnia cyklu do 23-jesli ma sie cykl 28 dni,jeśli dłuższy to do 25 dnia.co drugi dzień,spanie codziennie nic nie daje-to słowa ginekologa.
W każdym razie ja się po nich bardzo uspokoiłam i wyciszyłam w sprawie ciąży
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 17:58   #2985
tejsi21
Raczkowanie

Czesc dziewczynki Zrobilam dzis test ale wyszla jedne kreska.@ nie przyszla wiec jak nie przyjdzie za pare dni to powtorze test.chyba jeszcze nic straconego
Stary 2011-04-02, 19:19   #2986
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Wiecie co, ja z mierzenia temperatury nie chciałabym rezygnować, mam nieregularne i długie cykle , że była owu wiem po 2 dniach wyższej temp., na śluz zwracam średnią uwagę, bo i tak staramy się przytulać co 2 dzień ( też słyszałam, że lepiej) a nie celujemy w owu. A tak przynajmniej wiem, że za 2 tyg mogę się spodziewać okresu, bez pomiaru temp. to szklanej kuli bym potrzebowała

Aga_bre Głowa do góry, prawie każda kobieta ma od 1 do 2 bezowulacyjnych cykli w roku.

Miłego i owocnego wieczorku życzę
Stary 2011-04-02, 19:44   #2987
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez tejsi21 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynkiJa jutro bede testowac i zobaczymy czy sie udalo czy nieWymiotowac mi sie chce ale to chyba ze wzgledu na to ze na maxa z mezem sie poklucilamAle mam nadzieje ze wszystko sie ulozy
trzymam kciukasy ;] no i tusia - czyzby swetowala i nie dala znac ze sa II kreski ??

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 20:42   #2988
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehh jakby o ciąży nie mógł świadczyć jakiś konkretny symptom np. czerwone spojówki, coś jak światełko ostrzegawcze i nie byłoby problemu
No to by niezłe było Może kiedyś ewolucja coś w tej sprawie zrobi
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:37   #2989
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
NFZ wykonuje badanie USG dopochwowo bezpłatnie
monitoringu nie wykonują, jeśli tak to odpłatnie.
ja płaciłam 100zł za monitoring ( usg około 4 bądź 5x w cyklu)
ale też dzwoniąc po innych przychodniach słyszałam o monitoringu za 200-250zł
u nas tez za monitoring sie placi 20 zyla od usg ;/

jeśli za dużo myślisz to @ automatycznie się przesunie. Niestety - nie wiem jak to jest ale psychika jest jakoś połączona najwidoczniej z narządami rodnymi.

kathrina ja żadnych badań przed staraniami nie robiłam, jedynie brałam kwas foliowy

ja mam w poniedziałek ale, że się nie staram więc na nic nie liczę. Tylko odliczam kiedy mam tampony wsadzić w torbę

no dobra to na tyle
odpisałam jak mogłam hehe
dobranoc, bom śpiąca

też uważam, że skoku niestety nie było

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

aaaaaaaaaaaa
i co do PCO (bo tam gdzieś na 99str było pisane) obraz USG może pokazać, że obraz jajników jest policystyczny, ale to nie znaczy, że ma się PCO. Żeby stwierdzić PCO to należy potwierdzić pozostałe cechy charakterystyczne dla PCO (męska budowa ciała, nadmierne owłosienie, nieregularne cykle, brak owu itd...). Ja mam obraz jajników PCO, ale żadnych innych cech nie posiadam
u mnie tylko jest możliwość, że mam jajowody poskręcane i by się przydała laparoskopia... ale kij z tym

DOBRANOC
Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja z mierzenia temperatury nie chciałabym rezygnować, mam nieregularne i długie cykle , że była owu wiem po 2 dniach wyższej temp., na śluz zwracam średnią uwagę, bo i tak staramy się przytulać co 2 dzień ( też słyszałam, że lepiej) a nie celujemy w owu. A tak przynajmniej wiem, że za 2 tyg mogę się spodziewać okresu, bez pomiaru temp. to szklanej kuli bym potrzebowała

Aga_bre Głowa do góry, prawie każda kobieta ma od 1 do 2 bezowulacyjnych cykli w roku.

