![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wizażanko, czy dbasz o swoje bezpieczeństwo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Tu nie chodzi o ustawianie czegoś w ramy czy umoralnianie tylko używanie rozumu.
A stawianie czoła wszystkiemu złu jest moim zdaniem lekkomyślne, bo co ja mogę w obliczu człowieka 190cm jak napisała chochlik kornwalijski? Takie upokażające schować się? Lepiej zostać zgwałconą? Ja wolałabym się schować lub uciec, a nie udawać hojraka.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Kiedy wracam z jakiejś imprezy to zawsze proszę kolegów, żeby mnie odprowadzili (jeśli nie ma TŻ ze mną).
Kiedy mam coś załatwić wieczorem - jeżdżę samochodem, a kiedy piję alkohol zawsze wracam taksówką. Od obcych nigdy nie przyjmuję drinków/piwa/soku itp. W telefonie mam opcję, że gdy wcisnę dwa razy boczny przycisk, wysyła się sms alarmowy do wybranej przeze mnie wcześniej osoby, z prośbą o pomoc, gdyż jestem w niebezpieczeństwie. To chyba tyle. Nie noszę gazu, noża, pistoletu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria teorią, a życie życiem. Co Ci przyjdzie po cytacie z wizazu, jak ktoś Cię zgwałci, bo będziesz się szlajała z obcym facetem półnaga w nocy po parku? Córce też zapewne byś odradzała takie zachowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
vixen no ale szlajanie się z obcym facetem po parku, w nocy, półnaga to już debilizm i sytuacja ekstremalnie głupia. Albo dla ekstremalnie głupiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Ok. Znajdujemy się w niebezpieczeństwie. Gdzie uderzyć żeby takiego delikwenta zabolało i dało nam chwilę na ucieczkę? Jaja, obcasem w stopę, podbródkiem w nochala? I jeszcze jakieś wrażliwe miejsca?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
tak się mówi, ale w większości przypadków mało co jesteśmy w stanie zrobić jak nas taki wielki i masywny chłop złapie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kursy samoobrony są na prawdę przydatne. Jeszcze lepsza jest krav maga <3 Niestety karate i inne jujitsu możemy najczęściej pod tramwaj podłożyć... I część moich metod ![]() Obowiązkowym strojem na każdą imprezę, która może być wątpliwa, jest łańcuch na szyję. Fajnie, że stały się one modne. Kupiłam najtrwalszy i najlepszy jaki znalazłam. Zdjęcie go z głowy zajmuje chwilę a uderzenie nim bardzo boli i jest łatwe. Gaz mam w takim miejscu w torbie, żebym mogła go wyjąć dwoma palcami. Jeśli buty na obcasach to tylko takie, które łatwo szybko zrzucić ze stóp. Zaczarowana panna, nie podbródkiem w nochala ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-04-01 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() W sumie spacer po pijaku z obcym facetem nie jest bezpieczny nawet w kombinezonie narciarskim ![]() Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2011-04-01 o 17:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Centrum miasta, godzina 12 w południe, mnóstwo ludzi. Idę sobie spacerkiem, na obcasach, więc powolutku żeby się nie wywalić ![]() Jak już był kilka cm ode mnie, specjalnie stanęłam żeby mógł mnie wyprzedzić. Wyprzedził i jakoś straciłam go z oczu. Do momentu aż poczułam, że ktoś mnie obejmuje i wkłada rękę od tyłu, od dołu, głęboko między nogi i ociera się o mnie. ![]() Byłam w takim szoku, że wydusiłam z siebie tylko "co ty k**** robisz?!", a gość popatrzył i szybciutko zwiał w boczną uliczkę. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Oglądałam kiedyś Rozmowy w toku, było coś tam właśnie o tym jak kobiety powinny się bronić w takich sytuacjach. Potem dumna spotkałam się z TŻem i mówię mu, że teraz już nikt mi nic nie zrobi, bo umiem się bronić. On nie wierzy. No to mówię "ok, to spróbuj coś mi zrobić, a ja się obronię". Jaki skutek? Marny. Facet bez problemu mnie położył na ziemi tak, że za cholerę nie byłabym w stanie zrobić niczego, co widziałam w tv. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym jak podejdzie w nocy trzech czy nawet dwóch facetów... aż nie chce mi się myśleć co mogliby zrobić a Ty nawet nie zdążysz zareagować. Łatwo wymieniać w teorii. Facet ma tyle siły, że nie ma z nim szans. Chyba że jakaś ciapa się trafi. Ale ciapy nie napadają kobiet. ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój facet był przecież delikatny, bo nie chciał zrobić mi krzywdy, ale i tak nie mogłam nawet drgnąć jak mnie "napadł" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
mam ''szczęście'' do przyciągania typów spod ciemnej gwiazdy. Jeśli nawet w autobusie pełnym ludzi trafiłam na zboczeńca i to w ekstremalnej wersji
![]()
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Podczas pierwszego spotkania z jakimś Jegomościem nie należy wychodzić do toalety, jeśli naczynie z dowolnym napojem nie jest opróżnione.