Miłego i owocnego wieczorku życzę
zgadza sie zeby miec PCO nie tylko trzeba miec obraz policystycznyy jajnikow , nie dosc ze hormony sa do duszy, wysoki poziom testosteronu plus inne hrtomony to jeszcze zbedne owlosienie , pepek, plecy, wasy , otylosci typu brzusznego itd itd ect

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 21:47   #2990
mogru
Raczkowanie

Witam Was dziewczynki
w środę ide do szpitala na laparoskopię (przyp. mam pco - torbiel na jajniku) także trochę mam stracha bo nigdy nie byłam-jako pacjent- w szpitalu nie licząc narodzin)hihih...
napiszę jak było, to pewno jakieś L4 dostanę to będę miała czas dla Was

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Przytulanka codziennie niekoniecznie nakręcają Bo jeśli ktoś ma taki temperament i siłę to why not Gdybyśmy z tż mieli możliwości siły to jak najczęściej Tż pracuje na nocki więc nie zawsz jest czas.

Miałam iść na laparoskopię ale się nie zdecydowałam...
Dodam że mam plamienia w okolicach 16 dc. braku owulacji a obrazu PCO brak. Tak więc różnie to bywa.
Dlaczego się Nadia nie zdecydowałaś na laparoskopię???jeśli można wiedziec
Stary 2011-04-02, 22:21   #2991
Tusia_90
Raczkowanie

nawet nie testowałam dziś. nie było po co. @ mam
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 22:46   #2992
Judi21_84
Zakorzenienie

Tusia Nowy cykl, nowa szansa
Ja powinnam dostać, dzisiaj ale @nie przyszła, więc zrobiłam test, oczywiście jedna krecha pewnie dostanę jutro.
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 23:39   #2993
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Byłam w czwartek u mojego ginekologa-sprawdzonego.Jak usłyszał,że się staram o dziecko to powiedział,że broń boże jakieś testy owulacyjne,pomiary temperatur,badanie śluzu,szyjki itp.
Nie ma co się nawet sugerowac bólami podbrzusza,że to juz owulacja albo okres okołoowulacyjny
I to właśnie dlateg-że te wszystkie pomiary powodują blokadę psychiczną,plus znika romantyzm..
Najlepiej kochac się od 9 dnia cyklu do 23-jesli ma sie cykl 28 dni,jeśli dłuższy to do 25 dnia.co drugi dzień,spanie codziennie nic nie daje-to słowa ginekologa.
Z tą blokadą to się zgodzę z tobą z własnego doświadczenia. Na jesieni miałam problem z miesiączkami @ nie było po 40 dni, bo strasznie się przejmowałam obserwacjami ciała sprawdzaniem owulacji kiedy @ itp., pewnego dnia się wkurzyłam i postanowiłam wszystko zawiesić i cykle były jak w zegarku co 30 dni, ze śluzem nie było problemu, miesiączkami i owulkami też, ale przez 3 mioesiące puki znów nie zaczęłam schizować. Teraz znów obiecam sobie zapomnieć o wszystkim, ale przy starankach nie jest to takie łatwe, a tak bym chciała zapomnieć i niczym się nie przejmować.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 01:50   #2994
kaskaderka
Rozeznanie

No to ja na dobranoc wtrące pare słów,bo zasnąć mi nie dane i choć mam doła jak najgłębsza jaskinia,to nie umiem nie myśleć o was a że uwielbiam pisać

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
No ja to miałam nieprzyjemna sytuację wczoraj w pracy i dzisiaj rano poszłam sobie coś wyjaśnić z koleżanką z pracy Później sobie popłakałam pół h i już się uspokoiłam. Ale jak myśle że mam iść do pracy to mi się rzygać chce .
Coś wiem na ten temat,ja w pierwszej tzn.drugiej ciąży,miałam podobny stres w pracy na okrągło,przez jedną kretynkę co to gwiazdą chciała być i bez wazeliny do d.. wszystkim wchodziła.Tak więc jak tylko nam gumka pękła w moje dni płodne,tego samego dnia zwolniłam się z pracy,tak na wszelki wypadek po pierwszym#,Nie wiem czy to tego zasługa ale urodziłam spokojniutkie,grzeczne bobo i do tej pory właściwie nie okazuje majmniejszych oznak ADHD

Cytat:
Massuah gdzieś czytałam, czy może mi gin powiedziała, że najlepiej to co drugi dzień się przytulać, bo za często to jakieś skauty wychodzą, a nam jest potrzebne prawdziwa marynarka wojenna .

Tusia Ehh jakby o ciąży nie mógł świadczyć jakiś konkretny symptom np. czerwone spojówki, coś jak światełko ostrzegawcze i nie byłoby problemu.
.
-jestem za tylko może coś mniej rzucającego sie w oczy poproszę
Z tymi plemnikami to - i się zgadzam,też to wyczytałam a nawet to,że plemniki żyją sobie w zakamarkach pochwy,dojrzewając i nabierając sił do wędrówki i zapłodnienia i potrzebują na to min.6godzin a najlepiej 4 dni Byłam w szoku jak to przeczytałam.