![]()
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Łatwo mówić. "Unikać ciemnych uliczek" - ja dojeżdżam na uczelnię z innego miasta i codziennie wracam jak jest już ciemno. W samym pociągu się nie boję, bo jest tam sporo znajomych twarzy, ale droga na dworzec mnie przeraża. Tym bardziej, że nie znam skutecznych narzędzi jakiejś samoobrony, bo z gazem to ponoć różnie bywa (przecież napastnik może mi go wyrwać, poza tym słyszałam, że często powoduje on co najwyżej lekki katarek
![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
sol w kieszeni tez moze pomoc - sypniesz takiemu w oczu i w nogi
i nie ma raczej ryzyka, ze sypniesz sobie (bo z gazem moze byc roznie)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To zupełnie inne sytuacje. Cytat:
Oczywiście, że jak mnie napadnie trzech to będzie mi cholernie ciężko. No ale równie dobrze to mogę nie zamykać drzwi na klucz bo jak przyjdzie zawodowy włamywacz to te zamki na nic mi się nie przydadzą. Mogę też nie sprawdzać żelazka przed wyjściem bo i tak dom mi spłonie jeśli instalacja elektryczna walnie. To co, Twoim zdaniem lepiej usiąść i płakać albo negocjować z napastnikiem? Ja nie wymieniam w teorii. Ja mówię z doświadczenia. Bogatego, niestety. Wszystko to co wymieniłam uratowało mi kiedyś życie a co najmniej zdrowie. Cytat:
Swoją drogą całkiem nieźle sprawdzają się również niektóre dezodoranty. Z braku laku... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
gaz, dezodorant ok, ale w takim momencie zanim wyciagniesz go z kieszeni i zobaczysz gdzie jest wylot to troche mija
i zamiast uzyc tego przeciwko napastnikowi mozesz sama sobie psyknac w oczy i co wtedy
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Gaz ma tak umocowany ten... eeee 'przycisk' że nie ma szansy pomylić stron. Patrzę na moją Rexonę, Adasia mamy i też bym nie miała problemu bo są ścięte pod kątem.
O, zobacz http://www.gazpieprzowy.waw.pl/wp-co...annon_65_1.jpg A pomysł z solą dobry, tylko mało wygodny ale to nie jest najważniejsze. Piachem, jak się leży na ziemi też dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
no tak, w zasadzie to nigdy nie widzialam tej buteleczki z gazem, wiec tak tylko pomyslalam
a patrzcie co wczoraj znalazlam http://www.makbet.pl/artykul/2325/ra...ochwa-z-zebami
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
widziałam to już wcześniej, teoretycznie przydatne, ale nie wyobrażam sobie tego używać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Pomysłowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze możesz od początku drogi trzymać go w pogotowiu, nawet trzymając rękę w torebce, tak na wszelki wypadek. Wtedy gdy ktoś cię zaczepia możesz szybciej zareagować.
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ułamku sekundy położył mnie na ziemię a ja nie potrafiłam choćby ruszyć palcem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym wątek zszedł tylko na jeden temat: ciemne uliczki i napastnicy. A przecież nie tylko takie zagrożenia czyhają. Temat dotyczy szeroko pojętej lekkomyślności, np picia alkoholu w nadmiernych ilościach a potem zastanawiania się czy mnie wykorzystał czy sama się zgodziłam. O ile sytuacji byłoby mniej żeby w porę włączyć myślenie.
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
A bezpieczeństwo w sieci?
Pewnie, że nie ma co popadać w paranoję, ale ja nie korzystam z facebooka i nk ![]()
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też tak uważam! Wiadomo, że jak trzeba to trzeba się bronić! Ale lepiej unikać takich sytuacji jak się da niż liczyć że nasze umiejętności samoobrony wystarczą. Prawda jest taka że o tyle o ile z jednym jeszcze mamy szanse, ale z 2 czy 3... Fajnego powiedzonko usłyszałam kiedyś od TŻ, gdy szliśmy wieczorem sami przez park i na jednej z alejek stało z 7 mężczyzn (nazwijmy to podejrzanych). Od razu skręciliśmy w inną drogę a on powiedział: "Metr od głupoty, ominą Cię kłopoty!" i do tego się stosuje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.