Cytat:
Fajnie mała,ze się do nas odezwałaś,jesteś bardzo dzielna
dla mądrego Gina,możesz od teraz spać spokojnie,widać,że mu się chce i będzie cię mądrze prowadził-bardzo sie cieszę i za ciebie!Co do zaniku romantyzmu,to prawda ja w tym cyklu zmusiłam sie pare razy do seksu dla dobra sprawy i powiem,że nigdy więcej.Choć sama wykorzystałam tż-a to to nie było to, do czego jestem przyzwyczajona Nie wyobrażam sobie takich rytuałów co m-c

Cytat:
Służę uprzejmię

Cytat:
dzień dobry kobitki szczerze mówiąc(pisząc) zdziwiłam się,że jestem pierwsza dzisiaj, a tu już 10.30! nie robiłam dzisiaj testu. wizyte u gin mam 12.04. do tego czasu koniec z testami

-jasne Nie żebym była niedowiarkiem ale,życzę powodzenia NAPRAWDĘ

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
zgadza sie zeby miec PCO nie tylko trzeba miec obraz policystycznyy jajnikow , nie dosc ze hormony sa do duszy, wysoki poziom testosteronu plus inne hrtomony to jeszcze zbedne owlosienie , pepek, plecy, wasy , otylosci typu brzusznego itd itd ect
ale my kobiety mamy przechlapane

Cytat:
Napisane przez mogru Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki
w środę ide do szpitala na laparoskopię (przyp. mam pco - torbiel na jajniku) także trochę mam stracha bo nigdy nie byłam-jako pacjent- w szpitalu nie licząc narodzin)hihih...
No to żebyś szybko wróciła do nas zdrowa i gotowa na staranka

Cytat:
nawet nie testowałam dziś. nie było po co. @ mam
Nie wiem jak długo się starasz ale uda sie może już następnym razem

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Z tą blokadą to się zgodzę z tobą z własnego doświadczenia. Teraz znów obiecam sobie zapomnieć o wszystkim, ale przy starankach nie jest to takie łatwe, a tak bym chciała zapomnieć i niczym się nie przejmować.
To trzymaj się mocno postanowienia a wszystko będzie dobrze

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 01:59   #2995
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
hej Staraczki! Chyba z tydzień mnie nie było. Przepraszam ale w ten weekend nie dam rady nadrobić wszystkich postów i wyłapać naszych nowych towarzyszek więc jak coś to proszę o PW

ja jestem wykończona... mam takie mdłości, że ledwo się ruszam. Dzis w nocy 3 razy wstawałam. Do tego mam sporo nauki na uczelni, kolokwia, prace zaliczeniowe

Wpadłam, żeby nie było, że znowu się gdzieś zmyłam ja po prostu ciągle śpię... uczelnie ->spanie -> na wspólnej -> kąpiel -> spanie
Każda z nas by się dała pokroić,ze takie mdłości ale prawda jest taka,że jak już się je ma to chętnie byśmy za dopłatą oddały
Trzymaj się mamuśka a na wspólnej koniecznie dla odprężenia,nie odpuszczaj.My mamy pierwszą miłość i yż aż się dziwi,ze ON ogląda serial co ta miłość z człowieka robi
Kolorowych a może proroczych snów dziewczyny

Stary 2011-04-03, 08:14   #2996
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie trzymam kciuki żeby szybciutko udało się zafasolkować

Cytat:
Ehh jakby o ciąży nie mógł świadczyć jakiś konkretny symptom np. czerwone spojówki, coś jak światełko ostrzegawcze i nie byłoby problemu.
to Ci się aga udało

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Ja miałam praktycznie jedynie nieregularne @, zdarzało się że przez dłuższy czas nie miałam w ogóle owłosienia zbędnego nie miałam za to okropne problemy z cerą, ale to po prostu straszne. Po badaniach hormonalnych w szpitalu okazało się też że mój testosteron jest praktycznie dwa razy wyższy niż powinien. Leczenie hormonalne pomogło

Cytat:
Napisane przez mogru Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki
No to trzymam kciuki żeby wszystko było ok
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:26   #2997
Brawurka84
Raczkowanie

Kaskaderka,ja się schizowałam-bo od 1,5 roku walczyłam z wirusem hpv,i to z tymi typami onkogennymi...
i jestem zdrowa w końcu śpię spokojnie od czasu wizyty u ginekologa-bo badania wyszły idealnie...
Teraz już wiem,że co ma być to będzie-zero pomiarów,przejmowania się,wyczekiwania dni płodnych...
Spojrzałam na staranie się o dziecko w inny sposób:mam super faceta,kochamy się straszliwie,i prędzej czy później maleństwo się pojawi jako owoc miłości ;-) a nie wyliczeń,i zmuszania się do sexu:"bo akurat mam owulację".
Wiem,żę będę miała wzloty i upadki,bo przyjdzie okres i znowu dołek...Ale nie możemy się dziewczyny poddawać!
Okres mam mieć 6 kwietnia,objawów żądnych póki co.. Walczyłam trochę ze sobą,żeby kupić test i zrobić go wcześniej niż dzień okresu..ale pomogły mi zakupy i sprzątanie ;-)
Stary 2011-04-03, 12:52   #2998
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Kaskaderka,ja się schizowałam-bo od 1,5 roku walczyłam z wirusem hpv,i to z tymi typami onkogennymi...
i jestem zdrowa w końcu śpię spokojnie od czasu wizyty u ginekologa-bo badania wyszły idealnie...
Teraz już wiem,że co ma być to będzie-zero pomiarów,przejmowania się,wyczekiwania dni płodnych...
Spojrzałam na staranie się o dziecko w inny sposób:mam super faceta,kochamy się straszliwie,i prędzej czy później maleństwo się pojawi jako owoc miłości ;-) a nie wyliczeń,i zmuszania się do sexu:"bo akurat mam owulację".
Wiem,żę będę miała wzloty i upadki,bo przyjdzie okres i znowu dołek...Ale nie możemy się dziewczyny poddawać!
Okres mam mieć 6 kwietnia,objawów żądnych póki co.. Walczyłam trochę ze sobą,żeby kupić test i zrobić go wcześniej niż dzień okresu..ale pomogły mi zakupy i sprzątanie ;-)

Aż miło czytać taką dojrzałą wypowiedź,normalnie się wzruszyłam Trzymam mocno kciuki za waszą miłość i jej owoc

A ja się powolutku zbieram,bez leków,bo nie chce ryzykować gdyby się jednak udało choć nie czuje się inaczej więc raczej nic z tego. Może będzie dobrze-nie nastawiam się-wolę się mile rozczarować. Nie wiem czy się będe dalej starać jak dostanę teraz@Za dużo stresów mnie to kosztuje a to odbija sie na moim związku,które nadal wisi na włosku pomimo,że bardzo się kochamy Zaczne żyć normalnie,zajmę się tym co mam a nie tym czego nie mam a jak będzie będe szczęśliwie żyć do późnej starości i patrzeć jak wnuki przeżywają swe pierwsze miłości Miłej niedzielki

Stary 2011-04-03, 13:11   #2999
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Hej hej
Mam 5-letniego synka i staramy sie teraz o druga dzidzie. 2 cykle niestety bez powodzenia, jestem w trakcie 3, i za 10 dni sie okaze czy sie udalo ale chyba watpie Chcialabym sie dolaczyc do Was, mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko? pozdrawiam Was wszystkich i zycze udanego fasolkowania
Andziula28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 13:45   #3000
Brawurka84
Raczkowanie

Kaskaderko: to się nie staraj w sensie takim,że może źle na Ciebie i Lubego działa to wyrażenie:starac się?
bo starac się,to tak jakby coś zależało od nas ;-) a tutaj chyba każda z nas się przekonała,że dzidziuś(niestety)nie jest na zawołanie,bo się staramy
Więc kochaj się po miesiączce co drugi dzień,i jak to moja gin mówi:broń boże się nie pionizowac po sexie ;-) czyli zero wstawania itp.
Starałaś się bardzo,chciałaś dobrze,to może teraz zrób na opak?;-) wyluzuj
Byłam niedawno na jednym forum ciążowym,odnośnie czytania o testach owulacyjnych:i tam było dużo wypowiedzi:że odkąd kobitki przestały ich uzywac,przestały niemalże uprawiac sex na zawołanieo,bo mam dni płodne-to zaraz szybciutko zachodziły w ciążę
Mamy nadzieję,że nie znikniesz z tego forum-jesteś wsparciem dla wielu kobietek !
Andziulka-miło nam Cię powitac mój cykl jest drugi,za kilka dni okresik i zobaczymy co i jak ;-) możesz się z nami dzielic czym tylko chcesz nie tylko ciążowymi sprawami ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości